Årets första tulpanbukett




Tjusigt tjusigt!


Jäkla förkylning!

Denna förkylning är aggressiv. Inte nog med att det väller över med snor så har jag även tryckande huvudvärk, ont/lock för örat och lite smått ont i halsen. Börjar även bli lite hostig, har jag dragit på mig Svinis??
Jag vill inte!!

Imorgon är det tänkt att jag ska jobba i alla fall, hoppas jag är pigg nog. Att ingen feber bryter ut, hittills har jag känt mig febrig men ingen feber har yttrat sig på termometern, snarare kall 35,7C.

Motion v 4:

Måndag 23/1: Kvällsjobb
Tisdag 24/1: Dagjobb och snor
Onsdag 25/1: Kvällsjobb
Torsdag 26/1: Kvällsjobb men 2,3 km jogg på band, 2,5 km promenerade sedan huvudvärk
Fredag 27/1: Snor och vila
Lördag 28/1: 55 min BodyCombat med snor och muskelvärk, alltså halvfart
Söndag 29/1: Mera snor och massa vila.

Denna vecka är jag inte lika nöjd med, massa snor överallt! Den kommande veckan blir nog inte så bra heller med tanke på allt snor.

Motion v 3:

Måndag 16/1: 55 min BodyCombat, 55 min BodyBalance
Tisdag 17/1: 55 min Step, 55 min BodyPump
Onsdag 18/1: 55 min Shape, 55 min BodyCombat
Torsdag 19/1: Kvällsjobb
Fredag 20/1: Vila inför Marathon
Lördag 21/1: 150 min BodyCombat Maraton
Söndag 22/1: Vila efter marathon

Har kommit lite i ofas i denna registrering, kanske för att jag skriver in allt på Funbeat, men här ska jag väl försöka uppdatera också.

Fruktansvärt nöjd med den veckan!!
Marathonet var underbart, jag svettades som en gris och orkade med hela passet. En flaska vatten och en flaska vätskeersättning så var det bara att köra.
140 minuter kondition, 5 min styrka och 5 minuter stretch, väldigt bra upplägg och jag längtar tills det kommer en gång till. Då ska jag köra så svetten sprutar ur öronen igen.

Höll på att göra i byxan

Jag och S såg filmen "The Silent House" igår, och vi höll på att göra i byxan knappt tio minuter in i filmen.
Fem minuter in i filmen satt jag med pekfingrarna redo att täppa till öronen med och S flyttade närmare mig med filten över näsan.
Och jag satt och pratade med karaktären "Nej ditt pucko gå inte dit", "Akta dig det är något där bakom" ungefär så höll jag på en timme in i filmen, sedan lugnade den ner sig.


Den var mycket värre än Paranormal Activity, som jag visserligen inte tyckte var läskig.
Hade vi varit 50 år äldre hade vi fått varsin hjärtinfarkt tror jag.

Vi avslutade filmkvällen med en kristen komedi, Saved. Det behövdes!


Snor!

Det är klart att man ska bli förkyld när man är ledig, det är snor överallt! I näsan alltså.
Till och med i huvudet känns det som det är fullproppat. Svullen i skallen för allt snor!



Nyser så hårt att jag flyger genom väggen snart tror jag.

Långledig

Har kommit halvvägs in i min långledighet, och jag vill att tiden ska stanna upp en stund nu.
Har varit ledig i två dagar redan, har båda dagarna spenderat hemma hos bror min.
Skulle egentligen haft spelkväll med systrarna G igår, lördag, men S´s karl och son låg i feber så det blev en ombokning. Så istället för att sitta hemma åkte jag till brorsan där det bjöds på god mat och sällskap.
Ordnade blomkålsris i fredags till middagen eftersom jag själv inte äter kolhydrater, och L fastnade direkt. Så det blev blomkålsris igår också. Får se när hon inför det som stående punkt där hemma.

Idag kommer min älskade S på besök, väninnan S alltså. Så ikväll blir det rostbiff med Auberginegratäng och en grönsallad inför Bingolotto. Sen blir det film ikväll, får se om vi kan sova inatt...

The Silent House skall spelas i min DVD senare ikväll.
"The plot is based on a true story that happened in the late 40's in a small village in Uruguay. The film focuses on Laura, who, second by second, intends to leave a house which hides an obscure secret, unharmed. Laura and her father Wilson settle down in a cottage they have to renew since its owner will soon put the house up for sale. They will spend the night there and repair the following morning. Everything seems to go smoothly until Laura hears a sound that comes from outside and gets louder and louder on the upper floor of the house. Wilson goes up to see what is going on while she remains downstairs on her own, waiting for her father to come down."


Baserad på en sann historia kan bli ruggigt!

Socker- livsfarligt

Om man går in på de olika kvällstidningssidorna, bland annat Aftonbladet eller Expressen, så hittar du numera artiklar där de uppmanar dig att äta mindre socker, mindre bröd och liknande kolhydratsrika produkter.
Hur såg det ut för någon månad sen?
"LCHF- dödsdieten" ungefär, eller har jag fel?

Här bland annat har de en bra kom-igång-artikel
Där man får en snabblick av vad du bör och inte bör äta för att få ner ditt kolhydratintag och samtidigt öka ditt fettintag utan att häva i dig en tetra Vispgrädde.

Återigen hittat förståndet?

Har forskare och människor återigen hittat förståndet?
Det har ju pratats mycket om LCHF och hur dåligt det är för kroppen att äta fett och ditten och datten. Men nu verkar forskare förstå att tillsatser, socker och stärkelse inte är så väldigt bra för kroppen som socialstyrelsen säger. Artikel

Redan på 1800-talet bytte man kost till en LCHF-liknande kosthållning i viktminskningssyfte.

Nu finns det även Dietister som rekommenderar denna kosthållning. Artikel

40 år har nu Socialstyrelsen förstått att kolhydrater inte är så jäkla bra som de först sagt.

"Måttlig lågkolhydratkost kan vara bra vid diabetes. Kosten har en positiv inverkan på långtidsblodsocker (HbA1C) och vikt samt förbättrar blodfetter".
Och vad äter man om man inte baserar sin kost på kolhydrater? Jo, FETT min akära vänner. Annar går du runt och är vrålhungrig dagarna i ända och vad tänker du på då? Jo, godis och liknande gifter.
Artikel

Så ni människor som tycker att vi LCHF-are är vandrande hjärtinfarkter, ni får nu tänka om!

LCHF-kriget

Jag tittade på förra veckans Debatt och blev lite konfunderad över vad folk tror LCHF går ut på.
Tror folk verkligen att vi som äter enligt LCHF dricker en tetra vispgrädde till frukost, lunch och middag?
Eller äter en 500 grams blodig biff med bea varje dag?
 
Enligt en utav dietisterna äter man INGA grönsaker utan bara kött och fett. Undrar vart hon fått det ifrån?
Titta på programmet från minut 30 så förstår ni vad jag menar.
Debatt

Detta är eftersnacket som inte sändes i TV men går att titta på i efterhand.


Om man tittar på mitt tidigare matliv vs. mitt nuvarande matliv är det stor skillnad i grönsaksintag. Tidigare i mitt liv var det inte speciellt mycket grönsaker på min tallrik, lite morot i maträtten och kanske lite gurka eller en bit paprika ibland. Det var sällan det var en hel stor grönsallad på matbordet.
Nu däremot äter jag grönsaker som jag knappt visste existerade för några år sedan. T.ex. Aubergine, Fänkål och Zucchini. Jag tänker även speciellt på Rättika som det var bara någon månad sedan som jag fick reda på att det fanns. Det är ju helt galet.
 
Alla oj-ar så mycket över ordet fett, det är inte så jäkla mycket fett som folk tror, varje måltid innehåller inte 5 liter grädde och 500 gram smör. Du fräser/steker valda tillbehör i smör och tillsätter lite grädde eller Creme Fraiché så det blir mer grytigt/matigt. Du slipper dessutom alla konserveringsmedel som finns i t.ex. Milda Mat, Laga Lätt och liknande produkter. Hur bra är konserveringsmedel för kroppen egentligen?
Om matkulturen som verkar toppa listorna just nu, alltså typ light-produkter och behandlade produkter, kommer människokroppen aldrig att förmultna, 500 år senare ser man fortfarande vilket lik som ligger begraven just där.

-Där ligger Börje, han dog år 2070 e.kr och nu är det år 2700 e.kr. De måste balsamerat sina lik bra på den tiden.
Nej nej kära framtidsbefolkning, det är bara konserveringsmedel i maten som gör att du fortfarande kan se Börjes kropp!

Årets första snögubbe

Sicken tjusig!


Laddar!

Just nu laddar jag batterierna inför mitt BodyCombat Marathon på gymmet. Det börjar om lite mer än en timme, snart smäller det!

Har under förmiddagen tagit det ganska lugnt, låg i sängen till kl 10, sen frulle och kaffe.
Har även hunnit med en disk och tvättrunda.
Middagen är färdig så det bara är att värma på när jag kommer hem. Lovely!


Vad tänker man på när man ser denna bild

Min första tanke var-
Är du handikappad gå på här.
Vill du hjälpa någon att hoppa framför tåget, gör det här.


Åååh!!

Det där stånket kommer på grund av handbollsmatchen., Satt som klistrad i soffan på jobbet under hela matchen, inte tusan hjälpte det. Dåligt förvarsspel och inte helt så bra anfallsspel heller.
Och inte kunde jag leva mig in i matchen helt och hållet heller, då hade man någon kollega som satt och skrattade när jag försökte hjälpa Kim Ekdal du Rietz att göra mål. Men men, ny tag i nästa match!


Så här bra går det nu!

Är medlem på träningssajten Funbeat. Där man registrerar all sin träning och man får då se hur ycket man tränat den senaste månaden. Och där kan du även peppa dina vänner.
Som det ser ut nu har jag tränat 1073 min den senaste månaden vilket blir 17,8 timmar. Absolut inte fy skam!
På lördag tillkommer 150 minuter om jag orkar med hela Marathonpasset i BodyCombat. Men det ska jag klara av, annars blir jag sur!
Håller på att planera vilka drycker jag ska ha med mig för att orka med passet. Det blir nog en flaska med vätskeersättning, en flaska Yoghurt att dricka antingen under eller efter passet och en flaska med vanligt vatten. Då borde jag klara mig.
Middagen får lagas innan så det bara är att värma på när jag kommer hem.

Igår efter dubbelpassen fick jag skjuts hem av ett par som jag tränar med 1-3 gånger i veckan. Kvinnan är jätterar och vi tränar tillsammans i både Combat och BodyBalance. Och hon frågade om jag ville ha skjuts hem. Ja tack svarar jag så klart. Även på lördag så skulle de skjutsa mig hem, väldans snällt tycker jag! Så omtänksamma människor.

Gjort ett träningstest

Såg att min kollega och vän Borthy gjort ett träningstest, blev då självklart tvungen att göra det jag med.
Mitt resultat:

Du är: Swinger - passionerad och impulsiv

Swingern är ett riktigt energiknippe som är impulsiv och älskar att ge sig i kast med nya motionsformer.

Det får definitivt inte vara för schemalagt eller för enformigt.

Personlighet: Du är varm, engagerad, uttrycksfull och passionerad. Du hatar rutiner och fasta scheman och trivs bäst med arbetsuppgifter som stimulerar din kreativitet. Du vill kunna utveckla din energi och använda din gnista och entusiasm.

Fitness: Med sitt stora behov av konstant variation är swingern den perfekta kandidaten till crosstraining. Eftersom du lätt blir uttråkad är det bäst att välja flera olika träningsformer som du kan variera allt efter humör. Det skulle t ex kunna vara inlines när solen skiner och dans när det regnar. Du blir uttråkad om du försöker göra samma sak dag ut och dag in. Anmäl dig till olika lopp t ex genom ditt jobb - då tvingas du nämligen att gå, löpa eller åka inlines hela vägen till målet. Pilates kan användas både för träning av flexibilitet och styrka.

Peak: Du toppar helt enkelt mitt på dagen. Medan alla andra tar sig en lur eller slappnar av lite efter lunchen bör du skaffa en träningskompis och tillsammans bränna energi på motion.

Träningsmöjligheter
KONDITION: Orientering, jazzdans, mountainbike, triathlon, squash
STYRKA: Bodypump
SMIDIGHET: Pilates, hemmaövningar för smidighet

Jag vet inte hur mycket som jag tycker stämmer. Svaren som fanns att välja mellan passade inte alltid in. Konditionsdelen tycker jag inte stämmer i alla fall, där är det mycket Combat som ni vet, och en del Step.
Styrkan kan jag kanske hålla med om en del, och utöka med Shape-klassen.
Smidighet är nog mest rätt, fast utökad med lite Yoga och Tai-Chi.


Här hittar du testet

Avundsjuka

Igår på 60-års kalaset träffade jag på min moster, en del andra förstås också.
Men mostern som kämpar med sin vikt, säger hon i alla fall. Hon byter diet lite ibland men så fort hon återgår till det normala går hon upp allt och lite till som hon förlorat.
Vi har inte setts sedan sommaren gissar jag på, där hon sade
-"Jag har aldrig sett dig ta så mycket sallad, Yennie" och jag sade bara att då har du fel ungefär.
Men hon blev väl lite avundsjuk över mina -20 kg redan då.

Men så såg vi igår, och det första hon säger är
-"Och du klarar ju av att hålla din vikt" Medans jag svarar tillbaka
-"Ja jag håller på inte med sådana dumheter längre" och pekar då på en nyblandad grogg med en massa läsk=socker!
-" Ja nej det är väl inte så bra" svarar hon tillbaka. Fortsätter sedan med "Jag måste ju komma igång och röra på mig nu"
-"Ja det är alltid bra att röra på sig" svarar jag tillbaka. "Det är bara köpa ett gymkort och åka dit"
-"Jag ska väl börja simma snart igen, två dagar i veckan" säger hon då.
Jag svarar med
-"Minst fyra gånger skulle jag rekomendera" Och hon ger mig en blick som heter duga.

Får se om hon kommer igång, eller om det bara är prat, som hon sade har hon inget att skylla på längre, inga småbarn t.ex. Hoppas hon tar tag i sitt liv, jag får väl peppa henne ibland om det behövs. För sådant kan jag nog göra nu tror jag.

Motion v 2:

Måndag 9/1: Kvällsjobb
Tisdag 10/1: 55 min Step, 55 min BodyPump
Onsdag 11/1: Vilodag, träningsvärk!
Torsdag 12/1: 45 min SH'BAM, 55 min Box Snittpuls- 156, Maxpuls- 196!!
Fredag 13/1: 45 min Cycling Snittpuls- 148
Lördag 14/1: 55 min BodyCombat direkt efter jobbet. Snittpuls- 158
Söndag 15/1: Kvällsjobb, trött så ingen träning.

Jag är äldigt nöjd med denna vecka. Har skrotat stegräknaren för ett tag framöver känns det som. Men nångång kommer den tillbaka igen.
Har haft konstant träningsvärk vilket är ganska skönt, men ändå inte. Har kört på för fullt ändå.
Idag söndag sade mig kropp att den vill vila, nu idag blev det vila och sömn till kl 11, kors!

Gårdagen

Gårdagen för mig var fullproppad med aktiviteter. Först jobb 7-15 och sedan direkt till gymmet för ett Combatpass kl 16 och sen iväg på 60-års kalas.
Så det var inte mycket tid för pilla naveln under det dygnet.

Stack så fort jag kunde från jobbet för att hinna till gymmet, man kan ju inte lite på kollektivtrafiken så en tidigare buss är alltid bra att ta. Så jag kom fram i lagom tid till gymmet.
Det var en liten tjej på 11 år som var med på passet igår, hon var så söt någ hon stog där och hoppade brevid sin mamma. Armar och ben fladdrade som bara den, inte mycket "rätt" men hon hade kul i alla fall.

Åkte efter en välbehövlig dusch på 60-års kalas där jag hade förvarnat om att jag inte blir långvarit. Men blev kvar i en och en halv timme och under den tiden hade jag redan fått huvudvärk av ljudnivån. Var hemma "redan" halv tio, lade mig på soffan och kollade på Stand-up tills jag nästan somnade på soffan. Stöp i säng vid 22.30 och vaknade av klockan vid 8 imorse, nej tack till träning så den blev avbokad och jag somnade om. gick upp vid 11 och hade inte mycket tid på mig att göra mig i ordning för ett kvällspass. Men här är jag nu iklädd pyjamasliknande kläder.

Konstant träningsvärk

Har haft konstant träningvärk i en vecka nu. Skön träningsvärk så det är bra det.

Och ingen vila blir det för den skullen, nej nej. Efter jobbet idag ska jag åka direkt till gymmet för ett Combat-pass och sedan efter det bli det en snabb visit på en 60-års fest. Kommer vara lagom mör i kroppen imorgon. Får se om jag kommer upp ur sängen och iväg till gymmet innan jobbet. Får ta en paus imorgon om jag vill det, är inbokad nästan hela nästa vecka så en vilodag gör inte så mycket.

 

På Boxningen i torsdags fick jag nog en liten skada axeln/bröstet när jag höll mitsarna. Gjorde fruktansvärt ont när motståndaren slog på just den sidan. Det har börjat släppa en aning nu. Får vara försiktig med den axeln någon vecka tror jag. Vill inte skada mig på riktigt, eller ordentligt kanske man ska säga.

Vila från boxningen alltså.

 

Fick träff min favvoinstruktör från Combaten i tisdags, visserligen var det i BodyPump men han e bra där också. Han har skadat sig och får inte köra Combat på ett tag med Pump får han köra, så nu ska jag försöka komma igång med pumpenn igen. När jg började träna körde jag ett Pump-pass i veckan, nu har det mer blivit ett pass i månaden max. Inte bra! Hoppas jag kommer igång ordentligt igen.
Mukkler mukkler!

 


Biggest Loser

Liggsitter i soffan och har precis tryckt i mig alldeles för mycket chokladmousse och glor på Biggest Loser Sverige.
Inget program jag har tittat på tidigare men i årets säsong är en gammal klasskamrat med. Så denna säsong skall jag kika på, med eller utan chokladmousse!


Pigg eller inte?

Känner mig ovanligt pigg idag. Det gjorde jag även när klockan "ringde" i ottan.
Jag har köpt mig en "Wake-up-light"-klocka av märket Sunrize. Och idag är första gången den används så här tidigt så jag vet inte om det är den eller det att jag var hemma redan kl 20 igår som gör att jag känner mig pigg. Med tanke på att jag var hemma så tidigt så kom jag ju i säng i bra tid, därav möjligheten till den pigga jag.

På torsdag får klockan användas så här tidigt igen, förhoppningsvis funkar klockan. Eller så har jag fått lite gnista tillbaka för livet.


Kommer igång

Jag hoppas på att jag kommer igång med mitt bloggande och mitt liv nu efter svackan.
Hade precis en period där jag inte tyckte om mycket, kände att jag hatade mitt jobb, letade nytt men hittade inget intressant.
Tyckte inte om mitt privatliv, svårt att hitta nytt. Kände mig allmänt värdelös och äcklig.
Tror att jag börjar hitta tillbaka nu, fastän jag egentligen skulle behöva komma bort från livet ett tag. Det här "måste-livet" menar jag då. Vad skönt det skulle vara om man bara hade pengar nog att dra iväg på semester i två veckor och bara läsa en bok. Inte ha några måsten. Men tyvärr är jag inte så rik att jag kan göra det. Man vänder på varje korvöre för att kunna spara en liten summa varje månad. Och den summan är inte stor.
Eftersom jag vet att jag kommer ha lite mer utgifter om några månader behöver jag verkligen spara alla ören som går.


Fick ta en semesterdag i förra veckan där jag bara tog hand om mig själv. Jag läste för första gången på mycket länge. Jag har känt mig för stressad för att hinna läsa, men just den dagen tog jag mig tid att läsa. Så jag parkerade mig på soffan med min Snug-Rug och en bok. Och jag läste, blev nog minst 100 sidor och det var så skönt att stänga av hjärnan från alla måsten.

Lidande

Bloggen har blivit lite lidande och "bortglömd" under en tid nu. Jag har inte känt att jag har tid att sätta mig och diktera ner en massa texter, har väl dessutom inte ha haft något att skriva om. Har haft några ämnen på lut men de har jag glömt bort nu.

Igår var jag ju hem till R och R på tjejkväll, så R nummer två skickades iväg så jag, R och C kunde dricka vin och snacka skit. Väldigt trevligt!
Sen bar det av ut in till stora staden där jag varit på en nattklubb för första gången på många år. Ungefär fyra år gissar jag på. Vi var på Ett ställe på Södermalm. En mysig liten klubb med bra musik.
Jag var hemma vid tretiden inatt, så söndagen har jag spenderat i soffan och på ett fik med J.

Hafr precis sett filmen Australia, väldigt bra film. Den gick på tv så jag tänkte passa på att kika, men visste inte att den var så fruktansvärt lång. Tur att jag tog en powernap innan filmen började annars hade jag inte orkat titta färdgt på hela filmen.



Hugh Jackman är ju inte lite snygg i denna film, mums!
Han ser så där lagom ovårdat snygg ut.

Motion v 1:

Måndag 2/1: Förkyld och huvudvärk
Tisdag 3/1: Kvällsjobb, 9163 steg.
Onsdag 4/1: 55 min BodyCombat, 12422 steg.
Torsdag 5/1: Semesterdag, bokläsning i soffan.
Fredag 6/1: Kvällsjobb
Lördag 7/1: 55 min Box, Maxpuls 195 slag/min!
Söndag 8/1: Vila

Inte en allt för bra vecka, är fortfarande lite småförkyld men kan inte hålla mig borta allt för länge. Hoppas denna vecka blir bättre...

R

Sitter hemma hos R och R med R och C. Massa bokstäver. Väldigt trevligt!
Fick precis reda på att jag fick publicera bilden jag tog på nyår!


2012- vad vill jag?

Vad vill jag få ut av det nya året nu då...
Jag vill fortsätta med min träning i samma nivå som nu, om inte mer men det hinner jag nog inte med.
Jag vill ha mer ledig tid med min familj och mina vänner.
Jag vill ha mer pengar att röra mig med, vem vill inte det?

Jag vill också att A ska komma hit så vi kan påbörja vårat gemensamma liv.

Resten är jag nog ganska nöjd med alltså.

Motion v 52:

Måndag 26/12: 45 min Cykling, 30 min Core. Firade jul, ingen stegräknare.
Tisdag 27/12: Heldag på jobbet, 16832 steg.
Onsdag 28/12: Vilodag, trött som bara den.
Torsdag 29/12: Kvällsjobb, 13435 steg
Fredag 30/12: Förkyld 12075 steg.
Lördag 31/12: Förkyld
Söndag 1/1: Gymmet är stängt!Förkyld

Denna vecka blev det en vilovecka igen, fastän det inte var tänkt så. Mot slutet av veckan blev jag förkyld, så ingen träning av den anledningen.

2011

Det sägs väl att man ska sammanfatta det gångna året när man påbörjar ett nytt.
Så det ska väl jag göra också.

Jag hade nog inte velat ändra så mycket på året som gått. Jag själv önskar väl bara att jag hade varit mer ledig så man har möjlighet att umgås med de nära och kära mer. Men jobbar man på ett lågavlönat jobb så måste man jobba mycket för att gå runt. Så det blir nog inte bättre förrens jag byter arbetsplats.

Jag är väldigt nöjd med att jag kommit igång så bra med träning och kost. Kosten började jag ju med redan 2010 men sent in på året.

Sen då?
Kommer inte på så mycket mer, något har jag säkert glömt...

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0