Trött

Jag har absolut inte prioriterat bloggen den senaste veckan, jag är fruktansvärt trött i huvudet och i kroppen. Kroppen har börjat vakna till liv efter en svacka, huvudet är fortfarande mört. Skulle behöva sova en vecka tror jag!
 
Skolan tar en hel del energi och jobbet likaså. Men man kan väl inte begära annat?

Motion v 46:

Måndag 12/11: Kvällsjobb
Tisdag 13/11: 
Onsdag 14/11: 55 min BodyCombat 
Torsdag 15/11: 
Fredag 16/11: Träffa R
Lördag 17/11:
Söndag 18/11:

Motion hittills 2012:

9394,9 minuter

=

6 dagar 3 timmar 40 minuter

Jag har känt mig mer och mer trött i kropp och knopp så jag har låtit träningen lida. Jag antar att kroppen behövde det. Nu börjar jag åter komma på banan igen.

Danmarksbesök

Nu har jag behandlat min Hyperhidros igen. Jag ringde till kliniken för ungefär tre veckor sedan när jag inte orkade med att vara svettig och dan på jobbet, och nu är det färdigt. Denna gången blev det en liten större yta som behandlades. Det blev lite större yta i ansiktet, lite mer på näsan och ut under ögonen rekommenderade de  även fast jag inte har problem där.

Resan dit blev en halv mardröm, eller näe så illa var det nog inte. Det började med att jag höll på att missa tåget på centralen för att jag inte läste ordentligt. Och sedan är jag nojjig när jag inte har full kontroll på allt. Men tillslut kom jag fram till Hellerup där jag skulle byta till S-tåget till Holte. Det gjorde jag och fick syn på en stations namn- Sorgenfri.

I Holte skulle jag byta till buss mot Ruderdalsvej, det gjorde jag och det gick galant. Då var jag frmme vid Svedklinikken där jag var en timme tidig. Men som jag är så kommer jag oftast för tidigt. Satte mig i väntrummet för att plugga lite men kunde inte koncentrera mig så bra, kan det vara för att jag varit vaken sedan 02.50? Jajamensan!

Fick träffa doktor Björling och prata med henne om behandlingsstrategi och liknande. Sedan fick jag komma in i ett behandlingsrum för behandling. Där sattes en PVK och Rapifen ges i smärtlindrande syfte. Vi började behandla ryggen, längs hela ryggraden och från midjehöjd och nedåt på ryggen, sedan byttes sköterskorna av och nacke och huvud började behandlas. Sedan gick vi över på ansikte och huvud från framsidan sett. Vissa injektioner i både huvud och ansikte gjorde rätt ont, fick ett litet blåbärke på näsroten också. Jag fick träffa doktorn vid 13 och vid 15-tiden gick jag från kliniken för att ta mig tillbaka till Hellerup där jag skulle ta Öresundståget till Malmö där jag skulle byta till SJ-tåget.

Medans jag satt i Hellerup och väntade i två timmar på mitt Öresundståg passade jag på att äta en sen lunch. Sedan satte jag mig i vänthallen för att slippa frya. I vänthallen ställer sig en man mitt emot mig och lutar sig mot en vägg. Han kollar konstigt på mig ett bra tag. Jag tänker att det kanske är för att jag är prickig i ansiktet efter injektionerna. Han fortsätter att stirra på mig väldigt länge. Enligt mina fördomar var han knarkare och jag tänkte att han ville råna mig eller något. Så jag höll hårt i min väska där bland annat min iPad fanns. När jag väl efter 1 ½ timme i vänthallen skulle gå till mitt tåg på en annan perrong skyndade jag mig dit och kollade mig över axeln för att se så han inte förföljde mig. Och när jag väl kom till den plattformen stog jag gömd för att han inte skulle se mig. Han stog kvar på samma ställe och såg allmänt läbbig ut. När mitt tåg skulle komma om ungefär 5 minuter tittar jag tillbaka till den plats där han stått den senaste tiden var han borta! jag kollar mig omkring men ser honom inte, mitt tåg kommer jag kliver på det och han visar sig inte igen.

Kommer fram till Malmö efter ungefär en timme med Öresundståget och får där vänta i en halvtimme på mitt tåg mot Stockholm, även där tycker jag att folk glor. Kommer på tåget där jag genast går in på toaletten och kollar mig i spegeln, är inte speciellt prickig, har ett litet blåmärke men inte så folk ska glo för den saken.

 I Malmö hade de riktigt tjusiga tåg, lila tåg! Varför kan vi inte ha lila eller rosa tåg i Stockholm? Tänk vilken färgklick som kommer göra befolkningen lite gladare.

 


Motion v 45:

Måndag 5/11:Kvällsjobb 12-tur
Tisdag 6/11: Förberedelse för Danmarks och Ullaredsresa.
Onsdag 7/11: Heldag till och från Danmark
Torsdag 8/11: Ullared!
Fredag 9/11: Ullared!
Lördag 10/11: 55 min BodyCombat
Söndag 11/11:
Motion hittills 2012:
9339,9 minuter
=
6 dagar 2 timmar 45 minuter
Jag har inte riktigt haft tid för att träna denna vecka. Dessutom är ryggen inte jättelycklig efter dagarna med dragandes på en kundvagn på Ullared. Ibland behöver kroppen vila, det fick den göra denna vecka.

Motion v 44:

Måndag 29/10:Kvällsjobb
Tisdag 30/10:
Onsdag 31/10: 55 min BodyCombat
Torsdag 1/11:
Fredag 2/11: Kvällsjobb, 12-tur
Lördag 3/11: 55 min BodyCombat, kvällsjobb
Söndag 4/11: Heldag på jobbet
Motion hittills 2012:
9284,9 minuter
=
6 dagar 1 timmar 50 minuter
Jag måste väl vara någorlunda nöjd med den veckan eftersom jag veckan innan skadade mig i ryggen under ett pass. Jag började väldigt lugnt och fint.

Ullaredsvimlet dag 2

Efter mina 3-4 timmars sömn fortsatte vi shoppingturen på Ullared. Redan när vi anlände strax innan 9 var det fullt med bilar på parkeringen. Inte lika mycket som eftermiddagen innan så klart. Det kändes som att det var mer folk redan så tidigt på morgonen än när vi anlände dagen innan, kanske för att alla stod och tryckte vid ingången. Vii shoppade loss i godan ro tills vi kände suget i magen och gick för att äta lunch. Sedan gick vi ganska direkt till kassorna och betalade. Dag två´s nota slutade på 1111.25 kr så jag höll min budget! Kom dessutom hem med lite saker jag inte hade på min shoppninglista, men det gjorde inte så mycket.

Nu var det bara att packa sig in i bilen och åka mot Stockholm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta var min packning från ullared, inte så farligt mycket va?--->

 


Gällared Bed & Breakfast

Vi bodde på ett Bed & Breakfast i Gällared, ungefär 8 km från Ullared och Gekås. Det var ett helt underbart hus med fruktansvärt trevlig ägare, under frukosten på fredag satt jag och kollegan I och undrade om vi inte kunde anställa henne till jobbet. Vi bodde på den högra flanken, där det var två och en halv våning hus. Det finns sammanlagt nio sängklatser men vi var ju enbart sex stycken som åkte. Huset är uppbyggt som två olika lägenheter med ett extra kök i mitten gär föreståndaren ordnar frukost till gästerna, men det fanns även två kök i den delen vi bodde och säkert ett i del delen hon och hennes man bor.

Det fanns så klart en alldel, där köket och vardagsrummet var. Helt underbart fint var det. Jag blev riktigt imponerad faktiskt. Bilderna gör det inte rättvisa kan jag också meddela.

 

 

 

 

 

 

Vi hade beställt frukost till kl 7 morgonen därpå. Och då har föreståndaren ordnat med frukost i alla dess former till oss. Och levande ljus på bordet till frukosten! Det var lite lätt beiga toner i köket, och med de levande ljusen blev det som guldig ton i rummet. Helt underbart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag som har härliga sömnproblem när jag inte är hemma fick sova på loften för att jag skulle få vara lite ensam. Det hjälpte inte jättemycket, inte heller vinet vi drack innan vi sov. Jag fick väl ungefär 3-4 timmars sömn den natten, natten innan max 5 timmar. Så jag var lagom mör i kroppen när jag kom hem på fredagskvällen.

 

 

 


Ullared dag 1!

Nu är jag hemma och uppvilad efter denna fullspäckade vecka. Under onsdagen befann jag mig på en massa olika tåg på väg till Svedklinikken i Holte, Danmark. Och sedan tidig torsdagsmorgon åkte jag och 5 kollegor till Ullared!

Vi lämnade Södra Stockholm ungefär 8.30 på förmiddagen och körde mot Jönköping där vi skulle stanna och luncha. När vi börjar närma oss Nyköping säger kollegan M som kör- "Näe, Yennie kolla här!". Jag frågar då- "Är det oljelampan som lyser?" Hon svarar jakande. För att ni nu ska förstå komiken i det hela...

För ungefär ett år sedan åkte jag och några kollegor med M i spetsen som chaufför med deras nyinköpta Volvo CX60 till Eskilstuna på utbildning. När vi börjar närma oss Eskilstuna i det fallet börjar oljelampan blinka men M säger att det kan inte stämma för verskaden ska ha koll på sådant, och vi ska inte behöva fylla på olja. Jag kläcker då den smarta idéen- "M, det kanske är smartast att stanna vid en mack och köpa en flaska olja i fall att?" M svarar-"Nej, det behövs inte vi kör vidare." Och det gör vi. Vi kommer fram till utbildningen och är där hela dagen och börjar åka hem mot Stockholm igen. Oljelampan lyser, M börjar bki lite orolig och jag nämner igen att vi kanske skaa stanna och köpa en flaska, men njae, vi fortsätter lite till ända tills hon ringt sin man och dubbelkollat. Tillslut stannar vi vid en mack och köper olja. Öppnar huven, det ryker som tusan, det tar kanske 20 minuter innan vi kan släppa på locket till oljetanken(med hjälp från några killar eftersom vi inte hittar under huven). Nu håller vi tummarna för att det inte ska ha skurit sig i motorn...

Jaja, back to Ullared!

Efter våran lunchrast på Vätterledens vägkrog där maten var ohyggligt dyr och inte tillräckligt mycket så jag höll på att svälta ihjäl fortsatte vi mot Ullared. Vi körde i godan ro och körde lite fel på vägen, men fram kom vi.

 

Vi var framme ungefär 14.30 och då börjadeade kampen inne på Ullared. För mig var det första gången jag var där, vad jag kommer ihåg. Och jag har heller inte kollat på serien på tv´n så jag har ingen direkt koll, men vad jag fått förklarat för mig ska det vara väldigt billigt och mycket folk. På torsdagen var det ingetdera, OK lite halvbilligt om man jämför med COOP eller ICA, men jag som shoppar på ÖoB så var det samma prisklass. Men jag shoppade på och letade julklappar och liknande. Vi åkte därifrån efter stängning till vårat sovställe, Gällareds Bed & Breakfast. 

Jag kom ut med varor för hela 2343,65 kr dag ett. --->

Kände mig lite orolig att pengarna inte skulle räcka under dag två men det gjorde dem, köpte inte så mycket dag två som jag gjorde dag ett.

 

 

 Gänget med sina kundvagnar efter dag ett, min kundvagn är den utan människa bakom. Hoppsan =)

 Det längsta kvittot är från dag ett, det mindre är dag två.

 

 

 


Varför sova?

Har under hela resa. Från Malmö som startade 19.11 försökt sova, men IKKE!
Och inatt blir det i te mycket sova eftersom jag åker till Ullared(Lullaled!) imorgon bitti. Packningen är redan klar för den har följt mig till Danmark idag. Men SJ höll tidtabellen och var till och med tre minuter tidiga, så jag hinner hem för att sova typ 5 timmar. Alltid något :-).


Utstuderad av en potentiell rånare?

När jag var färdig med behandlingen tog jag mig till Hellerup ganska fort där jag hade två timmar att spendera innan mitt tåg gick. Satte mig självklart på en bänk i lä och läste till den nya kursen och när jag inte orkade det blev det musik, BodyCombat-musiken så jag satt inte helt still. En man i medelålder eller något över, som enligt mina fördomar är knarkare eller minst alkis i alla fall, ställer sig mitt emot mig och lutar sig mot en vägg, och tittar. Jag märker såklart det, vet inte just då om det är för att jag kanske är lite prickig i hela ansiktet eller varför han stirrar. I efterhand vet jag att jag inte var prickig, ett litet blåmärke som en ärta och lite mascara som kladdat med tårvätska var det som syntes efter behandlingen. Men han bara glodde så jag satt och höll hårt i min Ullareds-väska som fick följa med eftersom SJ inte kan litas på. I den finns även en iPad som jag gärna behåller. När jag väl gick från min plats på bänken trodde jag han skulle följa efter, men det gjorde han inte! Tack och lov!
Han hade då stått och stirrat i nästan 1 och en halv timme och givit mig dåliga vibbar. När jag sedan tittar till stället där han stått när mitt tåg kommer är han borta! Jag har då stått och gömt mig bakom en reklamskylt för att han inte ska få syn på mig och komma efter. Det gjorde han inte så vitt jag vet...


El Stockholmo nu kommer jag!

Nu är jag på väg hem efter en fruktansvärt lång dag.
Det började med att jag höll på att missa tåget till Lund imorse för att jag inte läste ordentligt. Men dit kom jag där frukosten intogs. Vidare med Öresundståg mot Hellerup som är en förort till Köpenhamn. Höll på att kissa i byxan av nervositet när min station inte nämndes. Men fram kom jag.
Sedan var det dags för S-tåget mot Holte, ännu en förort. I Holte, 5 minuters busstur från stationen befann sig Svedklinikken. Kom dit mer än en timme för tidigt, sån är jag!
Behandlingen blev utförd, något mer än förra gången, funderar på att utöka ytterligare nästa omgång, eller i alla fall till sommaren. Det snurrade till ordentligt på allt Rapifen jag fick, det går ut otroligt fort ut kroppen därav de halvstora doserna.
När ryggen behandlades låg jag och fnissade samtidigt som jag ryckte till av sticken, jag är FRUKTANSVÄRT kittlig på ryggen. Tillslut fnissade både jag och sköterskan som injicerade ryggpartiet. När det kom till ansiktet var det mest smärta på näsan, polisongerna och vissa stick runt ögonen. Men det här blir nog bra!
Nu är jag så trött att jag inte kan somna på tåget, bara typ 5 timmar kvar tills jag är hemma, om SJ håller tidtabellen!


Danmark here I come!

Sitter nu på SJ Snabbtåg mot Lund där byte väntar. Åkte hemifrån med en buss 03.43, sjukligt tidigt!
Är halvt nervös inför denna resa, men det kommer nog gå bra!
Hoppas tidtabellen hålls, speciellt hem!


Hemtenta!

Idag sitter jag och skriver på min hemtenta som ska lämnas in på söndag, jag är ganska färdig redan men ska finslipa och kolla referenser och liknande innan den skickas in. och kontrollera så jag verkligen svarat på de frågor som ställts.
Det var en lite luddig handledning men jag tycker att jag förstått den ganska bra.. Förhoppningsvis blir det ett VG även på denna! =)

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0