År 2010

Man ska tydligen sammanfatta det gångna året, och jag vet knappt vad som hänt detta år.
Men jag tycker nog att det har varit ett riktigt bra år på i alla fall två sätt.
Nummer 1 är att jag äntligen fått en fast anställning på jobbet, jag slipper söka jobb hipp som happ för att ha en inkomst. Och jag trivs väldigt bra på mitt jobb, det är också väldigt viktigt.
Nummer 2 är att jag förhoppningsvis hittat kärleken, det skulle vara underbart om han är "the one".

Utöver det, vad har egentligen hänt under detta år?
Jag tror att jag har tagit kontroll över mitt liv och min vikt med hjälp av denna diet. Har börjat gå ner i vikt och cm.
Jag har slutat snusa, vilket förhoppningsvis förlänger mitt liv med något år eller två.
Jag har varit på semester två gånger.
Jag har gjort tatuering nummer 4.


Just nu kan jag inte komma på fler saker, och det känns som att det i alla fall har kommit 4 bra saker ur år 2010 inom kategorierna:
Jobb
Ekonomi
Kärlek
Hälsa

Dessutom avslutar jag året skuldfri!


Grått nytt hår!

Jag vet den är gammal, men den passar ganska bra i sammanhanget. Inte för att jag hade planerat att bli gråhårig under 2011, men det kommer grått nytt hår hela tiden.

Ska spendera min nyårsafton på jobbet med härliga arbetskompisar, även morgondagen ska spenderas där.
Har varit på systembolaget och handlat alkoholfri "champagne"=Mousserande vin som vi ska skåla i ikväll. Vi ska även ha knytkalas så alla tar med sig något till middagen. Det skulle inte förvåna mig om jag glömer skumpan och glasen, ska verkligen försöka komma ihåg de. Sitter nu och funderar om jag skulle köpt partyhattar också, men det kanske inte ser så proffesionellt ut.

Idag verkar det bli riktigt fint väder, det är blått på himlen så långt ögat når. Det ser kallt ut också. Burr!

Shoppat färdigt!

Man kanske inte ska vara så glad för det, men jag tror att jag gjort ett bra fynd.
Åkte ju iväg för att köpa en ny telefon, och det gjorde jag en Samsung S5230 i röd färg.


När jag läste igenom användarhandboken läste jag mig till en väldigt smart sak, fejkat samtal! Så om du träffar på någon som du inte vill prayta med håller du in en knapp och så kommer ett fejkat samtal, smart va? Eller om man går ute sent om kvällarna och känner sig förföljd, håll in knappen och sedan får du ett "samtal" du längtat efter. Riktigt smart!

Gick också in i en sportbutik och köpte mig ett enkelt linne som jag kan ha på mig under arbetskläderna, har märkt att när man böjer sig fram för att ta upp något är det E4:an rakt in i bussarongen/klänningen. Så nu ska jag börja med linne där under.

S följde med under shoppingturen och vi åt sedan lunch, han tyckte att han skulle betala men jag tyckte att jag kunde betala mitt eget, han pratade tidigare om att han var så fattig och inte kunde köpa något förrens han hittat en lägenhet, men ändå tyckte han att han skulle betala lunchen. Tillslut gav jag upp när han nästan tryckte sig fram till "betalapparaten" med sitt kort, så han fick betala lunchen. Inte ska man klaga inte, men fick lite dåligt samvete speciellt när han säger att han måste spara till flytten.

 


Misse-miss!


Det ser inte alls bekvämt ut va? =P


Planering för min lediga dag imorgon

  • Sova tills jag vaknar självmant
  • Inte stressa med morgonkaffe och frulle
  • Titta på VBÅ- Våra bästa år
  • Åka till Onoff och mellandagsshoppa en ny billig mobiltelefon
  • Umgås med S, vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men en kaffe blir det säkert.
  • Kanska köpa mer "bubbel" till nyårsaftonen på jobbet.


Egentligen skulle jag behöva städa lite, det kanske jag hinner med annars så ska jag ändå inte vara hemma på några dagar så det är ingen som ser ;)


Dags att sova!=D

Det ska bli underbart skönt att sova vill jag meddela, sov som en kratta inatt så nu är jag ordentligt trött. Tog mig en powernap tidigare men den hjälpte inte så mycket.

Har äntligen pratat med A, först fick jag ett sms och sedan ringde han för att kolla att det kom fram. Och det gjorde det, och sedan ringde jag upp igen för att hinna prata lite mer när han slutat jobbet. Hans nya ID-kort är äntligen klart, så imorgon ska han lämna in för det nya passet, då borde det vara klart runt den 20:onde januari, absolut klart i slutet av månaden. Och sedan börjar det närma sig! Wihoo!
Försäkringen borde inte ta så lång tid att ordna, möjligtvis pengamässigt, men så fort den är ordnad så är det bara lämna in papper på ambassaden och vänta på beslut, vilket skulle ta ungefär 2 veckor. Och sen boka biljett

Jag skulle väldigt gärna åka ner dit innan bara för att få träffa karln, men har nog inte råd med det och heller har jag ingen planerad semester nu inom de närmsta månaderna,och förhoppningsvis är han på väg om två månader.
Annars ses vi tidigast om fyra månader, vilket jag inte tycker om! Det är då direktflygen har börjat åka, vilket är lite roligare än att mellanlanda någonstans i Europa.


Den orangea linjen tycker jag om, direktflyg! De andra är inte riktigt lika roliga.

 


Morgonkaffet är på väg ner...

till min mage. Och det är nog dags att ordna lite frukost, har en antydan till hunger i magen nu.

Ska snart röra mig mot jobbet, möjligtvis först en tripp till centrum för att köpa en stegräknare, eller så gör jag det efter jobbet imorgon och köper den dyrare och bättre räknaren.
Det blir nog morgondagens utflykt, dumt att stressa en dag som denna.

LCHF-resultat

Tänkte uppdatera lite mer om mitt LCHF-liv, det har hänt lite mer saker nu.

Har nu sammanlagt gått ner 4 kg, eller kanske bara 3,8 kommer inte riktigt ihåg vart jag började.


Har även förlorat 2 cm runt midjan, och jag tycker nog att rumpan har blivit mindre. Sen att dieten hjälper till mot uppsvälldhet märks också väldigt tydligt, är absolut inte lika svullen efter måltider och inte heller på eftermiddagarna. Vilket känns väldigt skönt.


Och måste erkänna att jag är inte speciellt sugen på godis och sådant, hela julhelgen är ju egentligen en stor sockerchock, men jag har inte ätit en endaste godisbit, idag åt jag några vindruvor, vilket jag ångrade nästan direkt.
Men sen var det inte mer än de 10 druvorna jag fick i mig. Och med tanke på vilket sockerberoende jag haft innan är jag väldigt stolt över mig själv, till och med så syrran såg lite förvånad ut när jag har tackat nej till sötsaker denna helg.

Har även en fundering på att köpa en ny bättre stegräknare, den jag har är så klumpig, då är det inge roligt att sätta på sig den. Men nu kanske man kan hitta en smidigare på rean, får kika på det.


Back to work!

Imorgon börjar allvaret igen, dessutom med ett fruktansvärt 12-pass! Mindre roligt! Jobbar bara två dagar nu innan jag är ledig en hel dag på torsdag.
Dessa fyra lediga dagar har gått ganska fort, och har bara varit uttåkad en dag, och det ordnade jag till med massa filmer och vin. Då kan inget vara tråkigt eller hur?

Idag har jag lekt med min syster och flickorna, och promenerat ganska mycket. Vi tog en promenad till centrum med flickorna i pulkor, varav den ena inte kunde sitta still och den andra somnade och hängde som en säck potatis tillslut.

På torsdag som är min lediga dag ska jag förbi systemet för att köpa bubbel att bjuda på på nyår, ska även hitta några champagneglas i plast så det ser lite tjusigare ut. Sen ska jag på playdate med S och dottern A. Skulle ses vid någon lekplats i närheten av där de bor. 

Nyår ska jag spendera på jobbet som ni kanske förstått, efter jobbet ska jag förbi brorsan och titta på raketer.


Ännu en dag att spendera

Och jag har inget planerat, skulle behöva handla grädda och grönsaker, men jag känner inte för det. Annars kan jag ligga på soffan och titta på film, men jag känner inte för det heller.
Ringde nyligen syster och hörde vad de skulle hitta på idag, och de skulle iväg till någon kompis till T, och de tyckte jag skulle följa med, men nej jag vill inte tränga mig på dessutom vet jag inte vem de är. Känns väldigt fel att åka hem till någon man inte känner.
Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå till centrum eller bara till affären här bredvid och handla lite grädde så jag klarar mig någon dag eller tre, och vad vill jag äta idag?  Igår gjorde jag en god kebabgryta, idag kanske det får bli något utan gryta och då slipper jag gå och handla. Det skulle passa bra, men jag vill inte sitta inne hela dagen, och jag vet inte vad jag vill göra.

Fick inte tag på A igår, hans telefon var avstängd. Och kvällen innan glömde han telefonen på jobbet, får se om jag får tag på honom idag istället. Skulle behöva prata med honom...

Jaha, god fortsättning ska man tydligen säga nu.

Dan efter dopparedan a.k.a Juldagen och lördag.

Idag ska jag nog hem till min syster igen, men jag känner inte för någonting just nu. Måste passa på att göra saker nu när jag är lite ledig. Och då är det bra att hinna umgås med de nära och kära.
Känner mig lite lagom nere idag, även igår när jag kom hem var jag lite nere.

Jag saknar A! Vill att han ska komma hit nu och inte sen, om det ändå skulle fungera. Men ikke, det är bara till att vänta några månader till.

Dags att göra mig i ordning och sedan röra mig mot dagens destination.

Fortfarande ingen julkänsla

Men man ska väl inte klaga, har en familj jag fått umgås med idag. Det finns ju de som inte ens har några att "fira" jul med.

Tänkte bjuda på lite bilder från dagen, och säga att tomten var mycket bättre i år än förra året.

Julgranen med massa paket under, lite sned men vad gör det?


Tomten

På resten av bilderna är barnen med och vet inte om jag tycker att jag ska lägga ut de. Men tomten och granen fick ni se i alla fall.

 

 


Ingen julkänsla what so ever!

Det är lite deprimerande att jag inte har någon julkänsla på självaste julafton. Fruktansvärt! Men det kanke är så här det är när man blir äldre? Ska ju inte påstå att jag är gammal, absolut inte, men när man var yngre kunda man knappt sova natten till julafton för man var så nervös och uppspelt och undrande över vad man skulle få i julklapp.
Nu sov jag som en stock och undrade varför i hela friden jag hade ställt klockan på ringning en dag när jag var ledig!? Tills jag kom på att det var julafton och att tomtens besök är tidigare lagt så jag måste åka till syster ganska tidigt. Så om en halvtimme ungefär ska jag packa ner det sista och sen börja bege mig mot bussen, det sista innebär kamera,klänning och mina muffins. Ska ta med mig en extra klänning som jag egentligen vill ha, men vet inte om jag kan få på mig den. Har inte fått upp dragkedjan själv så jag kan se om den är för liten eller ej. Så syster ska få agera dragkedje-uppdragare när jag kommer fram. Åker då i en annan klänning jag har om den andra inte passar. Planerat ganska bra tror jag.


Jaja man måste väl önska alla en God Jul

Dagen började ganska bra!

Vaknade inte så trevligt, en hostattack! Men annars var jag nog utvilad och pigg tror jag. Började med morgonbestyren såsom frukost och kaffe, tänkte sedan ta mig min dagliga dusch, men då ringer det på dörren. Klockan var knappt 9, så jag öppnar och där står två män som ser väldigt lyckliga ut, och hälsar glatt. Jag hälsar tillbaka och ser lagom förvirrad ut, och då säger de "Vi ska fixa badrummet", då trillar poletten ner.
Igår felanmälde jag min kran i badrummet som läckte, men trodde absolut inte den skulle bli fixad innan jul, därav den förvirrade minen. Så knappt 24 timmar efter jag felanmält kranen är den ordnad, credit till Graflunds!

Fick sedan ett sms av min kära syster, julklappen låg i bilen!!! Phew! Skönt att den hittades, då slipper jag gå och köpa den igen.

Det som inte är så värst roligt med dagen är att jag börjar redan kl 12 idag, tycker inte om! Men snart är jag ledig i hela 4 dagar, kors i taket! Får väl stå ut med denna 12-tur och morgondagens förmiddagspass. Sedan är jag ju ledig!

Ska försöka få A att ta sig till en dator imorgon, så jag får se hans nuna innan jul. Igår blev jag inte alls avundsjuk på deras väder, hans ord- Underbart varmt med 27 grader. Mina ord här- Vansinngt kallt -18! Ungefär 50 graders skillnad, det var inte lite!

Dagen är slut, och väldigt kall!

Dagens övningar är nu slut, och trött är jag.
Började dagen med slapp på soffan, som vanligt. Under den tiden snurrade en tvättmaskin, sedan började jag med lite städning.
Fick sedan sms från posten där mitt paket kommit fram, och då blidde det en promenad till centrum för att hämta ut det och handla lite kött. Och kött handlade jag, nästan 2 kg lammgrytbitar, 1,2 kg kebabkött och två bitar med biff tror jag. Mmmm, gott ska det bli.

Sen tog jag mig till tåget för att åka hem till syster, en resa som brukar ta 30 minuter tog 1,5 timmar, varav en timme var utomhus, iskallt! Tillslut kom hon och hämtade mig med bilen.
Tog med så gott som alla julklapparna redan nu så jag slipper påsen på fredag. Men en julklapp är spårlöst borta just nu, jag hoppas den ligger i bilen och inte att den har blivit snodd. Det märker jag i morgon när hon kommit till bilen inför dagisresan. Hoppas, hoppas, hoppas!

Dagens planer-

Idag hade jag tänkt göra massor, tvätta, möjligtvis handla, umgås med min syster, städa.
Jag har tvättat en maskin och den är hängd på torkställningen.
Jag har inte städat, men det ska jag nog pilla med efter dusch och påklädning, och handla gör jag om mina kläder från Ellos hinner komma fram idag, de var i Stockholm i natt vid 02. Tänkte samköra promenaden till centrum, så slipper jag gå multipla gånger.
Umgås med syster blir det i eftermiddag, de hade ett möte vid 13 tiden som skulle ta upp till två timmar, så efter mötet kan vi lekas. Och då har jag hunnit pilla lite här hemma och förhoppningsvis varit och hämtat ut mina kläder och handlat lite köttvaror.

Nu kaffe så jag blir pigg och glad.

Min orkidée har blommat!

Wihoo!
Äntligen har min Orkidée slagit ut, två blommor har kommit hittills, det finns ytterligare fyra på väg.

Riktigt tjusigt med lite blommor istället för bara blad.
Här är de tjusiga blommorna.


Tjusiga!


Äntligen ledig!

Nu är jobbhelgen över, äntligen. Är inte så trött som jag trodde jag skulle vara, kanske för att jag inte hunnit landa i soffan ännu.
Direkt efter jobbet idag åkte jag förbi ÖoB, köpte massa ljus och annat krimskrams. Sen tänkte jag vara smart att köpa en stor behållare till grabbarnas mat, men självklart var de slut. Om två veckor beräknade de att få in de igen.
Och nu är jag hemma, har ätit middag, plockat ur diskmaskinen, slagit in julklapp, funderat på om jag orkar göra så mycket mer idag. Ska väl tömma torkstället och sedan lägga mig på soffan och somna en stund.

Igår när jag pratade med A fick jag mig ett gott skratt. Han tyckte att jag skulle ta några dagars semester så jag kan åka ner till honom, det räcker med bara en timme, han står inte ut längre. Hans ord, mina också i och för sig.
Jag önskar att jag kunde få ledig för att åka ner till honom, men jag har inte pengar nog för tillfället, och dessutom kan det vara bra att ansöka om semestern lite tidigare än nu.


Jag saknar denna människa



Förhoppningsvis får vi ses igen i februari, hoppas verkligen det. Alla papper och sådant borde vara klart i slutet av januari, sedan ska vi bara vänta på beslut från ambassaden och sedan blir det boka biljett. Can´t wait!

Jobbhelg, oh ja.

Denna helg är verkligen en jobb helg just nu, har tagit ett extra-pass så jag spenderar heeela söndagen på jobbet. Kommer nog vara lagom trött på måndag efter mycket jobb och lite sömn. Tur att det märks i lönekuvertet då, och att jag är ledig på tisdag, visserligen vill jag hem till min syster då så jag kan lämpa av lite julklappar och försöka planera lite inför julen.

Tänk att det bara är 6 dagar kvar till julafton, helt otroligt tycker jag. Det känns inte juligt någonstans, jag brukar alltid känns lite julkänsla, men ikke!


Ingen julkänsla här inte!
Tråkigt!


Sådär ja!

Nu har jag handlat klart alla julklapparna, om jag fortfarande tycker att min syster ska få det jag köpt, kanske köper något annat och behåller det jag köpte till henne själv. Vet inte kvaliteten på saken, och om det är dålig kvalitet vill jag ju inte ge bort det.

Har även köpt lite julklapp till mig själv, en ny doftolja till badvattnet, med Jasmin-doft. Jag är verkligen helt såld på Jasmin för stunden.
Köpte också ett par tjockare strumpbyxor jag tänkte ha på julafton om klänningarna jag beställt från Ellos hunnit komma fram tills dess. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på i klädväg.

Denna helg ska jag spendera på jobbet, hoppas det blir en trevlig helg med roliga kollegor.

Räddat Anne´s liv idag

Idag har jag haft HLR på jobbet, en kort men rolig dag. Så jag har räddat Anne´s(dockans) liv flera gånger idag, tillsammans med ett litet gäng kollegor, varav en doktor jag inte har någon erfarenhet utav. Men han verkar vara väldigt trevlig och veta vad han gör.
Något man inte tänker på när man inte gör HLR varje dag, tack och lov för det!!, är att det är fruktansvärt jobbigt! Och jag kommer nog ha ett snyggt blåmärke på handen imorgon, öm kommer jag vara i alla fall, är redan öm.

Det var en riktigt rolig dag på jobbet idag, sedan att jag hade sovmorgon och slutade väldigt tidigt gjorde heller inte så mycket.

Imorgon ska jag till Nagelsalongen och bättra på naglarna, ska försöka hinna med att fixa till kalufsen också, och köpa den sista julklappen till J, och kanske köpa en julklapp till mig också i form av ett klädesplagg. Känner för en ny topp.
Dessutom försöka umgås med min syster, får se när det blir.

Blödig

Jag vet inte riktigt vad det är, men jag är fruktansvärt blödig nu för tiden. Tycker att det är fruktansvärt jobbigt att prata med A, på ett bra sätt. Det är inge vidare roligt att bli gråtig så fort jag hör något från honom, men det kanske är det som kallas kärlek på distans?

Inte tusan är det bra att sitta och titta på "Svenska hjältar"-galan samtidigt också, och bli alldeles gråtig på grund av det också.

Chokladmuffins


Så här ser de ut upplagda med en stor klick grädde, eftersom det ska vara mycket fett.
Och de var faktiskt riktigt goda, speciellt med tanke på att jag inte varit i närheten av något som heter godsak på snart tre veckor.

Chokladmuffins-LCHF-style

Nu är mina muffins klara, de står på bakplåten och svalnar just nu. Så jag har inte smakat de ännu.
De står där och ser väldigt goda ut i alla fall



Dessa innehåller endast fyra ingredienser:
Smör
Hasselnötter
Ägg
70% Choklad

De är inte bara LCHF-vänliga, de är även glutenfria för de som är glutenintoleranta.
Hoppas de är goda!

Handlat, lunchen i magen, muffins i ugnen

Nu har jag handlat en massa grejjor, för 857 kr rättare sagt.
Lunchen är klar och uppäten, det blev auberginegratäng med köttfärs och fetaost, mums!
Och jag håller på att grädda LCHF-muffins just nu, får väl se hur de smakar. De borde vara goda.

Dags att ta fram dammsugaren kanske, först göra rent till pojkarna.

Jahapp, vad ska man hitta på idag då?

Har nyligen ringt min syster och kollat om hon hade tid att leka idag, och det hade hon inte. De skulle iväg på kalas och sedan var minstingen sjukling, inget jag vill beblanda mig med nu när min hosta så gott som är borta.

Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, jag har redan städat lite i köket och badrummet, ska väl göra helrent hos grabbarna och skura golvet i badrummet kanske. Och sen om jag får lust dra en tur med monstret och kanske skura resten av golvet i lägenheten. Eller ska jag åka och handla lite matvaror? Grädden börjar ta slut, grönsakerna börjar också ta slut, och det är säkert något annat som håller på att ta slut också. Lite kött får man alltid plats med.

Nu blir det kaffe, sen dusch, sen handla kanske, och sen resten av städningen. Då blir jag klar lagom till handbollen ikväll.

Nu har jag ännu en fungerande DVD

Har precis kopplat in min nya DVD-spelare, som förresten var billigare än jag trodde. Katsching!
Och den filmen som inte fungerade i min andra dvd fungerade i denna, ännu bättre! Köpte också en VGA kabel så jag kan koppla in datorn i tv´n för att titta på filmer genom den. Det sorgliga är att ljudet fortfarande kommer från datorn men det kan man väl stå ut med.

Var förbi ÖoB också, där handlade jag 300 värmeljus, sköljmedel och ägg. Så inget roligt blev det, strongt!

Nu ska jag starta någon film om det inte visas något roligt på tv, det verkar inte som så. Och fundera ut om jag orkar laga mat idag, eller och micron ska få jobba med en fryst matlåda istället... hmm... svårt det där.

Aj, host, Aj, host

Det är nog första gången jag har hostat sönder något, vare sig det är en muskel eller ett revben. Men något har tröttnat på mitt förbaskade hostande, troligtvis bara en muskel, varför skulle jag hosta sönder ett revben för?

Idag ska jag försöka ta mig till Siba och köpa en ny DVD, och sedan en liten tur till ÖoB för att köpa ägg och så hittar jag säkert något annat roligt också. Såg ett recept på Chokladmuffins som jag skulle vilja prova, och då behövde man hasselnötter, så det hittar jag nog också på ÖoB.

Ska ringa min syster också och fråga om hon vill leka med mig imorgon, det måste hon vilja! Vill gör hon nog, men hon kanske har planerat något... Återstår att se.

Helt slut

Nu har äntligen min arbetsvecka tagit slut, har gått runt i fem dagar och hostat på jobbet. Nu får jag hosta lite här hemma istället. Har tagit den sista hutten med hostmedicin, får se om jag står ut morgondagen utan hostmedicin, och om jag inte gör det måste jag nog skaffa lite starkare grejjor.

Har pratat med A idag igen, på Oovoo. Det är känslomässigt väldigt jobbigt att se och höra karln men veta att han ändå är så långt borta. Och att det dröjer ungefär 2 månader innan vi ses igen, om allt går som det ska.
Khaboura kom förbi precis när vi avslutade samtalet, och jag fick då reda på att han röker mer nu än förut, bassning får han! Stackars fästmön Miriam som får stå ut med hans rökstank.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar åka och shoppa imorgon, har tröttnat på att min DVD inte vill spela alla mina filmer.

Jag har nog sträckt en av mina hostmuskler eller knäckt ett revben, ont som attan gör det!

Snart ledig!

Snart är jag ledig, så kan jag ligga och hosta för mig själv. Har haft sovmorgon idag, vilket var välbehövligt, sov ungefär 10 timmar, förutom när jag vaknade med hostattacker då. Känner mig mer utvilad nu i alla fall, höll på att somna på soffan igår så jag var nog trött.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar tills jag får vara ledig en hel helg, ska bli skönt. Vill åka till min syster och gosas lite, får se om hon vill ha dit mig med hostan. Den smittar inte om jag har diagnostiserat rätt, men jag har ju ingen medical degree så den kan vara fel diagnostiserad.
Annars blir det väl en helg i filmens tecken, med några koppar te för att smörja upp halsen lite.

Tycker att min hosta ska ge upp nu, jag vill bli hostfri och få tillbaka min ljuva stämma!

Lite uppdatering om mitt LCHF-liv

Var några dagar sedan jag skrev om mitt nya liv med LCHF. Det går bara bra matmässigt, saknar inte pasta eller andra kolhydrater speciellt mycket, det skulle vara ordentligt gott med en knäckemacka med massa ost i och för sig.

Resultat då:
Har egentligen inte så mycket att berätta, har gått ner 1,8 kg på 2 veckor. Vilket jag tycker är ganska bra, inte riktigt nöjd. Men det syns nog mer på måtten, och jag har inte varit ägare av ett måttband tills nu, så jag kan tyvärr inte berätta hur mycket jag förlorat där, men det är nog några cm runt midjan. Så om man slår ihop de båda är jag ordentligt nöjd. Har fått några kommentarer också, och det är alltid roligt att det syns.

Dagens middag blir köttfärslimpa med ugnsbakade grönsaker och en sås tänkte jag. Ugnen gör sitt jobb för tillfället, och jag börjar bli ordentligt hungrig.

Varning!

Ett inlägg som kanske inte är så mysigt för allt folk, men...

Min hosta är nog lite bättre, för det finns lite slem! Det är i och för sig inte så roligt, men det gör inte lika ont att hosta då, har jag inbillat mig!

Nu är det bättre

med irritationen mot A. Igår blev jag lite irriterad igen, då tog han sig till en dator, medans jag var på jobbet! Så jag ringe och skickade SMS som en galning, okej lite överdrivet kanske, 3 sms och 3 samtal. Men inte kunde jag svara inte. Men idag, ganska nyligen ringde han och kollade om jag var i närheten av en dator, för han var på caféet, så nu har jag fått prata med honom på Oovoo, liknande Skype. Så jag fick se hans söta lilla nuna till och med. Gjorde en screenshot också, så nu har jag en ny bild på karln också, och är på bättre humör.

Hostan däremot är inte så mycket bättre, med hjälp av hostmeducinen är den lite bättre, men bara för stunden. Får se hur länge denna hosta tänker hålla i sig, det känns som den parkerat i bröstkorgen på mig.

Idag har jag hämtat ut mina nya glajjor, är nog ganska snygg i de faktiskt. Får bara vänja mig nu så  blir det nog prima sen.

Sveriges handbollsdamer vann precis över Tyskland i EM, Wihoo!

Ny vecka

Och jag hoppas jag får hämta ut mina nya glajjor idag, det är dag 10 efter besöket, helgerna är inräknade så egentligen är det bara dag 6. Jaja, hoppas kan man alltid göra.

Denna vecka blir nog lite tuff jobbmässigt, måndag till fredag. Med flest morgonpass, tycker inte om morgnar eftersom man måste upp mitt i natten för att hinna till jobbet innan 7. Jaja, jag har valt yrket själv, så jag får stå ut. Skulle vara enklare om bussarna passade lite bättre än vad de gör nu. Sen att det är så mörkt dygnet runt nu hjälper ju inte till så mycket.

A tog sig inte till en dator igår heller, och det var inget han berättade så jag väntade på hans SMS som aldrig kom. Tillslut gav jag upp och skickade ett halv ilsket SMS till honom där jag skrev att jag inte orkar vänta längre för jag var trött. Fick ett SMS där han bad om ursäkt, en dålig ursäkt enligt mig. Klagade på kylan, och att han inte varit på jobbet så han var inte i närheten av en dator. Men ett SMS som han berättade det lite tidigare hade inte varit fel.
Nu har jag fått kräkas lite om det också, härliga tider.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till jobbet om en timme eller två. See ya!

Noskapin ♥

Jag tänker bli bästa vän med min flaska Noskapin jag har i kylen, den hjälper faktiskt!
Hostmeducinen alltså, åka tidigt i morse och köpte den, det stog mellan Noskapin och TheraCough.
Noskapin- Hostdämpande
Theracough- Slemlösande=Massa hosta
Det blidde Noskapin!

Tog mig en hutt efter lunchen och jag har knappt hostat något sedan dess, om en timme eller två tar jag hutt nummer två, den sista för dagen. Har ju självdiagnostiserat mig med Bronkit, Luftrörskatarr, och åt det brukar man inte göra något men jag stog inte ut med hostan så jag självmedicinerar också. Kan nästan bli min egen doktor.

Nu ska jag ta mig ett bad med resten av chokladmasken jag använde häromdagen.


Kommisarie Späck!

Varför har ingen sagt något!? Den filmen var ju hur kul som helst! Känns lite udda när man sitter och garvr för sig själv, men det är ju ingen som ser, då behöver man inte skämmas.

Ni som inte sett den filmen, se den!


God morgon söndag.

Har nog sovit ganska bra inatt, inte vaknat av någon hostattack i alla fall, men det första jag gjorde så fort jag slog upp de två var att hosta. Det blir nog åka till apoteket och köpa hostmeducin idag. Kan inte hålla på att hosta så här längre, låter fruktansvärt.
Vaknade redan vid 7 så jag har hunnit med ganska mycket, frukosten är avklarad, kaffet är i magen och så har jag vikt tvätt, nu ska det bara ner i lådorna. Sen blir det start av en maskin till, sen måste jag köpa kylling och hostmeducin. Och kanske inte promenera i det kalla vädret så hostan blir ännu värre.

Får se vad A har för roligt att berätta ikväll när vi ska prata för första gången på nätet. Förutom papperssnack hinner vi nog prata om annat. Får nog en liten update om alla nya kompisar där nere, har fått reda på att Kabourah inte har slutat röka som han sa att han skulle göra. Ögonbrynet pratade jag med på fejjan för ett tag sedan, då var det inget nytt, och Y går väl i skolan antar jag.

Jaja, massa skit blev sagt där...

Usch för hosta!

Min hosta har blivit värre! Skulle inte ha gått ut idag, det känns som det var den korta promenaden till centrum som förvärrade hostan. Har haft en fruktansvärd hosta idag, känns som att lungorna ska ploppa ut när som helst, och det ömmar som bara den nu. Och det låter fruktansvärt.

Har nyligen pratat med A, han ska försöka ta sig till en dator imorgon efter jobbet, han tog sig aldrig dit igår, det var tydligen nästan översvämmning på gatorna efter regn. I alla fall ska han uppdatera mig om hur det går med alla papper, han har ringt till ambassaden och kollat upp vilka papper och intyg han behöver. Och försäkringar dessutom, och han behöver bara punga ut med pengar för att fixa allt det där, tror han pratade om typ 1000 Euro, hoppas jag hörde fel för det kommer ta honom år och dar att få ihop så mycket pengar.
"I don´t feel good, because you´re not here" Det värmer något otroligt när han säger så.
Jag hoppas verkligen att det går fort att ordna med allt nu inför hans resa hit, för jag vet inte hur jag ska stå ut utan honom, den här månaden som snart har passerat sedan jag kom hem har inte varit den roligaste.

Har redan börjat kolla på nästa resa ner. Har hittat flygbiljett för 2800 ungefär, och då blir det nog samma hotell som sist, har inte kollat priset på det ännu. Den resan blir väl i Juni skulle jag gissa på, hur det nu går med alla papper för hans del.

Bjuder på några nytagna bilder

Har precis tagit lite bilder av mina bebisar och min Orkidée som snart tänker blomma igen.
Min fina misse

Cosmos tittar upp ur lådan

Min Orkidée som snart blommar=)


Dagens planer

Idag har jag tänkt att gå och handla lite köttprodukterm som sagt har jag inte så mycket sådant kvar. Och då kan jag passa på att köpa blomkål också, det har tagit slut.

Skulle behöva gå ut på promenad och få höften ordentlig igen, den har blivit bättre sedan igår men fortfarande lite öm, undrar vad jag gjort för att få den så arg?
Får nog ta med mig kameran och lura mig själv till en promenad i kylan. Kan nog få en massa tjusiga bilder i detta vinterlandskap. Det kan sporra lite grann. På med munderingen och kameran runt halsen så kör vi!

Jag hade en mardröm!

Usch, vaknade vid halv 7 av en mardröm, usch vad äckligt det var, Tur att den inte var så lång.

Drömde att jag var ute på mammas altan( i förra lägenheten, fast motsatt håll av någon konstig anledning) och påtade i trädgården, och Cosmos var med ut, av någon konstig anledning. Han får inte vara ute min bebis som ni kanske förstått. Men i alla fall, han var med och gick runt i trädgården. Och sen kom det upp en fågelspindel ut det höga gräset intill husväggen, och där gick Cosmos!!
Ni kanske förstår vart jag vill komma!?
Spindeln kröp upp på Cosmos!! Jag fick panik!!
Vaknade av att jag hoppade till x-antal gånger i sängen! Jag är egentligen inte rädd för spindlar, men jag tror nog att det där spindeln var giftig i min dröm, kanske alla fågelspindlar är det från början?

Ungefär så här såg spindeln ut, och den kröp på min bebis!!


Snart är denna dag över

Tack och lov, har inte tyckt om denna dag. Har något fruktansvärt ont i höfterna, den högra är värst. Vet inte om jag ska stå, sitta eller ligga, gör lika ont vad jag än gör. Har försökt mig på att röra på mig och se om det hjälper, och det var ingen dramatisk ändring, förutom att jag fick det dammsuget.
Imorgon kanske jag får ta en promenad så jag värmer upp höftlederna ordentligt. Då får jag passa på att handla lite kött, det börjar verkligen sina på det nu, det känns inte som jag vill äta Oxfilé tre dagar på raken.

Har legat och glott på tv hela dagen, och en film blev det också. Sex and the City 2, jag tycker nog att den var ganska bra, har hört massa kritik om den, men jag gillade den.
Hade tänkt titta på Kommisarie Späck, men min DVD ville inte spela upp den filmen.

Ska väl snart knapra lite mer piller innan jag går och lägger mig, får se om A kommer online också, han kanske kommer på något annat att göra.

=(

Gick och lade mig strax efter 20 igår, var så fruktansvärt trött. Vaknade vid midnatt, och sen ungefär en gång i timmen efter det tills klockan ringde innan 5. Sen var det svårare, alldeles stel och öm i hela kroppen. Illamående och huvudvärk, försökte mig på att ta mig till jobbet men insåg snabbt att om jag inte kräks eller svimmar i duschen gör jag det på bussen, så jag stannade hemma idag. Kände inte att det var värt att åka när jag mådde så pyton.
Fick en feberkänning och blev alldeles varm, men det var ingen feber tydligen.

Kan knappt sitta, stå eller ligga för jag har fruktansvärt ont i min ena höft, så jag har fått ta en värktablett, inget jag gör i onödan.
Somnade till på soffan och sen när jag slog upp ögonen var det nästan snöstorm ute! Massor med snö som vill lägga sig på marken

Stora Flingor med sikt



Småflingor med mindre sikt

Det är bara några minuter mellan dessa bilder, det ändras fort.


Hur kan man vara så trött?!

Jag är så trött nu redan strax efter sju att det svider i mina stackars ögon!
Och ändå hade jag sovmorgon imorse, fick sova en timme längre än vanligt, men sen har jag ju bara suttit på min söta rumpa i x-antal timmar. Det har varit studiedag på jobbet, väldigt intressant. Men inte roligt att sitta ner så länge, fick ont i ryggen redan innan lunch, och nu när jag sträckt på mig lite känns det inte mycket bättre.

Imorgon ska jag förhoppningsvis hem till en kollega på glögg-party eller vad man nu kan kalla det, men A skulle försöka ta sig till en dator, jag önskar han kan vänta tills på lördag med det så jag kan åka hem till kollegan med gott samvete. A ska uppdatera mig hur det går med alla blanketter som ska fyllas i inför besöket.
Måste få honom att ändra dag, så jag kan vara social med kollegorna som jag hade planerat, om jag inte blir sjukare det vill säga, men jag har ju nästan blivit frisk nu så det borde inte vända.

Tyck synd om mig!

Jag har försökt mig på en "tyck-synd-om-mig"-dag, det har inte gått någe vidare bra. Tyckte att S skulle tycka synd om mig, men det gjorde hon inte.
A tyckte lite synd om mig när jag började hosta när vi pratade, men han är så långt borta så det hjälpte inte så mycket heller.
Chippen har nog tyckt lite synd om mig, han har legat och myst med mig i soffan nästan hela dagen, förutom när han låg här:


Har fortfarande inte kännt efter om jag vet hur det blir imorgon, återstår fortfarande. Huvudvärk är det ju bara att knapra piller så försvinner det förhoppningsvis, men hängigheten är lite svårare. Och hosta är det inte så mysigt att göra i närheten av alla kompisar, de kanske blir sjuka också.


Har tyckt lite synd om mig själv och smetade på en ansiktsmask med choklad, och den första tanken som kom när jag öppnade förpackningen var- ÄT!. Men sen - nej tack! Det luktade gott i alla fall, och herre vad man såg ut! Tur att jag är ensam!


Inte mycket gjort idag

Har varit ordentligt hängig idag, hostan har blivit bättre men huvudet sämre. Har haft huvudvärk mest hela dagen, och snor! Och känt mig febrig mest hela tiden, utan feber. Hade tänkt ordna med lite grejjer på min lediga dag, men det har inte blivit gjort, bara fläktfiltret som jag inte ens planerat att rengöra, men nu är det rent.

Imorgon är det studiedag på jobbet, borde pallra mig dit faktiskt. Får se hur jag mår imorgon och bestämmer mig då, vill ju inte smitta ner mina kompisar på jobbet om jag inte blivit lite bättre tills imorgon. Det återstår att se, behöver ju inte beblanda mig med några patienter i alla fall.

Älgskavsgryta med Broccoli

Det var dagens middag. Tänkte skriva ut receptet och någon kanske vill nappa=)

Ingredienser:
240 gram Älgskav
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ köttbuljong
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Vitpeppar, en gnutta
Soya, en skvätt
Timjan, ungefär 2 krm(jag använde torkad)
Cayennepeppar, efter smak.
2 dl Creme Fraiche
Ca 2 dl Grädde

Hur gör du?:
Bryn lök och Älgskav, salta och peppra. Lägg sedan över det i en kastrull( om du vill ha extra disk).
Blanda sedan resten av ingredienserna och koka ihop, låt det sedan puttra medans du kokar valfritt tillbehör, jag valde broccoli.

Voila!



Gardinerna kom med på bild


Jag vet inte om jag tycker om de eller ej, återstår att se när jag vant mig.


Inte lika hostig idag!

Efter ungefär 12 timmars sömn är jag inte lika hostig längre, lite mer huvudvärk tyvärr.
Självdiagnostiken är avklarad och det gav inget napp där inte, får se om jag kommer på vad det kan vara, har uteslutit det mest uppenbara i alla fall.

Idag vet jag inte hur mycket jag orkar hitta på, ska väl dra en tur med monstret i alla fall, och kanske tvätta någon maskin, med sängkläder får det nog bli, så blir sängen finbäddad och då kan jag bjuda på ett foto på mina tjusiga tomtegardiner.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0