Sömn!

Jag tror att jag var väldigt trött, har sovit i ästan 12 timmar, vaknade 10.45! Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist.
Hela dagen har ju blivit förskjuten, blir ingen promenad till bussen. Är alldeles för seg för det, och slö dessutom. Har inte fått i mig kaffet än. Inte heller frulle. Dags att fixa det, måste gå om en timme. Och håret står åt alla håll, måste fixa!

BodyCombat

Med ny instruktör.
En manlig sådan så jag trodde det skulle flyga tänder och blodstänk lite överallt, överanalysera inte! (Under Combat passen slåss/sparkar man inte på någon) Har fått för mig att det är mer drag i manliga instruktörer. Det var ungefär same same som den andra instruktören förutom att denna pratade mer under klassen och beskrev lite mer. Alltid kul.

Svettades som en gris, ovanligt va?
Har redan börjat känna träningsvärken smyga sig på, kul kommer det vara imorgon.

Fått tummen ur ännu en gång!

Idag har jag lämnat in min cykel på lagning, IGEN!
Lämnade in den förra våren eller hösten kanske det var? Men då ordnades inte allt, och då blev jag så irriterad att jag inte ville gå tillbaka till samma reparatör, men har inte hittat någon annan lika nära(smidighet att ta sig dit med en cykel). Så idag tänkte jag passa på att lämna in den innan jag åkte hem till syrran. Så strax innan 12 börjar jag gå med cykeln vid sidan, kommer till tåget, åker tåg, går av tåget och promenerar till verkstaden. Det ser mörkt ut....
Bådar inte gott....
LUNCHSTÄNGT TILL KL 13 OCH KLOCKAN ÄR 12.25!!! Och det SNÖAR!!!
Bara att hitta lä där man kan stå i 40 minuter och vänta utan att bli dyngsur att snöslask.
Tillslut öppnar surgubben igen, han är en riktig surgubbe. Och lämnar in cykeln och får veta att det kommer ta en vecka, hade hoppats få hämta ut den redan på lördag, men IKKE! Det blir nog torsdag nästa vecka tidmässigt för mig. Och då kan jag samtidigt gå förbi mormor på fika.

Åkte sen till syrran och gosade med lillsnuppan, hämtade den stora på dagis, dansa till Mora Träsk och sen iväg och träna. Nu hemma, väntar på att glassen jag gjorde igår ska tina lite.
Imorgon upp i ottan för dagjobb, sen hem till syrran igen och mellanlanda innan träningen. BodyCombat står på schemat imorgon. Kuligt! Har fortfarande träningsvärk efter passet i lördags. Bra skit!

Bakdag!

Det kan man nästan kalla denna kväll, i alla fall den senaste timmen.
Har gjort glass, hemmagjord glass! för första gången i mitt liv. Smakade helt OK innan den blir fryst. Hinner inte bli klar idag så jag får inte smaka förrens imorgon.


Och så har jag gjort jordnötskakor, MMMM, tycker väldigt mycket om jordnötter. Och dessa innhåller jordnötter, jordnötssmör, kokos och choklad. Kan ju inte smaka illa då. Just nu kyls de så de blir lite stelare.


Steg och motion v 12:

Måndag 21/3: 12015 Promenad 40 min
Tisdag 22/3: 20505 (inkl. 50 min Yoga på jobbet, 55 min Zumba och 55 min Powerstep)
Onsdag 23/3: 14294 (inkl. 40 min på band, intervaller, cirka 4 km.)
Torsdag 24/3: 14217 (inkl. Promenad 1 km, 55 min DanceAerobics + 55 min BodyPump)
Fredag 25/3: 11036 Lööööön!
Lördag 26/3: 16882 (inkl. 55 min BodyCombat)
Söndag 27/3: 14078 Heldag på jobbet

Måste nog säga att detta var en bra vecka stegmässigt. Kommit över 10000 alla dagar, vilket jag inte brukar göra på lediga dagar t.ex. Tror att jag var ledig i torsdags, och då blev det några steg.

Sommartid!!

Nu har vi äntligen gått över till sommartid, alltså är det snart sommar. Wihoo!!
Hade TRE klockor på ringning inatt för att inte försova mig, så en ringde kl 3, en kl 4, och en kl 5. Då gick jag upp.
Även fast jag stängt av den automatiska uppdateringen av tid, hade den ställt om sig själv. Så det var tur att jag hade koll. Visserligen var det inte så kul att vakna 17 gånger under natten.
Och party var det, och bråk. Hörde någon som skrek på någon annan. Men uppfattade inte varför.


Lördagskväll

Oj oj vad trött jag är. Kanske inte så konstigt eftersom jag gick upp i ottan idag, och åkte direkt och tränade efter jobbet.
BpdyCombat med ny koreografi, vet inte vilket nummer i ordningen på koreografin. Men tror inte jag tycker det var lika kul denna gång. Troligtvis för att jag inte hängde med på allt. Men men, bättre lycka nästa gång, vilket är på onsdag.

Har förberett inför Earth Hour, tänt ljus i v-rummet så jag inte somnar riktigt än, men snart är det dags att nanna kudde.
Börjar jobba kl 7 imorgon, eller kl 06 "gammal tid". Upp i ottan alltså! Ska spendera heela dagen på jobbet, hoppas det är mycket att göra!

Har nog bestämt mig för Geminimärket i nacken, men Mohawken funderar jag fortfarande på. Ska fundera en stund till...

LCHF-bröd med bilder!

Har bakat ännu en sats med bröd. Mums! Frulle!
Tog lite bilder också, ser inge vidare mysigt ut innan den kommer in i ugnen, men efteråt ser den mycket godare ut.


Utsmetad

På med riven ost

Nu in i ugnen

Välkommen ut kära vän!


Vad ni är tråkiga!!

Skrev ett inlägg för någon vecka sedan med rubriken "Finn ETT fel". Och inte tusan var det någon som fann felet, ingen som berättade det i alla fall. Så nu får ni reda på felet, vare sig ni vill eller inte.



Ljus!!

Vad härligt ljust det är ute nu, redan denna tid på dygnet. Skulle nästan kunna vara mitt på dagen=). Härligt!!

Ska snart åka och jobba, är otroligt pigg efter att ha somnar efter 23 någongång, och upp för en knapp timme sedan.
Det straffar sig väl ikväll som vanligt. Får inte glömma ställa om klockan också, och hoppas på att jag inte försover mig imorgon. Vore typiskt.


Vila

Idag blir det ingen träning, skippar den. Tror att jag överansträngde min stackars rygg igår under BodyPumpen. Kände av det redan då men tänkte inte så mycket mer på det. Och eftersom jag ska jobba hela helgen så är det väl lika bra att ta det lite lugnt idag.


Brödet jag bakade igår har jag snart ätit upp, mmm. Försöker hitta fler recept som är smidiga att göra, men inte än. Bara med en massa jättekonstiga ingredienser och sånt. Får kika vidare.

Jobbhelg

Snart börjar min jobbhelg.
Det blir en låång helg. Börjar redan kl 12 imorgon, och som ni vet är ju det mina favoritpass(inte!).
Jobbar sen lördag förmiddag, BodyCombat efter jobbet och söndag heldag. Och måndag morgon.

Så på tisdag får jag "helg" i en dag.
Och då ska jag och syrran in till stora staden till en tatueringsstudio för att boka tid inför nästa tatuering.
Har funderat på en "sol" i nacken, men det har så många andra. Så idag kom jag och tänka på mitt stjärntecken. Och den har ju en betydelse i mitt liv också.


Den i nacken?


Sen självklart är det träning på tisdag, vad annars?

Bröd ála LCHF

Har bakat mitt första LCHF bröd nu. Var riktigt gott, forutom lite väl salt för min smak.
Inget "vardagsbröd" enligt mig, mer helgbröd i sånna fall.

Ingredienser:
3 ägg
250gr Keso (en liten burk)

1 dl mandelmjöl
1 dl Fibrex
½ dl krossade linfrön
½ dl solroskärnor
1 tsk Bakoulver
1 msk Fiberhusk
(salt)
peppar
valfri ört, t.ex. timjan

Hur gör du?
Blanda alla torra ingredienser och blanda ihop.
Blanda sedan keson och äggen i en separat bunke.
Blanda ihop allt och smeta ut på bakplåtspapper, strö över riven ost och in i ugnen på 225 grader i 20 minuter.



Nästa gång skippar jag saltet i "degen", hade saltade solroskärnor och osten som ströddes ovanpå var ganska salt.


Frisyrtest?

Finns det någon sida där man kan kolla om man passar i en viss frisyr?
Jag vill ju skaffa en Mohawk, men kanske är roligt att se om jag passar i det.
Vill ju inte se ut som en tok! Eller en förbrytare för den delen!

Dagens planer

Är inte allt för stora.
Hoppas på att mitt mjöl kommer från LCHF-butiken idag så jag kan baka bröd, i samma veva som jag då hämtar ut paketen kommer jag handla lite förnödenheter(ägg och grädde). Nästa vecka måste jag verkligen storhandla!

Sen ska jag åka och träna i eftermiddag, DanceAerobics och Bodypump. Det var ett tag sedan jag körde BodyPump, så det är verkligen dags nu! Har redan lite träningsvärk efter Powerstepen i tisdags, bara att spä på den!

Försöker lära mig springa/jogga

Det är tusan inte lätt!
Idag skippade jag BodyBalancen och körde kondition istället. På löpbandet var jag i 40 minuter och körde intervallträning.
Började med promenad i 10 min innan jag började småjogga, det känns verkligen inte helt bra när jag gör det. Det känns som jag gör fel. Tappade inte överkroppen lika mycket som vanligt, bara mot slutet, så det är en förbättring. Men jag orkar fortfarande inte jogga mer än några enstaka minuter innan jag bara vill lägga mig på soffan och lata mig i några veckor. Första joggen blev väl i tre minuter, sen sprutade svetten(har väldigt lätt för att svettas) och jag blev halvt slutkörd, sen promenad någon minut sen är det som om jag knappt börjat igen. Så återhämtningen går fort, men tusan vad jag blir trött fort också.
Känner att andningen inte hänger med, och benen blir sega och tunga. Då blir allt så väldigt jobbigt.

Finns det något annat sätt att lära sig springa/jobba än intervallträning?

Äntligen ledig igen

Imorgon är jag äntligen ledig, en dag i alla fall. Är helt slut i kropp och själ just nu känner jag. Känner mig allmänt trött, tror att det är en förkylning på gång. Hoppas inte! Jag vill inte bli förkyld när jag kommit igång så bra.
Känner inte för att träna idag heller, kanske ska avboka den eftersom det är inte kroppsligt jobbigt i alla fall. Så åker jag dit och konditionstränar bara, sen hem och dö på soffan till Grey´s Anatomy. Låter bra tycker jag. Det är ju konditionen och inte smidigheten jag är ute efter.

HUNGRIG!!

Hela min dag har blivit förskjuten matmässigt. Och överhoppade måltider, eller måltid rättare sagt. Somnade om efter att väckerklockan hade väckt mig två gånger imorse, vaknade i all hast en timme senare. Hann med den "sena" bussen så jag blev bara några minuter sen. Man hann då inte äta frukost hemma eller på jobbet. Och hade endast lite fil kvar så det fick bli den vid fikatid och tidig lunch, så nu är jag huungrig!
Väntar på att köttfärslimpan ska bli klar, är väl någon halvtimme kvar tyvärr.

Iväg på BodyBalance ikväll, och bli väl lite kondition innan om jag får bestämma.

Redo!

För två saker, har precis packat träningsväskan inför morgondagen. Så slipper jag göra det mitt i natten när jag kommer hem ikväll, eller imorgon när jag vaknat.
Och redo att börja promenera till bussen, ska bara få i mig Brunch sen går jag. Det blir dagens träning. Kan ju inte träna varje dag. Dessutom tror jag att mina ryggmuskler behöver lite vila, idag. Imorgon blir det full fart igen.

De närmsta veckornas träning

VeckodagDatumTidPlatsAktivitetVäntelista 
Tisdag 2011-03-22 17:30-18:25 SATS Zumba  3
Tisdag 2011-03-22 18:30-19:25 SATS SatsPowerStep  
Onsdag 2011-03-23 19:30-20:25 SATS BodyBalance  
Torsdag 2011-03-24 17:30-18:25 SATS DanceAerobic  
Torsdag 2011-03-24 18:30-19:25 SATS BodyPump  
Lördag 2011-03-26 16:00-16:55 SATS BodyCombat  
Tisdag 2011-03-29 17:30-18:25 SATS Zumba  7
Tisdag 2011-03-29 18:30-19:25 SATS SatsPowerStep  
Onsdag 2011-03-30 18:30-19:25 SATS BodyCombat  
Fredag 2011-04-01 17:30-18:25 SATS BodyPump  
Lördag 2011-04-02 16:00-16:55 SATS BodyCombat  
Söndag 2011-04-03 16:30-17:00 SATS SatsCycling  
Söndag 2011-04-03 17:00-17:30 SATS SatsCore  


Ska prova på Cykling för första gången på SATS, ett kortare pass på bara 30 min, då orkar jag nog och slipper blåmärken i flera veckor. Och sedan blir det Core på det, så en timmes högintensivträning. Får se hur det går.

Steg och motion v 11:

Måndag 14/3: 14089 Kvällspass, promenad till bussen
Tisdag 15/3: 14886 Studiedag (inkl. 55 min Zumba+ 55 min PowerStep)
Onsdag 16/3: 10470 Vilodag
Torsdag 17/3: 15432 (inkl. 55 Zumba)
Fredag 18/3: 9718
Lördag 19/3: 12816 (inkl. 55 min BodyCombat och 15 min uppvärmning)
Söndag 20/3: 8032 (inkl. Armcykling 5km/15 min, Strides 4 km/30 min)

Endast två dagar jag inte komm upp i 10000, varav den ena jag faktiskt var på gymmet.
Har en härlig träningsvärk i övre delen av ryggen och lite i bålen. Efter BodyCombaten tror jag, och armcyklingen igår.


Fönstervård

Solen visade mig något jag förträngt ett bra tag. Mina skitiga fönster! Fy bubblan vad skitiga de var när solen sken.
Fram med fönsterputs och skrapa!!

Men nu kan jag se ut ur mina fönster igen, får se om det är lika fint i morgon, troligtvis inte.

Nu sitter jag helt ensam i vardagsrummet(stängt in katterna i resten av lägenheten) med balkongdörren vidöppen för att släppa in lite ny och fräsch luft. Attans att nån granne ska ställa sig och röka precis när jag vill ha frisk luft!

Många tänker som jag

Jag tänkte att jag skulle vara helt ensam på gymmet imorse. En söndagmorgon kl 10 borde många vara bakfulla och inte på gymmet, men tji fick jag. Alla konditionsmaskiner var upptagna, det var kö till och med. Men det var ändå 5 maskiner som var trasiga.

Var där en knapp timme innan jag åkte hem igen. Huvudsaken är ju att man kommer iväg inte inte degar i soffan.
Och nu sitter jag och väntar på grannen som ska komam och dricka kaffe, det blev idag istället för igår. Vilket var ganska tur för mitt kaffe var så gott som slut. Men nu har jag fyllt på förrådet.

Resultat!

Kommer inte riktigt ihåg när jag delade med mig av resultaten senast, har ingen direkt rutin för det.
Men så här ser det ut just nu.


Mohawk!

Jag har tröttnat på min kalufs som inte gör som jag vill. Vilket säkert är mitt tunna flygiga hårs fel, men i alla fall.
Såg en tjej på tåget som hade Mohawk och tänkte direkt att en sån vill jag ha!
Och nu har jag en knapp vecka på mig innan jag tänker ta beslutet, så tills dess ska jag tänka.
Vad tycker ni?

Kolla in Rihannas Mohawk, inte tusan är den ful? Min ska vara hela väögen bak, hennes är inte det.


Finn ETT fel!

Detta är inte så roligt att hitta när man är ute och åker, får se om ni hittar det.


Kanske är lite svårt att se, men jag har inte lärt mig Zooma med telefonen än.
Titta noga!


Kycklingwook med Shirataki-nudlar

Det vart dagens middag.
Mmm!
Kände mig extra Asiatisk och åt med pinnar, det tar sig!


Härligt!

Känner mig ordentligt tränad nu, shit vad skönt det var.
Har slagits och sparkats och gungat och hoppas runt i en timme. Svetten har droppat. Underbart.
Vissa dagar verkar jag ha lättare att svettas än andra, mysigt ämne va? Som idag, då hann jag knappt komma fram till maskinerna innan svetten rann, andra dagar kan jag behöva stå på maskinen i tio minuter innan minsta lilla svettdroppe tittar fram.

Jaja, nu ska jag laga mat, något med kycklig blir det. Och så kommer grannen upp strax på kaffe tror jag.

Effektiv!

På de två timmarna jag varit ur sängen idag har jag hunnit med massor!
Bland annat-
Bytt sängkläder
Startat tvättmaskinen
Dammsugit hela lägenheten
Sorterat och vikt 70 000 strumpor, okej inte så många men det var så gott som alla strumpor jag äger.
Fått i mig två! koppar kaffe
Ätit frukost
Degat på soffan

Nu blir det bara byta till grabbarna sen har jag nog gjort det jag velat för dagen, husmässigt.
Åka och slåss senare, grannen kommer på fika nångång, antar att han sover gott nu.

Just det, hämtade ut mitt paket från Ellos igår efter jobbet.
Kunde ha de flesta plaggen, förutom den röda jackan, attans! Den fick jag inte ens in armarna i, men det kommer om några kilo.
Trenchcoaten kändes alldeles jättestor när jag provade den, men de ska ju inte sitta tajt vad jag förstått. Inte denna modell i alla fall. Men kollade storleken för säkerhetsskull, det var rätt.
Byxorna då, det ena paret, Caprilängd på de, passade galant nästan överallt, lite tajt i magen fortfarande annars satt de prima. Så snart kan jag känna mig bekväm med trycket runt midjan med de byxorna.
De andra, jazzbyxor, satt lite för tajt överallt. Så om några kilo kan jag ha de också.
Så det var nog en helt OK leverans ändå.

3 kg x 2

Så mycket tror jag mina påsar under ögonen väger, STYCK!
Fick till och med höra att jag såg trött ut på jobbet, kanske inte så konstigt när jag knappt sovit på fyra nätter?
Så nu ska jag alldeles strax gå och sova, får se hur många timmar det blir, förhoppningsvis närmare 12.


Inte bara jag som är trött idag

img_8545 (MMS)

Undrar vad han gjort hela dagen när jag jobbat...


Har virrat till det

Av någon anledning trodde jag att jag skulle på DanceAerobics och BOdyPump idag, troligtvis eftersom jag brukar ha de passen på torsdagar. Men ikke! Hade bokat in mig på Zumba idag, med en "ny" instruktör, ny för mig inte för resten. Kände mig till en början inte så motivierad och kikade då hur jag låg till i listan för de andra passen men hade ingen garanterad plats på BodyPumpen så jag stannade kvar på Zumban, tyvärr!

Det var helt nya steg och ny musik för mig, så det var inte ett dugg kul. Kändes som att vara tillbaka på noll igen, fruktansvärt tråkigt! Men det var samma sak första gången med den koreografin jag nästan lärt mig nu.
Instruktören var ny för mig, och för några annan. Den "riktiga" var sjuk så det var en vikarie, Visst hon var duktig och livlig, men jag hängde inte med! Kände inte att jag fick ut någon träning av det där idag. På lördag på Combaten ska jag svettas som en gris för att ta igen denna dag.

Skippade träningen

Låter inte jag? Nej jag vet!
Men idag tog jag en paus så jag kunde umgås med min syster och barnen. Har ju ändå bokat in mig på ett pass på lördag, med samma sport alltså. Men imorgon kör jag igen, DanceAerobics och Bodypump. Ska nog köra på ganska bra på ben imorgon tror jag. Körde mycket rygg igår tydligen, har träningsvärk idag i alla fall. Och benen var det ett tag sedan jag hade ordentlig träningsvärk i.

Nu ska jag bara slappa på soffan och kika på tv, sen sova!

Studiedagen är över

Nu har jag suttit tillräckligt för dagen, började kl 06.56 när jag klev på bussen. Sedan satt jag nästan hela dagen tills klockan blev 16, sen ännu en bussresa till gymmet där jag sedan passade på att flaxa runt i två timmar,
Och nu är jag äntligen hemma, duschad och ska strax krypa till kojs så jag är pigg och glad imorgon på jobbet.
Ska dessutom prova på BodyCombat igen. Det var roligt sist, och jobbigt. Så det blir väl samma imorgon hoppas jag.

Studiedagen var tyvärr inte så upplyftande som jag hade hoppats. Den senare delen var helt onödig för mig att sitta på tycker jag, fattade absolut ingenting, så jag satt och spelade Scrabble istället. Dessutom var det inte direkt riktat till min yrkesgrupp heller. Men men, så kan det vara.

Nu ska jag göra mig i ordning för att sova. Äntligen!

Fruktansvärd vecka framför mig

Usch, denna vecka blir nog inte allt för roligt. 4!! tidiga morgnar på raken!! Jag avskyr att gå upp tidigt, och speciellt då inte fyra dagar på raken. Tur att jag börjar 8 ena dagen, men 7 resten.
Kommer nog vara lagom pigg på fredag eftermiddag efter jobbet, sova kl 19!

Har fått göra ett till hål i mitt skärp. nästan 5 cm från den förra. YEY! Och i samband med det mätte jag runt midjan, har nog förlorat ytterligare nästan 6 cm! Wihoo!!

Steg och motion v 10

Måndag 7/3: 11463 (inkl. 55 min Zumba)
Tisdag 8/3: 14687(inkl. 55 min Zumba + 55 min PowerStep)
Onsdag 9/3: Stegräknaren strular! 40 min promenad+ 55 min bodybalance
Torsdag 10/3: Ca 16000(inkl. 55 min DanceAerobics+ 55 min BodyPump), Bytt ut stegräknaren.
Fredag 11/3: 10800
Lördag 12/3: 8845 Promenad hem till bror
Söndag 13/3: 9638 (inkl. 30 min Crosstrainer, 10 min armcykling/3 km, 10 min "strides", 5 min cykling)

En väldigt bra vecka måste jag säga, förutom där i mitten när stegräknaren strulade. Men det blidde ju bra i alla fall.
Denna vecka har jag en jobbig vecka framför mig, många tidiga morgnar. Alltså mycket träning vilket alltid är kul.

Söndag!

Idag var det tänkt att jag skulle åka hem till min syster. Men hon börjar bli sjuk och det vill int ejag bli så jag skippar det besöket. Presenten får jag lämna en annan dag.
Får se om jag åker och handlar lite idag, och kanske åker och tränar. Det blir väl så skulle jag tro.

Ännu en dag till ända

Vilket betyder en dag närmre jobb, en dag mindre ledigt. Ja ni fattar.

Idag blev det promenad till brorsan, med brorsan. Och där blidde det kaffe innan jag och L gick till ICA och handlade lördagsgodis till grabbarna. Funderade på att köpa lite choklad till mig men de hade inte en enda mörk choklad synlig. Så det blidde NADA för min del.

Grannarna kom ner och de hade lagat mat, eller hälften i alla fall. Cevapcisi(stavning?) näårmare bestämt. Första gången jag åt det, helt OK. Vet inte hur vänlig den är LCHF-vis men skippade bulguren och tog massa tzaziki och chilibea istället. Så fick det bli.

Sedan var det så klart Mello, vet inte om jag tycker att rätt låt vann. Visst den är helt OK, men inte min favorit. Jag tycker nog att The Moniker skulle vunnit istället. Men det är en låt man behöver höra några gånger innan man tycker den är bra, enligt mig.

Nu ska jag snart gå och sova så jag är pigg och glad inför mitt besök hos syrran imorgon. Med PAKETET!! Väldigt viktigt!

Oj vad kul!

Det är riktigt roligt att gå igenom garderoben måste jag säga. Alla kläder som varit alldeles lagom (de jag provat) är minst 1 storlek för stora, och de kläderna jag knappt kunna trycka mig i, har inte vågat andas eller lyft armarna i de innan, är nästan förstora!
Köpte en Trench-Coat i modell kort i höstas någon gång, eller om det var sensommar, skit samma. Den är för stor nu!! Hade iofs ingen "tjocktröja" på mig när jag provade den. Men den var ordentligt stor i armarna, där den suttit slimmad innan. 
Köpte en blus i höstas också, som jag knappt kunde knäppa, och inte heller lyfta på armarna utan att tro att sömmarna skulle spricka. Nu kan jag knäppa den gott och väl, den är fortfarande lite tajt i ärmen. Men absolut inte som innan. Vågar klia mig i huvudet utan att tro att den spricker.

Innan åkte jeansen ner för att de satt för tajt, nu åker de ner för att de är för stora! Inte så snyggt när det ser ut som man går med blöja så det är bara att dra upp de under armhålorna några gånger per timme, så funkar det prima.

När man märker av resultaten, inte bara på vågen utan på kläderna. Det är en väldigt stor sporre till att fortsätta måste jag säga.

Utvilad?

Nu sägs det att man ska vara utvilad, jag har inte hunnit känna efter än. Vaknade redan strax efter kl 7, så upp och brygga kaffe.

Somnade redan innan 10 igår efter att ha tittat på filmen "PUSS". Om det berodde på filmen eller den tidiga morgonen har jag inte bestämt mig. Filmen är ingen jag skulle rekomendera vidare tror jag. Jag kommer nog inte titta på den igen i första taget. Jag förstog knappt vad den handlade om, kanske berodde på att jag var så trött?
Det var någon om någon teater och den lokalen, och någon var otrogen med någon och den blev gravid.
Titta inte på filmen om du verkligen inte måste, möjligtvis om du ligger sjuk kan den duga.


Får se om brorsan kommer ihåg att han ska gå förbi här på vägen hem, den märks väl. Och då ska jag inte glömma påsarna med Allevo som han ska få av mig.

Dagens Middag


Var väl ganska gott må jag säga. Är inte så förtjust i biff, men bean var god =)


Äntligen ledig!

Jag tror grabbarna tycker detsamma, har verkligen inte varit hemma denna vecka. Men ikväll så!
Håller på att steka mig en biff nu, och var faktiskt och köpte en liten flaska vin som jag ska smutta på till maten. Resten kanske jag kan smutta på till Melodifestivalen imorgon!

Imorgon så kommer brorsan och hämtar upp mig( promenadvägen) från jobbet och då fortsätter vi hem till honom på fika. Sen vet man aldrig hur länge man blir kvar där, kanske till efter Melodifestivalen. Märks väl antar jag.
På söndag ska jag hem till syster, och INTE glömma presenten!!! Får se om vi tar en tur till SATS och rör på fläsket, roligare att gå med sällskap, speciellt om man inte ska på pass.

Nya pjuxx!

Har köpt mig två par nya pjuxx, som jag kanske behövde, lite grann.
I Haninge centrum finns det en "Utförsäljningsbutik" som tillhör Intersport. Så varorna som InterSportbutikerna inte kan sälja skickas till denna butik och då blir det rea(mellan 30-70%). Pjuxxen just nu är det 50% rabatt på, och då MÅSTE jag passa på att köpa ett par nya, så dessa blev det:



Idag köpte jag ett par nya träningsskor också, men inte på rean tyvärr. 499:- gav jag för de, hoppas de är underbart sköna också. Bara att börja promenera med de så¨de formar sig efter foten. Vågade inte träna med de idag med risk för skavsår. Tycker inte om!



Fick även tips från Borthy att gå till InterSport där jag köpt stegräknaren och försöka byta den, utan kvitto. Det hade hon gjort flera gånger. Så jag gick förbi och berättade problemet. Och fick en ny räknare, UTAN KVITTO! SÅ nu hoppas jag att stegen räknas som de ska, dagens steg blir inte på pricken, men på ett ungefär(som de senaste dagarna).

Tusan också!

Har letat igenom alla lådor och vrår efter kvittot på stegräknaren, hittar det ingenstans! Men hittar bruksanvisningen, inte för att det hjälper. Fick då reda på att det är två års garanti, och att den inte är vattentät.
Varför tillverkar man en stegräknare som ska hänga runt halsen men inte får bli blöt? Tror de att man ligger i soffan hela dagen om man har en stegräknare på sig?
Som ni kanske förstår var det inte batteriet det var fel på, vilket jag visste om men man måste ju alltid testa.

Det blir väl att köpa en ny stegräknare, får se om jag hittar någon "vattentät" så man får svettas några droppar innan den går sönder.

Fäääärdig!!

Jag har städat, till och med skrubbat köksluckor!
Promenerat hem till brorsan och druckit kaffe, hämtat pojkarna på dagis och åkt hem. Det var så kallt och jag var hungrig så jag gick inte hem, tog bussen istället.

Har kommit fram till att min stegräknare verkligen har fått fnatt. Brukar få ihop runt 5000 steg på den promenaden hem till min bror, den kom upp i 2811, och sedan har jag ju gått några steg till efter kl 14, men nu står räknaren på 2847, det tror jag inte ett dugg på. Batteriet borde det inte vara eftersom jag köpte den efter jul, och mer än tre månader ska ett batteri hålla. Får väl prova byta ut batteriet och om det inte hjälper försöka hitta kvittot någonstans och lämna in den, kostade ändå 450 kr och då ska man kunna använda den mycket mer än så här.

Har även hunnit äta middag, och ska snart dra på mig träningskläderna och åka till gymmet. Ska väl ta en tripp till Clas Ohlson för att köpa nytt batteri och felsöka den lilla mojängen.

Strax ut på promenad

I stormen. Det låter som att det nästan stormar ute, hoppas att det inte är så illa.
Ska snart gå och möta min bror och så ska vi promenera med vovven Jaxx en bit och sedan vända hem till kaffet.
Ska försöka övertala honom att prova LCHF-kost ett tag, han vill förlora några gram, och varför inte prova LCHF då? Funkar på mig! Men då blir det inga öl i bastun för hans del, undrar hur det skulle fungera. Tänker inte ens tänka den tanken, haha.

Jag har påbörjat dagens städning, dammsugit har jag hunnit med i alla fall. Plockade gjorde jag ju igåt, ska väl skura lite sen och påta lite här och där sen när jag kommer hem. Måste fundera ut vad jag ska äta till middag idag, så det hinner tina tills jag kommer hem.

Dåligt samvete

Har lite dåligt samvete över att jag bara var på kalaset så kort tid, 45 minuter sen var jag tvungen att springa till bussen för att hinna till gymmet.
Har jag verkligen satt träningen framför nära och kära? Har jag blivit dum i huvudet?

Känner att jag måste göra något riktigt kul med henne som "förlåt". Inte nog med att jag glömde presenten hemma, var knappt på kalaset heller. Visserligen är en Tisdag kanske inte den bästa dagen för ett kalas. Men i alla fall.
Ska åka dit i helgen och så ska vi nog hitta på något kul. Och jag ska INTE glömma paketet. Men nu kanske jag hinner hitta Hello Kitty-stickers att pynta den med.

Har nyligen kommit ut ur duschen efter träning och städning. Har påbörjat morgondagens städning så jag inte behöver göra allt samtidigt.
Ska även ut och promenixa med brorsan imorgon, och över dit på en kaffe.

Ellos har fortfarande inte skickat iväg mina träningebyxor och jackor. Jag vill ha de nu!!

Planera, planera

Försöker planera min eftermiddag. Hoppas att det blir som jag vill.
Alltså- hinna till kalaset OCH hinna vara med på passen jag bokat in mig på, Zumba och PowerStep.
Zumban börjar 17,30 och kalaset börjar 15, jag slutar jobba kl 16. Hoppas att jag kan smita vid 15-tiden, hinner då vara en timme på kalaset innan jag sticker till gymmet.
Glömde dessutom presenten hemma, blir inte lika roligt då, men hinner inte hem emellan för att hämta den. Så den får hon en annan dag. Troligtvs i helgen, är ledig och då brukar det bli ett besök där.

Steg och motion v.9

Måndag 28/2: 10295
Tisdag 1/3: 20410(inkl. 55 min Zumba, 55 min PowerStep)
Onsdag 2/3: 7553 (inkl. 55 min BodyBalance)
Torsdag 3/3: Cirka 12000 (inkl. 55 min DanceAerobic + 55 min Bodypump)
Fredag 4/3: 8137
Lördag 5/3: 8825
Söndag 6/3: Min stegräknare börjar bli lite trött, får inte riktigt fram värdet men det var inte över 10000 i alla fall.

Det var en väldigt lugn helg på jobbet, därav inte så många steg. Dessutom ingen träning på hela helgen, inte så mycket steg.

Ny vecka, nya krafter, snart i alla fall.

Borthy har utmanat några kollegor om att kunna göra 7 riktiga armhävningar innan nyår, bland annat jag är med i det gänget. Jag hoppas på att det bara dröjer någon månad innan jag kan "bevisa" mina armhävningar.

Detta blev även det 700:ade inlägget, synd att det inte var roligare än så här.

Usch vilken seg helg

Denna helg har varit väldigt seg i alla bemärkelser.
På jobbet har det varit väldigt lugnt, visserligen behövdes det efter en ganska tuff månad kan man nog säga.
Och sedan hemma höll jag på att somna under Andra Chansen, så det blev till att krypa ner direkt när det var slut. Och låg sedan i säöngen ända till kl 10 idag, segt!

Nu ska jag snart börja dra mig till jobbet igen.

Grattis till käraste A som fyller år idag! 28 år blir han dagen till ära!

Kycklingpaj

Smakade ganska bra faktiskt. Man känner på degen att den är gjord på mandel, men det funkar ändå. Iofs har jag inget annat val om jag ska fortsätta med kosthållningen.

Egentligen ska det vara en bild här men min minneskortsläsare krånglar för tillfället.

Innehållet i pajen var:
Deg- smör och mandelmjöl
Fyllning- rödlök, paprika, kyckling, creme fraiche (paprika, chili) och ett lock av ost.

Serverad med en grönsallad.

Uppdatering
Och där kom minneskortsläsaren igång


Fy tusan vilken natt!

Igår kväll var jag ganska glad och pigg, skulle få skjuts till jobbet idag. Vilket betyder mer sovmorgon än vanligt en helgmorgon. Skulle få sova nästan en timme längre, trodde jag.

Vaknade vid 03 av en fruktansvärd magsmärta, känner genast igen den som mina Gastrit-smärtor. Går upp och pillar i mig en Losec och sätter mig med knäna under öronen och en "spy-hink" i närheten. Smärtan gjorde mig illamående.
Smärtan avtar inte, går upp och tar en värktablett. Och jag äter inte tabletter om jag verkligen inte måste. Tänk då hur ont det gjorde!
Tillslut, en timme efter smärtdebut somnade jag till igen. Och fick då sova drygt en timme till, sen upp och vara pigg på jobbet.

Det blev ingen "sovmorgon", låg/satt ju i fosterställning i en timme mitt i natten. Fruktansvärt!
Har haft lite småkänningar under dagen men det verkar inte bli värre än så, och jag har druckit kaffe och ätit semla, vilket säkert inte är allt för bra för en Gastrit.

Världens fulaste Semla?

Försökte mig på att baka semlor idag, gick inge vidare bra. När man inte är van vid ingredienserna är det inte alltid så lätt. Så dessa semlor blev fruktansvärt fula, med lite för mycket Kardemumma och lite för lite sötningsmedel. Men de funkar. Kommer nog inte baka de någon mer gång.



Helgen på ingång

Nu är det snart helg igen, om några timmar så kan man kalla det helg. Och min helg ska jag spendera på jobbet, ovanligt va?

Hoppas denna helg är över snart så jag kan få vara ledig, vilket är på onsdag nästa gång. Så min helg är extra lång.

Ska snart börja promenera till bussen, ska ta en tripp till postombudet också och hämta ut nya patroner till skrivaren och lite fotopapper. Beställde de igår och de har redan kommit fram! Där kan man snacka om snabb leverans!
Igår beställde jag även från Ellos, två par träningsbyxor, de jag har åker ner hela tiden och jag tycker inte det är så snyggt när magen dallrar utanför efter 5 minuters träning. Så två par nya brallor kommer, kan troligtvis inte ha de riktigt än. Tog en eller två storlekar mindre än de jag har nu. Beställde också två nya jackor, alla jag har nu är så stora så man kan vira de två varv runt snart. Så tog två storlekar mindre än vanligt även i jackorna. De borde väl titta in i början på nästa vecka.


Sådär ja!

Nu har jag fått träningen avklarad för idag.
DanceAerobics, var lite mer förvirrad idag än förra gången tror jag. Kände att jag inte riktigt hängde med men jag blev svettig i alla fall.
BodyPump, nytt "schema". Det var väl ganska bra, det känns som att det inte är lika mycket repetitioner i denna som i förra. Eller är det bara jag?
Det var även mer kondition i denna än förra, lite mer upp och ner på step-brädan. Men det gick bra även idag, kändes som att jag överansträngt ena axeln men förhoppningsvis inte.

Nästa träning blir tidigast på lördag, om jag inte tar en paus över helgen. Har inte bestämt mig än. I sånna fall blir det träning på måndag nästa gång. .

Just det!
Kom fram lite tidigare så jag gick runt i centrumet och kikade lite innan träningen. Köpa en present till storknodden som fyller hela 5 år på tisdag! Och sedan så kikade jag in på stadium för att snoka bland hyllorna. Och då kom jag på att det kan vara ganska bra att ha träningshandskar till BodyPumpen och PowerStepen. Det är ganska lätt att stången glider ur greppet om man blir svettig. Så nu är jag riktigt peppad till de klasserna med mina nya vantar!


Tjorven A.k.a. "Korven"

Min mormor avlivade sin älskade hund i fredags, Tjorven 14 år.
Och i höstas/somras när jag var hos mormor hade jag med mig min Systemkamera och tog ett gäng bilder på Tjorven som jag precis skrivit ut på fotopapper som jag ska ge till mormor när hon hunnit smälta det hela.


Tjorven var en liten vovve, blandning mellan Chihuahua och Beagle, Därav smeknamnet "Korven". Litet huvud precis som en Chihuahua och rund kropp med korta ben som en Beagle. Och hon hade en extremt(!!) lång tunga om alltid hängde utanför. Hon var så söt när hon om somrarna luktade i rabatter och sedan tittade upp med en tunga full av jord. Den hade då släpat i jorden eftersom den inte fick plats i munnen.


Tjorven var väldigt sjuk det senaste året, och skulle in på en koll när veterinären sade att de skulle behöva dra ut alla tänder på henne. Och med tanke på hur sjuk hon var, tog mormor beslutet att hon skulle få somna in.
Stackars mormor, sånt är fruktansvärt. Kommer ihåg när vi avlivade våran hund Smulan för många år sedan.


Spotify Premium

Nu har jag skaffat mig Spotify Premium i en vecka, gratis. Ska bara komma ihåg att avsluta det sen annars dras det 99 kr från mitt konto inför nästa månad.

Det var någon ny skiva med R.E.M som precis kommit in i Spotifys utbud antar jag och då fick man en veckas gratis premium. Så man får passa på. Kan då lyssna på mina Spotify spellistor i telefonen. FUngerar bara med Premium vilket jag tycker är dåligt.

Pizza LCHF-Style!

Snart ska jag få smaka på en LCHF-godkänd pizza. Gjord på Mandelmjöl, får se hur det blir. Känns som att det kan smaka lite annorlunda eftersom mjölet är gjort på mandel. Men det kanske är gott. Troligtvis.

Så här ser den ut innan


Och nu är den klar


Den blev oförskämt god!

Ledig dag

Yey!
Har tagit det väldigt lugnt hittills på min lediga dag. Vaknade för en halvtimme sedan och har bara fixat kaffe och legat på soffan sedan dess. Härligt!
Ska gå och hämta ut mitt paket från LCHF-butiken och köpa ägg om ett tag. Och sedan ska jag väl försöka plocka lite här hemma och sedan blir det träning i eftermiddag, DanceAerobics och BodyPump.

Imorgon jobbar jag kväll så då kan jag sova ut även då. Vilket behövs.

BodyBalance

Nu har jag avverkat mitt första BodyBalance pass.
Jag vet inte riktigt vad jag tyckte än, kände mig inte speciellt smidig, men det är väl inte meningen när man knappt kan klia sig i knävecket utan att sträcka ryggen.
Min kollega rekomenderade detta pass och sade att det var väldigt fysiskt krävande och man fick reda på saker man inte visste innan om sin kropp. Och jag ska väl inte påstå att jag håller med i de orden. Men det kanske bara är för att det var första gången.
BodyBalance är en blandning av Yoga, Tai-Chi och någon annan vika-sig-trippel-sak(Pilates). Och lite styrka/uthållighet.
Har bokat in mig på ett till, får väl utvärdera mer efter det passet.



Imorgon ska jag i alla fall köra skiten ur mig, DanceAerobics och BodyPump!
Svetten skall rinna!!

Våren hälsar på

Nu känns det som att våren hälsar på, sol och fågelkvitter!

Jag är helt slut efter att ha sovit lite för lite de tre senaste nätterna. Och det ska jag ändra på inatt.
Ska iväg och träna till 20.30 sen hem och sova, utan väckarklocka imorgon!
Idag har jag haft en dubbelgångare på jobbet, så jag har pratat och pratat och pratat. Skönt att hålla truten nu faktiskt.

Jag är så trött så jag vet inte ens vad jag ska skriva här. Skriver när jag kommit på något.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0