Hoppas, hoppas, hoppas.

Har väldigt snälla kollegor denna sommar, har kunnat byta tre pass nästan obehindrat. Väldigt snällt tycker jag. Idag är ett utav passen, skulle jobbat morgonpasset men bytte till kvällspasset för att jag skulle på visning imorse vid 8. Var och tittade på en ganska liten tvåa, om man jämnför med den jag bor i nu är den andra liten. Men ändå 56 kvm. När jag kommer dit möts jag av en väldigt överviktig målare som håller på att tapetsera i hallen, ingen trevlig syn, men han hade gjort ett bra jobb. Det var bara två spekulanter där när jag kom men sedan kom det tre till vad jag vet. Det var en fin lägenhet. Skulle kunna tänka mig att bo där, helt klart. Nu är det ju nyrenoverat också=). Och lite ändringar i köket skulle det bli också.

Imorse ringde klockan för andra gången vid tjugo i sju, var helt slut men var tvungen att gå upp för att hinna till visningen, så då blev det fkulle och dusch och sedan dra iväg. Var hemma strax innan 9, då hade jag hunnit till centrum för att handla lite frukt och ett nytt busskort.
När jag kom hem kokade jag mig en kopp te och sedan satte jag mig i soffan för att brodera och titta lite på tv, känner att det börjar bli roligt att brodera igen, kanske för att jag ser att det går framåt=). Snart är halva duken klar, foton kommer=).

Kryssning avklarad.

Idag är det tisdag, så för två dagar sedan kom jag hem från kryssningen. Var hemma innanför dörren strax efter 16, skönt att vara hemma så tidigt. Min syster tog bilen till terminalen så jag åkte med henne tur och retur=).
När vi kommit på båten i lördags hoppade jag in i duschen på en gång, medans resten av gånget möttes vid informationen för att prata ihop sig? Hade jobbat förmiddagen och bara hunnit vara hemma i knappt 40 minuter innan syrran var utanför med bilen. Hade inte hunnit mer än att fixa till katterna och vila lite snabbt på soffan. Efter duschen möttes vi på "puben" innan vi gick för att äta buffé. Buffén var sämre än jag kommer ihåg, nästan inget att välja emellan, inte ens kokt potatis!

Efter Buffén var det tax free och sedan förfest i hytterna. Först blev det ena systerns hytt med Tequila? Och sedan gick vi till lyxhytten där två i sällskapet fick bo. Uppe i lyxhytten blev det musik, presentöppning och förfest på Dooleys med mjölk och liknande. Blev lite rosévin för vissa men de flesta höll sig till Dooleys med mjölk, vääldigt gott! Var tvungen att springa ner till Taxfree för att köpa en till flaska dooleys för den tog slut efter knappt en och en halv timme. sedan skulle jag hitta någonstans där man kan köpa mjölk, det gjorde de i Cafét, men dyrt som bara den. En 3 dl mjölkförpackning kostade 9 kr. Riktigt dyrt!!! Men gott var det.

Sedan var det discot som gällde, där blev det Sex on the beach för hela slanten, köpte mig en öl och sedan hade jag påfyllning i handväskan. Men efter ölen blev det bara sex on the beach. Hade inte druckit den drinken på fem år, och den var riktigt god! Köpte med mig en flaska hem, får se när den bli uppdrucken. Inom ett år förhoppningsvis.
Blev ett litet bråk med min mor vid fyra tiden så hon gick därifrån när jag sade att vi tar det imorgon, men det blev inget under morgondagen, hon förstog väl att hon hade startat något onödigt.

På söndagen fick jag extremt ont i magen, mensvärk. Brukar ligga dubbelvikt hemma när jkag har mensvärk, och det gjorde jag i hytten de två sista timmarna av resan, kände mig riktigt osocial, men det fick jag strunta i. När jag väl sedan kom hem låg jag på soffan dubbelvikt och fick knappt i mig någon mat, men gick upp och gjorde en smörgås vid åtta tiden. Sedan blev det sängen vid tio för att återhämta mig inför jobbet under måndagen.

Denna vecka blir det mycket jobb, bara kvällspass tills på fredag, sedan ett dagpass på söndag. Så det blir en sexdagars-vecka nu. Första passet blev avklarat igår, nu är det bara fem kvar.

Vilken tajming!

Idag när jag kom hem från jobbet låg det en avi på dörrmattan, presenten!! Den hann komma! Vilken tajming=). Tog det lite lugnt framför datorn när jag kom hem och sedan var det dags att laga middag. Sedan smälte jag maten och tog mig till centrum för att hämta ut presenten. Kände att det var lika bra att hämta ut den idag, vet inte om jag behöver jobba heldag imorgon, 7-21.30, och på lördag blir det allt för stressigt att hämta ut den, skulle inte hinna slå in den efter jobbet ändå.

Så när jag hade hämtat ut presenten gick jag och tittade lite i butiker för att få tiden att gå, ville hitta en fotlänk, men det gjorde jag inte=(. Så jag började titta efter någon ny topp, men det hittade jag ingen heller. Det jag hittade var hårnålar, och det behöver jag, har slarvat bort alla jag hade.

När jag åkte hem från jobbet åkte jag buss tillsammans med grannen jag ringde polisen om för ungefär tre veckor, hög som ett hus med en öl i handen. Kändes obehagligt och han satt och pratade med alla möjliga på bussen som man såg att de inte ville, men han ser väl inte sånt antar jag. Gick hem väldigt fort när jag kommit av bussen och höll mig i köket en stund så han inte skulle se mig genom vardagsrumsfönstret. Ja jag är nog lite töntig, men det skulle nog vilket 21-åring vara när det är någon som är hög som ett hus och obehaglig. Så jag tänker vara töntig. Så det så!

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite, kanske sy några stygn också. Får se vad jag gör, kanske bara blir slötitt på tv. Dags att sova om några timmar ändå.

God morgon!

Onsdag morgon, höll på att skriva tisdag=). Har ingen koll på dagarna ännu verkar det som=).
Uppe tidigt idag eftersom jag var i stort behov av en tvätttid som inte fanns innan lördag, så jag ställde klockan på kvart över sju för att gå och titta om någon glömt sin morgon tid. Och som tur var hade någon gjort det, så jag fick min tvättid i alla fall=). Lycklig blev jag för att jag skulle slippa ställa mig och handtvätta kläder om jag inte skulle hitta något snyggt till kryssningen. Så nu har jag precis startat de tre sista maskinerna och ska tillbaka till tvättstugan om en knapp timme för att skicka in det sista på torkning=).

Det var inte speciellt svårt att komma upp vid strax efter sju, låg kvar en liten stund men upp kom jag=). Hade tänkt mig att jag verkligen skulle behöva dra mig upp ur sängen men det gick förvånansvärt bra=). Det är bra att jag kom upp tidigt idag så jag somnar direkt när jag kommer hem efter jobbet ikväll, börjar klockan sju imorgonbitti så klockan ringer vid femtiden, då bör jag vara pigg och glad för att ha tålamod/ork inför arbetsdagen.

Idag ska jag skicka referenser till SÖS, där jag var på arbetsintervju i torsdags. Frågade en utav cheferna igår om jag får använda henne som referens om de från SÖS vill ringa innan min chef kommer tillbaka från sin semester om två veckor. Och det fick jag. Och då berättade hon att de ska göra allt de kan för att behålla mig och min kollega som också blivit av med jobbet, så pass att det går runt för oss. Men jag vill inte gå på timvik =(.

Nu ska jag äta frukost.

Första arbetsdagen avklarad

Nu har jag snart kommit in i jobbrutinerna igen. Första dagen är avklarad och den var lika lugn som en filbunke. Inge roligt. Fast det är bra att börja lugnt när man har gjort ungefär ingenting i fyra veckor, förutom roligheterna förstås.
Fick något gjort i alla fall=). Fick helgens arbetspass bortbytta, tack och lov! Så nu är jag ledig lördag och söndag kväll och kan åka med på kryssningen utan dåligt samvete. Jobbar lördag förmiddag men hinner ändå hem och hämta väskan och ge katterna mat innan jag behöver sticka igen. Skönt att jag hinner komma innanför min egen dörr innan resan i alla fall=). Så jag kan packa ner det sista om jag kommer på att jag glömt något.
Det skulle vara ännu bättre om presenten hann komma också, men det vet jag tyvärr inte. Har mailat säljaren på Tradera och frågat om kollinummer, men det är tveksamt att den har det. Men jag hoppas lite så jag kan se vart den befinner sig.

Vi hade det så lugnt på jobbet så jag gick hem en timme tidigare, väldigt skönt. Så jag har hunnit gå till tvättstugan innan den låses för natten och sett att den tiden jag ville ha inte fanns kvar, så jag hinner inte tvätta innan kryssningen, vilket är väldigt tråkigt. Får se vad det blir för kläder som finns kvar i garderoben innan kryssningen, det är ju några dagar kvar.

Nu ska jag sätta mig och titta på tv innan jag gör mig redo för natten.

Socker, socker, socker!

Det har blivit alldeles för mycket socker under min semester, något sött nästan varje dag! Och det vill jag ha idag igen! Tack och lov är det en bit till närmsta butik, tar mig ungefär 50 minuter fram och tillbaka inklusive själva rundan i butiken, så det är inget man går i onödan, och för att köpa en glass eller chokladbit känns det onödigt.  Måste skärpa mig nu, imorgon är livet tillbaka till det normala igen, alltså jobb och slit i ett år framöver, förhoppningsvis. Får se om jag hittar ett nytt jobb eller om jag får gå och vara arbetslös ett tag. Skulle ju vara pricken över I:t. Mycket som går snett samtidigt.

Min systers kille har en förmåga att vilja para ihop människor, han försökte para ihop en annan syster med en kompis till honom bara för att systern var singel. Men nu har hon hittat sig en pojk, så han har givit upp om henne. Så nu har han gått vidare till mig. Han har "presenterat" en kompis för mig ,K, som visst kallar sig för Alex. Han försvann ur bilden ganska fort, fråga nummer tre till mig var "Kan du inte berätta något om ditt ex?".
Och nu har han bjudit med en annan kompis ,W, på kryssningen i helgen och tycker att jag ska ta "tillfället" i akt. Haha. Det är väl rart, men bara det inte är ett pucko som den andra verkar vara. W ska visst vara forskare inom blommor och natur om jag fattat det rätt, eller pluggar till forskare eller något liknande. Inom blommor i alla fall, jag kommer knappt ihåg att vattna mina blommor, så det passar ju bra hahaha.

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, kollat på tv, broderat( ja jag kanske är lite tant) och lagat mat. Ska ställa mig och diska snart och sedan blir det en tvkväll antar jag. Vet inte vad jag annars ska hitta på, klockan börjar ju bli ganska mycket.

Söndag och dåligt väder, städdag

Aaa så var det söndag igen, och en dag närmare arbetsdagen på tisdag. Skulle väldigt gärna fortsätta vara ledig men mina kollegor måste ju också få vara lediga.

Idag har jag bara gjort nytta. Har nästan storstädat hela lägenheten, nästan=). Rejäl skrubb i badrum och WC, och plock och golv i alla andra rum. Dammat och vattnat blommor, vädrar överkastet som är lika hårigt som mina katter tillsammans. Och så har jag varit och handlat, tog ungefär 50 minuter fram och tillbaka, så det blev en liten promenad också. När jag skulle betala insåg jag att jag glömt kolla hur mycket pengar jag hade kvar på kontot så jag visste inte om köpet skulle gå igenom. Men det gjorde det! Skulle vara pinsamt om det inte gick igenom och jag skulle behöva ta bort några varor för att kunna handla.

Nu väntar jag på att ugnen ska bli varm så jag kan stoppa in kyckling i ugnen och påbörja middagsmaten. Kycklingwook blir det=). Var länge sedan jag åt det så det ska bli gott. Det jobbiga är att jag gör alltid för mycket och jag har inga matlådor lediga, så jag vet inte hur jag ska hitta på det där. Kanske blir kycklingwook till middag imorgon också=).

Fick imorse ett sms från min syster om att det (troligen) inte bli något Gröna Lund imorgon, så jag vet inte vad jag ska hitta på för något. Det är ju sista dagen i frihet så något roligt måste jag nästan hitta på, vädret säger att det inte ska bli så bra, så det blir nog inte en dag på stranden. Får väl sitta och läsa, kan ju tyvärr inte åka och shoppa när jag nästan är pank.

Nu ska jag sätta mig framför tvn, vilket jag tycker att jag gjort mig förtjänt av efter allt städande=).

Badkrukan har badat!

Badkrukan är då jag, och jag har badat idag. Första gången i år=). Det gick ganska bra, badade med lilltjejen som redan hade doppat sig några gånger så jag fick inte ta det så lugnt ner i vattnet som jag hade velat eftersom hon ville ut på djupt vatten och simma. men hon var snäll och lät mig ta mig tid, så gott hon kunde. Hon ville inte mycket mer än att bada.

Igår var jag och grillade med två systrar och min bror + familjer. Vi var vid ett badställe ochså så barnen kunde plaska lite medans grillarna värmdes och maten blev klar. 
När jag kommit hem efter grillning satte jag mig framför tvn och började plocka bort naglarna jag gjorde första dagen på semestern, så de hade suttit i nästan fyra veckor. Det var inte det lättaste och tog ungefär en timme att få bort alla tio naglar. Både skönt och jobbigt att vara av med de naglarna, hade vant mig vid längden och nu måste jag vänja mig vid en kortare variant.

Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på, skulle behöva städa, eller i alla fall ha det städat innan jobbet börjar på tisdag eftersom jag oftast är så trött efter jobbet att jag inte vill dra fram någon dammsugare.

På måndag blir det gröna lund, med en massa folk troligen. Ska bli kul, har inte varit där på några år. Det jobbiga är att jag är så gott som pank, så jag behöver gå till banken och låna pengar från mitt sparkonto. Inte det roligaste men man åker ju inte till grönan varje dag, inte varje år heller för den delen.

En dag med bra väder, och en dag med arbetsintervju.

Igår skrev jag inget inlägg, för det första hann jag inte, och för det andra ville jag njuta av solen när den väl tittade fram igen. Så igår hann jag inte mycket mer än att vakna och titta lite på tv, sedan var det dags att promenera hem till systra mi för en tripp till stranden och sool! Promenerade med musik i ena örat och hörsel på det andra=) Tog 23 minuter, tog till och med tid =). Sedan var det snart dags att rulla iväg till en strand i "närheten" där vi skulle möta upp våran bror med familj. När vi kom fram blev det molnigt, vilket inte de tre barnen brydde sig speciellt mycket om. Men jag blev nästan besviken när jag tittade upp och såg gigantiska moln, men om jag vände mig om helt var det blått så då blev jag lite gladare. Så vi vuxna passade på att sola medans barnen vad i vattnet eller lekte i sanden på stranden. Och jag satt med ryggen mot solen nästan hela tiden (två timmar) så jag var lagom röd när vi kom hem, och det brände lite. Men idag är det bättre, efter en god natts sömn och en härlig dusch=).

Efter stranden frågade lilltjejen om jag ville följa med hen till henne, och då frågade jag vad vi skulle göra. Men självklart visste hon inte det hehe. Men jag följde med i alla fall och fick då smaka på systerns killes matlagning. Lammgryta, den gick att äta men jag är inte så förtjust i tomat och den var baserad på tomat. Sedan parkerade vi oss framför tvn och tittade på Dunderklumpen, systers favoritfilm som barn. Och vi båda frågade oss hur man kunde tycka den var bra. Men man hade ju tydligen bättre fantasi som barn.
Sedan började vi diskutera barn, eller rättare sagt jag fick två frågor som gällde små barn.
 Skulle jag ta hål i öronen på in dotter vid typ tre månaders ålder? Svaret är nej, hon kanske inte ens vill ha hål i öronen, hon ska kunna välja det själv.
 Skulle jag gå med på att omskära min son om jag fick barn med en muslim/afrikan om det var dennes kultur? Svaret är nej där också. Om han vill bli omskuren när han är äldre så varsågod, men inte på en liten pojke som ligger instängd i en blöja halva dagarna och dessutom är inte blöjan torr hela tiden. Infektionsrisk! Stackars barn! Mitt barn ska inte bli omskuret, även om det är en muslimsk/afrikansk pappa, man tar seden dit man kommer och vi bor i sverige där man inte ömskär barn! Låter kanske lite dumt eftersom om det är en muslim så står det i Koranen att barnen ska bli omskurna, men det går inte jag med på, inte när det gäller mitt barn. Om någon annan vill göra det, varsågod!

Idag har varit en ganska lugn dag, vaknade vid niotiden, satta mig vid datorn för at tkolla när jag skulle behöva åka hemifrån till arbetsintervjun. Sedan blev det tv-tittande och frukost. Dusch, iordningsställande av mig själv och sedan resa till sjukhuset och arbetsintervjun. Var där tidigt, ungefär en kvart tidig, vilket jag ofta är, kanske inte så tidig men försöker vara tidig till allt. Blev intervjuad i ungefär en timme inkl. rundtur på avd. Var gammalt och trisst, tillskillnad från mitt nuvarande jobb. Men det är något man vänjer sig vid. Såg dessutom en gammal kollega till mig som jobbar där, alltid bra om man känner någon=). Chefen skulle höra av sig när hon hade något besked men hon kunde inte säga när. Så förhoppningsvis inom en månad.

Imorgon ska jag åka och grilla med min syster + familj och med bror + familj. Vi vet inte vart eller när men det märks imorgon=). Snart är dt dags att sova, börjar bli riktigt trött och dessutom få huvudvärk. Inge bra. Förhoppningsvis är det bra väder imorgon så jag kan sola lite till=)

Ännu en dag med dåligt väder

Imorse när jag vaknade såg det ganska ljust ut, men det ändrades fort. Gråa moln kom flygandes och tog upp hela himelen. Sedan kom skyfallet som varade i kanske 30-45 minuter. Sedan tittade solen fram så fint. Men det går knappt att vistas utanför dörren för det är så fuktigt och kvavt ute så så fort man gå utanför dörren känns det som man precis kommit ut ur duschen.

Tog mig i alla fall ner till centrum för att småhandla lite. Vitlök var överst på listan, den kan man inte skippa när man lagar mat. Inte i köttfärssås som blev blev idag i alla fall. Gick sedan till djuraffären och handlade kattmat, 20 kg. Så det räcker i några månader. Slipper tänka på det framöver i alla fall=). Just den djuraffären jag går till har hemkörning om man handlar för mer än 400 kr, och det gjorde jag väldigt lätt. En påse kattmat kostar ungefär 600 kr, och jag köpte två. Med det vill jag komma till att jag tog hemkörning dessutom så jag slipper bära 20 kg till och från buss, om det var en butik som inte hade hemkörning skulle jag köpt bara en påse á 10 kg. Men tio kilo och en otymplig påse är inte roligt. Så snart kommer kassörskan/hemköraren med 20 kg kattmat=). Hon skulle svänga förbi hellan 18.30-19.00 ungefär.

Vet inte om jag skrivit om det, men jag ska på arbetsintervju på torsdag, hoppas att jag får jobbet=). Då får jag lära mig ännu mera nya saker. Och nya maskiner dessutom, vilka knappar man får trycka på och inte=).
Och dessutom ska jag titta på en lägenhet i slutet på månaden, är nr 42 i kön. Så en liten chans på att få den har jag. Och hoppas att många tackar nej innan visningen så jag kan hoppas lite till=).

Snart åker naglarna av också=(. Har vant mig vid de och skulle vilja ha de lite till, men eftersom jag börjar jobba på tisdag måste de av innan dess. Synd tycker jag, eftersom de var så dyra 1025:-.

Nu ska jag hitta på något att göra innan kattmaten kommer, diska kanske? Njae, har knappt hunnit smälta maten än.

Om man kunde byta semestervecka nu skulle jag göra det.

Det är så jag känner när jag tittar ut genom fönstret och ser att det regnar, igen! Sedan jag kom hem från Norge har det nästan bara regnat, nu vill jag byta semestervecka så jag kan få lite mer sol på mina snart vinterbleka kinder. Börjar tröttna på detta ovissa väder, ena minuten är det strålande sol, andra står det som spön i backen (ös regnar alltså). Visst, jag har väl bosatt mig i fel land, men det är inte jag som väljer vad det ska vara för väder.

Jag får väl flytta till ett väldigt soligt land under semestern och kanske någon månad extra och sedan tillbaka hit för att få se lite snö. Vilket inte är det roligaste men hur ska man hålla koll på vintern när man är van vid snö på backen?

Får se vad jag hittar på idag, skulle vilja slippa sitta instängd en dag till men vet inte vad jag annars ska göra. Skulle vilja shoppa men har inte speciellt mycket pengar så det går inte det heller. Jobbigt värre=(.
Det blir väl städning eller något, vill ju inte ut i regnet i onödan.

Tråkig söndag, än så länge.

Idag har jag gjort absolut ingenting känns det som, lite har jag gjort. Ätit frukost och mellis, och tittat på tv, suttit vid datorn och gått ut med soporna. Så jag är fortfarande seg/trött fastän jag vaknade vid niotiden i morse.

Igår läste jag ut boken "Snälla pappa, nej." Det var en riktigt bra bok, blev inte lika tårögd som jag brukar bli när jag läser sanna historier men den var bra i alla fall. Det var ett lyckligt slut i alla fall=). Stuart fick som han ville tillslut=).

Jag vet inte vad jag ska hitta på i eftermiddag/kväll. Förhoppningsvis kommer jag ut på en promenad annars ligger jag väl och degar på soffan som vanligt framför någon serie.

Både bra och dåligt att ha semester.

Är nu alldeles strax inne på min sista semestervecka, den inträder på måndag. Så jag har varit ledig i tre veckor nu. Och det har varit både bra och dåligt, beror på hur man ser på saken.

Det har varit väldigt bra eftersom jag behövde lite ledighet, och det är inte många dagar jag känt att jag skulle vilja åka till jobbet för att jag inte har något att göra, utan jag har nöjt mig med att vara hemma och bara slappa de dagarna. Antingen har jag legat på balkongen och solat om det varit fint väder eller så har jag passat på att läsa. Annars har det varit planer ganska många dagar ändå, eller så har man hittat på något någon dag, shopping till exempel=).

Det har varit dåligt eftersom jag ställde mig på vågen för någon timme sedan och märkte att jag har gått upp ungefär 4 kilo under semestern, inge roligt! Så nu måste jag börja ta tag i det också, så troligen blir det promenad imorgon, men jag tänker inte lova något. Får se vad som händer, det är ju ändå söndag och vilodag=). Kommer ofta med sådana ursäkter för att slippa gå ut för att det är så tråkigt att gå ut ensam. Kan inte slappna av och gå i mina egna tankar som andra v erkar vara så duktiga på, utan jag vill ha någon att promenera med. Musik fungerar inte heller tyvärr, och har inte så väldigt bra musik i MP3 eller mobil så jag vet inte...

Något jag också kommit på också är att jag snusar vääldigt mycket. En dosa tar slut på knappt en dag, det tog en och en halv dag innan och då kunde jag till och med få ont under läppen när jag tog en ny. Men de sista dagarna, speciellt efter Norgeresan har jag snusat som bara den. När jag kom hem från Norge i onsdagsmorse hade jag tre eller fyra dosor kvar på stocken jag hade medmig, och jag tog upp en ny stock ur frysen idag, och den kommer brytas imorgonbitti.

Dessa dagar har jag inte haft något speciellt planerat förutom en tur till tvättstugan igår. Och sedan kom ju J över och vi tittade på film, men det är så stillasittande så då hinner man byta snus några gånger under en film.


Idag har Cosmos varit riktigt kelig, säkert för att Chippen har sovit nästan hela dagen. Det är inte ofta han koimmer och lägger sig på mig men idag satte han sig på mig och trampade så där som katter gör. Det var så mysigt! Cosmos är lite den häftiga som inte kan gosa om någon annan ser( Chippen alltså) men han är även mesig när Chippen är i närheten, går därifrån om Chippen kommer och gosar till exempel.

Har även fått klorna klippta på Cosmos idag, när han har varit så kelig ligger han still så jag passade på att klippa de små, och det både behövs och inte. Det är sällan han använder de men de låter mot parketten när han låter så de var lite för långe eftersom han inte får klösa av sig på klösbrädorna för Chippen. Så fort Cosmos försöker klösa av sig lite så kommer Chippen och snor platsen vid brädan. Även fast jag har två klösbrädor ska Chippen vara på just den Cosmos är, och eftersom han är lite mesig (Cosmos alltså) går han därifrån och struntar i att klösa av sig.

Ska försöka få till Chippens klor snart också, men han tycker inte att det är lika roligt. Det går att klippa möjligen 4 klor sedan tröttnar han och går därifrån. Så S brukar hjälpa mig att hålla honom när hon är här så jag passar på att klippa hans klor. =)

Många undrar väl varför man klipper katters klor eftersom de klöser ner de på bräda och träd och liknande. Men eftersom mina katter bara är inne och inte klöser så mycket på brädorna så behöver man klippa ner deras klor ibland. Någon gång i månaden räcker ganska bra.

Nu ska jag lägga mig i sängen och gosa med mina pojkar och läsa ut boken jag just nu läser.
"Snälla pappa, nej!"


Fredagskväll med film och onyttigheter

Igår var det fredag och min kompis J kom över på middag och filmtittande. Vi började med att kolla lite på tv för hon kom så pass tidigt att film inte var att prata om. Sedan tog vi en promenad och letade efter en matvaru butik som jag aldrig hade varit på och vi tänkte att en promenad gör ju ingenting. Så vi promenerade ungefär en halvtimme tills vi kom till butiken, och hon blev heelt slut. Hon har verkligen ingen kondition, jag trodde att jag inte har någon kondition men jag har visst lite. När vi gick hem från butiken tog vi en annan väg för att se om det fanns någon närmre väg, och det fanns det. Det tog ungefär 15 minuter att gå. Så J blev llite sur över att vi inte tog den vägen på ditvägen, men då visste jag inte att man kunde gå där.

Sedan blev det middag, Tacos. Riktigt gott var det.
Sedan smälte vi maten framför tvn och sedan började vi kolla på film.
Nr 1 blev Surveillance, bara 30 minuter för att den var så seg så vi bytte.

Nr 2 blev Donkey Punch, en thriller drama som var ganska bra.

Nr 3 blev Bröllopsduellen. Ny komedifilm. Den var också ganska bra.




När vi hade tittat på filmerna så var det dags att krypa ner i sängen, och J var rädd för mina katter. Vilket det inte finns någon anleding till, de är de raraste och mysigaste katter jag vet. Kanske för att de är mina?
Hon blev rädd när Chippen var på lekhumör och ville leka med hennes fötter, så hon sa till mig att ta bort monstret, han är inget monster! Han var bara lite lekig. Och när han känner att hon är rädd är det ju ännu roligare att leka med henne, så hon hoppade nästan upp i taket så fort han var i närheten och sade att hon inte skulle kunna sova. Men när jag vaknade mitt i natten kollade jag efter Chippen, och vart låg han? Jo precis bredvid J på hennes täcke. Och hon sov, så hon kunde visst sova haha.

Idag vet jag inte vd jag ska hitta på, möjligen hem till E med S och dricka vin, men inget helt bestämt ännu. Får se hur det blir senare när E har hört av sig.

Uppdatering om min (försvunna)almanacka

Almanackan är återfunnen! I min säng haha, den låg gömd under min pyjamas så när jag skulle ta på mig den igår kväll ramlade almanackan ut. Vilken tur=).

Hade innan jag hittade almanackan SMS:at min syster J och ringt syster E, och den var inte hos någon utav de, vad de kunde se. Och det var tur att jag inte glömt den i Norge för det skulle bli dyrt att skicka den med posten därifrån. Om jag skulle glömt den hos J som bor inte långt härifrån skulle det vara lättare, en 25 minuters promenad och jag skulle vara återförenad med min almanacka.

Idag har jag inte gjort så mycket, har bara tagit det lugnt på förmiddagen och sedan tog jag mig till centrum för att växla tillbaka pengarna till svenska kronor och sedan handla lite frukt och grönt, ganska mycket blev det men det var helt tomt på det i mitt kylskåp. Nu är det nästan fint i kylskåpet, skulle kunna få plats lite till men det orkade jag inte bära hem, blev ändå en ryggsäck och två påsar=).

Nu ska jag sätta mig i soffan och äta Kiwi och hoppas att jag inte är allergisk=). Det gick bra sist men inte gången före, då jag även åt penicillin så jag tror inte jag är allergisk utan bara var känslig.

Ha det!

Har ännu inte släppt taget om Norge

Har precis ringt till syster E för jag misstänker att jag glömt min almanacka där, vilket inte är det roligaste, tur att jag är ledig i en och en halv vecka till så jag inte har så mycket planerat. Dessutom vet jag inte om jag ens tog med mig den dit, men hittar den inte här hemma.
Det var Maken som svarade i telefon och han lät väldigt glad och stojjig, det gjorde han i och för sig hela tiden när vi väl var där också. Lilltjejen tyckte att han var både tokig och läskig. Hon skulle skrämma honom men han skrämde henne ännu värre=). Hon nästan skrattade och grät på samma gång ibland.

Idag har jag gjort ungefär ingenting, åkte och hämtade kissarna på förmiddagen och sedan när jag kom hem var det lunch-dags, sedan en tupplur på soffan som var väldigt skön, hörde inte ens telefonen när jag fick SMS, så gott sov jag. Sedan när jag vaknade efter den två-timmarsluren hade jag extremt ont i rygg och bål, slappnade väl av för första gången på ex antal dagar. Så jag hoppas att den värken har försvunnit tills imorgon. Sedan var det dags för middag och alvedon och sedan tv-tittande tills alvedonen börjat verka. Vilket den nyligen har gjort.

Båda katterna har sovit sedan vi kom hem, Cosmos har lekt lite med en ny leksak jag köpte till de, men det var väl så skönt att komma hem till dofter han känner igen så han har bara varit kelen och trött idag. Chippen har varit mer reserverad och låg först under soffan och nu i sängen.

När jag var och hämtade katterna var Cosmos framme direkt, men Chippen låg och tryckte under bäddsoffan i J´s rum. Fick lyfta bort en massa kuddar för att få fram en livrädd katt som nästan klöste min läpp i två delar för att han var så rädd.

Nu ska jag ringa min andra syster och se om almanackan ramlade ur min väska när jag var där innan resan till storstaden i Torsdags.

Hemkommen från Norge

Nu har jag kommit hem från Norge, borta bra men hemma bäst=). Har inte hunnit med så mycket sedan jag kom hem för en och en halv timme sedan ungefär. Har börjat packa upp och har hunnit duscha, och snart ska jag åka och hämta hem mina pojkar som har spenderat senaste veckan hos min mor. Ska bli så härligt att sitta/ligga i soffan med en katt i knät som ligger och spinner. Mysigt!

Sista dagarna i Norge var lugna, på måndagen tänkte vi åka till Gammlebyn(?) och titta på något fort från kriget. Men under resan till någon stad(ungefär Salzborg) ringde våran andra syster, och henne ville vi ju träffa under våran vistelse i grannlandet. Så vi åkte dit efter att vi varit och lämnat Brudekjolen=).
Vi mötte upp henne och systerdotter A vid något stall i närheten av Råde, där fick lilltjejen rida på A´s häst. Sedan åkte vi hem till syster och fikade.

Tisdagen var lugn, vi gick till centrum och kollade runt bland de få butikerna, sedan tog vi oss tillbaka till huset och åt lunch och fikade. Sedan var det snart dags att åka hem till Sverige igen.
Farvälet vid tåget var väldigt känslosamt, Syster E grät, så jag började nästan gråta. Man vet ju aldrig när vi ses igen, förhoppningsvis oftare än vanligt.
Lilltjejen ville inte sova på tåget, det tog ett bra tag innan hon somnade men tillslut somnade hon och sov tills vi väckte henne vid halv sju ungefär.

Nu ska jag snart möta min syster och hämta kissarna.

Ett norsk blogginlægg.

Sitter just nu i grannlandet Norge, så det blir norskabokstæver i detta inlægg.

Åkte hit i torsdagskvæll, med nattåg från storstaden, kom fram i Norge vid 06,08 och blev då upphæmtad av min syster och blivande make. Resan hit var vældigt jobbig, sov ungefær 30 minuter på grund av en vældigt høg ljudvolym och att jag inte kan slappna av nær jag inte ær hemma. Under fredagen hjælpte jag min syster med dukning och liknande. Sov sedan och en stock natten till lørdag.

Under lørdagen var det dags før bryllup=). Brøllopet børjade 13.00, vi satt alla med spænning och væntade på att bruden skulle komma gående mot altaret. Hon var verkligen vacker i sin stora brudklænning. Gummen var också vældigt stilig.

Under vigseln var det bara tårtorknng och koncentrera sig på att førstå vad de sade som var på tapeten=). Har børjat førstå vad de sæger nu efter snart tre dagar.
Vid 17.00 var det dags før brøllopsfest med tre-rætters middag och live-band=). Maten var riktigt god, førrætten smakade jag inte ens på, det var lax och jag æter inget från havet som jag så fint sæger. Till huvudrætt var det kalv och till efterrætt var det någon sorts passionsfruktspudding av något slag, riktigt god den också=).

Sedan var det dans och fika under resten av kvællen. Var tillbaka i systerns hus strax innan två, och festen fortsatte långt in på natten.

Idag, søndag, har det varit stæd under førmiddagen och sedan har jag hjælpt min systerdotter att klippa klor på hennes marsvin. Strax ska vi fika på tårtan som blev øver igår.

På tisdag går tåget tillbaka till storstaden, så innan det ska vi førsøka træffa våran andra syster och møjligen systerson om han tænker vara hemma.

Uppdaterar igen på onsdag skulle jag tro=).

Packning påbörjad!

Det känns som jag ska vara borta i evigheter, säkert för att jag vet att jag inte får träffa mina älsklingar på nästan en vecka, vad de kommer bli glada när jag kommer hem!

Har idag varit i centrum med S, S och E och handlat det sista inför resan, tror jag. Har köpt mig öronproppar och en sovmask, en "fluffig" rosa med texten: "Schhhh......Sleeping in Progress". Tyckte det var för härlig när jag såg den på Lagerhaus och den var jag tvungen att köpa, kostade bara 29:-.  Vi gick i nästan hela centrum när vi till sist landade på Stadium, där E skulle köpa skor, när vi då kollar runt på skor ser jag till min förvåning, skor för 29:-. Måste ha!! Så jag köpte mig ett par skor också men bara för att de var billiga och inte såg helt shaskiga ut.

Imorgon bär det av hem till mor och syster för att lämna av katterna och allt som ska följa med, även vaccinationskort i fall de blir sjuka, det vet man aldrig! Och så har jag tvättstugan, vilket jag kom på idag, så jag måste ringa min syster som ska köra mig och kissarna dit, så vi kan komma överens om en tid som inte krockar allt för mycket med min tvätttid.  Sedan blir det packa det sista när allt är torrt och sedan ta sig in till T-centralen och tåget till Norge.
Funderar på att om min syster kan köra under eftermiddagen och jag hinner bli helt klar i tvättstuga och packning att jag landar hemma hos henne när vi har lämnat kissarna till mamma.

Sitter nu och pratar med min syster, och det blir att lämna katterna mitt i tvättstugan, då kan jag i och för sig packa i lugn ro när allt är torrt. 

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0