Vill man bli fin får man lida pin

Idag har jag gjort något jag inte trodde att jag skulle göra.
Skulle egentligen bara åka till centrum för att köpa en antenn till mitt modem, men det slutade med något annat... Nämligen= en ny tatuering. På fåten! Och det gjorde satans ont! Speciellt när han var på benen och tatuerade, alltså skelettet. Tatueraren som satt vid nästa kund sa- Du ser ju riktigt lugn ut. Mitt svar var- Jag är inte så lugn som det ser ut!


Nu har jag ordnat till mitt trådlösa internet, så nu slipper jag internetkabeln, riktigt skönt att slippa släpa på den fram och tillbaka.

Jag har ork!

Nu märks det att jag börjar bli frisk, jag har ork igen! Har i och för sig inte gjort så mycket idag, men har plockat lite här hemma, utan att bli helt slut. Om jag ens hade försökt mig på det i fredags hade jag knappt orkat diska upp en kastrull.
Men idag har jag faktiskt plockat undan överallt och ska ställa in fläktarna i klädkammaren. Behöver nog inte ha de något mer denna säsong, tycker redan att det är kallt inne. Imorgon eller tisdag blir det golven tänkte jag, är kanske lite överambitiös om jag dammsuger och skurar imorgon efter jobbet, så det blir väl på tisdag.

Detta blev också ett väldigt tråkigt inlägg, men har inget annat att skriva om.

Friskare

Jag tror att ångbadet verkligen fungerade. Är bättre i näsan, inte lika nysbenägen och inte lika täppt. Härligt! Ska ju jobba imorgon så det passar bra att näsan mår bättre.

A ska försöka ta sig till en dator i nästa vecka så vi får prata lite mer om den framtida resan, allt blir så kortfattat i SMS. Får se vilken dag det blir.

Idag ska jag inte göra många knop, måste samla krafter till morgondagens långa arbetsdag, som börjar tidigt dessutom. Blir att titta på film/tv och dricka te. Ska precis dricka första koppen med kaffe på tre dagar.

Har ångbadat mina bihålor

Nu har jag ångbadat mina bihålor och hoppas att de mår bättre efter det här. Har tagit ett varmt bad och lyssnat på musik i 40 minuter. Passade även på med lite hårinpackning, härligt härligt.
Har inte gjort många knop idag, legat på soffan och degat med mig Snug-rug, lagat mat har jag hunnit med.

Usch vilket tråkigt inlägg det här blir, men så får det vara!

Lugn dag med bad

Är hemma från jobbet idag också, så idag blir det ett varmt bad så jag kanske rensar bihålorna lite.

Har suttit och kollat på flygbiljetter både idag och igår. Har hittat en som jag möjligen kan boka, men då blir det vänta i London över natten, vilket inte är så lockande. Men det är den som är billigast just nu. Den kostar strax under 3000, istället för den som jag vill boka kostar 4200. Får se om priserna blir bättre innan jag bokat, annars blir det väntan i London över natten, och dessutom byta flygplats. Så det blir dyrare än 3000 kr ändå. I värsta fall får jag boka endast flyg genom Apollo, men just nu kostar den närmare 4000 kr. Det priset går väl ner också antar jag.

Nej nu ska jag göra rent hos killarna och sedan lägga mig i badet och andas in lite ånga.

Ska tycka synd om mig idag

Har varit och handlat Chips och läsk tills ikväll, ska ligga och tycka synd om mig själv framför en film eller tre ikväll.

Håller också på att bleka mina tänder just nu, får se om den fungerar, hoppas på det. Om den fungerar kanske jag kan bjuda på ett före och ett efter foto, men bara om det fungerar. Köpte produkten på Tradera för 99 kr, så det var ju inte speciellt dyrt. Blir inte allt för besviken om det inte fungerar med tanke på att det var så billigt. Men det ser ut att fungera, är klar om knappt tio minuter, sen så får man väl se hur det blir i slutändan.

Sjuk=(

Hemma från jobbet idag och är förkyld. Gck hem efter fyra timmar på jobbet igår och stannar hemma idag. Även imorgon har jag precis kommit fram till. Ringde till bemanningsassistenten och hon övertalade mig att vara hemma imorgon också. Då är jag förhoppningsvis frisk och kry tills på måndag när jag jobbar nästa gång.

Idag ska jag bara ligga på soffan och tycka synd om mig själv när jag dricker te med en massa honung i. Samma sak i morgon, sen får man se hur jag mår på söndag, men troligtvis blir det samma sak då också.

Fick ett MMS från min syster för en stund sedan, där hennes äldsta dotter hade skrivit sitt namn för första gången, bakochfram men det är hennes namn. Ringde då upp och snackade lite skit en stund, och tydligen hade hon och J pratat om tomten nyligen för min syster sa att hon pratade med Tomten. Så jag fick leka tomte en stund och lilltjejen trodde på att hon pratade med tomten, så nu har hon skrivit en önskelista hon ska posta iväg. Så söt... Både bra och dåligt att jag är sjuk, inte roligt att vara hemma från jobbet, men lättare att förändra rösten så lillan tror hon pratar med tomten.

Snart åka och jobba

Är tillräckligt frisk för att åka och jobba, bra det. Har blivit bättre över natten, det sägs ju att sömn är den bästa medicinen, och det tror jag på.

Min tv fungerar fortfarande, underbart. Ringde till Com Hem imorse för att hon jag pratade med igår sa att jag skulle få kompensation för avbrottet. Och den jag pratade med idag sa att man inte ger kompensation för bara 9 timmar, utan för 24, men jag fick 50 kr i ringpott i alla fall. Bättre det än ingenting.

Nu ska jag göra iordning det sista, ska åka om ungefär 30 minuter. Dags att packa väskan.

Nu funkar det

Tror jag, tv,bredband och telefoni alltså. Det ser ut som så på modemet i alla fall. Surfar fortfarande på det mobila bredbandet så jag har inte testat. Men det tog ett tag innan det gick igång. Ringde och klagade till Com Hem och ska ringa tillbaka imorgon och så ska de dra av en summa från fakturan eftersom det var så långa avbrott och jag inte hade fått något brev om att de skulle uppdatera sina tjänster.

Har tittat på två avsnitt av Fångarna på Fortet precis, vilka minnen. Riktigt roligt att se igen, hoppas det kommer mer av den serien i framtiden.

*** Comhem

Kan de inte uppdatera sina tjänster någon annangång, typ när jag är på jobbet? Tv,bredband och telefon har varit av i minst 5 timmar under dagen, och jag ligge roch tycker synd om mig själv i soffan framför tvn, som inte fungerar. Hur ska det här gå, måste det vara av så här "sent" om kvällarna. Och varför kan de inte uppdatera på nätterna när man ändå sover?

Det var ju "tur" att jag fick hem mitt mobila bredband idag så jag kan surfa lite i alla fall tills tv'n kommer igång, och det riktiga internet. Allt stängdes av kl 17.45, altså snart två timmar sedan, och jag har inte gjort ett skit på den tiden, legat på soffan, gått och tagit lite att dricka, lagt mig på soffan igen, orkar inte mycket mer, men den förbaskade tv'n fungerar inte!

Nu har jag fått kräkas lite, och nu hoppas jag att de där förbaskade Com Hem människorna sätter igång min tv snart!


Irriterande

Flygbiljetten jag hade tänkt boka till Tunisien har gått och blivit 1000 kr dyrare! Väldigt irriterande, varför bokade jag inte innan? Jo för att jag inte vet om jag har fått semester! Hoppas den blir billigare tills jag bokar, och att den "bättre" trippen finns kvar, så jag slipper sitta i Frankfurt eller London i alldeles för många timmar. Har inte kollat hotellet än, men det hoppas jag ligger på samma pris, annars kanske det blir billigare att boka charter, får väl se hur det utvecklas.

Har hämtat ut alla paketen nu, och är otroligt nöjd över skorna. Riktigt bekväma och snygga. För nästan inga pengar dessutom. Tradera är bra ibland.

Förkyld

Har gått och blivit förkyld, märkte av det igår redan men hoppades att det skulle försvinna över natten. Men är lite svullen i halsen fortfarande. Jag vill inte vara förkyld, nu när jag väl kommit igång på jobbet vill jag inte ligga hemma och vara sjuk.
Det blir till att gå till apoteket innan jobbet imorgon och handla nässpray och annat roligt man kan använda mot förkylning.

Nu är det en stor kopp Te som gäller, sen blir det en promenad till centrum senare för att hämta ut mina paket.

Ledig en hel dag

Imorgon är jag ledig, och lite har jag på att-göra-listan. Ska hämta ut 4 paket på posten, roligt roligt. Två par nya skor är det i ett paket, ett mobilt bredband i det andra och kläder i resten. Har ju rensat min klädkammare så nu får jag plats med lite till.
Ska även gå med min gamla tvättkorg full med skit till grovsoporna och ta ner mitt gamla köksbord till källaren. Sen hoppas jag att jag får något annat att göra. Borde dra en tur med dammsugaren också, får se hur det blir.

Idag har jag bara städat på jobbet, mindre roligt. Men vi poppade musik och dansade runt under tiden, det gjorde det lite roligare.

Ny vecka, nya krafter

Får se hur denna vecka utvecklar sig, jobbar 6 av 7 dagar. Men bara en tidig morgon. Från och med idag har SL bytt till vintertidtabell, och då blir det väldigt tidiga morgnar, bussen går 05.32. Men när jag jobbar kväll passar bussarna bättre, ingen direkt väntetid, så härligt! Framme 35 minuter innan jag börjar men det är bara att hoppa in och jobba, så samlar jag på mig lite flex, ligger back 2 timmar så det kan vara bra att samla ihop några minuter varje dag.

Nu blir det dusch och sen kaffe och frukost.

USCH!

Har precis varit ner första vändan i källaren, och det var den snuskigaste spindeln där nere!! USCH!! Ska nog döda den nästa vända, så det blir gummistövlar den vändan. Tycker inte om spindlar! Jag vill inte ha en massa spindlar bland mina saker! Julgrejjorna kommer nog med upp nästa vända, vill inte ha en spindel i skägget på min tomte!

Det verkar som någon i huset flyttar, så jag väntar en stund innan jag går ner nästa gång, hissen är upptagen och jag vill inte bära massa kartonger fyra våningar. Så nästa vända blir om någon timme, det blir minst två vändor till gissar jag på. Och sedan skulle jag behöva ta två vändor till grovsoporna också...

Söndag

Söndag idag, vilodagen. Vet inte om jag orkar vila så mycket idag. Ska nog dammsuga i alla fall, och tvätta lite.

Har precis lagt upp min gamla vinterjacka på auktion på tradera, en jacka som hängt i garderoben alldeles för länge, några år i alla fall. Lade ut den på auktion förra året också, men då var det ingen som ville ha den. Men då lade jag ut den efter vintern, så får se hur det går nu.

Kanske börjar rensa lite i garderoben idag, får se hur jag gör, behöver ju platsen till alla mina kläder jag beställer hela tiden. Borde inte ta allt för lång tid att rensa det lilla rummet, man kan alltid börja med alla småkartonger och slänga in de i källaren, sedan de större kartongerna.

Blev ganska tjusigt


Ser inte allt för lila ut tycker jag.


Ledig dag=)

Nu har jag en ledig dag, ska umgås med min kära syster och hennes knoddar. Vi ska vara ute och leka, och vi funderar på att svulla Pizza idag, borde inte egentligen, men ibland kan man unna sig det. Och jag äter inte "ute" speciellt ofta.

Innan jag ska möta upp min syster någonstans ska jag väl försöka plocka lite här hemma och se hur det ser ut med det nya överkastet jag fick hem igår. Det är nästan samma färg på överkastet som på väggarna i sovrummet, kanske blir lite mycket av samma färg, det märks. Eller så ser det ganska bra ut.

Först är det frukost på listan i alla fall... Hörs!

Första arbetsveckan klar

Nu har jag avslutat den första arbetsveckan, och det är väldigt skönt. Det är väldigt skönt att vara tillbaka på jobbet, men ändå inte. Det är härligt att träffa alla underbara kollegor, men det är alltid skönt att var ledig. Men förhoppnignsvis så blir min semester beviljad och då är jag ledig i några dagar i alla fall.

Hela denna vecka har varit väldigt lugn på jobbet, vilket är både bra och dåligt. Mjukstart, men jag tycker inte om när det är lugnt, man blir lätt så uttråkad då. Får se hur nästa vecka är, då ska jag jobba 6 av 7 dagar, kanske hinner hända något på de dagarna.

Har vilat en stund på soffan efter jobbet idag, var riktigt skönt. Slumrade till någon halvtimme, och nu är jag nästan pigg igen. Tror att jag behöver ta "powernapar" ibland för att orka med dagarna. Speciellt när jag går upp vid 5.
Hämtade ut paket från Ellos idag, en massa saker. Underkläder, byxor, ett nattlinne och ett nytt överkast. Fick även med ugnsformar, små och söta med någon ställning. Man ställer formen i den när man tagit ut den ur ugnen, så slipper man grytunderlägg eller vad det nu heter. Nu väntar jag bara på kläder från LaRedoute och mina vunna auktioner från Tradera. Juste, beställde ett mobilt bredband från Comviq också, fick det 100 kr billigare eftersom jag är Comviq kund. Kanske är bra att ha, det märks hur välanvänt det blir.

Jahapp, dags att glo på tv och fundera över vad jag ska göra ikväll, det blir tidigt i säng i alla fall.

Trött, trött trött.

ka man vara så här trött efter nästan en mänads semester? Är det inte meningen att man ska komma tillbaka till arbetet och känns sig utvilad. Det gör inte jag i alla fall.
Har haft min första "kväll-morgon" efter semestern, vilket betyder alldeles för lite sömn, och det märks. Känns som jag går i sömnen nästan, men den senaste timmen har jag stått i köket och poppat musik och förberett så mycket jag kan av middagen, nu väntar jag bara på kyllingen innan det blir matlagning på riktigt. Har skurit ner en massa grönsaker jag ska ha till wooken, och grönsaker till den kalla salladen. Så idag blir det nästan nyttig middag, det onyttiga är riset och grädden. Men mums vad gott det ska bli.

Dagen på jobbet har varit väldigt lugn, enligt mig. Gick även en timme tidigare, tog ut en friskvårdtimme. Så jag ska väl hoppa upp på cykeln också när jag har ätit. Klarar inte av att cykla på tom mage, det är en sak som är säker. Ska verkligen försöka komma igång med att cykla på den där förbaskade cykeln. Och inte äta så mycket onyttigt, men det gör jag egentligen inte heller.

Massa strunt höll på att bli nerskrivet, bara lite kom med. Men nu ska jag titta på tv och gosa med grabbarna en stund innan kyckligen är klar i ugnen.

SOOOOVA!

Nu ska jag strax sova, har precis kommit hem från jobbet. Och är väldigt trött, det märks att jag inte sover någe vidare bra. Är trött så gott som hela tiden. Men det får det snart bli ändring på. Har ju sovit smådåligt ända sedan jag kom hem från Tunisien, kanske borde åka ner dit tidigare och sova lite, haha.

Nu ska jag bara lyssna på morgondagens och sedan sova, imorgon är det en tidig morgon, upp med tuppen kl 05 och jobba kl 07. Pigg och glad hoppas jag. Sen hämta ut paket från Ellos på "posten" innan jag kommer hem, eller om jag sparar det tills på fredag, då kanske paketet från LaRedoute hunnit komma fram också.

Första arbetsdagen är över

Och det gick riktigt bra att jobba, kom ihåg alla lösenord och var inte så förvirrad som jag trodde att jag skulle vara. Gick otroligt bra faktiskt. Fick mycket bra kommentarer om frillan också, alltid lika kul att höra att man ser bra ut.

A har erbjudit sig att hyra en lägenhet till mig när jag åker ner dit i höst, om semestern blir godkänd det vill säga. Lämnade in semesteransökan idag så du väntar jag bara på svaret. Men som cheferna sa, jag har knappt varit ledig någonting sedan jag började, så jag kanske har bra chans att få vara ledig den veckan.
I alla fall, A kunde ordna en lägenhet till mig där nere, för 180 EURO, vilket är lite smådyrt men ändå billigt, beror på hur man ser det. Och att han då skulle hämta och lämna mig på flygplatsen. Väldigt gulligt av honom tycker jag. Han sa att han inte kommer få vara på hotellet tillsammans med mig eftersom han inte är hotellgäst, men jag har ett rum för två personer, då borde jag få ha vem jag vill på hotellet, eller?
Ska ringa till Apollo imorgon och höra med de, om jag nu inte får ta in honom på hotellet får jag väl lägga ut 1000 kr mer och hyra den där lägenheten.
Men blir lite fundersam, tänk om det inte skulle funka mellan oss och vi börjar tjafsa om något, kommer han köra mig till flyget när jag ska hem då?
Vågar jag lita på att han hämtar och lämnar mig på flygplatsen?
Tänker han låta mig åka hem?
Massa tankar och frågor jag behöver ha svar på innan jag bokar biljett.
Jag åker ju ner enbart för att träffa honom, då vill jag ju umgås så mycket som det går med honom.
Men om det går snett, kommer jag till flygplatsen?
Flygplatsen är nyöppnad och enligt charterbolagens hemsidor står det att taxi inte går från flygplatsen, tar den mig dit då? Taxin alltså.
Några kollegor tycker att jag ska boka in hotell och "smuggla" in honom, min syster tänker som jag. Jag har bokat ett dubbelrum, då får jag ävl göra vad jag vill där förutom att förstöra rummet förstås. Medans syrrans kille tycker att jag ska köra på lägenheten, våga chansa säger han. Och joo jag håller med honom också, men om det skulle hända något, kommer jag hem? Och söt som han är säger han att då åker han ner och hämtar mig. Ja det var ju sött, men det är en helt annan kontinent, minst 4 timmars flygresa, och det kostar några kronor. Han erbjöd sig även att köra mig till Arlanda när jag sticker ner. Raringen där.

Jag förstår inte

Jag förstår inte att man kan sakna en person man knappt känner så mycket. Det måste verkligen vara något speciellt med honom, A alltså. Jag känner knappt honom, men så fort jag får ett sms så blir jag alldeles varm i kroppen.
Träffade honom i och för sig varje dag där nere, men de tre sista dagarna umgicks vi mer än de två första, de två första sågs vi bara i hans shop. Hur kan man känna så efter så kort tid? Det är något speciellt med honom.
När vi kysstes tappade jag andan, hur ofta händer det?

När jag var och handlade köpte jag en lukta-gott-maskin som sprider ut en doft var 15-30 minut, och när man ville ha med hela maskinen så fanns det bara en doft, Jasmin, och det är klart att det var en sån blomma jag fick av A där nere. Så så fort maskinen sprider ut doften av Jasmin tänker jag på när han gav mig den blomman.

Tror jag är OK nu

Nu tror jag att jag är OK, lite svårt att veta helt till hundra men det känns så. Så idag ska jag våga mig iväg och handla på COOP. Då kommer jag utanför dessa gfyra väggar en stund i alla fall.
Imorgon är det dags att jobba igen, just nu känns det mindre roligt men när jag väl är framme vet jag att det kommer vara roligt, med största sannolikhet i alla fall. Det jobbiga är att jag börar redan kl 12, så det blir upp tidigt och åka redan halv 11.

Dags att packa ihop sig och gå till bussen. See ya!

Inte helt OK än

Men snart så, är betydligt bättre än igår. Men inte helt bra. Förhoppnignsvis är jag bra tills imorgon, annars kanske man borde gå till doktorn och kolla upp det.

Idag har jag gjort ungefär ingenting, legat på soffan hela dagen. Inte riktigt vägat gå ut med tanke på magen, men imorgon ska jag utanför dörren i alla fall. Skulle behöva handla lite mat och sånt. Så får se när jag kommer iväg.

Har skrivit ner all info om resorna som jag har kollat upp inför den möjliga resan till Tunisien i höst. Troligtvis blir det slutet på oktober/början på november. Får se hur det blir, om det blir någon resa i huvudtaget. Hoppas verkligen det. Vill väldigt gärna träffa A igen, jag trivdes väldigt bra i hans sällskap.

Lite bilder


Från flyget

Hotellrummet

Tunisisk öl, inför första måltiden

Stranden

Snygg pirat


Havet!!

Piratbåt

Förrätt, baguett, oliver och Harissa, mums!

Couscous Fatma, lammgryta med Couscous.

Strandpromenaden

Medinan


Inte prima

Mår inte helt prima idag, men nästan. Har lite sviter efter resan, som jag hoppas försvinner tills imorgon. Absolut senast till på måndag, blir inte så roligt att ringa sig sjuk första arbetsdagen efter semestern. Men det ska nog ordna sig, om det är det jag misstänker borde det gå över tills på måndag, senast. Kan ju vara något otrevligare också, men det hoppas jag inte på.

Har hittat två-tre olika alternativ till det möjliga resan till A och tunisien i höst, Oktober/November. Skulle hellre ta den i slutet på Oktober, då landar jag på en flygplats bara 40 minuter från hotellet, istället för 1,5 timme. Får se vad A tycker. Vet bara att slutet på Oktober verkar vara ganska bra för då är det inte så mycket turister enligt honom, och det är ju turisterna som styr hans jobb. Men vi skulle prata mer om det en annan dag.
Det står mellan tre olika hotell, varav det ena är samma hotell som jag bodde på sist. Känns inte så lockande, och de andra två verkar vara lite närmre Medinan. Vet inte om A kommer bo där då eller om han åker hem till det riktiga stället. Det får jag väl reda på när vi kan prata lite mer, är så dyrt med SMS. För båda, så han ska försöka få tid till att ta sig till ett Internet-café så vi kan prata över internet istället. Man får mer sagt mycket billigare och på kortare tid.

T skulle kolla upp vilket telefonkort som är bäst att ringa ner dit med åt mig. Då kan man ringa några minuter i veckan, om det är intressant. Får se hur allt utvecklar sig.

Försöker planera

Har sedan jag kommit hem kollat resor till Tunisien, trivdes väldigt bra där, även fast maten inte var helt på topp och hotellet var nära inpå pyton. Men jag vill tillbaka, och det snart. Dessutom vill A att jag ska komma tillbaka, och jag vill träffa honom igen, så jag har kikat på resor nu i höst. Men vet fortfarande inte vilken period som är bäst för honom. Och hittar bara resor till och med 9 november.
Men har hittat en resa för knappa 5000, dyrare än den jag åkte på precis, men det är på ett finare hotell, närmare Medinan, och A jobbar i Medinan. Men hoppas han är ledig så mycket som möjligt när/om jag åker dit.

Men innan jag kan boka och bestämma något måste jag ansöka om semester och få igenom den. Och det är inte många dagar kvar tills jag börjar jobba, två lediga dagar kvar. Sen är verkligheten tillbaka.

Igår var jag hos min syster och umgicks. Hon vet om att jag träffat A där nere. Och så söt som hon e rabblade hon upp alla varningar hon kunde komma på, men tyckte att jag ska åka ner och träffa honom igen. Det tycker jag var väldigt gulligt. Så innan han kommer upp hit borde jag åka ner till honom och ta reda på om han är seriös eller om han bara vill flytta till Europa/Skandinavien för ett bättre liv. Om han ens vill flytta från Tunisien. Tveksamt om jag skulle kunna flytta ner dit, tror inte jag skulle klara av ett långt liv där nere.

Fortsättning Tunisien

Det blev en liten paus i bloggandet igår, det var skönt.

Har berättat om några dagar i Tunisien, de dagarna när det hände mest. Ena dagen var vi så trötta så vi låg bara vid poolen och solade innan vi på eftermiddagen åkte tillbaka till Medinan. Det var riktigt hett den dagen vi låg vid poolen, och det fläktade inte lika bra där som på stranden, men det var solsängar istället för plaststolar som fanns på stranden.

Jag bokade även in mig på en helkroppsmassage, Berberemassage tror jag det hette. Kostade cirkus 300 svenska kr, så lite billigare än här hemma. Det var riktigt skönt, ville egentligen åka iväg på en behandling men ville inte åka ensam så det blev massage på hotellet istället. Den man åkte iväg på var helkroppsskrubb, lerbad, dricka te, helkroppsmassage och ansiktsmask, för 600 svenska. När man åkte på den behandlingen var det en bilresa på 10-15 minuter och man var borta i ungefär 2-3 timmar. 

Sista dagen åkte vi ner till stranden och var där i fem timmar, det blev mycket sola då, och mycket bad. Vi var tillbaka på hotellet vid 15-tiden och då gick vi och vilade en stund så vi skulle orka vara uppe hela natten. Vid 18-tiden kom våra hotellkompisar och knackade på och kollade om vi var redo att åka ner på stan, javisst var vi det. Så vi åkte ner på stan och kikade lite och käkade den sista middagen tillsammans.

Träffade även en väldigt rar kille där nere, han är en utav de raraste killar jag träffat. Träffade honom så gott som varje kväll. Vi, jag, J, han och hans kusin gick och tog en drink på måndagen tror jag det var, och innan drinken gick vi till A´s övernattningslägenhet som var i Medinan, gick upp på taket och tittade på utsikten över havet och Yasmine Hammamet. Sen satte vi oss på en restaurant och tog varsin öl, sedan tog vi en promenad runt Medinan och på stranden. Satte oss i sanden och tittade ut över havet. Riktigt mysigt!
J tyckte inge vidare om A´s kusin och ville inte träffa honom mer, men jag ville träffa A, så våra hotellkompisar åkte med ner till Medinan de två sista kvällarna så J gick med de och kikade medans jag träffade A. Första kvällen ensamma var vi upp på taket igen, och jag var livrädd. Inte för honom, men för höjden! Trodde jag skulle ramla ner bara jag kikade över kanten. Vi fick mycket pratat om under de två kvällarna vi hade kvar tillsammans. Han vill att jag ska komma tillbaka, och jag vill också tillbaka. Så snart är det väl dags att boka en ny resa så fort jag vet när, var och hur jag har semester. Ska ansöka om någon vecka nu under hösten/vinter och ta en resa ner. Så får man se hur allt utvecklar sig.
Vi har bytt nummer och mailadress så vi håller kontakten på så vis, och jag ska ta och försöka få reda på när det passar att jag åker ner, han bör ju inte jobba lika mycket då som han gör nu. Nu jobbar han ungefär 16-18 timmar/ dygn. Då vill jag inte åka ner, åker ju ner för att träffa honom, inte för att titta när han jobbar.

Hemma igen

Och jag tycker inte om det! Jag vill vara kvar!! Kom hem vid 13-tiden idag, men har passat på att tvätta och packa upp, städa och vila sedan jag kom hem. Tvättmaskin nummer tre pågår nu. Mat har jag ordnat också, väldigt graciös sådan också, makaroner och köttbullar. Haha

Flygresan ner var någorlunda, det var ganska mycket turbulens strax efter start men efter någon timme var det lugnt och fint. Vi anlände till Monastir flygplats vid 15-tiden, tunisisk tid. Sedan var det buss till hotellet. Enligt Apollo och busschauffören ska den resan ta 1,5 timme. Den tog tre!! Och fy vad det ser ut där borta, det vet riktigt hemskt att se. På en kulle låg det en hund och flämtade, såg ingen ägare i närheten så troligtvis var det en hemlös vovve. Stackars hund!

Vi kom fram till hotellet vid 19-tiden om jag inte minns helt fel, då var det dags att skriva in sig på hotellet, växla pengar, handla vatten och ordna något att äta. Det blev middag på hotellet, en pasta med tomatsås som smakade absolut ingenting. Det var riktigt tråkigt. J åt en pizza som heller inte smakade någonting, så vi blev riktigt besvikna. Vi smakade den "hemgjorda" ölen, Celtia hette den. Helt OK, smakade nästan öl om den, och det var den enda ölen som fanns på hotellet.
Det blev tidigt isäng första dagen efter en lång resa, redan vid 22-tiden gick vi och lade oss och somnade som en stock. Vaknade tidigt och gick och kollade in frukosten, som inte var något vidare. Baguetter, ägg, melon, sallad, kaffe som smakade vatten, te, någon udda mjukost och smör, det var det som det bjöds på.

Första dagen var det så klart stranden, det var en buss som körde hotellgästerna ner till stranden en gång i timmen, så vid 10.00 satt vi på bussen på väg till stranden. Vi blev lite besvikna över den också, det låg fimpar och skräp i sanden, vanliga plaststolar som solstolar. Annars var det väldigt fin sand utöver fimparna, vattnet alldeles underbart fint, lite småkallt men det var bara bra. Med tanke på 35-40 grader i luften är det ganska skönt att doppa sig i lite svalare vatten.

På eftermiddagen var det dags att gå och kolla in Medinan, marknaden. Så vi promenerade ner dit, vilket var ungefär 2 km, med galna bilar och folk däremellan. Första dagen hittade vi knappt någonting, vi hittade inte ens hela medinan, utan den hittade vi dagen efter. Det är väldigt frustrerande att gå i medinan för alla vill att man ska in och titta i deras butik, alla vill prata, alla vill att man ska handla, ingen tycker om när man prutar fastän de ger hutlösa priser.

Ena dagen åkte vi in till grannstaen, eller den nyare delen av Hammamet, Yasmine Hammamet, och gick i den medinan, som vi säkert inte heller hittade hela, men där var det lite fler butiker med fasta priser så man slapp pruta. Där köpte jag 3 vattenpipor á 9 Dinar, vilket är 45 Svenska kronor, helt OK pris enligt mig. I Gamla Medinan ville de ha över 20 Dinar för mindre pipor än de jag köpte. Så ett bra pris. Köpe ingen kol eller tobak men vill bara ha den som prydnad.

En dag var vi på Piratbåten Columbus, en riktigt härlig upplevelse. Det var en så heeeeeet pirat där. Mmmmm! Det var ett gäng pirater på båten som hängde och slängde i masterna, oj vilka muskler! När man gick på båten fick man en örn på armen, och ett foto togs, sen var det dans och musik någon timme eller två innan vi stannade för bad och lunch ute på havet, vattnet var så saltigt att det sved ordentligt i ögonen. Sedan ber det in mot land igen, med ännu mera dans, och om man inte dansade med blev man nerstänkt med vatten och arga pirater kom och tittade elakt på en. Så det var bara att dansa med.

Nu orkar jag inte skriva mer, så jag får fortsätta imorgon. Nu ska jag gosa med mina pojkar jag inte träffat på en vecka!

Vaken och redo!

Nu ska jag strax dra mig till bussen och ta mig till Arlanda, bara dra på mig lite kläder och så är jag redo sedan.

Undefär vid 17-18-tiden beräknas vi vara framme på hotellet och någorlunda uppackade. Sen kan ni ju gissa resten=P

Hörs om en vecka!!

Sova kanske?

Har haft väldigt tråkigt de senaste timmarna, så nu tänker nog jag gå och sova, så jag får åka nångång. Väckarklockan ringer kl 04.50 och 05.00 imorgon, så upp tidigt ska jag.

Fick nyligen ett SMS från L, som önskar sig en brun eller bers(hennes stavning, skall bara beige) kjol från det andra landet som hon så fint skriver, det ska jag väl förhoppningsvis kunna ordna. Kanske hittar något tjusigt till mig också.

Jaha, nähe, har packat allt, lite kvar i handbagaget bara, men sen är jag redo, så nu ska jag väl lägga mig och läsa lite så jag kommer upp pigg och glad imorgon.

Imorgon gäller det!

Nu har min syster varit här och kikat och borde nu veta vart det mesta finns. Annars får hon väl fortsätta gräva imorgon.
Har även hämtat ut paket på "posten" och handlat kattsand så det räcker ett tag.

Ska packa ner det sista lite senare idag och se till att jag ställer två eller tre klockor på ringning tills imorgon bitti. Är så rädd för att försova mig, inte roligt att känna så när man absolut inte får försova sig. Men jag och J ska ringa varandra imorgon så vi kommer upp i tid.

Har precis fått i mig lite lunch och jag är så mätt att jag håller på att spricka känner jag, så nu ska jag ligga på soffan en stund och glo på tv.

Dag 17, 2 dagar kvar

Nu är det riktigt nära! 2 dagar kvar, och det börjar märkas, har nästan packat klart, växlat pengar, passet är framplockat. Och imorgon kommer lillasyster förbi och ska kika och gräva i skåp.
Har precis städat lite smått, dammsugit och diskat och skrubbat lite. Och nu tänker jag inte röra en fena på hela kvällen, förutom det allra nödvändigaste.

Idag har jag varit hemma hos brorsan, hans fästmö fyllde hela 34 18 år!! Grattis på 18-årsdagen L! Så det blev alldeles för mycket kaffe och fika, innan vi gick till parken så barnen fick leka av sig lite. Blev som vanligt middag där, kan ju inte motstå L´s hundögon när hon frågar om jag vill äta där.

Imorgon kommer som sagt syster förbi och inspekterar allt inför hennes vecka här, kan ju vara bra att hon vet vart grabbarnas mat är. Och hon komer redan 09.40!!! Då brukar jag ligga med min snug-rug i soffan och halvsova, det blir till att klä på sig tidigare än vanligt och gå till bussen för att möta upp henne. Sen ska vi ta en promenad till centrum så jag kan hämta ut ett paket på posten och handla kattsand, och hämta ut pengar kom jag precis på! Så hon och kusinen kan handla mat, de ska ju inte behöva svälta!
Sen på kvällen blir det att packa det sista och se till så jag har fått med mig allt. Och ställa 2-3 väckarklockor så jag inte försover mig. Har ju fått för mig att stänga av väckarklockan och vakna 2-3 timmar senare, det får jag inte göra på torsdag!



Hit ska jag! Hammamet, Tunisien. Inte den glamorösaste bilden men orkar inte leta efter något glamoröst nu.


Dag 16, 3 dagar kvar

Det närmar sig! Bara tre dagar kvar, sedan flyger jag iväg. Och jag längtar till sol och värme, vad jag ska steka i solstolen! Och bada, en massa. Nu har jag nästan ingenting kvar att packa ner förutom hygienprodukter. Och växla pengar imorgon, det är bara det som jag har kvar att göra inför resan. Mysigt!

Idag ska jag nog umgås med min käre syster igen, ska ringa henne när jag börjar bli klar här hemma. Så får man se vad vi ska hitta på. Verkar inte bli något vidare väder idag, så det blir väl sitta inne antar jag. Leka med barnen.
Lilltjejen låg i min systers knöä igårkväll och tittade på mig. Och jag fick det sötaste leendet någonsin! Förstår inte att småpluttars leende kan vara så söta, tandlöst och allt. Måste försöka att få bild på det, men de håller inte i sig så länge. Och det där lilla skrattet, man blir totalt kär!

Trodde nästan jag skulle dö

Har precis kommit hem från en mysig dag hos syster-yster.
Och på tåget trodde jag att jag skulle dö, okej så illa var det inte. Men tanken slog mig lite snabbt i fejset. På en längre sträcka med tåget känns och låter det som att tåget kör på något, och det vinglar till lite extra, kanske var en sten eller en hare som satt på spåret tänkte jag. Men sen när det börjar låta och kännas så där lite oftare så trodde jag verkligen att det var något fel på spåret och att tåget skulle spåra ur när som helst, men jag kom hem. Hel!

Dag 15, 4 dagar kvar!

Jag förstår mig inte på mig-själv. Vaknade 05.20 imorse, av att jag var täppt i näsan, tog nässpray och låg och vred och vände på mig, somnade tillslut. Sedan vaknade jag vid 7 och tänkte att nu kan man ju faktiskt gå upp, men ikke! Vaknade för tjugo minuter sedan, och nu är jag uppe, 4 timmar senare.

Idag har jag inget planerat att göra, ska ringa till flygbolaget och fråga om min resväska. Min förra har som sagt gått sönder, och köpte ju en ny igår. Men den är för stor tror jag, för att få ta med sig alltså. Men jag tycker vad kan de göra? De kan ju inte lämna väskan här, måste ju få ta med mig den, kan ju inte åka utan packning.
Om nu har jag pratat med Apollo, och hon sa att jag kan ta den väskan, det brukar inte vara några restriktioner på incheckat bagage, bara på handbagaget.

Jaha, börja göra något kanske, tvätta kan man alltid göra.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0