2 dagar kvar sedan bär det av till Norge

Nu är det endast två dagar kvar innan jag drar mig vidare till Norge och Råde. Där väntar umgänge md min äldsta syster och hennes familj, bröllop och hälsa på min andra syster som bor där.

Idag har jag gjort lite förberedelser inför resan, växlat pengar, köpt en ny helrosa pyjamas (vilket inte var ett måste utan var bara sugen på en ny), köpt vita leggings som passar till klänningen jag hade tänkt ha på bröllopet. Det står i valet och kvalet om två olika klänningar.
Vilken ska jag välja?


Blå       eller     Brun?
Med dessa skor och ett par vita leggings



Hörde idag att de flesta tänkte gå i ljusblått tema, tur att jag har en blå kläning då, men det kom lite i sista minuen, tänk om jag inte hade köpt den blåa klänningen?

Parken Zoo i bilder

Klicka på bilderna så blir de större.

Människotigrar

Tåg

Följ mina fotspår

Nån sorts gris, vårtsvin?

Bebiskänguru

Vit känguru

Tar den sig över torr?

Ja det gjorde den!

Vet inte vad det är för art, men lite söt är den=).

Vildhundar? eller Shakaler? Bra fråga

Vandrande löv.

Sköldpaddornas mötesplats?

Tror de hette Bongo, ser ut som tjurar i mina ögon?

Solande flodhäst

Grön ödla, leguan?

Ännu större ödla, denna ödla tog sig en promenad på muren.

Ser ut som statyer, men de är äkta, jag lovar=).

En Manvarg, lika stor som en minihäst ungefär. Springer som en häst också.

En struts i sitt ståtligaste jag.

Klätterapa? Nej, Spindelapa.

Någon sorts katt, väldigt söt tycker jag.

Vart är den?

Stoor tiger!

Vit tiger.


Resten utav dagen spenderade vi i tivolit och det var inte lika roligt att fotografera, dessutom fick det inte plats med så många fler bilder i min kamera, dessa är verkligen inte alla. Tog ungefär 240 bilder under denna semesterdag.

Ha en trevlig dag!

En vecka av fyra avklarad=(

Nu har jag haft semester i en hel vecka, kan inte förstå att det gått så fort, möjligen för att jag inte bara har legat hemma hela tiden.

De tre första dagarna var lugna, de har jag reddan skrivit om i tidigare inlägg.
I onsdags åkte jag på kryssning med min kompis J, och hennes kompis J och två kompisar till honom. Svettis och tönten kallade jag de för. Svettis hade inte duschat på ett bra tag och stank svett, så J skickade tack och lov in honom i duschen innan "festen" började. Och tonten "skröt" om att han säljer/sålde knark, vilket bara är töntigt enligt mig. Den natten var ganska OK, min kompis J var sjuk så hon låg och sov några timmar på kvällen medans jag umgicks med andra J och de andra.
Natten innehöll mycket dans och sänggång vid fyra halv fem. Lagom tid=).
Var hemma sent på torsdagen så de timmarna innan sänggång var lugna. Och när jag väl gick och lade mig hörde jag massa sakr hemma, är spöket tillbaka?

Fredagen var lugn, tog mig till centrum för att hämta ut en försändelse med böcker, och handla lite matvaror.

Lördagen var det dags för Parken Zoo. Gick hemifrån ungefär tjugo över åtta, och när jag hade gått i knappt fem minuter kom jag på att jag kanske ska ta med mig plånboken. Kan vara bra att ha. Så då var det bara att vända och stressa lite eftersom min syster skulle hämta upp mig för att åka tillsammans. Hon var också sen så det gjorde inte så mycket.
Vi var ungefär 17 personer som åkte till Zoot, varav de andra två bilarna åkte någon konstig väg så vi var framme en och en halv timme innan de, även fast vi åkte ungefär samma tid.
Vi gick runt på Zoot några timmar och satte oss sedan för att äta lunch, var inte ens hungrig p.g.a. värmen, men fick i mig lite sallad i alla fall=).
Sedan tog vi resten av Zoot, var klara med djuren vid fyratiden ungefär, då var det bara tivolit kvar, och då satte jag mig med min moster och åt mjukglass, vilken var väldigt dyr, 28 kr!

Bilder kommer från Zoot.

Var hemma vid åttatiden ungefär, och satte mig direkt vid datorn för att föra över alla bilder och försöka bränna de till skiva. Men inte fungerade det inte, som vanligt. Började prata med P som var uttråkad och inte ville sitta inne eftersom det var så fint väder, så han åkte över så vi kunde gå ut och promenera. Var ute ungefär en timme och babblade och blev uppätna av en massa mygg. Och jag har säkert också en hel farm med knott i mina lungor. När vi tyckte att vi hade blivit uppätna klart körde han upp mig så jag slapp gå, stog vi och pratade i säkert tio minuter till sedan åkte han hem. Och jag går sakta men säkert mot mitt.
Och då ser jag en granne som har problem med droger gå och vingla på gården, känner direkt klump i magen. Han kommer fram och frågar om jag kan öppna porten bredvid mig och jag säger att min nycel fungerar inte till den porten. Han säger då att den gör det och jag säger nej igen. Känner att nu börjar det bli obehagligt och han börjar bli sur, öppnar då min port och drar igen den och klämmer nästan hans fingrar i dörren, och han blir sur, självklart. Då funderar jag om det verkligen var så smart att göra så, vilket det nog inte var. Bor på nedrebotten och då är det lätt att slå in rutan till mitt vardagsrum, så det oroade jag mig för. Ringde till polisen och bad de köra förbi och se så han försvann. Men sega som de är kom de efter en timme, och då hade jag suttit och oroat mig och knappt vågat röra mig eftersom jag var rädd att han skulle slå in rutan, man vet ju aldrig vad drogpåverkade människor gör. Rutan blev inte inslagen, och han var inte kvar när polisen kom förbi. De är så trevliga att de ringer i alla fall och säger att de varit förbi och inte ser mannen i fråga.
Kände att då kan jag försöka slappna av lite, men ville inte vara hemma ensam, men vad ska man göra?
Tog mig 4 timmar att somna, och har efter det sovit dåligt hela natten, vaknat väldigt ofta. Hoppas jag får sova bättre inatt.

Idag sitter jag barnvakt år brorsans yngsta barn 5 och 3 år. Lillen sover middag för tillfället, ska snart väcka honom så han sover inatt sen. Den stora sitter och tittar på Scooby Doo i sitt rum. Båda har varit som små änglar idag, vilket jag inte hade förväntat mig. Inte ett enda bråk, än så länge.

Pojkarna har badat ute i poolen medans jag har suttit med laptopen ute på balkongen och pratat med P över MSN, tyckte han skulle komma över och doppa tårna i poolen men det verkar inte vara så intressant.
Väldigt skönt med laptop, kanske ska skaffa mig en? I sånna fall har jag köpt datorbordet helt i onödan, och har ju en dator som fungerar lite sisådär. Men den duger till det jag gör.

Nu ska jag snart väcka lillkillen men innan det ta en kopp kaffe till så jag håller mig vaken=)

Semestern har börjat med lugna steg,

snart trappas även de upp.

Jobbade sista passet i lördags, tänkte fira in semestern med en onyttig middag, men det ångrar jag innerligt. Fick så otroligt ont i magen så jag nästan ville gå och kräkas, men det slapp jag. Gik även hem tidigare, inte på grund av magsmärtorna utan för att det var lugnt, och vem vill inte gå hem då?

Söndagen var en lugn dag, låg på soffan och njöt till klockan halv ett, sedan var det in i duschen och sedan promenera till centrum till nagelskulpteringstiden. Kan man säga nagelskulptering? Har gjort förlängning för att fira att jag är ledig, och dessutom är de fina till bröllopet jag ska på om en knapp vecka. Söndagen sedan var lugn och vande mig vid naglarna=).

Måndagen var lugn, var bara hemma för utom tvättstugan från klockan 7. Bar in balkongmöblerna och parkerade mig på en filt på balkongen för att få lite sol på min vinterbleka hy. Sedan var det bara lite vardagsbestyr, diskning och matlagning, sedan parkerade jag mig på soffan och höll på att somna men så fick jag ett telefonsamtal. Där försvann den chansen!

Idag har jag varit till centrum och hämtat ut pengar från sparkontot, börjar bli fattig nu innan lön. Gick också och lunchade med S, kinabuffe med en kall öl på en uteservering, helt underbart. Förutom att det var en påverkad man som bråkade med ett par väktare. Ingen direkt matro då men i alla fall. Sedan bar det av in i centrum för att försöka hitta ett par skor jag kan ha på bröllopet, och det hittade jag, Dessutom på rea! Skulle kosta 499 men fick betala 349,50, alltså 30% rabatt. TAGET! Dessutom ESPRIT märke, så de borde hålla=).

Imorgon ska jag parkera mig på balkongen igen på förmiddagen och sedan dra mig in till staden för att äta middag och sedan åka på kryssning med J, hoppas det blir trevligt och inte allt för mycket fylla på båten. Låter nästan och det är tantvarning på mig snart haha, och bara 21 år gammal.

Näe nu ska jag ta och dammsuga lite så jag slipper stå med det i värmen imorgon.

Midsommar är avverkad, och semestern på ingång

Igår var det midsommarafton, var väl en ganska lyckad kväll gissar jag på. På förmiddagen var det jobb, en ganska lugnt dag dessutom, hade en inskolning bredvid mig så det var mycket förklara och visa. Så fort kvällspersonalen kom gick jag, hade en buss att passa. Vid lunchtid kollade jag när bussen skulle gå eftersom det var helgdag och den skulle gå 14,25 enligt SL, men när jag kom ner till busshållsplatsen skulle den inte alls gå, så det var bara att skynda sig att gå till tåget. Hann knappt med tåget, dörrarna stängde sig precis framför näsan på mig, men föraren var så snäll så han öppnade dörrarna igen=).

Var framme hos min kusin halv 4, då höll grillen på att värmas, mums! Kommer innanför dörren och hör en massa konstiga pip, katten hade visst fått ungar=). Två småttingar blev det.
Kvällen blev väldigt lyckad tycker jag, först middag sedan gick vi alla in för det började bli kyligt, sedan vid halv 8 tiden blev det fika med glass och jordgubbar sedan blev det singstar och chips. Jag vann några omgångar av singstar i alla fall. Och sjöng som en kratta men det var det värt! Kom upp i de höga tonerna i alla fall.

Kom och tänka på en sak när jag såg min lillasyster. hon har verkligen gått upp i vikt! Har inte sett henne på ett tag, och det är månader sedan. Hon har säkert gått upp 20 kg sedan sist. Stackars unge! Får försöka peppa henne till att komma ut och röra på sig.

Idag är det sista arbetspasset innan semestern, ska bli så skönt att vara ledig!! Vet inte hur det kommer kännas efter någon vecka när jag inte vet vad jag ska hitta på, kan man undra. När jag är "långledig" över en helg brukar jag bli riktigt rastlös och inte veta vad jag ska göra när söndagen kommer.
Imorgon ska jag åka och få fina naglar dessutom, har bokat tid till 15 och sedan är mina händer lite kvinnligare, får passa på när jag inte ska jobba på 4 veckor och 2 dagar=). Passar bra till bröllopet också, så det är alltid bra.

Inga moln så långt ögat kan nå, trodde jag ja.

Imorse blev jag riktigt glad när jag var på väg till jobbet, när jag tittade upp mot himmlen såg jag inte ett enda moln, förrens jag vände mig om =(. Där var de, fast de var vita och fluffiga i alla fall, inga regnmoln som tur var.
Fick göra premiär i mina nya sommarskor idag, alltid bra att veta att man kan gå i skorna när man köpt de, jobbigt annars om man måste hålla på med skavsårsplåster och liknande.

Dagen på jobbet har varit smått deprimerad, har suttit på isolering i mörkret och kylan. Det var väldigt kallt på salen, och dessutom mörkt och trisst. Tur var att jag fick gå ut ibland och se lite solljus, men ännu bättre var det när jag fick åka hem. Då kom jag verkligen ut i solen=).

Just nu sitter jag och väntar på mina matvaror, har beställt hemkörning och de ska komma mellan 18-20 någongång, de har 1½ timme på sig nu. Sedan är tiden ute=D. Är en ganska lagom tid, för man hinner komma hem och laga mat och slappa lite innan det är dags att packa upp några kassar med varor.

I onsdags köpte jag en väldigt god vattenmelon på torget, och den tog slut på tre dagar, och idag har jag köpt mig en ny, två kilo tror jag att det är, riktigt gott ska det bli lite senare ikväll, bättre att snaska på det än onyttigheter, och nästan lika gott=).

En ny vecka har börjat.

Jaha, ännu en ny vecka på intåg, idag har jag varit ledig så jag har haft tillfället i akt att bara ta det lugnt och plocka här hemma.
Igår försökte jag intala mig själv att jag skulle ha ett städhumör idag, gick ganska bra. Hade inget ordentligt städhumör men ett litet. Så städning blev det. Var till och med så "städig" att jag lossade "knapparna", de där man vrider på plattorna med, på spisen och lade de i ett vattenbad med diskmedel.

Har även möblerat om lite, bland mina böcker=). Så nu kan mina böcker stå på varandra istället för att ligga och ta plats.

Igår chattade jag med K på MSN, vi har inte pratat med varandra på någon månad eller två. Det första han säger är att han har ångest, och jag frågat självklart varför han har det. Då säger han att han har ångest över något som hänt på tjejtoan på en krog under helgen. Tror han att jag ska tycka synd om honom för att han sätter på nån 40-årig tjej på en toa? Om han är så full/kåt så får han skylla sig själv. Varför ens ta upp det med en person han dessutom aldrig träffat?

Resten av veckan är det jobb, fem arbetsdagar framåt. Ledig endast söndag denna vecka.

På midsommar ska jag hem till min kusin och grilla, har fått uppgiften att ta med snacks och dip, sedan "snodde" jag färskpotatis av min syster. Det var meningen att hon skulle handla det. Men när jag höll på att beställa varor på internet kom jag ju på att jag bara betalar 10 öre/kg färskpotatis denna vecka. Så då snodde jag det från henne.

Ska även ringa en syster i veckan och se om hon skulle kunna komma över till mig på fredagsförmiddagen och hämta det jag ska ha med mig så jag slipper släpa med mig det till jobbet på fredag.

Sitter nu och funderar på om jag ska ta och lägga mig på soffan och titta på cityakuten och mysa med katterna =).

Det är nästan så jag tror på ödet.

Som skrivet tidigare har jag blivit av med mitt jobb, eller rättare sagt mitt vik blir itne förlängt. Så det är dags att leta nytt jobb, har sökt två jobb hittills, ett utav de är i samma "kategori" som mitt nuvarande.
Det roliga med det jobbet är:
Det kom ut knappt en vecka efter att jag fått reda på att jag inte får stanna kvar. Och nu tänker väl ni och? Vad är det med det?   Jo det ska jag berätta=)
Sökte det jobbet och ringde igår till ansvarig chef på det stället, och frågade om när tjänsten skulle tillsättas, det stog nämligen inte i annonsen. Kvinnan i andra änden svarade att den ska tillsättas i september. Och när gär mitt vik ut? Jo i september.

Jag tror inte på ödet, men det här måste vara ämnat för mig detta jobb=).


Ännu en vecka är avklarad

Förra veckan var en jobbvecka, måndag till fredag. Var en ganska bra vecka på jobbet.

I helgen hände det inte så mycket heller, på fredagen var jag bara hemma och återhämtade mig från arbetsveckan, och på lördagen var det nationaldag/födelsedagskalas/fotbollskväll. Det hände ganska mycket på eftermiddagen/kvällen.

Kom in i mitt spenderarhumör efter att jag fick reda på att jag inte får stanna kvar på jobbet, så jag åkte och shoppade på torsdags förmiddagen innan jobbet, hittade mig fyra par linnebyxor till sommarvärmen=). Hade endast jeans och det blir väldans varmt i jeans under sommaren. Så de fyra byxorna behövdes. Sedan beställde jag även kläder från Ellos, sådant jag behöver, lite grann. Köpte två eller tre klänningar, och jag tycker inte ens om att ha kjol på mig. Och lite sådant. Köpte en söt liten klänning till lillfia också=).

Och torsdagen innan shoppingrundan började beställde jag en ny mobiltelefon, eftersom mina andra har så dåligt batteri. Och den levererades idag, så nu har den dåligt batteri=D. Mest för att jag lekt mig igenom de flesta funktionerna under kvällen.

I alla fall, lördagen. Den började konstigt, vaknade vid tio i elva, blev riktigt förvånad över att jag kunde sova så länge fortfarande. Sedan tog jag det lugnt några timmar, kände mig nästan bakfull fastän jag inte gjorde något på fredagen, förutom läg på soffan och degade. Sedan tog jag mig till ett köpcentrum en bit bort för att handla skor, dessa fanns inte i mitt centrum/köpcentrum så jag chansade på att de skulle finnas där, och de gjorde de. Tror det var samma modell i alla fall, kom därifrån med två par skor i alla fall. sedan tog jag mig hem till min bror som bor i närheten av köpcentrumet och det var han som skulle ha födelsedagskalas. Så jag och hans sambo fixade tårta och mat till kalaset. Medans bror min var på fotbollsmatch. Vilket jag inte förstår att han gjorde, eller jo det förstår jag det var hans son som spelade. men han borde lärt sig vid detta tillfälle att han och tidspress är ingen bra kombination. Men det funkade även denna gång, alla fick i sig mat och dryck.
Folket började droppa av med tiden, så det var bara jag, bror och sambon och två kompisar till bror som var kvar till midnatt. En utav brorsans kompisar är tatuerare, eller rättare sagt hobbytatuerare, och han sa att han ska tatuera mig nån dag, och han gillade inte min plan på nästa tatuering, så vi kom överens om halva fast större=). Skickade bilder till honom i söndags så får man se vad han säger.

Tatueringen bli nog först till hösten, så jag kan "sola" ryggen under sommaren och bli gyllenbrun. Skulle jag vilja bli i alla fall.

Något i den stilen skulle jag vilja ha.

Sov kvar hos brorsan, i "storpojkens" säng, femåringen, som var hos mormor och morfar med lillebror. Och under nästan hela söndagen var det bråk och skrik, tur att den minsta är gossjuk så man orkar med det som är mindre roligt.

Nu ska jag strax hoppa i säng, så jag får sova några timmar extra.

Domen har fallit... åt det sämre håller.

Idag fick jag domen, blir av med jobbet. Har gått och känt på mig att det skulle bli åt det sämre hållet med har haft hoppet kvar, idag försvann även det. Kunde inte komma med en sämre tajming, precis när arbetspasset börjar. Så då ska man gå och hålla god min inför anhöriga som gråter floder, då äve jag vill gråta floder. Så jag skiter faktiskt i att jag kom in på sal helt rödgråten och dassig. Det kan jag ta om någon tycker att det är oproffesionellt.

Dagen började inte på det bästa sättet heller, vaknade och var helt slut, kändes som jag skulle behöva sova en vecka till. Sedan när jag åkte till jobbet kände jag att ett migränanfall var på ingång, men tack och lov försvann det efter en stund. Sedan kom beskedet, inte det roligaste eftersom halva livet förstörs.
Kommer jag hitta ett nytt jobb?
Blir jag tvingad till att plugga för att försörja mig om jag inte hittar ett nytt jobb?
Kommer jag ha någonstans att bo eller blir jag utskickad på gatan?
Sedan kom beskedet, en timme efter att arbetspasset börjat, då jag har ungefär sju timmar kvar på jobbet. Sedan kom hvudvärken tillbaka igen, och illamåendet. Verkligen en skitdag.

Nu hoppas jag verkligen att "överhuvudena" fattar att det inte kommer funka att sparka folk, så att jag får stanna, men det finns ingen chans till det som det ser ut nu. 0,5% möjligen, och varför hänga upp sig vid det?
Chefen sade att man kan få reda på det i augusti, men då har jag förhoppningsvis redan hittat ett nytt jobb, för att slippa hamna på gatan
Och vad ska hända med katterna?? Kommer jag ha råd att ha de kvar???

Vill inte ta vilket jobb som helst när jag har fått smak på det jag jobbar med nu, men det får väl bli så, ta hand om Agda 85 som är dement och går och kletar bajs på väggarna. Vilket jobb!!! Nästan så jag längtar...=(

Hur ska jag orka med att ha god min på jobbet imorgon då hade de tänkt? Det är nästan så att jag vill ringa och sjukanmäla mig och bara ligga hemma i min ensamhet med chipspåsen i högsta hugg!
Tack och lov kommer S förbi imorgon och håller mig sällskap efter jobbet så jag kan tänka på något annat.... Och sedan ska vi shoppa loss på torsdag, tröstshopping passar bra i dessa tider....

Näe nu ska jag gå och sova, så jag kommer iväg till jobbet imorgon. Får ta vara på den tiden jag har kvar, låter tragiskt men det känns som så, får lära mig extra mycket de sista månaderna... Längtar till semestern nu.


Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0