Dag 14, 5 dagar kvar

Malmamarken, därifrån har jag precis kommit.
S och A kom och hämtade upp mig vid 9 imorse. Vi åkte då till Malmköping, vi var parkerade och klara vid 10.40 ungefär, då började dagen.
Vi gick runt på marknadsområdet en vända, köpte inte speciellt mycket, jag hann köpa två tröjor till J´s barn. Och vi hann få i oss lunch.
Sedan gick vi till Spårvägsmuseét och kikade, inte det roligaste jag sett. Spårvagnar från 1950 och väldigt gamla bussar. Vi funderade på att åka en tur med spårvagnen, men det kostade 80:- per person, så vi skippade det.
Vi gick sedan tillbaka till marknadsområdet för att handla det vi tittat ut. Jag köpte mig en jättesöt handväska vit och rosa färgad, blev helt såld när jag såg den. Sen hade jag tittat ut en systers-klocka också, en sådan man kan sätta fast i bussarongen på jobbet. Så en sådan köpte jag för 89:-. Tyvärr var det fel blå, ville ha en märkblå men det fanns bra ljusblå.
Sen så gick jag förbi ett stånd med resväskor, och kom på att min jag redan har har gått sönder. Så det blev en resväska också, för 250:-. Och självklart när man går på marknad måste man ju köpa Brända Mandlar, mums! Så det blev tre påsar med det, det är ju väldigt små påsar så de här är snart slut.


På hemvägen stannade vi vid Café Björndammen och tog en fika. Det var en utav de värsta upplevelserna jag varit med om. Det var så mycket getingar! Jag avskyr getingar! Jag får panik av getingar! Försökte äta min Köttbullemacka, men det kom getingar överallt, så medans getingarna jagade mig, fäktades jag med besticken och hoppade runt. Såg väldigt roligt ut enligt S och A, även en MC-snubbe skrattade gott åt mig. Och det bjöd jag på, hade sån panik så jag kunde inte sluta skratta. USCH OCH FY!



Jag avskyr denna insekt!


Dag 13, 6 dagar kvar

Nu Har jag snart haft semester i två veckor! Tiden går alldeles för fort tycker jag.

Idag ska jag äta lunch med min syster J och hennes två döttrar, och F och hennes son. Sedan ska jag ta en tripp till Jysk igen och byta min tandborstmugg och köpa ett till duschdraperi. Det jag köpta igår täcker inte 40 cm av badkaret, riktigt irriterande. Så måste köpa ett till så jag inte spolar vatten överallt, men det blev en frisk fläkt i badrummet. Att något så litet kan hjälpa så mycket.

Imorgon ska jag och syster S åka till Malmköping på marknad, ska bli riktigt roligt. Vi var där förra året också, har jag för mig, eller så var det året innan. Får inte glömma hämta ut pengar idag! Sist vi var där gick vi till en smed och köpte oss varsin väggprydnad, riktigt tjusiga. S köpte ljusstake och jag köpta en solliknande grejj.
Så det blir upp tidigt imorgon, vi ska åka vid 9-tiden, så klockan ringer vid 07.30, mindre roligt! Men det är det värt.

Nu blir det närmare och närmare till jag åker, börjar nog förstå att jag ska flyga iväg, tror att jag kanske börjar bli lite nervös. Har inte flugit så många gånger, 4 gånger bara, och då är det bara fram och tillbaka till resmål, har bara varit utomlands 2 gånger tidigare, så det är verkligen dags.
Jag har redan börjat packa, sådant som jag inte kommer använda innan, så jag slipper tvätta upp det jag vill ha med mig en gång till. Ska bara tvätta upp en till klänning och sedan så är det klart i klädväg, sen är det bara all hudvård som ska packas ner, och handbagaget så klart.

Dag 12, 1 vecka kvar!

Nu har jag haft semester i 12 hela dagar! Kors i taket! Känns som jag har varit ledig i en evighet, men det är knappt två veckor.

Idag ska jag åka till Jysk och handla en ny tvättkorg och nya kuddar. Ska se om jag hittar något tjusigt duschdraperi också. Dags att byta nu känner jag, behöver en frisk fläkt i badrummet.

Påbörjade detta inlägg imorse, men hann inte skriva klart.

Men nu har jag kommit hem från Jysk, köpte mig två nya kuddar, en tvättkorg, ett duschdraperi och en tandborstmugg, och jag är inte nöjd. Duschdraperiet är inte tillräckligt långt, så jag behöver åka och köpa ett till, och tandborstmuggen var inte komplett! Irriterande värre! Så det blir en tripp till Jysk imorgon igen.

Efter trippen till Jysk idag har jag kastat mina döda blommor på balkongen, så nu ska jag försöka få ner den gamla tvättkorgen till grovsoporna. Inte lika lätt som att få hem den nya.

Har skrivit ut alla biljetter till resan nu, flygbiljetten och bussbiljetterna, så nu ska det packas ner i resväskan som jag grävt fram. Har en känsla av att jag kommer glömma biljetterna annars, lika bra att packa ner de redan nu då.

Shoppat färdigt

Nu hoppas jag att jag har shoppat färdigt för resan. Idag köpte jag en liten handväska, det är inte mycket som får plats i den, en mini-plånbok, mobil, nycklar, snus, lypsyl och då börjar det bli fullt. Så den ska jag ha i Tunisien, kommer ju inte behöva bära runt på så mycket, det där och kameran. Får ju skippa nycklarna kanske, bara hotellnyckeln behöver jag ju. Köpte även en mini-plånbok, har ingen tillräckligt liten så det blev en ny, köpte också en ny strandklänning, riktigt bekväm verkar den vara, och så köpte jag tre nya hårband, i turkos, lila och rosa, med glitter i. Riktigt tjusiga. Batterier blev det också, 12-pack, och nässpray. Man vet aldrig om man behöver det där borta, lika bra att ha det med sig.

Imorgon ska jag åka till jysk och köpa ny tvättkorg, och nya kuddar tror jag. Får se hur mycket jag får med mig hem.

Dag 11, 8 dagar kvar

Nu är det knappt en vecka kvar! Wihoo!

Igår tittade jag på Luftslottet som sprängdes, de har varkligen lämnat mycket ur böckerna, om alla detajer som finns i böckerna skulle vara med i filmen, skulle filmen bli minst 5 timmar lång. Och så länge vet jag inte om någon vill sitta och titta.

Det blir ingen skansen idag, om det vora skansen skulle detta inlägg inte skrivas, så klart. Vi skjuter på det till en dag med bättre väder, det ska regna idag enligt SMHI och Tv4Vädret. Och om jag ska med kan jag bara på måndag, resten av dagarna har jag inbokade saker.

Idag ska jag åka och shoppa med L, hon skulle köpa trimmer, grabbarna i huset rakar skallen så ofta att deras verkar ha gått sönder. Och jag ska handla småsaker inför resan, batterier och hårband bland annat. Och kolla om de har en strandklänning på någon butik, den jag beställde från Ellos var inte som jag hade tänkt. Så jag ska kolla efter en ny, tror det fanns på Kappahl för 250:- eller liknande.

Får se hur det blir med Malmköping i helgen, skulle vara skönt att komma iväg någonstans, även bara över dagen. Hoppas det blir bra väder.


Jag har gjort nytta

Otroligt nog!
Har inte gjort många knop här hema på semestern men diag fick jag tydligen ett liten ryck. Har dammsugit, skurat och tvättmaskin nummer två snurrar just nu. Diskmaskinen torkar, så den ska plockas upp om en stund. Ska väl damma lite också, ja jag vet man ska damma innan man dammsuger. Jag hatar att damma!!

Ska nog skriva ut biljetterna idag, om jag orkar krypa på golvet och dra ur sladden ur den stationära datorn och koppla in den i denna dator. Ska nog försöka dra fram resväskan också, så det itnte står längst in i den proppfulla klädkammaren, som även fungerar som källare för tillfället.

Ska nog plocka lite till innan solen dyker upp på balkongen, för då ska jag njuta av solen! Finally!

Dag 10, 9 dagar kvar

Säkert väldigt irriterande med mina överskrifter de senaste inläggen, men med hjälp av dom känner jag att jag snart ska åka, och njuta av semestern jag har innan resan.

Idag vet jag inte vad jag ska göra, funderade på att åka hem till min bror men jag vet inte än, väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, och sedan diskmaskinen. Och behöver verkligen göra mat hemma idag, när jag är hos brorsan blir det alltid så att jag äter middag där, och jag behöver matsäck imorgon. Ska till skansen imorgon och det är fruktansvärt dyrt att äta på skansen, så matsäck ska det vara! Och idag blir det nog kycklingsallad, och den fungerar utmärkt som matlåda.

Pratade med syster S nyligen i telefon, har hittat en perfekt present till hennes kille, han har "tjatat" om en speciell sak när vi har varit hos min andra syster. Och nu har jag hittat något liknande på Tradera, så den har jag budat på så kan han få den, tyvärr är den inte så synlig för oss andra som för S, men i alla fall. Vi skrattade gott åt det. När jag vunnit budgivningen och givit honom den så kan ajg lägga ut bild, vet inte om han läser bloggen, eller S, då kanske han gluttar och ser. Inte bra!

Min kompis J, som jag ska åka med till Tunisien har tydligen fått ett SMS med mordhot, på hennes Mamma och lillebror, så nu väntar hon på samtal från polisen om förhör, och uppvisning av SMS, hon misstänker vem det kan vara, jag håller med henne. Varför skickar man ens ett sådant SMS? Och om hennes mamma och bror? Varför inte direkt till henne?

Dag 9, 10 dagar kvar

Dag 9, måndag, v 30. Tänk vad tiden går fort, nu har jag "bara" tre veckor semester kvar. Varav en vecka i värmen. Åker om 10 dagar, helt sjukt. Bokade bussresa till Arlanda idag, skrev packlista nu under förmiddagen också. Så nu börjar det märkas att jag ska åka iväg.

Igår var jag och åt Thai-mat för att fira lillasysters 19-års dag. Har inte varit så mätt på länge. Fick inte ens i mig all mat, och det brukar jag göra. Det brukar ta emot, men brukar få ner det, och det fick jag inte igår. Fick i mig en Banana-split till och med, men sen mådde magen inte så bra. Kom inte ihåg att de var så stora. Usch vad mätt jag blev.

Idag ska jag hem till min syster igen, och även syster S ska dit, och vännen F. Vi ska väl hitta på något roligt och sedan ska vi grilla ikväll. Blir att ta på sig mycket kläder om man ska klara av att vara ute. Det är fruktansvärt kallt nu för att vara mitten på juli. Långbrallor, strumpor(!), hela skor, långärmad tröja. Man ska inte behöva ha så mycket kläder i juli!

Dag 8, 11 dagar kvar

Söndag, och dåligt väder. Har regnat inatt, så nu kanske gräset blir grönt, istället för gult, igen.

Igår var ajg ju hos brorsan och drack vin och socialiserade mig lite. Åkte hem strax efter midnatt så jag var henna vid halv 1. Det regnade ordentligt när jag gick till bussen, i mina flip-flop så de gled av hela tiden. Så en bit gick jag utan skor för det var lättare än att försöka glida runt i dem.
Somnade strax efter 1, och gick upp vid tio-tiden, otroligt pigg för att ha druckit vin igår. Och det blev en del.

Får se om jag åker och äter middag med min syster som fyller år idag, eller om jag stannar hemma och tittar på film istället.

Nu är det 11 dagar kvar tills vi åker till Tunisien!!


Sitter på brorsans uteplats

och lyssnar på regnet, och Americano-låten.

Har nu slingar kalufsen, blev ganska bra faktsikt. L´s blev inte lika bra som mitt, hennes skulle suttit kvar ett tag till, men mitt blev nästan perfekt.

Sen vad alla andra tycker är en annan fråga. Huvudsaken att jag tycker det är bra.
Vi sitter och dricker vin på balkongen/altanen. Och nu ska jag vara social igen.


Dag 8

Nu har dag 8 precis börjat, har hunnit få i mig en kopp kaffe hittills. Ska snart ta en dusch och sedan börja röra mig mot växlingskontoret och sedan hem till T. Ska ringa och höra om de har planerat något för förmiddagen först så jag vet om de är hemma eller inte.
Ska gå och hämta ut paketet idag också, struntade idet igår eftersom jag fick sådan huvudvärk. Huvudvärken försvann vid 8-tiden och då hade "posten" stängt.
Får hoppas att byxdressen som är med i paketet passar. Har planerat för att använda den i Tunisien, ha så lite kläder som möjligt på sig tror jag är väldigt bra. Och att då ha ett plagg borde ju vara perfekt. Nu är det bara 12 dagar kvar tills vi åker iväg.

Börjar nog förstå nu att jag ska åka iväg. Har inte rest speciellt mycket under mitt liv, hittills. Det var 6-7 år sedan jag reste sist, men då var det inte jag som planerade allt. Då åkte jag med familjen, alltså mamma och lillasyster. Och jag behövde bara packa min väska och sen var det klart att åka. Gå upp vid 3-4 på natten för att åka till flygplatsen, det behöver vi inte göra denna gång, åka hemifrån vid 07-07.30 istället för vid 4.30. Åka kommunalt till flygplatsen istället för att jaga upp någon omänskligt tidigt en morgon.

Dag 7 och fruktansvärd huvudvärk

Dag sju på semestern har snart tagit slut, och jag har gjort absolut ingenting idag. Vaknade och var inte allt för pigg, slumrade på soffan i två timmar. Käkade brunch, tänkte klä mig så jag kunde gå till centrum och hämta ut paket från LaRedoute, har beställt en byxdress och ett par byxor. Men då började huvudvärken komma. Och den har bara blivit värre under dagen, hade tänkt att kolla på film, men somnade på soffan och har nu varit vaken i nästan en timme.

Så snart ska jag väl ordna något lätt att äta och sedan glo på film halva kvällen innan jag däckar.

Imorgon ska jag hem till T och L, brorsan och fästmön, och färga håret och dricka vin. Härliga tider. L har varit och klippt sig och färgat håret idag, så vi kan slinga det i morgon. Bara huvudvärken försvinner, annars blir det knapra alvedon.

Dag 6

Uppe tidigt idag, lade undan väckarklockan igår så jag skulle bli tvungen att kliva upp för att stänga av den. Och det var bra gjort, annars skulle jag fortfarande ligga och sova.

Idag ska jag åka och träffa min syster, hon skulle på en lekdejt nu på förmiddagen så jag åker med på den. Eller rättare sagt, möter henne där. Hon ska till en lekplats i närheten av där jag bodde innan jag flyttade hit. In my old neighbourhood.

Får väl se vad som händer efter lekdejten. Något ska vi nog hitta på.

Dag 5

Nu har dag fem kommit och några timmar har jag avklarat. Vaknade alldeles för sent, 10.26 var klockan när jag tittade på den. Men sova ska man ju göra när man har semester sägs det. Så man orkar jobba i ett år sen igen.
Har hunnit åka och handla hårband, hårfärg och vin idag. Ska slinga håret på fredag eller lördag och dricka vin med brorsans fästmö L, ska bli så trevligt. Blir väl igelkott i skallen när det är klart.

Var hemma hos brorsan igår hela dagen. Först satt vi i sandlådan med grabbarna till opch från, de sprang in och ut hela tiden men det var alltid en pojke kvar. Sedan blev det middag, kycklingsallad. De stora pojkarna, bror och hans kompis M, åkte och spelade frisbeegolf. Sedan åkte vi till Lyckebysjön och badade, inte jag tyvärr. Hade inga badkläder. Men som L säger, "vi kan blunda". Och jag känner att alla som var med, vi var ett gäng på 10 personer, varav 4 barn, har sett en naken kvinna nångång, men det känns ändå inte okej. Men men, bada får man göra en annan dag.

Halvligger just nu i min Baden-baden på balkongen med en kopp kaffe bredvid mig, funderar också på om jag ska plantera nya blommor på balkongen eller om jag ska strunta i det. Har inte varit tillräckligt duktig på att vatnna, och dessutom har det varit stekande hett, den blandningen tyckte inte mina blommor om.


Dag 4

Och jag har ännu inte blivit uttråkad, troligtvis för att jag bara varit hemma en dag av dessa fyra. Idag ska jag dyka förbi brorsan tänkte jag. Undrar vad man fr för reaktion från barnen, och de vuxna också såklart.

Efter två schampooneringar försvann pulvret ur skallen. Eller lite finns nog kvar men inte lika mycket som det var igår. Och idag orkar jag inte med pulver så jag tog bara en fluffande spray och fönade håret, så det står åt alla håll och kanter idag också.

Lägger upp en bild på frillan i slutet av detta inlägg tänkte jag.

Igår var jag som sagt hos min syster. Fick gosa en massa med lillfisen, när vi hade varit på stranden och sedan kom hem hade jag lillfisen, N, sovandes på mig i någon timme. Och min syster kommer och säger att hon borde vara hungrig snart för hon hålle rpå att spricka, och jag svarar lite fint "Nej, hon har inte tid att vara hungrig, hon sover så gott, så det är bara till att pumpa för dig". Och pumen åker fram, den får inget bra "tag" och hon blir smått irriterad för det gör ont. Till undsättning kommer T, pappan till N, och hjälper till att pumpa, samtidigt som han pratar i telefon. Fick oss ett gott skratt när han tar det överfulla bröstet i handen och pumpar som en galning. Haha, har bildbevis men det ska inte läcka ut någonstans.

Här kommer bilden:


Dag 3 och stor förändring

Dag tre på semestern, och har varit med om en stor förändring idag. Har klippt av mig 20-30 cm hår. Så nu har jag kort-kort hår. Cirka 5-8 cm lång över hela skallen. Blev ganska snggt faktiskt. Frisören tyckte att jag ska fortsätta med kort hår, och min syster tycker också det. Sitter hemma hos henne nu med lillfisen sovandes bredvid mig, en stund till i alla fall. Förhoppnignsvis sover hon någon timme eller två men hon har ont i magen så det blir nog inte så långvarigt.


Dag 2

Nu har dag två precis börjat för mig, vaknade för knappt en timme sedan. Det är första gången på väldigt länge som jag sover så länge ´som till efter 12. Men idag lyckades jag. Kollade på film tills klockan blev tre inatt, och självklart finns svaret där. Det blev nästan två filmer, först Handen som gungar vaggan, på femman. Har sett den förut men det var så länge sedan, men den är riktigt bra. Och sedan var det en komedi på trean som började vid 1-tiden.

Som sagt igår gjorde jag inte många knop, en riktig semesterdag, det var ju inge vidare väder igår heller. Men hade tydligen fått ett sms av min syster igår innan jag vaknade där hon frågade om vi skulle ses, men såg det ju inte förrens vid tre inatt så då svarade jag. Så när jag ringde henne nu när jag vaknade så frågade hon självklart vem jag hade haft besök av eftersom jag var vaken så länge. Men det var bara jag och jag här hemma, inget besök. Men idag ska jag träffa min kära syster och hennes familj. Hon skulle iväg och Handla någon gung-grejj till lillfisen i Nacka, sen skulle vi mötas vid en Stormarknad i närheten. Så nu är det kaffe lite fort och göra mig iordning så jag kan åka iväg snart.

Dag 1

Första dagen på semestern är halvvägs borta. Och jag har gjort så gott som ingenting idag, började med att ta en ordentlig sovmorgon, gick upp vid 11-tiden. Så jag är fortfarande väldigt seg efter att ha sovit alldeles för länge. Sedan kollade jag lite på tv, surfade lite. Startade en tvättmaskin, surfade lite till. Käkade brunch vid 14, så det blir en sen middag idag.

Hade väl tänkt att inte göra så mycket mer idag, om det blir svalare här inne senare under dagen ska jag väl ta och dammsuga och skura golven, och rensa lite. Annars tänker jag varva mellan att sitta och titta på tv eller sitta och svalka lite på balkongen. Möjligtvis en bra första dag på semestern, men börjar känna mig lite uttråkad.

2 år och tre månader senare

Det tog 2 år och tre månader innan jag fick min namnskylt på jobbet. Förstår inte att det kan ta sådan tid. Troligtvis eftersom ingen visste om jag skulle få stanna eller inte. Men nu har jag fått min namnskylt, tjusig som bara den, eller inte. Det enda som jag inte tycker om med den är att efternamnet står med, skulle hellre haft med bara förnamnet, med tanke på att det bara är min släkt, vad vi vet, som har detta efternamn, i Sverige, är det väldigt lätt att ta reda på det mesta om mig. Dessutom med min annorlunda stavning är det ännu lättare.


Semestern är här!

Nu har min semester börjat, äntligen, får se när det verkligen har sjunkit in att jag har semester. Det tar nog några dagar.
Idag har jag hunnit köpa nya fläktar, som förhoppningsvis fungerar bättre än de andra jag har. Har varit och hämtat ut två paket i centrum, ett paket från Ellos med kläder, och ett från Yves-Rocher med hudvårdsprodukter. Har nu fått hem sån där "Kokosolja", som ska hjälpa till så man blir brun. Har problem att bli brun på benen, så där ska det smörjas med olja nästa gång jag drar och solar.

Snart ska det kollas på film, men innan dess ska jag försöka hitta på något, eller bara lägga mig på soffan och njuta av att jag inte behöver jobba på 4 veckor.

2 dagar kvar

Nu är det bara två dagar kvar tills semestern, och 22 dagar kvar tills jag är i Tunisien, ska bli så skönt!
Vaknade sedan vid 6-tiden imorse, men så klart gick jag inte upp då, vaknade sedan vid halv 8, gick inte upp då heller. När klockan väl ringde vid 8 hörde jag den inte tillräckligt fort så den började snooza, men då gick jag upp.

Dagen på jobbet har varit rörig, blev aldrig klar kändes det som. Hörde mitt namn från alla olika håll samtidigt, kände att jag inte räckte till, men jag gjorde det jag hann med. Var riktigt trött i benen när jag åkte hem, och det blir jag sällan. Stödstrumpor hade inte suttit fel.

Nedräkning- 3 dagar kvar

Nu börjar snart det första av tre arbetspass kvar tills semestern. Om 2 ½ timme börjar passet. Så det är dags att åka om en timme. Ska ta en tripp förbi apoteket innan jobbet också, fick tips om att ha solskyddsfaktor 40-50 när jag är i Tunisien för att inte bränna sönder mig, och jag borde lyssna på det. Med tanke på hur jag brände mig igår så litar jag på det ordet.

Brännan har lagt sig otroligt bra sedan igår, inte så värst röd nu, och inget som syns med kläder på. Då får huden vila lite idag, kommer inte vara ute så mycket idag ändå, det är till och från jobbet och lunchen bara. Imorgon blir det samma sak, och även fredag, det blir lite mer luft då eftersom jag jobbar förmiddag. Och lördag kanske jag åker och badar igen, får se vad som händer.

Kräfta

Trodde jag var tvilling, men tydligen är jag en nybliven kräfta. Har varit och tagit årets första dopp idag, riktigt skönt var det. Var på Gålö med bror och hans familj och syster och hennes familj. Det blev mer bada än jag hade tänkt mig, men det dög bra det med. Nu ser jag ut som en kräfta, bränt mig lite överallt, förutom om vader och fötter. Röd i fejset, bröstet, magen, ryggen, axlarna och låren. Bra jobbat!

Tog med mig en flaska med "saltvatten" hem så jag kan ligga på balkongen och få lite färg med hjälp av vattnet.
Imorgon är det dags för jobb igen, bara tre pass kvar nu sen har jag semester, ska bli underbart skönt! Fredag 15.00 går jag på semester! Wihoooo!!!

Kom att tänka på en sak igår

När jag var på väg med prover igår på jobbet mötte jag en på en sprakcykel med texten "Sjuksköterska på väg- livsviktiga yrken", den texten har nog många sett. Tänkte då att det är ju så mycket prat om att vårdpersonal inte får tillräckligt i lön, det håller jag med fullständigt om, vi som jobbar inom vården gör så mycket och väldigt viktiga arbetsuppgifter för att personer i samhället ska överleva/bli friska/ må bra lch så vidare.

Tänk om ALLA sjuksköterskor skulle säga upp sig samtidigt, så då efter tre månader finns det inte en enda sjuksköterska som kan ge patienterna sina mediciner och liknande, undrar om politikerna skulle börja tänka lite mer på de "livsviktiga" yrkena, kanske dela med sig av sin lön som ligger på ungegefär 100 000:- i månaden? Medans en sjuksköterska som räddar liv 5-6 dagar i veckan, 48 veckor per år knappt tjänar 20 000:-, Nu är ju inte jag sjuksköterska så jag skriver inte ut eget perspektiv, bara en tanke som slog mig igår, hur glada skulle politikerna och patienterna bli om detta hände?
Det kommer ju aldrig att hända, sjuksköterskeyrket är alldeles för stort för att detta skulle nå ut till alla.

Nu har jag sovit klart

Nu har jag sovit klart efter nattjobbet. Och jag har hunnit äta middag, tvätta två maskiner och hängt upp det, snart ska jag nog ut och svalka mig på balkongen och sen se om jag orkar dammsuga lite senare. Orkar inte mycket i denna värme, fastän det inte vekar ha varit strålande sol idag är det väldigt varmt.

Det första jag gjorde när jag kom hem imorse var att dra ner persiennerna i vardagsrummet och starta fläktarna på full fräs. Så lite svalt är det här hemma. Somnade en liten stund på soffan imorse och gick tillslut och lade mig i sängen och sov ända till 18-tiden. Trodde absolut inte att jag skulle sova så länge, men det är väl bara för att det inte varit strålande sol, och därmed inte en väldans hetta som det varit de andra dagarna.

Näe, klä på mig lite och äta en glass på balkongen nu

7 timmar kvar

Nu är det bara sju timmar kvar tills jag får åka hem och sova, hur det nu ska gå. Kan knappt sova nattetid, hur ska det då gå dagtid? Någon timme blir det nog, sen får jag vila på soffan, eller om jag får ett ryck, städa. Skulle behöva dammsuga två gånger per dag för att det ska se bra ut. Katterna hårar en massa. Det kliar nog i pälsen på de nu för de tvättar sig väldigt ofta, och det betyder hårbollar.

Kvällen hittills har varit väldigt bra, funnit ganska lagom mycket att göra, så det har inte varit långa stunder man har suttit ner.
Ska nog sätta mig och läsa lite nu, eller surfa lite till. Har tagit med mig min mini-pc, vi har tydligen trådlöst nätverk här på jobbet, så det surfar jag på nu.


4 arbetspass kvar till semestern

Nu är det bara fyra arbetspass kvar tills semestern börjar på fredag. Idag går ett av stapeln, jobbar kväll+natt. Försökte sova lite längre idag så jag ska hålla mig på alerten inatt när det börjar bli segt. Blev inte så mycket utav det, sov till 10 nångång, men det brukar bli bra ändå.

Igår var jag hemma hos min syster och grillade efter jobbet. Riktigt mysigt, kände mig inte speciellt social, troligtvis för att jag var trött. Det är inge vidare roligt eftersom jag inte träffar de varje dag, men när semestern börjar hinner jag träffa de ännu oftare.

Sitter ute på balkongen i min Baden-Baden och ska snart göra mig iordning för jobbet. Packa väskan och duscha och så, skulle behöva springa förbi Apoteket när jag kommer fram till jobbet och handla lite, har gått och blivit lite förkyld, igen!

Baden-baden kväll på balkongen

Idag var jag och inhandlade en Baden-baden! Väldigt lyckat köp, ligger på balkongen sedan någon timme tillbaka och njuter av sommarvärmen.

Nu är det bara 5 arbetspass kvar tills jag har semester, ska bli så skönt! Ska jobba dubbelpass på söndag, kväll+natt, annars skulle jag haft sex pass kvar, men det saknades tydligen folk, så jag klämde ihop två utav passen till ett väldigt långt istället.
Imorgon ska jag kika vilka prickar jag ska jobba med, vet att SSK-A jobbar, och vi ska ligga i Baden-baden på altanen, hade hoppas att vi kunde få göra det i alla fall, vi har haft en liten diskussion om det, och tror att det kanske inte är så bra. Men men, vi får väl hitta på något annat att göra istället, jobba kanske?

Jaja, ska hitta på något nu, sen göra något annat och sedan sova så jag kommer upp när klockan ringer imorgon kl 05.00.

Härligt med ledig dag!

Är nyligen hemkommen efter en lång dag i solen. Började med en timme på en lokal strand med brorsans sambo/fästmö och deras gemensamma barn. Sedan gick vi hem till de och satte oss på uteplatsen. Och där satt vi ett tag, har varit inne i ungefär en timme idag, så jag har haft en dejt med solen, och det syns på vänster arm, den är kräftröd, men inte höger. Förstår mig inte på det, satte mig så att höger arm skulle få mest sol för att jag bränt vänster arm innan, men fortfarande blir vänster arm rödast. Vill tydligen inte bli brun på höger arm.

Men nu är jag hemma, sedan snart en timme, och är helt slut. Ska strax lägga mig och sova inför morgondagens arbetspass 12-21.30...

Onsdag-Ledig

Jag känner mig smått förvirrad, vet knappt vad det är för dag idag, tog mig lite för många sekunder att komma på att det är onsdag idag. Dagarna flyter ihop, vilket beror på att jag jobbade söndag-tisdag, brukar vara måndag-onsdag. Så lite smått förvirrad får jag vara idag.

Är vaken sedan en timme ungefär, och har redan fått i mig frukost och kaffe. Snart ska jag in i duschen och göra mig iordning, och sedan ska jag ringa min käre bror och höra om jag kan dyka förbi idag. Enligt L så hade de inget planerat idag, då kan jag ligga på deras baksida och sola.

Funderar på att ta mig till ÖoB, de hade extra-pris på Baden-Baden, skulle vilja ha en på balkongen, så jag slipper ligga på en filt på golvet. Då är kruxet att jag ska få hem den också, vet inte hur de är packade. Det märks väl.

Snart jobb igen

Gårdags kvällen var riktigt lyckad och trevlig.
I boule-matchen blev det lika, och i fotbollen vann Spanien. När fotbollen var slut ville grabbarna-grus gå ut, så det tog en promenad till O´Learys, men tror inte de blev insläppta, de var nog alldeles för runda under fötterna. Min bror kan inte ha blivit insläppt i alla fall, han hade fotbollar under fötterna, Haha.

Jag var hemma strax efter midnatt, gick direkt och lade mig så jag har fått ungefär 10 timmars sömn, underbart!
Nu ska jag få i mig en kopp kaffe och göra mig iordning för jobbet, ska gå och hämta ut mina filmer på vägen till tåget och hinna ladda på busskortet.

Ute och tittar på Boule

Sitter ute på gräsmattan utanför brorsans hus, grabbarna-grus spelar Boule, och jag sitter och tittar medans brorsans tjej, L, nattar barnen.

Vi har grillar, tittar på fotboll, kollat när valrossarna, T och M, har badat i barnens pool. Har hunnit shoppa innan jag kom hit också, det blev ett vitt linne, riktigt snygg, och en mini-fläkt. Bussarna på väg till jobbet vet ju inte hur A-C´n fungerar så man sitter och rinner bort på väg till jobbet, man känner sig lagom fräsch när man är framme.

Det var riktigt trevligt att komma iväg idag, även fast det bara är tio minuters busstur från mig, men jag får träffa folk i alla fall.

Jaja, jag kanske ska hålla koll på poängen eller något, vet inte hur det går, men det verkar som T och M vinner än så länge.

Shit vad tråkigt jag hade det igår

Jag hade riktigt tråkigt igår, höll på att krypa ur skinnet. Det är sällan jag känner att jag har så tråkigt så jag knappt kan sitta still. Så idag ska jag väl försöka hitta på något, ska nog åka och handla de där leggingsen idag, och hämta ut filmerna.

Kan ju höra av mig till brorsan och se om de är hemma idag, så kanske jag kan åka dit och socialisera mig lite. Det var ju ett tag sedan jag träffade dem, och det skulle ju vara riktigt fint väder idag så då kan vi sitta på deras uteplats och sola och dricka kaffe hela dagen.

Nähepp, ta en dusch och sedan göra mig i ordning för dagens utflykt kanske...

Väntans tider

Sitter ute på balkongen och väntar på att solen ska komma lite bättre till så inte bara mina fötter får sol på sig. Väntar även på mina matvaror som ska levereras mellan 13-16, och väntar på semestern som så många andra just nu.

Nu är det drygt två veckor kvar till semestern, och de ska bli så skönt. Pratade med min syster S igår om hon kunde hämta mig och J på arlanda när vi kommer hem från Tunisien, och det kunde hon troligtvis göra. Härligt! Det blir inte mycket sömn det dygnet har vi kommit på när vi fick reda på att det tar 1,5 timme att komma till flygplatsen från hotellet.

Har haft lite på min att-göra-lista de här två dagarna jag är ledig, och jag har redan avklarat två utav de sakerna. Senare idag ska jag gå och hämta ut filmerna jag beställt, och om det inte är alldeles för varmt inne senare idag ska jag dra fram monstret och dammsuga lite. Och så ska jag vika tvätt.

Imorgon sägs det att det ska vara upp till 30 grader, då ska jag passa på att sola ordentligt under dagen, skulle behöva åka och handla lite smått också, vita leggings bland annat.
Och så behöver jag handla kattmat, den börjar ta slut, men det kan jag göra efter jobbet på tisdag.
Ikväll blir det kotlett till middag, vet bara inte om jag ska göra potatisgratäng eller klyftpotatis, det återstår att se.

Fy bubblan!

Fy bubblan vad stark mat jag lagade idag! Tur att det bara var jag som skulle äta den, om någon annan skulle vilja smaka skulle nog inte den kunna äta. Det var knappt så jag kunde äta den, och då är det starkt!

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0