Seg...

Igår var det roligare på jobbet än de två tidigare dagarna, mer att göra=). När jag strax skulle gå ner och byta om och åka hem tittare jag på in stegmätare, var då upp i strax över 10000, när jag kom hem var jag uppe i 13157 steg. Bra jobbat! Gick och lade mig nästan på en gång när jag kom hem, tog mig ett päron först=).

Idag ska jag iväg och jobba igen, ska börja vandra till bussen om ungefär en timme. Gjorde juice idag i min nya blender, som luktar bränt när den används?, blev  gott, det var mest vindruvor i men det var riktigt gott=). Är väldigt seg idag, känns som jag skulle ehöva ha tandpetare för att hålla upp ögonen som de har i tecknad film hehe. Imorgon är jag ledig i alla fall så jag kan ta det lite lugnt, ska  i och för sig hjälpa min syster och hennes kille med deras datorer så helt lugnt kommer det inte vara.

Nu ska jag sätta mig och kolla på tv och vila den sista timmen jag får vara hemma!

Lördag och helt slut..

Aaa idag var första dagen på jobbet efter en tre-dagarsledighet... Var förväntansfull när jag kom till jobbet och hoppades på en rolig dag, den började ganska bra i alla fall... sen var det så lugnt så jag blev trött i stället. Dagen började nästan direkt med ett telefonsamtal från en annan AVD, angående en personal som inte kommit tillbaka efter att denne hade lämnat en patenes till oss, gick då runt och letade på avd för att se om denne fanns någonstans, samtidigt som jag pratade med den andra avd, hittade den försvunna personalen och det var ju bra=). Resten tänker jag inte berätta.

Vid 11 snåret idag blev jag akut illamående, av ingen som helst anledning det gick över efter ett glas vatten. Och nu när jag var på väg hem började jag bli illamående igen, hoppas det inte är någon vinterkräksjuka på gång. Blir nog inte så mycket till middag idag känns det som, lite hemmagjord juice kanske.

På vägen hem var jag och handlade så jag kunde fylla på fruktförrådet, det bled frukt och grönt för 115 kr=), fick väldigt mycket för mina 115 kr för jag handlade på torget där det är mycket billigare än i butiken. I butiken skulle jag väl fått ungefär hälften för mina pengar. Jag köpte mig också en ny väckarklocka, börjar bli lite rädd för att min nuvarande inte ska ringa på morgonen så jag försover mig. Det visas en liten prick på "skärmen" när alarmet är på, och den pricken syns knappt och ibland har klockan inte ringt, kände att det var dags för en ny. Har haft den gamla i snart tio år skulle jag tro, dags för en ny=).

Nu ska jag snart lägga mig på soffan och ta det lugnt, illamåendet är på väg tillbaka =(.

Mellandagarna

Nu är snart julen över, sedan är det bara nyår och plocka ner allt julpynt kvar... skönt ska det bli.

Julen i år har inte varit så trevlig som jag hade velat att den skulle vara.. Jag firade jul hemma hos min syster, det var i och för sig trevligt, men vi var bara tre och enhalv person, halven var inte så med i firandet så han räknas bara som en halv. Efter Kalles jul och "Kan du vissla Johanna" kom tomten, lilltjen blev livrädd när tomten kom innan för dörren, sen blev det bättre när tomten mutade henne med en klapp. Men hon vågade inte krama tomten men hon sade tack i alla fall =). Stackarn är ju knappt tre år, och så kommer den en främmande människa in genom dörren, vem blir inte rädd? Efter att tomten gått så skulle hon förklara för alla att tomten är snäll, inte farlig. Och det ska hon komma ihåg till nästa gång tomten kommer, kom hon och mamma överens om, om hon komemr ihåg det eller ej det märks nästa jul hehe. Efter en massa paket blev det dags att kolla på "Tomten är far till alla barnen" . Det tyckte inte lilltjejen var så roligt, vilket inte är så konstigt. Och jag åkte hem mitt i filmen eftersom det var reducerad trafik på bussar och liknande. 

Igår var det då juldagen, då tog jag det lugnt hemma till en början sen åkte jag hem till min syster igen och vi åt middag och lekte lite med lilltjejen innan hon skulle sova, sedan tittade vi på en film " I now pronounce you Chuck and Larry", Jag har sett den förr men min syster ville se en komedi så det fick bli den. Ni som har sett den vet att den är lite rolig så man kan skratta i alla fall, jag brukar ha väldigt svårt att skratta till filmer nu för tiden. När filmen väl var slut var jag på väg att ringa taxi hem, eftersom klockan blev 24 och det var dålig busstrafik, precis som jag säger adresserna frågar syster min om hon ska skjutsa hem mig, ja tack!=). Var hemma strax efter 24 och läste några sidor i boken "Anhörig", bra bok än så länge, lite mycket förklaringar bara, hmmpfff.

Idag har jag varit och armbågat mig fram i Farsta centrum och shoppat loss på mellandagsrean, det var itne så mycket rea som jag hade hoppats på men jag fick tag på det jag ville ha i alla fall, kom hem 3000 kr fattigare men med en rikare garderob=). Nu när jag har gått ner lite i vikt måste jag köpa nytt, så att det inte ser ut som jag går i blöja med mina gamla jeans som är för stora hehe. Det är nog itne långt kvar tills jag kan köpa ännu en mindre storlek i byxor, LÄNGTAR! Köpte inte bara kläder faktiskt, köpte lite nya gardiner också=). Snart kommer min syster och hämtar upp mig så ska vi hem till min mor och få de sista julklapparna.

Förresten, jag fick en blender i julklapp av tomten i år, gjorde juice i den igår, åhh vad gott det blev=). Men nu har jag tagit slut på mitt fruktförråd så jag mäste köpa frukt på hemvägen imorgon.

Nu ska jag sätta mig i soffan och dricka vatten så jag får bort min shopping-huvudvärk=).

God fortsättning!

Söndag

Idag är det söndag, vilodagen =).

Som jag skrev i förra inlägget var jag barnvakt inatt, åt min systerdotter på knappt tre år=). Jag skrev också att vi skulle göra milkshake, smoothie vad vi nu skulle kanlla det, tror att det blir milkshake. Vi gjorde våra milkshake, och det blev riktigt gott faktiskt=), Med massa hallon. Vi båda tyckte att det var så gott så det blev två glas vardera, glasen är ganska små så det var inte så mycket ändå, och dessutom var det lördag.

Efter bad och Mora Träsk vare dags att sova, vi somnade runt halv elva och vaknade vid åtta imorse, sovmorgon!! Har inte hört mycket annat än katternas namn idag hehe=). Tur att det går bra mellan de alla så hon får leka lite med dem. Dessutom blev det Bamse och Emil i Lönneberga idag, undrar varför det inte heter Emil i Katthult, han bor ju där, inte i Lönneberga, hmmm.... nånting att fundera över.

Just nu håller jag och min syster på att tänka över vad vi ska göra på julafton, det blir bara jag och hennes familj på julen och det är lite tråkigt, så vi funderar på att följa med 12 släktingar på kryssning, men vi har inte bestämt oss ännu, det är ju ganska dyrt... nästan 1300 kronor men då ingår ju all mat, men inte frukost tror jag... det är lite konstigt. Vi får se hur det blir med den saken, om vi åker kryssning slipper jag vara tomte i alla fall =).

Jag har nyligen vaknat från en "powernap" på tjugo minuter, nu är jag nästan som ny igen hehe, men snart blir jag väl trött igen skulle jag gissa. Imorgon är det dags att jobba igen. Jobbar bara två dagar sedan är jag ledig i tre dagar! Långledigt!! Man får inte in så många lediga dagar på schemat om man inte tar semester förstås.

Nu ska jag hitta på något att göra, vet inte vad men det finns alltid något att plocka med=)

Helg!!

Nu är det helg!!

Idag var min syster här och hjälpte mig sätta upp min hatthylla, äntligen!! Nu slipper jag ha tre jackor på byrån, eftersom jag väljer från dag till dag, beroende på temperatur. Nu sitter den på väggen=).
Igår var jag hemma hos min andra syster och käkade och spelade spel på kvällen, då var min syster och hennes nya kille där, verkar vara riktigt trevlig, lite nervös men det skulle jag också vara när jag träffar "hans" familj första gången. Vi spelade spelet Med andra ord ett roligt sällskapsspel där man beskriver ett ord, med andra ord. 

Ikväll kommer min systerdotter hit och ska sova med Chippen och Cosmos, mina katter. Tur att katterna vilar nu innan hon kommer, då får de inte vila på några timmar hehe.
Jag och lilltjejen ska ordna till en smoothie, milkshake vad vi nu kan kalla det=). MMums!

Idag har jag även städat lite här hemme, blir väl skurning imorgon gissar jag. Just nu skulle jag bara vilja sova middag så skurning orkar jag inte med idag.

För någon dag sedan, onsdags tror jag?, köpte jag en ny stegräknare, har känt på mig att min gamla inte räknat rätt, köpte då en ny och lite dyrare sort, har användt den två dagar, första dagen blev det 11700 steg någonting, och igår 12200 någonting, jag har gått ganska bra=). Denna stegräknare är så "smart" att den inte räknar om man tar mindre än sex steg på raken, det är bra speciellt när jag är på jobbet, då tar man två steg dit, står still en stund, tar tre steg dit osv.
Värt pengarna tror jag=)

Ha det bra hej

Godmorgon

Idag är det onsdag, ledig dag för mig. Är inte speciellt ledig egentligen, har tvättstugan nu på förmiddagen, sen ska jag åka och försöka hitta en hatthylla så min syster kan hjälpa mig att sätta upp den i helgen=).

Mina två arbetsdagar var riktigt lugna, k<n behövas nu inför jul, då rasar det säkert in patienter. Så vi i arbetslaget hinner vila upp oss inför storhelgerna.

I måndags pratade jag lite snabbt med min kollega som hade ett pep-talk med mig för några månader sedan, jag satte upp några mål som skulle vara klarade till årsskiftet, och det största utav dessa mål är så gott som avklarat, två veckor innan årsskiftet. riktigt skönt att visa att jag verkligen har gått in för det här, jag vet inte om hon kanske trodde att jag inte skulle klara det med tanke på att det var ganska kort tid och att jag behövde lägga om nästan hela min livsstil, hon blev lite paff och frågade den roligaste frågan=P. "Har du ätit i huvudtaget?", Målet var att jag skulle gå ner 8 kg på två och en halv månad, jag har nu gått ner 7,5 kg, och ett halvt kg är snart avklarat, om max en vecka är det gjort=). Riktigt skönt att jag har klarat det, jag var lite tveksam i början.

Snart är det dags för tvättstugan igen, dags att bädda sängen också =) ha det bra!!

Söndag

Idag har jag haft en ganska lugn dag, vaknade vid tio-tiden ungefär, lade mig direkt i badkaret för att försöka lindra magsmärtorna, det hjälpte inte så bra tyvärr. Sen tog jag det lugnt till jag skulle åka till gamla jobbet och möta upp min mor.

På vägen hem försökte jag hitta mig en hatthylla, har ingen i min lägenhet så det blir en fin hög med jackor på byrån när det kommer folk, men jag hittade ingen jag ville ha, får kolla vidare på onsdag när jag är ledig. Har redan ringt min syster och bett henne komma och borra upp den, det är hon bra på=). Förhoppningsvis finns det hatthyllor på Clas Ohlsson. Annars får jag ta miog ännu längre bort och leta hehe. Vill inte lägga ut 700 kronor på en hattylla som inte är speciellt fin när jag kan hitta en snyggare för en mindre peng.

Imorgon är det dags för jobb igen, är otroligt utvilad efter arbetsveckan som gått, är lite småseg men det får man vara på en söndag. Jag gissar på att det är ganska mycket att göra på jobbet veckan som kommer, ganska skönt att jag bara ska jobba fyra dagar=), fast roligt när det händer saker också.

Nu ska jag göra mig redo för att sova, så jag orkar med morgondagen.

Småseg

Idag är jag lite småseg, har precis avslutat arbetspass nummer 6 denna vecka, skönt att vara hemma tidigt för en gång skull när man jobbat kvällspass. Har varit en någorlunda lugn vecka på jobbet tillskillnad från förra veckans kaos.

Sedan förra inlägget har det hänt ganska mycket, ett barn har kommit till världen!! Grattis mamma och pappa, speciellt mamman eftersom jag inte känner pappan. Mamman är en utav min systers bästa vänner, även jag har lite kontakt med henne. Troligen en söt liten rackare blev det, har inte sett honom men de flesta spädbarnen är söta.

Jag hade tänkt att registrera mitt tjänstekort på gymmet under veckan som gått men det har varit så mycket pyssel så jag har inte kommit iväg för att göra det så jag hoppas att jag har möjlighet att göra det under veckan som kommer. Har en ganska lugn vecka framför mig tror jag, har bara fyra arbetspass inbokade faktiskt=P. Och förhoppningsvis blir det spelkväll på fredag hos syster min, har köpt ett roligt sällskapsspel som vi förhoppningsvis kan spela på fredag, och på lördag ska jag ha loppan över natten så mamma får gå ut och roa sig lite grann.

Imorgon bär det av till förra jobbet för att möta upp mamma och byta paket från tomten såhär innan juletider. Ska bli trevligt att träffa gamla kollegor också, länge sedan jag såg de nu.

Ha en trevlig tredje advent!

Trött!

Inatt sov jag otroligt dåligt, var hemma strax efter tio igårkväll efter ett kvällspass på jobbet, skulle upp 04,40 idag för att jobba ett förmiddagspass, börja klockan 7 *gäsp*. Sov inge bra så nu är jag väldigt trött, även om klockan bara är 7.

Har haft en ganska lugn dag på jobbet idag, var på en isolering som skickades till annan avdelning så då blev det storstädning, ganska skönt ibland fastän det är väldigt mycket att göra under sådana städningar. Jag var dessutom väldigt trött i benen när vi var så gott som klara, förutom resten utav disken som var i torkskåpet, hade stått upp så gott som hela dagen, utan stödstrumpor!!

Hem ljuva hem var det i alla fall när jag kom hem, efter att nästan ha somnat på bussen. Det var bara att starta ugnen så maten skulle bli klar nångång också, ugnsbakad kyckling, ris och currysås blev det. Mmmm! Riktigt gott blev det, en matlåda dessutom så jag får med mig lite mat till jobbet i morgon.

Nu är tre av sex arbetsdagar avklarade, ganska skönt att ha kommit halvvägs, men börjar redan fasa inför lördagspasset, det är det sista passet innan en hel dag ledigt. Nästa vecka är mycket snällare mot mig, bara en fyradagars arbetsvecka.

Nu ska jag sätta mig och läsa igenom Curtans anteckningar från skolan, uppdatera minnet lite!

Ha en bra kväll.


Dagen efter party!

Igår var det party, på viperroom, St Eriksgatan i stan. Det var en ganska okej kväll faktiskt, självklart börjar utekvällen med ett toalettbesök efter resvägen med öl. I väntan på att en toalett skulle bli ledig kommer det fram en tjej och börjar prata med mig, hon tycker att jag har en fin tröja och "åh vad killarna kommer dansa med dig när du har en sån sexig tröja på dig", tröjan var inte ett dugg avslöjande, hade till och med ett linne till under för att inte visa hela härligheten om jag skulle böja mig framåt. Så jag vet inte vad hon tyckte var så sexigt me den, men d e ju alltid roligt att höra hehe.

När jag var med min väninna ut när hon skulle röka kom det fram två killar som inte var inne på klubben och frågade om de fick låna medlemskort, och de som har varit där vet att det bara gäller för tjejer, har ingen aning om varför faktiskt. Men dessa killar kunde inte förstå att det endast gällde för tjejer och om de ville komma in så fick de betala inträde på 80 kr, jag citerar vad han sa " If you say that I´m your boyfriend I will get in for free", så han trodde att han skulle få komma in om jag var hans "flickvän" haha. Sorgligt.

Vi var hemma vid 4 snåret efter ett stopp på rått-donken, McDonalds på T-centralen, som jag fått lära mig att det heter. Det vara bara bums i säng ganska direkt efter att vi kom hem, min väninna behövde åka hem ganska tidigt, ungefär vid 14, för att träffa en släkting som var på besök över helgen.

Det var en kort sammanfattning om våran utekväll.
Nu ska jag förbereda mig för 6 dagar på jobbet, förhoppningsvis ganska lugn vecka tillskillnad från förra=).

Party på gång!

Nu sitter jag och min väninna och förbereder oss för en utekväll, en rolig sådan förhoppningsvis, vi ska gå till ett fjortisställe i city, men det är billigt och vi får göra det roligt ikväll=) Det är mest 18 åringar på det här stället och de spelar bumbibjörnarna på ena dansgolvet, ingen favorit direkt hehe. Vi får väl skaka rumpa det andra dansgolvet där det är lite med R&B och partyhits, då går det att skaka rumpa, inte lika lätt till bumbibjörnarna kan jag säga. det var roligt när man precis hade blivit myndig och gick ut på krogen för första gången. Nu när man är lite äldre (är bara 20 så allt för gammal är jag inte) så är det inte lika roligt.

Jag skulle gissa på att vi får n ganska rolig utekväll, man får ju passa på när man väl går ut=). Billig öl dessutom, 19 kr innan 23 och 25 kronor 23-03. Väldigt överkomligt pris. Dessutom kommer vi in gratis eftersom jag fått ett VIP kort på posten haha.

Snart är det dags att kolla över make-upen en sista gång innan man blir alldelles för påverkad och målar snett eller med en helt annan färg haha, det skulle vara riktigt jobbigt att behöva börja om helt från början kan jag säga.

Ha en trevlig kväll för det ska jag ha!


Tio tusen mot målet!


Jag och en kollega pratade en dag för ungefär två månader sedan, ett "peptalk". Detta samtal fick mig att öppna ögonen och tänka. Det var ett väldigt bra samtal och vi kom överens om ett mål till årsskiftet, snart är det målet nått!=)

Samtalet fick mig verkligen på andra tankar, var till vårdcentralen och tog lite prover, alla var negativa, tack och lov! Proverna ska fortsätta vara negativa i många år framåt!

Jag har ändrat väldigt mycket i mitt liv och det är skillnad! Målet är inte riktigt uppnått ännu men det är en hel månad kvar så jag har gott om tid på mig för en liten förändring till!

Får se hur ofta det blir några blogginlägg här, är inte så väldigt bra på att blogga. Men det kan ändras med tiden=)


Äntligen ledig!

Idag har jag gått in på en fyradagars ledighet, ska bli så skönt att vara ledig nu. Veckan på jobbet har varit väldigt intensiv, inte så konstigt kanske med tanke på vart jag jobbar, men det har varit extra intensiv denna vecka. Det känns som att jag bara har "städat" upp på jobbet hela veckan, inte hunnit med mycket annat.

Idag har jag varit och hämtat ut lite paket på "posten", har beställt lite julklappar och ett sällskapsspel som jag förhoppningsvis får spela på lördag när det kommer över lite folk på middag och vin. Sen blir det utgång och dans.

Sitter just nu och pratar med en pojk på MSN, vi diskuterar att man måste få unna sig något onyttigt ibland för att orka med det nyttiga hela tiden, men denna pojk verkar tycka att om man är överviktig ska man hålla sig till sina grönsaker vecka ut och vecka in, jag som för tillfället är i just denna situation ( vilket inte han vet om) vet att jag inte skulle orka äta så nyttigt heeela tiden utan att få unna mig något onyttigt nångång i bland, och då menar jag inte en dag i veckan utan kanske max en gång i månaden, om jag skulle vara sugen. Det är väl inte helt fel?

Nu ska jag inte klanka ner på andras åsikter, alla har rätt att tycka vad de vill=).


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0