Odödlig eller bara dum i hela huvudet?

Det vet jag inte om jag får reda på, jag gissar däremot på alternativ två.
Har ju varit sjuk i ungefär två veckor, har väl inte undgått någon som läser/har läst min blogg. Och har bland annat klagat på att jag inte tränat på länge, jag vill träna bland annat.
Och nu är jag frisk igen, som en nötkärna (hoppas jag). Så, jag var iväg till gymmet idag för första gången på 2 ½ vecka. Konditionen har dragit sig tillbaka en bit så den ska jag dra tillbaka närmare min kropp.
Och då till den odödliga/dum i hela huvudet delen.
Har inte tränat på länge, men korkad som jag är/var hade jag bokat in mig på två pass. BodyCombat, man blir helt slut efter bara ett pass, och sedan FightCircuit som är ett nytt fightingpass. Som jag då aldrig gått på och då inte vet vad som gäller. Och när jag inte gått på något pass innan och då går på ett pass för första gången är man lagom förvirrad, inte sant?
Men ikke! Detta pass gick det inte att vara förvirrad på. Så efter ett Combat-pass, med delvis ny koreografi var det bara att köra.
Uppvärmningen, som jag inte behövde egentligen, var helt makalöst jobbig. Jag som inte kan springa, var tvungen att springa runt i salen typ 5080894 varv, där man ibland ska ha höga knän, plocka saker på golvet, rulla axlar, sparka i rumpan ja en massa konstigheter. Höll på att dö av utmattning redan där, och det var bara uppvärmningen.
Sen går passet ut på styrka, smidighet, balans och sånt som kampsport går ut på (instruktörens ord).
6 stycken olika stationer med två olika övningar på varje station. Helt fruktansvärt jobbiga övningar som man knappt ens orkar utföra. Dessa ska man utför 2 gånger i 30 sek innan man byter station och så vidare. Alltså övning 1 i 30 sekunder, övning 2 i 30 sek, övning 1 i 30 sek och övning två i 30 sek sen byta station. Två varv ska man göra, och efter varv 1 så frågade ett gäng som var med, får man gå hem nu?
Det fick vi inte!
Ett varv till!
Där höll jag på att kräkas, jag kände hur kräkset var i halsen, och fy tusan vad jobbigt det var!
Så varv två blev lite sisådär, och det har jag inte ett dugg dåligt samvete för.
Känner redan hur mina muskler börjar protestera!

Hämtade även ut min "present" jag fick för att ha tränat minst 2 gånger i veckan under sommaren, en tygbag med SATS tryckt över den, i rosa så klart.


Ett steg tillbaka

Halsen har blivit värre, satan vilken envis jädra inflammation!
Ska inte påstå att det är så illa som det har varit, och jag hoppas inte det blir värre än så här. För så här så klarar man sig ute på jobb och med vänner. Om nu någon vän skulle vilja umgås med mig, det vet man ju aldrig.
Har planerat in en dejt med min syster S och sonen M imorgon, tredje gången gillt. Förhoppningsvis blir det inte värre än så här, lite mindre snor bara tack så mycket. Då slipper jag nog avboka även denna dejt.

Det blir väl till att avboka träningen även ikväll och hoppas på att jag är pigg och rask imorgon och kan träna då istället.

Lite ångest tänk är på väg tillbaka

Och inte på ett dåligt sätt, det är det där med träning.
Jag är ju sådan så jag bokar in min träning två veckor i förväg, och för två veckor sedan var jag ju inte sjuk, så pjag hade planerat att träna ikväll, men nu eftersom jag varit sjuk är det inte det bästa att träna när man precis blivit frisk. Har ju fortfarande lite ömhet i halsen så det är väl lika bra att inte träna idag, utan vänta tills imorgon för att vara på den säkra sidan.

Så då var jag ju tvungen att avboka dagens träning, och då kände jag att ängestkänslan över att avboka är på väg tillbaka. Det var så jag velade lite, ska jag eller ska jag inte?
Men hjärnan tog vid och det blev avbokning.
Så nu sitter jag och tänker på hur skönt det ska bli att träna imorgon, och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna träna imorgon.

Imorgon ska jag i alla fall ta mig ut genom dörren och åka till nagelsalongen. Då lär jag märka om jag e fit-for-fight för träning.
Ska jag passa på att klippa mig också? Börjar bli otroligt långhårig.

Hmm

Det var någon som ringde på min dörr, men hann inte öppna innan människan gick. Och varför kan vi fråga er...
Jo... jag satt och töjde ut mina jeans i storlek mini. Alltså, byxorna vid knäna och tänkte att det inte var så bra att öppna dörren med byxorna där nere, så då försöka riva av sig byxorna som sitter som en smäck och dra på sig andra byxor.
Hörde hur människan gick i trappen när jag väl fick upp dörren. Om det var något viktigt så kommer den väl tillbaka eller ringer. Brukar ju inte ha folk som ringer på dörren när jag inte vet att någon ska komma.
Men man blir lite nyfiken, kanske bara var brevbäraren som hade ett brev/paket som inte fick plats i brevlådan, men det var ingen som pillade på brevlådan innan det ringde på. Hmm, kanske grannen S?

Den som lever får se...

V 34, i halsontets tecken

Vecka 34 blev en riktig soffliggarvecka med ont i halsen, några få promenader till centrum för att handla mat, gå till vårdcentralen och liknande. Har varit alldeles svettig och slut när jag kommit hem, så det har väl visserligen varit "träning" det också på fel sätt.

I think I beat it!!

Nu börjar jag faktiskt tro att jag blivit frisk, yey!
Har nästan inte ont alls, är lite öm men det är väl inte så konstigt om man haft ont i halsen i 10-11 dagar?
Jag tror verkligen att jag vann denna gång, härligt! Snart kan jag börja träna igen!! Kanske bör vänta tills imorgon i alla fall för att vara helt säker på att jag är frisk. Wonderful!!
Nu blev jag glad, ska fira med en kopp kaffe som jag hoppas smakar bra. De jag fått i mig under sjukdomstiden har smakat pyton.

Bingo!

Ikväll blev det bingospel, tyvärr fickjag inte skriva bingo men hade 6 st 4-på-rad chanser.
Två på varje spel, snablar att jag inte vann.


Hoppas hoppas hoppas

Hoppas att halsen inte bara bråkar medmig denna gång också, det vore olyckligt. Men jag tor att det kan ha vänt nu, har så gått som fått tillbaka min egna röst. och smärtan har börjat avta. Wonderful!
Imorgon hoppas jag att jag mår bättre, annars sätter jag upp mig för en halstransplantation så jag slipper smärtan. 11 dagar med halsont är inte ett dugg kul.
Jag vill ju börja träna igen, inte ligga på soffan och få ont i ryggen av allt stilla liggande.

Nu blir det lyssna på Podcasten TSKNAS och ordna lite middag...


Helgunderhållning

Ja när man är sjuk kan man ju inte direkt åka hem till nära och kära när det närmar sig helg. Utan man sitter i soffan och tittar på den underhållningen som erbjuds. Så idag blir det Fångarna på fortet, Team Anka´s Toys vs. Babsan Boy´s.

Imorgon ska jag spela Bingolotto, hoppas på att vinna en miljon eller tre.

Saknar

Eftersom jag inte jobbat på en och en hakv veka och börjar sakna mitt jobb har jag börjat titta efter nya arbetsskor. Mina jag har börjr bli lite väl utslitna så det är dags att titta efter nya. Och jag funderar på sådana där MBT/rull skor.
De skorna är ju fruktansvärt dyra så jag har kikat lite på Tradera och där hittade jag ett par nya i min storlek som jag budar på. Auktionen är inte slut förrens om en massa dagar(6 dagar) så förrens då vet jag om jag vunnit eller ej. Annars har jag hittat en hemsida där de billigaste säljs för under 800 kr, lägg till ungefär 500 så är vi nära butikspriset.


Dag 10 med halsont!

Har väldigt mycket tröttnat på detta nu. Varför blir det lite bättre under dagen men sen på kvällen är det same same som på morgonen? Man blir helt galen!
SOm igår, trodde jag det var på väg att bli bättre, igen! Hade bara ont bakom vänster halsmandel, men på kvällen hade det spritt sig igen, och vkanade 03.30 nångång med fruktansvärt ont i halsen, upp för att knapra alvedon och hoppas på att somna om. Det blev ingen halstablett eftersom jag bara har en kvar, måste spara så jag kommer iväg till ett apotek och kan köpa mer.

Måste google på vilka halstabletter som är bäst, tycker inte Mucoangin smärtstillar tillräckligt.

Det svartnar

Det märks att man varit i horisontellt läge för länge när det svartnar för ögonen och snurrar något otroligt när man ställer sig upp.
Det har jag märkt de senaste dagarna, då är det bara att sätta sig på huk och ta kontroll på blodtrycket.
Roligt inlägg va?
Jag är lagom uttråkad.

Pratade precis med Tele2´s kundtjänst. Hade en Tele2-medarbetare som gick och knackade dörr i förra veckan, i torsdags rättare sagt. Min första sjukdag och jag var helt borta i skallen. Men i alla fall.
Han sa att det skulle skickas ett nytt SIM-kort till mig p.g.a. dålig teckning i området. Tänkte inte mycket mer på det, det lät inte vidare konstigt just då.
Sen sa han att man får prova på Mobilt bredband och hemtelefon genom TELE2 i en månad, gratis. Ja visst, allt som är gratis är alltid bra. Skrev på några papper och sen gick jag och lade mig på soffan igen. Tänkte igenom vad han hade sagt och började förstå det han sagt. Tyckte det lär väldigt konstigt.
Idag fick jag i alla fall papper från Tele2 där det står- "Välkommen som kund hos TELE2. Du har tecknat ett abbonemang Kompis Surf i 12 månader. Efter ångertiden på 14 dagar kommer ditt nya simkort skickas ut. Su har dessutom valt att teckna Mobilsurf Large för 129 kr/mån"
Jag godkände inte något mobilsurf, och det är inte ens ikryssat på Avtalet jag skrev på. Hur kunde personalen på TELE2 missuppfatta när det inte finns en bock?

Ingen bock i rutan inte! Så hur tusan kan de tro att jag vill ha det tillägget på mitt abonnemang?

 


Har SLL börjat gratulera folk till att de blir äldre nu?

Detta fick jag igår
Innehöll en kondom och en liten folder där adresserna till olika mottagingar man ska gå till när man fyllt 23 och vill t.ex. testa sig för sexuellt överförbara sjukdomar.

Himlans hyggligt landstinget!


Udda dröm

Har kommit ihåg nästan en hel dröm som jag hade inatt. Hela kommer jag inte ihåg säkert men en del.
Drömde att jag, min syster J, någon killkompis och någon tjejkompis var hemma hos min kompis R på Värmdö. Hon hade tydligen flyttat för området runt huset var inte samma som i verkligheten.
Jag lånade min systers bil och körde runt lite på den stora parkeringen för att öva lite, har ju inget körkort. Sen lånade killkompisen bilen, har körkort men ingen egen bil så han får inte köra så ofta. Så han planerade att ta en lite längre tur.
Han började köra upp för en jättebrant backe och skulle över ett tågspår för att köra vidare, men bommarna gick ner så bilen blev fast på rälsen.
Han hoppar ut och vi ser hur tåget kommer, det hinner sakta ner lite grann på farten så det inte blir en så stor smäll.
Sen vaknade jag.

Det var inte mycket som stämde i den drömmen, har ingen aning om vilka killen och tjejen var. Fel område sett till vart R bor, det finns inga tågspår ute på Värmdö, syrrans bil hade fel gröna färg.

Hmm, ja får väl ta fram drömtydarboken under dagen och se om jag hittar något.

Meh!

Hämtade ju ut paketet med mina nya lindor och handskar när jag var i centrum.
Handskarna är alldeles för stora, snablar också. Köpte de dessutom på rean, då får man tydligen inte returnera. Så nu ligger de ute på Tradera, får se om jag får napp. Förhoppningsvis är det någon vill ha nya Combathandskar.
Lindorna vet jag att de passar i alla fall. Och nu har jag tre par lindor, så nu kan jag svettas i de som bara den.


Helt slut

Det märks att man inte är på topp när man efter en liten promenad till centrum för handling inför middagen är helt svettig och yrslig. Och då har jag inte tagit någon hostmedicin idag, så alltså inte hög på morfin.
Hämtade också ett paket, det paketet med mina lindor och Combathandskar. Dröjer ju tyvärr några dagar tills jag får använda dem.

Sovit

Har faktiskt sovit ganska bra inatt, vaknat två gånger varav den sista av halsont, men lyckades somna om utan mer stärtlindring. Kanske börjar gå framåt nu?
Just nu känns det bra också, med 1 gram alvedon som snurrar runt i kroppen, så jag ropar inte hej allt för tidigt, vilket jag gjorde för några dagar sedan och nu är jag sjukskriven ännu en vecka.

Nu ska det gurglas smärtstillande livsfarligt grön vätska som jag fick av doktorn.


Attans

Jag tänkte inte på att fråga vad doktorn såg i mina öron, har ju även lite ont i öronen och han sa inte ett ljud, ovanligt va?
Kom att tänka på det nu när det värker i båda öronen, igår var det mest i vänster öra.
Varför inte få en öroninflammation samtidigt? Lika bra att gå igenom alla "vanliga" sjukdomar när jag ändå håller på. Men eftersom han inte sa något antar jag att det inte var så illa, just då.

Något gott ut den jobbiga sjukdomen

Jag vet att jag har kastat massa skit på att jag varit sjuk, vilket jag säkerligen kommer försätta göra medans jag är sjukskriven. Det är som ni förstår inte favoritsysslan.
Men något "gott" har kommit ut ur denna vecka, har förnyat min design. Och dessutom har jag tagit grabbarnas toalettträning till nästa nivå, flyttat upp ilägget på den riktiga toaletten.
Chippen tyckte inte direkt om förändringen så Get-Off sprayen kom väl till pass igen då han tyckte att det var mysigare att kissa på golvet än i "lådan". Men två-tre dagar senare är han lika duktig som Cosmos och hoppar så fint upp på toaletten.
Ska låta detta ilägg vara kvar där minst en vecka till, kanske två just för att Chippen ska hinna med och anpassa sig. Nästa ilägg är med ett litet hål i mitten, så jag måste köpa ny sand som går att spola ner i toaletten innan jag går vidare.

Nu ska jag försöka vila en stund, är fruktansvärt trött efter denna natt som var den värsta på länge. Trodde verkligen att lungorna skulle ligga bredvid mig ett tag, men så vitt jag vet sitter de på sin rätta plats fortfarande.


Domen har fallit

Och det blev Faryngit, enligt ett utav mina recept jag fick. Men inget farbror doktorn sade till mig, men så brukar det väl vara? Patienten får inte veta all information.

Igårkväll fick jag nog, hostade och hostade och hostade. Tänkte att nu måste jag ta tag i det här, kan inte vara sjuk så här länge. Så planen var att boka tid till vårdcentralen. 
Vaknade som vanligt jättetidigt med fruktansvärt ont i halsen, upp och ta två alvedon och en halstablett och hoppas på att jag kan somna om. Vilket jag kunde efter nästan en timme. Upp för att ringa vårdcentralen och medans jag kollade upp numret hittade jag information om att de har "Infektionsmottagning" på morgnarna utan tidsbokning. Så upp och iväg till vårdcentralen.
Fick vänta kanske 15-20 minuter innan ajg fick komma in till doktorn, där han frågar vad problemet är och gör en undersökning. Men det jag kom att tänka på var att jag söker bland annat för halsont, men han känner inte på halsmandlarna, visserligen såg han de när han tittade i halsen. Streptokock prov togs, visade sig vara negativt, vilket jag visste det var.
Ett CRP togs (snabb sänka) vilket var lite förhöjt på 17, ska ligga under 3 eller något sådant så det var inte så farligt.

Får utskrivet hostdämpande och någon gurgelvätska, ber om en sjukskrivning eftersom jag varit hemma i en vecka snart. Men han var tveksam, berättar vart jag jobbar och att det då inte känns bra att åka till mina stackars patienter som inte har så mycket till immunförsvar, om hur jag hostar så jag inte får sova, ont i halsen och allmänt matt. Tillslkut så skriver han ett intyg och frågar om jag vill vara sjukskriven i två veckor, aldrig i livet sa jag! Jag ska jobba, orkar inte vara hemma!
Men nu är jag sjukskriven till och med på tisdag, min första sjukskrivning från en doktor. Nångång ska vara den första gången även på sjukskrivningssidan.


Beställt kläder

Har idag beställt lite kläder, byxor som jag är i stor behov utav, det blev tre par byxor. Alla på rean så klart.

 


De dyraste gick för 125 kr, inte illa!

När jag fått hem de och vet att de sitter kan jag rensa ut lite mer byxor ut mina garderober. Sådant som är alldeles för stort, finns en del.
Så gott som de enda byxorna jag har är träningsbyxor, visserligen det jag använder mest eftersom jag spenderar mina dagar i pyjamas på jobbet, och sen direkt till gymmet.

Såg en film

Ovanligt, eller hur.
Igårkväll såg jag en film som jag tänkte rekomendera faktiskt. Kanske är det jag som har dålig humor men jag skrattade gott under denna film.

Over her dead body heter den, en komedi fastän titeln kanske inte låter så rolig. En utav de desperata hemmafruarna är med i denna film, Eva Longoria a.k.a Gabrielle.

Eva som spelar Kate dör på hennes bröllopsdag och får en uppgift att göra innan hon går över till andra sidan. Men hon förstår inte det till fullo utan hon spionerar mest.
Hennes man har svårt att komma över hennes död, efter ungefär ett år tar hans syster med honom till ett Medium med hoppet om att Kate framträder och säger att han har hennes välsignelse att gå vidare i livet.
Mediet blir intresserad av Henry, men Kate förbjuder mediet Ashley att dejta Henry. Hon går emot Kates förbud...

Fortsatt sjukskriven

Har precis pratat med våran bemanningsassistent på jobbet och sjukskrivit mig imorgon också. Det känns som att det är lika bra om halsen håller på så här fram och tillbaka. Men på fredag då ska jag tamejtusan jobba! Orkar inte ligg apå soffan längre, men vill inte gå till jobbet och vara helt slut efter minsta lilla rörelser heller. Konditionen är ju på semester när man är sjuk, och min verkar ha tagit långledigt. Snart tänker jag ta tillbaka den vare sig den vill eller inte!

Ge upp för f**n!

Nu kommer jag snart bli galen på denna förkylning/halsvirus.
Igår känder det som att halsen nästan var helt frisk, men snor i stora mängder.
MEN på eftermiddagen kom halsontet tillbaka, och imorse vaknade jag kl 6 av halsontet! Vad tusan är det här?
Har snart varit sjuk i en vecka, ge upp nångång!
Det får tamejtusan inte bli värre än så här nu, för jag ska jobba i helgen! Kan ju inte ligga i soffan hur länge som helst, kommer få trycksår!
Och hostar gör jag, fy tusan gör ont hela vägen ner i bröstkorgen. Har väl gått sönder ända ner dit antar jag...

Fy bubblan

Allt blir så fruktansvärt mycket jobbigare när man är förkyld. Min lilla promenad till centrum och apoteket fram och tillbaka tog ungefär en timme, och jag var helt slut och svettig när jag väl kom hem.
Nu ligger jag halvt utslagen i soffan med Chippen bredvid och Cosmos på mattan under, hela familjen är samlad!

Snart ska jag försöka laga lite mat också, tänkte bjuda på köttfärsfylldapaprikor med Mozarellalock och vitlökssås idag, mums.

Behöver fylla på förrådet

Mitt förråd av nässpray har snart tagit slut, vilket betyder att jag måste till centrum. Känner inte för att gå utanför dörren men vill jag kunna andas är det bara att promenera. Kommer vara helt slut när jag kommer tillbaka, med tanke på att bädda sängen gör mig helt slut kommer en promenad som brukar ta 5-10 minuter göra mig helt slut.
Idag är halsontet nästan borta, men däremot är det snor överallt, hostar och har huvudvärk. Men fortfarande ingen feber, alltid ett plus.
Har sjukskrivit mig imorgon också för att vara på den säkra sidan. Hoppas att jag är pigg nog att jobba på onsdag. Skulle vilja träna också men det dröjer nog ytterligare några dagar. Nu ska jag samla kraft för min promenad, Apoteket here I come!

Vilodag

Tar ännu en vilodag med min hals, har givit upp tedrickandet men halstabletter, värktabletter och nässpray behåller jag ett tag till.
Innan idag har jag inte varit täppt i näsan, men det kom som en brev på posten idag. Nu nyser jag som en tok och är täppt som bara den. Imorgon måste jag nog köpa en ny nässpraysflaska om det ska fortsätta i denna takt.
Har sjukskrivit mig för morgondagen också, har fortfarande ont, en väldigt djup basröst och är helt slut. Så det känns lika bra att vara hemma en dag till för att vara säker på att jag blir helt frisk.

Även Cosmos och Chippen har vilat gott idag. Sovit, ätit, druckit, sovit, ätit, druckit hela dagen.


Har även hunnit titta på en film idag. En thriller/krim/drama blev det idag. Shuttle heter den, lite läskig var den, men det är dagsljus ute så om det skulle vara mörkt skulle det nog vara snuskigare. Lite väl overklig också, men det är ju det flesta filmerna.


Träningstillbehör

Har precis beställt hem lite träningstillbehör. Egentligen behövde jag inte beställa så många artiklar, men jag blev "sugen". Beställde två par boxningslindor, har bara ett par och det känns inte så fräscht att svettas ner de 4 gånger innan de blir tvättade. Så snart har jag två par till, ett par svart och ett par blåa.

Sedan beställde jag ett par Combathandskar också, ett par riktiga sådana. Om jag inte skulle gilla de får jag väl sälja de vidare, det är säkert någon som vill ha de om jag inte skulle vilja de.

Det har tillkommit en till "Fighting-klass" på gymmet, så nu blir det slåss ännu fler gånger i veckan. Och de har nyligen öppnat ett gym i närheten av där jag jobbar, så nu kan jag ta en tur via det gymmet innan jobbet, eller efter jobbet till och med.

"Ultimate Fighting, MMA, Taekwondo och Karate - FightCircuit är en klass inspirerad av kampsportare och sättet de tränar på." Detta är beskrivningen av den nya klassen, låter spännande. Första passet blir om knappt två veckor, får se hur det slutar. Kan inte vara allt för tokigt eller hur?

Det har även tillkommit en ny dansklass, den måste utvärderas också.


På bättringsvägen

Det hoppas jag verkligen. Denna morgon vaknade jag inte med så där ont i halsen som jag haft de senaste morgnarna. Har fortfarande ont men inte samma smärta som igår. Blir nog hemma från jobbet imorgon också så jag hinner bli helt frisk. Vore olyckligt att bli sjuk igen.
Det negativa är att jag nu har ett gäng smaklökar som tagit semester, tur att de kommer tillbaka om någon dag eller två. Får lita på mina kryddinstinkter sen när det är dags för att laga mat. Det blir säkert väldigt bra det där...

5 filmer har jag hunnit med

Känner att det blev nog nu efter fem filmer på en dag. Ryggen börjar bli trött på soffan nu. Ska strax släcka lampan och sova, hoppas jag inte vaknar i ottan med ont i halsen imorgon också.

Första filmen blev "I am Dina" en dramafilm som utspelar sig i Norge under andra halvan av 1800-talet. Dina är en liten flicka som utav misstag råkar välta en stor tank med lut över hennes mor, modern avlider och Dina tar på sig skulden. Dina är lite utaven bråkstake ända tills Lorch kommer till byn, Lorch blir Dinas lärare.
Dina växer upp och blir bortgift, maken avlider.
Dina har en affär med bondpojken på gården och samtidigt med en ryss som är på genomresa, tror Dina.
Ryssen vill inte ha ett förhållande men det vill Dina så hon gör sig av med honom, ett skott i magen.

Andra filmen blev "Just Buried" som handlar om två bröder, en pastor och en arbetslös stackare. Deras far avlider och de ska på begravning, nuvarande frun tycker att det är jättebra att han har en son som är pastor, då slipper hon betala för en. Pappan "lottar" ut vem som ska få ärva alla hans tillgångar, vilket blir den arbetslöse sonen. Han ärvde bland annat en Begravningsbyrå med personal, i en stad där det inte avlidit någon på över ett år. Firman är på väg att gå i kunkurs, hur ska han klara sig ur detta?
Tredje filmen blev Släkten är bäst. En film man skrattar gott åt ibland, det är en romantisk komedi om en man som tre veckor innan sin bröllopsdag får reda på att han är adopterad. Han vill då som så många andra ta reda på vilka hans biologiska föräldrar är. Oj, vilken chock han får.


Fjärde filmen blev "My Sassy Girl" även den en romantisk komedi, det verkar vara min genre. Den handlar om en man som hjälper en stupfull kvinna på en tunnelbaneperrong, tar med henne hem så inget skall hända henne. Tillslut blir han som förföljd av denna kvinna, han gillar det inte helt och hållet, men det är något speciellt med kvinnan. Efter en del umgänge så orkar inte kvinnan längre så hon ber honom skriva ett brev till henne, hon skriver ett brev till honom som de lägger i en Drinkblandare och gömmer under ett träd i en park. De bestämmer sig för att ses på samma plats ett år senare och läsa breven. Kommer de båda?

Femte filmen blev "Sarahs nyckel" en dramafilm om en judisk familj under Andra Världskriget. Hur de blir bortförda av fransk polis, men innan de blir tagna låser Sarah in sin lillebror i garderoben och lovar att komma tillbaka snart. Familjen, förutom brodern, blev tagna till ett koncentrationsläger där de blev separerade och aldrig såg varandra igen. Sarah lyckas fly med hjälp av en nyfunnen vän och en utav vakterna, hinner Sarah tillbaka till Michel?

Förstår mig inte på vissa människor

Har en kompis som är bra annorlunda. Inte på ett bra sätt som man kanske kan utläsa från den tidigare meningen.

Tidigare i våran kamratskap så festade vi ganska mycket, och detta var för typ 7-8 år sedan skulle jag tro. Sen sågs vi inte på ett tag men höll kontakt per telefon.
Sen för typ 4-5 år sedan började vi umgås igen, inte lika mycket festande och sen "tröttnade" hon väl på mig eftersom jag inte ville gå på krogen varje helg eller gå på fester varje helg.
Hon har frågat om vi ska ta en öl och snacka, jag har tackat nej och sagt att vi kan ta en kaffe istället. Men det duger inte.
Hon har frågat om vi ska ta ett glas vin och snacka, jag har sagt att vi kan snacka över en kopp kaffe. Har  påtalat att jag inte vill umgås över alkohol, för denna tjej kan inte ta en öl och sedan är det bra utan hon fortsätter tills det är läggdags. Men det är inte lika kul att umgås över en kaffe som över en öl, enligt henne.
Och så har det sett ut tills nu.
Nu är hon gravid och då minsann kan man fråga om vi ska fika. Undrar hur hon skulle reagera om jag sa "nej men vi kan ta en glas vin istället?" Så hon får "samma förfrågan" tillbaka.
Nu frågar hon nästan varje dag, säkerligen för att hon inte har några andra kompisar som skulle kunna umgås utan alkohol. Och bara för att hon inte har ett jobb(läs även utbildning) så tror hon att resten av världen inte har det heller.

Nu när jag varit sjuk i några dagar har jag fått sms varje morgon "Hur mår du idag" utan frågetecken till och med. Och jag har svarat att jag är sjuk och inte mår bättre än föregående dag. Och idag skickar hon till och med "Ska vi fika imorgon om du mår bättre" Utan frågetecken även där. Jag vet inte vad hon klassar som "sjuk" när hon väl är dålig, men om jag är dålig då kittlar det inte bara i halsen, då är det en rulle taggtråd som försöker få plats och då vrider och vänder på sig lite extra för att just få plats och det går inte över på en natt.

Det jag ville få fram i detta inlägg var att jag irriterar mig något så fruktansvärt på denna människa som tycker att nu när hon är gravid då duger jag som kompis. Men innan när jag vill ta en kopp kaffe och snacka lite skit så gör vi inte det för att det är tråkigt.
Jag tycker synd om det blivande barnet i den familjen, den kommer nog få en jobbig uppväxt om hon fortsätter i samma stil efter förlossning.

Fyllt på förrådet

Idag var jag tvungen att ta mig till ett apotek för att fylla på förrådet med halstabletter och värktabletter. Annars kommer jag inte överleva denna helg. Så nu har jag så det räcker i några dagar i alla fall.

Halsen har inte blivit ett dugg bättre sedan igår, börjar fundera på om jag kommer kunna jobba på måndag. Just nu känns det inte som så.
Tur att jag har morgondagen att känna efter på också innan jag ringer och förklarar mig antingen fortsatt sjuk eller förhoppningvis frisk.

Vaknade även imorse i ottan av att jag hade så fruktansvärt ont i halsen, upp och ta en värktablett och en halstablett och sedan försöka somna om. Tack och lov så hjälper värktabletterna ganska bra mot smärtan annars skulle jag nog ta ut halsmandlarna på mig själv.
Det är verkligen dags för en halsfluss nu, missförstå mig rätt.
Innan jag började på mitt nuvarande jobb hade jag halsfluss vartannat år och åren där emellan hade jag ett halvvirus som gick över på några dagar. Jag har inte haft halsfluss en enda gång sedna jag började på mitt jobb. Någon släng av halsvirus har jag haft men inte så ofta som jag brukar ha. Så nu är det väl dags känns det som. Men än så länge har det nog inte utvecklats till halsfluss, är feberfri och jag brukar ha 39-40°C i feber när jag har halsfluss.

Nu ska jag starta dagens första film och sedan kanske göra någon sorts mat jag kan äta sen ikväll. Är inge vidare hungrig numera.

Motion v 33:

Måndag 15/8: Kvällsjobb, 12-tur
Tisdag 16/8: Kvällsjobb
Onsdag 17/8: Halsont, huvudvärk --> avbokad träning
Torsdag 18/8: Halsont, huvudvärk, sjukskriven
Fredag 19/8: Har en rulle taggtråd som försöker få plats i min hals
Lördag 20/8: Sjukling
Söndag 21/8: Sjukling

Kan lika gärna lägga ut detta inlägg redan nu på fredagskvällen. Eftersom jag har något halsvirus eller en kommande halsfluss vet jag med garantio att detta var den "lataste" veckan sedan min vecka i Tunisien. Den veckan var roligare.
Så denna vecka blev det inte en enda dags träning, nästa vecka hoppas jag verkligen att jag kan köra igång igen. Utan taggtråd i halsen.

Film och Te

Dagen har gått ut på film och Te, sånt man ska göra när man är sjuk. Ocj just nu står kycklingsoppan på spisen och puttrar. Enligt Amerikanska filmer ska ju "Chickensoup" vara dunderbra. Ger det ett försök.

Vaknade strax innan 7 av att jag k,nappt kunde svälja min egen saliv, så upp och lägga sig i soffan blev det.

Första filmen startade jag vid 12-snåret och det blev den här. Den kallas även "Nothing is private".
Det var en riktigt bra film, den visar det som många unga tjejer går igenom och inte trivs med. Bland annat sexuella övergrepp, det är inte alltid barnen/ungdomarna vågar berätta för sina föräldrar. Det gjorde inte Jasira heller.
Jasira skaffar sig även en pojkvän som hennes pappa inte tycker om på grund av hans etnicitet, så de håller relationen hemlig men tillslut uppdagas den av misstag.


Film nummer två blev "License to wed" med Robin Williams. Den var väl okej den filmen, ungefär som alla andra romantiska komedier. Men en bra film att titta på om man inte har lust att koncentrera sig till 100%.
Robin spelar en Pastor som vill att alla par som ska gifta sig ska gå igenom en del olika delar som ingår i äktenskapet. Hur ser bråken ut? Kan paret ta hand om barn utan att separera?
En del annat vill han att de ska gå igenom också, enligt honom minskar risken för skilsmässa om man går igenom detta innan giftermålet.
Innehöll ett "Happy ending" som de flesta andra romantiska filmer.


Film nummer tre blev "Smother", en helt OK film även den. Handlar om ett par som får två inneboende, inte av vem som helst utan av kvinnans bror och mannens mor. Samtidigt som mannen är arbetslös och söker jobb, kvinnan jobbar och vill ha barn men modern stör. Ja de var lite problem för stackars paret att bli gravida...
Modern flyttar in efter ett gräl med sin make, och hon vill inte prata med maken om grälet utan antyder att han varit otrogen efter 36 års äktenskap, har han?
Brodern skulle bo hon paret under en utbildning, men utbildningen blev framflyttad. Brodern stannar kvar eftersom han inte har något jobb och då heller ingenstans att bo.

Nu är det vanliga tvn som gäller en stund, det kommer en film på trean som jag tänkte titta på om jag orkar hålla mig vaken tills den är slut. Det märks...


Vad håller hon på med?

Läste en artikel på Aftonbladet precis, usch vad irriterad jag blir.
Vad tänker denna människa på?
Vill bli den största människan i världen, vad är det för mål?
Vem skriver upp det på sin Bucket-list? Tydligen denna kvinna.
Hur kan hon utsätta sina barn för detta? Hon kan lika gärna ta livet av sig på en gång så barnen slipper se henne bli större och större och bli sjukare och sjukare. Varför kastar man bort sitt liv speciellt när man har barn?
Hon storhandlar i 8 timmar med barnen, nu står det inte hur gamla dessa barn är men om kvinnan är 32 kan de inte vara allt för gamla.
Vem skulle vilja ha en förebild som vill väga över 700 kg?
Som inte kan torka sig själv i rumpan?
Som bara ligger och jäser på en soffa och äter inte mindre än 21.000 kcal per dag?
En människa som, ursäkta uttrycket, säkert luktar lik p.g.a. alla champinjoner och kantareller det är i alla hudveck på den kroppen.
Man kan bara hoppas att de där barnen har några ordentliga förebilder och släktingar som de kan få göra saker barn ska göra med. Inte storhandla 6 kundvagnar under 8 timmar till sin egen mamma som tar livet av sig med hjälp av mat!
Eller mat ska man nog inte kalla mycket av det som hon äter under en dag, en påse kakor innehåller inte mycket nyttigt, den innehåller mest socker. Milkshake gjord på grädde, massa socker. Läsk, endast socker!

Detta är vad denna kvinna får i sig på EN dag

Frukost:
Äggröra av 6 ägg, tillagade i rikligt med smör: 468 kcal
220 gram bacon: 1 168 kcal
4 friterade potatisar: 672 kcal
6 skivor rostat bröd med smör: 600 kcal
9 dl gräddmilkshake: 1 160 kcal

Mellanmål:
1 påse kakor: 1 950 kcal
2 liter läsk: 800 kcal
1 påse chips med barbecuesmak: 1 650 kcal
3 smörgåsar med ost och skinka: 1 576 kcal

Lunch:
3 burritos med kött, bönor, gräddfil och grön chili: 1 453 kcalSallad bestående av ett salladshuvud, i dl körsbärstomater, morötter, gurka, bacon, kyckling och ost: 1 479 kcal

Middag:
12 tacos: 4 906 kcal
2 liter läsk: 800 kcal

Dessert:
8 skedar vaniljglass: 2 080 kcal
1 liten plåt med brownies: 1 200 kcal
 Totalt: 21 962 kcal


Vill man verkligen riskera sitt liv, med sina barn, för ett helt korkat världsrekord?
Som det står i artikeln tror hon att vid 41-42 års ålder kommer hon att ha slagit detta rekord. Då borde hon väga 740 kg om hon fortsätter med denna "kosthållning".
Det står att hon mår bättre och får bättre självförtroende för varje kilo hon går upp, hur går det ihop?
I det verkliga livet brukar det vara helt tvärtom. Nu kanske inte en annan del på hennes Bucket-list är att skaffa sig en man/hålla kvar sin man, för hur många män, ja det finns säkert vissa, skulle vilja dela säng med en kvinna på 740 kg? För det första får han inte ens plats, för det andra så luktar hon säkert ruttet av all svamp i hudveck. För det tredje, sexuellt umgänge lär vara nästan omöjligt om man är så stor. Och ja visst det finns en massa relationer som inte går ut på sexuellt umgänge, och man har separata sovrum av olika anledningar i många förhållanden. Men att ha separata sovrum bland annat på grund av att han inte ens får plats i sängen, det är lite väl extremt.
Läs artikeln!

Man vet ju inte hur mycket i denna artikeln som verkligen är sant, man kan ju tyvärr inte lita helt på tidningarna alla gånger. Det finns säkert en del delar i denna artikel som är påhittade, men något är säkert sant också, men vilken del?

Hittat ett svar?

Jag kan ha kommit på ett svar till varför jag varit så hungrig de senaste veckorna. Ett långsökt svar visserligen.
Men Here I Go-
Eftersom jag nu har fruktansvärt ont i halsen, möjligtvis halsvirus/fluss så åt jag upp mig innan jag blev sjuk. För nu vill jag inte att något skall passera mina halsmandlar.
Vaknade innan kl 7 av att jag inte kunde svälja min egen saliv, inte så väldigt lätt att somna om efter det. Så nu ligger jag i soffan och har fått i mig en stor kopp Te och äggröra. Ett smärtstillande piller och en halstablett senare känns det någorlunda i halsen, men jag är inte nöjd.
Jag vill på BodyCombaten imorgon! Den kan jag bara glömma tyvärr...


+

=


Ny design

Nu har jag fått till en ny design, men den är lite tråkig tycker jag nog, ska nog pilla lite med färgerna innan jag är nöjd...

Himlen öppnade sig!

På bara några sekunder kom det ett skyfall, från inte så gråa moln.


Te och soffläge idag

Sjukskriven, inget vidare.
Ont i halsen, ont i musklerna, ont i huvudet.
Tack och lov är det inte samma huvudvärk som jag hade igår, då kändes det som att huvudet skulle sprängas så fort jag skulle säga något (läs: Skrika på Cosmos). Kort stubin hade jag igår med den huvudvärken, och Cosmos tyckte väl att jag skulle gosa med honom så jag skulle må bättre, men jag blir bara irriterad.

Har hittills fått i mig två stora koppar med Te, känns någorlunda i halsen. Men snart kommer det tillbaka tyvärr. Idag ska jag väl titta klart på den där filmen Bangkok Hilton som jag började på förra helgen.


Sjukling?

Idag mår jag inte så bra tyvärr, vaknade med smått ont i halsen. Tänkte inte mer på det, förrens det snart var dags att åka hem från jobbet.
Huvudvärk, tungt huvud och ännu mer ont i halsen.
Då blir det bara till att avboka träningen för en dejt med soffan och min 37 tums kompis.
Förhoppningsvis försvinner detta tills imorgon så jag kan åka och jobba, och förhoppningsvis träna.

Kan hänga ihop med detta-

 ------>=


Försöker fixa ny design

Men sidan vill inte samarbeta med mig, vad irriterande!
Har fått rätt bakgrund i alla fall, men vill inte ha bloggen helt svart, det känns lite dystert. Förhoppningsvis fattar jag väl vad jag ska göra om ett tag, eller dags för blogg.se att uppdatera sina servrar.

Har en "testblogg" för att kolla in designen innan den lanseras, men inte ens där får jag in headern eller bakgrund nummer två. Så det måste vara knas med servrarna. Steg 1 av 3 har gått igenom i alla fall.

Hepatit, up up and away!

Imorgon ska jag till Företagshälsovården och vaccinera mig mot Hepatit.
Så jag ska inte bli botad från Hepatit som man kanske kan tro av rubriken.
Kom inte på någon bättre rubrik.
Redan kl 13 imorgon ska jag bli stucken, sen hoppas jag att jag inte får några komplikationer såsom feber. Vore olyckligt eftersom jag ska jobba ända tills på Torsdag.

Sprutan var bara mot Hepatit B, trodde det var mot både A och B, men ikke.


Resultat

Jag vet att jag är dålig på att dokumentera mina resultat. Men jag har inte så stor koll på hur de ser ut alla gånger. Som te.x måttet runt midjan, kommer inte ihåg vart jag började, så jag bara gissar. Så det kanske är för mycket till och med som jag tror. Men det borde vara ett ungefärligt resultat. Here you go!


Jag vill också!

Idag åker min äldsta brorson, min brorsdotter och deras mamma till Tunisien. Jag vill också!! De ska inte till samma ställe som jag brukar åka men i alla fall. De ska till det landet i alla fall. Jag vill också! Jag vill träffa A igen.
Har börjat tröttna på distansen, tycker det ska gå fortare att skaffa det där visumet faktiskt. Det dröjer nog tre månader till tills han har visumet, och det är tre månader för länge.


smygfotat


Motion v 32:

Måndag 8/8: 55 min Zumba och 55 min BodyCombat
Tisdag 9/8: 55 min Zumba och 55 min PowerStep
Onsdag 10/8: Kvällsjobb
Torsdag 11/8: Kvällsjobb
Fredag 12/8:
Lördag 13/8: 55 min BodyCombat och 55 min BodyPump
Söndag 14/8: 55 min SatsEnergy

En helt OK vecka tycker jag. Mycket dubbelpass så egentligen är det en galant vecka. 7 pass på 7 dagar, inte så dåligt egentligen. Nästa vecka får vi se hur det blir, har inte bestämt mig för om jag ska träna imorgon innan jobbet (12-tur) eller om jag ska sova. Det lutar åt det sistnämnda.

En bra helg!

Har haft en bra helg, en lugn helg i goda vänners lag.
I fredags efter jobbet var jag fruktansvärt trött, tog en powernap på soffan innan jag cyklade till centrum för att handla ägg och Yoghurt. Sen tittade jag på filmen "Systrar i jeans", av någon anledning var jag väldigt emotionell just i fredags så även till den filmen fällde jag ett par floder av tårar. Sån därn "hulkande" gråt ni vet, fråga mig inte varför för det vet jag inte.I går, lördag, var jag iväg och tränade två timmar på morgonen. BodyCombat och BodyPump, varav det första var jag nästan sovandes under halva passet. Var fruktansvärt trött igår, sablar alltså.
Sen efter det åkte jag hem till min bror och umgicks med sambon L, vi grillade och snackade skit. Och massa kaffe blev det.
Lagom tills jag skulle åka hem så rev L sig lite på näsan och ni vet hur det blöder där. Satt och skrattade så jag höll på att kissa ner mig när vi plåstrade om hennes näsa och barnen frågade om näsan skulle sitta kvar imorgon(idag).Var hemma vid 20 tiden och tänkte då titta på uppföljaren till "Systrar i jeans", så startar filmen och tänder ljus här hemma så det blir lite mysfaktor över det hela. Men något är fel med filmen så efter en knapp timme slutar den fungera. Jahapp, då var det bara att byta film och då blev det "Bangkok Hilton".


Ungefär 2 timmar in i filmen och man har inte känt att den börjar rundas av kollar jag hur lång filmen är. Nästan 4!! timmar, då trycktes det på paus och jag gick och lade mig så jag får fortsätta titta idag om jag inte kommer hem för sent.

Nu på morgonen har jag varit och provat på SatsEnergy för första gången. Det var ett helt OK pass, helt slut blev man och svetten sprutade. Det passet kommer jag gå på igen, nästa söndag tror jag närmare bestämt.
Snart ska jag åka hem till min kära syster, henne har jag inte träffat på drygt två veckor, så det är verkligen dags nu.

Får man sova nu?

Är så fruktansvärt trött nu, det märks att jag inte sovit på topp de senaste veckorna.
Har den senaste månaden börjat drömma en massa, jag som aldrig brukar komma ihåg mina drömmar kommer ihåg nästan alla drömmar jag har haft den sista tiden. Kanske inte just nu men när jag vaknar upp från de.
Man sover inte lika bra när man kommer ihåg en massa drömmar har jag märkt. Man känner sig redan ganska trött när man vaknar.
Kanske beror på att jag drömt om jobbet de senaste nätterna? Kan vara en bidragande faktor.

Har märkt ett gäng småsaker i mitt liv som ändrats de senaste veckorna, som jag tycker är lite förvirrande och jobbiga. Men tillslut kommer jag väl på en anledning till det också.
Då ingår drömmarna...

Äntligen ledig!

Nu stämplar jag ut för denna vecka. Härliga tider!


Ska bli så fruktansvärt skönt att vara ledig från jobbet, i två dagar i alla fall. Men däremot ska jag spendera mina två lediga morgnar på gymmet. Skönt att vakna ordentligt visserligen.

Ska troligtvis ut i skogen på Söndag och plocka på mig en del blåbär, kanske lite lingon också. Vet inte om de har kommit än? Blåbären var ju tidiga så lingonen borde väl komma när som helst de också.

Dags att skaffa ny bloggdesign också kanske? Får se hur mycket jag hinner med på mina två dagar, inte så mycket att hurra för alla gånger.


Känns jobbigt...

Det känns inte som jag som har dessa tankar i mitt huvud, kan jag verkligen ha dessa tankar?
Jag skäms nästan. Har arbetat samma pass som Borthy idag och hon var ju en utav de människorna som fick mig att tänka på mitt liv, min kropp och min framtid. Genom hennes "tjat", som var i lagom dos.
Och idag så frågade hon om jag inte är nöjd och glad att det gått så bra, och jo det är klart att jag är det, jag har bara inte förstått hur bra det egentligen har gått.

När man är stor och överviktig, i alla fall jag, kan ju inte prata för resten av befolkningen.
Jag förstog inte hur stor jag egentligen var, jag såg inte det med mina ögon, då är det svårt att ta tag i saken. Men nu när man har tagit tag i livet och blivit "normalviktig" med några få extrakilon istället för 30-40 som det nästan var från allra första början. Börjar man se på andra människor med en annan syn.
Ser de samma sak som jag gjorde när jag var som störst?
Eller vill de inte se?
Orkar de inte se?
Vill de bli peppade precis så som jag ville, ha någon som "övervakar" på ett snällt sett? Som påminner ibland när motivationen tryter?
Hur ska man fråga någon på ett sätt som inte gör de ledsna/överrumplade?


De här tankarna jag har haft när jag sett många överviktiga personer som är så pass stora att de vankar/gungar fram för att ta sig någonstans är inte roliga att ha. Har andra människor haft samma tankar om mig?

Tankarna har lydigt ungefär:
Vad fa*n håller du på med?
Är du helt ifrån vettet?
Ta tag i ditt/kontroll över liv människa!
Och dessa tankar är ganska så förfinade för denna text. Har inte hjärta att skriva ut de verkliga orden jag hade i mitt huvud. Får dåligt samvete av att bara tänka de så hur tusan ska jag kunna skriva ut de?

Jag får fortfarande "dåligt samvete" när jag till exempel äter ett mellanmål på buss/tåg efter/mellan jobb/träning.
Tror att automatiskt tänker resten av kollektivåkarna "det där 'fettot' behöver inte äta nu hon/han har säkert inte gjort annat än att ätit idag" och då väljer jag de nyttigare alternativen till mellanmål, som en näve nötter istället för en stor chokladkaka/kexchoklad. Och jag vet ju innerst inne att har jag jobbar ungefär 8 timmar, åker direkt till gymmet och ska träna i två timmar utan middag i magen, så jag har en förbaskad rätt att äta lite mellis mellan jobb och träning.
Förstår inte hur dessa tankar fortfarande kan sitta kvar i min skalle...
Hjärnspöken, hjärnspöken, hjärnspöken.

Snart ledig!

Två arbetspass kvar sedan är jag ledig en hel helg! Ska troligtvis fylla på mitt blåbärsförråd som börjat sina.

Igår tog jag mig i kragen och printade ut en blankett till Företagshälsovården så att jag efter 3 och ett halv år ska vaccinera mig mot Hepatit. MEN, de hade fortfarnde semesterstängt denna vecka, så får ringa på måndag och boka in en tid för första sprutan. Om jag inte missminner mig är det tre sprutor man ska ta. Förhoppningvis får jag första sprutan nästa vecka.Nu ska jag nog ordna någon lunch så jag slipper svälta ihjäl direkt när jag kommer till jobbet.

Äntligen träningsvärk igen

Efter gårdagens PowerStep-pass har jag en härlig träningsvärk i nästan hela kroppen. Vilket som vanligt känns bra, då vet man att man har tränat.
Det var riktigt roligt att komma tillbaka till de "vanliga" rutinerna på gymmet, alltså de vanliga schemat. Nu vet man vad det är för pass man kan vänta sig i veckorna. Härliga tider!

Je parle un peu le français maintenant

Lite uppdatering om hur det går med franskan kanske passar sig.
Har börjar få lite kläm på språket nu tror jag. Kan prata och förstå enklare fraser och räkna till 10 än så länge.
Har lyssnar på 12 avsnitt av Coffee Break French från Radio Lingua Network. Finns att ladda ner i Itunes eller via Radio Linguas hemsida.  Det finns närmare 100 avsnitt att lyssna på så det är en bit kvar.
Varje avsnitt är på 15-20 minuter där man får lära sig nya ord och meningar.
Har även lyssnar på podcasten One Minute French, de avsnitten som är gratis via ITunes, känner inte för att betala för några få avsnitt. Där får du lära dig enklare fraser och ord under en minut, jag började med den podcasten innan jag gick vidare till Coffee Break French.

J'aime apprendre le français avec Coffee Break French- Jag gillar att lära mig franska med Coffee Break French.

Bonne Journée


Mör

Är mör är så gott som hela kroppen, axeln spökar fortfarande och höften strular en del också. Och sedan är jag lite mör efter första dubbelpasset på gymmet på ganska länge. Visserligen var det inte så fysiskt jobbigt med Zumban men BodyCombaten är så gott som alltid väldigt jobbig.
Idag blir det PowerStep för första gången sedan i Juni, ska bli kul! Kommer vara ännu mer mör imorgon!

Försökte mig på ett inlägg igår

Men då var sidan så fruktansvärt seg, nu är allt segt istället så får hoppas detta inlägg kommer upp, gårdagens gjorde ju inte det.

Chippen har börjat få kläm på nya toaletten nu i alla fall, men har köpt mig en flaska med Get-OFF-spray så han inte så göra sina behov i mitt kök. Där han tycker att det passar sig att göra ifrån sig. Han är nog lite sur på mig för att nya toan är så liten och jobbig. He want space!


Hur tusan får det plats?!

Hur kan det få plats så mycket vatten i några moln? Det har ju inte gjort annat än regnat idag, nästan så trottoaren är enbart vatten snart.
Om allt vatten som fallit över landet idag skulle samlas upp i någon sorts kantin och skickas till Afrika så skulle nog inte många människor bli utan ett glas vatten. Tänk vad glada de skulle bli, och här sitter jag och klagar på att det regnar. De skulle nog avfyra sådana glädjetjut och hoppa runt som tokar om de fick allt detta vatten, så molnen, skicka regnet dit istället.


----->


Nån annan än jag som tycker att regnmolnen kan flyga söderut några tusen kilometer?


Motion v 31 eller rättare sagt Vilovecka 31:

Måndag 1/8: Kvällsjobb+ natt
Tisdag 2/8: Sover efter nattjobb
Onsdag 3/8: Kalas, nytatuerad
Torsdag 4/8: Kvällsjobb
Fredag 5/8: Kvällsjobb
Lördag 6/8: 55 min BodyCombat där jag sträckte ryggen
Söndag 7/8: Cyklat ca 8 km

Usch vilken dålig vecka, och jag har så dåligt samvete! Känner mig som en flodhäst. Men vissa veckor behöver man ju vila, och denna vecka var tydligen så.
Bara två dagar där jag rört på mig, nästa vecka blir det andra bullar! Nu har vanliga gruppträningsschemat kommit igång igen, så nu blir det en massa fler roliga pass att gå på. Yey!

Lyxar till det

Med Marabou 70-%ig choklad med pistachnötter. Lagom sött för dagen.
Finns det 86-%ig choklad med smak? Jag har aldrig sett det. Mitt "problem" är att 70-%ig choklad är lite för söt för min smak, 86-%ig är alldeles lagom besk. Men ibland vill man ju lyxa till det med någon smak, får väl göra egen chokladkaka med valfria nötter i. 

 

Hmm

Precis, det skulle jag skriva om. Har redan glömt bort. Väldans bra.
Har försökt promenera bort smärtan i ryggen, den lägger sig lite men försvinner inte helt. Undrar hur det kommer gå att cykla till bussen imorgon. Förhoppningsvis har det försvunnit tills dess.
Ska väl plocka lite här hemma och leka med dammsugaren, det har helt plötsligt nästan blivit roligt att dammsuga, när man hör rasslet. Härligt, då vet man att sakerna fungerar. Så lät inte min gamla dammsugare som ni kanske förstår.

Ryggvärk

Var som vanligt iväg och tränade tidigt imorse, eller tidigt och tidigt.
Ett Combatpass, och jag tänkte att jag tar det lite lugnt eftersom jag inte tränat på nästan en vecka, har inte haft lust eller ork. Med en smygande förkylning dessutom.
Tog det lugnt, enligt mig. Men nu kan jag knappt gå. Har fruktansvärt ont i ryggen nu. Hoppas det släpper snart, ska ju jobba imorgon. Blir väl till att ta en liten promenad för att hålla musklerna varma. Kan passa på att handla lite nödvändigheter då.

Har börjat toalettträna mina pojkar nu, det går väl sisådär. Chippen tycker inte om hans nya toalett, men det kommer väl. Är bara inne på dygn 1 än så länge. Hoppas verkligen att det fungerar, jag tycker inte om kattlådan längre!

Försöker få ordning

Jag försöker få lite ordning i mitt liv. Tycker inte om oordning men jag tycket heller inte om att bita i det sura äpplet. Men nu har jag börjat ta tag i "problemet" och börjar sortera allt i städskåpet. Där har det sett ut som "hacon-bacon" med en enda stor röra så pass att du inte vet vad som finns där inne.
Men nu har jag börjat sortera upp det i lådor så jag vet vad jag har.
Som här t.exHar inte haft koll på vad jag har haft hemma men nu vet jag att jag har en massa kökssvampar, diskborstar och disktrasor.
Har två lådor till, en för städprodukter och en hygienlåda. Behöver minst en låda till sen är jag nog nöjd med ordningen. Har en massa "skräp" jag behöver få ordning på i massa lådor i städskåpet. Får fixa det senare när jag kommer iväg och köper en låda till.


Hyperhidros

Den diagnosen har jag precis givit mig själv efter att ha läst massor på internet.
Hyperhidros är en åkomma när man svettas extremt. Det gör jag!
I tisdags åkte jag in till stan till tatuerarstudion för att fylla i/boka tid. "Min" tatuerare var inte inne så jag fick komma tillbaka dagen efter, så för att resan inte skulle kännas helt onödig gick jag lite i Ringens centrum och provade kläder och shoppade lite. Bara att prova ett par byxor gör mig extremt svettig speciellt i ansiktet, vilket inte är så trevligt.
Minsta lilla ansträngning gör mig svettig och det är lite hämmande när man är ute eller t.ex. åker buss och så rinner svetten i pannan. Utan att ha rört en fena!
När jag och A promenerade på kvällarna i Tunisien, visst var det varmt men ändå svalt, så blev jag svettig, känns inte så fräscht. Och det var inga raska promenader vi tog, han klagade bara på att han blev så trött och hade ont i fötterna.
Har lärt mig att jag är en "extremsvettare" så jag går alltid med näsdukar i väskan, och på gymmet där man ska svettas har jag en svetthandduk till och med.

Så nu har jag beställt hem två produkter som hämmar svetten, en deodorant och en gel som man har i ansiktet. De har fått mycket bra recensioner av andra användare så jag hoppas verkligen att de fungerar. I början på nästa vecka borde de bli levererade, längtar.

Ska nog köpa en Absolut torr idag och ha tills de andra produkterna blir levererade. Alltid bra att ha en Back-up-plan.


Mysigt inlägg va?

Känner mig lat!

Har inte tränat på nästan FYRA dagar!
Känner mig lagom lat faktiskt, men tänker också att jag börjar bli lite förkyld, är nytatuerad och har problem med en axeln så det gör ju inget om jag inte tränat hittills denna vecka, ska ju träna imorgon innan jobbet är planen.

Och igår var jag på kalas, L fyllde år så det blev kaffe och grillning och ett glas vin. På en onsdag!

I kväll är det jobb, skulle gärna sova lite till faktiskt, men det får jag inte.
Tar en tripp till centrum innan jobbet för att shoppa lite också.

Mörbultad!

Känner mig som om jag blivit överkärd av ett tåg, i alla fall på överkroppen.
Var och fyllde i tatueringen igår, det är inte den som känns.
Sen när jag åkte hem gick jag via Postens ombud för att hämta ut min Litter Kwitter till grabbarna. Såg även en dammsugare som kan kände igen och tänkte att nu har nog min dammsugare kommit. Och visst hade den det! Så självklart hämtade jag ut den på samma gång, alltså fick jag bära en 11 kg dammsugare och ett annat paket hem, så mina axlar är ganska mörbultade idag.

Igår kväll fick jag provköra dammsugaren, och tusan vilket sug det var i den! Varför har jag inte bytt dammsugare tidigare för? Det var så starkt sug att på minimum suger den nästan fast i golvet. Här ska det utrotas dammråttor!

Nattpass

Sådärja, då har jag snart klarat av första nattpasset efter semestern. Bara två timmar kvar och jag räknar ner. Har "bara" jobbast sedan kl 14, så är uppe i 15 timmar nu. Får se om jag kan få gå hem lite tidigare eller om jag stannar tills dagpersonalen kommer. Beror på hur pigg och glad jag är.

Imorgon, eller rättare sagt idag blir det väl mycket sova, hoppas att jag får några timmars sömn innan jag ska iväg till gymmet och cykla. Ska jag passa på att fylla i tatueringen idag kanske? Så det hinner bli en liten skorpa innan jag ska jobba på torsdag igen. Då blir det nog inte lika stressigt på onsdag heller. Får se hur pigg jag är när jag väl vaknar.
Kommer säkerligen känna mig som en Zombie, med tanke på att jag just nu är så pigg som jag är, skenet bedrar?


Motion v 30:

Måndag 25/7: 55 min BodyCombat
Tisdag 26/7: Kvällsjobb, 12-tur
Onsdag 27/7: 55 min CobyCombat
Torsdag 28/7: Somnar kl 21.
Fredag 29/7: Somnar kl 20 på soffan
Lördag 30/7: Ont i axeln, avbokar träningen.
Söndag 31/7: 7,3 km på band, intervaller.

Usch vilket tuff vecka jag haft. Första veckan på jobbet efter semestern, det har gått i ett på jobbet, har varit trött som jag vet inte vad.

Ny vecka, hoppas på nya krafter

Nu ska snart arbetsvecka nummer två börja, hoppas den inte blir riktigt lika hektisk som förra. Eller dt kanske är lika bra att fortsätta i samma tempo visserligen.

Ska ta mig en tripp till centrum innan jobbet idag och handla lite nödvändigheter. Får se om jag hittar några jeans på rean också. Är i stort behov av underdelar, har en massa toppar men inga byxor tyvärr.

Igår var jag hemma hos syster S och sniffade på lilla M. Tog en promenad hem därifrån med bärplockaren och en bunke i högsta hugg. Blåbären är stora som stenbumlingar nu! Ut i skogen folket!
Fick ihop 700 gram blåbär på drygt en timme. Fick även ihop två gröna skalbaggar, en stor spindel och en fästing.
Blev biten av en broms, tack och lov hittade jag ingen fästing på mig utan bara i burken.

Har beställt en ny dammsugare, äntligen tog jag förnuftet till fånga. Har inte varit så nöjd med min dammsugare, den är inget bra sug i den så hälften av gruset ligger kvar på golvet.
beställde den som var bäst-i-test för året, en Electrolux Z8820. Borde bli levererad på onsdag till postens utlämningsställe. Så sen ska det dammsugas.Har även beställt en Litter Kvitter, så jag kan träna grabbarna att gå på toaletten. Har tröttnat att byta i lådan faktiskt... Hoppas det fungerar!


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0