5 filmer har jag hunnit med

Känner att det blev nog nu efter fem filmer på en dag. Ryggen börjar bli trött på soffan nu. Ska strax släcka lampan och sova, hoppas jag inte vaknar i ottan med ont i halsen imorgon också.

Första filmen blev "I am Dina" en dramafilm som utspelar sig i Norge under andra halvan av 1800-talet. Dina är en liten flicka som utav misstag råkar välta en stor tank med lut över hennes mor, modern avlider och Dina tar på sig skulden. Dina är lite utaven bråkstake ända tills Lorch kommer till byn, Lorch blir Dinas lärare.
Dina växer upp och blir bortgift, maken avlider.
Dina har en affär med bondpojken på gården och samtidigt med en ryss som är på genomresa, tror Dina.
Ryssen vill inte ha ett förhållande men det vill Dina så hon gör sig av med honom, ett skott i magen.

Andra filmen blev "Just Buried" som handlar om två bröder, en pastor och en arbetslös stackare. Deras far avlider och de ska på begravning, nuvarande frun tycker att det är jättebra att han har en son som är pastor, då slipper hon betala för en. Pappan "lottar" ut vem som ska få ärva alla hans tillgångar, vilket blir den arbetslöse sonen. Han ärvde bland annat en Begravningsbyrå med personal, i en stad där det inte avlidit någon på över ett år. Firman är på väg att gå i kunkurs, hur ska han klara sig ur detta?




Tredje filmen blev Släkten är bäst. En film man skrattar gott åt ibland, det är en romantisk komedi om en man som tre veckor innan sin bröllopsdag får reda på att han är adopterad. Han vill då som så många andra ta reda på vilka hans biologiska föräldrar är. Oj, vilken chock han får.


Fjärde filmen blev "My Sassy Girl" även den en romantisk komedi, det verkar vara min genre. Den handlar om en man som hjälper en stupfull kvinna på en tunnelbaneperrong, tar med henne hem så inget skall hända henne. Tillslut blir han som förföljd av denna kvinna, han gillar det inte helt och hållet, men det är något speciellt med kvinnan. Efter en del umgänge så orkar inte kvinnan längre så hon ber honom skriva ett brev till henne, hon skriver ett brev till honom som de lägger i en Drinkblandare och gömmer under ett träd i en park. De bestämmer sig för att ses på samma plats ett år senare och läsa breven. Kommer de båda?





Femte filmen blev "Sarahs nyckel" en dramafilm om en judisk familj under Andra Världskriget. Hur de blir bortförda av fransk polis, men innan de blir tagna låser Sarah in sin lillebror i garderoben och lovar att komma tillbaka snart. Familjen, förutom brodern, blev tagna till ett koncentrationsläger där de blev separerade och aldrig såg varandra igen. Sarah lyckas fly med hjälp av en nyfunnen vän och en utav vakterna, hinner Sarah tillbaka till Michel?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0