En hel vecka har gått utan inlägg.

Denna vecka har jag inte haft något att skriva om, förrens nu.

Måndag var en jobbdag, en ganska bra dag om jag inte minns helt fel.
Tisdag var jag ledig, då tog jag mig till centrum för att shoppa och käka med en kompis, vi gick och åt Kina-buffe. Gott var det=).
Onsdag var en jobbdag, en lugn dag på jobbet så jag passade på att plugga inför HLR-en som jag hade i fredags.
Torsdag var en jobbdag, började lugnt, det sades att det skulle hända mer, men jag tycker att den var ganska lugn dagen igenom.
Fredag var en studiedag, HLR. Väldigt roligt var det. Något jag inte "övat" på två år så det var välbehövligt.
Fredag var även min födelsedag, kommer ihåg när man var yngre och inte kunde sova en vecka innan födelsedagen för man längtade så mycket efter fina presenter. Men denna vecka har jag sovit som en stock, förutom när katterna har börjat leka vid fyra-tiden på morgonen. På fredagseftermiddagen kom två syster och mamma över på fika, fruktsallad och glass. Gott var det. Var sedan barnvakt kvällen och natten åt lilltjejen. Natten mellan fredag och lördag var det lilltjejen som ville gå upp vid fyra, men fick henne att somna om tack och lov.

Lördag var en ledig dag, och då var det dags att få över några vänner på middag och vinkväll. Blev inte som jag hade tänkt mig, hade tänkt mig att S skulle komma också men hon åkte och träffade sin morbror istället. Blev lite besviken över det eftersom kvällen var planerad i ungefär en månad. Men ändp förstår jag henne eftersom morbrorn inte bor i sverige och kommer hit ganska sällan om jag förstått det hela rätt. Men ändå, han kom i "sista" sekunden och vi hade planerat det hela. Men men....
Jag, R och E hade riktigt trevligt ändå. Mat, Enchiladas, och vin/bubbelvatten/öl blev det. R var sjuk så hon vad väldigt frussen, annars skulle nog nästan hela kvällen varit ute på balkongen, men så blidde det inte, vilket var ganskla skönt, E är en riktig borstbindare när hon fått i sig annat än vatten =). Vi spelade även lite spel, eller ett spel och det var kul, lite svårt att spela på tre personer bara, men det gick bra=).

Kvällen blev tidigt, tjejerna drog strax eftrer tio, och jag skulle följa med de till bussen så då måste man ju släcka alla ljus, och det var sega ljus, blåste och de tändes igen. Och vi hade lite bråttom så jag blåste på som bara den på ena ljuset så det stänkte stearin över halva mig och över fönstret. Så det var bara att pilla stearin på väg till bussen. Och när jag kom hem blev det fönsterputs=).

Idag blir det en lugn dag, sol och tv får det bli=). Skulle behöva komma iväg och hitta en klänning till bröllopet men det får vänta=).

Tung helg...

Har jobbat helgen, dag fyra var det idag, har en dag kvar tills jag är ledig en hel dag! Ska bli riktigt skönt för jag börjar bli väldigt trött i kroppen nu. Har haft en väldigt tung helg på jobbet, eller tung och tung, motsträviga patienter. Då blir det tungt.

Fredagskvällen var den värsta kvällen under helgens pass. Tror jag satt ner max en timme under hela passet, som jag dessutom kom ungefär två timmar tidigare på. Blev inringd av chefen och ombedd att komma in tidigare och lösa luncher, när jag väl kom fram blev jag inskickad att städa en sal. Kunde lika gärna varit hemma kändes det som. Fast det skulle säkert inte ha blivit städat under fredagspasset om jag inte kommit in tidigare, tror jag=S. Hade ingen koll på resten av verksamheten.

Idag har varit en ganska bra dag, det har gått i ett, men ändå varit behagligt=). Och det blev ju bättre när jag såg hur solen sken när jag fick gå hem=).

Har precis diskat upp allt efter veckans "mat", vilket inneburit typ frukost. Har jobbat mest kvällspass i veckan då blir det mat på jobbet istället för hemma. Väldigt behagligt ibland, slippa diska hemma.

Har nästan lärt mig hur man spelar poker nu, Texas Hold´em Poker i alla fall. Spelar på AB, gratis, inga riktiga pengar alltså. Sådant vågar jag mig inte på, då blir jag bankrutt.

Så nu ska jag spela lite poker och sedan skära upp lite vattenmelon som jag köpt hem idag. Och förbereda mig för morgondagens arbete=)

Ha en trevlig kväll!

Jobbig känsla

Igår morse när jag satt och åt frukost innan jobbet, vid halv 6 ungefär, går det en man utanför på vägen fram och tillbaka tre gånger, var inte säker men tror att det är en granne i porten brevid som har drogproblem, kände en jobbig känsla över att behöva gå ut när han gick omkring där ute. Men ut gick jag, och efter ungefär tio minuters promenad fick jag ännu en konstig känsla.
Stängde jag dörren ordentligt??
Kommer den mannen göra inbrott hon mig om han såg att jag gått hemifrån?
Vad kommer finnas kvar i lägenheten när jag kommer hem?
Kommer mina katter vara kvar?

Kände sådant obehag så jag nästan vände och tittade efter, men då skulle jag komma sent till jobbet. Så jag gick och funderade på om jag skulle skicka ett SMS till min syster så hon kunde åka och trycka till dörren så den verkligen skulle vara stängd. Gjorde inte det heller.
Gick och oroade mig nästan hela arbetsdagen, gick tidigare från jobbet mycket för att jag ville veta hur det låg till med dörren och inbrott. När jag väl kom hem var dörren stängd, tack och lov! Allt var också kvar och katterna sprang och mötte mig i dörren. Vilken lyckokänsla!!

Igår kom första leveransen från Netextra, känns skönt att jag kan storhandla utan bil och körkort. Blev fem kassar med grejjer och 1500 kr fattigare. Men det tycker jag att det var värt! Så nu har jag säkert 3-4 kg köttfärs i min frys, nu blir det massa god mat. Funderar på att köpa hem kapris så jag kan göra Biff ala Lindström någon dag, det var riktigt länge sedan jag åt det. Skulle vara gott.

Men idag blir det Lapskojs eller hur det nu stavas, mums!!!

Inatt vaknade jag av att katten låg på mig på något konstigt vis, kände efter på täcket, han var där men itne där. Då har min lilla kisse krupit in i påslakanet och ligger direkt på täcket, inuti påslakanet. Sött!!

Nu är denna slapparhelg över.

Har haft ledigt i tre dagar, otroligt skönt men det skulle vara skönt att vara ledig lite till må jag säga=). I fredags gjorde jag absolut ingenting utanför min dörr.  Dammsög och diskade under eftermiddagen när jag hade suttit ute på balkongen i nästan tre timmar, vilket var riktigt skönt.

Igår var det ungefär en likadan dag, satt ute på balkongen under förmiddagen och sedan åkte jag hem till R och R på vinkväll och Eurovision. Kan inte påstå att jag tittade på Euroviion speciellt mycket, bara Sveriges bidrag, vilken jag inte tyckte om men var tvungen att vara tyst under framträdandet eftersom de andra ville titta. Det var riktigt trevligt under kvällen och jag började åka hem strax efter tolv någongång. Fick låna ett taxikort av R så jag skulle kunna åka billigare från centrum eftersom jag är mesig och inte vill gå ensam mitt i natten.

Det var en riktigt trevlig taxichaufför dessutom, så vi snackade på under den fem minuter långa resan.

Idag har varit en riktig dagenefterdag, har legat på soffan och tittat på tv hela dagen. Har inte mått dåligt eller så, utan bara allmänt segt.

Vaknade imorse och läste ett sms ,från B, som jag fått under natten som jag inte hört eftersom jag sovit som en stock, i det står det "Jag borde inte bry mig men ikväll var du grymt arrogant otrevlig fler än jag reagerade hoppas du kan ta åt dig!!!??" Jag skickade tillbaka "på vilket sätt var jag arrogant och otrevlig?" Det har jag inte fått något svar på så man undrar vad jag gjorde för fel. Vad jag tycker var jag inte ett dugg arrogant eller otrevlig, alla har sina olika åsikter. Börjar nästan tro att han inte vet vad arrogant betyder.

Nu känner jag att träningen börjar komma igång...

Natten till igår sov jag jättedåligt, sov väl ungefär två timmar, så jag var lagom trött när jag skulle åka till jobbet. Så när jag satt på bussen tänkte jag att jag måste göra något under kvällen annars somnar jag på soffan som vanligt. Så då satt jag och tänkte att jag kan ju dra ut och springa och se hur mycket jag orkar. Tänkte att jag orkar nog itne springa mer än fem minuter ändå, men kan alltid ta en kort promenad.Så jag tog mig ut med S i lurarna(telefon) och promenerade i tjugo minuter som uppvärmning sedan började jag springa/jogga. Orkade otroligt nog tio minuter, men det var lite jobbigt att prata med S och springa samtidigt, så jag blev smått irriterad när hon inte hörde vad jag sa eftersom jag flåsade så mycket så jag var tvungen att upprepa mig med andan i halsen.
Det var ganska skönt att komma ut och få en "chock" över att jag orkade springa i hela tio minuter, har inte varit ute och sprungit sedan jag slutade med handbollen är 2004, alltså fem år sedan.

Hade lite träningsvärk i magen idag eftersom jag har så dålig hållning, och den blir ännu värre när jag springer kom jag fram till.

Har nu precis kommit in efter en kvarts uppvärmning och ungefär tio minuters "löp". Känner att jag inte vågar ta ut för mycket så här i början för då kommer inte denna period hålla så länge.

Är riktigt stolt över mig själv faktiskt, inte mycket att vara stolt över kanske men för mig är det=).

Det går framåt!!


Var på besök hos min pappa i söndags med två utav mina syster och enas kille, det var otroligt trevligt faktiskt. Var inte som vanligt, kanske p.g.a. att han var så gott som nykter. Hoppas det är lika trevligt nästa gång jag ser karln.

Inte gjort mycket denna helg...

Har haft en ledig helg, och det har varit så skönt har gjort absolut ingenting....

I fredags var jag hos min syster och kollade på nya filmen med Robert Gustavsson, Lögn i helvete. Det var helt ok, men gillar ngo grogg lite mer, och dessutom är det vårt att titta på en film hemma hos henne eftersom hon har lilloppan som inte vill sitta och titta på film. Men några skrattepisoder blev det. Sedan tittade vi på talang och det var lättare för lilloppan att sitta still då.

Senare på kvällen blev det tjejsnack, om håriga män. Låter inte allt för trevligt, men vi var tre systrar som var där, och man märkte hur pass olika vi är. Min äldsta syster som var där tycker om håriga killar, alltså ryamatta liknande killar. Och nästa syster tycker om ikkehåriga killar, och jag är väl lite mittemellan, det ska in te vara bebisvarning men ingen ryamatta. Hahah.

Igår, lördag, var jag hemma hela dagen, gick inte utanför dörren en enda gång. Tog mig ett bad, städade lite i badrummet sedan gick jag runt i alldeles för stora kläder hela dagen. Tog mig ett glas vin till filmen som gick på tv4+ igår, vilken jag har sett förut men hade ingen lust att titta på så mycket annat.

Mitt prylgalna jag börjar komma fram igen, har funderat på att köpa en ny telefon. Fastän jag har två fungerande telefoner. Har ännu inte beställt någon,, och det är jag ganska glad för, för snart försvinner en massa pengar från mitt konto. Till bröllopspresent, resan till och från bröllopet. Och sedan fyller min yngre syster år i sommar och då blir det kryssning och present till henne.

Idag är det tänkt att jag ska åka till min sk pappa och hälsa på. Får se hur det blir, får reda på att han lever i alla fall.
Hade tänkt att kanske ta mig till plantagen idag så jag kan få till något med blommor på min balkong, men nu regnar det och då vill jag inte gå dit... Det kanske jag kan ta någon dag nästa helg... Om jag inte åker till S och hälsar på, men inget är bestämt ännu.

Det fina inbjudningskortet

Denna har då min syster gjort för hand, till alla gäster!


Och i 3-D dessutom=)
Jag har en duktig syster jag=)

En nyttodag, tror jag...

Idag har jag gjort en massa nytta, känns det som i alla fall.
Började med tävttstugan imorse, blev smågrinig när jag märkte att ena tvättmaskinen var trasig, så jag fick använda grovmaskinen till mina kläder. Det funkar ju det också men det är alltid samma maskin som går sönder.

Sedan under tvättstugetiden så kom posten, och där låg ett inbjudningskort från min syster som ska gifta sig i sommar. Ett kort hon gjort själv och det är riktigt tjusigt, kommer upp i ett inlägg snart. Jag önskar att jag också kunde vara så duktig med plottriga saker.
Min andra syster ringde sedan och vi pratade om hur vi skulle ta oss till bröllopet, med husbil eller flyg? Vi har kommit på att det borde vara billigare med husbil, då har vi ju resa och övernattning för samma pris som enbart flyget. Vi ska fundera lite mer på det men jag tror nog att det blir husbil.

Tog mig sedan till banken, eftersom jag var så duktig och inte skrev ner nya lösenordet till min internetbank, så jag har suttit i tre dagar och gissat vad jag hade för lösenord. Så då fick jag gå till banken och be om ett nytt, och i samma veva tänkte jag att jag kan ju skaffa så jag kan logga in med mitt e-leg här hemma. Och med skrapkoder när jag inte är hemma. Så det har jag fixatr. I centrum mötte jag min syster S som var lite hängig och på jakt efter en födelsedagspresent till en kollega. Sedan när vi skiljdes åt mötte jag min andra syster och hennes dotter. Lilltjejen tyckte inte att jag skulle åka hem så hon sprang efter mig, men hem kom jag och lilltjejen stannade med mamma.

Ska troligen till min syster på fredag och hitta på något, annars vet jag inte vad jag ska göra i helgen. Hoppas det blir finare väder än vad det varit de senaste dagarna, regnet behövdes men jag vill ha sol och värme.

Rena fönster, äntligen fick jag det gjort...

Idag har jag haft en bra dag på jobbet, men var otroligt trött efter dagen, har väl sovit lite oroligt kanske. Och när jag är helt slut efter jobbet vet jag att jag inte ska lägga mig på soffan och titta på tv, för då somnar jag. Men jag gör det oftast ändå.

Men idag tog jag tag i fönsterputsning, och det behövdes kan jag säga. Jag kan ju inte påstå att jag är proffs på att putsa fönster men jag är hel nöjd. Vad jag kan se med mina otränade ögon så är det inte en enda fläck eller rand på mina fönster. Men som sagt, mina ögon är otränade för det.

Skulle vara glad om jag kunde göra något mer nu ikväll men nu tycker jag att jag har varit så duktig så jag kan få ta det lugnt ett tag. är dessutom lite öm i min rygg efter slit och släng på jobbet. Så lite lugnt borde jag kanske ta. Putsa fönster tycker jag räcker för en dag egentligen, men det är sällan jag är på "städhumör" så när jag väl är det kanske det är dags att ta vara på viljan. Men min rygg vill vila lite. Har ett "svårt" val framför mig. Jag tror jag väljer alternativ två men det vet jag inte förrens när jag ligger i sängen och är redo att säga godnatt. Då har jag utfört någon utav de två sysslorna.

Det skulle vara underbart skönt att ta ett bad, det får nog bli imorgon, är för trött för det idag så jag kommer väl drunkna, det är tyvärr inte så att mina katter har gått någon kurs i livräddning. Så jag får nog skippa det idag.

Idag hade jag tänkt att komma i säng ganska tidigt, har två tidiga morgnar framför mig, och på onsdag, när jag är ledig, har jag tvättstugan vid 10, så då blir det klocka på ringning så jag inte försover mig. 

Nu ska jag hitta på vad jag ska göra, ett glas vatten ska jag i alla fall unna mig.

Konstig fredag...

Dagen började ganska bra, vaknade vid nio-tiden någon gång. Fixade och donade och satte mig sedan på balkongen 40 minuter för att få lite färg. Sedan var det dags att åka till jobbet.
Arbetsdagen började bra, sedan blev det bara rörigare och rörigare, datorer slutade fungera så då fick jag pussla ihop en "hel" dator från ett annat ställe dit där den var trasig. Bara det tog ungefär 30 minuter, trodde först att det "bara" var skärmen som var trasig eftersom den inte ville reagera. Så jag hämtade en skärm från en annan sal, inte heller den fungerade. Då hämtade jag även "burken" från den andra salen. Då fungerade det. Men inte allt som vi ville skulle fungera. Men vi hade en dator i alla fall.

När jag väl sen skulle hem så kom bussen, men chauffören sprang väldigt fort in, så antingen var han väldigt nödig, eller riktigt sjuk. Fick aldrig reda på det för det kom en annan buss som körde istället för den nödiga/sjuka. Den nya chauffören körde som en galning, inte riktigt men nästan. Bromsade väldigt häftigt och körde på många trottoarer. Och vid två hållplatser stog bussen still i nästan fem minuter, och stop knappen fungerade inte heller. Buss resan som brukar ta ungefär tjugo minuter tog igår en halvtimme. Så jag blev lite purken så jag tog bussen hem den sista biten, där jag brukar promenera i vanliga fall. Tjänade inte lång tid men jag tjänade fyra minuter=).

Idag är det dags att jobba igen, hoppas datorerna fungerar och att bussen inte är sen ikväll. Då blir det inte roligt. Börjar jobba klockan sju imorgon, vill gärna sova de där tjugo minuterna extra.

Snart bär det av ut i solen=)

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0