Ny vecka på ingång

Nu har den nya vecka börjat, och jobbet ska jag göra snart också. Undrar hur det blir, har haft en student bakom mig i 5 veckor, och hon har slutat nu. Så nu blir det bara jag igen.  Ska gå bra det också, nu kan jag jobba utan att tänka högt, ska bli skönt att få en liten paus i det. Väldigt roligt att lära ut det jag har blivit lärd, men skönt att få jobba på lite ibland också. Ska sätta mig och skriva ett brev till rektorn på skolan studenten kom ifrån och klaga lite, inget om henne utan hur praktikperioden var upplagd. Man ska ta igenom alla pass man missar p.g.a. sjukdom och liknande, men hur ska man göra det om man tar studenten tre vardagar efter att praktikperioden är slut? Hmm de har lagt upp det lite konstigt, så vi kommer nog inte ta emot studenter därifrån något mer under den praktikperioden.

Igår satt jag och min syster och pratade mitt schema, hon ska snart föda barn och vi försökte då planera hur vi ska göra med lilltjejen när syster åker till förlossningen. Och hon skulle ringa till försäkringskassan och kolla hur det står till med om jag blir tvungen att vara hemma från jobbet för att min syster ska in och föda och någon måste ta hand om lilltjejen, hon klarar sig inte direkt själv. Även fast hon vill det.
På torsdag ska jag troligtvis hem till henne också så är det lite lättare att planera, dessutom så ses vi ganska sällan sedan jag flyttat så "långt" bort.

Denna helg har jag gjort nästan ingenting, tvättat lite och tittat på tv och film, har plöjt igen om två filmer, kors i taket!

Morsdag

Jaha nu är det morsdag, och jag har inget planerat än så länge, kanske ska hem till min syster eller så kanske jag ska hem till mormor. Får se hur det utvecklar sig. Imorgon vet jag att jag ska till jobbet i alla fall.

Ja igår hände det ju inte mycket, Tyskland vann Eurovision, vet inte om jag tyckte om den låten, jag gillade UK´s och Frankrikes låtar. Men men, det är inte jag som bestämmer, det är några fler än så.

Får se om Sverige är med nästa år, om jag får bestämma låt är vi nog det=D.

Lördag, och en ledig helg.

I torsdags var jag och tittade på min kusins band som hade spelning i Vitabergsparken. Det var riktigt trevligt, först var det något rockband som inte var bra, det var riktigt tråkiga låtar som spelades, sedan var det Nanne Grönwall som sjöng tre låtar innan min kusins band kom upp på scen. De spelade längst av de tre banden. Och riktigt bra, de spelade en eller två nya låtar som man inte hört innan. De var bra de låtarna också, tydligen ska de snart släppa en ny platta, den måste jag ha! De ska tydligen åka till USA i höst också, och spela antar jag.

Igår gjorde jag inte mycket, hämtade ut min cykel och var småsur resten av dagen. Ringde runt till bekanta och hörde om de vet hur man lagar den så man får väl se om jag måste lämna in den igen eller om någon kan fixa det åt mig.

Idag har jag inget planerat, håller på att tvätta just nu, eller tvättmaskinen tvättar, jag väntar bara. Senare är det inget som händer, blir väl ta det lugnt och titta på film eller Eurovision song contest. Får se hur kvällen utvecklar sig.


Irriterad!

Idag var jag och hämtade ut min cykel från reparation. Utan att den blev helt lagad. Blev riktigt arg! Kan ju inte påstå att jag skulle hugga huvudet av gubben om han lagade allt som var trasigt.
Usch och fy!! Galen!!

Fått arslet ur vagnen!

Igår fick jag arslet ur vagnen, ringde till en cykelreparatör och kollade om de kunde hjälpa mig med min cykel, och det kunde de. Så idag ska jag lämna in min cykel på lagning, den har varit trasig i ungefär två år, så det är verkligen dags att laga den nu. Då kan jag cykla till och från bussen och liknande. Så det tog mig ungefär två år att få min cykel lagad, förhoppningsvis är det bara något som går att laga på tio minuter och inte hålla på att byta ut en massa delar.

När jag ändå åker och lämnar in cykeln ska jag ta en tripp förbi mormor och fika lite tänkte jag. Det var ett tag sedan jag träffade henne och ännu längre sedan jag var hemma hos henne, Så det passar jag på att göra idag på min lediga dag.

Imorgon ska jag åka och titta på min kusin som har spelning i stan. Det är sällan de har spelning i stockholmsområdet så man får passa på när de är här.  Tack och lov kunde en kollega byta pass med mig imorgon så jag kan åka och titta.

Back to work!

Snart är det back to work, imorgon ska jag tillbaka efter att bara ha varit hemma idag. Gjorde ett byte för någon vecka sedan så jag jobbade hela dagen igår och vart då ledig idag, så jag kunde gå på inflyttningsfika hos min syster. Så idag har jag fikat hos min syster.

Nu ska jag väl plocka lite här hemma och gå ut med kartonger till grovsoporna.

Vilken skillnad!

Vilken skillnad det blev av fläkten, hoppas det fungerar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Så jag kan sova gott inatt och kanske slippa ramla ur sängen. Behöver all sömn jag kan få inatt eftersom jag ska spendera HELA dagen på jobbet imorgon. Så snart ska jag krypa ner så jag får några timmars skönhetssömn.

Fläktar härligt!

I natt har jag sovit jättekonstigt, kanske beror på värmen i sovrummet. Men vaknade någongång i natt av att jag höll på att ramla ur sängen, och jag har en 180 säng! Låg på tvären, alltså vågrätt i sängen, längst ner! Höll på att rulla ur sängen men vaknade strax innan. Tack och lov. Hade varit lite pinsamt om jag rullat ur den stora sängen.

Var iväg och köpta mina kära fläktar idag, det var absolut inget dåligt köp. Det är väldigt stor skillnad i värmen med fläkten. Nu går det att vistas inne utan att rinna bort. Inte för att man ska vara inne speciellt mycket när det är så fint väder, men när man då väl är inne ska det vara svalt och skönt tycker jag. Och nu är det nästan svalt och skönt, rinner inte bort längre i alla fall.

Idag blir det kycklingsallad till middag, riktig sommarmat.

Möblerat om

I går eftermiddag satt jag och tänkte på att möblera om i mitt vardagsrum, men var lite för seg med att komma på tanken, eller rättare sagt bestämma mig för tanken så jag väntade tills idag. Så jag började möblera om ganska direkt efter att jag vaknat och det tog knappt en timme. Var lagom varm när det blev klart att jag drack koppen med kaffe jag hällt upp, tittade på VBÅ och sedan in i duschen.

Eftermiddagen har erbjudt ganska bra med sol, har suttit ute på balkongen med en bok och kaffe. Men solen gick i moln så jag gick in och började med maten. Det bjuds på Köttfärslimpa idag=).

Min lägenhet är väldigt varm just nu, har bara fönster åt ett håll, tror det är söderläge, har sol stor del av dagen i alla fall. Så det är väldigt svårt att få till ett korsdrag och att vädra. Så imorgon tar jag mig en tripp till Rusta eller ÖoB och köper mig två golvfläktar. Så jag slipper sitta och svettas bort här inne.

Äntligen!

Äntligen ännu en gång!
I måndags kom min chef och frågade om den fasta tjänsten jag vill ha, om jag ville ha den på 90 %. Och det vill jag, om det finns möjlighet till det. Så han skulle prata med stora chefen om detta. I går kom han igen och pratade om den fasta tjänsten jag önskat, att jag har haft en fast tjänst sedan 1/1, det är ju bra att man får veta det! Här går man och är sur på cheferna för att de ger ut fasta tjänster till kollegor som börjat mer än ett år efter mig. Går också och undrar om jag är dålig på mitt jobb eller om de inte vill att jag ska jobba kvar, helt i onödan!

Igår skrev jag i alla fall under mitt anställningsbevis på min Tillsvidaretjänst på 100%, får väl ansöka om 90 & efter sommarens schema period om jag fortfarande tycker att jag behöver gå ner i tid. Därför blev det ett Äntligen!

Första grillningen för i år

Igår var jag på middag hos R och R, det var riktigt trevligt. R´s mamma och hennes sambo kom förbi också. Det var väldigt länge sedan jag träffade R´s mamma så det var riktigt trevligt. Vi grillade och drack vin och hade väldigt trevligt. Det var synd att så fort vi gick ut för att tända grillen försvann solen och den kom inte tillbaka på resten av kvällen. Vid halv nio-tiden gick vi in för då började det bli kallt. Då blev det kaffe och en massa snack och dans.

Åkte hem vid halv två, och var hemma halv 4! Två timmars resa! Resan gick ganska fort ändå, satt och lyssnade på Bon Jovi och njöt nästa hela vägen hem.

Idag blir det en ganska lugn dag, städning, tvättning  och film tänkte jag. Snart är första maskinen klar för torkning och sedan ska jag dra fram draken och ordna till golvet och diska lite kastruller och skrubba köket. Sen är jag färdig. Har redan dammat och plockat en stund så jag har kommit nästan halvvägs. Får inte glömma att vattna mina örter och mina blommor också!

Fredag

Sitter hos min käre bror, och ska strax äta middag och sedan ska jag vara barnvakt ikväll. Han ska iväg på fotbollsmatch med äldsta sonen. Så jag ska passa de yngsta så länge, eller passa och passa, vara behjälplig om de behöver mig. De är två riktigt självständiga "små" pojkar. 6 och 3 år gamla, så det är inte så mycket att ha tand om=). Men gosa ska jag göra i massor, har jag bestämt och gos får jag nog bara av den yngsta. Den stora är för stor för att gosa med faster.

Imorgon bär det av hem till R och R för middag, R´s mamma med pojkvän/sambo ska också komma förbi, det var riktigt läge sedan jag träffade R´s mamma, ska bli riktigt trevligt. Och så kan jag dessutom skvallra lite till R om våran gamla skolas lärare.

Nähe man kanske ska vara behjälplig vid matlagningen, vilket verkar vara så gott som färdigt, yngsta grabben från välja ut vilka grönsaker som ska ställs fram bara.

Kristi Himmelfärd

Idag är det Kristi Himmelfärd, alltså en röd dag och jag ska jobba. Tjänar en extra slant idag också. Har inte mycket annat att prata om heller tror jag...

Igår var det underbart härligt väder! Och det skulle komma tillbaka på lördag, och ännu varmare. Ska verkligen passa på att sola då, innan middagen hos R och R. Vet fortfarande inte vilken tid det blir på lördag men måste åka hemifrån ganska tidigt eftersom resvägen är ungefär två timmar lång. Vet heller itne vad vi ska äta för gott, vet att det blir vin i alla fall. Och det kan jag väl ta mig ett glas utav.

Ännu en arbetsdag avklarad

Nu har ännu en arbetsdag blivit avklarad, det har varit en bra dag. Har haft lite pyssel att jobba med och det har bara varit roligt. Vi hade även lunchföreläsningar idag, handlade om två olika patienter som fått hjärtstopp av olika anledningar som vi fick diskutera. Det var väl mest läkarna som diskuterade men det var intressant att lyssna på.

Ska väl om någon dag ta och prata med min chef eller någon utav cheferna om min anställning. En kollega som började jobba på min avd fick fast tjänst i förra veckan, och jag som har jobbat i lite mer än två år har inte fått det, så jag vet inte vad som har gått snett. Kanske inte är så bra på mitt jobb som jag trodde, eller så har cheferna helt och hållet glömt bort mig, vilket jag tror är osannolikt. Får se vad jag får för svar, kan inte påstå att jag är speciellt glad över detta, och om jag inte får en fast tjänst kanske jag till och med säger upp mig, får se hur det blir.

Sitter på balkongen med en kopp kaffe

Idag har jag äntligen hämtat ut min bärbara dator från reparationen. Så nu sitter jag ute i solen och njuter med en kopp kaffe i handen. Så varmt och skönt. Hoppas solen tar lite också, det känns som att den gör det.
Startade upp datorn på väg hem och märkte att det fanns några nätverk jag skulle kunna koppla upp mig på på vägen. Men bussen åker ju ganska fort så hinner inte ansluta innan jag har kommit ut ur området där nätverket finns. Så surfa på bussen blir det inte. I området där jag bor har alla skyddade nätverk så här kommer jag ingen vart med detta. Tur att jag har kabel.

Imorgon är det jobb igen, nu ska jag "bara" jobba i tre dagar och sedan var ledig över helgen. Har bokat in en middag med R,R och B på lördag, ska bli trevligt. Får se vad vi hittar på efter middagen, utgång eller film kanske. Får se vad kära R har planerat för kvällen. Har en massa filmer hemma som jag inte tittat på så det kanske blir något sådant.

Nähe, nu ska jag väl försöka njuta av solen lite till, men nu kom det en kall vind. Skynda skynda! Bli brun!!

Gaaah!!!

Vad var det jag skrev om i förra eller förrförra inlägget, vilket det nu va. Jo att min kära vän J skulle ringa och väcka mig. Först ringde hon vid halv nio ungefär, då hade jag precis kommit ut ur duschen. Sedan pratade vi edn halvtimme typ innan jag somnade, När jag väl sov gott i min säng så ringde hon typ varannan timme!!! Fastän jag sa att jag hade jobbat natt och skulle sova. Vad förstår man inte med det!?
Det svaret jag fick var "Jag tänkte att du hade sovit klart". När jag varit vaken i ungefär ett dygn, räcker två-tre timmars sömn??!?!?!?
Usch vad galen man kan bli på folk!

Snart ska jag gå och fortsätta sova, sov till halv sex ungefär, och nu ska jag sova hela natten också hade jag tänkt. Annars blir det en tidig morgon imorgon så jag kommer isäng i tid imorgon kväll, jobbar onsdag förmiddag så det skulle vara bra.

God natt, snart i alla fall

Om ungefär tre timmar ligger jag i sängen och sover sött, hoppas jag. Känne rpå mig att min kära vän J kommer ringa mig tidigt idag. Och det tycker jag inte om. Sitter just nu på jobbet och har gjort det sedan 13.30 igår, så jag vill inte bli störd i min skönhetssömn.

Är otroligt pigg just nu, men det straffar sig nog på bussen. det brukar det göra när jag jobbat sådana här pass. Somnar på bussen och vaknar abrupt på den stationen jag ska av. Förhoppningsvis är jag hella vid halv nio-tiden, och sover strax efter nio. om jag får bestämma. Men tyvärr är det bussarna som bestämmer när jag är hemma.

Är ledig tills på onsdag morgon, så nu har jag två dagar på mig att ta en snabbstädning och passa på att tvätta lite, och att hämta ut min dator som förhoppningsvis kommer tillbaka på reparationen idag. Men troligtvis orkar jag inte ens gå utanför dörren i eftermiddag så den hämtar jag nog tidigast imorgon. OM jag mot all förmodan inte är jättepigg vid fyra snåret och att jag fått det efterlängtade SMS:et. Men det märks senare.

Det har varit ett väldigt lugnt pass på jobbet, har hunnit läsa ut Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", så nu väntar nummer två i triologin. Vad den nu heter, står stll i skallen. Den blir väl påbörjad ikväll skulle jag gissa på.

Nähe, ska väl försöka göra någon nytta den sista timmen på jobbet.

Torka, eller bara allmänt mycket jobb

Denna vecka har det varit en massa jobb, har edast varit ledig en dag denna vecka, dessutom extrapass. Igår jobbade jag hela dagen och idag blir det jobba kväll+natt. Så jag tjänar mycket extra pengar på denna helg. Väldigt skönt. Nästa vecka blir lugnare, jobbar bara fyra dagar, alltså ledig tre!!

Denna vecka har jag handlat en massa kläder, har handlat för dryga 3000 kronor, mindre roligt när man märker att plånboken blir tunnare och tunnare. Tur att jag har handlat på faktura för 1200, blir inte riktigt lika fattig då.
Har inhandlat mig 3 långärmade tröjor, ungefär 10 linnen och 6-7 par byxor. Väldigt bra jobbat tycker jag, med tanke på att det "bara" gick på dryga 3000 kronor.


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0