Dåligt humör

Usch vilket dåligt humör jag blev på när jag kom till jobbet, blev nästan rädd för mig själv. Vet egentligen inte varför jag blev sur men attans vad sur jag blev. En bidragande faktor kan ha varit att jag inte fick möjlighet till att äta lunch men ändå. Ingen bra start på arbetsdagen inte...
Nu har jag fått i mig mat och sitter nu och mumsar på ostchips, är hungrig igen eftersom hela matdagen blev så förskjuten.
De var inte de godaste ostchipsen men denna påse får jag i mig, inget jag kommer köpa igen inte, jag har visserligen lite svårt för ost.


Tung vecka

Början på en ny tung vecka, jobbar sex dagar denna vecka så veckan blir lång.
Min enda lediga dag på torsdag blir nog bara soffläge och pyjamas, förutom träningen så klart.
Redan nu i starten på veckan är jag helt slut, börjar bli snuvig och är allmänt seg. Har nog sovit för länge, vaknade halv åtta men låg kvar till nio. Det var dumt gjort, men attans så skönt.

Dags att packa ihop för arbete, en fruktansvärd 12-tur idag.


Motion v 43:

Måndag 24/10: 12-tur, 60 min Thai-massage
Tisdag 25/10: 55 min Shape
Onsdag 26/10: Gastrit, avbokad träning
Torsdag 27/10: 45 min SH'BAM, 55 min FightCircuit
Fredag 28/10: 55 min BodyPump ökade på ben, rygg och biceps
Lördag 29/10: 55 min BodyCombat
Söndag 30/10: 55 min SatsEnergy maxpuls 177 slag/min

Har haft en stegräknarfri vecka, ganska skönt. Har även haft en riktigt bra vecka med träningen, förutom onsdagen som jag motvilligt avbokade BodyCombaten eftersom jag hade problem med Gastrit. Men 5 dagar av 7 är riktigt bra gjort tycker jag.
Köpte mig en pulsklocka med tillhörande bröstband så nu kommer lite sådana värden komma med också.

Det känns som att redogörelsen här på bloggen blir lite bristfällig just nu, har blivit medlem på träningsdsajten FunBeat där jag är väldigt flitig på att skriva in mina träningspass, hittills på ungefär 30 dagar har jag tränat 1269 min vilket blir 21,15 timmar, inte fy skam! Nästan ett helt dygn!
36 % av de timmarna är BodyCombat, märks att jag gillar det passet?

Mys i skogen

Har varit hemma hos S i skogen idag. Mysigt mysigt. Blev upphämtad nästan hemma för att S skulle få övningsköra lite. Sen åkte vi hem till henne och började med maten, ugnsbakade grönsaker med kotlett och bea. Mums!

Vi tittade på en film som hette Tretton, en riktigt hemsk film. Om en ung tjej som kommer i fel umgänge.

Sen blev det Bingolotto, ingen vinst tyvärr. Berättade jag att jag fick visa leg när jag köpte Bingolotterna? Kors i taket, synd att bilden är så gammal och ful. Det är mitt första legitimation jag ordnade när jag var 17 tror jag.
Såg precis att det gått ut i datum också, oops! Dags att ordna nytt, tur att jag har företagslegitimationen som är giltig i två år till.
Nu fick jag en uppgift tydligen. Gå till farbror polisen kanske och ordna leg där, slipper man fota sig någon annanstans och fylla i massa papper och böka.


Shoppat :-)

Nu har jag köpt nya vinterkläder!
Gjorde nog ett kap tycker jag, jacka och termobyxor för 1200 kr. En tomteröd jacka blev det, lite färg i tillvaron behövs på vintern.

Köpte dessutom en pulsklocka med tillhörande midjeband, det är redan välanvänt. Kom upp i en maxpuls på 177 slag/ min under passet idag. Inte dåligt!


Spelkvällen blev väldigt lyckad!

Spelkvällen var hur trevlig som helst, vi började med välkomstdrink vilken var Alkoholfri Rosé och vattenmelon med salladsost/fetaost. Fick inspirationen av min kollega jag var hos förra helgen.
Sen började vi spela Alfapet där jag vann, skrapade ihop 198 poäng om jag inte minns fel, Wordfeud kanske har hjälpt mig en del.
Sen spelade vi Absolut Överens, riktigt roligt spel, två omgångar av det blev det.
Sen spelade vi Med Andra Ord, också ett underbart spel. Två omgångar av det blev det också.
Vi avslutade kvällen vid midnatt, en lång men rolig dag blev det.


Nu börjar dagen ta slut

Nu har sparlågan börjat brinna i min kropp.
Har hunnit med en massa idag. Tvättat, plockat, storhandlat, hämtat ut paket och handlat lite till, tränat, lagat mat och ätit så nu ska jag duscha och sedan bara ligga på soffan resten av kvällen.

Fick till och med visa legitimation när jag köpte Bingolotter, kors! Ser jag så ung ut i mössa?

Pump-passet idag var helt underbart. Ökade på ben och biceps, och fy tusan vad det kändes. Ville gå ut efter första låten men ikke!! Jag körde på och svetten rann, precis som det ska vara.
Hoppas jag får plats på Combaten imorgon bitti!!


Omplanerad dag

Idag har jag fått omplanera min dag, skulle haft en lunchdejt med min kusin V. Men hon var inbokad på jobb tyvärr, så jag har redan nu tvättat två maskiner tvätt, diskmaskinen har körts, och dessutom redan urplockad vilket jag är jättedålig på. Är nu på väg hem från COOP där jag storhandlat inför morgondagens spelkväll med mina systrar.
Ska sen iväg till centrum och hämta ut mitt paket från LCHF-butiken och köpa bingolotter. Hade tänkt hämta paketet nu på väg hem men kom på när jag var på bussen som skulle passat med den planen att legitimationen ligger hemma. Attans!

Sen dags för ett BodyPump-pass med min favoritinstruktör i BodyCombat. Hoppas han är lika bra i BodyPump.


Hmm

Nu börjar nog buksmärtan ge sig, nu är jag mest öm över hela tarmpaketet. Så brukar det vara efter en sån här episod. Så imorgon borde allt vara som vanligt igen, då hoppas jag på att jag kan träna och hämta ut mina varor från LCHF-butiken som anlände idag.

Jag har blivit ombedd att byta pass imorgon, men vill jag det? Skulle vara skönt att sova, men skulle vara skönt att sluta "tidigt" också.


Usch och fy

Den som haft/har problem med gastrit vet att det inte är kul.
Just när det gör som ondast önskar man att man kan hugga av den delen av kroppen för att slippa smärtan.
Jag undrar också hur i helve*e jag ska kunna föda barn i framtiden. Om det här gör så fruktansvärt ont under ungefär 3 timmar hur blir det under en förlossning som kan ta dygn?

Nu har jag kunnat vila lite på soffan men känner mig helt borta i huvudet fortfarande. Smärtan har börjat smyga sig tillbaka lite sakta, hoppas den inte kommer tillbaka.
Imorgon ska jag jobba och förhoppningsvis få leverans på mina nya sportbh:ar jag beställt genom en kollega.
Och så hoppas jag få leverans på mina varor från LCHF-butiken, jag vill baka!


J*vla Gastrit

Idag är jag hemma från jobbet efter ett gastritanfall som inte ville ge sig.
Kände redan igår kväll att det var på G men trodde att Losecen jag tog då skullehjäpa. Det gjorde den inte! Vaknade vid 3 med ont i hela magen, försöka häva smärtan är svårt. Satt och hängde över knäna, låg i fosterställning drog i mig Alvedon men två timmar senare hade det fortfarande inte försvunnit.

Då ringde jag mig sjuk och det var tur för det blev bara värre i ytterligare en timme innan det försvann. Så nu är jag helt slut efter denna natt att sömn inte skulle sitta helt fel.


Thai-massage

Igår strulade appen för mig så det blev inget inlägg.
Igår var jag på Thai-massage, sablars ont gjorde det, men attans vad effektivt. Hon klämde på något muskelfäste i vaden som gjorde fruktansvärt ont.
Jag är fortfarande ett dygn efter behandlingen lite öm i hela kroppen, speciellt runt axelpartiet.
Ska boka in mig på en till behandling om inte allt för lång tid tänkte jag. Behöver reda ut alla knutar som flyttat in.

Nu är det snart dags att åka till gymmet för ett Shape-pass innan kvällsjobb. Träningsvärk imorgon!


Söndag, vilodag...

Mja idag ska det ju vara vilodag, så jag tog tillvara på det och skippade gymmet men däremot blev det promenad till och från bror vilket är 6 km sammanlagt. Så vila och vila, tog ju sovmorgon eftersom jag var hemma mitt i natten igår, så jag hann inte till klassen jag skulle gått på. Så promenad i solen fick det bli, riktigt härligt var det är komma ut i skogen och känna lukten av blåbärsris och skog. Mysigt!


Hjälpte L med att slinga håret, ammoniak upp i näsan. Mindre mysigt, men snygg blidde hon. Lilla E blev gosig lagom tills jag skulle gå hem. Så i dörren säger E snart 5 år- "Puss puss faster, ses en annan dag". Lille plutten.


Motion v 42:

Måndag 17/10: 50 min Zumba, 55 min BodyCombat + 10410 steg
Tisdag 11/10: Ingen stegräknare på, vilodag
Onsdag 12/10: Kvällsjobb, 12-tur, 12547 steg, 6 km på band varav 4 km joggade i ett sträck i 8,3 km/h och 10 armhävningar på tå. 
Torsdag 13/10: 45 min SH'BAM och 55 min FightCircuit+ 8387 steg
Fredag 14/10: 9606 steg
Lördag 15/10: 55 min BodyCombat + 5216 steg
Söndag 16/10: 6 km promenad vilket resulterade i 10917 steg

Riktigt trevlig kväll!

Vilken trevlig kväll jag hade igår. Jag umgicks med 9 av mina kollegor hemma hos en utav de i en finare del av staden. Hon hade en etagelägenhet som var underbart fin! Vad man får komplex för sin egen lägenhet när man kommer hem till någon annan.

Det bjöds på CAVA och "förrätt" när vi kom, sen efter en del snack och husesyn slog vi ner oss vid middagsbordet. Sen satt vi kvar där tills vi åkte hem. Kära M hade till och med bakat till oss "bokstavsbarn" som hon kallar mig och en annan kollega som äter enligt LCHF. En riktigt god chokladkaka baserad på nötter och ägg. Den vill jag ha recept på!

Jag var hemma så sent som 01.30 inatt, det var länge sedan jag var vaken så länge. Så träningen jag skulle gjort nu på förmiddagen avbokades så jag fick sova istället.


Wunderfull

Att jag inte köpt en flanellpyjamas tidigare. Har sovit som en prinsessa och inte har jag frusit heller. Ni fryslortar köp en flanellpyjamas!

Det var jobbigt att kliva upp ur sängen imorse. Hade velat ligga kvar ett tag till men träning stod på schemat. Träningsvärken från i torsdags har börjat visa sig, skönt!

Nu har jag huvudvärk, fick det under passet av någon konstig anledning. Hoppas den viker sig efter vätskeersättningen...
Ska hem till en kollega på middag och vin ikväll, så huvudvärk passar sig INTE!


Tog en vilodag

Skulle egentligen ha kört ett BodyPump-pass idag efter jobbet men jag tog en paus idag. Så nu ligger jag i soffan med min nya flanellpyjamas på mig. Varmt och skönt!
Kommer nog somna snart...


Himla trött nu

Har haft en halvjobbig dag, suttit instängd på isolering, med huvudvärk och magont som övergick i illamående.

Men sen efter jobbet åkte jag direkt till gymmet och körde ett dubbelpass med SH'BAM och FightCircuit. Kände redan på vägen hem från gymmet att jag inte kommer vilja gå upp ur sängen imorgon. Jobbigt att jag har en tid att passa.

Gick förbi en THAI-massage studio, heter det så? Bokade in en tid för en timmes massage på måndag förmiddag innan jobbet, får se hur pigg jag är efter en timmes thaimassage. Har en tolvtur dessutom, så en lång dag blir det. Tackar man någonsin nej till massage?

Nej ni nu ska jag sova, sliten nu.


Rekord!

Har slagit två nya rekord på gymmet idag!
Jag joggat 4 km utan att stanna, nästan en halv mil! Yey! Hade tempo på 8,3 km/h och kan nog öka tempot lite nästa gång jag får för mig att stå på löpbandet.

Gjorde dessutom 10 armhävningar på tå, för första gången! Great!
Har alltid varit för mesig för att prova eftersom jag vet att det är tungt, men idag gick det.


Pilla naveln-dag

Idag har jag haft en riktig pilla naveln-dag. Avbokade träningen och har sett på tre filmer istället. Kände för en vilo dag så det tog jag. Skulle egentligen hinna till gymmet innan de stänger men jag är så trött så det blir nog tidigt i säng istället. Kanske tar mig till gymmet innan jobbet imorgon istället.

Time will tell...

Har sett filmen Hall Pass, en komedi om två män som får ett Hall Pass, alltså får en vecka som de får göra vad de vill på, äktenskapet är "upphört" under den veckan. Filmen var tittbar och något skratt tror jag att det var, mjaa.

Sen såg jag på filmen "Hur många lingon finns det i världen". Den har fått mycket beröm av många, och jag kan nog bara ge den beröm också. Titta på den!

Sen blev det filmen "Never let me go", en OK film det också. Handlade om barn som växte upp till att bli donatorer, alltså organdonatorer. Helt sjukt, ja jag vet inte vad jag ska tycka faktiskt....

KALLT!

Får det verkligen var så här kallt? Jo tack, jag vet att det kommer bli desto kallare, men jag fryser redan nu hur tusan ska jag klara vintern? Det mesta hullet som höll mig varm har försvunnit, så nu går man runt som en fryslort hela dagarna. Att redan i oktober gå med mössa, vantar och halsduk tycker jag inte är OK, men det är väl så vädret ser ut nu för tiden, bara att vänja sig antar jag.
Det är nästan så jag fryser under träningspassen till och med, det vill jag inte heller göra, så långärmat är på i början av varje pass innan jag blivit riktigt varm.

På jobbet drar jag på mig "frysrocken" ganska fort, en typ pappersjacka som är varm och go.
Hemma har jag ju flanell i sängkläderna och väntar på min flanellpyjamas som jag hoppas kommer med posten snart.

Summa summarum- Jag fryser!!

Motion v 41:

Måndag 10/10: Heldag på jobbet, ingen räknare
Tisdag 11/10: Planeringsdag på jobbet, ingen räknare. 55 min Zumba och 55 Min SatsPowerStep
Onsdag 12/10: Ingen räknare på, 55 min BodyCombat
Torsdag 13/10:Vilodag 4920 steg
Fredag 14/10: Kvällsjobb 7979 steg
Lördag 15/10: Heldag på jobbet 12728 steg
Söndag 16/10:promenad 2 km, jogging 3 km i ett sträck, 5249 steg

Varit till gymmet tre dagar av sju, helt ok. Inte så bra stegmässigt däremot...
Ny vecka, nya tag!


Mör och bultad

Nu är jag mör i min kropp, två pass på gymmet senare och dessutom ett besök till sjukgymnasten S.
Idag var vi nöjda med mig sätesmuskel/höftmuskel så hon mörbultade min axel istället. Snablar vad ont det gjorde, var tvungen att fråga efteråt om det var hullingar på nålen. Den som inte fått akupunktur i en öm muskel kan då tänka sig att få en nål med hullingar insatt i muskeln som sedan snurras runt, låter härligt va?
Tur att det har fungerat på mig, och tur att det inte tar så lång tid,då kan man stå ut.

En sån härn ser skön ut att få i en muskel va? Som dessutom roterar, härlig känsla serru!------>>

Koss iSpark

Blev tvungen att köpa nytt headset i veckan som var. Det gamla började glappa i både mikrofon och hörsnäcka. Sökta så klart runt och jämförde olika headset, fastnade för ett par Koss iSpark.

Jag fastnade för rätt hörlurar kan jag säga. De är bra på i allafall två sätt, man fick med en liten påse att förvara de i så de inte trasslar sig i onödan. Dessutom är de väldigt isolerande när man fått de på plats. Knappt så man hör bussens läten, härligt!
Det är också bra ljud, om man frågar mig. Jag är på det hela nöjd.

Det som var ett - var att det inte fanns någon klämma så man kan nypa fast sladden i kläderna, fick ta från det gamla så det blidde bra ändå.


Såja!

Nu har jag tränat, skulle egentligen kunna träna ett tag till men jag vill hinna träffa min syster.

Har tränat 42:36 minuter för att vara exakt. 1 km promenad som uppvärmning, sen 3 km jogging i ett sträck(!) i 8 km/h. Det tog ungefär 23 min att jogga 3 km, är det en bra tid för en som inte har lärt sig jogga än?
Sen blev det 1 km promenad som nedvarvning innan en snabbstretch och bussåkning.

Nu ska jag hem och ordna lunch, dricka vätskeersättning, det blir nog bara en tablett till en början, brukar ta två men idag svettades jag inte så mycket som jag brukar. Självklart duscha också, sen åker jag till systra mi!


Överlevt utan morgonkaffet

Har jobbat hela dagen utan morgonkaffet, fungerade men saknade det på bussen. Det var satans kallt imorse, -2 grader med is på vattenpölarna.

Är lagom trött i benen nu efter en lång dag utan stödstrumpor. Så nu hem och lägga sig för att orka träna imorgon. Svettigt ska det vara.


Oh no!!

Jag glömde morgonkaffet på hallbänken! Jobbig situation.
Snart framme på jobbet då ska det bryggas nytt kaffe.


Godkänd

Middagen blev godkänd!
Yey!

Första gången jag lagade quornfärs också, Godkänt på det.
Även M satt lugnt och fint i sin baby-sitter ända tills pappa ätit klart, då blev det lite tråkigt.
Sen badade M och stänkte ner halva badrummet. Han var på riktigt bra humör tills han blev hungrig.
Somnade i min famn så mysigt!

En bra dag!


Bjuder på middag

Idag ska jag bjuda min syster S och hennes sambo på middag. Har de senaste gångerna när jag lekt med S och M blivit kvar på både middag och lunch så idag blir det jag som ordnar mat.
Give and take you know. Bjuder på en vegetarisk zucchinilasagne ala LCHF


Meh!

Igår köpte jag en ny almanacka, när jag kom hem och började föra över information från min gamla till den nya märkte jag att den nya bara var till juli 2012. Så nu måste jag köpa en till i alla fall, ruttet!
Borde det inte stå på utsidan att den bara gäller halva 2012?
Nu har jag hittat en auktion på Tradera med en filofax för 149 kr, så den ska jag buda på sen när lönen kommit om den finns kvar. Filofaxer är så fruktansvärt dyra i vanliga butiker. I alla fall de snygga och denna var klassisk i svart skinn.


För några år sedan blev jag tipsad om en bokserie som skulle likna "Grottbjörnens folk" en del, "Jarastavens vandring" heter serien. Så jag beställde hem de böckerna som fanns tillgängliga just då men första boken, Völvans dotter, fanns inte. Och har sedan dess letat runt på internet och i bokaffärer tills jag fick reda på att den boken inte kommer tryckas igen. Attans, jag som vill ha en helt ny bok.
Nu har jag i alla fall hittat den boken på Tradera, i ganska gott skick så den har jag budat på. 7 kr kostar den än så länge, sen tillkommer frakt på 25 kr men ändå. Snart kan jag börja läsa den serien efter två år i bokhyllan.

 


Motion v 40:

Måndag 3/10: 9005 steg
Tisdag 4/10: 11555 steg
Onsdag 5/10: 11008 steg
Torsdag 6/10: 55 min BodyPump och 11320 steg
Fredag 7/10: 9956 steg
Lördag 8/10: 1 km på band, 500 m promenad och 500 m jogg. 55 min BodyCombat och 3311 steg
Söndag 9/10: 55 min SatsEnergy och ingen räknare på.

Helt OK vecka tycker jag nog. Tre dagar på gymmet och en del steg de andra dagarna.
Provade att jogga på band innan Combaten i lördags, gick mycket bättre än jag trodde, saktade ner farten och har nog hittat min fart för att jag ska orka. Nåndag ska jag se hur långt jag kommer. Har ju kommit 1500 m med en fart på 9,8 km/h. Nu hade jag en fart på 8 km/h och då blev det inte lika jobbigt.

Mmmm

Mjölk är bra gott, speciellt gott när man lagar mat.


Gjorde mig en Chili Con Carne till lunch, men en färst Habanero i. Och hade kvar lite på fingrarna när jag kliade mig vid näsan, sablar vad det svider.
Grytan blev god i alla fall =).


Inte nöjd

Idag är jag inte nöjd med min träning, usch vad dåligt det gick.
Började med en orolig mage efter lunchen idag, vi blev bjudna på lunch av kliniken.
Tränade i alla fall, en orolig mage ska inte stoppa mig. Hade glömt min träningströja så jag fick ha den tröjan jag redan hade på mig, det ska inte stoppa mig heller.
Börjar Zumba-passet och får efter en kvart ungefär ont i magen, i höjd med levern. Tar det redan lugnt men saktar ner ytterligare och kör på i min takt.
Sen var det pass nummer två, ny instruktör, ny koreografi och redan halvdan, kan inte bli bra. Styrkan tog jag i på ganska bra men konditionen blev inte så bra.
Har dessutom ont i knäna, ena vaden och ett lår, dags för paus kanske...


Jasså

Nu verkar Appen fungera igen, så förra inlägget skulle kommit ut måndag morgon vid 06.00 snåret, men där kom det.


Usch

Heldag idag, planeringsdag imorgon. Ingen bra kombination


Fivefingers/Vibram

Hade mina älskade Vibram på mig på gymmet idag. Instruktören L blev lagom imponerad då hon själv beställt ett par från USA. Efter klassen frågade hon hur det känns i fötterna och jag sa som det var, man är lite öm i trampdynorna men det lägger sig efter några pass.

Har haft skorna på mig två dagar på raden. Imorgon blir det paus eftersom jag jobbar heldag men på tisdag åker de på igen. Då är det PowerStep som gäller, kanske en Zumba också om jag hinner.
Har ont i trampdynan under stortån, det släpper snart hoppas jag.

Gårdagens inlägg

Här kommer gårdagens inlägg som appen inte ville publicera.

I torsdag körde jag ett BodyPump-pass för första gången på bra länge. Och nu har jag en träningsvärk som heter duga. Speciellt i vänster lår, det var så jag vaknade till flera gånger under natten när jag skulle vända på mig.
Träningsvärk is the shit!!

Nu ska jag strax åka till gymmet och försöka mig på ett Combatpass, hoppas jag hinner värma upp lite innan så träningsvärken släpper lite.


Rutten APP

Den där APPEN blogg.se leverarat fungerar inte numera. Ruttet, dags att uppdatera den igen så det fungerar denna gång.
För mig fungerade den ju första nedladningen, men inte nu efter uppdateringen.

SKROTA BMI!

Jag tycker att BMI, Body Mass Index skall skrotas, det är jättesvårt att värdera sin kroppstyp med hjälp av BMI.
Som denna bild visar-



Det spelar ingen roll vilken kroppshydda personen har, är du smällfet och väger 130 kg eller är du en Body Builder på 130 kg så har du samma BMI. Visst det kanske inte är så bra att vara Body Builder på 130 kg vad vet jag, aldrig provat.

Jag pratade med S om BMI när vi hade ätit lunch, och våra konstiga tankar. Bland annat var det om vilket BMI man har vid en viss vikt, och då räknade jag ut mitt BMI. Och jag fattar inte vart det BMI-et har kommit ifrån. Mitt BMI är 31.7 vilket betyder FETMA. Vart på min kropp har jag fetma!?


Visst att det finns lite att ta utav, men inte f**n har jag fetma, jag kan erkänna att jag hade fetma innan jag gick ner 20 kg i vikt, men nu för tusan. Skrota BMI-tabellen! Visst att jag har ganska mycket muskler i min kropp, de väger några gram de också men fetma, hallå? Om jag skulle gå ner ytterligare 10 kg i vikt skulle jag ha ett BMI på 27,1 vilket betyder Övervikt men skulle jag verkligen e ut som en överviktig person?
Jag fattar inte hur de har räknat ut de där. Jo jag fattar att du tar vikt/(längd x längd) men hur kom de på att just de värdena i den matematiska formeln blir till BMI som ska kunna utmäta din kroppshydda?

Hittade också ett ställe där jag kan räkna ut min fettprocent, och enligt den så är jag på gränsen till övervikt eller så är jag överviktig, har inte fattat vart jag ska utläsa svaret. Det finns nämligen två olika svar, och ena svaret vilket var 23% betyder "På gränsen till övervikt" och det andra svaret var 37% vilket betyder "överviktig". Två olika uträkningsmetoder och på svarsdelen står det inte vilket som är vilket.
Överviktig kan jag nog hålla med om att jag är, men inte så värst enligt mig.
Jag har inte varit den som skriver ut min vikt och liknande, men nu kommer det.
Är man överviktig om man är 164 cm lång väger 83,7 kg och tränar upp till 6 dagar i veckan? Enligt mig är svaret absolut nej! Speciellt om man kollar in min kroppshydda, ja det är klart att man skulle vilja förlora några centimeter från midjan, överarmar, lår och vader men inte tusan skulle jag kunna gå ner ytterligare 20 kg och se ut som en människa. Ett vandrande skelett skulle jag se ut som om jag gick ner ytterligare 20 kg, då skulle jag ha ett BMI på 23,1, vilket betyder normalviktig. Om jag skulle väga 63 kg är jag verkligen ett vandrande skelett.
Några kilo till vill jag förlora, kanske upp emot 10 men jag blir inte ledsen om det inte fungerar, eftersom jag tränar så mycket som jag gör så växer musklerna och samtidigt går man upp i vikt, eller förlorar på centimetrar och står still på vågen i mitt fall.


Finns det ingen annan "tabell" man kan "mäta" sin kroppshydda på? För de som inte vill använda denna usla tabell? Det står att man ska ta utmätningen med en nypa salt, och ja det ska man verkligen göra, ska man verkligen lita på den?
Denna fina text finns på den hemsidan jag hittat
"Disclaimer:
Som alltid då man räknar ut personliga värden utifrån
matematiska formler ska man ta det hela med en nypa salt.
Se alla svar som indikation och inte som någon absolut sanning.
Glöm inte bort det sunda förnuftet! "
Sunt förnuft är väl alltid bra, i alla lägen.

Jag tror inte någn i min närhet skulle bli så glad om jag gick ner ytterligare 20 kg, på grund av hälsan då så klart. Ett vandrande skelett är inte den snyggaste varelsen på jorden enligt mig, vissa tycker ju om det också men tack och lov inte jag.
Tror dessutom A skulle bli avskräckt om jag såg ut som ett skelett nästa gång vi ses, från att ha varit över 100 kg-strecket när vi sågs första gången till att väga runt 63 kg nästa gång, herrejädrans alltså. Han skulle nog hoppa på första bästa flyg härifrån.

Skulle kunna fortsätta ett tag till om vikt och BMI och träning. Men nu ska jag ta fredag och bara glo på tv.

Vätskeersättning

Idag har jag provat vätskeersättning för första gången. Jag är nog ganska nöjd.

Jag är en människa som svettas massor när jag tränar, det droppar och rinner, nästan så jag kan vrida ur kläderna.

Jag har märkt att jag blir väldigt seg och slö efter träning, vilket egentligen inte gör så mycket eftersom jag mest tränar kvällstid. Men de dagar jag tränar tidigt är jag halvt borta i huvudet, eller mer tung och slö.
Kom då att tänka på att jag svettas som en gris och förlorar massa salter, kanske behöver återställa balansen med alla salter och inte bara vanligt vatten.

Så idag har jag provat vätskeersättning, fungerar faktiskt ganska bra. Är inte riktigt lika tung i huvudet, och mer alert vilket behövs om jag ska jobba efter träningen. Så det fortsätter jag nog med de dagarna jag tränar tidigt.


BMI... to be continued

Ska skriva ett inlägg om BMI och min tanke om det, men inte idag, nu ska jag sova.


To be continued.


Motion v 39:

Måndag 26/9: Kvällsjobb 10476 steg
Tisdag 27/9: 12-tur 11459 steg
Onsdag 28/9: 55 min BodyCombat och 12465 steg
Torsdag 29/9: 45 min SH'BAM och 55 min FightCircuit och 4340 steg
Fredag 30/9: Utbildning i E-tuna 4084 steg
Lördag 1/10: 12377 steg inkl. 55 min BodyCombat
Söndag 2/10: 9350 steg, kvällsjobb

Nu börjar jag nog komma tillbaka i träningsfasen jag varit i. Nästan i alla fall. Har varit lite snuvig, är fortfarande så jag har tagit det lugnt hittills i veckan.

Ledig dag

Idag är jag ledig efter fem dagars arbete, passar på att umgås med S och M. Det var några veckor sedan jag träffade de så det ska bli kul.
Är fortfarande lite snuvig så jag ska inte sniffa och pussa på M, men jag får titta på honom i alla fall. Tror mina näsbesvär mest beror på svullna slemhinnor. Jag blir beroende av nässpray på bara några dagar och då är man alltid täppt tills man blivit kvitt beroendet. Nu är det kortisonspray som gäller så svullnaden lägger sig.

Idag ska jag skicka iväg två par byxor till sina lyckliga nya ägare. Tjänade några kronor på byxorna.


Dags att krypa ner

Lite har jag hunnit med sedan jag kom hem, tvättat lite, lagat mat och skrubbat en matta.
Så nu håller jag på att somna i soffan, dags att sova alltså.


Träningsvila idag

Hade planerat att träna idag,em
Har motvilligt avbokat på grund av en svullen snok, vet inte om det är förkylning eller bara svullet i alla fall, återstår att se. Förhoppningsvis alternativ två.

Så jag ska nog passa på att sova tidigt ikväll, ordna matlådor och städa. Får se hur mycket jag orkar med, just nu vill jag bara sova.


Tatuering

Sitter och funderar ut kommande tatueringar. Har två stycken på lager, vet inte vilken som kommer bli av först.
Jag som tycker att fötter är en så vacker kroppsdel, väldigt mycket ironi, vill tatuera något på andra foten, någon blomma tror jag. Vet inte vilken än...

Sen vill jag tatuera en text över nyckelbenet, aj vad skönt det kommer vara. Tror jag vet vilken text men ska fila lite på den innan jag bestämt mig. Det är den texten som finns i min header. "Ingen ska bestraffas för sina tankar" fast på latin så klart.
Kruxet är att jag tror det blir för lång text, kanske kommer se konstigt ut. Mycket att tänka på.


Förbjudet!

Det borde vara förbjudet att få lukta gammal fylla i kollektivtrafiken!
Har numera efter halva vägen till jobbet huvudvärk och mår illa på grund av öl- och cigarettstinkande människor.
Duscha, borsta tänderna och byt kläder innan ni går ut dagen efter en fylla!


Jag har givit upp!

Nu har jag givit upp med att toaletträna grabbarna.
I torsdags eller fredags kanske, kommer inte ihåg. Då bytte jag ilägg och då blev det ju ett hål i mitten.
Chippen vägrade som vanligt och kissade på golvet om jag inte stig och lyfte upp honom varje gång han hoppade ner, och Cosmos har inte gjort ifrån sig sedan dess om inte han hade kissat på ungefär samma ställe som Chippen inatt, svårt att veta.
Så nu är den förbaskade lådan i bruk igen.
Får nog ge upp tanken på att slippa lådan.


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0