Jag är fortfarande välkommen!

Planen var att jag skulle åka hem till R och R idag. Men har de senaste dagarna börjat bli mer och mer förkyld och fått ont i halsen. Så det berättade jag för R igår, och vi skulle höras idag.
De har blivit något bättre, halsontet är borta med jag är fortfarande snorig, men jag är välkommen hem till R och R i alla fall :-).


Rensat

Idag har jag kunnat rensa ut en del kläder igen. Passade på eftersom min mor skulle komma över på kaffe och julklappsbyte ( mellan oss alltså). Sist hon var här fick hon med sig ett par kassar kläder så jag passade på.
Idag blev det två pappkassar och en mindra plastkasse som hängde med. Och ett par filmtitlar.

Nu börjat det bli tomt på för stora kläder, hon frågade varför jag skickade med en munktröja (sweetshirt) som var stor, och mitt svar var att det är inte skönt när de sitter FÖR stort, är den typ fyra storlekar för stor sitter den inte så skönt eller snyggt för den delen.



Börjar dessvärre bli förkyld, mindre kuligt. Så idag har jag avbokat mina BodyCombat och ska glo på tv och film ikväll istället. Vara ledig på riktigt. Ha alldeles för stora kläder på mig, och dessutom se ut som f**n själv i håret.
Huvudvärken har varit på gång nästan hela dagen, den vill inte ge med sig. Får se när den bryter ut på riktigt. Nu ska jag i alla fall äta middag.

Motion v 51:

Måndag 19/12: 55 min BodyCombat, 55 min BodyBalance + 9624 steg. Snittpuls- 161, Maxpuls- 181
Tisdag 20/12: 50 min Yoga + 10816 steg
Onsdag 21/12: 55 min BodyCombat + 13293 steg.
Torsdag 22/12: 45 min SH'BAM+ 55 min Cykelpuls+ 3985 steg
Fredag 23/12: Kvällsjobb 8375 steg
Lördag 24/12: Heldag på jobbet 11032 steg
Söndag 25/12: Kvällsjobb 10898 steg.

Veckan började dunderbra! Sen blev det jul och jag jobbade, inte ens svullat har jag gjort. Gymmet var stängt under julen så träning blev det inte i alla fall.

Äntligen är julen över!

Nu kan man börja förbereda sig för ett nytt år i lugn och ro. Julen är över sedan några dagar tillbaka och jag är tröttare än någonsin. Mycket heldagar på jobbet den senaste tiden vilket gör mig helt slut. Inatt sov jag nog ungeför 11 timmar men var tröttare än någonsin när jag gick upp ur sängen.

Nu har jag fått årets julklappar dessutom, hela två stycken blev det =).
Av systerdöttrarna (och mamma och pappa gissar jag) fick jag ett nytt strykjärn, mitt gamla var med tygsladd, tänk då hur gammalt det är...
Av mamma och lillasyster (tror jag) fick jag en ny mixer, en bra sådan dessutom! Väldigt nöjd!

Nu ska jag bara köpa julklapp till mig själv, en ny morgonrock och ett högtalarstativ till min telefon. Det är högst upp på inköps listan.

Imorgon blir det jul för min del

Eftersom jag jobbat hela helgen så ska jag fira jul imorgon med mina systrar med familj och min far ska komma också. Ska bli trevligt, massa julklappar vill jag ha, haha.
Någon blir det i alla fall tror jag.


Snart är denna helg över

Längtar till den normala tiden, när jag var på väg till jobbet idag tänkte jag att det var en vanlig söndag, men ikke!
Missade bussen så då tänkte jag att jag hinner gå förbi affären och handla jobbkaffe på väg till tåget, jag har gott om tid. Handlar kaffet och lite nötter, går till tåget. Sablar, tåget går bara var 30-onde minut, jag blir sen till jobbet. Då var det bara att ringa till jobbet och jag har fortfarande inte kommit fram, jag är framme om typ en halvtimme. Så en kaffe från pressbyrån i vänthallen är det nu.


Julafton

Det finns verkligen ingen julkänsla i min kropp, ingenstans! Den kan ha funnits för några dagar sedan när det fortfarande var vitt på marken, men nu har det regnat bort.
Är på väg till jobbet nu, där jag ska spendera de närmsta 14 timmarna, hittade mig en tomteluva igår i det lokala centrumet, så den åker på.

Nu ska jag bara lyssna på min musik och njuta av den innan jag är instängd resten av dagen.


Julrusch

Idag verkar alla få panik inför morgondagen, bilar överallt! Många fler än en vanlig fredag. Köerna är hur långa som helt i butikerna. Och trafikljusen strejkar, bästa dagen att göra det på.
Jag åkte iväg en timme tidigare än tänkt för att hinna handla inför middagen på jobbet imorgon och tänkte köpa mig en tomteluva också. Tomteluvorna var slut på COOP så jag tänkte åka till BR istället. Kön var milslång och jag hade bara tio minuter på mig. Ingen tomteluva alltså, ska titta i centrumet vid jobbet om de kanske har någon, annars får jag vara utan.


Lättirriterad

Är fruktansvärt lättirriterad nu för tiden, speciellt på jobbet. Irriterar mig på olika beteenden hos kollegor som jag egentligen tycker bra om. Och de jag tycker "mindre" bra om irriterar jag mig ändå mer på nu. Känns mindre roligt, det är ju inte deras fel att jag är helt slut på jobbet och inte känner för att åka dit just nu.
Har börjat fundera på vad jag ska jobba med när jag är klar inom vården, för det vet jag att jag kommer inte fortsätta med det jag håller på med nu, alldelles för mycket skit och alldeles för lite pengar för det man gör.

Skulle kunna tänka mig göra en massa olika saker, men tolk är fortfarande högst på listan. Har tänkt på bland annat massör, PT, Livscoach men de ger inte heller så mycket i plånboken. Kan just nu tänka mig jobba som nästan vad som helst, känner för omväxling...


Motion v 50:

Måndag 12/11: Kvällsjobb 9796 steg.
Tisdag 13/11: Studiedag på jobbet, 11740 steg.
Onsdag 14/11: 55 min BodyCombat + 13449 steg. Snittpuls- 165 slag/min Maxpuls- 185 slag/min
Torsdag 15/12:  9907 steg, barnvagnspromenad med S och M
Fredag 16/12: 50 min Cykling + 8659 steg. Snittpuls- 147, Maxpuls- 184.
Lördag 17/12: 55 min BodyCombat+ 10570 steg. Snittpuls- 159, Maxpuls- 181.
Söndag 18/12: 55 min SatsPowerStep. Snittpuls- 150 slag/min, Maxpuls- 181 slag/min.

En OK vecka, har haft en träningspaus men nu är jag igång igen!

Helvetisk jobbvecka framför mig

Vet redan nu hur trött jag kommer vara på torsdag när jag är ledig nästa gång. Är på väg till pass nummer 2 av 6, kommer inte vara människa på torsdag misstänker jag. Efter torsdagens ledighet är det dags att jobba jul, ska jobba heldag på julafton så jag blir ledig på söndagen, kommer inte vara människa då heller. Too bad!
Nästa år i februari är jag ledig hela FEM dagar i sträck, dit längtar jag. Tyvärr är det så lång tid kvar!


Har inte haft ork eller tid

Den senaste veckan har jag knappt startat upp datorn där hemma, orkar knappt pilla runt i telefonen heller så det har inte blivit mycket inlägg här inte.

I torsdags blev jag överlycklig när jag och S och M gick ut på promenad. I fredags, förra veckan, var vi systrar på Idol finalen i Globen, och medans jag tog mig till stället där jag skulle bli upphämtad innan Globen lyssnade jag på musik, som vanligt när jag är ute och åker. Plockar ihop headsetet när jag kommer in i bilen och lägger det i jackfickan. Inget mer med det förrens dagen efter när jag skulle ut och åka och ville ha mitt headset, spårlöst borta! Letar igenom många väskor, jackan, byxfickorna och hittar de ingenstans. De ligger antingen i S's bil eller i Globen! Hoppas de inte ligger i Globen för då får jag aldrig se de igen, skickade ett SMS till S men det var uppkopplingsproblem så det kom aldrig fram vilket jag fick reda på i torsdags. Det lustiga var att jag fick ett svar från henne som kan ha varit svar på frågan om hon kunde kolla i bilen nästa gång de var ute och åkte.
De låg i alla fall i bilen som tur var, annars hade det blivit dyrt! Mina favorithörlurar hittills var det dessutom.


Betnér på China

Jag och min kusin V ska gå och lyssna på Magnus Betnér i vår. Hämtade ut biljetterna i lördags, ska bli riktigt kul.

Betnér är en människa i sig, säger vad han tycker och tänker utan att bry sig om vad andra tycker/säger om det.
Det är ett par månader kvar men attans vad jag längtar tills dess.


Motion v 49:

Måndag 5/12: Kvällsjobb
Tisdag 6/12: Studiedag på jobbet, 55 min Cykling.
Onsdag 7/1: 55 min BodyCombat
Torsdag 8/12: Orkade inte träna, allmänt jättetrött
Fredag 9/12: Trötter, orkar inte träna.
Lördag 10/12: Astrött, avbokad träning 
Söndag 11/12:  Astrött igen, dejt med S, A och M.

Tog mycket vila den veckan, heeelt slutkörd!

Fruktansvärt trött

Har kommit in ingång ordentlig trötthetsperiod nu, kommer knappt upp ur sängen. Har avbokat träningen hela helgen för att jag inte orkat gå upp ur sängen, får ta mig till gymmet senare för träna måste jag göra.
Men först måste jag vakna till och städa...


Middag hos bror

Ikväll ska jag hem till bror min på middag, har inte träffat honom och familjen på några veckor så det ska bli trevligt. Yngstingen är ju så gosig.

Någon slags köttbit bjuds det på, mums. Börjar redan bli hungrig fastän jag precis svalde ner lunchen, men det låter gott. Med ugnsbakade grönsaker till mig och klyftpotatis till resten.
Deras grannar A och Z brukar komma över, får se om de gör det ikväll också, eller kanske kompisen M. Time will tell.

Idolbilder

Screenshots därav den dåliga kvaliteten.




Tycker jag ser otroligt pigg ut om man tänker på hur länge jag varit vaken vid den tidpunkten. Det beror nog på allt smink som fick åka på för att jag skulle våga mig till arenan.  By the way, det är INTE min telefon som syns, såna saker hade jag inte tid för.


Idolfinalen

Jag och tre systrar var på Idolfinalen igår. Vi hade fått riktigt bra platser på Parkett rad 12. Snett bakom Amandas familj och precis vid lilla "scenen" som Robin använde.


Utbildningsdag

Idag har jag haft utbildningsdag men inriktning på transplantation, väldigt bra dag! Det är synd att dagarna är så fruktansvärt långa och fullpropoade, sjukvårdspersonal är inte vana vid att sitta ner så man får både trycksår och ryggbesvär när man sitter så mycket.

Det bästa var sista föreläsningen som var en gammal patient som berättade om sina upplevelser hos oss. Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att denna patient var i livet, men sicken tur att den var det!

Det värsta var att jag varit fruktansvärt kissnödig hela dagen, undrar om någon smulat ner vätskedrivande i mitt kaffe? (skämt)
Har kissat som en häst hela dagen, fruktansvärt jobbigt! Speciellt när jylfen på byxorna börjat ge upp så man inte vet om man kommer kunna knäppa byxorna efter nästa toalettbesök. Men det har funkat hela dagen.

Sen var det en timmes cykling på gymmet, tog det i lugn takt. Kände av ryggen även under cykling, inte bra!

Töntigt

Spelade Wordfeud mot värsta tönten tidigare idag, fick in värsta ordet och människan ger sedan upp. Så töntigt tycker jag!

image description

image description


Årets första snö

Inte mycket att hurra för men ändå!


Hoppas på en bättre vecka

Förra veckan var inte ett dugg rolig, ont i ryggen och allmänt matt vilket resulterade i ett blodtrycksfall på jobbet. Men det gick ju bra i alla fall... Väldigt obehagligt bara.

Denna vecka är det massa jobb, bådar inte gott, förhoppningsvis mer träning än förra veckan, alltid bra, mindre smärta hoppas jag på. Ryggen är fortfarande lite öm men mycket bättre än förra veckan så det bådar gott. Mindre bra är att imorgon har jag studiedag vilket betyder 8 timmars sittande. Som också betyder ont i ryggen, men det ska väl gå bra hoppas jag...

Jag längtar till helgen, jag vill vara mer ledig, hinner knappt slappna av innan det är dags att jobba igen, inte konstigt att man känner sig stressad...

Enligt en del är det dessutom träningen som gör att jag mår dåligt, jag tror absolut inte det, utan att det är hög arbetsbelastning på jobbet och vi är kort om folk, men den ekvationen gör inte alla. Allt beror på att jag tränar mycket.
Jo men visst serru!

Motion v 48:

Måndag 28/11: 55 min BodyCpmbat+ 55 mim BodyBalance
Tisdag 29/11: Ryggont, vila
Onsdag 30/11: 55 min BodyCombat
Torsdag 1/12: Kvällsjobb
Fredag 2/12: Blodtrycksfall på jobbet, vila
Lördag 3/12: 55 min BodyCombat, Snittpuls- 166 slag/min, Maxpuls- 185 slag/min. Promenad på julmarknad och julklappshopping
Söndag 4/12: Vila

Mindre bra vecka, mina BodyCombat-pass har jag gått på men inte mycket annat. Ryggont i över en vecka och dessutom ett obehagligt blodtrycksfall på jobbet gjorde att det inte blev så mycket träning...

Blodtryck är överskattat!

Har idag fått mitt första blodtrycksfall på jobbet. Usch vad obehagligt!
Svetten rinner, blodet försvinner och yrsel med illamående kommer.
Sen blev det ut i köket för vila och vätska.
Efter det blev huvudet aldrig riktigt bra igen, seg som bara den...


BodyCombat 50!

Igår var det premiär för nya releasen av BodyCombat. Nummer 50 skall nu börja köras hårt!

Första gången man kör ett nytt pass är det alltid lite rörigt i huvudet, liksom igår. Men jobbigt var det, benlåten kommer ge mig riktigt snygga ben till sommaren.
Mycket jobbiga axellåtar, axlarna grät ganska fort.
Och styrkelåten, herre vad mycket mage! Jobbig, jobbigare, jobbigast!


Ryggdj*vel

Har nu haft ont i ryggen i över en vecka, tror jag smäller av. Ingenting verkar hjälpa, vila har jag prövat och det blir inte bättre. Tränat och stretchat har jag provat, fungerar inte det heller. Blir snart galen, vågar inte träna fullt ut när jag har ont och det är just det jag vill göra.

När jag är stilla mår ryggen ganska bra, men i rörelse är det värre, det känns som att den kommer vika sig, eller brytas av. Mindre behagligt...


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0