En vecka efter behandling.

Och skillnaden är stor!
Det märker jag tydligast när jag tränar, speciellt igår!
I vanliga fall, eller rättare sagt tidigare, halkade jag runt i mitt eget svett på gymmet, min lilla svetthandduk var dyblöt, och linnet hade stora svettfläckar på ryggen och bröstet. Igår var handduken knappt våt, tröjan nästan helt torr och ansiktet där den mesta svetten kommit från helt torrt när jag gick hem, klart det var lite svettigt under passet men jämför man men hur det var tidigare kan man inte tro skillnaden. Det är nästan så man saknar svetten under träning. Då syns det att man tagit i ordentligt.
Det som är lite läskigt, hittar inte rätt ord, är att det känns i huden precis som tidigare, känslan av att det rinner svett eller är fuktigt i ansiktet, men tar man dit handen för att torka bort svetten är det så gott som torrt!
 
I helgen var jag tvungen att skynda mig till tåget, missade bussen och så var det halvtimmestrafik på tåget eftersom det var midsommar, så när jag satt på tåget kändes det som att det rann svett, men det gjorde det inte, lite fuktig var jag och det ä rju inte så kul men det är stor skillnad från tidigare. OCh enligt sköterskan på mottagningen skulle det ta 2-5 dagar innan effekt, och det var dag 4 detta "hände", och igår var jag knappt svettig efter en timmes träning. Så nu borde det vara full effekt av läkemedlet.
 
 

Doktorsbesök

Jag har hunnit få till en massa besök med vården de senaste veckorna., På tre veckor har jag haft kontakt med sjukvården tre gånger, alltså en gång i veckan.
De två första var besök till svettmottagningen, först konsultation och sedan behandling. Det tredje var besök till vårdcentralen med en hudförändring jag inbillat mig var hudcancer.
Enligt läkaren, som jag verkligen gillade!, är det med största sannolikhet ett eksem. Fick gå i eksem-skola, lät honom göra det, tänkte att det kanske kommit något nytt inom det där så jag sade inget att jag är ganska inpräntad i smärjningar och liknande med tanke på mitt jobb. Det var inget nytt enligt mig, men han var pedagogisk med handspriten.
Fick ett återbesök inbokat om inte eksemet/märket försvunnit tills detta datum, då ska jag få remiss till hudmottagningen. Om det försvunnit är det bara att avboka.
 
Fick utskrivet en kortisonkräm, i den största tuben som fanns gissar jag. Märket är ungefär lika stort som en , men fick en tub som skulle räcka till hela kroppen 5 gånger om!
 
Dessutom var den himlans dyr! Eftersom jag redan köpt läkemedel för 1800 kr, så får man ju en hel del rabatt, närmare bestämt 90%. Jag fick betala hela dyra 12 kr för denna tub!

Irriterande

Det är fruktansvärt irriterande att Appen inte fungerar när man har nya versionen av bloggen, det är ju oftast därifrån jag bloggar nu för tiden.

Motion v 25:

Måndag 18/6:
Tisdag 19/6:

Onsdag 20/6
55 min BodyCombat
Torsdag 21/6:

Fredag 22/6:
Midsommarafton
Lördag 23/6:
Gymmet stängt
Söndag 24/6: Träna med kollega R innan jobb 15+ 35 min

Motion hittills 2012:

6574,9 minuter

=

4 dagar 2 timmar 45 minuter

Detta var en lugn vecka, mycket med tanke på att gymmet varit stängt över helgen. Men ibland behövs det väl lite lugnare veckor.

Epilator

Jag har precis köpt mig en epilator, och fy sablar vad vad ont det gör att använda den. Använde den för första gången idag, känns som att man noppar benen. Aj aj aj!
Har hört att det ska vara bra som hårborttagning, så jag hoppas på det.

Vilopuls

I natt har jag mätt upp min vilopuls, har sovit med pulsband och klocka. Har lägre vilopuls än jag trodde. Är glad att jag inte har lägre, är aningen yrkesskadad så jag skulle väl inte våga sova om den vore lägre.
 

Midsommarjobb

Hela midsommar kommer jag spendera på jobbet. Midsommarafton eftermiddag är jag visserligen ledig och ska hem till syrran och grilla. Mysigt ska det bli. Gosa med lillsnorpan N.

Gymmet är stängt hela helgen, men på söndag ska jag möta upp kollegan R för att träna innan jobbet. Då ska vi slita!

Hidrosbehandlingen är avklarad

Idag fick jag min Hidrosbehandling gjord, och ett ordentligt rus av Rapifen.
Hade tid på mottagningen 12.45 och åkte lite tidigare så jag skulle hinna hämta ut läkemedlet som injiceras, som de flesta kanske vet är de inte jättesnabba på apoteket.
Hämtade ut det och begick mig till Sophiahemmet.
Var där lite tidigt så jag satt i väntrummet och väntade tills det var min tur att bli fattig och inropad till ett behandlingsrum.
 
När jag blev inropad i rummet fick jag lite mer läkemedel jag skulle få i mig innan behandlingen började, 8 mg Odansetron (mot illamående) och 8 mg Beta-Pred (kortison). Illamåendeläkemedlet var nog för att förebygga illamående eftersom jag skulle få Rapifen (snabbverkande smärtstillande).
Sedan gick sköterskan ut och blandade NeuroBloc i 20 minuter, hon kom tillbaka med ungefär 30 sprutor med innehåll.
Medans hon var ute och blandade hann jag titta runt i rummet, de hade lite övervakningsutrustning och även syrgas med sug. Förhoppningsvis är det inte många som behöver använda sådant men bra att de har.
 
PVK (droppnål) sattes och Rapifenet gavs, första dosen märkte jag inte av, hon var nog för snål. Fick ytterligare en och pang sade det, och jag var "full". Det höll i sig några minuter innan det var dags för mer. På vissa ställen som injicerades kändes det ordentligt, runt tinningarna var det illa.
Vissa ställen i nacken likaså.
 
Även nedre delen av ryggen behandlades, jag är fruktansvärt kittlig på ryggen, och samtidigt känslig. Så ibland ryckte jag till p.g.a att det kittlades, ibland för att det gjorde ont.
 
Men allt som allt gick det bra. Fick ett ordentligt rus av Rapifenet, kan nästan förstå varför folk blir beroende av liknande substanser, det är en riktigt skön känsla, samtidigt lite obehagligt men mestadels skönt.
 
Såhär såg jag ut när alla injektioner var färdiga, efter ett hundratals stick.

Motion v 24:

 
Måndag 11/6: 
Tisdag 12/6: 
Onsdag 13/6 55 min BodyCombat 
Torsdag 14/6: 
Fredag 15/6: 55 min BodyPump
Lördag 16/6: 55 min BodyCombat
Söndag 17/6: 55 min BodyCombat

Motion hittills 2012:

6469,9 minuter
=
4 dagar 1 timmar 00 minuter


Idag ökade jag min maxpuls under ett BodyCombat-pass med 9 slag/min. Så nu har jag kommit upp i en maxpuls på 193 slag/minut. Härligt!
Det var ena favoritinstruktören som höll i passet idag, den som tagit en paus. Man vet ju inte när denne kommer hålla i ett pass nästa gång, då är det bara att ta i!

Barnvakt

Ikväll är jag barnvakt åt syrrans döttrar. Båda sover som änglar redan, sköönt!
Eftersom det regnade så förbaskat tidigare idag har vi inte varit ute så mycket, vi var ute men stund på kvällen och gungade.
Nu ska jag titta på film och äta choklad.

Fruktansvärt fattig

Just nu känner jag mig fruktansvärt fattig. Speciellt med tanke på utgiften jag har på onsdag,. Men jag tänker ändå att det är värt det. Förhoppningsvis.

Idag hämtade jag ut tabletterna som jag skall kombinera injektionsbehandlingen med, var tvungen att ringa och påminna igår för att jag inte hade fått något recept. Men nu så har jag hämtat ut 100 tabletter av den sorten, vilket kommer räcka i minst 30 dagar.

Höll på att få en hjärtinfarkt när jag hämtade ut tabletterna, läste på en utav klisterlapparna farmaceuten skrivit ut en summa på 403 kr, tack och lov var det inte priset på tabletterna utan det sammanlagda priset på utlämnade läkemedel. Så på onsdag kommer jag få betala 1400 kr ungefär för injektionsvätskan, dyrt men 1500 kr är avdraget med hjälp av högkostnadsskyddet. Egentligen kostar 2 ml av den vätskan 2903 kr. Helt galet mycket pengar!

Jag ska ge tabletterna ett försök, det har inte lika bra resultat som injektionerna men förhopningsvis samarbetar de så jag slipper besvären helt och hållet.

Jag vet att det blivit mycker skriverier om mina svettningar på sistone men det är även så gott som bara det som snurrar i mitt huvud just nu, speciellt eftersom jag känner mig så fruktansvärt fattig...
För att jag ska kunna klara mig nu resten av månaden innan lön ska jag låna pengar av min kära syster. Utan det lånet på visserligen "bara" 500 kr hade jag inte klarat mig. De som känner mig vet att jag svskyr att vara skyldig någon pengar!

JAAAAAA!

Än så länge leder vi höll jag precis på att skriva, men nu står det lika i matchen. Attans!

Äntligen!

Nu ska jag äntligen börja behandla mina svettningar.
Hoppas verkligen på att det biter på mig. Jag ska kombinera två behandlingar så det borde bli ett bra resultat. Det ena är att äta tabletter dagligen för att hämma svettsignalerna från hjärnan ut till svettkörteln.
Den andra behandlingen är Botulinumtoxin injektioner subcutant (under huden), denna vätska skall lägga sig mellan nerven och svettkörteln. De injektionerna gör man på utvalda ställen vilket på mig blir i ansiktet och på ryggen.

Jag hade sådan tur att jag har fått behandlingstid redan nästa vecka på onsdag. Snabba bud! Sådant tycker jag om.
Tabletterna hoppas jag på att hämta ut idag, har redan varit på apoteket men receptet hade inte kommit än. Så när jag åker till gymmet hämtar jag ut de om receptet kommit. Eller så kanske inte doktor Ove förstog att jag ville kombinera, men det tror jag. Annars säger jag det på onsdag när jag ska tillbaka.
Det var en riktigt trevlig doktor som förklarade och ritade upp nervtrådar och annat. Väldigt pedagogisk!

Det enda tråkiga är att jag måste betala för behandlingen ur egen ficka. Försäkringskassan strular så man kan bara göra behandlingen här i Sverige just nu, annars kan man åka till Köpenhamn eller Oslo och få behandlingen gratis. Men jag känner att detta är ett så stort besvär att jag tänker betala det i år och hoppas på att inför nästa svettsäsong är det godkänt så jag kan åka till Köpenhamn och behandlas där.
Så 4000 kr kostar behandlingen, sedan kostar ju Botulinumtoxinet men det går tack och lov på högkostnadsskyddet så det blir runt 2000 kr. Så nu hoppas jag verkligen att det fungerar! Det är ändå 6000 kr jag lägger ut på detta!

Om det inte fungerar är det väldigt dyrt för en skvätt Rapifen, vilket är ett morfinpreparat man får under behandlingen.

Måste säga att Sophia Hemmet är en väldigt fin byggnad, där skulle jag kunna gå runt och bara titta på fasaden. Det får jag göra på onsdag innan behandlingen börjar.
 
Det var ett mysigt litet väntrum med gammeldags inredning, väldigt sköna stolar som man knappt kom upp ur.

Motion v 23:

Måndag 4/6: 55 min BodyCombat, 55 min BodyBalance
Tisdag 5/6: Dejt med S och M, Inlinesåkning ungeför 5 km x2- 80 min
Onsdag 6/6 55 min BodyCombat
Torsdag 7/6:
Fredag 8/6: 55 min BodyPump
Lördag 9/6: 55 min BodyCombat
Söndag 10/6:

Motion hittills 2012:

5249,9 minuter

=

3 dagar 21 timmar 20 minuter


Riktigt nöjd med denna veckan, speciellt att jag klarade av inlinesåkningen hem till syrran, utan att vurpa!

Arbete igen

Nu börjar arbetsveckan igen. Och jag kom nyss på att jag ska ju inte jobba så många dagar som jag ställt in mig på.
Jag har ju besöket på Svettmottagningen denna veckan. Jag hoppas verkligen att de vill behandla mig så fort som möjligt. Nu har det ju varit svalt i några dagar, eller en vecka minst. Då har jag inte lika smycket besvär. Men snart försvinner de hoppas jag.

Så det bli fyra arbetsdagar denna vecka istället för fem. Jihoo!

Födelsedagsbarnet och jag!

Grattis på födelsedagen N!


Födelsedagskalas

Idag var det födelsedagskalas för N som fyller 2 år på måndag.
Hon blev riktigt glad över väskan jag köpte till henne i present, snorpan har fastnat för Pippi Långstrump.

Det blev grillat, LCHF tårta som min syster ansträngt sig med för min skull vilket jag verkligen uppskattar. Det är inget jag kräver att någon ska göra för mig.
 
Det blev även dans. Pappans kompisar börjar vicka på höfterna så fort det börjat spelas musik. Jag önskar jag vore lika säker på min dans så jag vågade något sådant.

 


Funderingar

Många frågar om jag inte är stolt och glad över min livsstilsförändring.
Och ärligt talat har inte huvudet följt med i utvecklingen. När jag tittar på min kropp ser jag fortfarande den överviktiga kroppen, kanske på grund av huden som inte följt med i förminskningen.

Jag tittar fortfarande på kläder i storlek 44/46/48 när jag går i klädbutiker, men sen när jag ser de hängandes på galgen förstår jag att jag ska titta på en mindre storlek, rättare sagt i snitt tre storlekar mindre.
Jag ve tinte hur lång tid huvudet behöver på sig för att ändrfa sin kroppsuppfattning men det är inte ett år. Betydligt mer än så. Kanske är det så att jag inte förstod hur stor jag egentligen var, jag förstod inte hur stor jag var!
När jag tittar tillbaka på bilder från för bara två somrar sedan så är det absolut inte jag på bilden. Inte bara på grund av håret som knappt finns längre, utan även utseendet. Det ser inte ut som jag! Jag kanske heller inte vill förstå...


Det där ska föreställa mig under 2007-2008 tror jag, jag känner knappt igen mig själv, var jag verkligen så stor? Ja tydligen...

Och detta är jag nu....
Det är fruktansvärt stor skillnad, sedan första bilden är det nog minst 30 kg som runnit av mig, kanske till och med närmare 40. Hur orkar en kropp bära på så mycket extra?
Egentligen orkar den väl inte det, men den har inget annat val om den ska fortsätta leva.


iPad

Usch vad jag är sugen på att köpa en iPad! Min kropp skriker efter en, men jag behöver ingen egentligen. jag vill bara ha en pryl-galen som jag är.
Får se om jag kan stå emot imorgon när jag går förbi butiken där jag funderar på att köpa en.


Det kan bli farligt!

Nationaldagen

Nationaldagen var lite lagom "stressigt".
Min bror fyllde år så dit skulle jag för att fira honom, när jag väl kom dit var han inte hemma. Men tillslut kom han hem och då blidde det kaffe.
Sedan fick jag skynda mig vidare till gymmet för att träna med ena favoritinstruktören som syns i videon jag lade upp häromdagen.

Efter träningen skyndade jag mig hem till syster för nationaldagsfirande vilket var väldigt lugnt och kallt med alla barnen.

Hemma redan vid 21, lagom lång dag.


Örhängen!

Jag har köpt en massa nya örhängen, ohh! Så snygga. De turkosa åkte på direkt.Första långa inlinesturen

Idag tig jag första långa inlinesturen. Gick bättre än jag hoppats på, fick inte stopp på mig själv vid ett övergångsställe men det var rött för bilarna så det gjorde inte jättemycket. Annars hade jag fått lägga mig ner, glad att jag slapp det.
Rundan blev 4-5 km bland långa backar, människor och bilar kan nog inte klaga faktiskt. Var lite rädd att vurpa i vissa backar men jag höll mig på benen.
Får se om det blir Inlines hem sen ikväll också eller om jag åker kommunalt... Har inte bestämt mig än...


Kung Fu Panda på SATS HaningeOj vad roligt vi hade den dagen!


Motion v 22:

Måndag 28/5: 55 min BodyCombat, 55 min BodyBalance
Tisdag 29/5: 45 min inlinesåkning
Onsdag 30/5 55 min BodyCombat
Torsdag 31/5: 45 min Inlinesåkning
Fredag 1/6: Heldag på arbetet
Lördag 2/6: Vilodag
Söndag 3/6:

Motion hittills 2012:

4894,9 minuter

=

3 dagar 15 timmar 25 minuterHel OK vecka tycker jag, tog en heldag på soffan i lördags och tittade på en massa filmer. Så skönt var det! Det behövdes verkligen.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0