Har inget att komma med

Har nästan inget att blogga om idag, har varit på jobbet, och sedan fick jag skjuts hem av min syster som var i skolan granne med mitt jobb. Och sedan handlade jag lite, lagade mat, låg på soffan en stund, och nu har jag precis diskat.
Vad ska man säga?
Det jag kan berätta är att jag är väldigt seg/trött just nu.
Ikväll är det säsongspremiär av Grey´s Anatomy, så det ska jag bänka mig framför, sedan är det Fråga Olle´s dokumentär eller vad det nu heter. Det ska jag ävl också titta på om jag håller mig vaken så länge. Det märks.

Tre oinbjudna gäster till och med

Två duschar senare hittade jag fästing nummer tre! Hur kunde den vara kvar efter gårdagens dusch på 20 minuter? Den fästingen som jag hittade idag hade jag inte sett igår, och det var konstigt för även denna fästing vad på vaden, som de andra två igår, och det är inte ett ställe man inte ser om man tittar efter fästingar. Och det gjorde jag igår, eftersom jag hittade två igår, letade jag igenom hela mig ännu en gång igår, och då var den inte där... Udda.

Snart ska jag dra mig till jobbet. Och jag hoppas att jag får mycket att göra, men det vet man aldrig.


Skogsmullen är hemma, med två oinbjudna gästerIdag har jag spenderat några timmar i skogen, det blev väl ungefär tre timmar. Vi gjorde upp en eld så vi kunde grilla korv. Elden gjorde vi upp i på pinnar, men vi fuskade lite. Hade med oss tändvätska, men korven blev grillad=).
Efter lunchen gick vi runt i skogen och letade svamp, och det hittade vi några, har ingen aning om hur många liter/kg det blev, sammanlagt om man räknar alla svampar gänget plockade blev det nog nära inpå ett kilo. Vi hittade taggsvamp, höstkantareller och några brontokantareller. Vi hittade också lite blåbär och lingor, inga mängder som blev plockade, vi såg dessto mer.

Våran fina eld

Fingersvampsbebisar

Några svampar och ett blåbär


Skalbagge

Svampareller

Höstkantareller


Jag hade med mig två oinbjudna gäster hem, två fästningar!! Jag Såg de när jag var på väg in i duschen och tänkte att det säkert bara var lite jord, men de satt fast! Och jag tycker verkligen inte om fästingar, inte mina kompisar. Så så fort jag kom ut ur duschen åkte pincetten fram och tända ljus, sen dog de! HAHAHA!! Det där ska föreställa ett häxskratt.

Efter våran lilla tur i skogen åkte jag hem till min syster och spenderade några timmar där, vi kollade på present till mormor, som visst fyller 80. Inte 81 eller 83, hmmm... Inge bra att inte ha koll på hur ung mormor blir. Men jag visste att det var något med 80 i alla fall=).


Vinkväll bokad

Har precis pratat med R, och vi har nu bokat in nästa vinkväll, då ska även vännina S vara med, som R kallar för Noppa Noppa. Det ska bli riktigt trevligt=).
Vi har inte bestämt lokalisation ännu, om det blir hemma hos R eller om vi kan vara hemma hos L som bor i närheten utav mig. Spelar ingen större roll, det är umgänget som spelar roll. Så nu har jag hört av mig till S som ska skriva upp i almanackan så hon inte dubbelbokar ännu en gång:P, fast almanackan kommer nog fram i morgon lät det som på hennes sms.

Sitter just nu och funderar på när jag ska sova, om jag ska sitta vid datan ett tag till, eller titta på American History X som börjar nu vid 22, eller titt apå något annat. I-landsproblem.

Funderar också på om jag ska parta till det med en Dooleys och mjölk drink. Skulle vara gott.

Nu ska jag fortsätta fundera i min ensamhet=).
Sov gott

Lugn dag

Idag har det varit ganska lugnt, var klar medd tävtten vid 11-tiden. Sen har jag inte gjort speciellt mycket, diskat och plockat lite bara.
Höll på att somna på soffan, men gick upp och lagade mat istället.
Satt emig sedan och bokade in en kryssning med några kollegor, 460 kr, dyrt som attan! Men jag är ensam i en hytt, skulle vi varit fler skulle det blivit billigare men kollegan jag hade tänkt dela hytt med kan inte åka, möjligen att man bokar in henne i efterhand. Men vi får se. Jag ska i alla fall guppa iväg=).

Imorgon blir det grillning, ska bli riktigt trevligt. Sedan börjar arbetsveckan igen, måndag till fredag. Skönt att vara ledig en helg till efter denna=).

Lördag morgon 08,00

Jag har inget bättr för mig en lördags morgon än att ha tvättstugetid. Bokade tvättstugetiden för tre dagar sedan, det var den enda lediga för en vecka framåt, och båda mina tvättkorgar var proppfulla. Hur kan det bli så mycket tvätt när det bara är jag som bor i mitt hushåll? Kan ju inte påstå att katterna smutsar ner mina kläder, så de tänker jag inte ens skylla på.

Jag har precis varit och startat maskin nr 3-4. Och om 40 minuter blir det maskin nummer 5-6. Sen hoppas jag att det tar slut. Om jag har tid kvar kan jag tvätta mitt överkast också. Nu tänker jag skylla lite på katterna faktiskt, för överkastet behöver bara tvättas för att det är så extremt mycket katthår på, Cosmos sover på överkastet om nätterna och rullar runt, och dagt5id ligger båda två i en hög på samma ställe som Cosmos sover, så överkastet har katterna smutsat ner, eller rättare sagt hårat ner.

Igår var jag och köpte burkar till mitt löste, och nu är de dekorerade. Med hjärtan och några klistermärken som ska se ut som juveler. Inte det jag hade tänkt mig men de är roligare än helt gråa nu i alla fall.
Idag har jag inget annat än tvättstugan planerad, kanske blir lite städning också, imorgon är jag inte hemma på ex antal timmar, eftersom jag ska iväg och grilla med några familjemedlemmar. Så jag ska vara hos min syster vid 11-tiden och vi ska möta resten i en annan kommun, ungefär 15minuters bilväg, klockan 11.30.
Igår tipsade en kollega om pinnbröd, så det skrev jag ned receptet på och jag får se om det blir något pinnbröd. Verkar inte vara så svårt att få till, men det tar nog ganska lång tid. Man kan alltid göra ett försök. Det kanske är roligt för lilloppan att grilla pinnbröd=).

...

Igår blev det inget gym, vaknade vid kvart över nio, och jag skulle behövt åka vid nio för att ens hinna komma in på gymmet och värma upp och hinna göra något innan jobbet börjar. Så det skippade jag, ringde istället till jobbet och frågade och jag fick flexa två timmar, och det tick jag=). Så då tog jag mig till centrum och en shoppingtur, var på jakt efter ett par skor, en lite party-aktigare topp och några småburkar till mitt löste, och kollade även efter en burk till spaghetti.
Jag hittade inte så mycket tyvärr, var till Stadium och kollade efter skor, men där hittade jag inget, så då gick jag vidare till Inter Sport och inte heller där hade de några skor till mitt förfogande. Därifrån gick jag vidare till Lagerhaus och kikade runt lite, där hittade jag faktiskt en burk till spaghetti. En röd burk i glas, med hjärtan som var genomskinliga.
Sedan gick jag vidare till Åhlens och tittade efter burkar till mitt te, och där hittade jag inga fina, men när jag väl kom till jobbet fick jag ett bra tips från en kollega, att om jag köper en enfärgad så kan jag ju klistra på några roliga figurer eller märken. Så det ska jag nog göra, får ta mig till centrum efter jobbet på fredag och köpa mig de och några märken jag kan klistra på.

Sedan på jobbet var det ganska bra, verkade ganska lugnt när jag kom men sedan small det till och då fick jag att göra i ungefär två timmar, men sedan blev det lugnt igen, förutom allt annat som ska meckas ihop.

Idag har det varit en lugn dag på jobbet, vi har varit mycket personal, egentligen var vi inte mycket personal, det var dåligt med patienter. Men det var ganska skönt att inte behöva stressa sig igenom dagen, vilket jag sällan gör i och för sig. Det jobbiga är bara att det känns som jag glömt något, fast jag vet att jag gjort allt jag skulle. Det är det värsta med lugna arbetsdagar.

Idag ringde min syster angående helgen, tid är bokad och det är utskickat "inbjudningar" till skogen och grillning. Hon frågade också om jag jobbar nästa helg, vilket jag inte gör. Hennes kille åker utomlands nästa helg och hon har svårt att sova utan någon bredvid mig så hon frågade om jag möjligen kan sova hos henne då, och visst kan jag det. Så hon får kramas med mig istället =).
När hon ringde blev jag lite paff när jag för en barnröst säga "hej, jag ska sova nu". Då var det lilloppan som fick börja samtalet. Och hon är ju så söt! Hon berättade att hon hade badat idag, utan bubblor. Och att hon ska till badhuset imorgon och bada med mamma. Och där ska hon hoppa så här "hopp!" och plaska i vattnet. Och hon ska även på bio imorgon sa hon, undrar vad det blir för film?

Ikväll har jag beställt nya böcker, 13 böcker blev det, bara en massa hemska böcker. Det är ju sådant jag tycker om.

Imorgon ska jag lunch med S=). Ska bjuda henne på lite lunch och lämna över hennes piller och några piercingsmycken jag inte har användning för längre, var "tvungen" att plocka ur en utav mina piercingar för att den höll på att stötas bort, hade blivit alldeles sned och ömmade lite titt som tätt. Den har jag haft i tre år så den borde inte stötas bort tyckte jag, men det gjorde den.

Nu ska jag koka mig lite te och krypa ner under filten innan jag blir en isbit.

Rekommenderar en väldigt bra bokserie.

Idag lästa jag ut den sista boken i den självbiografiska serien av Lotta Thell. Riktigt bra serie, det var väldigt svårt att lägga bort boken, så jag var tvungen att bestämma mig för att jag skulle bara läsa ut det kapitlet jag läste på och sedan lägga bort boken.  Serien är fem böcker lång och handlar om Eva, heroinmissbrukare. Om hennes liv från tonåren och kollektiv till vuxen och mor.

I första boken, Utan en tanke, får man läsa om Evas tid på Hasselakollektivet. En hemst period för henne och alla andra "intagna".
I andra boken, I skuggan av värmen, får man läsa om Evas liv efter kollektivet, nu är hon i tidiga tjugoårsåldern. I denna bok träffar hon även en man, en man,Erik, man inte kan tänka sig vill vara tillsammans med en heroinmissbrukare.
I tredje boken, Bortom ljus och mörker, får man läsa om Evas och Eriks kamp om en heroinfritt liv.
I fjärde boken, Kärleksbarn, behöver nog inte säga så mycket, titeln berättar nog det mesta=).
I femte och sista boken, För kärleks skull,  får man läsa om Evas kamp mot och för Erik.

Väldigt bra böcker om du tycker om självbiografier och sanna berättelser. Jag var helt fast i en månad som det tog för mig att läsa ut alla fem.


Grillning i helgen=)

Planerna fortsätter, på söndag ska jag ut och grilla med två systrar om jag förstår det hela rätt. Får se om mamma ska med och om det blir i gamla kommunen eller i nuvarande. Men det märks.
Idag har det varit en ganska bra dag på jobbet, det har varit lugnt men ändå plockigt, ganska lagom.
Och jag är fortfarande velig inför morgondagen, ska jag åka och träna med min lilla förkylning så den bryter ut snart eller ska jag försöka flexa och komma två timmar senare? Tänkt vilka I-landsproblem man har, ska man åka och träna eller komma senare till jobbet. Inte det största problemet i världen tack och lov.

Om jag ska åka och träna imorgon måste jag åka hemifrån vid typ nio för att hinna komma in i gymmet innan jag ska gå och jobba. Och det är ju lite värre, hinner verkligen inte vakna innan jag måste åka iväg. Och sådant hatar jag när jag har möjlighet att vara hemma lite längre än till strax innan sex på morgonen.
Det skulle ju vara skönt att komma igång med träningen, så just nu lutar det åt gymmet, men jag har ju inte sovit ännu. Är väl för trött eller seg imorgon, eller så sover jag för länge.

Nu ska jag krypa ner och läsa några rader innan jag deckar.

Sov gott

En ny vecka har kommit.

Då var det måndag igen, och en hel arbetsvecka framför sig.
Min arbetsvecka börjar om knappt två timmar, så jag ska snart börja röra mig mot jobbet.
Imorgon funderar jag på att ta mig till gymmet innan jobbet, måste verkligen komma igång igen. Men är lite förkyld, så det kanske inte är det bästa. Men jag blir nästan aldrig av med mina förkylningar, jag är förkyld nästan hela vinterhalvåret. Hur ska jag då komma igång med träningen?
Har ett jobbigt pass på jobbet imorgon, inte svettigt jobbigt men jag börjar vid 12, och jag HATAR att börja klockan tolv. Hinner inte mer än vakna innan jag behöver åka till jobbet. Då kan man lika gärna jobba förmiddag, hinner ju ändå inte med att göra något innan jobbet. Som idag har jag hunnit diska, ska snart fixa lådan också, men först ska jag göra mig iordning så jag hinner bli klar innan jag behöver åka.

I helgen är jag ledig, får se vad jag ska hittapå då. Det var tänkt att familjen skulle ut i skogen och grilla och plocka svamp/blåbär/lingon det vi hittar. men det har visst blivit ändrade planer för att mor min ska fortas med resten av hennes syskon, en present till mormor som fyller 83 unga år. Tror att det är 83 i alla fall, möjligen 81, men jag kommer inte ihåg att det var något stort hippo förra året. Så det är nog 83.
När jag blir gammal vill jag vara lika frisk som min mormor, slippa åka in och ut från sjukhus hela tiden.

Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet och allt annat man ska hinna med innan.

Lördagnatt

Ganska mycket har hänt sedan sist, altså nattpasset jag hade lite tråkigt på. Jag kom hem vid ungefär 8.30 på torsdag morgon, slumrade lite på soffan och låg underbart skönt. Sedan ringde telefonen, det var schemaansvariga C som ringde och skulle diffa, vilket vi inte hade hunnit på onsdagen. Så jag diffade schema lite halvvaken och gick med på det mesta, men jag hade almanackan framför mig så jag var inte helt borta.

Sedan somnade jag efter 11.30 någongång och sov till ungefär 18.30. Sedan var det bara att vakna och göra något så man skulle bli trött så jag kunde sova natten till fredagen då jag skulle börja jobba vid 14. Somnade efter 23.00 och vaknade sedan fredag morgon vid 06.20 första gången, men inte ville jag gå upp då, utan jag tvingade mig själv att somna om och gick inte upp förrens vid halv 10. Sedan var det bara göra sig i ordning för jobbet.

När jag var på väg till jobbet hade jag en känsla av att jag skulle behöva jobba ännu en natt, men så var inte fallet, tack och lov. Utan jag fickåka hem vid 21.30 och sedan vara tillbaka igen vid 07.00.

Vilket jag knappt orkade, det var väl mycket för att jag visste att jag skulle hem till R och R ikväll och att jag skulle vara uppe halva natten. Men det har ju gått bra. Är ju vaken än så länge.
Har nu precis kommit hem och ska snart krypa ner i sängen. Men innan dess måste jag få bort allt smink jag har dragit på mig ikväll.

Kom hem till R och R vid strax efter 19 ikväll, och var där tills klockan blev närmare halv 2. Det var riktigt trevligt, fick träffa R och R, dessutom fick jag träffa några andra jag har fattat tycke för under våra tjejkvällar, vilka inte har varit allt för många. men både C och L var där, och de är ett par väldigt trevliga flickor.
Det var värre att åka hem från deras nya lägenhet, som förresten var riktigt fin! Än från deras gamla mitt i stan, tog mig en och en halv timme, varav ungefär max 5 minuter var taxiresan från centrum.

Fick även ganska bra komtakt med en man som jag kan kalla för K, han jobbar visst på en butik i "mitt" centrum, och han var jättre trevlig och tyckte att jag skulle kika förbi butiken någongång. Och det tänker jag nog göra. Han verkar vara en sån kille man kan prata om det mesta med. Han är upptagen så mycket mer blir det inte, haha. Men tyvärr hade han en dispyt med sin flickvän under kvällen som jag hoppas reder ut sig. Vilket han tror att det kommer göra.

Nu ska jag gå coh sova några timmar=).

Snart får jag åka hem och sova!

Nu är det ungefär 45 minuter kvar till avlösning, ska bli så skönt att komma hem. Har klarat denna natt med bravur tycker jag själv=). Har haft en lugn natt, men ändå pysslig, sedan förra inlägget har jag inte "hunnit" läsa mycket i min bok, några kapitel bara, gissar på tre-fyra st. Duger ju det med, ville ju inte läsa ut boken för tidigt, och nu har jag plöjt igenom 2/3 av boken. Bra jobbat på tre dagar!
Och inte fick jag något att göra vid tretiden som jag sade till doktorn att han skulle fixa, men som sagt klarade jag av natten bra änå. Men skulle nog varit lite roligare att ha lite mer att göra. Men så är det väl med nattpass, resten av världen sover ju, inte riktigt men man vill ju inte störa nattsömnen i onödan.

Förhoppningsvis sover jag lika bra idag som jag gjorde efter förra natten, cirkus sex timmar. Det var skönt det. Och så hoppas jag att jag sover lika bra inatt, skulle vara underbart=). Vill sova som en prinsessa, men det är nog svårt med två gossjuka katter där hemma.

Idag ska jag då inte göra mycket mer än att återhämta mig från nattens äventyr, så jag är väl en soffpotatis i eftermiddag.
Och sedan är det jobb på fredag och lördag. Och seddan ska jag hem till R och R på lördag kväll. Titta på nya lyan, ska bli trevligt. Får se hur länge jag blir kvar där eftersom det är längre att åka nu, gissar på att det tar minst en timme att komma dit. Och så ska det gärna passa med buss/tunnelbana och liknande.

Halva passet har gått...

Lite mer än halva faktiskt, och det går bra än så länge. Jag har beställt jobb till klockan tre, och vi år väl se hur det artar sig. Beror på vad doktorn hittar på för roligheter, han kanske sover sig igenom natten. Det märks...

Passet började ganska bra, men sedan blev jag småseg efter vilan på soffan innan jag åkte hit. Men nu är jag nästan pigg som en lärka.

Har hunnit läsa några kapitel i min bok också, 5-10 st, det är väldigt korta kapitel så det är mindre än vad det låter. Låter som jag inte gjort annat än läst. men om jag jämför detta pass med förra nattpasset, har jag gjort så mycket som jag gjorde på hela förra nattpasset redan nu. Och det är ju bra=).

Nu ska jag väl fortsätta läsa min bok eller surfa lite till, just nu är det lugnt som en filbunke här.

Det blir en lång natt

Dagen började ganska bra och sedan blev det rörigt ett tag.
Vaknade en ganska bra tid, vid halv 9 någongång. Ganska lagom att vakna vid den tiden när man jobbar kväll. Har vaknat vid sjutiden två dagar på raken och då blir man trött så mycket tidigare.

Vid tiotiden ringde jag till jobebt och frågade om jag kunde få flexa två timmar, så jag skulle hinna vara hemma lite mer innan jobbet. Skulle börja klockan tolv. Det kunde jag inte göra, det var redan kort om folk och det var  bra om jag kunde komma in och lösa för luncher. Sedan efter knappt en halvtimme ringer det från jobbet, då är det bemanningsassistenten som ringer och frågar om jag kan jobba i natt, alltså kväll-nattpass. Visst säger jag, om hon kan få bort mitt kvällspass imorgon, så jag kan få sova. Med tanke på att jag har lite svårt att sova.

Sedan när jag sitter och väntar på bussen ringer det igen, bemanninsassistenten. Och säger att kvällen imorgon är fixad och undrar omjag vill komam till två. Då blir jag lite förvirrad, det gick ju inte nyss? Så jag berättar att jag ringt och att det inte gick för att det var kost om folk. men nu sitte rjag fortfarande hemma, ska snart börja röra mig till jobbets fyra väggar, och vara instängd där i 17 timmar. Vad roligt det ska bli, inte!

Det märks hur denna natt blir, är redan trött i ögonen, men det är väl bara för att jag har försökt vila lite på soffan innan jobbet.

Nu ska jag åter packa väskan inför arbetspasset och sedan göra iordning mig inför jobbet.

Uppdaterar väl någongång i natt antar jag=).

Mamma??

Läste rubriken på Alex Schulmans inlägg idag, att om man petar bort snor på barn är man en mamma, eller det är ett mammabeteende rättare sagt. I sånna fall är jag troligen en bra mamma, i framtiden. Jag vet inte hur många jag petat bort snor på, haha, trevligt ämne att skriva om. Både på barn och på vuxna, de vuxna har varit patienter på jobbet. Så då har jag självklart handskar på mig.

Nu över till min förbannade dammsugare, som dog mitt under min dammsugning, eller precis när jag har en plätt på typ 2x3 m kvar i hela lägenheten. Tror det är överhettad, eller möjligen att påsen är full. Påsen är nog proppfull men jag tror nog att det är överhettningen. Jag som nästan var på städhumör, behövde städa så det var bara att dra fram dammvippa, dammsugare och snart kommer skurhinken fram. Så fort jag har fått den lilla plätten dammsugen. Sedan är det bara disken kvar, och där finns det lite grann. har jobbat hela helgen och dessutom var jaghem till min syster i lördags efter jobbat och åt middag. Och igår somnade jag på soffan. Så disken har fått vänta tills idag.

Har haft en ganska bra helg på jobbet, lördagen var ganska hektisk, men det var väldigt kul att ha något att görahela tiden. Och söndagen var lugnare, men då var vi en extra personal, det hjälpte ganska mycket faktiskt.

Denna vecka har jag fyra kvällar och en morgon framför mig. Och i helgen ska jag hem till R och R´s nya lya. Ska bli riktigt trevligt. Enligt R så kommer jag älska lägenheten, och det komemr jag säkert göra, det var visst en ganska nybyggd lägenhet. Några år gammal bara. Ungefär 4-5 år gammal. Och det är ju så gott som helt nytt=). Tillskillnad från min lägenhet som är byggd någång på 60-talet.

Nu ska jag fortsätta prata med S i telefon och sedan se om dammsugaren är botad.

Ännu en helg på ingång.

Igår gjorde jag något åt mina behov, var och köpte mig en vattenkokare, köpte även ett våffeljärn och en stekspade som jag skrev att jag behövde, eller ett våffeljärn var det inte ett så stort behov av, men det kan vara bra att ha. Så nu är jag en stolt ägare av en vattenkokare.
Eftersom jag varit sugen på våfflor vid några tillfällen passade jag på att köpa ett paket frasvåfflor när jag samtidigt köpte våffeljärnet. Så det blev våfflor till lunch igår, och det var gott, men jag ångrar det lite i efterhand. Började må så illa så jag ville stoppa fingrarna i halsen. jag vet inte va<d det är med mig och våfflor/pannkakor. Blir alltid illamående. För mycket mjölprodukter kanske?


Efter min tripp till centrum och shoppingrundan gjorde jag inte något speciellt, det blev mest vila på soffan. Bemanningsassistenten på jobbet ringde mig två gånger under gårdagen angående lite byten i helgen, och om jag ville jobba heldag idag, men det skippade jag. Ville sova ut en dag till. Och det gjorde jag rätt i=). Sov till klockan nio idag och efter det har jag inte gjort många knop. Har precis kommit ut ur duschen och ska snart äta lite lunch innan arbetet.

Jag ska iväg på en ny visning i nästa vecka, i ett område jag knappt känner till, får se hur det blir om jag får den lägenheten. Behöver byta bort ett pass för att kunna gå på visningen som ligger någon kilometer från jobbet, vilket är skönt. Visningen är klockan 19, och ska då försöka byta så jag slutar jobbet vid 16, och sedan gå och träna innan visningen. Känns onödigt att åka hem och sedan vända.

Jag kom fram till att jag har köpt riktigt äcklig honung, någon KRAV-märkt blomsterhonung, som smakar pyton. Tänker nog ta med mig båda flaskorna till jobbet och ge bort de. Smakar verkligen pyton, trodde först att det var mitt nya te som det var en udda smak på, men när jag sedan tog ett annat te smakade det lika illa.

Nu ska jag göra mig i ordning för arbetet. Ha en trevlig kväll/helg.

Behov

Jag har kommit fram till att jag har behov av lite köksartiklar(?). Så det tänkte jag nog åka och köpta imorgon när jag ändå är ledig. Jag är i behov av en vattenkokare, nej jag äger inte en sådan. Så jag kokar vatten på spisen, det fungerar ju det med men jag gissar på att det drar mer el, det tar mer tid också, beroende på vilken kastrull jag väljer. Har en som tar väldigt lång tid på sig att börja koka, och en som det kokar på bara några minuter.

Funderar också på att köpa ett våffeljärn, har varit väldigt sugen på våfflor vid några tillfällen, men lite svårt att göra våfflor utan våffeljärn. Det går säkert att steka våfflor men det blir inte samma smak kan jag tänka mig.

Dessutom måste jag köpa en stekspade, nej jag äger inte en sån heller. Jag vänder t.ex. ägg med min slickepott, som nu har börjat smälta så jag är i stort behov av en stekspade. Så jag ska nog passa på att köpa en sådan också när jag ändå håller på=).

Vattenkokaren har jag störst behov av, med tanke på att det är te-tider nu. Är väldigt frussen av mig på kvällar så då slinker en varm kopp te ner ganska lätt.

Just nu sitter jag och väntar på varor från netextra, varorna skulle levereras mellan 20-22 ikväll, hoppas de kommer så tidigt som möjligt så jag kan sova snart=). Börjar bli lite småseg, har nog inte återhämtat mig från nattpasset riktigt än. Blev riktigt förvånad när klockan ringde imorse, trodde det var ett skämt, men det var det inte kom jag fram till efter en stund. Då var det bara att stiga upp och göra sig iordning för jobbet.

Nu ska jag tända lite ljus och fortsätta vänta.

Godmorgon.

Nu har jag precis vaknat, har inte sovit så länge som det ser ut. Jag var vaken till ungefär 12, förutom en liten tuplur vid tiotiden. Kunde verkligen inte somna på soffan så när jag gick och lade mig i sängen vid tolv somnade jag ganska fort och vaknade nyss av att S ringde. Det var ju väldigt bra eftersom jag börjar jobba kl sju imorgonbitti. Vill ju inte vakna vid tolv och vara utvilad så jag inte kan somna om innan jobbet.

Är ändå lite paff över att jag sovit i sex timmar, på dagen! Jag har bara kunnat sova tre-fyra timmar innan. Men idag fick jag till hela sex timmar.

Inte orkar jag ordna någon gourmet-middag heller. Håller på att värma på potatisbullar, då behöver jag inte göra mycket förutom att kolla till ugnen lite då och då, väldigt att ha sådan "nöd"-mat när man e trött som jag =).

Min lilla Chippe-lipp har sovit med mig väldigt mycket idag, han låg med mig i soffan ungefär två timmar innan han tröttnade. Sedan kom han och lade sig med mig i sängen några timmar också, undrar vad de gjort under natten när de har haft FF.

Nu ska jag titta på tv och slappa lite=)

Natten är snart avklarad.

Sitter nu och väntar på att bli avlöst om en timme, får åka hem tidigare men nu är jag pigg och kan lika gärna stanna en timme till känner jag. Kommer ändå ha svårt för att somna när jag kommer hem. Blir en dushc och sedan ligga på soffan antar jag och så märks det om/när jag somnar.

Denna natten har varit väldigt lugn, men ändå gått väldigt fort. Tack och lov för min bok och kortspelet Kungen som jag har roat mig med under nattens gång. Låter som jag inte gjort annat än att läsa och spela, men lite mer har jag gjort. Skulle önska att det hände något riktigt roligt snart så jag blir glad över att stanna den sista timmen som är kvar.

Nu har jag i alla fall kommit fram till att jag kan jobba natt, men sedan om jag kan återhämta mig är en annan sak. Men någon enstaka natt kan jag nog jobba utan problem. Nu fick jag ledigt imorgon för att återhämta mig, bara jag får en dag för att återhämta mig så är det ganska lugnt=). Skulle int ekunna jobba natt och sedan komma och jobba igen vid 14-tiden. Aldrig i livet!

När jag kommer hem sedan kommer jag nog bara ligga på soffan och glo på tv samtidigt som jag slumrar lite lätt. Kommer nog ha minst en katt i knät/famnen under dagen, de är inte speciellt vana vid att jag inte är hemma nattetid. Har bara "sovit" borta tre eller fyra gånger under mina kissars liv hos mig. Skönt det, de är ju mitt liv de där små liven.

Nu ska jag nog spela lite mer kungen, och sen får jag åka hem och glo=).

Mitt i nassen...

Sitter på jobbet och försöker hålla mig vaken. Inte allt för svårt än så länge, det blir nog värre vid 3-4 att hålla sig vaken. Men det tar man när det kommer.
Fick reda på vid 20-tiden att jag behövde jobba natt, ganska skönt att inte veta om det i förväg, för då slipper man må dåligt över att man ska vara hemifrån allt för länge.

Får se hur jag mår imorgon och på onsdag efter denna natt, är ju inte van att jobba natt så imorgon får jag nog bli glad över tre timmars sömn, som jag klarat mig på de andra gångerna jag jobbat natt. Jag räknade ihop att mitt arbetspass blir 17 timmar långt. Lite mer än de sju jag skulle jobbat egentligen.

Innan jobbet idag tog jag mig till centrum och handlade bok nummer tre i serien Lotta Thell skrivit, läste ut bok nummer två igårkväll och ville inte vänta på leverans från Adlibris. Så jag köpte boken för nästan dubbla priset, men det var det värt. Har något att läsa nu inatt=). Jag köpte även smycken till näsan, har inte haft några smycken i på många år och nu blev jag sugen på att ha det igen.

Nu ska jag fortsätta läsa eller vara social med kollegorna. Det märks vad jag hittar på=).

Min middag idag.

Idag fixade jag kyckling till middag. Har även fotat nästan hela processen

                                   

Detta är lök,kyckling och Chili.  Lägg sedan ner lite morot och låt det bryna. Blanda i Chilisås. Denna valde jag.


Koka sedan pasta/ris. Jag valde risnudlar och blandade ner i grytan.


Halva dagen har gått

och jag har hunnit med ganska mycket för att vara en ledig dag. På mina lediga dagar brukar jag bara vara ledig och inte göra någonting. Men idag har jag hunnit stryka på mellanlägget på min broderade duk. Och badat i nån timme.

När jag tappade upp vatten i badet gick jag och letade efter Chippen som hade försvunnit spårlöst, det gör han ganska fota. Men han återfinns nästan alltid på samma ställe, under mitt täcke. men idag var det på ett annats ställe. Se själva:Som ni ser är min katt också frusen, och har tagit sig in i påslakanet och lagt sig där för att ta en tupplur.


Ledig helg, underbart!

Denna ledighet började riktigt bra, åkte hem från jobbet igår och fixade till mig lite fort för att sedan åka in till stan med mina systrar J och S. Inne i stan gick vi på en Kina7mongolisk restaurang och åt tills vi storknade, mycket för att det var så dyrt. 178:- för buffén. Men det var riktigt gott, måste nog gå dit igen.
När vi hade ätit klart och betalat för oss gick jag ut och väntade på de, och då såg jag att jag varit där förut, inte på restaurangen, men på nattklubben vägg i vägg. Var där med R och E häromveckan, inge bra ställe. Vilket sammanträffande, tänkte inte på att det var en restaurang bredvid när jag var där och "festade".

Imorse vaknade jag vid sex-tiden och hade förbaskat ont i ryggen, ingen aning om varför. Somnade tack och lov om och vaknade sedan vid havl nio, kors i taket! Gick upp och tittade lite på tv, och har nu precis ätit frukost. Ska lägga mig i ett varmt bad när detta inlägg är skrivet tror jag. Är så frusen av mig nu i hösternastid.

Igårkväll när jag kom hem från middagen tänkte jag kolla på en utav filmerna jag fick hem igår. En shopaholics bekännelse, men den fungerade inte. Så den måste jag skicka tillbaka och få hem en ny. Tänkte sedan att jag skulle titta på Twlight som jag har haft hemma ett tag men ännu inte sett. Började titta på den men så gick ögonen ikors så den stängdes av och jag deckade i sängen 30 minuter senare.

Nu blir det bad och värme!=)

Usch vilken dag

Idag har det inte varit någon bra dag, vaknade jättetrött, och har inte blivit så mycket piggare tills nu. Sedan när jag väl kom till jobbet såg jag att jag v ar placerad på isolering, igen!!! Ungefär 75% av mina arbetspass sedan semestern har varit på isolering, jag börjar verkligen tröttna på det här! Sitta instängd och borta från världen så pass länge är lite jobbigt för psyket. Har ingen kontakt med resten utav avdelningen utan bara jag och en till som har kontakt, förutom patienten då. Nog om detta.

Imorgon är det sista passet inför helgledighet. Ska bli så skönt. Ska troligen ut och äta med två utav mina systrar imorgon kväll, ska bli riktigt trevligt. Blir nog Kina-buffe så mycket vet jag. Sedan vart och när har jag ingen aning om ännu. Skulle ringt min syster S igår men det glömde jag hel bort, satt och pratade med vänninan S istället hela kvällen, förutom kanske en timme=).

Igår handlade jag lite frukt när jag var på väg hem, och när kassören sade 27 :- betalade jag och gick fort. Kändes inte som om det var sant, köpte en stor klase bananer, sex stora potatisar, två gula lökar, två päron och fyra äpplen. Men jag blev glad över att det inte var så dyrt =). Men kassören kunde ha räknat fel, men det var han som förlorade på det.

Snyggingar på jobbet idag=)

Arbetsplatsen hade vunnit en tävling vilket innebar att det skulle komma en barista till jobbet och bjuda på kaffedrinkar under två timmar. det kom två baristor, och de var heta som bara den, den ena var snyggare än den andra men ändå=). Något man kunde vila ögonen på efter lunch.

De hade tagit med sig 60 glas att servera kaffedrinkar i, efter en knapp timme var alla glasen borta, då fick de "riktiga" glasen komma fram, alltså våra dricksglas på jobbet. Fick veta i efterhand att de hade gjort ungefär 150-160 kaffedrinkar, gjort slut på 4 kg kaffe, 13 l mjölk, 3 l pucko och 3 l laktosfrimjölk, om jag fick med allt. Så de jobbade på ganska bra under sina två timmar. Bra jobbat grabbar!

Kollegorna försökte ragga dit de några fler gånger så vi kunde få lite mer gott kaffe, kaffet på jobbet smakar skit, så jag håller mig till vatten eller te på jobbet. Står inte ut med att ens lukta på kaffet på jobbet. Och idag provade jag på en dubbelespresso(?) som var helt oK, inte det godaste jag druckit men den var drickbar. Lite socker i skulle inte skada. Baristan Ola gjorde även mönster i skummet, jag fick en fjäril, han gjorde även hjärtan, blommor, äpplen, spiraler och säkert något mer, och berättade gärna för oss vad och hur man gjorde. Väldigt trevlig karl. Vet inte vad den andra heter, och det var han som var snyggast. Han gjorde "bara" kaffet.
Jag vet inte om han Ola verkligen hade gjort illa sig eller om det bara var för att han var på ett sjukhus, men han hade ett vitt plåster bakom örat. Haha, såg lite roligt ut. Ett kalt huvud, och sen ett plåster=).

Lite charmigt var det i alla fall.Igår var jag med på yogan på jobbet, och allt M,instruktören, sade var inte sant. att man skulle bli pigg, det blev jag inte. Slumrade ju på soffan en halvtimme. Och sedan det där med att sova gott på natten, jo visst det gjorde jag. tills halv 5, tjugo minuter innan jag behövde gå upp!
Varför kan jag inte sova hela nätterna?? Dessutom när klockan väl ringde var jag heltslut, ville inte gå upp. Men när jag väl kom upp och in i duschen, ville jag inte gå ur den. Men just nu är jag ganska pigg faktiskt.

Väntar just nu på att potatisen ska bli klar, ska äta köttfärslimpa idag. Väldigt gott hoppas jag på att det blir, men varför skulle det inte bli det? Det är ju jag som lagar den;).

Heelt slut!

Idag har jag jobbat ett förmiddagspass som började jättebra, men sen blev det halvt kaos.
Har mest städat på jobbet idag, och sedan blev jag irriterad samtidigt som jag var hungrig, det var vid lunchtid.
Sedan efter lunch gick det bara nedåt, kunde inte koncentrera mig ordentligt.
Men sedan så provade jag på Yoga på jobbet, en kollega har ett Yoga-pass i veckan. Och idag passade jag på att vara med. Det är jobbigare än vad man tror, och jag vet inte om jag tror på det hela än, det beror på om det hon sade stämmer, att vi kommer sova väldigt gott inatt. Jag hoppas verkligen det för jag ser ut som en Zombie idag.
Allt som sades var inte sant i alla fall, att man skulle bli pigg efter några timmar, funkade inte på mig. Har sovit på soffan=).

Natten till idag sov jag som en prinsessa tills 03,40 då jag vaknade och var täppt i ena näsborren, vilket jag har väldiga problem med. Får panik om jag inte kan andas genom näsan, så det var fram med nässprayen och vänta på att den skulle börja verka och sedan försöka somna om. Vilket inte var det lättaste. Vet inte hur många gånger jag sparkade på Chippen, han hade lagt sig så fint precis vid mina ben så jag sparkade honom så fort jag försökte vända på mig vilket var ganska ofta innan jag somnade om igen. Men jag fick inte sova så mycket länge för klockan ringde vid 05,00 och sedan var det upp och försöka vakna, vilket tog ett tag. Men sen var jag framme på jobbet med väldigt bra humör.

Appropå Yogan, väldigt udda ställningar man skulle stå i, hunden och solhälsningar och liknande. Nån konstig när men skulle ligga trippelvikt. Får se om jag gör om det nästa vecka, eller någon annan vecka, vet inte vilken dag det blir i nästa vecka, och om jag jobbar så pass länge så jag "hinner" med Yogan.

Nu ska det bli väldigt skönt att få krypa ner i sängen och sova några timar tills klockan ringer imorgon bitti kl 05,00 igen.

Sov gott!

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0