Motion v 47:

Måndag 21/11:
Tisdag 22/11: Huvudvärk efter jobbet, ingen träning
Onsdag 23/11: 55 min BodyCombat
Torsdag 24/11: 40 min promenad på band, 6.0 km/h
Fredag 25/11: 45 min Cycling 
Lördag 26/11: Heldag på jobbet
Söndag 27/11:  Ingen stegräknare på 

En OK vecka, men inte helt nöjd.
Känner mig allmänt låg och inte sugen på någonting...

Det är mycket man lägger märke till...

På väg hem till min syster och jag ser en del saker som jag lägger märke till.
Ett ungt par är ute och åker, på väg till tåget vill han hålla henne i handen, hon skakar bort hennes hand. Han tar henne runt midjan, hon gör någon rörelse som gör att hon måste ta ett steg bort. Han försöker återigen ta hennes hand, hon skakar bort.
Jag hörde inte deras konversation så jag vet inte vad som sades, men det verkar som att han är mer kär än hon.

Sen såg jag en till sak, en pappa är ute och åker med sitt barn i liggvagn, ett litet barn antar jag med tanke på liggvagnen. Han har ställt in vagnen i en kur på perrongen på grund av blåsten antar jag. MEN han tänker inte på att cigarettröken han, hans vän och en annan människa andas ut där inne troligtvis är jobbigare att handskas med än vinden.

Det är mycket man inte förstår sig på här i världen och cigarettrök och barn är något jag verkligen inte förstår mig på. Alltså blandningen, hur kan man som förälder stå och röka bland sina barn? Eller andras barn för den delen.
Jag som blir illamående och drabbas av huvudvärk så fort jag är i närheten av cigarettrök, hur är de inte för de små som kanske inte kan gå därifrån?


Gott tecken?

Hoppas detta är ett gott tecken.
Dagens frukost gav mig detta...


Ryggvärk

Har haft ryggvärk i snart fyra dagar, fruktansvärt irriterande.
Hoppas det försvinner snarast, ska jobba hela dagen idag så det passar sig inte så bra med ryggvärk.

Inte mycket verkar hjälpa heller, träning hjälper inte, vila hjälper inte heller. Attans!

Så här skulle jag också vilja ligga nu.


Trött vecka

Denna vecka har jag varit tröttare än vanligt, så det har inte blivit så mycket träning som jag hade hoppats på.
I tisdags hade jag huvudvärk när jag slutade jobba så då avbokade jag och åkte hem för att sova istället, värken försvann efter lite sömn så det var bra.
Onsdagen så blev det BodyCombat, yey! sprang även på bandet lite innan, typ 25 min eller något, tyckte att jag skulle köra lite extra hårt på onsdagen eftersom jag inte tränade på tisdagen. Det gjorde jag så idag, torsdag, har jag träningsvärk i ryggen. Skönt.

Idag åkte jag till gymmet vid lunchtid och tänkte jogga lite, men min kropp orkade inte mer än 500 m så jag promenerade istället, jag var i alla fall där.
Sen hem och duscha för att möta upp S på bussen så vi kunde åka och handla till Pizzan vi skulle göra till middag. Passade på att köpa ny låda till grabbarna, har haft den andra i tre-fyra år nu så det var nog dags att byta. Tror den gått sönder dessutom. Sen vidare till COOP och handla lite smått och gott.

Pizzan blev underbart god, använde ett nytt recept på pizzabotten, passade bättre än det förra receptet jag använt. innehöll 4 dl Bakerix och 4 stora ägg samt pizzakrydda. Mums! Massa vitlök var det överallt så jag stinker vitlök nu, men gott var det!

Huvudvärk

Åkte hem från jobbet med huvudvärk så jag avbokade träningen och vilade på soffan. Huvudvärken är nog ganska borta nu. Skönt det, ska fortsätta sova nu så jag orkar upp imorgon bitti.

God natt!


Ny vecka

Får se hur denna vecka blir, mycket jobb som vanligt, och en del träning så klart.
Jag känner verkligen att det vore skönt att vara långledig, har precis varit ledig tre dagar men känner inte att jag är tillräckligt utvilad. Men blir man någonsin det?
Jag är fortfarande smått illamående sedan några veckor tillbaka, undrar när det tänker försvinna. Förhoppningsvis snarast möjligt.

Nu måste jag ordna lunch så jag är fortsatt trevlig när jag anländer jobbet...

Motion v 46:

Måndag 14/11: 55 min Zumba 10148 steg. Snittpuls- 122 slag/min, Maxpuls- 176 slag/min.
Tisdag 15/11: 55 min Shape + 11024 steg. Snittpuls- 140 slag/min, Maxpuls- 178 slag/min
Onsdag 16/11: 55 min BodyCombat . Snittpuls-158 slag/min Maxpuls- 182 slag/min
Torsdag 17/11: 11332 steg, vilodag från gymmet.
Fredag 18/11: 45 min SH'BAM, 30 min på band. 2,88 km joggade, 1 km promenad +5575 steg
Lördag 19/11: 55 min BodyCombat, 55 min Zumba + 9362 steg. Snittpuls- 154 slag/min Maxpuls-178 slag/min
Söndag 20/11: Vilodag

6 pass på 7 dagar, inte alls illa! En bra vecka tycker jag nog faktiskt.

Väldigt trevlig fredagskväll

Igår kom ju min kusin V över på middag och vin. Det var riktigt trevligt. Vi har inte haft så bra kontakt de senaste 4 åren så det var riktigt kul att komma tillbaka till varandra. Vi var ganska tajta förr men sen bröt vi nästintill kontakten efter hennes student.
Hon kom vid 17-snåret och då började vi med maten, ugnsbakade grönsaker tar ju sin lilla tid. Vi drack lite Rosé innan maten och sedan gick vi över på Castillo de Gredos till middagen. Entrecôten blev perfekt, grönsakerna också. Och V åt tills hon storknade nästan. Hon och familjen brukar inte äta ugnsbakade grönsaker så ofta, så hon passade på. Det var riktigt gott.
Hon blev kvar ända till midnatt så vi hann prata om det mesta och lite till.

Något som vi måste göra om snart igen. Och då kanske S kan vara med också.

LowCarb-pasta

Igår hämtade jag ut ett paket med lowcarbpasta, så idag provade jag att äta pasta för första gången på ett år. Det var faktiskt ganska gott. Pastan smakade nästan precis som vanlig pasta gör, så det var ingen konstig bi-smak som man kanske skulle kunna tro att det var.
Tror inte jag kommer fortsätta köpa hem så mycket pasta-produkter, möjligtvid lasagneplattor, för det är något jag saknat litegrann.

image description
Dagens lunch.


Fullbokad dag

Idag är dagen fullbokad till tusen, eller något sådant.
Ska strax röra mig till gymmet där jag ska Combata lite och sedan dansa. Så två timmar skall spenderas på gymmet idag.
Sen hem och göra sig i ordning för födelsedagsfika hos syster S. Där vi även skulle äta middag senare under dagen.


Väntans tider

Sitter just nu och väntar på att mina kusin V ska komma över på middag och vin. Ska väl börja lite smått med maten innan hon kommer för den tar sin lilla tid. Entrecôte med ugnsbakade grönsaker bjuds det på, mums! Lade köttet i marinad tidigt i morse så det borde smaka massa gott nu. Bland annat timjan och vitlök, mums!

Igår tog jag träningspaus och städade och handlade inför kvällen istället. Så vid lunch idag tog jag mig en tur till gymmet där jag spenderade drygt två timmar innan det var dags att ta sig hemåt svettig och dan. Mysigt! Det blev ett SH'BAM pass där jag körde på för fullt, roligt var det!
Innan SH'BAM-en värmde jag upp en halvtimme på band innan. Joggade nästan 3 km i takten 8,5 km/h, riktigt skönt var det!

Min bärbara dator börjar bli lite trött så jag har börjat använda min stationära dator lite mer den sista tiden, vilka I-landsproblem eller hur? Vilken dator ska jag använda? Hmm, kör ole-dole-doff!

HLR-at så jag har en svullen hand

Varenda gång jag övar HLR får jag en massa blåmärken och en svullen hand.
Det är verkligen jobbigare än man kan tro, det var så att svetten rann ett tag. Sen att jag har väldigt lätt för att börja svettas hjälper ju till lite.


Statistiken bådar inte gott

Jag har fört min egen statistik i skallen om en sak på jobbet. Och den statistiken bådar inte så gott beroende på hur man ser på saken.

Det gäller graviditeter. Mycket skriv om det på sistone känns det som.
Men i alla fall, sedan jag började på mitt jobb för snart fyra år sedan har det varit ett gäng graviditeter hos kollegor. Nu har jag inte ett exakt antal graviditeter i huvudet men det är ungefär 15 st. Av dessa 15 graviditeter har endast ungefär 5-6 gått tiden ut (+- 2 v) alltså visar "min" statistik att majoriteten av graviditeterna inte blir fullgångna. Vad jag kommer ihåg är det visserligen bara två som har fött otroligt tidigt, ena i v.30 och den andra något tidigare än så.

Så min statistik säger mig att min avdelning inte är optimal att vara gravid på, beror det på stress och hög arbetsbelastning? Eller är det helt enkelt den gravida/fostret som är "färdig" en månad eller mer i förväg?


Dags för snö?

Nu tycker jag att det är dags för snö. Jag vill ha ljus! Jag är trött på allt mörker!

Ser det inte ut som att det är snödags?


SMS-livräddare

Har nu gått och anmält mig till att bli SMS-livräddare. Gör det ni också! De har nu utökat till resten av STHLM's län så alla som har HLR-utbildning kan anmäla sig.

Http://smslivraddare.se tror jag hemsidan heter.
Anmäl dig nu!!


Motion v 45:

Måndag 7/11: 55 min Zumba, 55 min BodyCombat+ 9720 steg. Snittpuls- 147 slag/min, Maxpuls- 178 slag/min.
Tisdag 8/11: Vilodag, 11794 steg
Onsdag 9/11: 55 min BodyCombat + 10712 steg. Snittpuls- 156 slag/min Maxpuls- 182 slag/min
Torsdag 10/11: 12019 steg. Vilodag från gymmet
Fredag 11/11: 12219  steg
Lördag 12/11: Pyjamas hela dagen
Söndag 13/11: Pyjamas hela dagen

Hade en lugn och rofylld "vilovecka". Kände hur jag blivit trött och sliten i kroppen så jag avbokade den mesta träningen och bara låg på soffan under hela helgen. Underbart skönt var det.

Tid

Denna helg har jag bara tagit tid för att vila upp mig. Pyjamasen har varit på sedan i fredags kväll, jag har bara legat på soffan och tittat på film. Precis vad jag behövde!

Får se om jag orkar klä mig och åka till COOP under dagen. Time Will tell.


Vilovecka

Har tagit en vilovecka denna vecka, hittills i alla fall.
Har börjat känna av sätesmuskeln/höften igen och skuldran har bråkat en del också. Så jag har tagit lite paus så mina stackars muskler kan få återhämta sig lite. Har börjat lyssna på min kropp ordentligt och det tror jag är väldigt viktigt om den ska orka alla år som är kvar. Är man trött, vila!
Min kropp är visserligen oftast trött, men inte så här trött. Knoppen brukar vara tröttast. Imorgon är planen att köra ett Combatpass, Wonderful!


Äntligen lite ledig

Ja lite ledig är jag, men inte tusan kommer jag hinna ligga på soffan i alla fall. Förutom ikväll då förstås för ikväll tänker jag inte göra mer än så.
Måste ju hinna med allt som man ska hinna med, och det börjat imorgon efter gymmet.

För en dryg timme sedan ringde det på dörren, väntade inget besök vad jag visste. Det var en man från ett företag som säljer en 5-års prenumeration på AHA-boken.


Jag blev medlem och fick alltså boken för 2010 inte 2009. Kan vara roligt att bläddra i om några år, just för stunden är jag nog inte så intresserad, det mesta är ju färskt i minnet än så länge.

 


Längtar efter ledighet

Känner att jag inte hinner med allt så jag verkligen längtar efter ledighet. Jag är ledig i helgen så då ska jag väl passa på att umgås med folk, träna, städa, tvätta ja allt sådant man ska hinna med.
Börjar känna mig trött i kroppen så idag tog jag ledigt bland annat av den anledningen men även också på grund av filmvisningen på jobbet. Ledigt från gymmet alltså, tog vilodag i tisdags också. Har funderingar på att avboka imorgon också, tror nog att det blir så.
Man ska lyssna på sin kropp har jag hört, så nu försöker jag.

Patch Adams

Tittade på en helt underbar film idag, den måste du se! Skrattade ovanligt mycket, och en liten tår kom också. Riktigt underbar film det är allt jag säger!


Vila

Börjar känna mig allmänt trött i kroppen så idag har jag haft en vilodag med avslappnande massage och nagelvård. Passade även på att shoppa lite kläder när jag gick runt i centrum, köpte kläder i, HÖR OCH HÄPNA, small! Några linnen och två stickade tröjor, sådant som jag behöver.
Köpte också en kaffeböns malmaskin, kommer verkligen inte på det verkliga namnet på svenska, Coffegrinder på engelska. Så nu blir det aromatiskt kaffe här hemma. Mmm!

Min käksfläkt har gått sönder så jag måste felanmäla imorgon. Attans! Snart blir det väl spisen också, det var ju inte länge sedan kylen gick sönder.


Motion v 44:

Måndag 31/10: 12-tur 10637 steg
Tisdag 1/11: 60 min AshtangaYoga, 55 min Zumba, 55 min SatsPowerstep + 9166 steg. Snittpuls-141 slag/min Maxpuls-179 slag/min
Onsdag 2/11: 55 min BodyCombat + 13445 steg. Snittpuls-138 slag/min Maxpuls-185 slag/min
Torsdag 3/11: 45 min SH'BAM, 55 min CyclingPulse + 4477 steg.  Maxpuls- 177 slag/min
Fredag 4/11: Kvällsjobb 10137 steg
Lördag 5/11: 55 min BodyCombat + 10811 steg. Snittpuls-137 slag/min Maxpuls- 178 slag/min
Söndag 6/11:  11159 steg.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med denna vecka, roligt med nya pulsbandet. Sov med det en natt och har en vilopuls så låg som 52 slag/min. Sen håller den nog inte i sig hela natten men det var lägsta utmätta puls. 

Känslig

Har gått och blivit väldigt känslig för lukter på senare tid. Gammal fylla på tåget, för starka parfymer, bensin och avgaser, usch och rök ska vi inte prata om. Blir illamående direkt, och huvudvärk kommer som ett brev på posten.
Har dessutom gått och varit smått illamående i tre dagar, inte så jag tror jag åkt på vinterkräkis men "molande" illamående.
Fruktansvärt irriterande, och sovit konstigt/ytligt de senaste nätterna, bara jag inte blir dålig för det har jag inte tid för.

Spenderar alldeles för mycket tid på jobbet, massa tid på gymmet och inte tillräckligt med tid hemma. Jag skulle bara vilja vara hemma några dagar så man hinner gosa med grabbarna som är så fruktansvärt gosiga när jag väl är hemma, pilla med det som behöver pillas med, hinna städa upp efter mina bravader med all matlagning. Och titta på film skulle vara mysigt att göra.
Tiden på gymmet vill jag faktiskt inte byta bort, det är roligt och skönt att vara på gymmet, men ändå! Det känns som jag inte har tillräckligt med tid i mitt liv. Ge mig några extra timmar per dygn så blir jag lycklig, och dessa timmar ska inte spenderas på jobbet.

Kalas

Här vankas det kalas!


Snabbkalas och jobb

Just för stunden tycker jag att jag jobbar för mycket, alldeles för mycket! Kan bero på att jag jobbar 6 dagar denna vecka?
Ska strax åka till bror min på ett snabbkalas innan jobbet, lillpojk har fyllt hela 5 år i veckan och ska ha kalas idag. Så jag har "bakat" jordnötskakor som jag tänkte mumsa på, mmm.

Känner inte att jag hinner skriva mycket mer, packa ihop mig måste jag göra. Skriver en annan gång..l

CyclingPulse

Idag ska jag prova på CyclingPulse för första gången. Får se hur slut jag är efter det passet. Troligtvis halvdöd eftersom jag inte brukar gå på spinningpass i huvudtaget. Mina ben är lite klena på cykel så de måste jag träna upp nu, trötta benmuskler kommer direkt!

Igår köpte jag två nya träningstoppar, det var dags nu när de andra blivit ungefär två storlekar för stora, det gör inget egentligen men det dallrar extra mycket om magen när den får "hänga lös". Har man en tröja i rätt storlek så dras magen in, det lilla som finns kvar.


Glass!!

Nu har jag varit och storhandlat åter igen, fast nu inte lika mycket men desto dyrare.
Åkte till ICA-Maxi så jag kunde köpa lite glass, märkte då att de kommit ut med en by smak, och mindre byttor. Mindre byttor tyckte jag inte om men den nya smaken ska bli spännande att smaka på. Smörkola, mycket spännande.


Lång dag

Idag var dagen lång, har hunnit med tre timmars träning, kors!
På tisdagar har en kollega ett Yoga-pass på en timme, så jag passade på att sträcka och böja lite. Att man kan vara så stel! Det blir väl bättre om jag sträcker och böjer lite bättre efter träning.

Sen åkte jag till gymmet och dansade Zumba en timme och sedan ett Powerstep-pass på det. Ny instruktör, ny koreografi för mig. Det var ingen bra kombination, gillade inte instruktören fullt ut. Kände mig som en värdelös flodhäst när jag inte hängde med, men inte så lätt när man inte vet vad man ska göra och inte hör vad han säger.
Hade dessutom ett linne som var alldeles för stort och därmed åkte upp vid varje hopp, tycker inte att en dallrande mage passar sig ute bland folk, så bara att dra ner tröjan hela tiden och hålla koll på koreografin var bökigt i sig.


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0