För en gångs skull bra väder på Valborg

Det brukar ju alltid slå till så dåligt med vädret på Valborg att det är regn och kallt, men idag har jag parkerat mig på balkongen under förmiddagen, förutom någon paus eftersom det blir så förbaskat varmt på min balkong. Det kommer sällan vindpustar som svalkar. Så idag har jag suttit på balkongen med katten, han trivs som fisken i vatten på balkongen. Låter fel det där.....

Fick även ut Chippen en kort stund på balkongen, han satt och gnydde vid dörren och ville ut till kompisen, men sen när han väl kom ut ville han bara in. Är ju ganska bra i och för sig, eftersom jag är så harig när det gäller katterna och balkongen. Har de i koppel där ute för jag är så rädd att de ska ramla ner.

Ikväll är det grillning i almanackan, ska snart gå hem till min syster och borra hål, för tv:n tror jag. Sen är det grillning som gäller. Hoppas det blir lite kvar för då har jag en extra matlåda=). Om inte den blir lunch imorgon det vill säga=).


Jag har kommit fram till att Cosmos inte tycker om selen så mycket, det verkar som han tycker att den förstör hans frisyr=). Sitter och tvättar sig väldigt länge efter att den kommit av, men han har inga problem att ha den på.


Idag har jag lagt intresse på en lägenhet, det är bara sju stycken som gjort det nu, så jag kanske har en chans. För min del är den lite dyr i hyran, kostar nästan 6000:- i hyra, lite mycket tycker jag...
Uppdaterar när jag vet mer=).

Nu ska jag göra mig iordning för promenaden hem till min syster, får se om jag får några fina bilder på brasan, ska ta med nya kameran tänkte jag=).

Det tidigaste inläggen någonsin...

Nu är klockan ungefär tjugo i sex på morgonen, har aldrig skrivit inlägg så här tidigt förut, brukar inte hinna det innan jag behöver gå till jobbet.

Men idag hinner jag det, skippar frukosten och då hinner man med mycket=).

Har tänkt på lite från kryssningen i helgen, jag stog och pratade med tre kollegor och helt plötsligt från ingenstans kom jag in på min bakgrund, och det första två utav mina kollegor då gjorde var att säga " det där är för mycket för mig att höra" och så gick de. Varför kom jag ens in på ämnet?? Jag har ingen aning om varför, jag måste ju ha haft något att gå på?

Ska idag be om "ursäkt" för det jag berättade, det är ju inte deras sak att lyssna på. Men ändå hade jag en poäng med det hela som jag inte riktigt är säker på att den kom fram.

Det syns inte på alla människor vad de varit med om. Även fast det syns på många.

Nu ska jag gå till jobbet, ha en trevlig dag!

Hemkommen och utvilad efter kryssningen

Nu är vi tillbaka från kryssningen, den var helt OK. Det började med Al á Carte, Nån sorts Ren till förrätt, som växte i munnen, var tvungen att skölja ner med vatten för att ens kunna svälja, så den var inte så populär. Till varmrätt blev det Lamm, väldigt gott. Och till efterrätt blev det Chokladmousse med jordgubbar. Underbart gott!

Efter middagen vardet ganska lugnt tills klockan tio ungefär när vi träffades hela gänget på en pub, där det var nån sorrts trubadur. Och vi var kvar där till tolv kanske, sen var det disko. Helt sjukt mycket folk på dansgolvet, man fick verkligen armbåda sig fram och armbåga sig under dansen för att ens få plats på dansgolvet. Folk var så fulla så de kunde knappt stå på benen utan de säckade ihop eller tappade balnsen och ramlade på någon annan. Det var mindre roligt, men i det stora hela hade jag trevligt.

Nästa kryssning med kollegorna ska visst bli Blåljuskryssningen. Det kan vara roligt. Inte lika mycket fylla då förhoppningsvis=).
 


Snart guppar det av....

på kryssning! Imorgon är det dags att åka på kryssning med några kollegor, inte så några, det blir ungefär 30 st om jag förstått det hela rätt. Så idag har jag packat resväskan, ser ut som jag ska på långsemester till något exotiskt land, men jag ska bara på en Viking-kryssning=). Jag tar med mig en stor resväska så jag får hem det jag köper utan en massa påsar, tänkte bara trycka ner allt i väskan, låter som jag ska köpa hela taxfree, men det hade jag inte tänkt. Jag tar med mig lite kläder också, eller linnen/toppar i alla fall, vet inte vilken jag ska välja, det märks imorgon vilket humör jag är på.

Imorgon bitti ska jag ta hand om lilloppan när hennes mamma är i skolan, så imorgon får jag inte sova tills jag vaknar som jag fick idag, har sovit så gott i natt. Och det var skönt eftersom jag har sovit dåligt tre nätter på raken innan. Har hat ett par galna katter.
Imorgon bli det upp vid halv sju ungefär och promenad hem till min syster vid halv åtta tiden så hon hinner iväg till skolan i tid. Tur att hon har en kort dag i skolan så jag hinner göra lite emellan barnvaktstiden och kryssningen, inte så mycket jag hinner men lite grann. Hinner vara hemma ungefär tre timmar innan jag behöver åka för att möta upp lite folk och sedan ta sig till terminalen.

Ikväll är det jobb, så jag hoppas verkligen att jag får sova bra i natt så jag är pigg imorgon.

Nu är det dags för lite lunch och sedan jobb.
 
Ha det gött!

Övertalning pågår....

Försöker övertala min goda vän R att söka till Idol 2009, hon är en gudinna på att sjunga. Och det vet hon om, men ändå säger hon att hon inte vill söka för att juryn kan säga att hon inte är bra nog. Jag och hennes pojkvän R hade tänkt att anmäla henne så de komemr och hämtar upp henne någonstans, och hon inte vet något. Men jag hittar ingenstans vart man kan göra det. Så jag sade till henne idag att du ska vara på Hovet 10,00 på lördag, för att söka till Idol, men det tyckte inte hon.

Ska höra av mig till R så han kan övertala henne också, för hon hade inget planerat tills på lördag förmiddag. Han får se till att hon kommer iväg, jag är ju på kryssningen just då. Får hoppas att han fortfarande är med på spåret=).

Sist jag var hon R så sjöng hon för B som känner någon inom musikindustrin, för att hon skulle kunna komma lite längre med sin sång, men jag har inte hört något mer om det. Så jag tycker verkligen att hon ska söka till Idol.


Just för tillfället sitter jag och äter lunch, för att orka med eftermiddagen på jobbet. Har en ganska skön arbetsvecka framför mig, bara ett morgonpass men desto fler eftermiddagspass. Väldigt skönt att slippa gå upp tidigt allt för många dagar på en vecka, förstår inte hur alla som jobbar 8-16 orkar gå upp tidigt varje dag, det är väl något man vänjer sig vid efter ett tag. Men i början måste det vara en riktig pina när väckarklockan ringer.

Helg, som bara gått åt till att vila

Min helg har bestått av en soffa, en kudde och en filt. Har legat på soffan mest hela helgen, förutom en snabb tripp till centrum där jag kollade efter en fin topp jag kan ha på mig på kryssningen på fredag, men ikke.
Det fanns ingen som jag trivdes i. Antingen såg man 50 kg tyngre ut, eller så blev brösten helt platta. Inget utav de ville jag vara med om, så det blev ingen ny topp.
Då tänkte jag att jag skulle köpa fönsterputs, så jag kunde tvätta fönstrena, men det fanns inte på Hemköp, så det struntade jag i när det inte fanns där jag ville att det skulle finnas. Så fönsterputs får bli till nästa helg.


Jag har även lekt lite med nya kameran, blev fina bilder=).
  
Och två utav mina blommor, blev ganska fina bilder tycker jag, speciellt Orkiden
  
Lilla Chippen                        Cosmos

Chippen är precis på väg att hoppa  ner från soffan.

Klicka på bilderna så blir de större.

Snart bär det av med kryssningen, bara fem dagar kvar nu, förhoppningsvis blir det inga problem för mig att komma på båten. Om det blir det då blir jag sur. För nu ser jag fram emot denna kryssning.

Denna vecka har jag "bara" fyra dagar på jobbet, och sedan fick jag till det så bra med schemat så jag blir långledig i fyra dagar, förstår inte hur jag fick till det, men det gick på något sätt.

Nu har nya kameran kommit.

Nu har jag fått hem min nya kamera, och den är dessutom färdigladdad och klar=). Så jag har suttit och lekt lite med den och tagit lite bilder. Får se hur stor skillnad det är när de väl kommer in i datorn. Man känner sig ju lite proffsigare när man står med en sådan kamera än med en vanlig digitalkamera. Köpte mig en Nikon D40, verkade vara bra. Så jag får väl gå ut och ta lite bilder ute, mer roliga saker där. Här inne är det ju bara katterna som är roliga att fota.

Min syster berättade häromdagen om något konstigt hon varit med om. Hon var på väg till dagis med lilloppan, det körde en bil bakom som blinkade på henne så hon trodde att det var en civilare, och om civilaren då ville att hon skulle stanna skulle den blinka med blått, det gör ju poliser. Så hon fortsatte att köra till dagis för att lämna J, och bilen körde efter. När hon parkerat sin bil stannade den andra bilen och föraren satt och tittade på henne, och körde sedan iväg.
Någon dag senare kommer hon ut till bilen och då har någon försökt stjäla bensin ur tanken, slangen satt fortfarande kvar. Så hon ringde till polisen och anmälde händelsen och berättade om händelse nummer ett. Polisen trodde då att det kunde vara samma "gärningsman".
Igår fick jag reda på att någon gjort inbrott i bilen, men inte stulit något, bara kastat ut allt.

Någon tycker inte om henne....


P berättade för någon dag sedan att två "närstående" gått bort bara några dagar innan. När han sade det började jag tänka på en sak man ofta säger inom sjukvården, att det brukar vara tre stycken som går bort i samma veva, under en kortare tid. Och idag berättade han att en tredje "närstående" gått bort.
Det där med tre på ganska kort tid fungerar även utanför sjukhusen. 
Jag säger inte att det alltid är så, men ganska ofta. I privatlivet tror jag att det inte händer speciellt ofta däremot.

 

Vill spendera massa pengar just nu, har börjat ganska bra....

Igår beställde jag en systemkamera, en sån/liknande som professionella fotografer har. Har egentligen inget behov av en sådan kamera, har en digitalkamera som fungerar, men det blir inte alltid så bra bilder. Men jag ver på spenderar-humör, så det beställde jag, kommer väl på torsdag eller fredag skulle jag gissa, eftersom det är röd dag idag. 

Jag tänkte att min digitalkamera kan jag ha när det finns större risk att bli av med den, typ på kryssningen jag snart ska åka på, och systemkameran kan jag ha på ställen där det är mindre risk att den blir stulen, typ min systers bröllop i sommar=).

Den och en väska för kameran gick på ungefär 4000 med frakt, och så har jag ju köpt den nya sängen, för ungefär 7000, och idag köpte jag nya solglasögon, för att mina jag har ser ut som flugögon, enorma "glas". Så jag köpta nya idag, men det var faktiskt REA! Kostade bara 95 kr, men jag köpte ett fodral till också, för 25 kronor

Tur att det snart är dags för lön igen=).


Har jobbat nästan hela påsken, eller hela påsken kan man egentligen säga eftersom jag hade en 14 timmars pass i lördags, så jag blev ledig i söndags. Min söndag gick åt till att ta det lugnt och göra ingenting, och det gjorde jag verkligen, satt ute på balkongen ungefär en timme, sedan låg jag på soffan och tittade på tv så gott som hela dagen, tog en liten tripp till datorn ibland. Och till köket när det var dags för mat.



Jag beklagar sorgen S.
 
R.I.P M-B.

Påskkärring för hela slanten idag

Idag har jag gått påskkärring med min systerdotter (lilloppan). Vi gick bara till släktingar så det var inte så farligt, men man stannade ju ett tag hos nästan alla, eftersom man inte träffar de så ofta. Lilloppan var en påkkärring, det var lite sött när hon berättade det för mig när jag kom. "Titta Yennie, jag är en påkkärring!" Ville nästan äta upp henne när hon sade så=).

Det roligaste var att nästan så fort jag kom innanför dörren hos mormor och min moster så är det första jag hör "Har du gått ner i vikt?". Alltid roligt att höra=). För det står ju lite still för tillfället. Kommer ju inte ut på promenader som jag hade tänkt att jag skulle, blir för trött eller så kommer jag med en sån fin bortförklaring som att det är något bra på TV.

Idag är jag öm i hela kroppen efter allt kånkande av säng igår, men jag sov underbart gott i nya sängen. Vaknade några gånger av att bnen var utanför sängen, då hade jag ålat mig ner i sängen. Hade fotgavel på förra sängen men det finns inte på nya (som ni ser i bilder i förra inlägget). Får hoppas att jag sover gott inatt också, är redan jättetrött. Och verkligen hoppas att jag sover gott imorgon natt, jobbar från 7 till 21.30 på lördag, då behöver jag sova ganska gott på natten för att orka med en lång arbetsdag.


Glad påsk!

Inatt tar jag oskulden av min nya säng.

Nu är min nya säng ihopmonterad =)



Chippen tycker om sängen i alla fall. Det är ganska skönt att det blir lite mörkare i sovrummet ett tag, har haft ett beige överkast innan och det blir så ljust. Så jag köpte mig ett blått på IKEA när jag ändå var där.

Fick ett SMS av S under förmiddagen där det stog att hon var sjuk och att hon inte kunde komma och hjälpa mig. Så då ringde jag ganska raskt till min syster och frågade om hon kunde komma och hjälpa mig att montera sängen ikväll. Jag känner min syster ganska väl så jag vet att det inte är hennes grej att montera ihop saker, men om man är två går allt lättare. Så jag tänkte att hon kunde hålla och jag skruva, men då kom hon på att hennes kille T kunde hjälpa mig. Visst tänkte jag, tar emot all hjälp jag kan få. Så jag tyckte att J och T skulle komma vid 17.30-18 tiden så hinner man montera ihop och få lilltjejen att sova i god tid.

Men det tyckte inte T, han tyckte att han kunde åka och montera ihop direkt efter att de ätit lunch(jag ringde vid 12.20). Men jag tyckte att han kunde vänta på mig så jag fick hjälpa till med min egen säng. Men nej tyckte de. Så jag gick med på det(Förresten min syster har extranyckeln till lägenheten) så skulle de göra så mycket de hann tills de skulle hämta lilloppan på dagis vid halv tre. Så jag tänkte att de hinner inte så mycket.

Kom iväg tidigare från jobbet så jag skulle vara hemma och hjälpa till tidigare. Men när jag kommer innanför dörrens ser jag en hög med sängkläder bredvid soffan, och min gamla säng i fem delar på golvet, de två gamla madrasserna, och en stor kartong med plast i köket, tittar in i sovrummet, och där är min säng, helt ihopmonterad och klar. Bara sängkläderna och bäddmadrassen kvar.

Det var väldigt snällt tycker jag=).

Men jag fick ju gå och slänga allt gammalt i grovsoporna, vilket inte var det roligaste. Det blev fem rundor, varav alla var otympliga och halvt jättetunga. Sista rundan fick jag stanna typ var femte meter för att det var så tungt, efter allt annat jag burit ut.
Försökte flörta lite med P så han skulle komma med bilen och hjälpa mig, men det funkade inte. Tror inte att han fattade piken.

Jag är nog väldigt mör imorgon, tur att jag är ledig och kan ligga i sängen så länge jag vill, nästan. Har bara två saker inplanerade, hämta skorna efter klackningen, och gå påskkärring med J och lilloppan. Båda är på eftermiddagen.=)

Nu har sängen kommit=)

Härligt härligt=).

Blev tidigare än jag trodde, trodde att leveransen skulle komma vid tio i nio eller något sådant, så när det ringer på telefonen strax innan 19 blev jag lite paff. Men det var ju bra att jag fick min önskan uppfylld om att de inte skulle komma klockan 22.
Blev lite paff när chauffören bar in madrasserna helt själv, visst de väger inte speciellt mycket, 23 kg styck, men de är ju väldigt otympliga.


Ser ganska skön ut va?=-P
Bli inte ihopmonterad förrens på onsdag när jag kan få hjälp med det, så den får stå där i köket tills dess. Nu är den hemma i alla fall=).

Får hoppas att lasset inte välter av någon anledning.

Väntar på ett stycke ny säng=)

Idag kom jag iväg till IKEA med S. Dagen började någorlunda bra, vaknade vid sju-tiden, men så som jag är går jag inte upp när jag vaknar, utan jag låg kvar till typ halv 9-9 nångång. Vi tog oss till centrum och så skulle jag till banken för att ta ut pengar från sparkontot till sängen. Vilket tog typ 30 minuter, eftersom det var typ 12 nummer före mig.=(

Kom fram till IKEA vid 12, gick ut från IKEA 13.20 =). Har nog inte gått igenom IKEA så fort någongång. Nästan hela tiden inne på IKEA var det , för att prata med sovrumspersonalen så jag kunde beställa sängen, plocka på sig allt i Tag-själv-lagret, för att betala och vänte tid vid varuutlämningen, och för att lämna in vid hemkörningsdisken. Kö hela dagen!!

Nu är jag i alla fall hemma och väntar på leveransen, som ska komma mellan 18-22. Men jag sade till "kassörskan" vid hemkörningen att de gärna får komma lite tidigare eftersom jag ska upp innan 5 imorgon. Börjar ju jobba vid 7, vill gärna sova lite tidigt då=).

Allt som allt gick det på ungefär 7400 kr. Ganska skapligt=), köpte ett nytt överkast i mörkblått. Det är så ljust i mitt sovrum för tillfället, och i framtiden. Har bara vita möbler i sovrummet, förutom klöspelaren till katterna som är mörkbrun. Så jag tänkte att ett mörkblått överkast kan passa in ganska bra=).

På onsdag kommer S förbi igen och hjälper mig att montera ihop sängen, så jag slipper göra det själv. Och kasta ut den gamla rangliga saken jag har i mitt sovrum.

Nu ska jag komma på vad jag ska äta till middag och sedan slappa lite på balkongen i solskenet=).

Sommarvädret försvann, höstvädret kom=(

Inte riktigt sann titel, men nästan. Från strålande sol och typ 15-20 grader, till mulet och regn och 8-10 grader. Nästan sann titel...

Idag har jag varit iväg till centrum och lämnat in skor på klackning, 265 kr för tre par, är det billigt? Sist jag klackade om ett par skor kostade det 90 kr paret. Så det är ju inte så stor skillnad direkt, i och för sig var det bara två år sedan jag klackade om ett par skor.

Köpte även hårfärg, har tänkt att slinga mig lite, piffa upp kalufsen något. Eftersom S kommer förbi idag så får hon hjälpa mig, vare sig hon vill eller inte. Allt är ju redan förberett=).

Märkte imorse att solen tog lite igår, är inte röd utan mer brunaktig, kan ju inte påstå att det är mycket men det syns skillnad, har vita linjer efter linnet. Så den tog den rackarn! Och idag gick den och gömde sig, mindre roligt. Imorgon lär den ju titta fram igen när jag ska gå runt på IKEA, förhoppningvis vaknar vi tidigt så vi kommer iväg tidigt. Skulle ju vilja sitta på balkongen imorgon med=). Och få lite mera färg på det vinterbleka fejset=).

Nu ska jag börja fixa iordning kycklingen till middagen... så den hinner bli klar=). Tar ju tid när man är kräsen som jag=). Och nej det är inte kungsfågel med glasbitar=)

Nästan sommarväder, ändå har jag städat.

Dagen började ganska bra, kollade lite på tv tills solen ville komma till min balkong, sedan satt jag där i nästan två timmar, fick till och med lite "färg". Blev lite småröd, speciellt på kinderna. Efter några dagar i solen kan man nog bli lite åt det bruna hållet=). Slippa se ut som en zombie=).
 Hade med mig Cosmos ut, Chippen är för mesig för att vara där. men jag är också mesig, har katterna i koppel om de ska ut dit. Är så rädd att de ska hoppa ut och göra sig illa. Känns bättre att ha de i koppel då, slipper jag oroa mig.

Cosmos njuter i favorithörnet

Skönt att klösa på betongväggen? Skulle tro det=)

Hör något trevligt på andra sidan.

Mesen som inte ville följa med ut i värmen=)


Idag har jag även städat, gick ganska fort, dammsugning och skurning av hela lägenheten. Tog bara ungefär 30 minuter.

När jag var ute på balkongen tänkte jag på att det var väldigt fult, så jag piffade upp det med att dammsuga där ute också=). Fick bort massa skräp som flugit in med vinden. Såg genast bättre ut=).

Får se om jag kommer iväg till IKEA på måndag, S sa att hon kan följa med, hon kommer förresten hit imorgon=). Och dricker kaffe med mig på balkongen, hennes mamma och hund (Roy) kanske kommer också, hoppas inte Roy äter upp mina bebisar.

Några dagar sedan senast...

Har varit extremt trött denna vecka, kanske för att jag jobbat så många morgonpass? Mycket möjligt, har sovit "middag" nästan varje dag, och när jag väl fick sova ut eftersom jag skulle börja vid två, vaknar jag vid sju. Jätte pigg och alert, men inte tänker jag gå upp klockan sju, så jag tvingade mig till att somna om. sedan var klockan halv tio. Helt OK att gå upp då.

Det har heller inte blivit så många steg i veckan, har inte kommit över tiotusen någon dag än så länge. Är just för tillfället uppe i bara 6179 steg, sedan klockan halv sex imorse. Inte så mycket på en så lång dag. Känner att jag är alldeles för trött för att gå ut och promenera också, och jag skulle behöva städa, och sova, och bada, och få lite massage. Är så stel och öm i axlar/nacke så jag skulle behöva en dundermassage.

Det har varit en lugn vecka på jobbet, extremt lugn. Undrar när det smäller till, hmm.... Det tar nog inte allt för lång tid skulle jag tro.

I helgen är jag ledig och skulle vilja sova bort hela helgen om jag fick, men jag skulle behöva åka till IKEA, inget jag verkligen måste ha, men min säng håller på att braka så jag skulle behöva en ny, har kollat ut en och kollat pris, och jag saknar 500 kr till hemkörningen. Riktigt irriterande. Och jag gillar inte att låna pengar, visst det skulle bara vara tills på måndag/tisdag när jag kan gå till banken och föra över pengar från sparkontot. Men ändå. Tänkte att den här helgen skulle vara alldeles galant att åka till IKEA eftersom jag är ledig även måndag, så kan jag ju fixa och dona även på måndag, förutom tvättstugan då=(. Vilken jag funderar på att boka om.

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila innan jag ska ta itu med dammsugningen=(.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0