Trevlig helg

I lördags var jag på middag hos R och R, trodde att det bara var jag som var överbjuden men strax efter att jag kommit kom även B, en kompis till paret.
Det bjöds på kyckling, klyftpotatis och basilikasås. Gott var det. Inget jag själv lagat så det var roligt med den kombinationen, för mig är ris det man ska ha till kyckling, men nu vet jag att det kan bli riktigt gott med potatis. Jag är lite mesig när det gäller mat så jag vågar inte prova så mycket, bara om det är jag som lagar mat=) Då vet jag vad som är i=).
Efter att vi hade ätit middag kom L och P över, L bor ungefär 15 minuters promenad från mig så vi böt nummer så vi kan gå ut och promenera tillsammans.

I går (söndag) var jag och min syster S på bio, vi såg Män som hatar kvinnor.
 


Väldigt bra film, den rekommenderar jag. Den skulle jag kunna se en gång till kan jag berätta =P. Filmen är två och en halv timme lång, men det kändes inte som om den var så lång, blev helt inne i filmen. Det satt en kvinna bredvid mig som blev rädd ganska ofta, det var lite skottlossning och sånt i filmen, och så fort det kom något otäckt hoppade hon till ordentligt, det var nästan så jag trodde att jag skulle ha henne i mitt knä.





Middag med en kär vän ikväll

I torsdags blev jag inbjuden på middag hos en kär vän till mig. En gammal klasskompis som jag inte träffar speciellt ofta, men det måste vi ändra på.
Så ikväll ska jag hem till R och R på middag och vin, och jordgubbar med mousserande vin=). Lite lyxigare än vanligt. Ska bli riktigt trevligt, har bara träffat hennes pojkvän två-tre gånger tidigare, och då har det blivit lite bråk tyvärr. Men det håller än!=)

Igår var det tänkt att S skulle komma över på vin, men det gjorde hon inte, åkte hem till sin mamma istället. Då var det tänkt att hon skulle koma idag men det har inte heller blivit av. Synd nu när hon inte bor i 08-land. Får väl träffa henne om någon vecka istället.

Igår kväll satt jag i mörkret och tittade på tv, när det plötsligt ringde på dörren 21.30. Häll på att få hjärtat i halsen, vem vill mig något en fredagskväll vid halv tio??? Vågade knappt öppna så jag frågade genom nyckelhålet vem det var, det var visst en granne jag aldrig träffat förut. Tur att det inte var någon sjuk människa som skulle bryta sig in hos mig.

Nu ska jag göra mig iordning för middagen ikväll!
Ha en trevlig helg!

Rolig träning på jobbet igår

Igår hade jag simulatorträning på jobbet, man gör det man i vanliga fall gör, fast på en docka(med väldigt många funktioner). Det var riktigt trevligt.
När jag åkte till jobbet kände jag mig lite smått nervös, visste att det skulle vara kameror med i bilden, men det släppte ganska snabbt. Det var ju folk där som jag jobbat någolunda mycket med, då kändes det genast mycket bättre.
Dagen började med lite genomgång av hur dagen skulle se ut, sen fick vi träffa våran "patient" som visst heter Arne. Men Arne bytte namn under dagen så det var lite svårt att hålla koll på vad han hette.

När väl "övningen" började var det ganska lugnt. Jag var då första USKA ut på golvet, tillsammans med en SSK och en doktor. Första fallet var en cykelolycka, som sedan blev lite sämre. Det gick bra för patienten, åkte in på OP och sedan var det klart.

Andra fallet fick jag sitta bakom en spegelvägg och titta på när de andra jobbade. Det var ganska roligt att se. Höll nästan på att börja garva i början, det var en man som då var rösten till Arne, och han gjorde snarkande ljud och det lät så roligt så jag nästan började skratta, det var ju bra att jag inte gjorde det.

Tredje fallet var vi två USKOR, två doktorer och en SSK. Det fallet var lugnare än de andra.

Efter varje fall fick personerna som hade arbetat sätta sig och diskutera om man gjort något "fel", vad man skulle kunna förbättra, hade vi tillräckligt bra kommunikation, medans de som satt bakom spegelväggen fick diskutera förbättringsförslag och vad arbetarna hade gjort bra.

Det var riktigt roligt efter fallen, alla fick prata av sig och sedan höra vad de andra tyckte. Jag kan säga att jag inte fått så mycket bra ord om mitt arbete förut, jag vill inte skryta men man får inte höra så mycket om hur man jobbar på mitt ställe. Det "hinns" inte med, eller så tänker väl folk "Det förstog hon/han väl". Jag kan nog räkna på min ena hand hur många bra kommentarer jag fått. Så jag blev nästan generad igår.

Arne ser ut ungefär så här:

Googlad bild!

Heeeeelt slut just nu

Idag är jag trött, sov dåligt inatt, och precis ätit middag så då blir det ju värre. Funderar faktiskt på att sova middag idag, har "sovmorgon" imorgon, börjar inte förrens 8.00.

Idag ligger jag på plats 15 på lägenheten jag var och tittade på, det går framåt, så imorgon kanske jag får en trevligt samtal, det jobbiga är att jag inte kan svara, ska ju vara på jobbet där det är "mobilförbud". Tycker dessutom inte om att gå runt med telefonen på jobbet. Får hoppas att de inte ringer vidare till någon annan OM de skulle ringa mig och jag inte kan svara.

Idag har det varit en ganska bra dag på jobbet, ganska lugn på förmiddagen, och när det roliga börjar hända var det dags att gå hem. Tråkigt värre...

Jag har tänkt lära mig att äta Ruccolasallad, det ser få fräscht ut i en sallad, men smakar inte lika fräscht. Någon konstig stark smak, men det vänjer man sig vid antar jag. Annars har jag köpt ruccola i onödan=(.

Nu kommer jag inte ens på något mer att skriva om så det kan inte vara något viktigt att förmedla.

Så ha en trevlig dag!


Lägenhetsvisning och rörig dag på jobbet

Den rubriken passar ganska bra in på min dag igår. Klockan 8 igår morse var jag och tittade på en lägenhet, den var väl fin, men gillade inte badrummet, det var någon konstig duschkabin, som förra hyresgästan hade ställt dit antar jag, för det var inte ens anpassad till badrummet. Förutom det så gillade jag lägenheten så den har jag tackat ja till. Är på plats 38 för tillfället, men kommer nog avancera lite=). Känner att jag inte kan ha för stora hopp om att jag ska få den, min anställning är ju inte helt hundra, vet inte om jag får jobba kvar efter det att mitt vikariat har gått ut. Annars blir det något annat eller möjligen skola om jag inte hittar något.

Sen kom jag till jobbet till 14, kände av röran redan när jag kom innanför dörrarna. Sedan under rapporten hörde man hur rörigt det skulle bli och det var tänkt att vi skulle vara mycket folk, men en kom inte. Jag tänkte att jag skulle sitta i receptionen och ta emot anhöriga, det tydde på att det skulle komma ganska många. Men det hann jag inte med.

Strax innan 21 fick jag och en kollega gå i väg på en röntgenundersökning, och det gick ganska fort, tio över 9 var patienten tillbaka i våran säng, men sen kom de på att det skulle göra en till undersökning. Då var det bara för mig att ta mig tillbaka till avdelningen så jag skulle hinna med min buss hem.

Hoppas det är mycket att göra idag också=)

När jag gick hem från bussen igår kvväll kändes det som om min hjärna frös till is, det blåste riktigt kallt så idag ska jag packa ner en mössa i väskan, vantar också tror jag=).

Nu ska jag fixa iordning lite innan jobbet, och äta lite lunch.

Har haft strul med internet så detta inlägg är skrivet i tisdags förmiddags.


Äntligen balkongmöbler... och en ny varm filt

Igår var jag och köpte balkongmöbler, riktigt tjusiga tycker jag nog, i alla fall för det priset, 549:-. När jag kom fram till butiken sade jag till kassörskan att jag reserverat ett set, och hon säger "De har vi inte ens fått in ännu". Hjärtat tog ett stort skutt, eftersom jag hade ringt och bokat och den jag pratade med sa "javisst, nu har jag reserverat ett set till dig", antog jag att det fanns, ganska självklart va?? Tillslut fick kassörskan till det och jag fick mina möbler.
Typiskt om de inte skulle funnits, när jag frågat min syster så snällt så jag kunde få hem möblerna. Tack och lov hade kassörskan "fel".

Jag och min syster gick även runt och kollade i lite andra butiker, jag var på jakt efter en taklampa, och på ena butiken har de taklampor, trodde jag, där skulle de visst sluta sälja taklampor, oj vad många taklampor det blev i den meningen.
Vi gick sedan till en annan butik, där fanns det, men inte med kontakten, och jag vet inte hur man kopplar. Vågar mig inte på det, kommer starta en brand om jag försöker mecka ihop en lampa. Gav upp lampjakten tillslut.

Vi gick sedan in på Hemtex, var ute efter en varmare och större filt än den jag redan har. Och jag fyndade en filt=). Det var rea, och kollade på flten, tyckte att det stog 250:- på den, och tänkta ja det blir säkert jättebra, större än den jag har och verkar varmare. När jag kommer till kassan hade jag tagit en filt utan prislapp, och priset var visst 175:-, om de inte kollade på fel vara, det vet man ju aldrig. Men det var ett bra fynd=).

Igår var jag över till min syster på middag, vi bakade pizza. Vi hade räknat ut att två satser deg skulle bli jättebra, vi var ju ändå 4-5 vuxna och 1 barn. Kom på sedan när vi bakade ut degen att det skulle nog räckt med en sats, men det blev lunch och middag tills idag för min syster, eller matlåda till mig=). Blev lite lunch till mig också=).

Snart ska jag börja gå i tvättstugan, om två timmar rättare sagt. Har väldigt mycket tvätt nu, känns som jag inte tvättat på år och dar, men det är "bara" ungefär tre veckor sedan.

Inte blev det nån njutning på balkongen i mina nya möbler idag inte, finns ju inte sol idag, grått och trist. Riktigt söndagsväder =(.



Ingen sol där inte.

Dags för helg=)

Äntligen fredag!!! Ledig i helgen, underbart. Har lite saker inbokade, ska köpa möbler till balkongen och så ska jag hem till min syster och äta middag och snacka skit imorgon kväll. Sen är det tvättstuga på söndag.
Mindre roligt med tvättstuga men det behövas, är snart tre veckor sedan jag tvättade sist, börjar bli fullt i mina tvättkorgar, gillar inte det. men får skylla mig själv som inte bokar en ny tid på en gång.

Längtar tills imorgon så jag får hem mina balkongmöbler och kan sitta på balkongen med en kopp kaffe i solen, har sådan tur att jag har sol på balkongen hela dagen=), bra länge i alla fall.

Idag har det varit lite smårörigt på jobbet igen, absolut inte lika mycket som igår men det kanske är för att vi var extra många idag, tre dubbelgångare och tre uskor, ganska bra. 
Vi hade en väldigt tacksam patient idag, denne slapp oss idag och blev förflyttad, dennes andra hälft hade köpt lite fika till personalgruppen. Väldigt trevligt, det är inte speciellt ofta vi får sådant. Det förekommer, men inte så ofta som man kan tro. Vilket kanske är ganska bra, sötsaker är min svaghet.

Det första jag gjorde när jag kom hem idag var att tömma killarnas låda, sedan städa, var nästan på hugget. Ställde mig på knä och handskrubbade golvet i badrummet, inte ofta jag ställer mig på knä kan jag berätta. =D
Fint blev det i alla fall, sitter nu och funderar på om jag ska ta mig ett varmt härligt bad idag också, eller om jag ska ta det imorgon bitti. Stort beslut =)

Bra dag, dålig dag?

Dagen började ganska bra, var inte så pigg som jag hade hoppats på, skulle gärna legat kvar och somnat om. Men upp kom jag och gick till jobbet gjorde jag. Dagen på jobbet började ganska bra, men sen... Pip pip pip från en maskin, en maskin jag har väldig respekt för, möjligen för att det bara är vissa i personalstyrkan som fått utbildning i den.
Sen lugnade det ner sig något.
Pang boom vid 11 blir det halvt kaos på jobbet, ingen kommer iväg på lunch, och vi får in en ganska dålig patient.
Sen kommer en sköterska och berättar vid 11.40 att vi ska iväg på en undersökning klockan 13. Och vi bör gå ungefär kvart i, ingen har kommit iväg på lunch, jag ska lösa denna sköterska så hon kommer i väg på lunch, och samtidigt har jag saker att göra hos den nya.
Klockan tolv skickar jag ut sköterskan på lunch, känner hur det kurrar i magen, mat-klockan ringer.
Sköterskan kommer tillbaka ungefär 12.30, jag går och "slänger" i mig maten på en kvart, då är det dags att gå. inte ens kaffe på maten.
Väl på väg till undersökningen hade alla tre ganska roligt, sängen var bångstyrig, var väldigt bökigt att köra den.
Tillbaka på avdelningen, smått kaos på salen, skickar ut kvällspersonalen på möte och tänker att snart får jag gå hem. Underbart!!
Jag gillar sånna dagar med dagen var för rörig för att det skulle kunna vara kul.

Sen var det någorlunda resten av tiden jag var kvar. Men blev lite stressad vilket jag inte blir i vanliga fall. Så jag bestämmer mig för att handla en badkudde och badsalt/badolja för att ta ett varmt avslappnande bad. Går i FEM butiker och hittar inte saltet/oljan, blir väldigt irriterad efter butik nummer tre. I butik nummer fyra rekommenderar kassörskan en femte butik. Går dit och tillslut hittar jag en olja som luktar rosor och liljekonvalj. Den tar jag! Ville bara hem just då. Så fort jag kom innanför dörren tappar jag upp ett bad och förbereder med lite ljus och en bok. Sen bar det av, luktade gott, varmt och skönt. Sen tänkte jag mig en ansiktsmask så jag hade köpt en, vilken jag trodde var med jordgubbslukt, men när jag kom hem och tittade på förpackningen var det gurka, citron och lime. Kan lukta gott tänkte jag. Men när den väl kommer på luktar den så illa och så starkt att det sved i ögonen och näsan, men den fick sitta på i tio minuter, sen orkade jag inte längre, började bli hungrig.


När jag var på väg hem sitter det en alkoholpåverkad man på bussen, och bussen blir proppfull. en ung tjej i tjugoårsåldern sätter sig brevid denna man som sedan börjar prata med henne. Antar att hon tyckte det var obehagligt för så fort det blev lediga sittplatser bytte hon plats. Och mannen tittade efter henne som om hon var dum i huvudet. På en sträcka som tog fem minuter med bussen, såg jag minst 4 personer som antingen gick med en ölburk i handen eller vinglade så mycket så jag trodde de skulle falla i backen.
Vad tänker folk på?? Klockan är knappt fyra en torsdagseftermiddag, ett begär är väl ett begär men hallå!
Det är väldigt många som tycker att det är obehagligt med påverkade och påträngande människor, vilket många påverkade människor är. Många tittar bort eller till och med byter plats om det kommer en påverkad person som för lite "liv"

Gårdagens middag

Kycklingfilé med Bulgur, Tsatziki och sallad. Mums!!

En helg full med jobb

Nu är helgen avklarad, helgen på jobbet. Så nu är jag ledig tre helger på raken! Ska bli riktigt skönt. Det var lugnt på jobbet hela helgen, i alla fall på salen där jag var. Så jag kunde ta mig hemåt en timme tidigare i lördags, så jag var hemma till halv tio i stället för halv elva. Då hann jag till och med se vem som vann melodifestivalen, helt fel låt tycker jag. Men hon kan säkert gå lång i Eurovision, men man ska inte ropa hej ännu. Kan gå riktigt dåligt också. I söndags var det också lugnt, så jag kom hem och var lite småtrött, var helt bombis på att jag skulle jobba förmiddag igår(måndag) så då kunde jag ju inte lägga mig och sova middag, men sen kollade jag i mina almanackor, och där står det att jag jobbar eftermiddag. Tråkigt värre.

Idag har jag varit en snabbis i centrum och handlat lite till kylskåpet, och två selen till katterna, är livrädd för att de ska ramla ner från balkongen så jag har kommit på att jag ska ha de i koppel på balkongen, så att de inte ramlar ner=). Satte på selena på båda killarna och det var lite läskigt, men sen var det roligt att komma ut på balkongen tyckte Cosmos, Chippen var för feg, kommer nog vara det ett tag till. Köpte även ett nytt halsband till Chippen eftersom han inte kunde behålla det andra på. Så nu har jag ett där det står mitt mobilnummer i OM han någonsin skulle springa bort.

Nu håller jag på ett fundera på om jag ska ringa min syster och fråga om hon har möjlighet att köra mig till Kungens Kurva någon dag så jag kan lämna in min cykel, den är trasig och jag kan inte laga den själv, har redan försökt. Den är bara två år gammal så jag vill ju inte köpa en ny riktigt än.
På något sätt har trampan lossnat ända upp vid kedjan, och skruven som ska hålla fast trampan "passar" inte, den vill inte fästa i gängorna. Jobbigt jobbigt, var till och med och köpte något konstigt verktyg för att jag skulle få fast den själv men det fungerade inte.

Snart ska jag börja laga mat, bankad kyckling med bulgur och Tsatsiki. Mums!! Har ungefär två kilo kyckling i frysen så det kanske är dags att börja äta den.

Idag blev jag kallad på en visning på en lägenhet, på måndag klockan 8, vem vill vara uppe så tidigt!? Tur att jag jobbar kväll den dagen så jag slipper byta i sista sekund. Denna har jag avancerat från plats typ 55 till 38=), på två månader. Den var färdigannonserad i mitten på januari, och nu kallar de till visning. Föregående hyresgäst hade visst inte flyttat ut, så nu har de väl det. Hoppas man kan få inglasad balkong där, så slipper mina killar ha sele på sig.

Ha det hej hej!

Ännu en helg med jobb

Denna helg jobbar jag, har blivit väldigt mycket helger på sistone men när jag jobbar klart denna helg är jag ledig tre helger på raken, ska bli riktigt skönt. Jag gillar egentligen att jobba helger eftersom det är mindre personal och mindre patienter, då hinner man med det man inte hinner med på vardagar, det lilla extra som kan behövas ibland. Ikväll ska jag jobba med en kollega jag aldrig jobbat med tidigare, denna kollega jobbar vanligtvis bara natt. Ska bli trevligt att lära känna ännu en=).

Idag känner jag mig lite rastlös, vet inte vad jag ska göra och det är inget bra på tv, och om inte allt för lång tid behöver jag börja promenera för att hinna med bussen, jag har ungefär 50 minuter på mig att hitta på något. Behöver vattna mina blommor, en börjar se lite småledsen ut. Min promenadväg jag tar här i området tar för lång tid för att jag ska hinna tillbaka, så promenad blir det nog inte, kanske går tidigare och går till en annan busshållsplats så det blir en lite längre promenadväg, det skulle jag kunna göra.

När jag kom ut ur duschen ganska nyligen sitter båda katterna vid balkongdörren och spanar, jag själv såg inget till en början. Det var en fluga, roligt att leka med, leka ganska "våldsamt" så det stackars flugan dör och blir uppäten, tror att det var Chippen som fick smaka, förstår inte att de äter sånna småkryp, jag skulle nog aldrig ens komma på tanken, möjligen om det var svälttider så allt som fanns var småkryp, men mina små katter har ju mat, varför då äta fluga?? En delikatess kanske? Usch vad äckligt.

Nu ska jag vattna mina blommor och sedan förbereda mig för jobbet, ha det!

En dag nästan bara för mig...

Morgonen började inte så bra, hade extremt ont i nacken, måste sovit konstigt antar jag. Så jag lade mig ganska snart i en bad för att nacken skulle mjukas upp och för att det är varmt, och jag är ganska frusen av mig.  Kikade sedan lite på tv sedan var det dags att ta sig till centrum.

När jag kom till centrum gick jag direkt till frisören som hade tid på en gång, kände att det var dags att ha hand om kalufsen. Blev nog ganska fint, det behövdes i alla fall. Kortare och mer frisyr över det hela. Sedan var det mathandling, mindre roligt men alltid bra att fylla på i skåpen.

Imorgon kanske jag tar mig till centrum och handlar ett par träningsbyxor, träningsbyxorna jag har nu är alldelles för stora, och det går inte att dra åt i snörningen, så jag är rädd att de ska åka av, inte den trevligaste synen skulle jag tro. Tur att det inte är så mycket folk på gymmet när jag väl kommer dit. Får se om jag hittar något trevligt om jag kommer iväg till centrum imorgon.

Idag har jag även städat här hemma, går ganska fort fastän lägenheten är ganska stor, men har bara tagit golven och köket, så resten får jag ta en annan dag för snart är det dags att sova, är lite småseg nu. Fastän jag inte bara legat på soffan idag.

Ha det!

Kom äntligen iväg till gymmet igår

och det märks idag, har smått med träningsvärk och är helt slut, inte helt slut som att jag abra vill sova utan helt slut i huvudet, seg. Men det segheten kom nyss, kanske för att jag bara legat på soffan idag sedan jag vaknade. FÖrutom att jag fixat lunch och lite små grejjor, ska väl ta och diska snart också så jag kan börja med middagen , köttfärsås och spaghetti=). Var ett tag sedan jag åt det nu, blev riktigt sugen på det imorse.

Igår kom jag då iväg till gymmet igen, bestämmde mig för att köra mest kondition eftersom jag knappt har någon. Började med rullbandet, snabb promenad och sedan tänkte jag springa en bit, men det orkade jag inte i mer än några minuiter, sen bytte jag till cykel, cyklade väl i ungefär 30-40 minuter sammanlagt under hela besöket. Körde lite styrka men det var mest för att jag blev trött i benen efter cyklingen så lite träningsvärk har jag i armar och axlar idag. En skön värk tillskillnad från typ mensvärk, som jag skulle kunna slippa om jag fick.

Idag har jag då bara tagit det lugnt och vilat hemma, varit riktigt skönt, så antingen senare idag eller imorgon  får det bli städning och liknande. En vild gissning är att det blir imorgon. Känner för att bara slappa idag, mitt huvud är inte riktigt med idag.

Imorgon ska jag även till centrum och handla lite mat och kanske något annat roligt, det märks imorgon.

Väldigt lugn dag på jobbet idag...

Idag var det riktigt lugnt på jobbet, började med sju personal på två patienter. Lite småsegt, så de i personalen som inte hade någon patient "slogs" om arbetsuppgifterna, typ byta örngott=). Dagen var ändå rätt okej, fastän jag tycker det blir långtråkigt när det är så få patienter. Pratet på jobbet var mycket om läkaren som blivit häktad för misstanke om mord/dråp, som nu också blivit släppt på "fri fot". Alla på jobbet som jag hörde prata om det var helt säkra på att läkaren är oskyldig, det är jag med, är inte speciellt insatt i fallet, men det är det man gör inom intensivvården.
Idag var det också en "föreläsning" om CPAP-masker som ska vara mycket bättre än de vi redan har, så jag passade på att gå på den eftersom det var lugnt och för att det är meningen att jag ska gå med i en grupp och arbete med respiration, så dessa masker har jag ju med att göra, var riktigt intressant, verkar vara bra masker.

När jag väl kom hem var det dags att börja med maten, som jag hade tänkt att jag skulle ätit igår, men åt middag hos min syster igår. Blev potatisgratäng med kotlett. Det var länge sedan jag åt potatisgratäng så det smakade riktigt bra.

Nu ska jag diska och sedan slappa på soffan Ha en trevlig kväll!!

Festar på jordgubbar och vaniljyoghurt.

Sitter just nu och tar mig ett kvällsmål, Jordgubbar med Vaniljyoghurt=)

Ser gott ut va??

Lite fel säsong för jordgubbar kanske men riktigt gott är det.

Skola i höst? Eller jobb?

Min Chef tog mig åt sidan i fredags morse och berättade att hon och vårdchefen på avdelningen tyckte att jag ska söka till skolan till hösten, i fall jag inte skulle få stanna kvar på jobbet. Det är massa besparingar i hela företaget så de vet inte om alla får jobba kvar. De gör allt de kan för att alla ska få vara kvar men de vet inget ännu. Möjligen att jag kan få besked innan sommaren om jag får jobba kvar eller inte. Så de tycker att jag ska söka till Högskolan för att se om jag kommer in och ha det som en säkerhet om jag inte får jobba kvar, om jag kommer in förstås. Så idag satt jag och min syster och kollade på studera.nu och så skulle jag söka in bara för att se, men då gick inte det ännu. måste få hem nån PIN-kod först, och den borde väl komma i början på veckan. Så får jag väl söka in till skolan och se hur det går.

Idag var kalas nummer två, det var trevligt, inte så många där eftersom födelsedagsbarnet har vattkoppor. Men några var vi och trevligt var det. Tårta och ballongkrig var det mellan de två barnen som var där. Och massa snack för oss vuxna. Lilltjejen fick massa kläder, det behövs ju alltid till de små. Av mig fick hon en morgonrock/morgonklänning. Den ser ut som en klänning men är en morgonrock om ni förstår vad jag menar. Och en långärmad tröja. Allt passar hoppas jag, halsen var lite liten på tröjan men OM det skulle vara lite tajt behöver man ju inte dra upp den hela vägen.

Lilltjejen skulle sen åka hem till sin pappa så då var jag och min syster ensamma hos henne, och då hann vi snacka lite skit och sedan blev det middag, typ köttfärsgryta(?) eller något liknande. Sen var hon så snäll så hon körde hem mig, var riktigt skönt så jag slapp gå och frysa min promenadväg hem. Så jag kom hem nästan varm.

Jag ska nu plcoak ihop lite papper jag behöver ha med mig till jobbet imorgon och sedan se om det finns något roligt på tv´n. Hare hej hej!

Kalas nummer ett avklarat

Igår gick kalas nummer ett av stapeln, kom dit vid 17.20 ungefär, sen gick humöret bara utför. Det första min kusin säger när jag kommer in genom dörren är "Jag har en bebis i min mage", som om jag inte visste det, och som att det inte syns. Den första meningen fick mitt humör att gå nedför, visst d e roligt att hon är gravid men hur i h**vete ska de ha råd? När ingen har ett jobb. NU när hon är i 5-6 månaden sitter hon och söker jobb, som om någon vill anställa nån som ska föda om några månader. Vet inte riktigt vad hon tänker på. Men det är inte mitt problem.

Det bjöds på mat, nån konstig pastasallad med majonäs och cremefraiche, inget jag gillade. Sen var det riktigt segt ända tills Singstar kom fram vid sju-tiden. Jag kände nästan ingen där, hade väl träffat 2-3 som var där. Och alla pratade med varandra så jag var lite smått utanför, det gjorde också mig på dåligt humör. Tillslut blev jag på lite bättre humör , och sedan på sämre humör och då var det dags att åka hem. YES!

Var hemma ungefär kvart över 11 igår, sökte på SL´s hemsida på mobilen så jag visste hur jag skulle komma hem, tider och sådant, den säger att jag skulle vara hemma halv 12 för att bussen från tåget och hem till mig visst bara går en gång i timmen på helgkvällar, men när jag promenerat från tåget och nästan var hemma, vad kommer bakom mig?? Jo bussen som inte skulle gå enligt SL. Då blev jag på lite dåligt humör igen. Men hem kom jag.

Idag är jag på bättre humör, kanske för att jag vet att dagens kalas blir roligare. =)

Snart ska jag gå till kalas nummer två för denna helg, sen blir det hem och städa och laga mat. Ska shoppa lite emellan också=).

Ha en trevlig dag

Helg full med kalas...

Denna helg är det många kalas på gång, ska på 20-års kalas för min kusin(den gravida jag nämnt i ett tidigare inlägg) och ett tre-års kalas, min systerdotter som blivit sjuk i vattkoppor lagom till sin födelsedag.

Idag är det kalaset för min kusin, vet inte riktigt vad jag ska säga till henne om graviditeten, har inte sagt något om den ännu, får väl gratulera henne för den också antar jag. Känns inte direkt som om jag kan säga vad jag tycker om just den graviditeten til henne, hon kan inte ta vissa kommentarer. Men det ska bli trevligt att träffa henne och resten av släkten.
 
Imorgon är det kalas för min systerdotter, som visst har fått vattkoppor, tur att jag har haft det. För hoppningvis får jag inte bältros, men varför skulle en frisk 20 åring få bältros? Vilka tankar jag kommer in på.
Jag tror inte det komemr komma alldelles för många till kalaset eftersom hon blivit sjuk, men kalas måste man ju ha ändå. När det varit inbokat ett tag. Så de som vågar komma får komma enligt min syster=).

Igår var det lugnt på jobbet, och så ville kvällspersonalen skicka hem oss tidigt men det gick inte riktigt, det blev inte godkänt av "chefen". Men tidigare kom jag iväg i alla fall så jag kunde shoppa lite.
Köpte present till min kusin, fint var det. Vill också ha!! Och då köpte jag två långärmade tröjor till mig. Mina tröjor börjar bli lite stora och så har jag nästan bara tröjor med luva, och det ser lite dumt ut ibland. Så nu köpte jag utan luva. Köpte dessutom en resväska, det kan ju alltid vara bra att ha, kanske till kryssningen om jag inte kan komma på vad jag vill ha på mig. Igår var det bra att jag köpte den för det blev lite tungt med matkassen, så då kom den till användning på en gång.

Igår gick jag och lade mig i sängen redan vid åtta nångång, somnade strax efter nio, var helt slut igårkväll. Vaknade vid nio i morse men låg och drog mig till halv elva, sen var det frulle som stog på listan. Snart ska jag ringa min syster och fråga om hon ska på kalaset idag, så jag kanske kan få samåka, det är ganska långt till min kusin. Tar väl en timme kommunalt. Och en halvtimma med bil. Hon skulle inte dit fick jag reda på nu, så jag får åka kommunalt. Det funkar ju det med, men tar längre tid.

Ha en trevlig dag.

Vad ska man tro på? Och vad ska man inte tro på...

Nu har jag inte uppdaterat på några dagar, två om man ska vara noga=). Jag skrev i förra inlägget om lägenheten jag var och tittade på i måndasg morse. Den var jättefin och den vill jag ha. Men jag fick den inte =(. Jag avancerade från plats 37 till 9 till 8. Sen tog det stopp. Det var någon som stått i bostadskön bara¨några månader längre än mig. Blev nästan tagen på mållinjen, eller vad man säger.

I tisdags var P över på middag, vi satt och pratade så mycket så maten nästan blev kall... Men gott var det, och trevligt dessutom.

Igår, onsdag, var jag väldigt trött efter jobbet, fastän det var en lugn dag och att jag dessutom flexade hem nästan 2,5 timmar tidigare. Det var bara hem och åka till veterinären med Chippen så han skulle få sin vaccination. Det jag möter när jag kommer in på kliniken är två gråtande människor och en hund, kom underfund med att den hunden inte skulle få leva så länge till. Sorgligt!
Ialla fall blev han vaccinerad och fick ett nytt halsband, det gamla är så gott som för litet redan. Men det jag köpte är väldigt lätt att ta av sig märkte jag igår, och imorse/inatt låg det brevid min kudde, och tidigare idag låg det på dörrmattan i hallen. Antligen är det väldigt lätt att ta av eller så har jag en väldigt smart katt.

Snart ska jag åka och jobba, hoppas det är mycket att göra, orkar inte med en lugn dag idag, känner att jag har ganska mycket energi, men varför åkte jag då inte till gymmet och gjorde av med lite?? Vet inte vad jag tänker på ibland, ligger hellre hemma på soffan och tittar på tv än att åka och röra på mig, något måste vara fel ibland. Eller så är jag bara väldigt lat.

Satt och tittade på aftonbladet idag, där den där videon om "spöket", och någon hade skrivit en kommentar om en video på youtube som skulle vara mycket häftigare, om UFOn, jag kollade in den videon och den var ganska häftig men är den sann? http://www.youtube.com/watch?v=YdyQu5Zx8xw
Kollade även in andra videos om UFOn när jag ändå höll på, och de flesta ser väldigt inklippta ut. http://www.youtube.com/watch?v=8x4P24IUDqY Denna ser inklippt ut.  
UFOn tror jag inte på, men spöken däremot tror jag på.

Nu ska jag göra mig iordning för att börja ta mig till jobbet. Och kolla en sista gång om det finns nägra fler trevliga lägenheter på marknaden.

Blir den min eller inte? Håller tummarna i alla fall.

Nu har jag varit och tittat på lägenheten. Väldigt fin tycker jag nog att den var. Väldigt stora fönster, konstiga fönster dessutom. Nyrenoverat, så det var fint,
 Blir konstigt att möblera i hela lägenheten, den var lite konstigt planerad. Väldigt liten matplats, precis så jag får plats med mitt bord.
Inglasningen verkar isolera väldigt bra från kylan, det var nästan varmt på balkongen.

Allt som allt, jag hoppas jag får den lägenheten!! Det får jag reda på imorgon, då ska de visst ringa. *hoppas hoppas hoppas*=D.

Ljus söndag

Aa idag är det då söndag, den förhoppningsvis lugnaste dagen på veckan. Idag kommer min syster S över på fika, Kaffe och fruktsallad får det blir=). Kanske tråkigt "tilltugg" men har inte ingredienserna för att baka något. Det får duga med fruktsallad. Det är sällan jag har besök nu när jag flyttat så "långt" bort. Men jag ska på en visning i morgon på en lägenhet som ligger i samma område som S bor. Då blir det mer besök oss emellan i alla fall =).

Igår när jag var på väg hem från min systers inflyttningsfest, där vid 06,30 på morgonen, var det redan ljust, och jag tror att min kollega åkte förbi. Hon var nog på väg till jobbet. Måste fråga henne om hon jobbade igår morse. Jag blev helt paff när jag gick ut och det var ljust, strax efter sex på morgonen. Det vänder nu!!=D

Igår tog jag det bara lugnt, fick inte sova så många timmar efter partyt, var uppe redan innan 12. Så jag låg på soffan och sov halva dagen. Och gick och lade mig vid 22.30 igår, vaknade vid halv 10-10 imorse. Så jag har sovit ganska bra denna helg. Behövs för morgondagen, visningen är redan vid 8 på morgonen. Och jag börjar jobba vid 14, känns som att det inte är så roligt att gå upp vid sex när man inte börjar jobba förrens vid 14. Jag hoppas verkligen att jag får den lägenheten. Den har inglasad balkong vilket är jättebra för mina katter=). Och den är dessutom på tredje våningen, vilket är ännu bättre. Då slipper jag känna mig iaktagen, vilket jag gör ganska ofta nu när jag bor på nedre botten.

Nu har jag betalat för kryssningen med kollegorna. Känns skönt att det nu är betalt. Då har jag den betalningen ur världen. Jag pratade med Borthy på jobbet i torsdagskväll, och sade att det är 21 årsgräns på just den båten vi ska åka med, och jag är inte 21 än, när vi åker är det visserligen bara en månad kvar tills jag fyller 21 men det skiter väl de i. Så hon pratade om att nån kan vara min "mormor" eller liknande ifall de påpekar detta. Vi får se hur det går, men åka vill jag ialla fall. Nu ser jag fram emot resan, då får den bli av för min del också=).

Nu ska jag börja förbereda fruktsalladen tills S kommer.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0