Våren är på ingång, på riktigt denna gång tror jag

Nu verkar det som våren snart har tagit ett stadigt tag om landet, nu är det inte mycket snö kvar på marken/gräsmattan. Och det är någorlunda varmt ute, vårjackan har hittat fram ur garderoben.

I lördags var jag på 40-års fest som spårade ur lite för några personer, vad jag hört i efterhand. Tyvärr minns jag inte mycket av kvällen men hade roligt det jag kommer ihåg. Inte roligt att höra i efterhand vad man har hittat på för hyss, så nästa gång det är kalas blir det inte mycket alkohol för min del. Blv x-antal glas vin för mycket och det fick jag sota för på söndagen. Hade fruktansvärd huvudvärk och min dag bestog av vatten, citronvatten och mat. Och det hjälpte inte speciellt bra heller. Tror att jag fick min första riktiga bakfylla, usch!
I söndags blev också min motionscykel levererad, och den använde jag inte många sekunder innan jag lade mig på soffan igen, men idag har jag använt den på riktigt för första gången, och usch var otränad jag är!

Har jobbat sedan i måndags, och imorgon är jag ledig inför helgtjänstgöring. Så imorgon blir det åka iväg och handla lite mat och sedan hurta lite till på cykeln.

Jaja, nog om detta. Nu ska jag titta på tv och sedan gå och lägga mig.

Ledig: handla, städa

Idag är jag ledig efter helgen, ganska skönt att vara hemma igen tycker jag. Lördagens pass på jobbet var riktigt roligt, men ganska kaotiskt. Söndagen var bättre än lördagen kaosmässigt, det var riktigt roligt den dagen också. Måndagen var precis som en måndag brukar vara, lite smårörig. Och tisdagen, alltså igår, hade jag studiedag, förmiddagen kändes som att det var lite onödigt för min del, men alltid bra med repetition. Eftermiddagen var riktigt intressant, så var det föreläsning som var riktigt intressant, även ett ämne som jag är väldigt intresserad utav.
När vi skulle avsluta dagen försvann ljuset, ocvh då tänkte jag att det var säkert någon tidsinställning att ljuset försvinner när klockan är 16, men sedan kom det tillbaka efter knappt fem minuter, och sedan försvann det återigen efter några minuter. Och då avslutade vi våran dag. Vi var då på väg ner till omklädningsrummen för att byta om, men då kom vi på att vi kanske ska gå och se hur det ser ut på jobbet, om det verkligen är ett strömavbrott. Så vi började röra oss ganska fort ditåt. Det var strömavbrott, och reservkraften gick inte igång. Strömavbrottet varade i ungefär tre timmar, vi fick el (omkopplat från ett annat elbolag) efter ett tag, 30 minuter efter att det slocknade ungefär. Men jag och 6 kollegor som haft studiedag stannade kvar tre extra timmar efter våran "arbetstid" för att hjälpa till om det behövdes. Tillslut strax innan 19 fick vi klartecken på att åka hem, de hade ordnat felet på husets reservkraft.
Hade även en rar kollega som jag fick åka med hem, och hon körde mig hela vägen, ännu bättre. För mig skulle det gå bra att släppas vig tåget, men hon tyckte att hon köra mig ända hem.

Idag har jag varit och "storhandlat", och jag skulle behöva dammsuga lite, men har precis fått i mig lite lunch/mellis så jag tänker vänta med det ett tag. Ska få i mig en kopp kaffe nu tänkte jag.

Helgen är här

Nu har helgen kommit på riktigt, lördag förmiddag. Det sorgliga är att jag ska iväg och jobba snart, och det är strålande sol ute. Hoppas att det är lika fint väder nästa helg när jag är ledig, så jag kan få njuta av solen på "hemmaplan" istället för från jobbets fyra väggar.

Igår fick jag riktiga vårkänslor, när solen kom och lös upp min balkong ville jag ut och sätta mig där med en bra bok och en kopp kaffe, men det var alldeles för kallt tyckte jag, så jag fick njuta av solen genom fönstret med en kopp kaffe istället. Jag vill ha vår nu!!!

Igår satt jag och funderade på om jag ska skaffa mig Akrylnaglar, som passar sig på jobbet förstås. Det jobbiga är om jag gör de och de blir ratade på jobbet, så måste jag ta bort de. Men om jag gör de tillräckligt korta och genomskinliga så ska det fungera. Får se om jag kan ordna de i veckan som kommer. Eller kanske redan imorgon. Måste först fråga om de tål handsprit, det borde de göra men eftersom man använder det så mycket på jobbet kanske de förstörs. Hoppas inte det. Kanske ska ringa till de idag så vet jag om jag ens borde fortsätta dessa tankar.

Snart helg

Snart är helgen tillbaka, dagarna går fruktansvärt fort nu. Både bra och dåligt. Våren verkar vara på ingång igen, eller det har den varit de senaste dagarna men det ska tydligen bli kallare igen. Snön smälter sakta men säkert, bra det, kanske blir mindre översvämmning när det smälter sakta. Det är så härligt när det är ljust när man kommer hem efter ett förmiddagspass, det är ljust till efter 18, helt underbart!

Häromdagen berättade jag på jobbet att jag ätnker köpa en motionscykel, då var det en kollega som berättade att hon hade en hemma som bara stog och användes till torkställning och frågade om jag var intresserad, och det är jag självklart. Så nu väntar jag bara på bild på den så jag ser att den är hel och fin, och sedan blir den hemkörd till mig, "allt" för 300 kr. Mailet med bild kommer väl idag eller i helgen så jag kanske har den hemma hos mig i början på nästa vecka om jag har tur.

Idag är jag ledig, och det är riktigt skönt, blev väkt av att en kompis ringde halv 10, fruktansvärt jobbigt att vakna till det. Så sedan dess har jag varit uppe, skulle velat sova lite till. Ska snart klä mig och åka iväg och handla lite, har hittat en liten ryggsäck som jag ska kolla på, och kaffet börjar ta slut. Har haft fruktansvärt ont i ena axeln i två dagar, idag är det bättre än igår. Så jag ska skaffa mig en ryggsäck att ha till jobbet, med matlåda och sådant. Inte det bästa att gå med en tung handväska på axeln och spänna sig. Ryggsäcken var ganska dyr för att vara så lite men det kanske är värt det.

Nu ska jag få i mig lite lunch och sedan göra mig i ordning. Ha det!

Snart är denna ledighet över

Söndag, sista dagen på vekcan, sista dagen på min helgledighet. Imorgon tillbaka till verkligheten och jobbet.

Denna helg har varit riktigt trevlig, i fredags efter jobbet åkte jag hem till min käre bror på fika. Var där vid 4-tiden och vi fikade och tittade på när E spelade Crash Bandicot(?), han är riktigt duktig på det spelet antar jag. Han har kommit till nivå 10, det är bra för en sexåring tycker jag. Lilla E låg och sov middag, han hade tydligen stupat i säng av trötthet. Vi åkte även till Maxi och handlade lite fredagsgott och middag. Chickenbits med pommes, nästan McDonaldsmat, fast hemgjort(hemfriterat). Kom ibäg därifrån strax efter nio sedan var det bara hem och stupa i säng.
Igår var det kalas, min systerdotter fyller i bärjan på veckan så det var kalas igår, och där bjöds det på mat och tårta och kaffe i massor. Väldigt trevligt. Innan kalaset passade jag på att städa lite hemma, har varit för trött för det efter jobbet den senaste veckan så det fick vänta tills igår.
Och idag skulle jag fikat med R och R egentligen men när jag ringde henne så hade hon glömt bort att vi skulle fika så hon var och shoppade, och mig gjorde det inte mycket, ligger/sitter nämligen dubbelvikt av magsmärtor. Så vi ska ses på fredag istället. Ska bli väldigt trevligt att ses igen, det har blivit ombokat några gånger nu och vi har inte setts på några månader.

Nu ska jag dricka lite kaffe och kanske ta en värktablett när jag inte står ut längre. Ha det!

Man blir galen för mindre!

Köpte en ny mobiltelefon för en vecka sedan, för att mina hade gått sönder så jag ska skicka in den på lagning, och behöver ha en telefon medans den andra lagas. Men den nya jag köpte är tydligen också trasig, så idag ska jag åka tillbaka med den och fölrsöka få en ny i handen, behöver ju ha en telefon. Och man vet ju aldrig hur lång tid det tar att laga den nya telefonen, och den gamla går inte att ladda så hur ska jag kunna använda den?

Igår bröts mitt samtal med S 17 gånger på 40 minuter, och det är inget fel på Tele´s nät. Samtalen har brutits väldigt många gånger, och det började när jag köpte den nya telefonen. Så man blir lite smått galen när det inte fungerar. Ska försöka övertala folket i butiken att jag ska ha en helt ny telefon idag, en ny telefon ska ju inte vara trasig när man köper den. Usch usch usch.

Snart ska jag åka iväg så jag hinner lämna in telefonen och ta mig till jobbet i tid.

Läste en rubrik på aftonbladet alldeles nyss, att kvinnor i en stat i USA ska bli åtalade för mord om de får ett missfall. Hur går det ihop? Man få ju missfall av en anledning, att fostret/barnet inte klarar sig på grund av något. Och det är inte "mammans" fel många gånger. Visst finns det väl fall där det är "mammans" fel, t.ex. vid droger och alkohol möjligtvis. Men i de flesta fall är det ju för att fostret har något fel på sig så då avlider det tidigt in i graviditeten.
Har inte läst hela artikeln utan bara rubriken så det kanske står något om varför de vill försöka införa detta i den delstaten, men jag tycker det låter helt sinnessjukt.

Snön är tillbaka

Det blev inte många dagar av töväder, just nu kommer det ännu mera snö. Har det inte kommit tillräckligt? Börjar tröttna på detta snöväder, fastän det är väldigt mysigt med snö, men nu vill jag ha värme och sol! Förstår inte att folk kan hålla sig glada denna årstid, varför blir man bara deppig när hösten kommer? Jag blir snart deppig över all snö, jag har tröttnat ordentligt nu. Skulle vilja att snön är borta imorgon, och att det är strålande sol och värme, utan töväder! Det ska gå direkt från mycket snö, till vårväder. Synd att det inte fungerar så.

Pratade med min käre bror igår, och han sa något som stämmer väldigt bra. Vi har pratat om att gå ut och promenera med hundarna någon dag, och igår kom han på att mitt jobb inte lämpar sig för en långpromenad med sin bror. Det jobbiga är att när han jobbar är jag ledig, när jag jobbar är han ledig. Men vi har bestämt kaffe på fredag efter mitt jobb. Han hade sådan lyx att han bara jobbar en dag denna vecka. Tänk om jag kunde få ha sådant schema också. Själv jobba rman ju 4-6 dagar i veckan. Varje vecka!

Jag ska väl göra mig ordning för att börja ta mig till jobbet, packa ner allt jag behöver och röra mig utåt i snövädret.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0