80-års kalas avklarat

Är hemma sedan 30 minter från mormors 80-års kalas. Det var väldigt trevligt.

Dagen började med en lägenhetsvisning kl 11.00. Kom fram ganska precis 11.00 och ringde då på dörren. När dörren öppnas känner jag igen den boende. Det var min gamla kollega. Blev lite småpaff och när jag sade "vi är till och med gamla kollegor" sade hon " ja, jag tyckte att jag kände igen dig."
Vad är oddsen?
Lägenheten var väldigt fin, tyckte inte riktigt om köket men det går alltid att ändra, det jag inte gillade var att de hade målat väggarna blåa, inte ljusblåa och inte mörkblåa mer åt det turkosa hållet.
Skulle väldigt gärna flytta in i den lägenheten, så jag hoppas att jag får den. Ska ringa till bostadsföretaget och se hur lång tid det tar för de att bestämma sig för vilken hyresgäst de tar.

Åkte sedan direkt till "kalaset", det hade inte börjat men kände att det är onödigt för mig att åka hem och sedan tillbaka så jag åkte direkt dit där kalaset skulle vara och började då förbereda inför festen. Bakade min paj, fick tyvärr ingen bild innan det blev uppäten men fick en bild när ungefär halva var kvar.

 


Strax innan vi skulle äta middag fick mormor presenten från barnbarnen, och det var en överraskning så jag tog undan mormor och skulle "visa min paj", när hon sett den så sade jag, "jo, mormor vi har en liten överraskning till dig" och sedan var det "ögonbindel" på. När presenten var framme fick jag leda henne fram och sedan var det lite "frågesport". Texten var:
Det är 2 i 1
Den är både hård och mjuk
Du kan bli avslappnad i den
Sedan fick hon gissa och första gissningen var ett badkar
Nästa del i texten var:
Du kan somna i den
Och gissningen var en filt
Sista delen i texten var
Den passar i ditt vardagsrum
Och hon gissade en fotölj, och det var rätt!

Så mormor fick en fotölj av sina barnbarn, och hon blev väldigt glad och fällde ett par tårar, vilket jag också gjorde, och blödig som jag är kan jag inte hålla tillbaka.

Jag åkte hem tillsammans med min syster som bor i närheten, vilket är väldigt skönt. Komma hem i tid och slippa fyllan som alltid blir när släkten träffas tillsammans.

Min söta mormor

Det syns att hon levt 80 långa och hårda år, men hon är söt för det=).


Äntligen ledig

Idag är jag ledig, och det har varit så skönt hittills. Igår efter jobbet var jag trött som vanligt, och höll på att somna på soffan, men avsyrde det i sista sekund.
På jobbet igår var jag också trött, och det mörktes genom att jag skrattade åt det mesta, var allmänt flamsig skulle man väl nästan kunna kalla det för. Men tror inte att det var någon som tyckte det var jobbigt, för det var inte bara jag som skrattade, utan några andra också.
 Jaja, igår efter jobbet gjorde jag inte mycket, gick och lade mig vid tio-tiden men somnade nog inte förrens vid 11, pratade med mamma i telefon och så läste jag några rader innan jag släckte lampan.

Idag vaknade jag otroligt nog vid kvart i nio, av solljus! Så härligt att vakna till solljus, hoppades på att jag drömt att mörkt,kallt och grått. Men tyvärr hade jag inte det. Gick och lade mig i badet på en gång, och låg där och guppade i 45 minuter, härligt var det.

Sedan åkte jag till centrum och mötte upp mamma för lunch och en kort shoppingrunda, jag hittade tyvärr inte så mycket, en julklapp till lilltjejen och sedan var det bara ingredienser till pajen jag ska bara tills på lördag.

Innan jag åkte ner till centrum ringde jag till ett bostadsföretag som jag fått ett nummer av till en hyresgäst som ska flytta, och berättade att jag inte fått tag på hyresgästen fastän jag ringt fyra gånger. Fick då reda på att det fanns en till lägenhet i närheten av den första som skulle bli ledig, så jag tackade ja på en gång. Det brukar man inte få göra men eftersom jag så snällt sa att jag är i AKUT behov av en lägenhet gick den trevliga kvinnan på andra änden av tråden med på att ta ett ja innan visning. Så imorgon ska jag faxa in arbetsintyg och sedan på lördag ska jag titta på lägenheten. Hoppas, hoppas, hoppas!!

Nu väntar jag på att maten ska bli klar, det blir kotlett, Café de Paris, kokta morötter och vitlöksmarineradekroketter. Oj vad det lät fint när man skrev ner det så där, men jag har inte marinerat kroketterna själv. Utan de är köpta.

Nu ska jag värma händerna över plattan i köket och vänta på att det blir färdigt så jag får äta=).

Tror jag kände lite julkänsla

När jag var på väg hem från jobbet idag, efter shoppingrundan när jag gick till bussen kände jag nog lite julkänsla, och det är oktober! På torget står det olika stånd som säljer frukt och grönt eller blommor, och i alla dessa stånd var det lampslingor i taken, och det såg nästan ut som lite jul. Om det skulle funnit lite snö på backen skulle jg nästan trott att det var jul på riktigt. Ska man verkligen känna julstämning i oktober? Visst att jag börjat med julklapparna, men det är fortfarande två månader kvar.

Har varit jätte trött sedan jag kom hem från jobbet, höll på att somna på soffan när det ringde och någon Alex frågade om det fanns någon man i 40-65 års åldern i hushållet. Det var något SL-snack ingen aning. Men i mitt hushåll finns ingen 40-65 årig man i alla fall. Sean ville jag sova men jag skippade det, så jagkan somna tidigt ikväll inför den tidiga arbetsdagen imorgon.

Nu ska jag titta på " Jag borde vara död" på Animal Planet

Ännu en dag på jobbet

Sitter just nu på jobbet, instängd. Som den senaste veckan... Är lite smått jätteseg, sov ungefär 12 timmar tills idag, tydligen behövdes det. Men har nog inte vaknat tillräckligt ännu. Vad jag förstog det som behöver jag inte jobba till klockan 7 imorgon, det är väldigt skönt, men det skulle också vara skönt att vara "ledig" imorgon.

I veckan är det bakning som gäller inför mormors kalas på lördag, måste kolla igenom skåpen och se vad jag behöver köpa, vet att jag måste köpa lime och citron. Som ni kanske förstår blir det en citrom- och limepaj. Riktigt god är den, mastig och det är också bra, då får man inte i sig så mycket.

Sitter på sal med radion på, väldigt trevligt att ha lite ljud runt omkring sig, annars är det nästan tyst här.
En kollega ringde nyligen in och frågade om jag hade mat med mig, och det har jag. Men vet inte om jag vill äta det, har med mig två lådor eftersom jag inte visste omjag skulle jobba natt också, och det är ganska tråkiga lådor, förutom ena. Kokt potatis, stekt falukorv och pepparrotssås. Det är riktigt gott. Den kanske jag äter ikväll, eller imorgon.


Hemma efter 18-årskalas

Och härligt är det. Är nu hemma och är helt slut. Slut i huvudet, vill bara sova. Åkte direkt från jobbet till kalaset, tack och lov blev jag upphämtad efter typ halva vägen av min syster, annars skulle resan tagit nära inpå 1 ½ timme. Var framme redan vid halv 4, skulle varit framme vid 5 om jag åkt kommunalt.
Väl på kalaset, det var helt OK. Kände mig inte vidare social med mitt trött huvud, satt mest i soffan i köket och lyssnade på olika konversationer om asfalt, inget jag är intresserad av må jag säga.
Vi åkte därífrån vid 8-tiden och var hemma för en kvart sedan.

Nu ska jag ta och ringa ett samtal om en lägenhet och sedan kolla på Körslaget, missade bara 30 minuter, det är bra jobbat=).

Lunch

Nu är det snart dags för lunch, min kollega har precis gått ut för sin lunchrast, och sedan är det min tur.
Igår blev det lite för sent i säng, men är otroligt pigg ändå. Somnade runt midnatt efter att jag fått in nästan all musik jag hade i datorn till min MP4, som gick varm på vägen till jobbet imorse. Måste ju lära mig hur den fungerar och sånt du vet=P.

Får se hur pass mycket tidigare jag kommer iväg idag, för att kunna ta mig till skogen och 18-årskalas. Jag hoppas att jag kommer iväg så jag kan åka med min syster, men man vet aldrig hur det ser ut vid den tiden på det här stället. Vilket är roligt.

Imorse var det kallt och ruggigt ute, men promenaden var väldigt behaglig, kom fram till busshållsplatsen nästan tio minuter innan bussens avgångstid, det är alltid skönt att slippa stressa. Väl på jobbet var jag på jobbhumör, men vi tog det lite smålugnt, det är ju ändå lördag=).

Får se närjag kommer hem ikväll men skulle önska att jag hann titta lite på Körslaget, väldigt underhållande program enligt min mening, men det skulle inte förvåna mig om jag är hemma allt för sent för att hinna titta på det. Kan tyvärr inte se reprisen imorgon heller för då jobbar jag. Och tv:n på jobbet kan man inte lita på, den fungerar lite när den vill. Så är det väl med nutidens tv-apparater, de håller bara några få år och sedan är det dags att köpa en ny för det kostar lika mycket att köpa en ny som det kostar att laga den man redan har. tack och lov har min tv hållt i snart tre år, och hoppas att den håller några år till.

Borde inte sitta här nu

Har nyligen kommit hem från jobbet, för 20 minuter sedan. Och sitter nu och laddar min MP4 med lite musik inför morgondagens resa ut i skogen. Borde inte göra det eftersom jag ska upp klockan 5 och dra iväg till jobbet. Men jag vill ha lite musik att lyssna på om jag måste sitta på ett tåg hela dagen, där överdrev jag lite, men tåget tar ungefär 20 minuter den sista biten, beroende på vilken väg jag tar. Det återstår att se=).

Kvällen på jobbet har varit lugnt, för min del men inte för andras del, det är det som är bra/dåligt med isolering. Det är bra om man är seg i kolan som jag var imorse, det är dåligt om man är pigg som en mört. Jag var pigg som en mört efter middagen så då gick jag ut och hjälpte till på andra ställen där jag behövdes mer än inne hos mig. Just då kunde jag inte göra så mycket, det var "syster-jobb" som jag inte får peta på direkt.

Nu är det "bara" 10 minuter kvar tills de låtarna jag började med är inna på spelaren, men vill ju ha mer, men klockan tickar så fort mot 05,00 att jag inte vet om jag vill hålla mig vaken så pass länge tills jag får in resten av låtarna. Men vill inte starta datorn så fort jag vaknar imorgon för att fortsätta.

Jaja, ska väl surfa runt lite nu innan det är klart och jag sedan får sova.

Seg som bara den

Igår var jag ledig och gjorde inte många knop, gick upp vid kvart över tio för då ringde S och väckte mig, bra var väl det eftersom VBÅ börjar 10.30. Efter programmet blev det inte mycket gjort förrens klockan närmade sig två för då blev det en dusch och sedan resa hem till min syster. Var framme där vid tre-tiden och vi snackade lite skit och pratade om mormors present, hur vi ska göra för att ge den till henne. Vi vill ju få det att vara lite roligt än att bara ge den till damen.

Sedan åkte vi och hämtade lilloppan på dagis, som inte ville åka hem. Började gråta och skulle bara göra allt möjligt. Hon ville bara ha en smörgås och spara den, de andra barnen åt mellis just när vi kom och hämtade henne. Tillslut fick vi med henne hemåt, men gråtandes hela vägen hem. När vi väl var hemme blev hon på bättre humör, hon fick ju vara med och laga mat, och efter maten blev det pepparkaksbakning.

Åkte hem så jag var hemma vid 8 tiden, och skönt var det, spenderade resten av kvällen framför data/tv.

Imorse vaknade jag vid 8, men självklart korkad som jag är går jag inte upp på en gång utan somnar om. Så jag gick inte upp förrens vid kvart över tio idag. Sedan var jag seg som bara den och låg i soffan till halv 12 innan jag började göra mig i ordning för jobbet.
S ringde ganska direkt efter duschen, och sedan blev jag bara förvirrad, hann inte med allt jag skulle velat hinna med utan fick stressa ihop allt lite fort kvart över 15 ungefär, skulle ta bussen som gick halv för att hinna hämta ut min nya MP4 som kom med posten idag.
Jag hann med bussen och hann hämta ut spelaren, och var ungefär 20 minuter tidigt till bussen, så jag bestämde mig för att ta tåget och komma fram lite tidigare till jobbet och det var ganska skönt att slippa stressa.
Hade två snälla kollegor som hade bakat gott till oss alla i personalen, morotskaka och chokladrutor. Mums!!

Sitter då som ni förstår på jobbet just nu, har precis ätit min middag och tagit en snabbfika.

Imorgon är det morgonjobb och sedan kalas för min kusin E som fyllde 18 igår, så direkt efter jobbet ska jag röra mig ut i "skogen". Kommer nog ta en och en halv timme att komma dit... men det kanske det är värt? Jag hoppas det i alla fall, är ju alltid skönt att komma hem när man väl kommit så långt.

Nu ska jag jobba lite igen, uppdaterar kanske imorgon igen=).

Hemkommen och väldigt seg

Har nu kommit hem från kryssningen, har hunnit vara hemma i hela 30 minuter. Känner inte för att göra så mycket just nu, vill bara ligga ner och inte röra mig ur fläcken=). Njae, så illa kanske det inte är, men är jätte trött och seg efter nattens bravader.

Kryssningen var helt OK, var inte så mycket söta pojkar att titta på tyvärr, eller det beror väl på vem man frågar, mina ögon föll inte på speciellt många i alla fall.
Det blev mycket drinkar och Gin och tonic igår, och kom i säng någon gång efter fyra. Vaknade vid 11 tiden och startade då tvn ganska bort för att titta lite på tv. Hade inte ens hört när kollegan E kom in i hytten efter 6 nångång. Hon hade varit och ätit frukost och dansat loss några timmar mer än mig.

Dagen idag har varit väldigt lugn, var i hytten tills ungefär halv 2 sedan gick jag och lallade runt lite. Sen blev det taxfree och sedan en powernap i hytten=). Powernapen var väldigt behövlig känner jag nu. Fastän jag fortfarande är väldigt trött är jag glad över att jag tog tuppluren, annars skulle jag nog ligga nerbäddad redan nu.

Nu ska jag lägga mig på soffan och återhämta mig lite till.

Kryssning, here I come!

Imorgon bär det av på kryssning, och min kära kollega E kunde också åka. Så hon är inbokad och klar att åka, det är bara en arbetsdag kvar, vi båda jobbar imorgon så det blir nästan direkt in till terminalen för att hämta ut biljetterna innan 18.30.

Idag har det varit en ganska bra dag, förutom huvudvärk och magsmärtor är det inget att klaga över, var lite småstressad på vägen hem... Hade tvättstuga 17.00 och kom hem 16.50 och var hungrig och behöver packa inför morgondagen. Jag hinner inte hem mellan jobb och kryssning vilket är lite jobbigt. Mina bebisar blir ensamma hemma i 1 ½ dygn, inge roligt. Tack och lov är jag ledig på torsdagen så jag kan gosa med de så mycket de vill unger hela dagen.

På torsdag blir det massa telefonsamtal till bostadsförmedlingar angående en ny lägenhet så jag slipper klämma in mig i en liten tvåa med två andra. Hoppas jag hinner hitta en lägenhet! Eller i alla fall så jag slipper bo hemma hos mamma allt för länge. En vecka kan jag gå med på, utan problem. Inte längre, då blir jag besviken. Att det ska vara så fruktansvärt svårt att hitta någonstans att bo i denna stad. Om man kunde få önska skulle jag nästan önska att alla som inte är uppväxta i Stockholm, go away!! Låt mig få en lägenhet!!

Snart är det dags att ta sig till tvättstugan igen, men först blir det disk, och kanske bädda sängen om jag hinner det innan. Annars blir det i pausen mellan vändorna....

Då gick det i krasch!

Nu har jag haft besök av kvinnan som "äger" lägenheten jag bor i. Och hon vill flytta tillbaka, så om tre månader är jag utan lägenhet. Känns riktigt pissigt! I allra värsta fall får jag flytta hem till mamma igen, för jag måste ha katterna med mig, kan inte lämna bort de under den tiden jag inte har någonstans att bo. Med tänke på att de inte verkade må speciellt bra när jag lämnade bort de under fem dagar när jag var i Norge, så vill jag inte lämna bort de igen. Inte under en längre tid.

Får verkligen hoppas att jag får en lägenhet innan jag behöver flytta ut, man kan inte hoppas för mycket, men blir väldigt besviken om det blir så att jag måste flytta hem till mamma igen. Har inte bott hemma på ungefär 1½ år, hur ska detta gå??

Blir att gå till banken och kolla om jag kan få något lån till att köpa mig en lägenhet också, och hoppas att jag kan få ett litet lån, och köpa mig något litet och billigt.
Usch vad allt blev fel nu helt plötsligt.

Oj, vilken dag

Idag var det dop för min kusins barn E, lååångt härifrån. Bilresan dit för tog ungefär två timmar, helt sjukt långt bort, vi tog visst den gamla vägen och därför tog det så lång tid. Man skulle ta färja hit och dit och allt möjligt, alldeles förvirrande. Fram kom vi, dock sent. Vi missade färjan med knappt tio minuter, så då fick vi vänta på nästa i 30 minter, och sedan var det färja nummer två som vi inte missade tack och lov. De sköt till och med upp dopet några minuter för att vi skulle hinna komma fram och slippa stampa in mitt i dopet.

Dopet var väl fint, kunde inte koncentrera mig eftersom jag och min kusin har haft en liten dispyt och inte pratat med varandra sedan i mars. Men förhoppningsvis kommer vi över denna dispyt snart. Jag berättade i alla fall att jag var besviken på henne så vi får väl prata ut om det här snart hoppas jag. Lilltjejen var i alla fall söt, som många andra barn är. Väldigt liten dock.

Hemresan tog 1 timme och 40 minuter, och jag hade väldigt ont i rumpan efter alla sittningar idag. Och nu sitter jag igen, fastän jag klagade för tio minuter sedan på att jag hade fruktansvärt ont i rumpan. Men snart blir det upp och laga mat, om jag hittar något trevligt att laga. Skulle bara vilja ligga på soffan och slappa resten av kvällen, men det funkar tyvärr inte, har en trave disk att ta hand om.

Imorgon gör jag nog inte så mycket, får besök vid lunch och sedan har jag inget planerat under eftermiddagen, blir väl att plocka ihop tvätt till tvättstugan jag har direkt efter jobbet på måndag. Och sedan blir det kryssning på tisdag, får hoppas att E kunnat byta bort sitt pass så hon också kan följa med. Men det märks.

Nu ska jag väl ta hand om disken och sedan ordna mig någon middag antar jag....

Dagen efter

Releasepartyt, vad trodde ni jag skulle skriva egentligen?=P

Igår var det releaseparty för TT Grace, riktigt lyckad kväll vill jag nog säga.
Partyt var på Mosebacke i Stockholm, det är en väldigt liten lokal, men vi alla fick plats.
Det började med ett Förband vid namn Fire någonting, från Uppsala. De var riktigt duktiga, det påminde om TT Grace när de började spela för fem år sedan.  Fire-bandet spelade i ungefär en halvtimme, sedan var det en paus på ungefär lika lång tid innan kvällens höjdpunkter kom upp på scen.

Detta är förbandet Fire någonting


TT Grace spelade i ungefär 1 ½ timme, riktigt mysigt att lyssna på deras musik, 50-60-tals rock. Inget jag brukar lyssna på i vanliga fall, men de är riktigt bra.

http://www.youtube.com/watch?v=yyFHzbJOwO4
Där är en smakbit av grabbarna som är i tidiga 20 års åldern.

 

 

Detta är TT Grace

Dennis, sång och gitarr


André- kör och gitarr


Martin- Piano och kör

Rasmus- Kör och bas


Bakom trummorna Pontus- trummor

Om ni vill köpa deras skiva finns den här:
http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=257022


Snart får jag åka hem=)

Nu har jag inte många timmar kvar på jobbet=). Om knappt fyra timmar får jag åka hem och sova, hittills har det gått väldigt bra, men är lite småseg och har suttit och gäspat sedan midnatt ungefär, men vaken är jag utan problem ändå.

Har pratat ganska mycket med S idag, eller mycket och mycket, lite grann till skillnad mot hur vi brukar prata. Sammanlagt max två timmar bara skulle jag tro. I vanliga fall blir det en massa timmar. Men nu är det ju mer jobb än vanligt, och hennes "öron" har gått sönder så hon hör knappt vad jag säger om jag inte pratar högt och tydligt. Så på torsdag när hon kommer ska hon få låna mina öron som bara hänger och dinglar där hemma.

Imorgon ska jag troligen hem till min syster och hitta på något trevligt, vi får se vad det blir... Men hon vill nog ha lite sällskap, like always=). Dessutom går jag ju på långledighet så jag kan offra en tv-kväll för henne, skulle jag alltid göra om det var så att det behövdes eller hon ville=). Sedan har jag ju lite planer för resten av veckan så då hinner vi ju inte träffas ändå, och det var ett tag sedan vi träffades sist, grillningen tror jag.

Nu ska jag väl hitta på något att göra den korta stunder det är lugnt på det här stället. Just nu är det nästan alldeles knäpptyst runt omkring... Härliga tider.

Ännu ett hästpass på ingång

Fick nyss ett samtal från bemanningsassistenten på jobbet som frågade om jag kunde ta ett nattpass idag också och få sov dag imorgon, och tack och lov kom jag ihåg att fråga om jag får övertidsersättning, och det får jag. Så då tackade jag självklart ja till erbjudandet, så inatt tillkommer det nog ett inlägg gissar jag på, beroende på hur mycket vi har att göra förstås.

Jag har också suttit i telefon en stund på morgonen och ringt till ett bostadsföretag angående en lägenhet som stått ledig brevid min syster i en och enhalv månad ungefär, och den är visst intern enligt damen på andra sidan telefonluren. Det var en lägenhet från den bostadsförmedlingen som skulle ligga ute för "allmänheten" men det gjorde den inte, så tydligen var den redan färdigannonserad.
Kvinnan som "äger" lägenheten jag bor i nu ringde också under förmiddagen och ville träffa mig i helgen, fick då en jobbig känsla i magen om att hon hade hittat någon annan som skulle hyra den istället, så då satte jag mig vid datorn och kollade vad det fanns för lägenheter ute, och så lade jag intresse på fyra stycken i ett område där jag itne vill bo=(. Bara för säkerhetsskull. Ibland stämmer min magkänsla, ibland inte. Hoppas att den inte stämmer just nu. Visst jag skulle kunna bo i det området där jag sökt lägenhet nu en stund, men inte allt för länge. Det är itne det bästa området, har länge skämtat om att för att ens åka förbi det området behöver man ha pass.... Och jag äger inget pass hur ska jag då kunna bo i området??
Det är nog inte så illa som man tror och hör, men det är inte lika bra som här.

Igår skrev jag ju att jag kände mig hängig och inte har tid att bli sjuk, idag känns det bättre=), så jag kanske bara hade sovit dåligt. Hoppas hoppas hoppas. Annars bryter det nog ut imorgon när jag är helt slut och på väg hem från jobbet.

Nu ska jag väl försöka packa ihop mig till jobbet ock äta lite frukost kanske...

Skor!

Jag vill ha nya arbetsskor, får väldans ont i fötterna av mina jag har på jobbet, tur att jag kan byta från dag till dag så jag slipper ha ont i fötterna varje dag, men nu vill jag ha nya skor till jobbet igen. Så jag tänkte att jag kunde åka till cetrum i förmiddags och köpa nya skor, men jag hittade inga =(. Var runt i alla 120 skobutiker, okej 7 st, men hittade inga förutom de där RYN-skorna som kostar 1500, och det vill jag inte lägga ut på ett par skor som åker i soporna snart ändå. Det är ju viktigt att ha sköna arbetsskor när man går runt i de 8 timmar om dagen fem dagar i veckan. Så jag får väl åka på jakt efter arbetsskor på fredag eller söndag när jag är ledig. Får se hur det blir, vill ha ett par mjuka och bra sandaler att glida runt i. Ser så skönt ut, och bra till sommaren så man  slipper vara instängd i ett par "träskor" hela dagarna.

Idag känner jag mig hängig, har lite smått ont i huvudet och är allmänt seg, hoppas att det inte är något som bryter ut nu inför min långledighet, där jag dessutom ska på dop och då är det inte bra att vara sjuk. Det kan få bryta ut om någonvecka, för då har jag inget planerat, förutom jobbet så klart. Och i nästa vecka vill jag inte vara sjuk för då är det kryssning... Hmm hur ska jag planera detta??

På torsdag hoppas jagfg att jag kommer upp i tid så jag kan åka till ungdomsmottagningen på deras "drop-in" efter 8 på morgonen, varför har man en "drop-in" tid så tidigt??? Jag har bara 2 p-piller kvar där hemma och är nu i stort behov av nya, detta har jag planerat i en månads tid men har inte varit ledig någon utav alla "drop-in" tider som ungdomsmottagningen eller mödravården har haft under denna månad. Hoppas att jag är pigg och glad när jag stampar in där vid 8-9 på morgonen.

Söndag och trisst väder som vanligt

Söndag idag, och har gjort absolut ingenting. Väldigt skönt, eftersom jag var iväg igår när jag kanske skulle behövt vara hemma. Men fick ju doppresenten betald, och igår förde jag även över pengar för mormors present, och idag blir det väl till kusinens present. Sitter just nu och budar på en MP3-MP4 spelare på tradera. Min som jag köpte för knappt ett år sedan har gått sönder, det är en spricka på skärmen så halva skärmen fungerar inte, och det är en touch-screen så den måste fungera.
Hoppas att jag vinner auktionen, den är klar om ungefär en timme, sedan vet jag=).

Imorgon börjar en ny arbetsvecka, en bra arbetsvecka, har bara tre arbetsdagar, och sen är jag ledig i fyra=).
På onsdagen kanske jag drar hem till syster min efter jobbet, men det skulle vi prata om under veckan.
På torsdag blir det Releaseparty för TT Grace´s nya skiva Original, jag bokade biljetterna idag, så jag S och E ska dit. Vi mötte sångaren i bandet i fredags när vi var på väg till E och han såg väldigt sliten ut, såg inte ut som han mådde speciellt bra. Men det kan man ju hoppas på.

På fredagen har jag inget planerat, så det märks väl vad man hittar på, och på lördag är det dop. Söndagen inget planerat. Har ovanligt mycket planer för veckan.

Snart ska jag ju också åka iväg på 112-kryssningen, hoppas E på jobbet kan hitta någon att byta med så hon kan åka med, det får vi väl försöka fixa under veckan.

Ha det!

Småsliten

Igår var det vinkväll med tjejerna, vi blev tyvärr inte så många. R låg hemma och var sjuk så det blev "bara" jag, S a.k.a Noppa Noppa och E, men det var trevligt det med. Det blev mycket vin, och mycket snack. Vi åkte hem vid halv tre tiden tror jag, kommer inte ihåg resan hem men den hade visst varit trevlig enligt S=).
Var lite rädd när jag vaknade imorse och undrade vart jag var, eftersom jag inte kommer ihåg resan hem. Men jag var i min egen säng, alltid bra.

Idag tog vi det lugnt på förmiddagem, vilket är ett måste efter en bag-in-box. Hela är inte slut men det är inte många droppar kvar. Sen åkte vi till centrum för en shoppingrunda med Noppa noppas mammaoch syster. Vi fick då doppresenten ordnad, köpte dessutom ny kalender. Hämtade ut ett paket från Ellos med massa kläder, härliga tider=). Fick sedan skjuts hem och har sedan dess legat på soffan och slumrat, men nu är jag nästan pigg igen. Men kommer nog somna ganska gott när jag väl kommer i säng.

Imorgon har jag inget inplanerat, det blir väl tv,data och film gissar jag på.
Det enda jag ska göra idag eller imorgon är att köpa biljetter till TT Grace´s releaseparty på torsdag, dit ska jag, S och E gå. Ringde R och kollade om hon också ville med, men hon visste inte om hon hunnit bli frisk tills dess så hon skulle återkomma=).

Nu ska jag fortsätta kolla på Körslaget.

Inte den bästa dagen

Sov väldigt dåligt natten till idag, bland annat på grund av stormen som var i natt, det var väl inte en riktig storm om man skulle mäta vinstyrkan men blåste som attan gjorde det i alla fall. Så jag vaknade till och från av att det blåste väldigt kraftigt. Dessutom hade jag en mardröm inatt, och hade svårt att somna om efter den.
Och på jobbet var det lugnt, precis som igår kväll. Men idag var det ju mer folk och alltså mer att göra runtomkring mitt vanliga jobb, till exempel städa kylskåpen. Så jag städade ur ett kylskåp, och det ångrar jag. Fastän det verkligen behövdes. Hittade så äckliga matlådor och annat. Gammal sallad och snusk. Mår illa bara jag tänker på det, men så gott som allt är borta ur kylskåpet i alla fall, vilket är bra.

På väg hem från jobbet tänkte jag gå förbi "posten" och hämta ut några filmer jag beställt men det hann jag inte med för bussen gick sönder så jag fick ta tåget och blev då sen, så filmerna får jag hämta ut på fredag eller lördag, fårse om jag hinner hämta de på fredag, har lite tajt schema då också.
För då är det vinkväll hemma hos E, ska bli riktigt trevligt.
På lördag ska jag hem till systra mi och äta middag och titta på film troligen, annars hittar vi nog på något annat att göra. Och söndag har jag inga planer ännu.

Ska aldelles strax till tvättstugan och hämta det sista och sedan bänka mig framför Grey´s anatomy, sedan blir det bums i säng för jag jobbar ett nära inpå omänskligt pass imorgon, 07-21.30 =(.

Sov gott, för det ska jag göra.

Ännu en ny vecka

Tisdag, oktober, usch och fy snart är julen här. Något om är ritkigt trevligt, men det är satans kallt ute då. Snart åker termobyxorna fram så jag kan skratta för mig själv när människor står och hoppas vid busshållsplatsen för att hålla värmen=). Lite skadeglädje kan man nog kalla det. Långkallingarna är redan på, och vantar och halsduk.

Idag ska jag gå till centrum och hämta ut mina böcker innan jobbet, och sedan blir det jobb tills strax efter 21 ikväll. Och imorgon börjar jag vid sju, mindre roligt. Och efter jobbet blir det ingen vila, utan tvättstuga inför fredagens vinkväll med tjejerna.
Och torsdag är det en heldag på jobbet, men möjligen har jag simulator(öva på en docka) på förmiddagen och sedan vanligt jobb på kvällen, och sedan kommer fredagen =). Vinkväll och ledighet under eftermiddagen.
På lördag ska jag nog hem till min syster och äta middag och möjligen titta på film.

Nu ska jag stänga av min dator och packa ned matlådorna och börja röra mig.
Ha en trevlig kväll/vecka.

En väldigt lugn dag

Idag har det varit en riktigt lugn dag, gick upp vid nio, satte mig vid datorn och så blev de tlite tv-tittande. Ett varmt och skön bad blev nästa anhalt. Och lite städning, hos katterna.  Efter badet har det varit tv-tittande och data hela eftermiddagen, förutom middagen som lagades och åts.
Nu har jag rpecis kollat på körslaget, riktigt bra program tycker jag. Och jag som alltid är så blödig, fällde några tårar när Ola fällde några över Bertil.

Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske hämta ut böckerna på "posten", eller ännu en lugn dag inför arbetsveckan. Det märks vad jag hittar på...

Nyvaken

Nu har jag två saker att skriva om helt plötsligt eller egentligen två i en=).

Jag fick åka hem lite tidigare från jobbet idag, så jag gick vid ungefär 6-snåret, bytte om till mina privata kläder och satte mig på bussen med musik i öronen. Kom hela vägen med buss nummer ett, ser att det är nära inpå 10 minuter kvar tills tuben ska gå så jag passade på att köpa ett nytt månadskort, köpte mig ett lila Access(?) kort. Och skulle gå och ladda kortet i automaten, när jag märker att mitt kontokort är borta!! Då jag puckot (jag såklart) glömt kontokortet i arbetskläderna på jobbet, en halvtimmes bussresa bort! Så nu har jag inget kontokort förrens på måndag, om jag inte åker till jobbet och hämtar det förstås, men det är inte så roligt att åka till jobbet på en ledig dag för att hämta något man glömt.
Tog i alla fall tuben och satte mig och väntade på buss nummer två när jag ser en fågel, med en amputerad fot. Tyckte så synd om den fågeln som gick där och haltade och inte hann med sina kompisar. Tur att pippin fortfarande hade sina vingar kvar. Undrar vad som hänt fågeln eftersom den inte hade någon fot kvar, men benet var kvar. Stackars fågel.

Kom i alla fall hem och ringde min syster för att se om hon skulle till skolan som ligger grane med mitt jobb. Men det skulle hon inte=(. Så det blev inget kontokort den vägen. Jag klarar mig utan kortet under helgen men ofta blir man ju sugen att köpa något just när man inet har några pengar, och det kan man ju säga att jag inte har för tillfället, förutom tjugolappen i plånboken och min lilla gris som har x-antal enkronor i magen. Tur att inte busskortet går ut förrens på tisdag, annars skulle det vara jobbigt utan kontokort OCH busskort. I allra värsta fall blir det en tripp till jobbet i helgen. =(

Ända sedan jag kom hem har jag legat på soffan och sovit till och från, somnade någongång vid 8, vaknade vid nio, somnade om ganska fort, vaknade av att telefonen ringde kvart över 11. Så jag missade 45 minuter av ett tv-program jag brukar titta på på vardagar. Somnade sedan någongång runt 12 och vaknade nu strax efter fyra. Så jag har sovit ganska bra idag=).

Nu ska jag fortsätta på mitt te och fundera på vad jag ska äta till middag.

Känslan blev sann

Imorse när jag stog i duschen ringde min telefon,och jag tänkte direkt att det var jobbet som ville fråga om jag kunde jobba kväll+natt. Men det var bara S som ringde. Tack och lov.
Hon var i skolan och hade tråkigt.
Sedan var det bara att göra sig i ordning för jobbet och sedan rulla vidare dit. När jag stämplade in märkte jag att jag skulle börjat vid 12, men kom vid 14. Ooops!
Men ingen skada skedd, det hade varit lite mycket under förmiddagen men inget de inte klarade av.
Vid 15-tiden kom ena chefen och frågade om jag kunde jobba, kväll + natt. Vad var det jag hade tänkt på vid 9 imorse? Jo att de kommer fråga om jag kunde jobba kväll + natt. Och den känslan var sann. Så nu sitter jag på jobbet och har det lugnt. Snart får jag mer att göra hoppas jag. Jag vet att jag får mer att göra, på salen brevid har de mycket att göra, men jag får inte lämna salen där jag nu sitter. Vilket känns lite fel när man vet att de andra har mycket att göra.

Det bådar gott för att jag ska hålla mig vaken idag. Jippi! Har jobbat mer än vad jag har de andra nätterna. Och det är skönt. Nu blir det kortspel om det finns möjlighet för det, ser så ut för tillfället.

Hoppas ni sover gott. Det gör nog mina missar där hemma.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0