Hänt lite i alla fall

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, men har inte känt att jag orkat. Det har varit en femdagars arbetsvecka med extrapass, så när jag kommit hem har jag varit för trött för att sätta mig vid datorn, eller så har klockan varit för mycket.

Det har varit en arbetssam vecka, mycket att göra, underbart roligt! Vi har jobbat på i en bra takt och gjort allt vi ska, men alldeles för många patienter. Jag ska nu också börja släppa taget om min dubbelgångare M, jag har inte riktigt fattat än om hon fortfarande är dubbelgångare eller om hon nu "för all framtid" ska gå "ensam". Det får jag väl reda ut på måndag när jag kommer.

Några kollegor har bestämt sig för att gå med i en stegtävling, Stockholm-Köpenhamn(?). Och denna tävling börjar 8 februari så nu måste jag vara duktig att ta på mig stegräknaren varje dag, jag har precis börjat använda den efter flytt och allt. Så jag har inte fått in rutinen ännu.

För en vecka sedan hade jag inflyttningsfika hemma hos mig, det var riktigt trevligt. Fick lite inflyttningspresenter som jag inte hade väntat mig att få, men alltid trevligt att få presenter. Av min syster S och hennes A fick jag tre glasskålar i olika storlekar, av min moster fick jag en tulpanvas och en skål med lock i svart färg, riktigt tjusiga. Av min Morbror med barn fick jag en bakform och en fin blomma. Och av min kusin V och hennes lilla familj fick jag en fin orkidé. Av mamma fick jag nya köksknivar, några gourmétknivar dessutom.
Det var synd att min kära mormor inte kunde komma den dagen, hon hade fått och blivit förkyld. Så henne får jag bjuda över en annan dag när jag är ledig och det inte är så kallt ute.

Natten till igår lät det som att jag hade 15 elefanter hemma, jag förstår inte hur två katter á 4 kg kan låta så mycket! De sprang runt, de tumlade runt, de krockade med dörrar och alla möjliga möbler. Det var väldigt svårt att somna till det ljudet, dessutom var de tlite tomt i sängen eftersom Chippen brukar sova med mig, men han hade inte tid den kvällen. Detta oljud var även igår när jag vaknade tidigt på morgonen, hade de tumlat runt hela natten?

Idag ska jag bara vara soffpotatis hade jag tänkt, om jag inte tar en tripp till någon affär, men det får nog bli imorgon om jag känner mig själv rätt. Nu blir det lite tv innan dammsugaren åker fram och städar utt efter de 15 elefanterna.

Har shoppat loss idag

Idag har jag shoppat loss, på ÖoB. Billigt och bra. Jag har nförskaffat mig en spegel till min hall, inte en dag för sent. Har även införskaffat mig en skohylla, inte den heller en dag för sent. Den blev lite sned när jag skruvade ihop den. Men det struntar jag i.

Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha för belysning i min hall, det känns som att bordslampan inte räcker till. Antingen får jag köpa en längre sladd till taklampan, eller sno en idé av kollegan S som jag var och tittade på film hos häromdagen. Hon hade satt upp belysning, sådan man har i julgranar (de små lamporna), högst upp på väggen i hela hallen. Det var riktigt mysigt. Så får se om jag tänker sno den idén.
Det är mörkt i så gott som hela min lägenhet eftersom jag inte har några stickkontakter i taket, utan de sitter på väggen, och jag har meckat ihop mina lampr med korta sladdar. Det finns inte heller några krokar i taket att hänga lamporna på, men det får jag ringa om till bostadsföretaget.

Nu ska jag nog försöka få upp två tavlor i mitt kök, och sedan blir det nog matlagning om inte allt för lång tid, börjar bli hungrig nu.

Helgtjänstgöring...

Har precis kommit hem från jobbet, åkte hem lite tidigare så jag hinner sova inför morgondagens heldag, och det ska bli skönt.
Men något jag måste skriva om är att jag var lite korkad med snuset idag. Jag tänkte att jag skulle använda lite mer nikotinfritt snus än "vanligt" snus idag, och det gick ganska bra tills jag såg dubbelt och var aldelles "tjock" i huvudet. Kollade då på klockan och insåg att jag inte tagit en "normal" snus på ungefär fyra timmar. Jag kanske  gick lite för långt med det nikotinfria. Jag har inte riktigt återhämtat mig från detta, men snart ska jag ju sova så då är det strunt samma. Ska väl försöka imorgon igen, fast inte i fyra timmar! Det får väl bra två nikotinfria och sedan en med nikotin, så får det fortsätta så där. Då kan jag ju dra ner lite lättare. Och tillslut kanske jag är helt av med nikotinet om några månader, beroende på om jag vill eller inte.

Jaja, ska väl göra mig i ordning för sängen nu. Även fast jag känner mig ganska pigg.

Filmkväll med kollegor

Efter måndagens kväll+nattpass blev det inte mycket sömn. Sov ungfär fyra timmar men låg resten av dagen på soffan. Tänkte att jag skulle somna tidigt på tisdagskvällen, det brukar jag ju göra efter ett sådant hästpass. Men icke! Vr klarvaken vid 23, och det jobbiga var att jag skulle börja jobba 07 på onsdagen. Men jag somnade tillslut efter x-antal vändningar i sängen. Efter jobbet igår(onsdag) åkte jag och E hem till S för en filmkväll kollegor emellan. Vi väntade på A och A som också skulle komma förbi.
Det serverades mat och vin, sedan var det dags att titta på film. Det blev Paranormal Activity till en början. Jag hade hört att den skulle vara jätteläskig och att man inte skulle våga sova efter den. Men jag tyckte inte att den var läskig. Jag tittar så mycket på spökprogram på tv , kanske är därför. Filmen var bra i alla fall, det sägs ju att den ska vara "sann", men det vet jag inte om den är. Om den inte är det så var det bra gjort i alla fall. Bra effekter.

Idag vaknade jag runt tio, hoppade in i duschen och hann knappt bli torr innan det ringde på dörren. Det skulle komma några människor för att kontrollera ventilationen i huset. Så i morgonrock och handduk på huvudet och en Cosmos i armarna öppnade jag dörren och mannen utanför såg lite paff ut, han väntade sig väl inte att någon skulle vara hemma, och definetivt inte att den skulle öppna dörren i morgonrock. Men men, det gick fort och smärtfritt, på fem minuter var de ute och jag kunde låsa om mig igen.

Har varit till granncentrumet och handlat mig en shoppingvagn, sådan som äldre tanter går med. Köpte även två fönsterlampor och en bordlampa/kruka. Så snart är mysfaktorn hög här hemma.
Ska snart gå till centrumet här och hämta ut ett paket från Ellos och handla lite mjölk och jag passar väl på att handla in lite till fikat nästa helg antar jag. Så jag ska gå och se ut som en äldre dam med min shoppingvagn=).

Snart får jag åka hem och sova=)

Sitter på jobbet, så det blev ingen tidig morgon idag. Får åka hem om ungefär tre timmar, ska bli ganska skönt.
Sedan består väl min tisdag av att ligga på soffan coh slötitta på tv samtidigt som jag sover med ena ögat...

Har varit ett lugnt pass hittills, och det blir nog inte mycket värre än så här. Snart ska morgonarbetet påbörjas, och sedan blir det lugnt igen tills dagpersonalen kommer in och skickar hem mig. Om jag inte får åka hem tidigare förstås, det vet man ju aldrig. Det märks när jag tar i dörren där hemma.

Nu börjar snart denna arbetsvecka.

Snart ska jag åka till jobbet, bussen går om tjugo minuter, så nu sitter jag med enkopp kaffe som ska få mig att vakna det sista, är redan väldigt vaken känner jag. Känner mig nästan utvilad.

Idag ska jag lämna böckerna till min kära kollega, så jag hoppas hon blir nöjd.

Har blivit bjuden hem till en kollega efter jobbet på onsdag på en filmkväll, och om jag förstått allt rätt kommer vi vara fem personer den eftermiddagen/kvällen. Och jag tror det blir paranormal aktivity som vi ska titta på, det blir även lite mat, och det vet jag inte vad det blir ännu. Det får jag väl reda på om någon dag kanske.

Nu ska jag förbereda det sista innan jag ska åka iväg till jobbet. Ha en bra dag!

Hmm...

Jaha, vad ska man diktera ner idag då?
Har varit någorlunda effektiv idag och igår. Igår var jag först på 6-års kalas. Min brorson fyllde år för en vecka sedan och nu var det dags för kalas. Det var helt OK, kände att det kanske inte var min åldersgrupp som var inbjudna, alla var i förskole/tidig skolålder. Men det blev lite gos med den yngsta brorsonen och en massa smällda ballonger. Det sista timmen på kalaset klipptes alla ballonger ner och barnen skulle då smälla alla ballonger, och det var väl ungefär 20 ballonger.

När jag kom hem var det matlagning för på listan, sedan städade jag bort julen. Ner med gardiner i tvättkorgen, ner med ljusstake och adventsstjärnor. Strykning av "nya" gardiner och upp med dessa. Sedan var det tv resten av kvällen.

Igår ringde jag även upp till olika människor i släkten och bjöd in till inflyttningsfika, så om två veckor blir det lite bak och bryggning av massa kaffe inför folkets entré.

Idag gick jag upp vid niotiden och startade första tvättmaskinen, medans jag väntade på att det skulle bli klar var det frukost och tv tittande. Start av andra maskinen och sedan en tripp till centrum för att handla lite grönt och kattsand. Hämtade även ut ett paket från Adlibris med 5 kg böcker till mig och en kollega. De flesta böckerna var mina. Jag hade väl beställt ungefär tio böcker medans min kollega E beställt fem. Så jag gick hem med en ryggsäck som vägde 10 kg, 5 kg plus frukt och grönt i armarna. Det var lite varmt när jag väl kom hem, det har inte varit lika kallt ute idag som de senaste dagarna. Just nu har jag ungefär -4, och igår var det nog -13 ett tag. Lite skillnad. Men jag välkomnar våren och sommaren med öppna armar nu när julstöket är inbökat i min proppfulla klädkammare.

Just nu sitter jag och väntar på att maskin nummer tre ska bli klar så jag kan få stänga av min tvättmaskin för några dagar, får inte plats med så mycket mer på min torkställning när detta är klart.

I veckan som kommer blir det mycket jobb, är bara ledig en dag i nästa vecka, så får hoppas att det blir en rolig arbetsvecka!

Har haft en extremt gosig katt de senaste två dagarna, går zick-zack framför mina fötter så jag närainpå snubblar över honom, han tror även att hans pappa var/är glasmästare, han är expert på att ställa sig framför dataskärmen när jag sitter vid datorn.

Nähe, nu ska jag väl fundera ut vad jag vill äta till middag idag, lutar åt korvstroganoff...

Nya köksmöbler

Äntligen har jag införskaffat mig nya köksmöbler, inte en dag för sent! Möblerna jag hade innan rasade samman bara man tittade på de, inte så illa kanske men nära inpå. Stolarna var väldigt rangliga efter att jag stått på de och satt upp gardinstänger och liknande, det var alltså innan jag införskaffade mig en stege för ungefär ett år sedan.

Min käre bror körde mig till Jysk, i samma kommun däre jag nu bor. Jag har hört att det enda som är av kvalitet på Jysk är deras köksmöbler, så det får vi väl se. Hoppas att det stämmer! Passade på att köpa mig lite annat medans jag var där, några mattor. Två som jag ska ha i sovrummet på var sida av sängen och en att ha i hallen. Så nu ska jag bara skaffa någon till vardagsrummet.


Titta så mysigt!
Bordstabletterna och ljusfatet är också införskaffade på Jysk idag.


Ny vecka

Nu en ny vecka, måndag. Kommer ha fruktansvärt tråkigt idag, är hemma från jobbet efter en episod med fruktansvärda buksmärtor igår. Kändes som att det var lika bra att vara hemma en dag extra, så jobb blir det på onsdag.

Igår blev det en tripp till apoteket för att köpa losec, som jag hoppas hjälper vid nästa episod. Lika bra att ha det hemma. Annars låg jag bara på soffan och tog det lugnt igår.

Har inte mycket att skvallra om tyvärr, så nu ska jag lägga mig på soffan.

1/1-10

Första januari, känns inte som det. När jag var yngre så kändes det verkligen som ett nytt år den första januari, men nu gör det ingen skillnad, undrar när det där "nytt-år"-känslan försvann. Det var ett tag sedan jag kände den.

Var hemma vid 04 i morse, var jätte trött men lade mig på soffan och tittade på en komediserie innan jag lade mig i sänge, så när jag väl lagt mig i sängen sov jag som en stock till 10,27 då jag vaknade, Tror att jag har en inre väckarklocka som väcker mig lagom tills Våra bästa år ska börja, så det var bara att stigaupp med kudde under armen och vandra till soffan där jag tittade på ett snyft-program av VBÅ.

Efter det har jag bara tagit det lugnt ända till ungefär nu. Jag har preics dammsugit hela lägenheten, nu ska bara den brummande maskinen få kallna lite innan den åker in i städskåpet och skurgrejjerna åker fram. Känner mig nästan på städhumör, det kanske är den känslan jag kommer få hädanefter när det blir ett nytt år, städkänslan. En bra känsla, tur att den tittar fram då och då annars vet jag inte hur det skulle se ut här hemma. Är inte speciellt slarvig man jag avskyr att dammsuga, allt är bara i vägen och då blir jag sur och grinig. Men idag gick det bra, är inte på dåligt humör ännu i alla fall.

Igår stängde jag in mina katter i en del av lägenheten för att de är skotträdda, de är inte extremt skotträdda men de hoppar till när det smäller. Så jag stängde till två rum och de hade då hall, sovrum och badrum att röra sig på, hade också ställt ut en stereo i hallen som spelade Bon Jovi på repeat. Tänkte att musiken skulle dämpa ljudet från raketer och smällare, och det tror jag nog att det gjorde, lite i alla fall. De var inte helt vettskrämda när jag kom hem utan nästan lika gosiga som vanligt.

Nu kanske det är dags att göra lite middag och börja skura golven så jag får det klart i dag och slipper städa innan jobbet imorgon.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0