Framsteg!

Det blev ingen combat för mig,. orkade inte stressa efter passet för att hinna duscha och äta och fixa och dona innan jag måste åka iväg. Så jag åkte det det närbelagna gymmet och ställde mig på bandet istället. Denna gång orkade jag jogga 1,5 km i ett kör! Framsteg! Förra helgen var det 1 km jag orkade i ett sträck, så jag har utökat med 500 m på en vecka. Bra jobbat!

Idag hann jag 7,5 km på 60,40 varav 3,3 km joggade jag. Är helt och hållet nöjd faktiskt. Sedan blev det lite crunches(?) och armhävningar och strach innan jag åkte hem och lade mig i badet.
Nu sitter jag på balkongen och försöker fånga solens strålar lite men ikke, molnen är i vägen så det värmer inte ett dugg. Ska nog gå in nu så jag inte blir förkyld.

Helg!

Nu har helgen kommit åter, och den kommer troligtvis gå fruktanvärt fort! Precis som vanligt.
Igår var jag och tittade på en lägenhet, som jag tackar nej på för en gångs skull. Sen åkte jag förbi min syster på tillbaka vägen och fick mig en liten promenad på köpet.
Hämtade ut kläderna jag beställt från Ellos men hann inte prova de igår, så det gjorde jag i morse. Kunde ha allt, en klänning som var lite tajt men den kommer jag i i sommar. Och tunikorna var möjligtvis helt perfekta nu, kommer skicka tillbaka en utav de och beställa en mindre storlek. Den ena klänningen skickar jag tillbaka och tar i mindre storlek också. Så man har något som sitter som de ska om två månader när man har semester.

Idag ska jag ut och dansa, eller ikväll rättare sagt. Min syster ska ha studentskiva som jag ska på. Det var väldigt länge sedan jag var ute och dansade, så jag får väl passa på att skaka rumpa ikväll. Men innan det ska jag iväg och träna, funderar på om jag ska på Combaten eller om jag ska åka till det närmre gymmet ganska snart och köra lite eget istället. Det lutar åt det senare.

Är så otroligt trött att jag sovit mer än 12 timmar inatt! Dags att vara långledig??

Då var ledigheten över.

Attans att jag bara hade en dag ledigt, känner inte för att jobba idag. Skulle behöva sova några dygn till. Dessutom har jag ju en extra läng dag idag eftersom jag börjar redan kl 12. Typiskt.

Igår beställde jag jag en ny sommargerderob, hoppas jag valde rätt storlek. Handlade tunikor och klänningar för 919 kr efter avdragen rabatt som var nästan 800 kr. Ett bra pris tycker jag. Hoppas verkligen storleken blir bra så jag slipper skicka tillbaka massa grejjor.

Snart dags att gå till bussen, måste packa ihop mig så jag inte glömmer maten, viktiga grejjer det där.

Dagen blev inte som planerat

Idag är jag äntligen ledig, och jag hade massor planerat från början. Skulle titta på en lägenhet i morse, men jag orkade verkligen inte gå upp. Så jag ringde min syster som ändå skulle vara i krokarna vid den tiden och bad henne gå och titta, men då hade de redan lämnat lägenheten så det funkade tyvärr inte. Men tackade ja i alla fall, får se om jag får den, känner inte för att ha dubbla hyror i tre månader.

Sen skulle jag träffa en kollega, S som är mammaledig med lilla L. Men S hade tyvärr gått och blivit förkyld så vi får boka om det, så nu sitter jag här i soffan, men alldeles för stort nattlinne och har precis ätit lunch. Har inte gjort mycket idag, parkerade mig i soffan imorse när jag gick upp vid halv 9, har varit här sedan dess förutom stegen till köket och badrummet. 734 steg om man ska vara exakt.

I eftermiddag ska jag i alla fall till gymmet och träna, BodyCombat. Men först ska jag smörja min stackars skinka/höft som bråkar med mig lite. Vet inte om jag har inflammation i muskelfästet eller något sådant dumt men när jag gör vissa rörelser i höften är det inte så bekvämt. Voltarengel funkar säkert!

Igår innan träningen var jag och köpte mig nya hörlurar som jag kan ha när jag tränar. Jag avskyr lurarna man "lägger" i örat, för de gör ont. Jag älskar de med "in-ear" funktion men eftersom jag vet hur man svettas så glider de ut hela tiden så jag behövde ett par som stannar kvar när jag svettas. Så jag köpte ett par som är till för träning, svettåliga och med sån därn grejj bakom örat så de hålls fast. Dyra var de, så jag hoppas de funkar som de ska!


Här ska det tränas!


Blåmärken!

Av någon udda anledning har jag väldigt lätt att få blåmärken vissa perioder. En period är just nu. Vet inte hur jag fått blåmärkena, de gör inte ont men de finns där. Kanske dags att gå till doktorn och kolla upp blödningsstatuset och lite andra trevliga prover så jag inte är riktigt sjuk. Har haft lätt för att få blåmärken i perioder ett tag, men kommer inte ihåg hur länge.


Detta blåmärke är typ i armvecket, jag har inte tagit några blodprover så det är inte därför.


Detta syntes inte så bra, men det är på vaden, hur tusan kom det dit?

Alldeles för trött

Jag är alldeles för trött för att ens tänka, jobbat hela påskhelgen inklusive extrapass och kört hårt på gymmet.
Så jag behöver sova och samla huvudet innan jag skriver mer. God natt!

Motion och steg v 16:

Måndag 18/4: 5682 +Cykla cirka 40 min
Tisdag 19/4: 55 min Zumba och 55 min Powerstep,glömt stegräknaren
Onsdag 20/4: 9997 Ledig ingen träning
Torsdag 21/4: 6933, Kvällsjobb
Fredag 22/4: 7140 Kvällsjobb, cykla till/från tåget
Lördag 23/4: 16375 (Inkl. 1 timme på bandet= 7 km varav 3 km jogging) Kvällsjobb
Söndag 24/4: 16566 Kvällsjobb (Inkl. 6,15 km på band, varav 2,5 jogging)

En ganska OK vecka faktiskt. Helgen hjälpte något otroligt. På fredagen kände jag mig allmänt fet och fuk så då var det bara att hurta till gymmet tidigt innan jobbet.

Träningvärk!

Vilken träningsvärk man får av att jogga, hela ryggen värker idag. Känner av benen lite också men inte så farligt.
Får se när jag kommer iväg idag, hade tänkt träna idag också, men måste fixa lite matlådor till jobbet först. Jag ligger platt fall på soffan för stunden. Orkar inte riktigt röra på mig faktiskt


Härligt!!

Idag kom jag iväg till gymmet. Kom dit strax innan 11, och det var inte speciellt många som var där och hurtade vilket jag tyckte var bra. Dessto mer plats för mig!
Hoppade direkt på promenad/löpbandet och började med lite uppvärmning 1 km, sen tänkte jag se hur långt och länge jag orkar springa/jogga denna gång. Försöker ju lära mig att jogga lite lagom. Ha inte stått på ett löpband på nästan en månad så jag visste inte hur mycket jag orkade, fick mig en smärre chock när jag joggat 1 km på 7 min! Det var länge sedan jag orkade något sådant.
Sen fortsatte jag i alla fall på bandet i ytterligare 5 km i intervaller. Joggade sammanlagt 3 km, vilket jag tycker är underbart bra!

Imorgon ska jag väl försöka ta mig till gymmet igen, om jag inte är helt mör efter dagen. Känner i ena låret att det fått användas extra mycket idag men det borde lägga sig tills imorgon.

Glad Påsk på folket, träffade nyligen några påskkycklingar från röntgenavdelningen, det var min Påsk det!

Resesällskap?

Har frågat en kollega om hon vill följa med till Tunisien i sommar, hon var inte säker på när hon har semester men om hon har v. 27 så kan hon tänka sig att åka ner. Då blir det en vecka senare än jag planerat att åka ner men om jag får sällskap kan jag flytta min resa en vecka. Får se hur utvecklingen blir av denna resekompis...
Uppdatering kommer...

Iphoneapp!

Inte bara jag som väntar otåligt på blogg.se´s Iphoneapp. Det som är dåligt är att blogg.se inte uppdaterar sina bloggare om hur det går med appen. Den utlovades i mars, nu är snart april slut och det senaste som är skrivet om appen från blogg.se´s sida är i februari.
Det skulle vara smidigt med en app i telefonen så man kan uppdatera lite lättare, men ikke sa nikke! Den verkar inte komma detta århundrade.  Nu låter jag nästan grinig märker jag, men jag är hungrig. Ska alldeles strax äta middag, då blir jag trevlig igen.

God morgon

Det är så skönt att jag börjat vakna i tid igen. Tycker inte om att sova bort halva dagarna. Idag gick jag upp strax innan 9, helt OK tid.

Idag blir det en lång kväll på jobbet om man ska tro på dagens namn, får se om det går extra segt, hoppas inte.
Orkar inte stressa för att hinna till gymmet idag, får hitta på det imorgon innan jobbet istället, och på söndag. Så jag rör på mig lite denna vecka, känns som jag kommit in i en svacka och då är det väl bara att vänta ut den.

Fick många komplimanger för frillan, alltid kul=).


Kanske inte syns så bra när det är så mörkt, men kort är det!
Och dubbelhakan är så gott som borta!

Ingen bra start på denna dag.

Vaknade vid 5.30 av en brännande smärta i magen, tänker direkt att nu är det ett gastritanfall på gång. Försöker hitta en bekväm position, men det blir bara värre. Upp och ta en smärtstillande, Eox funkar bra för den smärtan. Försöker hitta mina Losec, de är spårlöst borta. Efter 45 minuter och jag har fortfarande lika ont ger jag upp om att somna om så jag går upp och lägger mig och tittar på tv. Vid 8 tiden är smärtan helt borta och jag somnar nästan i soffan, byter till sängen och får sova ytterligare en halvtimme innan det är dags att vakna på riktigt för att hinna till nagelsalongen kl 11. Blev klar tidigt på salongen så jag tog en tur till frisören också. Klippte av mig det mesta igen, det enda som hjälper mot hårryckningen. Nu sitter jag på bussen till jobbet, kommer fram en timme innan jag börjar så det blir lunch och sola på altanen innan jag börjar. Hoppas jag kan hålla mig vaken tills jag kommer hem.


Umgåtts

Idag har jag umgåtts.
Ätit lunch med syster i ett köpcentra, inget man gör varje dag. Så vi satt bland alla andra barnvagnar och snoriga barn och käkade lunch, mysigt. Längtar tills jag kan sitta med barnvagn med massa andra mammor och mysa i ett hörn.
Sen gick vi runt och kikade i butiker, jag köpte mig ett nytt skärp som passar för stunden. Får se hur länge det passar, kanske ska skriva datum så jag har koll på hur länge jag kan ha denna storlek. Förhoppningsvis behöver jag köpa nytt innan sommaren.
Sen tillbaka hem och fixa lite innan vi gick och hämtade storskrutt på förskolan, och plockade påskris på vägen tillbaka.


Väl hemma igen beställde vi hämtmat från någon Pizzeria, och eftersom jag inte käkar kolhydrater i stor mängd, pizza är en kolhydratsbomb för er som inte vet, beställde jag en sallad. Den salladen var absolut inte värt pengarna, komma aldrig köpa sallad från det stället igen, den enda som fanns i den var isbergssallad, några skivor gurka och en halv tomat(som jag inte äter). Tur att jag beställt extra kebabkött, annars hade jag svultit ihjäl!

Så jag avbokade träningen idag och umgicks med födelsedagsbarnet och hennes familj istället. Får se till att träna innan jobbet i helgen i stället, så det är värt pengarna jag betalar varje månad. Imorgon hinner jag inte träna för jag ska till nagelsalongen innan jobbet och får se om jag hinner klippa mig också, om jag någonsin bestämmer mig för en frisyr.

Ledig onsdag

Idag ska jag passa på att vara ledig, snällt att solen kunde stanna på besök en dag till(ironi).
Ska åka och träffa syster och vi ska åka in till stora staden och boka tid för nästa tatuering, den där Gemini om någon kommer ihåg? I samma veva som Mohawken?

Sen ikväll blir det BodyCombat en timme innan jag ska hem och gosas med grabbarna.
Funderar på att köpa Litter Kwitter till grabbarna, så man lär de att gå på toaletten, slipper kattlådan, yey! Tänker nog göra ett försök, om det inte funkar är det synd att den kostar ändå 600 kr.


Cykelhjälm

Jag förstår inte hur man kan låta sitt barn cykla utan hjälm. Idag såg jag hur en mamma var ute och cyklade med 5(4 st ca 10 år) barn, varav ena så liten att den satt i stol bak på pakethållaren. Tre av fem barn har hjälm, mamman har ingen hjälm. De kanske inte vet att det är lag på att barn under 15 som cyklar ska ha på sig hjälm?
Jag, gammal tant tillskillnad från dessa barn, cyklar gladeligen med hjälm. Tycker nästan att jag är snygg i hjälm dessutom, kanske att ta i men ändå.

Varför tycker folk att det är så töntigt med hjälm?
Är det töntigt att vilja ha sitt liv i behåll om man vurpar eller blir påkörd?

Tacka vet jag cykelhjälm!


ATTANS!!

Semesterplanerna till Tunisien har troligtvis spruckit. Syrran och hennes familj kan troligtvis inte följa med, så då får jag åka ensam, vilket blir helt ruttet. De kommer troligtvis, ett ord som återkommer ofta i denna text, inte ha råd att åka på två resor á 15000 kr + Shoppingpengar. Och de har lovat stora tjejen en resa till Disneyland Paris. Så resan med mig är nedröstad ordentligt. Så nu får jag väl försöka hitta en annan reskompis eller ta mig i kragen och åka själv. Men om A inte får ledigt från jobbet kan jag lika gärna stanna hemma.
Då kan jag lika gärna jobba känns det som. Men nu har jag ju fått semestern godkänd så jag kan inte ändra mig direkt.


Familjehotell

 vs.     Ikke familjehotell?

Nu är jag inte på gott humör kan jag lova.
Har tittat på hotell om jag ska åka ner ensam, då fanns det en väldigt fint hotell jag kan tänka mig, blir lite billigare än om jag bor på familjehotellet. Men mycket längre från Medinan om A jobbar, vilket jag tror han kommer göra.
Usch vilket dåligt humör jag blev på!

Jag förstår min syster helt och hållet, Disneyland är mycket roligare för barnen än en resa till Tunisien, men mitt hopp om att de åker med var så högt så det kändes som det var spikat redan. Och nu är hoppet borta.
Om de inte vinner på lotto tror jag inte de följer med.


Helt sjuka drömmar!

Helt otroligt vilken fantasi människor kan ha. I drömmarnas värld får man utlopp för denna fantasi. Inatt hade jag två udda drömmar, för stunden kommer jag bara ihåg en utav de. Som är förkortad en aning för jag kommer inte ihåg så mycket.

Jag hade styckat en människa och fryst in olika kroppsdelar i olika frysar i ett hus, antar att det var mitt hus. Och nu var det dags för sommar och behov av plats i frysen, så jag skulle försöka sprida ut kroppsdelarna utomhus istället, så jag samlade ihop de och lade i en platspåse i vanlig storlek och började gå. Sen vaknade jag törstig, bara dricka lite om somna om. Sen drömde jag en annan dröm som jag inte kommer ihåg.

Uppe väldigt tidigt efter att jag glömt bort hur tusan jag jobbar idag, i fredags precis innan jag skulle gå hem kommer en utav cheferna och berättar "på måndag när du jobbar dag så har vi placerat en utav de nya sommarvikarierna med dig" jag svarar "Jag tror jag jobbar kväll på måndag för jag brukar aldrig börja en vecka med dagpass" och då blev jag förvirrad. I mitt schema står det att jag ska jobba kväll, och ingen har ringt och eftersökt mig så jag antar att hon kollade fel i IVA-bibeln(schemapärmen). Men har varit vaken sedan strax innan sju, av en dålig anledning! Kommer nog vara lagom trött senare ikväll.


Steg och motion v 15:

Måndag 11/4: 9731
Tisdag 12/4: Stegräknare på bara på gymmet, 13621(inkl. 55 min Zumba, 55 min Powerstep)
Onsdag 13/4: 14639 (inkl. 55 min BodyCombat, cykling ca 30 min utomhus.)
Torsdag 14/4: 8736, Kvällsjobb
Fredag 15/4: 8956, Börjar bli sjuk igen!=(
Lördag 16/4:2882 Skippar träningen, städar istället.
Söndag 17/4:4902 Skippar träningen, vill bli helt frisk!

Veckan började bra, som vanligt. Sedan gick det utför i samma veva som den där förbaskade halsen fick något att säga till om igen.
Nu är helsen bra, än så länge. Så denna vecka blir det en mjukstart, jobbar 5 st kvällspass denna vecka, får se vilka förmiddagar jag hinner till gymmet. Idag ska jag i alla fall cykla till bussen. Vet inte hur lång tid det tar, 15-20 minuter kanske.

Allergi?

Sitter och funderar på om jag är allergisk mot jordnötter. eller börjar bli. Har precis ätit lite jordnötter och känner hur det börjar klia, i ansiktet mest. Läpparna killar lite smått och kinderna och pannan. Kanske är något annat? Att man fått mer sol/friskluft än vanligt?
Jag som tycker jordnötter är så fruktansvärt gott! Hoppas att det inte är allergi det handlar om.

Grillning!

Idag ska jag och min familj grilla för första gången i år, i alla fall tillsammans. De kanske har vågat grilla utan mig förutom, men inget jag vet om.
Sitter just nu och bara väntar ut tiden så jag kan börja åka snart. Funderade på att ha klänning idag, men jag skippade den tanken när jag såg att rumpan blev tre gånger så stor som det är i den klänningen. Och tänkte att det blir nog lite kallt. Så nu är det jeans och en varm gosig tröja istället. Jeansen på trekvart, de är lite stora. Det blir extra mycket häng i de idag, det är ett par Haremsjeans, med grenen i knähöjd. Inte så snyggt kanske men underbart sköna!

Trötta

Nu är vi alla lite trötta här hemma, alla tre ligger på soffan och gör så lite som möjligt.
Troligtvis för att det var något pucko som ringde mig 02.18 på hemtelefonen inatt! Vet inte vem människan är och jag tror att samma nummer ringt förut en gång.
Middagen är intagen, FläskWook med grädde så klart. Vad annars?

Imorgon ska jag grilla för första gången i år, kylling blir det nog som får ligga på gallret och svettas. Med en god grönsallad och massa Tzaziki! Mmmm, ser fram emot morgondagen!
Får även träffa min syster S imorgon, henne har jag inte träffat på ett tag nu, hon har väl blivit enorm(gravid), om man ska tro bilderna.

Snart blir det Körslaget och en skål popcorn, och kanske en film, troligtvis inte.

Spotify Ltd

Vad tusan håller Spotify på med?
Om man är har Spotify, gratisversionen, kan man bara lyssna på samma låt 5 gånger! Sen kan man inte lyssna på den någe mer, vad är det för skit?
Så då för att kunna lyssna på musik måste man köpa Spotify. Ruttet!
Så nu har jag blivit 99 kr fattigare för att jag köpt mig en månads Spotify Premium, så nu lyssnas det på musik! HEELA TIDEN!



Det som är bra med Premium är att jag då kan ha Spotify i mobilen, så då lyssnas det ännu mer!

Kattskrälle =)


Han stal min plats i solen, inte bara jag som saknat värmen.


Städlördag?

Känner mig så j*vla lat när jag inte tränar, så jag tar till dammsugaren och moppen istället. Då rör jag på mig lite i alla fall. Slog till stort och städade bakom spisen också, skrubb skrubb. Det var inte så farligt som jag trodde det skulle vara, skönt det. Inge roligt att hitta en bortkastad middag, det slapp jag tack och lov!

Nu ska jag strax äta lite lunch sen ut i solen med en kopp kaffe! Sola ett tag är inte helt fel när man är blek som ett spöke. Give me some color!

Trött och killig i halsen

Fortfarande är jag konstig i halsen. Har inte direkt ont, förutom när jag hostar. Men det är någon som är på besök som killar där nere. Mindre roligt.
Får se hur frisk jag inte kommer bli i helgen, har umgåtts med mina baskilusker heeeeeeeeeela dagen idag. Kommer säkert inte bli frisk!

Nu ska jag titta på Talang och gosa ner mig under filten.

Jag vill inte!!

Nu har halsen börjat bråka igen, beror det på cykelturen tro?
Har en härlig basröst, det ömmar och killar. Jag vill inte mer faktist!!
Kanske inte blir någon BodyPump imorgon, får se hur halsen utvecklar sig.

Hade tänkt cykla till bussen idag, men om halsen fortsätter så här blir det nog ingen cykeltur. Varför ska man bli sjuk för?

Snart blir det i alla fall boka resa ner till A, härligt!
Och sällskapet är nästan ordnat, det verkar som min syster och hennes familj följer med. Inte helt hundra än men nästan, så jag håller tummarna.  Det är bara pengar som "saknas", som vanligt. Men jag hoppas och håller både tummar och tår för att det ska ordna sig. Skulle vara så roligt om de kunde åka med och träffa honom.
Första flygturen för barnen blir det också. Det känns som att det kommer ordna sig.

Snart dags att röra sig till jobbet med halsen, attans!


Första riktiga cykelturen

Nu är första cykelturen avklarad, tog mig en cykeltur hem till mormor. Vilket tog ungefär 15 minuter, och svettig blev jag. Fort gick det! Väl framme blev det en kopp kaffe och skitsnack, mormor är en riktig pladderkvarn, men inte på ett dåligt sätt. Men man har hört det mesta några gånger. Var väl där i ungeför 2 timmar innan jag tog cykelturen tillbaka, och den var kallare än dit. Trodde fingrarna skulle ramla av.
Nu kommer jag inte kunna cykla på några dagar, är inte van att sitta på en stenhård och smal sadel så blåmärkena tänker väl komma strax.

Bilderna på Tjorven jag tog med blev hon glad av i alla fall. Inga tårar föll, vilket jag trodde. Men det gick galant. Hon såg direkt sin favorit.


Lilla korven.
Kändes tomt att komma till mormor utan att höra denna krabat skälla när man trycker på ringklockan.


Inte igen =(

Tror jag överansträngt min rygg, igen! Men jag vill inte veta det så jag sitter helt stilla i soffan i en ganska bekväm ställning. Då märker jag inget, men när jag rör mig hugger det i nedre högra sidan. Inte bra! Men jag kör på i alla fall, BodyCombat står på schemat. Kommer någ på sällskap av syrran på det passet, förhoppningsvis. Idag är det en ny instruktör igen, vet inte varför, den "normala" kanske har semester. Har haft denna instruktör i BodyPump innan, lite skillnad mellan BodyPump och BodyCombat. Men det blir säkert bra. Hon ska köra nästa vecka också, så han måste ha semester. Även nu på lördag så är det en annan instruktör, så jag vet inte vad de håller på med =P.

Måste köpa ett till cykellås, så jag kan cykla till tågstationen och låsa fast min cykel där. Det är så grova cykelställ och mitt lås är så litet, det passar sig inte. Så jag köper ett till så kan jag låsa fast cykeln på dubbla vis. Ska försöka hinna med det idag, så kan jag cykla till bussen imorgon och på fredag.

Halvlugn dag

Kanske behövdes i mitt halvstressiga liv. Förmiddagen blev det bara en tur med dammsugaren innan jag åkte till gymmet på eftermiddagen.

Har försökt planera min resa ner till Tunisien, och har kanske fått med syster och hennes familj, skulle gå på knappa 14000 för två vuxna och två barn, bra pris tycker jag, för mig kommer det gå på 5400 kr på ett familjevänligt hotell. Om jag inte får med mig de blir det nog ett annat hotell, som är lite närmre och inte lika familjevänligt. Har inte kollat upp då hur mycket det kommer gå på, men runt samma pris antar jag.

Imorgon har jag egentligen inte planerat något, ska nog försöka få till den där turen till mormor, och sen på kvällen träning som vanligt. BodyCombat står på schemat, försöker hitta någon butik där man kan köpa boxningslindor, någon som vet? Inte internetbutik utan en riktig butik, orkar inte vänta på leverans, vill ha nu!


Försöker hinna med

Äntligen är jag ledig, och så ska man passa på att hinna med det vardagliga livet. Såsom städning, tvätt och grabbarna.
Hittills har jag bara dammsugit och plockat lite. Gosat med grabbarna gör man lite hela tiden förutom när jag dammsuger, då ser man inte skymten av de på ett tag.
Idag blir det dansa Zumba, och sen är det Powerstep efter det. Kommer vara lagom trött när jag kommer hem sen. Imorgon ska jag slåss igen, kul ska det bli!!

Har inget vettigare än det att skriva...

Steg och motion v 14:

Måndag 4/4: Börjar lugnt, 6256 steg. Kvällsjobb
Tisdag 5/4: Fortsatt lugnt, 8273 Kvällsjobb
Onsdag 6/4: 18549, I´M BACK!(inkl. 55 min BodyCombat)
Torsdag 7/4: 9838 (inkl. 55 min DanceAerobics + 55 min BodyPump)
Fredag 8/4: 8915 Kvällsjobb
Lördag 9/4: 16157 (Inkl. 55 min BodyCombat)
Söndag 10/4: 9769 Kvällsjobb

Denna veckan var ganska lugn, stegmässigt och träningsmässigt.
Men nu är det ny vecka med nya krafter!

Återigen söndag

Och det är en väldigt seg söndag, fy bubblan.
Var på kalas igår hos R och R, väldigt trevligt. Träffade även på en gammal klasskompis sedan gymnasietiden, M. Vi har inte setts sedan studenten, så det var ett tag sedan. Så vi ska väl försöka planera in en lunch eller fika snart. Hon jobbar på samma sjukhus som mig så en lunch på arbetet borde vi hinna med någon gång.
Var hemma vid 00.30, och stupade direkt i säng. Sov ända till mitt på dagen idag när jag kände att nu är det dags att gå upp om jag ska hinna till jobbet i tid.

Väl framme på jobbet gick jag och kollegan K ut på våran altan för att sola oss lite innan vi blir instängda i några timmar. Solen är väldigt varm och gosig idag, och inne ska jag vara resten av dagen.

Nej nu är jag uttråkad och ska hitta på något att göra, ordna lite sugburkar kanske?

Mmmm, choklad!

img_9855 (MMS)

Mmmm, choklad!


God Morgon!

Nu har jag börjat vända tillbaka dygnet, eller morgnarna kanske man ska säga. Igår sov jag till 11, idag sov jag till 8, det går bra nu. Vid 6-snåret vaknade jag till första gången coh tittade på klockan, ville inte gå upp då så jag vände andra kinden till, Chippen låg och myste så gott på kudden jag kramade på. Så somnade vi, sen vaknade jag till igen, .då hade han flyttat sig till min rygg, mysigt det också, så låg vi ytterligare en timme innan jag gick upp. Han ligger kvar den latmasken.

Ena sidan på mitt kylskåp är väldigt varmt, ska det vara så? Är inte van vid varma kylskåp, bara kylda.

Har en härlig träningsvärk idag, i benen framförallt. Triceps, biceps och mage känner jag inte ett dugg, öka på triceps nästa gpng, köra hårdare på biceps och mage. It´s a deal!

Nu blidde man nästan pigg

Nyligen hemkommen från träningen, som jag en stund trodde att jag skulle missa. Eller i alla fall halva.
Bussen var lite sen, tåget var ännu senare, men hann gott och väl hämta ut biljetterna innan tiden gck ut.
Det var nästan inga människor på DanceAerobicsen idag, max 7 st utöver instruktören. Man kan säga att det var gott om plats i salen.

Sedan var det BodyPump, alltid lika jobbigt. Och nu när jag inte varit med på ungefär två veckor var det vääldigt jobbigt. Körde med samma vikter som förra gången, och mina ben vill verkligen inte vara med under de passen. Och biceps ska vi inte prata om! Triceps gick otroligt bra idag, om jag inte har träningevärk där imorgon måste jag öka inför nästa gång. Och axlarna är fruktansvärda! Känner mig som värsta mesen när det gäller axlar och biceps.

På lördag känner jag att jag har lite kort om tid, men jag ska hinna att träna mellan jobb och kalas, det har jag bestämt! Blir att åka direkt till gymmet efter jobbet, träna en timme, duscha och rusa till tunnelbanan, göra mig anständig på tuben och bussen, då måste jag hinna. Har två timmar på mig från att träningen slutar tills att kalaset börjar. Nemas Problemas!

Seg!

Usch vad seg jag är idag, har knappt kommit upp ur sängen än.
Sov ända till kl 11 så det blev ingen cykeltur till mormor, och A har inte heller tagit sig till en dator. Så jag har passat på att kolla in avsnitt från BB, har inte tv 11 längre så jag får kika på internet istället. Så nu är jag upp-to-date igen.

Just nu väntar jag på min Zucchini-lasagne så jag hinner stoppa i mig lite mat innan jag ska åka och träna. Känner inte för att göra någonting idag, skulle bara vilja ligga på soffan och lata mig, men det kan jag göra imorgon innan jobbet istället. Måste röra på fläsket, bygga muskler.
Har märkt att huden inte har hängt med på alla ställen, får se om jag kan fylla ut det med muskler på vissa ställen eller om jag ser ut som en Shar-Pei när jag är färdig?



Beroende på hur mycket hud som blir över kanske det blir en reducerande operation, vem vet?
Visst är hundar söta när de ser ut som ovan, men jag tycker nog inte att det gör mig sötare...

Inte den bästa dagen i mitt liv

Idag har det inte varit en helt bra dag.
Har sovit som en kratta, och det har verkligen märkts på mitt humör idag, kanske inte så mycket utåt förutom att jag varit ovanligt tyst. Men inom mig har jag bara velat stoppa huvudet i sanden. Ända tills jag kom till BodyCombaten där jag kunde slåss för kung och fosterland. Där fick det komma ut, och skönt var det. Tog i så mycket jag orkade efter den krassliga helgen, och en möjlig krasslig förmiddag idag. Trodde jag skulle gå och bli sjuk igen, men jag tränade i alla fall. Det droppade svett på golvet, då kör man hårt!

Vet inte om ni kommer ihåg att jag lovat Borthy att göra 7 riktiga armhävningar tills nyår, kommer kunna göra de tidigare, får se hur långt det är kvar. Har inte provat på riktiga ännu, men klarar av minst 12 på knä, och vid omräkning borde det vara i alla fall 4 st riktiga, eller?

Imorgon är jag ledig, får se om A har möjlighet att ta sig till en dator, om inte så cyklar jag nog hem till mormor på en kopp kaffe innan träningen.


Vecka 14

Vad veckorna går fort, äntligen snart dags för sommar och värme. Om jag får semester de veckor jag önskat är det bara 12 veckor kvar. 12-13 veckor kvar tills jag får träffa A igen.
Låter bra, 12 veckor kvar tills semestern. Skulle hellre önska att det bara var 4 veckor kvar, men så är det tyvärr inte.

Ny arbetsvecka, nya krafter. Och det kan jag faktiskt hålla med om, förra veckan slutade inte på topp, men denna vecka startar med mer kraft. Arbetsvecka som innehåller 6 arbetsdagar, kan bli tufft. De flesta är kvällar så jag får sovmorgon i alla fall.
På lördag ska jag hem till R och R för att fira födelsedag. Har inte träffat R på riktigt länge så det ska bli kul. Kommer nog inte vara den piggaste människan men det struntar jag i. Jobbar förmiddag på lördag och sedan ska jag på BodyCombat direkt efter jobbet, och sedan åka ut i skogen på fika. Det blir en lååång dag. Tur att jag jobbar eftermiddag på söndag så jag får sova ut.

Dagens Middag

Idag bjöds det på ugnsbakade grönsaker med panerad kycklingfilé.
Panerade kyllingen i ägg och sesamfrön, helt OK, men nästa gång ska jag ha lite annat i paneringen också. Det blev lite mycket sesamfrön.
Blev fruktansvärt mätt också, kanske för att det inte var så längt emellan måltiderna idag men i alla fall.


Huslig

Nu har jag blivit huslig igen, bakar ännu en gång.
Först stekte jag mig Pannkakor ála LCHF.
De innehöll 2 ägg, 1 dl mandelmjöl, 2 dl grädde och ½ msk fiberhusk. Blanda ihop allt, låt det tjoclna en liten stund och sedan steker du i smör. Jag serverade med "bär-grädde". Denna sats räcker till 2 personer, då får man två pannkakor var, vilket är gott och väl när man äter enligt LCHF.

Nu väntar jag på min Chokladtårta på nötbotten.

Ingredienser:

Nötbotten:

100 gram hasselnötter (1,75 dl)
3 äggvitor

Chokladkräm:

180 gram mörk choklad (80%)
170 gram vispgrädde (ca 2 dl)
------
1 ägg
70 gram vispgrädde (knappt 1 dl)

Gör så här
Nötbotten:

Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.

Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Botten ska bli ganska fast. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.


Chokladkräm:

Koka upp 170 gram vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.


Rör ihop 70 gram vispgrädde och ägget i en skål.

Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen stelnat. Den kan gärna vara lite lös i mitten.


Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.

Gjorde enligt detta recept men använde 150 gr Hasselnötter. Får se hur det blir.

Receptet är hittat på LCHFrecept.com

Steg och motion v 13:

Måndag 28/3: 12663, storhandling
Tisdag 29/3: 18804 (inkl.55 min Zumba och 55 min Powerstep)
Onsdag 30/3: 17831 (inkl. 55 min BodyCombat)
Torsdag 31/3: 5477, sovmorgon + Kvällsjobb+ isolering
Fredag 1/4: Ont i halsen, soffläge efter jobbet
Lördag 2/4: Fortfarande ont i halsen, skippar träningen, ingen räknare på
Söndag 3/4: Fortfarande lite småöm i halsen, ingen träning då heller. Ingen räknare.

Det är klart att man ska gå och bli sjuk när man är på topp. Trodde att jag skulle åka på en släng av halsfluss men IKKE! Tack Bafucin! Så denna helg har jag bara gjort ungefär ingenting, det märks att man inte är helt på topp när bara disken är jobbig.
Jobbar eftermiddag både måndag och tisdag så då blir det ingen träning, endast promenad till bussen. Så då hinner jag bli helt frisk till BodyCombaten på onsdag hoppas jag på.

Resultat!

Nu kommer det lite resultat igen, men jag tycker att det bara står och stampar på samma hela tiden. Det känns inte som om det händer något längre. Typiskt! Viktmässigt beror det på att jag tränar så fruktansvärt mycket och bygger muskler, men måttmässigt tycker jag att det ska hända mer faktiskt.


Nästan frisk!

Min hals är nästan helt återställd nu, härligt! Så idag kan jag gå utanför dörren för att köpa mina älskade ägg!
Den enda är att jag fortfarande är lite täppt i näsan, vilket jag avskyr! Får nästan panik när jag inte kan andas genom näsan, och då tar jag till min kompis Otrivin. Som jag hade avslutat kontakten med innan i fredags, så de tär bara börja avsluta den kontakten igen. Annars kommer vi bli så goda vänner att det går år en flaska i veckan, inte så bra.

Idag ska jag väl försöka plocka lite här hemma i bombnedslaget. Kanske rensa bland alla hundra jackor som hänger på hatthyllan?

Soffpotatis!

Idag har jag varit en soffpotatis, inte ens försökt något annat.
Svullat massa vispgrädde med hallon och riven choklad, mmm, blev lite mastigt men ner gick det.
Sen har jag bara legat på soffan heela dagen.

Tittat på en film, "Pappa på burk" med bland annat Jennifer Aniston.


Den va helt OK, lagom nivå för dagen. Handlar om Kassie som vill bli mamma men inte har någon partner. Bestämmer sig för att betala för en donation. Det ordnas en "jag-ska-bli-gravid-fest" där donationen utförs i en burk och ställs undan. Och Kassies bästa vän, Wally, hittar donationen och utmanar ödet under vattenkranen, Hoppsan han tappar burken utan lock och donationen flyter iväg i avloppet. Wally måste ordna upp situationen...

Halsen är nästan helt bra nu tror jag, Wihoo!! Imorgon kanske jag vågar gå utanför dörren igen!

Inte kul

Det är inte kul att vara LCHF-are när man är sjuk, inte när jag är sjuk i alla fall.
Förr när jag var sjuk så låg jag alltid och tyckte synd om mig själv med en stor påse chips och en stor påse godis. Det skulle inte sitta helt fel nu heller kan jag säga. Men jag vet hur det blir efter att jag fått i mig lite utav de, så jag skippar det denna gång. Tar en kopp te med honung i stället, så fuskar jag lite. Men det får man göra när man är sjuk.
Halsen är nog lite bättre idag, den var värre inatt, kändes som någon drog med en rasp upp och ner när jag
svalde , nu är det mer en grov nagelfil som dras upp och ner.


Skulle egentligen behöva köpa ägg, men jag vill nog inte gå utanför min dörr idag. Behöver ägg till min cheesecake jag vill baka, eller till mina chokladmuffins, eller något annat sött.

Attans makaroner

Halsontet har inte blivit ett dugg bättre, bara sämre! Inge kul, och en jädra massa snor har det börjat bildas också, vad tusan tänker den där näsan med? Jag har inte tid med det här!
Och nysningar har det börjats med, så det flyger halstabletter till höger och vänster för att försöka skona halsen.

Har i alla fall kommit hem nu, såklart avbokat träningen jag egentligen skulle varit på idag. Och nu ligger jag fullt påklädd i långbrallor, collegetröja, ullfilt med en temp på 35.6, och jag kände mig febrig =S. Är lite stel i nacken också, lite svullen överallt verkar det som.

Hämtade ut cykeln på vägen hem också, 1070 kr kostade det att byta fälg, heter det så på cykel? Kolla bromsar, smörja kedja och vad surgubben nu gjorde.

Ont i halsen!

Aj aj min hals!
Hoppas denna halsont försvinner, att den bara är och hälsar på en liten stund. Den är faktiskt inte välkommen till mig!
Jag har inte tid eller lust att vara sjuk faktiskt! Jag ska ju på BodyPump ikväll, BodyCombat imorgon och spinning på söndag!
Klart man ska bli sjuk när man är ledig, billigare så visserligen. Men inte ettm dugg kul faktiskt! Kommer säkert åka på halsfluss, det var några år sedan sist. kanske är dags nu? 


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0