Snart nytt år

Snart är det ett nytt år, bara några timmar kvar. Man får se hur det nya året blir, förhoppningsvis bra. Precis som det här året har varit, visst det har varit några dåliga dagar, men de flesta har varit bra.

Idag har jag varit ledig från jobbet, men pysslat med annat. Passat på att shoppa lite, ett linne blev det. Och lite örhängen, tre par. Var också och handlade mat till middagen imorgon, blev varor för ungefär 500 kr, dyrt men gott ska det bli. Ska bjuda på enchiladas, självklart får alla lägga ut en slant för maten, men det blir jag som lagar mat. Det är bara jag som vet hur man gör just dessa enchiladas.

Det har inte hänt så mycket i mitt liv de senaste dagarna, lite jobb som vanligt men inte mycket mer.

Och nu ska jag snart sova, så jag kommer upp imorgon och hinenr förbereda mig på att stå framför spisen i närmare två timmar imorgon.

Grått nytt!

Liten torka...

Jag har väl haft en lite bloggtorka de senaste dagarna. Men jag har tydligen haft lite att göra.
Julafton har passerat, och den var bra. Inhyrd tomte och allt. Åkte till min syster och där var vi framme vid tio-tiden, och vi åkte hem vid sjusnåret. Så det var en heldag. När jag redan var hemma ringde mamma och berättade att de var på väg tillbaka, då hade min lillasyster glömt sin handväska på perrongen och någon snäll själ hade lämnat in den i biljettluckan.
I Fredags åkte jag hem till S i skogen, och det var trevligt. Blev en övernattning, sov inte som en princessa men det var helt OK sömn. På fredagskvällen spelade vi spel, Risk och Pictionary. Det var riktigt roligt, så jag har nästan bokat in en helg med spel, då blir det Med Andra Ord. Det är ett riktigt roligt spel
Igår kom jag hem från S, och då gick ajg och hämtade ut lite filmer jag beställt och sedan kom min kompis J över på middag(pizza) och filmtittning. Det blev Milk, som jag somnade under, men den var helt OK, lite seg. Och så blev det Flickan som lekte med elden, den var bra. Ungefär lika bra som första filmen. Nu väntar vi bara på nummer tre. Funderar på att köpa böckerna, har inte läst någon utav de, men det är lite tråkigt att läsa böckerna efter filmen. Men de brukar ju utelämna så mycket från böckerna så det kanske är bra i alla fall.

Idag ska jag iväg och shoppa lite, vill köpa en bakmaskin, och så ska jag köpa kattmat. Och kanske någon topp om jag hittar något fint. Så om en timme går jag runt i centrum och ser virrig ut antar jag.

Effektiv

Idag har jag varit ganska effektiv må jag säga. Köpte de sista julklapparna, min syster köpte en utav de men ändå. Jag har städat lite smått och tvättat två maskiner. Härliga tider!
Läste igenom manualen för tvättmaskinen idag, och där förstog jag att det verkligen tar tid för den att bli klar. 60-graders programmet för bomull tar över 2 timmar! Helt otroligt.

Imorgon är det dags för jobb igen, och första dagen med min inskolning, ska bli roligt.
Onsdag är det också jobb, men sedan är jag ledig i fyra dagar. Ska bli så skönt, känns inte som jag varit ledig nu i nästan två dagar, igår sov jag ju bara efter nattjobbet.

Nu ska jag strax lägga mig och sova för natten, är riktigt trött idag.

Otroligt pigg

Jag är otroligt pigg efter endast fem timmars sömn, varav tre var på soffan. Och där brukar man ju inte sova så gott.

Somnade på bussen på väg hem och vaknade helt yrvaken vid V.vägen där jag brukar gå av, och hoppade då av väldigt fort. Men när jag kommit av bussen kom jag på att jag skulle åkt en station till för att komma till tåget, så jag fick skynda mig och gå till tågstationen, varvade med att springa för att inte missa tåget, och det gjorde jag inte tack och lov.
Väl hemma kunde jag inte somna direkt, låg på soffan en timme innan jag kände att jag kunde somna, gick då och lade mig i sängen och somnade ganska fort. Men sedan vknade jag efter två timmar och var ganska pigg. Men det höll inte i sig speciellt länge, somnade på soffan efter att jag pratat med S i telefon några minuter.

När jag vaknat efter sömn nummer två, gick jag och handlade lite till middagen och sedan blev det mat. Efter maten gick jag till centrum för att köpa avhärdningssalt till diskmaskinen. Efter det har jag ordnat till diskmaskinen och nu har nog min första diskning blivit klar. Så snart ska jag lägga mig och sova en hel natt, inte vara uppe som sista natten.

Min kära syster är så snäll med mig att hon köper mitt porslin från IKEA imorgon, hon hade ändå tänkt åka dit. Väldigt rart. Så slipper jag åka dit på min lediga dag. Då kan jag passa på att köpa en julklapp till henne istället. Och hämta ut mina filmer från posten, som var stängd utan anledning i fredags när jag skulle hmta ut de innan dagishämtning. Blev lite arg då... Och idag hade de inte öppet när jag var i centrum, de stängde vid 18 och jag var där vid 19.... Så imorgon borde det passa in tycker jag!

Nu ska jag spela Röj med S, får se hur det går, förstår mig inte riktigt på det spelet men det blir säkert bra.

Nattjobb

Sitter på jobbet och gör ett nattpass.  Fick stanna kvar efter kvällpasset p.g.a. sjukdom. Så det blir troligen ingen IKEA imorgon, vill ju sova ut, så jag får ta det på måndag istället. Då måste jag verkligen få det gjort!
Sedan jobbar jag tisdag och onsdag och ska få ha hand om min första inskolning här på "nya" jobbet. Ska bli roligt och en ny erfarenhet. Kommer nog passa mig galant. Det är dessutom en som redan kan våra rutiner ganska bra, har gått här som student i någon månad, det var ett tag sedan men lite sitter nog kvar.

Nu ska jag väl försöka jobba lite, eller hämta något att dricka till en början.

Lugn kväll som tomtens hjälpreda

Idag har jag lekt med lilltjejen i några timmar medans mamma var iväg med skolan. Kom till dagis vid 14 tiden och vi gick direkt hemåt, men promenaden som brukar ta mig 15 minuter tog ungefär en timme, vilket är ganska förståeligt eftersom jag hade en liten människa med mig. Som tycker det är roligt att leka i snön.
När vi väl var hela vägen hem, fast ute på gården höll mina tår på att förfrysas så jag fick in lilloppan så jag kunde tina mina tår. Vi åt lite mellis och tittade på tv. Och sedan gjorde vi pärlplattor, det var riktigt roligt, kommer inte ihåg att det var så roligt. Men vi hann med mycket den timman vi gjorde pärlplattor. Medans jag hann göra tre stycken så gjorde lillan en halv. Hon sjöng och stojade ju självklart emellan.

När mamma kom hem, min syster alltså beställde vi hem pizza och snackade lite skit. Och sedan tog jag mig hem, men väldigt försenade tåg, men resan hem för mig tog inte lång tid. Om tåget innan inte varit försenat skulle jag precis kommit innanför dörren nästan, och jag har varit hemma sedan 21. Tåget jag skulle tagit vad 40 minuter sent, men det tidigare tåget gick den tiden "mitt" tåg skulle gå, så det passade ju bra.

Sedan jag kommit hem har jag packat upp lite utav det jag handlade på vägen och sedan har jag hjälp tomten med inslagning av julklappar, 7 st rättare sagt. Så nu är 8 julklappar inslagna och klara, nu ska jag bara handla till två till, sedan får jag vara klar.

Imorgon hade jag tänkt att ta en tripp till centrum för att handla diskmaskinsalt, och kanske något annat om jag hittar. Sedan är det dags för kvällsjobb. Bävar inför söndagens morgonjobb då jag behöver åka 15.19 härifrån, med närmare 50 minuters väntetid lite överallt. Tråkigt att det inte passar med bussar och tåg, tror SL att alla sover en söndagsmorgon?

Nu är diskmaskinen installerad och klar

Äntligen har jag fått min diskmaskin installerad, all by my self! Riktigt stolt över mig själv, kan inte påstå att det var svårt att koppla avloppsslangen till avloppet, det svåra var att få in diskmaskinen i utrymmet som är till för diskmaskinen. Den passar precis i utrymmet, skulle väl behöva vara lite mer marginal egentligen, det går knappt att få upp dörren, men det är en annan femma. Det jobbiga var att det stog i beskrivningen att den skulle vara 55 cm bred, men den är 60! Och mitt utrymme är 60 cm brett, den gick in med en massa kraft. Undrar hur jag ska få ut den sen bara.

Idag har jag jobbat, och det var lite svårt att komma upp i morse, men det gick. Fick som vanligt vänta på bussen i ungefär 20 minuter i kylan, och dum som jag var tog jag inte på mig termobyxorna, det visade ju bara en minusgrad på min termometer, men det var några till märkte jag. Känseln i tårna kom tillbaka vid nio-tiden i morse, och då hade jag varit inomhus i närmare 4 timmar om man räknar med bussresan.

Det blev inget IKEA efter jobbet idag, alla bussar i kommunen var inställda, så jag gav upp och får ta det på måndag istället. Då är det absolut sista försöket, om jag inte kommer iväg då blir jag lite smått galen.
Imorgon ska jag hämta min systerdotter på dagis, så hon slipper en så lång dag där eftersom mamma inte kan hämta förrens vid 16.30-17-tiden. Så vid 14.00-14.30 ska jag hämta lilloppan och leka i snön, så imorgon ska jag inte glömma termobyxorna!!

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila min stackars rygg lite efter diskmaskinsflyttandet, och det skulle inte förvåna mig om jag somnar en stund.

Jahapp...

Onsdag idag, och jobbat har jag gjort. Haft en riktigt bra dag på jobbet, var på bra humör, även fast jag åkte en halvtimme tidigare till jobbet än vanligt. Skämtade med patienterna och var riktigt fyndig ett tag, tycker jag kanske inte så många andra=).
På jobbet bjöds det på "pandemi-buffé" som cheferna så fint kallade det, galna-grissjukan-buffé om man nu vill kalla det för det. Det var vanlig julmat, men det var gott och lite ovant att inte stoppa in matlådan i mickron. Väldigt bra påhitt av de tycker jag.

I måndags var fastighetsskötaren här och bytte vattenlås så jag skulle kunna installera min diskmaskin. Men jag har inte förstått mig på hur, men nu har jag kommit på att fastighetskötaren har installerat fel vattenlås, så ännu en gång har jag felanmält detta och får hoppas att det blir rätt nästa gång. Och att det går fort, det är ju snart helger och jag hoppas verkligen att han hinner göra det innan helgerna, så jag kan få använda min diskmaskin, annars har jag köpt den i onödan.

Imorgon är det sista dagen inför en hel dags ledighet, men den börjar inte så tidigt, ska förbi IKEA efter jobbet och få julklapp och porslin köpt. Känns som att det är dags att köpa julklappen nu i alla fall.
Jag köpte en julklapp till mig själv idag, heffaklump-hörlurar, sådana där stora Stereohörlurar. Ganska bra var de, lite dåligt ljud för min smak men jag får väl ha det på högsta volym så jag kan njuta av Bon Jovi till och från jobbet.

Nu ska jag koka mig en kopp te och ta en smörgås, det blir dagens middag. Har varit proppmätt efter lunchen på jobbet tills nu, och inte orkar jag laga mat så här sent på natten.

Usch så seg man kan vara

Det känns i kroppen att det är söndag idag. Är fruktansvärt seg efter att ha sovit åligt inatt. Och under dagen har jag emst legat på soffan och slappat, höll på att somna till vid fyrasnåret, men då var min tvättmaskin klar så då var det bara att hänga upp tvätt.
Tvättmaskinen användes för första gången idag, den gnisslade lite illa men det fungerar. Så jag slipper springa i tvättstugan, skönt det.

Ikväll hade jag tänkt att ta mig ett bad, har velat bada i några dagar så idag får det bli, ligga där med badkudde,bok och doftolja i vattnet. Så mysigt!

Nu ska jag kolla maten som borde börja bli klar nu...

Har börjat helgen på ett bra sätt...

Med en tupplur och en dooleys med mjölk. Den var god, och tuppluren var bättre. Tog en powernap på ungefär 30 minter, sedan gick jag och handlade och märkte att det slutat snöa. Tråkigt, när det väl är så kallt att det kan komma några snöflingor kan det inte bara få ösa ner då? Så det blir vinter på riktigt någon gång.
Efter middagen blev det en dooleys med mjölk, och nu skulle jag kunna sova ett tag till, men det får väl bli efter Idol antar jag.

Imorgon kommer mamma över på en fika och sedan ska jag till ÖoB och handla lite, och sedan möta upp en kompis som ska komma och fika också, det blir mycket kaffe imorgon.

Igår var jag hemma och var hängig, så jag ringde mig sjuk till jkobbet och det var väl lika bra, sov en timme mitt på dagen, kände mig febrig och hade huvudvärk, och idag var jag nästan bra, åkte till jobbet och hade en ganska bra dag där, men när jag kom hem blev det ju en tupplur, så lite trött var jag.

Snart ska jag väl blanda en till Dooleys och sedan ta och bänka mig i soffan med mina pojkar som är gosiga idag. Undrar varför Chippen är så frusen, kommer och lägger sig under min "ull"filt och ligger kvar där ett bra tag. Mysigt! Klagar absolut inte...

Tisdag och Etikdag

Idag har jag varit på Etikdag med jobbet, där vi pratat om begreppet Etik och hur vi jobbar med Etik på jobbet. Det var intressant, men jag måste säga att jag har lite svårt att koncentrera mig när det bara maler på och maler på. Men något har nog fastnat.

Etikgruppen hade gjort en video om vårat jobb, och den var riktigt rolig. De hade en oklippt version och en klippt version, och det oklippta var självklart roligast. Skrattade så jag grät, undrar om jag kan få en kopia och ha för privat bruk? Troligen inte, men jag kan alltid hoppas.
Var hemma vid strax efter 18, och har precis fått upp vägghylla nummer två. Det var lite bökigt men det gick tillslut. Så nu ska jag bara komma på vad jag ska ha på hyllan, på ena hyllplanet ska jag ha ljus, så mycket vet jag. Men på de andra två? Har inte bestämt mig ännu.

Nu ska jag väl äta lite middag och sedan lägga mig på soffan och vila min rygg som börjar säga ifrån efter mecket med hyllan och den stillasittande dagen.

En ny vecka på intåg

Måndag idag, och riktigt tråkigt väder, grått och regn.
Helgen har varit ganska bra, full att-göra-lista. Och det mesta har blivit gjort. Det är "bara" väggbeklädnader som ska upp nu. Igår fick jag upp en utav mina vägghyllor, den andra saknar jag skruvar till. Var och köpte skruvar för att få upp hyllorna igår, men de var för långa så jag måste tillbaka och köpa kortare skruvar idag innan jobbet. Då får jag upp hyllan imorgon eftermiddag/kväll. Och sedan ska jag upp med några tavlor och liknande.

Idag ringde bostadsföäretagets "Öaga-man" och sade att han kunde komma och ordna till avloppet under diskbänken, eftersom de förra hyresgästerna bara hade borrat ett hål för deras diskmaskin, så han skulle komma efter 10, men sedan ringde han tillbaka och sade tt han itne hade alla delar, utan måste beställa de och det tar några dagar, så förhoppningsvis är min diskmaskin installerad och klar innan helgen.

Första natten ensam i nya lägenheten gick bra, sov som en princessa till halv 6, sedan var det mer oroligt, och jag ville inte gå upp sedan halv 6, ska ju vara uppe till halv 11 ikväll. Så jag låg i sängen till halv 10 och slumrade.
Imorgon ska jag har Etik-dag på jobbet, ska bli spännande att höra vad som sägs, det kommer nog fram en massa bra gissar jag på.

Nu ska jag göra mig iordning för jobbets fyra väggar och en tripp till Claes Ohlsson innan jobbet.

Flytten klar

Nu är flytten kvar, så gott som allt är uppackat och allt är monterat. Imorgon blir det upp med garddinstänger och väggbeklädnad och sedan städ, om jag inte väntar med städet tills på söndag, har inte bestämt mig riktigt än.
Imorgon ska jag till gamla lägenheten och städa det sista och få med mig det sista. Allt fick inte plats och tiden räckte inte till så lite blev kvarlämnat. T.ex. balkongmöbler, stereo x 2, taklampa, stege, dataskärm, hatthylla och en massa flyttkartonger.

Ikväll har jag och S packat upp halva kvällen, vi blev klara med det vid 21 tiden och efter det har vi bara legat på soffan och återhämtat oss. Duschat har vi hunnit göra också, tack och lov.

Idag kom leverans av tvätt och diskmaskin och de skulle då installeras. Men det blev lite krångel, de förra hyresgästerna hade borrat ett hål i avloppsslangen och stoppat in någon annan slang där, och nu tejpat över detta hål. Då installatören kunde inte installera diskmaskinen, och det är pissigt! Så jag fick ringa och felanmäla detta idag, och förhoppningsvis kommer de tidigt i nästa vecka och ordnar detta. Men tvättmaskinen är installerad och klar för bruk.

Har blåmärken lite överallt efter denna dag, nermontering av lite allt möjligt, montera upp lite allt möjligt, lyfta tunga och otympliga saker. Tur att det finns hiss i huset så jag slapp bära upp allt för trapporna.

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen som är väldigt lockande just nu.

Ännu mera usch

Torsdag, i morgon flyttar jag. Så idag är det städ och packning som gäller. Usch och fy! Städningen skulle jag kunna skippa, men det börjar ju hända något i alla fall.  Har även tvättstugan och det är snart dags att röra sig dit för att köra igång maskin nummer 5.

Dagen på jobbet har varit nära inpå fruktansvärd stundtals. Allt hände samtidigt, kändes inte som jag räckte till, men jag gjorde ett he*vetes bra jobb.

När jag var på väg hem kände jag att det är inte långt kvar tills jag somnar, men skickade SMS med S så jag höll mig vaken. Tack och lov, sova sig förbi hållplatsen skulle inte vara roligt idag. Tvättstuga vid 17 och hinna städa och packa och allt sånt, bra att jag inte somnade. Men jag lär sova gott inatt i alla fall=).

S är på väg hit nu och ska hjälpa mig med städning och packning, tack S. Ska bli skönt att ha allting klart innan vi går och lägger oss ikväll. Sedan är det bara upp pigg och en lärka vid 7 och börja förbereda för brorsans ankomst runt 8 nångång.

Njae nu ska jag packa ner datorn och sedan gå till tvättstugan.
Får se när jag hinner titta in igen=)

Usch och aj

Efter att jag kom hem från jobbet har jag städat nästan i ett, förutom när jag åt. Jag har städat i badrummet, hela badkaret, kaklet runt karet, golvet under karet, golvbrunnen, handfatet och "medicinskåpet". Och så har jag varit och städat på WC, hela toaletten, bidén och handfatet. Där är det bara "medicinskåpet" kvar. Som det kanske framgår är badrummet för sig och WC för sig, så två helt skilda rum. Och nu har jag ont i ryggen och är seg efter jobbet. Nu ska jag väl ta och städa lite i köket, spisen bland annat. Men känner inte att jag vill det, men det är ett måste om man ska hinna med all städning inför jobbet.

När jag var i centrum och väntade på S och J ringde telefonen, då var det om säkerhetsdörren jag beställt till nya lägenheten, den ska "installeras" på fredag vid 12-snåret. Allt händer samma dag, väldigt skönt! Slippa ha allt utspritt.

Njae, ska nog börja med att ta ned gardinstänger och lägga gardinerna i tvätten inför morgondagens tvättstuga. Och sedan får det bli spisen....
Usch jag vill inte städa mer!


Nycklar uthämtade

Blev lite jobbigt i samband med nyckelhämtningen. Var helt säker på att bussen skulle gå 13,25 mot jobbets fyra väggar. Men så var inte fallet märkte jag 13,25 när jag stog på busshållsplatsen och väntade. Bussen gick 13.12!!
Fick då skynda mig mot tåget och se om jag skulle hinna med det och samtidigt ringa till jobbet och berätta att jag skulle bli sen.

Men nycklarna har jag i väskan och säkerhetsdörren är beställd. Härliga tider. Nu är det bara flytt, stådning och borrning kvar. Allt det är klart på lördag.

Nycklar ska hämtas

Om en liten stund ska jag börja röra mig mot kommunen bredvid för att hämta ut nycklarna till nya lägenheten. Hoppas att det inte är så många där så jag hinner med bussen till jobbet. Företaget har lunchstängt till 13.00 och min buss går 13.25, inte roligt om jag missar bussen och blir sen till jobbet.

Tre dagar kvar tills jag flyttar, imorgon och på torsdag blir det en massa städning så jag slipper vara här så mycket på lördagen, utan kan koncentrera mig på nya lägenheten och uppackning.
På lördag vill S och hennes lillasyster E gå på bio och se den nya Twilight filmen, så den kanske vi ska iväg och titta på. Jag vill inte boka upp något riktigt än eftersom jag inte vet hur mycket vi hinner med av städningen ons-tors och fredag. Fredagen blir det mest flytt, så lite finns det nog kvar tills på lördag. Förhoppningvis bara golv och fönster.

Nu ska jag ringa S och babbla lite och sedan röra mig mot nycklarna och jobbet.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0