Dags att sova....

för att orka jobba och möjligen träna imorgon. Har nyligen kommit hem från jobbet, var hemma exakt 22,01 enligt klockan på min mobil, gick min promenad på 23 minuter hem, den promenaden är på ungefär två kilometer. Ganska bra jobbat men snart går det fortare. Har haft en ganska lugn dag på jobbet idag, började ganska bra men ganska mycket att göra så tiden gick väldigt fort. Vid 17.00 trodde jag att klockan bara vad 16, så det bådade ganska gott. Men så fort jag ätit min middag segade det till sig. Fastän då arbetsdagen har varit ganska lugn har jag kommit upp i nästan 10000 steg, det står på 9894, och den kommer stanna på ungefär där, ska ju inte gå så mycket nu men är ganska nöjd ändå.

Chippen är helt som vanligt idag, springer och leker och hoppar som en galning, alldeles som vanligt. Det är ganska skönt, de tror att det kan ta ett tag för narkosmedlen att gå ur kroppen men min lille verkar vara snabb på att vädra ur sig. Var ju pigg och allert, stavas det så?, redan vid 19 igår kväll.

Nu börjar jag bli ganska frusen och gäspig så det är dags att lågga sig och läsa lite, har snart läst ut boken nu=). Det blir nästan bara mindre och mindre läsning för min del, det är lite synd eftersom jag älskar att läsa böcker, fastän jag ibland väljer fel böcker. Är så korkad så jag läser nästan bara böcker om hemska saker, en utav mina favoritböcker är "Flickan med de röda skorna" Handlar om en flicka på 2 år som får cancer och hur hon och familjen försöker ta sig igenom denna hemska sjukdom. Men tyvärr klarar inte hon det. Det är mamman till flickan som skrivit boken.


Riktigt hemsk men läsvärd bok. Jag satt och grät på bussen när jag läste den, så hemsk är den.

Sov gott

Blir ingen video, men en bild kan ni allt få se

Försökte med att kopiera in en länk, men det funkar inte. Själva länken får jag till men det är inte "godkänd". När man klickar på den kommer inget, men en liten bild på en full och öm katt kan ni allt få=)

Min bebis är hemma, full och öm.

Vid 15-tiden kom jag hem med min bebis från veterinären. Vid 11-11.30 nångång blev han opererad, så när jag hämtade honom var han fortfarande väldigt sömnig. Väl hemma och när jag öppnat upp transportburen skulle han absolut inte ligga kvar i den, utan gick och letade efter Cosmos. När Cosmos fick syn på honom så var det nästan som han undrade vart Chippen hade varit hela sitt liv, som om de varit åtskillda flera dagar, det var bara några timmar. Filmade med min kamera, men vet inte hur man lägger in videos här riktigt än. Ska försöka klura ut det under kvällen så lågger jag in de senare idag.

När lillen skulle gå runt och titta så inget hade ändrats vinglade han till några gånger, väldigt komiskt att se=).

Idag har jag ätit kycklinggryta med jordnötter, något jag inte ätit på väldigt länge. Det var väl ungefär ett år sedan jag åt det sist. Var väääääldigt gott. Gjorde ganska mycket så jag kan ha matlåda med till jobbet, blev bara tre matlådor. Jag kan tyvärr inte tipsa om något recept, det är väldigt sällan jag går efter recept utan jag blandar bara lite i en kastrull och då brukar det bli ganska bra, annars finns kryddor=).

Nu ska jag klura ut hur jag lägger in videos här, kanske blir någon länk från Ansiktsboken. Det märks.

Chippen blir av med sina juveler idag.

Jag har precis kommit hem efter att ha lämnat Chippen på djurkliniken, han ska bli av med sina juveler idag, kastrerad alltså. Det blev nästan lite sentimentalt när jag skulle gå, varför egentligen? Troligen för att jag vet att det är en ganska stor risk att bli sövd, både för djur och människor. Man vet inte om personen/djuret är allergisk mot något utav narkosmedlena som används. Men men, man ska inte oroa sig i onödan, de på djurkliniken vet ju vad de gör. De kan rädda min bebis liv om han inte mår så bra. Usch dåliga tankar jag kommer in på. Nu tar vi något annat.

Jag förstår inte varför jag har så svårt att diska när jag har ätit klart, lämnar alltid disken till dagen efter. I början när jag flyttade hemifrån var jag så duktig så då diskade jag precis efter jag ätit klart, men inte nu längre. Det är inte så roligt att komma hem till disk efter jobbet när man är trött och hungrig. Måste bättra mig på det.

Nu ska jag sätta mig och titta lite på tv.  Ska försöka ta en bild på min "fulla" bebis när han kommer hem sen. =)

Luugn dag på jobbet idag. Och spöken hemma.

Idag har det varit en riktigt lugn dag på jobbet idag, suttit på isolering idag, är inte alltid väldans mycket att göra där, och det var det inte idag heller. Vi var dessutom tre personal på en patient, då blir det mindre att göra. Men det var trevlig det också.

Jag har suttit och funderat över varför jag är så trött hela tiden, idag är jag trött igen, kanske inte är någon dunderjuice jag dricker, det kanske är spöket jag har här hemma som väcker mig 1-5 gånger varje natt, och därför jag är så trött. Mycket möjligt, men då kan man fråga sig varför? Och OM det inte är spöket som väcker mig, varför vaknar jag så många gånger? Någonting att fundera över, och nu undrar väl ni varför jag tror att jag har ett spöke hemma?? Härom kvällen när jag skulle sova var "kvällsrutinen" som vanligt, fixade i ordning mig för natten, läste ett kapitel i min bok, och släcker lampan. Med båda katterna i sängen. Och någon minut efter att jag släckt lampan hör jag en duns i köket, katterna ligger med mig i sängen. Och nej ingen hade gått därifrån, den lilla låg mig och den stora nere vid fotändan, och man hör gott och väl när han hoppar ner för han ger ifrån sig ett ljud när han hoppar ner, som om han inte kan hålla luften i lungorna vid "dunsen". Så jag går upp och tittar vad det är, och där ligger mitt "sop-set" på golvet, och det stog upp när jag gick och lade mig. Varför ligger det nu ner? Vääldigt bra fråga va?

Dessutom så hör jag massa ljud nästan varje eftermiddag/kväll, vissa gör katterna, det vet jag också. Men vissa ljud kan de inte göra, t.ex. en gång hörde jag hur någon satte en nyckel i en dörr, men ingen var någonstans, såg ingen utanför dörren heller. Hör ganska många udda ljud hemma hos mig. Men det verkar vara ett snällt spöke i alla fall, det är huvudsaken=).

Borthy skrev en kommentar i ett tidigare inlägg angående den här juicen jag nu dricker, och jag kan sällan dricka juice, de är oftast alldelles för söta så håret krullar sig när jag dricker den, men den här har inga tillsatta konstigheter, det är lite socker men inga mängder antar jag eftersom det är ingrediens 4 av 4. I och för sig ganska mycket kcal för en dl, 45 kcal per 100 ml. Lite mycket men ingen söt juice i alla fall, det tycker jag är bra=). Men alltid bra att tänka på, jag har ju inte direkt pressat den själv, fastän jag har fått en blender i julklapp av tomten, men den är lite läskig för den luktar konstigt.

Ha det!

Nu blir det ett kort inlägg=P

Börjar jobba om knappt tio minuter så nu får det bli ett kort inlägg, har precis kommit upp till jobbet från gymmet, har cyklar 15 kilometer precis=). Känner mig jättehurtig. Var heelt slut när jag åkte hemifrån idag, höll på att somna på bussen, mindre roligt. Nu när jag väl har tränat klart är jag ganska pigg men tröttheten kommer väl senare antar jag =(. Körde mest kondition idag, de där 15  kilometrarna. Körde lite styrka också men det var bara i ungefär 20 minuter, inget att skryta om =).

Nånting har hänt med min MP4 spelare, ingen musik är kvar!! Har ingen aning om varför den inte är kvar så det måste jag försöka ta reda på. Har inte gjort något konstigt med den vet jag i alla fall... Hmmmpf.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och gå på möte, ha en trevlig dag!

Söndag, och otroligt pigg idag också.

Jag tror jag har hittat en bra juice för mig, Brämhults färskpressade juice. Har druckit två glas av den varje morgon i snart en vecka, och denna helg har jag varit otroligt pigg. Något att fortsätta med kanske? Det är ju mycket C-vitamin i den och inga tillsatta E-ämnen, bara naturliga produkter, kan man skriva så? Är på flaska nummer tre nu, nummer två var det mest min systerdotter som drack ur men jag fick mig några glas till frukost igår. Ska försöka fortsätta med denna juice i någon månad och se om jag fortfarande är lika pigg, då är det nog dags att skaffa sig den vanan att dricka två glas till frukost varje morgon.
Denna har jag i mitt kylskåp för tillfället, har också provat Hallon, inte lika god som Jordgubb/Lime. (Googlad bild).

Idag har jag varit iväg och handlat lite, en träningsväska så jag slipper ha en PROPPFULL ryggsäck som knappt går att stänga när jag ska träna innan/efter jobbet. En riktigt fin från SOC.  Tjusig va??

Handlade också lite till middagen ikväll så jag fyller ut grytan med lite nyttigheter. Tänkte mig Korvstoganoff till middag ikväll, var ett tag sedan jag åt det och det går snabbt och smidigt att koka ihop.

Igår efter att lilltjejen åkte hem var mina katter heeelt slut, d e klart att de går lite på tå när det är en liten som vill leka och gosa hela tiden, vilket är ganska mysigt enligt båda men troligen Chippen som uppskattar det mest. Så här såg mina älsklingar ut efter att hon åkt hem.
efter att jennifer åkt hem

Ska nu sätta mig i soffan och samla krafter inför städning och sedan handbollsmatch på tv, hoppas det går bättre för Sverige i denna match, Sverige låg bättre än Ungern igår enligt tabellen i alla fall=)

Ha det!

Lördagskväll och hemma.

Jag har jobbat varannan helg den senaste tiden, så nu när jag har en ledig helg ska jag bara vila och ha det härligt utan aldelles för mycket planerat. Har småstädat idag, sopat golvet, trampade på en glasbit efter en glasflaska som ramlade i golvet igår, tur att inte lilltjejen trampade på den när hon sprang runt som en galning idag.

Har precis kollat på handbollsmatchen, Sverige-Frankrike. Vi förlorade matchen med 7 mål, ingen bra match från våran sida. Sov bort nästan 15 minuter i första halvlek, tog oss sedan men vi låg under med ungefär 7-8 mål redan då. Var spännande i alla fall tills det var drygt fem minuter kvar på matchen då det knappt var något spel kvar, alla spelade sitt eget, inte som lag.

Nu ska jag titta på Körslaget, roligt program tycker jag, kanske låter som jag är 60 år gammal?=P Det kan jag ta.Ska ligga på soffan och gosa ner mig under en filt, är riktigt frusen idag.

Hej hej!

Lördagsmorgon och otroligt pigg.

Vaknade vid halv 8 imorse med lilltjejen, hon sov i nästan 12 timmar. Skönt att hon inte vaknade vid 6 tiden imorse, bilket jag bävade för eftersom hon somnade innan 8 igårkväll.
Vi har båda sovit som stockar förutom när lillan började hosta, då var det bara upp och hämta hostmedicin. Sen sov vi gott igen.

Vi har tittat på en film idag, ett småkryps liv. Den var väl ganska bra, hon tycker inte om tecknade filmer speciellt mycket men hon tittade en stund i alla fall.
 Sen var tyvärr filmen trasig så hon fick bara se ungefär halva.  Nu ska vi göra oss i ordning för att hitta på något roligt, det regnar ute för tillfället och hon har inga bra kläder för regnväder med sig tror jag, så vi blir nog inne idag=(.
Nu vill hon skriva lite, får se om ni förstår, för det gör nog inte jag.

w3fgw2d2dszwswwwwwwwwwwwwwwuuuuu  ttt t t  tt t t tt tttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
 hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh//
Lillan snart 3 år.


Tack Borthy, ditt stöd betyder mycket=)

Skriver väl mer senare antar jag.

Barnvakt ikväll =)

Ikväll är jag barnvakt åt lilltjejen, sitter för tillfället och tittar på Pippi. Favoriten hos den lilla=P.

Igår var jag på gymmet, blev ett ganska lugnt pass, körde mest styrka men promenerade i ungefär en halvtimme på bandet. Igår när jag skulle köpa lunch märkte jag när jag väl var på jobbet och hade bytt om att jag fått fel sallad, det var bara att "cykla" tillbaka och byta ut den. När jag väl hade rätt sallad var jag vrålhungrig. När passet började var jag smått seg, vilket kanske inte är så konstigt. Vid 19-tiden kände jag hur ögonen började gå i kors, var riktigt trött men hade några timmar kvar att jobba. När jag var på väg hem och skulle gå av bussen började jag känna av träningsvärken, ILLA tänkte jag, hur i h-vete ska jag kunna gå imorgon? Men det gick otroligt bra, visst jag har träningsvärk, men det känns nästan bara när jag reser mig upp. Det värsta var när jag satt på huk och skulle upp, det va nästan som jag behövde hjälp=). Men det värsta är trappor!

Blev smått irriterad på en kollega på jobbet idag, den tyckte att jag skulle göra 3-4 saker samtidigt, vilket inte alltid är så lätt. Var smått irriterad resten utav dagen, mycket för att jag är trött också.

Imorgon blir det städning här hemma, så jag har söndagen fri för vila=). Tänkte också åka och köpa mig en bättre väska för träningskläderna, då måste jag ju åka och träna om jag köper mig en tillräckligt stor väska.

Nu ska lilltjejen bada och gå och lägga sig, riktigt trött idag. Får se som jag skriver något mer idag, annars blir väl det imorgon.

Hemkommen från jobbet...

Har ganska precis kommit hem från jobbet, har hunnit diska lite innan jag satte mig här=P. Har varit en lugn med intensiv dag för mig idag, hade hand om en patient som jag inte ofta tar hand om då går hjärnan på högvarv och tänker sig alla olika senarion som skulle kunna hända. Var riktigt roligt idag eftersom jag inte är speciellt van att ta hand om den här patientgruppen, får lite mer erfarenhet, alltid bra.

Har de senaste dagarna fått några roliga kommentarer, som inte vågar tas upp ibland för det kan vara lite; privat ska jag inte säga men något likande, det här med viktfrågor, några som frågat om jag gått ner i vikt, vilket jag har så det är alltid roligt att höra. Känns som man får mer stimulans till att fortsätta, ibland har man ju "svackor", kan inte påstå att jag har en nu men det står ganska still på vågen. Så imorgon ska jag till gymmet och försöka öva upp konditionen som jag en gång i tiden hade. Eftersom jag ska på lägenhetsvisning på morgonen känns det dumt att åka hem och sedan till jobbet, åker då direkt till gymmet och sedan till jobbet. Mina stackars kissar få ju då vara hemma ensamma lite längre än vanligt. Men de har ju varandra=).

På ett sätt känns det som jag vill ha den där lägenheten jag ska kolla på imorgon, med tanke på att den ligger såpass nära min syster, då skulle jag kunna dra med henne ut på promenader ibland, men å andra sidan har den ju ett ganska dumt läge... Hmmm... måste fundera på det där, har ju inte lång tid på mig att  bestämma mig om jag vill ha lägenheten eller inte, bara tills på fredag kl 10.30. Blir ett tufft beslut.

Sitter förtillfället och väntar på att min mat ska bli klar. Är riktigt hungrig nu, fastän jag åt sen lunch. Tog en sväng förbi centrum på vägen hem och handlade lite Clementiner, skulle behövs handla sallad kom jag på när jag tittade i kylskåpet här hemma, men har morötter jag kan fixa i ordning så det finns lite "grönt" med på fatet.

Nu ska jag sätta mig och mysa i soffan innan maten blir klar, vilket är ganska snart, en halv "powernap" blir det hehe.

Gammal och ny musik

Sitter för tillfället och lyssnar igenom Leona Lewis album, riktigt bra musik tycker jag. Var även in på youtube idag och kollade in en video med Eric Clapton. Tears in heaven som ALLA vet vilken det är annars är det något konstigt, enligt min mening=). Var då tvungen att lyssna på den låten några gånger, även Knocking om heavens door, också riktigt fin låt. Tears in heaven satt jag alltid och bölade ät när jag var yngre, en såå hemsk låt. Om jag sätter mig in i låten idag så kommer jag säkert sitta och böla igen. 

När jag var på väg till jobbet igår satt jag och lyssnade på Leona Lewis och när en låt kom satt jag helt inne i den, och tänkte på hur mysigt det skulle vara att ha en rar kille vid sin sida när man lyssnar på den låten. De flesta av hennes låtar är lite så, men den här fastnade jag verkligen för=).

Pratade med S i telefon då hon börjar spela upp gamla låtar på sin dator, vad bra musik det var "på den gamla goda tiden" egentligen, det är inte många utav de man fortfarande lyssnar på. Och kollade dessutom igenom mailen efter en länk jag fick från min syster för ungefär 5 år sedan, med en "backstreet Boys"-låt, Which Backstreet boy is gay heter låter, kollade även på Youtube och den ligger där hehe. Flyter fortfarande omkring på nätet=), i och för sig försvinner aldrig något som har hamnat på nätet sägs det. Förhoppningsvis finns inte ALLT kvar, utan kan ge plats åt nyare "upptäckter". 

Jaja nu ska jag snart titta på TV, Dr Houses svåraste fall=).
Sov gott!

Ledig dag, verkligen leedig!!

Idag är jag ledig, är trött efter helgen så denna dag går bara ut på att ta det lugnt, har varit en snabbis till centrum och handlat till middagen. Kommer absolut inte komma upp till 10000 steg idag, vilket är målet för varje dag. Har just nu knappt 2000 steg så då kommer jag inte upp i tiotusen eftersom detta är en vilo dag. Har inte tagit uti med städningen heller, det får jag väl göra senare eller på lördag, kan inte påstå att det är smutsigt här hemma men det känns ju alltid fräschare med nyskurade golv=). Ska aldelles strax börja med maten, ska göra ett köttgryta idag, och ha vitlöksbröd vid sidan om. Mums vad gott det ska bli =). Har även suttit och funderat på om jag ska ta med mig baguette till jobbet imorgon och göra vitlöksbröd, men det känns som lite överkurs. Och dessutom kommer det lukta vitlök över halva avdelningen vilket inte alla kanske tycket luktar gott.

Har hört av mig till L om en "playdate" i helgen, tyvärr kunde inte hon för hon skulle jobba, så vi får ta det en annan helg när jag kan låna lilltjejen. Men det var ju en bra tanke i alla fall.

Nu ska jag börja göra iordning för maten, ska ju gärna koka ett bra tag så det blir mycket smak=).

Hej hej!

Nytt utseende

Nu har jag försökt piffa upp min blogg, med klocka och till och med en musikspelare=). Hoppas detta gör det lite roligare, har valt musik efter min musiksmak så stå ut, det går att stänga av den om det inte passar hehe=).

Hare bra för nu ska jag sova=)

Fundersam

Igår kväll såg jag ett program på Zone Reality, Untold stories of the ER tror jag att det hette, är inte säker. Det är realityserie/dokumentär från USA där de berättar om fall de haft på akuten som är lite "udda". På ena sjukhuset var det en läkare då som jobbade och fick in en gravid kvinna med kraftiga värkar och skulle föda vilken sekund som helst, och denna läkare hade ingen erfarenhet om förlossningar så självklart ringa han efter om OB/Gyn läkare som hade haft hand om just denna patient under dennes graviditet. Som inte fanns tillgänglig förrens efter en timme, bodde långt ifrån sjukhuset, men hade jour??. Han ringde då efter en annan som skulle befinna sig på huset, men kunde inte komma av någon anledning så då fick akutläkaren förlösa barnet, vilket han aldrig hade gjort. Han var ENDA läkaren på hela sjukhuset, låter heeelt sjuk enligt mig. Kan det verkligen vara så på ett större sjukhus i USA?

Blev ingen träning för mig idag heller, vaknade vid 9.30 men skulle ligga och dra mig en stund, vaknade 10.50, Skulle behövt vara framme vid den tiden om jag skulle hunnit träna. Får ta det på torsdag, ska åka och kolla på en lgh på morgonen så jag kan inte sova bort dagen, tur det.
Har nyligen kommit hem från kvällspasset på jobbet, var lugnt idag men vi var mycket personal dessutom, mer än vanligt. Nu kan jag inte längre orientera mig genom att titta på infusionspumparna på jobbet längre, nu har vi bytt ut till de nya på även nästa storsal, hur ska jag bära mig åt?? Kommer säkert vara smått förvirrad i början innan jag inser vilken sal jag är på. Men sådant får man ta ibland =).

Imorgon är jag i alla fall ledig, skönt ska det bli, ska försöka att inte sova bort hela förmiddagen, har lite som behöver ordnas till här hemma. Städning är nummer ett, usch vad tråkigt, men det går fort i alla fall. Sedan blir det väl lite vaccination för lillkillen skulle jag tro, men har inte så mycket pengar kvar, blir ett litet dilemma. Men borde klara mig i alla fall tills löning.

Nu är det snart dags att sova!
Sov gott!!

Helgjobbet avklarat!

Var hemma hos min f.d. kollega i fredags kväll, tänkte att jag inte skulle bli så sen hem men vi hade så trevligt så jag var hemma vid 4 snåret, skulle börja jobba klockan 14. Var otroligt pigg när jag vaknade vid 9, men inte tänkte jag gå upp så tidigt när jag varit hemma så sent, tvingade mig själv till att somna om några gånger innan klockan ringde vid 11. Det var bara upp och fixa innan jobbet. Blev då ingen träning igår för min del. Var lite trött när jag väl börjat jobba men tur var att det var ganska lugnt på avdelningen. När klockan väl började närma sig 21 kände jag hur tröttheten snart skulle ta över mitt liv, det var bara att bita den sista stunden. Väl hemma vid 22.30 var det bums isäng eftersom min klocka skulle ringa vid 04.40 imorse, vilket den gjorde. (Har köpt en ny väckarklocka och den har inte ringt alla gånger, så jag får ställa två klockor på ringning.)

Idag på jobbet har det varit lugnt, lite tråkigt nu när jag ändå var ganska pigg. Men denna dag har också gått=). Ska snart fortsätta denna dag med lite matlagning, sen gissar jagpå att jag somna på soffan. Ska jobba imorgon också men jag börjar vid 13. Förhoppningvis vaknar jag ganska tidigt imorgon så jag tar gymmet då istället för i går.

Det var mycket jag fick reda på om Lana, opera t.ex. hade jag ingen aning om att hon lyssnar på. Det går ju att lyssna på men oftast förstår jag inte vad de handlar om och då är det inte lika roligt. Den operan som sägs vara bra är ju inte direkt på engelska om jag förstått det hela rätt, utan italienska, eller möjligen spanska? Som sagt opera är inte min stora grejj.

Ska på visning på en lägenhet i nästa vecka, förhoppningsvis fin, men det har lite halvdåligt läge, i samma hus som ett värdhus som även har öppet nattetid, eller stänger väl vid 2-snåret, och har uteservering på sommaren, kanske lite för mycket oljud? Ska i alla fall åka och titta på den lägenheten, OM jag tackar ja och får lägenheten blir det i alla fall närmare min syster=). Det är ett plus. Är för tillfället nummer 58 i kön, men det är inflyttning första februari, det blir då lite jobbigt att betala dubbla hyror i tre månader. Det märks hur jag gör=). Men med tanke på att det är så pass snabb inflyttning tror jag att jag har ganska stor chans att få lägenheten.

Jajaj ska tina upp köttfärsen nu så jag kan tillaga lite lasagne=).

God natt, eller god morgon, eller vad det nu kan vara.

Sitter för tillfället hemma hos Lana, min gamla kollega, ja jag är fortfarande kvar fastän jag ska jobba imorgon, börjar ju inte förrens klockan 14. Vi har haft det jättetrevligt ikväll, har käkat en god middag, lite för söt för min del men det var gott i alla fall=). Sitter för tillfället med en grogg eftersom mitt vin tog slut, tycker inte om grogg men denna var god, Lana har jobbat som servitris? innan hon började inom vården. Hon berättade även att hon jobbat på en persinennfabrik? Lite "udda" jobb kanske. Inget jag skulle kunna tänka mig att hon jobbat inom, men man lär sig något nytt varje dag eller hur??
Just för tillfället är Lana ute med Rosa, inte rosa som färgen utan Roosa om man ska uttala det rätt, hon är hundvakt, passar på att skriva ett litet inlägg, måste ju uppdatera mer nu när fler än S har adressen hit =).

Hoppas att jag är så pigg imorgon så jag kommer iväg till gymmet innan jobbet imorgon, nu är klockan ändå 00.09, i skrivande stund fastän det inte syns för er som läser. Är väl hemma vid 02.00 om vi ska ha så här trevligt resten av "kvällen". Blir taxi för min del i alla fall, min sista buss har redan gått, gick 00.05, ja jag vet det är en riktigt dum tid en fredags kväll/natt. Förhoppningsvis blir inte taxin så dyr, en hundring gissar Lana på. Jag med, det tar MAX 15 minuter att gå hem till mig härifrån, men nu är klockan mycket så då tänker inte jag gå i alla fall.

Jag hoppas verkligen att jag orkar komma iväg till gymmet imorgon, annars så får det bli på söndag efter jobbet som slutar 15.00, men då kommer jag hem så sent. Kanske är bra det?

Jag har i alla fall blivit duktig=). Har inte sovit middag på hela veckan när jag slutat 15.30, riktigt duktigt tycker jag=). Vissa tycker väl att jag är helt korkad i bollen, men det är riktigt skönt att somna på soffan efter en arbetsdag.

Snart kommer nog Lana in så då är det dags att vara social igen, är bara hennes katt Bosse, och marsvinet, som jag inte vet vad det heter, hon kallade den för Grisen tidigare idag?, och lilltjejen ligger och sover. Vad skönt det skulle vara=). Mina små kissar saknar säkert mig nu=)

 Titta vilka sötnosar=).

Jaja för tillfället är klockan 00.18. Dags att spara och stänga=)


Sov gott!!

Seg som bara den!

Idag skulle jag vara så duktig så jag satte klockan på ringning klockan 8 imorse, inte gick jag upp då inte. Låg kvar i sängen ungefär en timme och det var varmt och skönt! När jag väl kom upp var det bara att ta en snabb dusch och fixa mig innan tvättstugetiden började klockan 10. När jag väl kommer till tvättstugan frågar föregående tvättare om jag har en mobiltelefon på mig för det är stopp i avloppet, vid mina maskiner!!!!! Men icke sa nicke, det var bara att gå hem och felanmäla så de fixar det så jag kan tvätta allt jag har, det har ju blivit gardiner efter julen också... hmmpf.

Igår kväll pratade jag med en föredetta kollega på FB, som bjöd över mig på middag ikväll. Trevligt ska det bli!! Har inte träffat L på ett tag nu eftersom jag bytte jobb, det gör hon också snart fick jag reda på, hon pluggar Prehospitalvård=). Hon var så rar när hon frågade om jag ville komma över på middag, har inte umgåtts med henne privat innan, det ska bli kul att lära känna henne "hemma" och inte bara i landstingets kläder.

Snart är det dags att gå till tvättstugan igen och se om de fixat avloppet, vilket de förhoppningvis har för det var mycket vatten i "brunnen". Skulle svämma över ganska fort om de inte åtgärdar stoppet.

Ledig dag

Idag har jag varit ledig, har inte gjort något egentligen, förutom lite diskning.
Tvingade mig själv att somna om imorse, vaknade första gången tjugo över åtta, det är ju inte så tidigt men inte vill jag gå upp vid den tiden på en ledig dag. Vaknade tre gånger och tvingade migsjälv att somna om två gånger, gick tillslit upp vid 11. Hoppade in i en dusch och sedan kollade jag lite på tv, fixade lite med datorn. Diskade och sedan har jag bara lagart mat, inte speciellt jobbigt.

Sitter just nu och försöker motivera mig att ställa klockan på ringning på lördag, så jag kommer iväg till gymmet innan jobbet. Känns för tillfället som att jag inte vill ställa klockan på ringning, men gör det nog för säkerhets skull så jag kan börja med träningen igen. Det var ju ett tag sedan, som jag skrev om i gårdagens inlägg. Men ju fortare jag kommer igång med träningen dessto fortare går jag ner i vikt =). Det är ju det jag vill i slutändan=).

Fcik igår reda på att min kusin är gravid, i vecka 16-17 någonting. Hennes kille vill inte ha barn och hon vet inte om hon vill, om jag förstog det rätt. Mion personliga åsikt är att hon ska göra abort innan det är försent, vilket det snart är. Men troligen kommer hon inte göra det. Varken hon eller "pappan" har jobb, låter inge bra. Eller hon har ett jobb, en timanställning på hemtjänsten, jobbar sällan. Och han har visst praktik på nån bilverkstad? De har inte varit tillsammans speciellt länge, ungefär ett halvår.De är dessutom unga, inget fel med att vara ung förälder, absolut inte. Men dessa personer bråkar ganska ofta, har jag hört, dessutom har han aggressionsproblem, och jag har hört av en vän att hon bara väntar på att min kusin ska ringa och säga att han slår henne. Hur kommer det gå med ett skrikande spädbarn? Ingen aning, det märks väl om hon behåller det. Vilket det låter som hon kommer göra.

Nog om det. Håller förtillfället på att mixtra med min nya MP4. Försöker lägga in filer som inte fungerar när de väl är i spelaren.

Nu ska jag brygga mig en kopp kaffe så jag kanske piggnar till lite grann.



Tråkigt idag

Idag har det varit en riktigt lugn dag på jobbet, vi var 8 personal på fyra patienter, inte så väldigt mycket att göra,så idag kom jag iväg och registrerade mitt bagde på gymmet på jobbet, så nu är det dags att börja träna på riktigt. Ska bli skönt och komma igång med träningen igen, efter ett visst antal år, ungefär 2 år sedan jag tränade "på riktigt". Hoppas bara jag kommer upp tidigt på lördag åså jag kommer iväg till gymmet innan jobbet klockan 14, men har inga bra träningskläder ,hmmm, får hitta på något, förhoppningsvis är det inte så mycket fokk på gymmet så jag vågar dit =).

Har nu fått hem min nya MP4-spelare, förstår mig inte riktigt på den ännu, det kommer väl snart.
 Fin va??? =)

Så idag har jag pratat om mitt fynd på jobbet=).


Igår fick jag en väldigt rolig kommentar på jobbet, "Yennie, har du gått ner i vikt? Du ser mycket piggare ut nu." Och svaret var JA, har blivit ungefär 10 kg så det borde synas=).

Med den roliga kommentaren avslutar jag detta inlägg.

Söndag och småseg.

I förra inlägget berättade jag om att jag hade ett litet dilemma, vad jag skulle göra, barnvakt eller träffa kompisar?

Jag pratade med min syster som velade, skulle hon gå ut och roa sig eller vara hemma för hon har blivit bjuden på en fest om två veckor. Tillslut kom vi överens att jag skulle ha henne om två veckor och skippa gårdagen. Så jag fick åka och träffa mina kompisar, det var en trevlig hemmakväll tills klockan blev ungefär elva, då gick vi till Gröna Jägaren och R sjöng karaeoke=). Hon blev den sista som fick sjunga innan det stängde klockan ett. Hon sjöng Starkare med Sarah Löfgren. Man hörde inte så mycket tyvärr, alla andra sjöng ju också. 


Det var väldigt trevligt att träffa gamla klasskompisar, en utav de hade jag inte träffat sedan studenten juni -07. Mycket att prata om=).

Nu ska jag laga mat.

Ledig helg, med frätande tarmar

Är ledig i helgen, hade tänkt mig att det skulle vara en riktigt härlig helg, hade bokat in en vinkväll med min gamla klasskompis som jag träffar väldigt sällan, men min syster hade fått för sig att jag skulle sitta barnvakt åt lilltjejen, hur ska jag lösa detta??????


Jobbade dagpass igår(fredag), dagen var ganska lugn och skön, tog sen lunch och fick väldigt ont i magen efter men tänkte inte mycket mer på det, smärtan höll i sig hela dagen och skulle hem till min syster på kvällen och äta middag och spela spel, tänkte att om jag rör mig så kanske smärtan lättar lite. Inte alls, gick i ungefär tjugo minuter, vilket är halva vägen, sedan tog jag bussen resten av vägen. Fick riktigt ont i magen. När jag kom fram satte jag mig i soffan och tog det lugnt och hoppades att det skulle lätta, vilket det gjorde. Vi började ordna med middagen, tacos. Skulle bli så gott. När vi väl börjat äta kom smärtan tillbaka, värre än innan. Mycket värre. Det kändes som om mina tarmar höll på att frätas sönder, det är den bästa förklaringen jag kan ge. Stog ut med smärtan ett tag sedan ringde jag till vårdguiden och frågade om råd, sköterskan hade ingen aning om vad det kunde vara och rådde mig att åka till akuten, vilket jag inte gjorde, det hade ju lättat lite, från VAS 10 till VAS 8-9, på ungefär 30 minuter. Tyckte inte om när hon sade att jag borde åka in, bröt så gott som ihop. Hon rådde mig även att inte äta något mer under kvällen, bara dricka vatten. Så det gjorde jag medans de andra satt och knaprade på grönsaker.


Imorse tog jag det lugnt med frukost, började med en kopp kaffe, fungerade ganska bra. Åt sedan knäckebröd till frukost vilket också fungerade ganska bra, när jag sedan tog en clementin började det bränna lite, men bara i magsäcken. Framsteg!! Väntar nu på att lunchen ska bli klar, så får vi se hur det går, ska sedan höra av mig till min syster och säga om jag tar lilltjejen i kväll. Skulle hellre träffa min kompis, men tror inte vin är så bra för min mage för tillfället, kanske lika bra att ta lilltjejen?? Det jobbiga är att både min kompis och jag är ganska fullbokade så det är sällan vi kan träffas, nu har vi inte träffats på ungefär 3 månader. Och vi kommer nog inte träffas förrens om tre månader om jag avbokar detta, men jag inte sagt helt säkert att jag ska komma.


Dagen började ju bra, INTE!

Igår var jag så duktig så jag gick och lade mig strax efter 22, som alla andra dagar när jag ska jobba morgonen därpå. Idag började jag klockan 8, hade barnutbildning. Vaknade 07.20, en timme och fyrtio minuter sen. Det var bara på med kläderna och rusa till bussen så jag inte skulle bli ännu mer sen. När jag väl gått av buss nummer ett hann jag precis med buss nummer två, som inte gick hela vägen till jobbet så jag skulle få byta buss. Hittade buss nummer tre som gick ända till jobbet, blev bara 30 minuter sen, jobbade på ganska bra på vägen=).

När jag väl var framme var det ganska intressant, det var lite mycket respirator för min del ett tag men sedan blev det bättre=). Det var nästan bara respiration idag och det var riktigt intressant.

Idag var det dessutom kalas på jobbet, vårdläraren har fyllt 60 så det blev lite kalas, sedan var det ett "tack och hej-kalas", en kollega går sitt sista pass idag så det var lite "kalas" för denne också.

Just för tillfället funderar jag på om jag ska gå ut och promenera eller inte, är ju lite seg efter mitt bryska uppvaknande imorse, men är ändå pigg. Det jobbiga är att jag tycker det är så tråkigt att gå ut och gå utan att ha ett mål, och speciellt när jag är ute själv, och nu är det mörkt, inte roligt det heller.

Ska i alla fall ta mig ett långt varmt bad idag, är så frusen nu i vintertider. Idag kom det lite mer snö också, mycket roligare med vinter om det finns snö, blir inte riktigt lika mörkt ute=).

Imorgon ska jag få samåka med min kollega, sparar ungefär 40 minuter på att åka bil. Ska bli riktigt skönt, men det tråkiga är att det inte blir min promenad till bussen som jag brukar ta på morgonen. Får promenera hem till min syster i morgon eftermiddag istället, det är dubbla sträckan som till bussen.

Längtar tills jag får hem min nya MP4-spelare, så jag slipper ta slut på batteriet på mobilen så fort när jag lyssnar på musik till och från jobbet.

Min nya MP4.


Ha en trevlig kväll!

2009

Nu har då ett nytt år börjat, fastän det inte känns som det. Igår var jag bara hemma, inge festande som de flesta andra gjorde. Gick och lade mig halv 12 och läste, vid tio i tolv ungefär gick jag till köksfönstret och tittade på lite fyrverkerier, sedan var det bara sova kvar. Jag kände inte för att festa eller vara speciellt social igår. Satt vid datorn och var social över internet istället. Och om jag skulle åkt någonstans skulle jag inte kommit hem eftersom jag inte hade bokat någon taxi för en vecka sedan.

Idag skulle mitt mål vara klarat, målet jag berättat om i ett tidigare inlägg. Och det är klarat! Med lite marginal, men avklarat! Så nu ska jag komma på nya mål, jag har ett som jag tror på, men måste tänka på det lite till=).

För tillfället väntar jag på att min middag ska bli klar, potatisgratäng och kotlett=) Mums.
Har varit hem till min syster och försökt hjälpa henne med sin dator, den blev så seg så jag gärna skulle kastat ut den genom fönstret, men det var ju inte min dator så det vågade jag inte. Satt och donade med datorn i ungefär tre timmar, och det ville inte fungera, tillslut fungerade det halvt. Var även hem till hennes nya kille och fixade hans dator, full med virus. Förhoppningvis försvinner de nu med nytt virusprogram. Annars blir det omformatering.

Nu ska jag kolla maten, hare bra!

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0