Lycklig över min familj

Igår kände jag mig väldigt lycklig över den familjen jag har, tänkte speciellt på mina syskon som hjälper varandra med allt som går.
Hade ju bett min bror hjälpa mig att få ut min diskmaskin eftersom denna packat ihop ordentligt, och när han var här och hjälpte mig fick jag en känsla i bröstet som var underbar.
Jag vet att min bror skulle göra allt i hela världen för mig, åtminstone det han kan göra. Och det kändes så bra eftersom jag har haft en ordentlig svacka i mitt psyke för några veckor sedan. Har väl inte kommit tillbaka till 100 % men på god väg.
Jag vet att mina andra syskon skulle göra samma sak, och jag samma för dem så klart.

Just igår kändes det underbart!

Oooh!

Är på samma tåg som en av mina favorithandbollsspelare från Bengan Boys! Dessutom nuvarande förbundskaptenen för Svenska handbollslandslaget, Staffan Olsson. Oooh!


Vette tusan alltså

Vet inte vad jag tänkte med i fredags när jag tackade ja till ett extrapass idag, söndag.
Igår, lördag, jobbade jag kväll så jag var hemma något sent, åkte visserligen från jobbet en timme tidigare så jag var hemma redan halv tio men eftersom klockan ställdes om till sommartid inatt fick jag inte mycket till sömn i alla fall.


Dessutom jobbar jag tidigt även imorgon, måndag. Så inte mycket till sömn kommande natt heller.
Kommer troligtvis somna under avslappningsdelen i BodyBalancen på måndagkväll.
Har bett gymkompisen picka på mig om jag somnar till, hoppas hon gör det också.

Motion v 12:

Måndag 19/3: Kvällsjobb
Tisdag 20/3: Promenad till bussen 40 min, Kvällsjobb, 12-tur
Onsdag 21/3: 55 min BodyCombat
Torsdag 22/3:
Fredag 23/3: 12-tur på jobbet
Lördag 24/3: 55 min BodyCombat
Söndag 25/3: Heldag på jobbetMotion hittills 2012:

2823,9 minuter

=

2 dagar 3 timmar 9 minuterHelgjobb...

Denna helg bjuder på en massa jobb, ovanligt? Nej inte ett dugg.
Dessutom var jag korkad nog och tog ett extrapass imorgon förmiddag, inte tänkte jag väl på att det är inatt man ställer om klockan och jag inte kommer få sova speciellt mycket mellan jobben. Ikväll är jag hemma 22,30 och imorgon åker jag kl 6, eller 5 den gamla tiden, alltså inte många timmar sömn denna natt. Dessutom jobbar jag måndag morgon och åker hemifrån halv 6, inte mycket sömn den natten heller. Kommer vara lagom trött på tisdag när jag väl är ledig.

Det blir till att ta sovmorgon, åka och storhandla och sedan kanske hinna med en Powernap, det är på tisdag jag och kusinen V ska på Betner IV på Chinateatern. Energi behöver jag!
Vi ska ut och käka innan föreställningen börjar så jag måste åka hemifrån vid tre-snåret så vi hinner gå runt och glo lite också. Ska bli fruktansvärt trevligt, har längtat till föreställningen sedan biljetterna köptes i december(?).

Utvecklingssamtal (MYCKET TEXT)

Igår hade jag utvecklingssamtal med min chef på jobbet. Där jag berättade för henne att jag har tröttnat på mitt jobb och kollar efter ett nytt.
Jag har tröttnat på skitsnacket som varit den sista tiden, jag har börjat irritera mig på många utav mina kollegor och tröttnat på skitjobbet.
Känner inte att jag får ut något av jobbet, känner inte heller att jag utvecklar mig i min professionella roll längre. Så klart säger min chef att hon inte vill att jag ska sluta, och egentligen vill jag väl inte det heller men känner inte att det är snällt mot varken mig själv eller mina kollegor om jag går runt i är irriterad hela tiden. Då är det bättre att hitta sig ett nytt mer spännande jobb än att åka till jobbet med ont i magen som jag gjort de senaste månaderna.

Jag kan just nu tänka mig att göra nästan vad som helst som inte har med vård att göra, sitta i kassan på ICA och vara trevlig, sitta i en reception någonstans och ta emot samtal och kunder. Men jag vill INTE gå ner i lön, det är bland annat därför jag känner att jag måste byta jobb. Jag har inte råd att göra det jag vill göra i mitt liv, det är precis så jag går runt på den lönen jag har, vissa månader kan jag föra över lite pengar till mitt sparkonto men oftast behöver jag då gå och nalla där för att kunna handla mat.

Just nu är den pengamässiga delen väldigt avgörande, har många kommande utgifter som jag egentligen inte har råd med, som då får prioriteras bort.
Bland annat behöver jag nya kläder, min träningskläder är förstora så de åker både ner och upp och jag trivs inte med det.
Jag behöver köpa en ny cykel för att min håller nog inte mer än två cykelturer till, bakhjulet är skevt, framhjulet lika så, vevarmen börjar återigen lossna, växlarna funkar inte så en cykel är högt på prioriteringslistan. Cykeln nedan skulle jag vilja ha, men priset ligger på ungefär 5500:-.


Min diskmaskin har gått sönder så jag behöver köpa en ny, och jo tack jag vet att jag är ensam och det inte blir så mycket disk men jag behöver mer tid för mig själv och mina nära. Så då är det mycket bättre att ha en diskmaskin som inte tar tid från mitt liv till att stå och diska. Diskmaskinen står inte högst på min prioriteringslist men nångång inom en snar framtid kommer den bli aktuell.

Jag har också ett hopp om att jag ska kunna åka på semester i sommar, och sen har jag ett hopp om att A ska komma hit och då behöver jag mer pengar innan han har skaffat sig en inkomst.
Jag är också i behov av nya möbler som håller på att falera, i första hand ett vardagsrumsbord, sen vill jag köpa en ny soffa också eftersom den nuvarande är sönderklöst, men vill inte köpa den egentligen eftersom nästa kommer se likadan ut.

Även tidsbristen i mitt liv är avgörande men den kan jag inte göra något åt eftersom jag inte kan gå ner i lön, och jag tänker inte dra ner på min träning eftersom det är det enda som får mig att må bra just nu.
I ett perfekt scenario hade jag jobbar 75 % med 5 tusen mer i månaden, eller i alla fall haft fasta arbetstider med mer i lön. De veckorna när man bara är ledig en dag är helt jävulska, dessutom när man vet att när man väl är ledig i två dagar så går första dagen åt till att återhämta sig någorlunda efter arbetsveckan och sedan ska man hinna göra hushållssysslorna, träffa familjen, träffa vännerna och kanske någon dag bara göra ingenting, men det var bra länge sedan jag gjorde det. Det är alldeles för mycket måsten här i livet!

Alla säger att jag borde börja plugga, ja det kan jag också tycka men jag kommer inte ha råd, så det är bara att glömma. Jag klarar mig inte på studielånet och bidraget, och jag kommer med största sannolikhet inte orka jobba extra utöver studierna. Det vill säga om jag pluggar på helfart. Tar jag bara någon enstaka kurs på halvtid så funkar ju det att jobba samtidigt, om möjligt mindre än vanligt. Men då får man heller inte in tillräckligt med pengar.

FASEN att man valde ett fruktansvärt lågavlönat yrke!

Motion v 11:

Måndag 12/3: 55 min BodyCombat, 55 min BodyBalance
Tisdag 13/3: Studiedag på jobbet, 55 min BodyPump.
Onsdag 14/3: 55 min BodyCombat
Torsdag 15/3: Kvällsjobb
Fredag 16/3: Vila efter en tung dag på jobbet
Lördag 17/3: 55 min BodyCombat, barnvakt åt J och N
Söndag 18/3: Ute i lekparken och jagandes efter småttingar.


  Motion hittills 2012:

2768,9 minuter

=

1 dag 23 timmar 44 minuter
Veckan i tävlingen började otroligt bra men sackade efter lite mot slutet av veckan, speciellt idag söndag.


Uppe tidigt!

Igår eftermiddag kom jag hem till min syster för att vara barnvakt. Så nu har vi varit vakna redan tre timmar, frukosten är äten och massa kaffe har jag fått i mig.

Nu tittar vi på SvampBob Fyrkant


Länge sedan...

Nu är det länge sedan jag skrev något, men jag har ju börjat jobba igen. Inte lika skönt som att vara hemma kan jag inte påstå.

Började arbetsveckan med en studiedag, 8-17 vilket är fruktansvärt långt. dagen började bra, vid lunch kraschade mitt humör då det inte fanns något ätbart på restaurangen så jag fick gå iväg och handla något att äta till lunch och en massa nötter. När jag fått i mig det och en påse nötter blev jag lite gladare.
Dagen avslutades med att jag vann en tipspromenad som handlade om något jag inte ens har utbildning i. Trevligt att vinna måste jag säga. Vann en påse grönt te och en 66%-ig chokladkaka.

Sedan vart det träning så klart på eftermiddagen, BodyPump release 81 tror jag., Första gången jag tränade med den releasen så jag tog det lite lugnt. Träningsvärk hade jag ändå!

Onsdagen bestog i jobb och träning, och idag torsdag har jag varit till nagelsalongen, tagit en kopp kaffe hos bror min innan jobbet.
Nu har jag middagsrast så då passar jag på att skriva lite. Så bra så...

Längtar tills imorgon kl 15.00 då jag stämplar ut för denna vecka.

Motion v 10:

Måndag 5/3: 55 min BodyCombat, 55 min BodyBalance
Tisdag 6/3: Dejt med S och M
Onsdag 7/3: 55 min BodyCombat
Torsdag 8/3: Dejt med T
Fredag 9/3: Dejt med T igen
Lördag 10/3: 55 min BodyCombat
Söndag 11/3: 50 min promenad. 8575 steg

Har verkligen tagit min semestervecka på allvar även vad det gäller träningen. Det behövde nog min kropp, k'nner mig pigg i kroppen men seg i knoppen.
Idag börjar stegtävlingen på jobbet så nu för några veckor framåt kommer även lite stegräkning in.

  Motion hittills 2012:

2493,9 minuter

=

1 dag 18 timmar 9 minuterFått fart

Idag fick jag tydligen fart, skulle egentligen träffat J och hennes en vacka gamla som F men hon avbokade. Blev väl lite smått irriterad så jag startade med att röja här hemma. 
Så jag har redan nu hunnit tvätta 4 maskiner, tvättat alla fönster, gå till grovsoprummet två gånger och hela balkongen är rensad.
Se så tjusigt. 
Så just nu sitter jag i solskenet med hemmagjord glass och njuter.
Solen värmer fruktansvärt skönt!
Ska väl fortsätta inomhus om en stund men nu ska jag njuta av sdolen först. Ska nog hämta boken också...


Kroppsutsmyckning

Har funderat ett tag på nästa tatuering, och även blivit lite kär i någon mer piercing.
Har två tatueringar planerade, en text på insidan av armen tror jag, hade först tänkt ha den på nyckelbenet men det är för långt, och sedan en blomma av något slag på vänsterfoten. Vet inte när jag ska få råd till dessa men nångång händer det väl.

Sedan har jag fastnat för piercing på bröstbenet. Det kallas tydligen "Dermal Anchors" och är som en sten på huden bara. Väldigt fint tycker jag! Ska väl fundera lite till på den innan den sätts men det blir og en sådan nångång inom en snar framtid. Ska läsa på lite mer innan också, så jag var vad jag ger mig in på. Eftersom jag redan har ett gäng piercingar så borde det inte vara så stor skillnad.


(googlade bilder)

På något vis för de in den där plattan under huden och sedan skruvas stenen på. Väldigt fint tycker jag!
Vill ha min i "gropen" på halsen eller mitt på bröstbenet, eller kanske två?
Tycker det är fruktansvärt fint att ha en sten på kindbenet också, men det passar inte i jobbet tyvärr, innan jag ordnar en sån måste jag byta jobb.

Ledigheten börjar ta slut

Attans att tiden alltid ska gå så fort när man är ledig, men när man väl jobbar går tiden i snigelfart. Kan det inte vara tvärt om?
Nu har jag bara 3 och en halv dag kvar på denna ledighet, och jag längtar inte till jobbet. Det är fruktansvärt skönt att vara ledig.

I eftermiddag ska jag hem till brorsan och käka middag, någon köttbit med auberginegratäng. Mums! Får se vad resten av kvällen bjuder på, hoppas det inte blir allt för sent, jag ska ju upp i ottan och träna morgon innan kalaset börjar. Så jag har slut på överskottsenergi och kan vara trevlig med barnen.

Jag har även haft lite semester från träningen, hittills "bara" tränat tre pass sedan i måndags. Men ibland måste man ta det lugnt på den fronten också, och varför inte när kroppen ska få vila.
Jag har börjat gilla BC #51 mer och mer nu, blir ordentligt pepp inför sista låten. Och dessutom blir instruktören M snyggare och snyggare för varje pass känns det som. Bara titta!


Semester!

Just nu har jag några semesterdagar som jag njuter av.
Dagen började att jag slog upp mina gröna kl 07.20, kors vad tidigt! Men skönt när jag får vakna av mig själv!
Låg och tittade på ett avsnitt av BB i telefonen innan jag förflyttade mig till soffan med en kopp kaffe och boken i högst hugg där jag läste fyra-fem kapitel. Sen blev det lite tv-tittande och sedan en promenad i mina nya skor till centrum för uthämtning av paket och handling.

Hade lagom skön smärta i tårna när jag kom hem, fastän jag gått runt i skorna inomhus i några timmar innan utan att känna någonting.

Igår var jag, S och M i ett köpcentra och shoppade lite. Jag köpte ett par skor och lite kläder till min gudson som kom till världen i söndags morse.
S köpte lite kläder till M och en present till J som fyller hela 6 år imorgon!

Kalas skall det bli! Jag funderar på att köpa biobiljetter i present till henne så vi två kan gå och titta på någon film.

Haft en underbar lördag

I lördags hade jag över tre vänner på middag och vin.
Väldigt lyckad kväll!
Började med att bjuda på förrätt, auberginerullar. De var riktigt goda! Det tyckte vi allihop.
Sedan var det varmrätt, fetaostfylld Kycklig med ugnsbakade grönsaker. Även den rätten var en hit.
Till efterätt blev det hemmagjord glass, vanilj och blåbär. Underbart gott!

Till det blev det massa snack och trevligheter.
Tillslut åkte vi in till stora staden där vi planerat att gå på krogen, jag var tydligen för onykter så jag var inte välkommen på första stället, jag var inte så onykter som vakten sade att jag var, men in fick jag inte komma. Vi gick vidare till Donken där de andra åt, jag satt och glodde och tänkte på hur äckligt det var sen tog vi en taxi till Sturecompagniet där vi stog i kö hur länge som helst utan att komma in, så då tog vi en taxi hem.
Vi var väl hemma vid 4-snåret ungefär, och jag har blivit bra snuvig efter det, håller på att släppa men fortfarande lite snuva. Hade alldeles för lite kläder på mig när vi åkte in, men med alkohol i kroppen känner man inte av kylan lika mycket.
Gårdagen, alltså söndagen var inte en hit, jag mår skit dagen efter efter bara några glas vin, så efter många glas vin mår jag pyton. Så det var soffläge men vatten, mjölk, nötter och ägg igår.
Idag är jag så gott som återställd och ska nu börja njuta av min semester. Två dagar har redan gått förbi.
Åtta dagar kvar!

Motion v 9:

Måndag 27/2: 49 min på löpband, 6,51 km totalt, 5 km joggade. 2 min Plankan, 55 min BodyBalance
Tisdag 28/2: Kvällsjobb
Onsdag 29/2: 55 min Shape, 55 min BodyCombat
Torsdag 1/3: Träningsvärk, vila
Fredag 2/3: Joggade 2,02 km på 14,27 i området.
Lördag 3/3: 55 min BodyCombat
Söndag 4/3: Vilodag

Hel OK vecka, första joggingturen utomhus, inte så lång men den blev av. Och jobbigt var det.

Motion hittills 2012=

2223,9 minuter

=

1 dag 13 timmar 39 minuterPsykisk svacka

Jag håller just nu på att genomlida en psykisk svacka där jag känner mig värdelös, ensam och rutten.
Jag förstår inte hur människor orkar leva med psykiska besvär under så lång tid som de gör, jag har haft denna svacka i några dagar och allt som snurrar i min skalle förstoras till det värsta. Hur är det då att leva med de dagligen i flera år?

Jag vill bara få lite närhet, en kram från någon, allra helst från A men det går ju inte. Igår beklagade jag mig för en kollega, denna beklagade sig lite tillbaka, gav mig en kram och sedan åkte jag och tränade skiten ur mig själv. Det behövdes.

Det enda stället just nu där jag känner mig glad och avslappnad är gymmet, förutom min egen säng så klart. Där kan man hoppa runt och ha roligt för några timmar, glömma bort allt annat skit utanför de dörrarna.
Jag känner mig upplyft efter träning, så jag försöker då komma dit så ofta som möjligt, när kroppen orkar.

Jag hade massa tankar jag hade tänkt skriva ut, men de har jag nu glömt bort, de kommer säkert senare... 

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0