Första dagen är över

Och just nu undrar jag vad tusan jag gett mig in på. Jag undrar hur tusan jag ska klara av det, sitta och söka artiklar och skriva ner en massa Abstracts och annat skit. Herre!

Men det ska jag väl klara av, eller hur?

En väska fick vi också, hade hellre haft en ryggsäck faktiskt...

 

Tidigt!

Vaknade redan vid tre-snåret av nervositet att försova mig tror jag. Usch vad trött jag kommer vara senare.
Sitter redan nu, 05.17 på pendeltåget in till Centralen och mitt SJ tåg. Hoppas det inte är förseningar


Smånervös

Imorgon börjar mitt nya liv nr 2... Mitt nya liv som heltidsstudent och heltidsarbetare.
Klockan ringer 04.00, bussen går 05.02, pendeln tio minuter senare och SJ-tåget 06.22. Herre vilken tidig morgon!
Tågresan tar 2½ timme så jag hoppas slumra till lite på den så påsarna inte befinner sig i knävecken när jag kommer fram.
Det blir en fruktansvärt lång dag, jag är inte hemma i Stockholm förrens vid 19-tiden. Så en bra natts sömn för en gång skull vore fint! Kanske för mycket att begära?

Motion v 34:

 Måndag 20/8:Kvällsjobb
Tisdag 21/8:
Onsdag 22/8 55 min BodyCombat
Torsdag 23/8: 75 min Box
Fredag 24/8: 45 min Cycling
Lördag 25/8: Heldag på jobbet
Söndag 26/8:

Motion hittills 2012:
 7534,9 minuter
=
4 dagar 18 timmar 45 minuter

Äntligen är jag tillbaka i träningsform. Efter 13 dagar med förkylning och luftrörskatarr kom jag igång. Dessutom har jag fått en ny maxpuls under ett BodyCombat pass- 198 slag/ min!

Helgtjänstgöring

Första helgen som jag arbetar efter semestern, och det var ovanligt lätt att ta sig upp ur sängen imorse.Kors!
Jag hann med en massa trevligt innan bussen gick i morse, frukosten behövde jag inte trycka i mig på stående fot i hallen bland annat. Troligtvis händer det inte så många fler gånger, snart kommer hösttröttheten och belamrar min kropp.
 
 

Rensar ut gamla jag...

Idag har jag passat på att rensa en massa kläder, jag har en massa kläder men inget att ha på mig. Undrar varför...
Kanske för att "För-stora-kläder-högen" är så här stor...
 
 
 
 
 
 
 
Det mesta i högen ska skänkas till de som vill ha de, resten lägg till Myrorna eller Röda korset. Det som är helt och fint såklart.
Ska bara ta mig till ett inlämningsställe med alla kassar jag redan nu har undanstoppade för det.
 
 
Nu är byrån halvfull och garderoben med långärmade tröjor nästan obefintlig. Snart dags att köpa mer kläder så jag kan gå utanför dörren påklädd.
 

Motion v. 33

Jag har tränat absolut ingenting denna vecka. Har legat hemma med dunderförkylning och luftrörskatarr. Alltså 0 minuter till min träningstid under 2012 denna vecka. Attans!

Motion hittills 2012:
7359,9 minuter
=
4 dagar 15 timmar 50 minuter
 

Maxpuls

Nu har jag ökat min maxpuls under ett BodyCombat pass igen!
Första träningspasset på 13 dagar efter en ordentlig förkylning och luftrörskatarr och detta är vad jag åstadkommer!

Avg HR på 176 och...


Jävla ComHem

Nu har jag ringt och hört mig för om vart den förbaskade tv-boxen har tagit vägen.
Berättar om felanmälningarna och vilka datum de gjordes. Personen tittar i dokumentationen men ser ingen beställning på tv-boxen. Den förra personen på kundtjänst har inte ens lagt in en beställning på min tv-box, det är så man blir helt galen!!

Det finns dokumenterat att vi har pratat och om en förändring i mina tv-kanaler. Men inget om tv-boxen! Så nu ska jag ligga sjuk hemma i flera dagar utan att kunna titta på tv, jag kallar inte SVT för tv. Där visas väldigt sällan något intressant.


TV-Boxen

Har inte skrivit något om den förbaskade tv'n på ett tag. Felanmälde ju den förra fredagen, alltså för NIO dagar sedan. Det ringde en person från kundtjänst/tekniska på måndagen och frågade om boxen kommit igång. Svaret var då så klart nej det har den inte.
-Då är det fel på boxen, säger han.
Jag tänker "Nej, äre sant!? Shit det trodde jag absolut inte"
- Vi skickar en ny tll dig för 1 kr + frakt om du binder upp dig i ett år, säger han då.
Jag orkar inte tjaffsa så jag tar det "erbjudandet" och fortsätter fika med R och R's mormor.
Tänker då att boxen borde anlända onsdag-torsdag nångång. Great inför helgen!
 
Idag är det måndag och boxen har fortfarande INTE kommit! Får jag inte en avi idag tänker jag ringa och skälla ut dem. Inte för att jag behöver ha boxen men det ska inte ta över en vecka att skicka något per post.
Visst det är inte jätteroligt att bara kunna titta på SVT och TV4, inte nu längre i alla fall. Under OS var det oftast något tittbart, numera är det inte mycket att hurra för...

Semesteravslut

Sista dagen på semestern avslutas med en förkylning och en handbollsfinal som resulterade i Silver.
Denna semester (som alla andra) har gått alldeles för fort. Jag känner verkligen hur skönt det är att vara ledig. Och inte behöva göra en massa saker. Helt underbart.
Nu i höst blir det ju en helt annan femma, jobba 100%, plugga 100%, träna i samma utsträckning som jag nu gör och helst lite till. Dessutom skall jag vara social med vänner och familj. Jag säger lycka till till mig själv men jag tänker ge det en chans. Jag kommer inte bort från Vård-träsket om jag inte pluggar vidare, så nu biter jag i det fruktansvärt sura äpplet som kommer försvåra mitt sociala liv ett tag framöver.
 
Första arbetspasset har jag på tisdag, så imorgon har jag en ledig dag, vilken kommer bestå i naturmediciner och vila som det ser ut nu. Har snor hela vägen upp i skallen!
Ska verkligen inte påstå att jag längtar tillbaka till jobbet, dit måste man. Klart att jag hellre skulle vara hemma och mysa och ha tid för familjen och vännerna, men det får jag ta senare.

Motion v 32

Måndag 6/8:
Tisdag 7/8: 55 min BodyCombat
Onsdag 8/8
Torsdag 9/8: 55 min BodyCombat
Fredag 10/8:
Lördag 11/8:
Söndag 12/8:

Motion hittills 2012:
7359,9 minuter
=
4 dagar 15 timmar 50 minuter

Inte en helt bra vecka, snorig och dan så jag har inte velat ta ut mig så mycket. Dessutom sista veckan på semestern, vilket har märkts på träningsreslutaten.

Grill med R och R

I fredags var jag hem till R på grillning. Riktigt trevligt var det. Grillad fläskytterfile med sallad.

Efter grillningen åkte vi hem till en gammal klasskompis från gymnasiet som jag inte träffat sedan studenten. Vilket är 5 år sedan!


Smyckeshängare

Efter min och R's shoppingtur blevbjag tvungen att ordna något så jag kan hänga upp alla örhängen. Köpte en vajer som jag limmade upp på väggen och hängde alla örhängen på. Titta så tjusigt!


Linser

Igår var jag till Optikern för linsskola. Var inbokad en timme för det är så länge som det brukar ta första gången man ska sätta i linser och få ut dom och sätta i de igen.
Kom dit och tjoffade in den första linsen på typ 3 minuter, vänsterlinsen var lite bökigare men den åkte in på kanske 5 minuter. Ut plockade jag de på någon minut. Sedan in igen och så fick jag gå hem. Det tog sammanlagt ungefär tjugo minuter.
 
gick då hem med linserna och tyckte det kändes väldigt underligt. Som man var skräpig i ögonen, tänkte då att så ska det nog vara, mina ögon är inte vana vid att ha något i de.
Hade en del obehag på kvällen innan jag plockade ut de, när de var ute sved det ordentligt och var var lite röd i ögonen.
Idag när de tjoffades in känns det ingenting, förhoppningsvis börjar ögonen vänja sig lite smått. Ska på återbesök på tisdag för att visa upp ögonen.

Antagen

Nu har jag fått svar på min högskoleansökan. Jag blev antagen och vet inte hur jag ska göra. De vill att jag ska sätta mig och åka till Skövde titt som tätt. Det har jag inte tid till.. Eller?


R som bara den!

The best shit ever enligt R!


En dag med R kan sluta så här!

Idag åkte jag ut till R för att umgås. Vi åkte till R's mormor för att fika. Vi gick efter fikat till Sickla köpcentrum där R hade väldigt stora ögon in på JC. Där köpte jag 8 par örhängen och 3 par halsband för 214 kr! På MQ hittade jag ett par örhängen och ett halsband, men ingen rea på de tyvärr.


Den förbaskade tvn!

Som jag skrev för några dagar sedan slutade min tv att fungera i onsdags morse.
När jag vaknade startade jag tvn som vanligt, märker då att bilden har låst sig så jag startar om boxen genom att dra ut elkontakten. Den startar efter en stund men då kan jag inte byta kanal, höja/sänka volymen eller stänga av med fjärrkontrollen.
Ringer då till ComHem som är min tv-leverantör, där får jag prata med tekniskasupporten som tycker att jag behöver en ny fjärrkontroll, men vill ändå att jag ska starta om boxen en gång till. Jag gör det och säger att det står "söker efter signal" på tvn och berättar att det så gjort de andra två gångerna jag startat om boxen, att det efter en stund kommer bild. Han tycker det låter lite konstigt men eftersom det gjort så tidigare blir han nöjd och säger att en ny fjärrkontroll kommer i slutet på veckan, tack och hej!
 
Det tar ungefär 15 minuter innan bilden kommer åter på tvn och då har jag redan satt mig och ringt igen till kundtjänst för att säga att det inte är fel på fjärrkontrollen utan på boxen. Men enligt nästa människa jag pratar med kan man inte säga det förrens jag har en fjärrkontroll som fungerar (den nya alltså). Men köp en ny antennkabel säger rösten i andra ändan. Jaja, tänker jag. Åker och köper en ny antennkabel och när jag kommer hem senare på kvällen byter jag och allt fungerar felfritt. Kan byta kanal och göra allt precis som vanligt. Great!, tänkte jag.
Går och lägger mig och vaknar nästa morgon, alltså torsdag morgon, och bilden är återigen låst. Startar om boxen 3-4 gånger och det funkar inte. Bara svart bild och en text som säger "söker efter signal". Ringer återigen kundtjänst som säger ungefär samma sak, "boxen kan ha nollställt sig under natten och för att veta om det är så eller om det är fel på den så måste man ha en fungerande fjärkontroll, vänta på den nya". Berättar att den befintliga fjärren fungerade utmärkt senast igår. Det spelar ingen roll enligt honom. Lägger på lagom irriterat och får vänta på nya fjärrkontrollen som jag hämtar ut på förmiddagen under fredagen.
Sätter i batterier och provar med den nya fjärrkontrollen, såklart fungerar den inte!
 
Ringer återigen till kundtjänst och berättar allt från början med lagom irriterad röst och får nu efter 4 samtal en felanmälan skriven. Får också den fina nyheten att det är fredag, och att hon inte vet hur mycket som ligger på teknikerna. Du får troligtvis ett samtal på måndag eller tisdag. Ha en trevlig helg!
Jamen vad roligt! Här har jag ringt i tre dagar och sagt att det är fel på boxen, men nej det är det inte enligt kundtjänst! Vi skickar en ny fjärrkontroll så funkar det sedan.
 
Jomen visst serru!
 
Tack och lov så fungerar det analoga utbudet med den nya antennkabeln så lite OS får jag titta på.

Motion v 31:

Måndag 30/7:
Tisdag 31/7:
Onsdag 1/8: 55 min BodyCombat
Torsdag 2/8:
Fredag 3/8:
Lördag 4/8: 55 min BodyCombat
Söndag 5/8:
Motion hittills 2012:

7249,9 minuter

=

4 dagar 14 timmar 00 minuter

En inte lika bra vecka, men jag har ändå semester! Dessutom har jag vaknat med ont i halsen några morgnar denna vecka. Jag vill inte bli sjuk sista veckan på semestern.

Motion v 30:

Måndag 23/7:
Tisdag 24/7: 55 min BodyPump
Onsdag 25/7: 55 min BodyCombat
Torsdag 26/7:
Fredag 27/7:
Lördag 28/7: 55 min BodyCombat
Söndag 29/7:
Motion hittills 2012:

7139,9 minuter

=

4 dagar 12 timmar 10 minuter

Första veckan efter semestern i Tunisien, helt OK tycker jag. Träningsvärken efter BodyPumpen var olidlig!

Motion v 29:

Under v 29 befann jag mig i Tunisien, med träningskläder eftersom det på hotellbeskrivningen stod att det fanns ett gym. När jag frågade efter det sade de att det inte fanns något. Så ingen träning men dagliga promenader på ungefär 30-40 minuter och en dag dessutom en promenad på 1,5 timme i strålande sol.
Inget jag kommer räkna in i min tidsräkning.
 

Motion v 28:

Måndag 9/7:
Tisdag 10/7:
Onsdag 11/7: 55 min ViPr, 55 min BodyCombat
Torsdag 12/7:
Fredag 13/7:
Lördag 14/7: 55 min BodyCombat, Flyger till A
Söndag 15/7:
Motion hittills 2012:

6974,9 minuter

=

4 dagar 9 timmar 25 minuter

Första gången jag provade på ViPR-lassen. Kräktes lite i munnen av utmattning men roligt var det!
Helt OK vecka eftersom en massa förberedelser inför resan skulle göras.

Motion v 27:

 
Måndag 2/7:
Tisdag 3/7:
Onsdag 4/7 55 min BodyCombat
Torsdag 5/7: Kort löprunda i området, 15 min
Fredag 6/7:
Lördag 7/7: 55 min BodyCombat
Söndag 8/7: Heldag på jobbet

Motion hittills 2012:

6809,9 minuter

=

4 dagar 6 timmar 40 minuter

Något försenat och något dålig träning den veckan.

Länge sedan

Nu är det några dagar sedan jag skrev. Sedan dess har jag umgåtts med brorsan med familj, och två systersöner jag inte träffat på några år. Så stora de blivit! Att de bara är 6 mån och 1 år yngre än mig behöver vi inte nämna :-). Idag ska jag till optikern och skaffa mig linser. Har tröttnat på att inte se på grund av smutsiga glasögon som ändå glider av. Så nu åker den accessoaren iväg. Dessutom har min tv-box börjat strula! Återkommer om det...


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0