Balkongblommor!!

Nu äntligen har jag fått till det med blommor på balkongen, riktigt mysigt blev det. Har inte blivit klar ännu eftersom alla blommor inte tål frost, och gissningsvis så är det risk för frost fortfarande.
Det har varit riktigt bökigt med balkongen de senaste veckorna, först tänkte jag åka till Bauhaus för att köpa balkonglådorna, men sedan såg jag i ett reklamblad att ÖoB skulle ha billiga lådor, så då åkte jag dit. Såg då att de inte hade några lådor som man hänger fast på räcket utan sådana man skruvar fast. Och visste självklart inte om jag kunda skruva fast de, så jag köpte inga lådor. Det blev bara tre amplar.

 



När jag kom hem såg jag att jag visst kan skruva fast och så mätte jag hur brett det skulle vara så jag hittade rätt storlek på "ställningen". Åker tillbaka till ÖoB, finns inte i rätt storlek. Tar mig till Claes ohlsson där jag vet att det finns sådana man hänger fast, men själva upphängningsanordningen var slut! Så då köpte jag mig bara lådorna för att komma tillbaka i veckan därpå, alltså denna vecka. Så igår var jag och köpte upphängninsanordningen och ännu en låda.

 

Odlar även en massa örter, eller en massa och en massa. Det är 6 olika sorter. Så här ska det ätas örter i sommar! Odlar timjan, mejram, dill, gräslök, persilja och basilika.

Så här trevligt ser mitt Café-bord ut:
Lite pollinerat men mysigt ändå=)


Tunisien, here I come!

Nu är sommarens semesterresa till Tunisien bokad, 5/8 lyfter planet till Hammamet, Tunisien. Där jag och J ska stanna i en hel vecka. Vi ska bo tillsammans med ett gäng kackerlackor, har jag läst mig till. Det är mindre roligt att behöva dela rum med kackerlackor, men jag får väl ha träskor på mig och mosa sönder de med klacken.

När jag försökte hitta vilken valuta de har där nere läste jag mig till att man inte får växla till Tunisiska Dinar i Sverige för att de inte vill att Dinar'en ska lämna landet, det gjorde det hela lite bökigare. Men ska ringa ett samtal till Forex och höra om det verkligen stämmer, väldigt konstigt att man inte kan växla här hemma tycker jag. Men men, annars får man väl ordna det när man kommer fram.

Snart helg igen

Nu är det snart helg för Svenssons, men min helg har redan börjat. Har på något klokt vis fått till en tredagars ledighet denna helg. Så jag är nu ledig ändå tills på måndag kl 14,00. Ska bli väldigt skönt att få vara hemma ett par dagar och plocka och ordna lite.

Imorgon ska jag ta en tripp till Polisen och skaffa mig ett pass för sommarens resa till Tunisien, jag och en kompis tar en tripp till Hammamet(?) en vecka. Ska bli riktigt skönt att få komma iväg någon annanstans än huvudstaden i detta avlånga land. Synd bara att det inte är imorgon vi ska åka, vill känna lite sol och värme nu. De senaste dagarna har det varit fruktansvärt dåligt väder, snöblandat regn. Usch och fy! Enligt vädret ska det bli finare i helgen, hoppas det!

Imorgon ska jag också iväg och handla balkonglådor, tredje gången gillt! Ska köpa en litet "växthus" också att ha på balkongen, och så såg jag en fin hylla som jag skulle vilja ha, får se om jag får med mig den hem. Gissar på att det blir lite fullt i min shoppingvagn med "växthus" och balkonglådor. Men man ska aldrig säga aldrig.
Jag ska försöka komma iväg och köpa lite blommor också så jag kan börja plantera lite i lådorna, så det ser lite uppiffat ut på min just nu tråkiga balkong, vill även skaffa sånt där "konstgräs" eller vad det heter, den gröna mattan. Men den blir däremot bökig att få hem skulle jag gissa på. Men får väl fixa till det på något sätt.

Ska också kolla hur "kattskyddet" ser ut och vad det är för storlek på det, kanske ska införskaffa mig en sådan också så jag slipper ha grabbarna i koppel på balkongen. Känner på mig att jag kommer glömma gå till djuraffären imorgon men då får jag väl göra det en annan dag. Man kan inte komma ihåg allt hela tiden, och eftersom jag är ledig nu så har jag ställt in hjärnan på låg.

Våren har kommit, snart till min balkong

Idag har jag varit och inhandlat amplar som jag ska ha på min balkong, ska åka och köpa balkonglådor på tisdag hade jag tänkt. Och en cykelpump, för jag tror att jag har lagat min cykel! Den har varit trasig i snart två år och nu tror jag att jag har lagat den. Måste ta en test-tur innan jag är helt säker. Men det verkar som om den är hel igen. Så då kan jag börja cykla till och från bussen som tar mig till jobbet. Ska bli skönt att få röra på sig lite. Har ju en cykel inne men måste erkänna att jag inte har kommit igång så bra på den ännu. Måste komma igång med den också.
Idag var jag även och köpte frön så jag kan odla lite örter. Det blev Dill, gräslök, persilja och basilika. Skulle vilja odla timjan också, men har inte hittat några fröer till det ännu.
Nästa vecka på jobbet kommer bli en mardröm gissar jag på. Har tre morgnar på raken. Och jag är inte ett fan av att gå upp tidigt på morgonen. Men OM min cykel är hel kommer jag i alla fall vara vaken när jag kommer fram till jobbet.

Jaha, kanska ska dra fram dammsugaren och städa lite. Men vet inte om jag vill det, är inte speciellt lockande må jag säga.

Äntligen ledig

Nu är jag ledig! En hel dag, men sedan är det back to work igen på torsdag. Idag har det varit en rolig dag på jobbet, har fått jobba med roliga saker, och dessutom fått använda min hjärna mer än vanligt, så nu vet jag vart den sitter någonstans.

Hämtade ut min telefon från reparation igår efter jobbet, de treliga människorna på TM ringde och berättade att den var tillbaka från verkstaden och att den intekunde lagas så jag fick en annan telefon istället. SÅ nu är den en tredje ny telefon på ungefär en månad, får se hur det går med denna nu då. Hoppas att den inte går sönder också.

Och nu ska jag väl hitta på något vettigt, laga mat kanske...

Har blivit med....

Voddler.

Roligare än så var det inte, har redan tittat på en film. Bröllopsnatten tror jag den hette, en OK film. Dessvärre ingen jag skulle titta på igen, kanske inte skulle rekommendera den heller.
Den var lite jobbig att titta på, två olika bilder från olika vinklar och ibland även olika scener. Blev lite smått förvirrad.

Snart är det Körslaget och rostade kikärtor som gäller.
Have a nice Saturday!


Jag sa ju det, S!

Igår när jag kom hem från jobbet satte jag mig framför tvn en stund för att titta på Cougar Town, och pratade då med S i telefon. Vid ungefär 22.30 tiden hörde jag en smäll och sa till S att jag trodde att en bomb detonerat eller en bil exploderat i området, det lät så på smällen, och idag läste jag att det var en sprängladdning som hade detonerat i ett industriområde några kilometer från mig. Vad var det jag sa, S?!?

Powernapar är verkligen underskattade

Idag har jag jobbat förmiddag, tycker om att jobba förmiddag, men blir så fruktansvärt trött efter jobbet. Så för att jag ska fungera som människa behöver jag mig oftast en powernap, och dessa är verkligen underskattade. Har precis "vaknat" ur min powernap på knappa 30 minuter, och är genast mycket piggare än innan jag tog mig min powernap. Somnade inte men fick i alla fall vila hjärnan och ögonen en stund. Det är fruktansvärt skönt, ligga där vaken men koppla bort alla ljud och inte tänka på någonting, och när man har powernapat klart vaknar man upp och är piggare. Så nu kanske jag ska göra mig trött igen genom att ta en cykeltur i vardagsrummet.

Kan verkligen säga att jag är glad över att jag åkte och impulsköpte min Mini-PC, det är riktigt skönt att få sitta eller ligga i soffan och surfa ibland, kommer nog bli ännu gladare när sommaren kommer och man kan sitta ute med datorn och göra det man gör bäst, betalar räkningar, surfar bland annat. Och ett och annat inlägg komemr väl från balkongen i sommar=).

Fick reda på idag att semestrarna ska vara klara, men det jobbiga är att jag har glömt bort vilka veckor jag ansökte om, tror det var 29-32. Måste dubbelkolla det med cheferna så man sen kan boka sig en resa utanför detta avlånga land. Och dessutom planera för kattvakt som jag måste skaffa innan jag åker någonstans.

Jag har blvit väldigt sugen på att skaffa mig en hund, men tyvärr fungerar det inte med mitt jobb. Så jag satt och funderade på om man ska vara fodervärd under någon/några veckor i sommar, så jag känna på hur det är att ha ensamansvar för en hund, har bara haft hund men familjen när jag bodde hemma och då var det inte bara jag som hade ansvar för att hunden skulle ut och motioneras. Får se om jag spinner vidare på idén, kanske inte är det lättaste att hitta en hund som passar till mina kissar och är så pass uppfostrad som jag vill att den ska vara. Dessutom kanske de inte vill lämna bort hunden till en okänd människa så där. Men annars en ganska bra idé tycker jag.

Detta är nog det längsta inlägget på länge, får se när nästa långa inlägg kommer ut. Har väl haft en liten torka tror jag.

Nu är solen tillbaka, och snön borta!

Tack och lov tog det inte lång stund för snön att smälta bort. Redan vid 17 tiden var det mesta borta, tror jag. Tittade väl ut nångång vid den tiden igår antar jag.
Dagen på jobbet igår var väl ganska bra, väldigt lugn var den för min del i alla fall. Började med att städa och fylla på en salm sedan när jag var färdig med det tog jag hand om det tråkigaste på jobbet. Alla fruktansvärd diskmaskiner som inte tömmer sig själv. Under hela passet igår tror jag att jag tömde fem diskmaskiner, hur kan det bli så mycket disk? Dessutom höll en maskin på att braka samman, men min kära kollega C ordnade till den genom att vrida lite på ratten. C the Handy-woman!

Snart ska jag väl göra mig iordning för att åka till jobbet. Ligger fortfarande i pyjamas och har inte ens ätit frukost. Det är väl dumt.  Och kaffet jag värmde på för en halvtimme sedan har jag glömt också, får väl värma det igen. Nej nu måste jag ta mig i kragen och göra något vettigt. Hörs någon annan gång=).

Från 15 grader och strålande sol till snöoväder!

Igår var det riktigt härligt väder ute, tror min termometer kom upp i 18 grader som mest. Och idag är det fruktansvärda 10 cm snö!! Om mer på ingång verkar det som. När våren äntligen hade tagit ett stadigt tag om staden så kommer snön! Har det inte varit tillräckligt med snö denna vinter?

Snart ska jag åka iväg och jobba, eller snart och snart, jag börjar vid 14 så jag börjar om fyra timmar men ska åka om två och en halv timme. Så innan dess hade jag täknkt att cykla lite, dricka mer kaffe, äta lunch? och duscha och titta på VBÅ. Allt borde jag hinna med, möjligen inte lunchen.

Nähe ska väl hoppa upp på cykeln nu och försöka stjäla tillbaka min kondition som någon har stulit för ett tag sedan.

Söndag och härligt väder

När jag åkte iväg förut idag för att handla lite ville jag absolut inte in igen, det var så härligt och mysigt väder ute. Det var varmt och soligt, men blåste lite kallt. Och fortfarande så lyser solen och det är nog varmare nu än för tre timmar sedan när jag åkte iväg. Var på Siba och köpte mig en Mini-pc, ville ha en efter att jag suttit vid datorn och tittar på film i två timmar igår och fått ont i ryggen av stolen. Den är väldigt skön, men inte så länge som filmen varade. Så jag surfade ut på nätet och kikade efter den billigaste och med längsta batteritid och den hittade jag på Siba, så nu ligger jag i soffan och skriver, väldigt bekvämt. Får se hur ofta min andra dator blir använd nu. Det kommer den att bli ganska mycket tror jag, denna ska jag ha i sommar när jag vill sitta på balkongen och dricka kaffe samtidigt som jag vill blogga t.ex. Eller när jag vill titta på film på balkongen, bara jag får det där filmprogrammet att fungera på denna dator.
Filmprogrammer heter Graboid Video, och är ungefär som Voddler verkar det som. Får se om jag får igång det...

Glad Påsk!

Jaha, nu har påsken hittat fram. Långfredag, kan inte påstå att den känts så lång. Vaknade alldeles för sent, enligt mig själv. Duschade och kikade på tv innan jag åkte till nagelsalongen för att fylla naglarna, passade på att köpa lite påskpynt och hudvårdprodukter innan min tid på salongen. Efteråt gick jag till Teknikmagasinet för att lämna in min telefon på lagning, för andra gången kan man säga. Samma problem nu som förra gången, mina samtal bryts. Det är fruktansvärt jobbigt, tur att man inte väntar några extra viktiga samtal.

När jag kom hem pyntade jag med det lilla jag köpt och sedan blev det matlagning och tvätt.
Är ledig över påsk, förutom måndag vad det nu är för "påsk"dag, annandag påsk kanske? Då börjar arbetsveckan igen. Nästa vecka ska jag jobba 6 dagar, det ska väl gå ganska bra, det verkar som den lugna perioden är över vilket jag tycker är väldigt skönt. Då har man något att göra i alla fall.

Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra förutom att försöka återuppliva mina blommor som jag glömmer att vattna tillräckligt ofta.

Jaja, kommer väl med något klokt om ett tag.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0