Steg och motion v 8:

Måndag 21/2: 17049 (inkl. 35 min Crosstrainer)
Tisdag 22/2: 14699 (55 min Zumba och 55 min PowerStep)
Onsdag 23/2: 7894
Torsdag 24/2: 9925, heldag på jobbet
Fredag 25/2: 10666, 35 min intervall på bandet och 55 min Bodypump
Lördag 26/2: 9246 ,10 min på Crosstrainern och 55 min BodyCombat
Söndag 27/2: 5045, vilken lugn dag

De dagarna jag inte tränat har jag verkligen inte kommit upp i 10000 steg. Men jag känner inte att det gjort så mycket faktiskt. Har ju haft smärtor i ryggen, och jag har faktiskt tränat 4 dagar av 7. Inte fy skam.

God Morgon

Min är otroligt god efter att ha sovit på soffan hemma hos min kära syster. Men det blir väl värre senare ikväll.
Gårdagen var en lugn dag, kom hit vid lunch-tid. Vi var här ett tag innan vi åkte till Willys för att handla lite.
Sedan åkte vi till Sats så syrran fick träna lite, jag tog en paus och satt och kollade på Magnus Betnérs - Live på China tror jag den heter. Han är bra rolig ibland.

Sen hem och laga middag, provade ett nytt kycklingrecept. Kycklinggryta med smak av paprika och chili med blomkålsris.
Blomkålsriset bkev ganska misslyckat för blomkålen var för mjuk så det gick inte att riva ner den, så det blev smulat blomkålsris.
Den rätten var helt OK, smakar nog annorlunda om man gör som receptet säger, men det finns tyvärr ingen Laktosfri Creme Fraiché med smak. Så får prova den hemma "på riktigt" någon dag.

Snart kommer syrran hem med lillknodden, de lämnar storknodden på dagis nu och passar på att åka förbi BVC på vägen. Sen åker hon iväg på arbetsintervju så jag ska gosa med lillknodden tills hon somnar och sover lunch, kanske ska passa på jag med då? Nej, dumt att utmana ödet.
Nu mer kaffe!

Dag 3 av 3

Tiden går verkligen jättefort när man inte vill att det ska göra det.
Nu är ndet sista dagen på min ledighet, imorgon är det dags att jobba igen. Har en ganska lång vecka framför mig om jag inte missminner mig. Jobbar säkert helgen också, vilket inte förvånar mig, jobbar nästan varannan helg.

Vaknade redan kl 6 i morse, inte allt för kul. Och då var jag väldigt hungrig så jag trodde inte jag skulle kunna somna om, men det kunde jag. Vaknade av att jobbet ringde (kl 9) och frågade om jag kunde jobba inatt, men det kan jag tyvärr inte. Ska ju sitta barnvakt imorgon bitti när syster är på arbetsintervju.

Ska snart börja röra mig till syster, måste bara vakna lite först. Träningsvärken gör ju så att jag vaknar ganska fort när jag tänker röra på mig. Men däremellan är jag lika seg som vanligt.
Måste gå till tåget eftersom jag tappade mitt busskort i fredags, så måste köpa ett nytt. Attans makaroner!
Men promenaden värmer mina stackars muskler så jag kanske blir lite smidigare än vad jag är nu.

Kaffekopp #2 står på to-do-listan nu.

Fy tusan vilken träning

Jag hoppas verkligen att jag kan gå imorgon, har haft lite problem hela dagen med det. Och numera kan jag gå ännu sämre, av träningsvärken alltså. Det är ju en skön känsla, men man blir lite handikappad faktiskt.
Får se till att inte sitta stilla hela dagen imorgon, ut och röra på mig.
Ska hem till min syster imorgon och gosa med barnen. Så jag drar ut de på en promenad minst sagt!

BodyCombat-passet var riktigt roligt faktiskt. Kom ju på även på det passet att jag är ungefär lika vig som ett kylskåp. Upp och sparkas bakåt, frampt och åt sidan. Inte så lätt som det kanske ser ut.
Var redan helt slut i mina muskler innan klassen började, ännu mer slut nu. Speciellt i ben och axlar.
Oj oj oj...


Bondomelett á la LCHF


Det är dagens lunch.
Nu ska jag bara vänta på att ugnen har arbetat klart.


3 månader senare

Har nu håll LCHF-kosten i drygt tre månader.
Och äntligen har jag beställt hem lite "mjölprodukter" á la LCHF. Som mandelmjöl och Fiberhusk. Så nu kan jag börja baka lite smått. Göra paj eller pizza. Produkterna borde levereras i slutet av veckan som kommer, då blir det att börja äta paj igen.
Can´t wait!
 

Har börjar tröttna lite på maträtterna jag ätit de senaste månaderna, så det var verkligen dags att beställa hem de där.  

Mina inbokade träningspass

VeckodagDatumTidPlatsAktivitetVäntelista 
Lördag 2011-02-26 16:00-16:55 SATS BodyCombat  
Tisdag 2011-03-01 17:30-18:25 SATS Zumba  
Tisdag 2011-03-01 18:30-19:25 SATS SatsPowerStep  
Onsdag 2011-03-02 19:30-20:25 SATS BodyBalance  
Torsdag 2011-03-03 17:30-18:25 SATS DanceAerobic  
Torsdag 2011-03-03 18:30-19:25 SATS BodyPump  
Måndag 2011-03-07 17:30-18:25 SATS Zumba  28
Tisdag 2011-03-08 17:30-18:25 SATS Zumba  
Tisdag 2011-03-08 18:30-19:25 SATS SatsPowerStep  
Onsdag 2011-03-09 19:30-20:25 SATS BodyBalance  
Torsdag 2011-03-10 17:30-18:25 SATS DanceAerobic  
Torsdag 2011-03-10 18:30-19:25 SATS BodyPump  
Fredag 2011-03-11 17:30-18:25 SATS BodyPump  

Så här ser mina närmaste två veckor ut, men kanske ska avboka BodyPump passet 10/3. Kanske blir lite tufft med samma pass två dagar på raken. Ska fundera på saken.

Dagens Frulle

img_3744 (MMS)

Har försökt ändra om mina frukostvanor. Så idag blev det Naturell Yoghurt med blåbär och hallon. Mmm vad gott det var.


Åhhh! Av två anledningar

Åhhh nummer 1-
Jag har tappat mitt busskort!!! Jag hittar det ingenstans. Hade det senast när jag åkte hem från COOP, så måste ha tappat det på bussen eller när jag kommit av. Hittar det inte här hemma i alla fall. Finns inte i jackan, och hade ingen väska med mig, finns inte i påsen eller shoppingvagnen heller. ATTANS!!! Tur att jag har en skäms-remsa.

Åhh nummer 2- Kom precis på att det kanske inte var en så bra "titel" längre.
Men jag har precis kommit hem från gymmet, och fy tusan vad skönt det var. Började med en uppvärmning med intervaller på bandet i 15 minuter, svetten rann när jag var klar. Sedan var det BodyPump i 55 minuter, svetten rann där också, och usch vad trött i musklerna jag blev.
Kände att jag var nog inte riktigt klar där, så jag körde lite mer kondition. Började på Crosstrainern men kände ganska snart att jag ville ha lite mer utmaning. Upp på bandet igen. Så det blev ytterligare 20 minuter intervaller på bandet. Sen rann det igen och benen bar mig knappt till bussen.



Och nu ska jag hoppa in i en dusch, eller ta ett bad kanske. Skulle nog somna om jag lade mig i ett bad, men det är ju så skönt!

Grinig

Usch vad grinig jag blev när jag åkte hem. Hungrig och massa småungar som blockerar gången på bussen så jag körde över ett par tår med min shoppingvagn, men om de inte flyttar på sig får de skylla sig själva.
Och som vanligt ska katten alltid gosa när jag är irriterad och precis kommit in genom dörren, jag vill slippa köra över honom när jag drar vagnen in i köket för att packa upp, jag vill slippa trampa på honom för att han står i vägen, men han har inte riktigt förstått det.
Han går fortfarande slalom framför fötterna när det passar som minst. Speciellt när man är nyvaken och vääääldigt kissnödig, då minsann går han slalom som bara den så man snubblar över honom flera gånger.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite att äta, inte tillräckligt innan träningen men tillräckligt för att inte vara lika grinig längre. Ska nog göra lite Auberginegratäng med fetaost och köttfärs nu. Mmmm...

3 dagars ledig

Nu har min tredagarsledighet börjat, med massa sömn=).
Vaknade så sent som vid tio idag, vilket var behövligt efter heldagen på jobbet igår.
Idag måste jag verkligen åka och handla mat, det ekat något fruktansvärt i kylen.
I eftermiddag ska jag åka och köra ett BodyPump pass, träningsvärken från PowerStepen har inte försvunnit helt än. Har även bokat in mig på ett BodyCombat-pass imorgon, får se hur det går. En kollega har också bokat in sig på det, så vi får väl Combata tillsammans. Har inte varit på något combat pass på väldigt länge, så jag har glömt det mesta, går nog bra i alla fall.

Inflammation?

Jag tror nog att min ryggvärk kommer från något fäste i ländryggen. Märkte igår att när jag "gasar" eller "släpper på gasen" med foten så gör det ont i ryggen, Då borde det sitta i något fäste tycker jag. 
Kanske har dragit på mig en inflammation där efter all träning.
Från 0-->100 på några dagar kan nog vara jobbigt för min stackars rygg.

Nära-döden-upplevelse!

Usch jag fick en nära-döden-upplevelse när jag var och tränade.
Zumban gick jättebra, var absolut inte lika snurrigt som sist. Så det var till och med roligt denna gång.

Däremot var det första gången jag var på PowerStep-pass. Det var väl så som jag hade trott att det skulle vara.
Det där med nära-döden-upplevelse då, man ska ju hoppa lite upp och ner på brädan, och tvärs över och på snedden och åt alla håll. Och jag hade inte riktigt koll på vart den där förbaskade brädan var någonstans så jag kunde drattat på arslet några gånger om jag inte varit så väldans koncentrerad. Balansen tog paus några gånger men det fick den inte, speciellt inte när man skulle hoppa på tvärsen.

Ryggen har hittills hållt ganska bra, känner av den det ska jag inte sticka under stol med, men som sagt imorgon blir det paus. Och på torsdag blir det bara kondition innan jobbet, fredag däremot blir det Body-Pump, aj aj aj.

Hmmm

Jag måste verkligen komma på nya maträtter att laga, det börjar bli lite långrandigt nu.
Och de måste ju vara LCHF-vänliga, alltså så lite kolhydrater som möjligt. Och då kan du ju inte ens äta alla grönsaker, så det är lite att tänka på när man ska försöka hitta på något nytt.

Som till frukost, jag har ätit äggröra till frukost nästan varje dag sedan i december, börjar tröttna ganska ordentligt. Jag tycker egentligen inte att fil är så gott, kanske ska börja med naturell yoghurt och lite bär. Keso har jag inte lärt mig att äta ännu och kommer säkert inte lära mig det på ett tag heller.



Sedan varmrätterna, det lite samma sak för ofta tycker jag.
Idag blev det köttfärssås med broccoli till lunch, det var inte länge sedan jag åt det eller Chili-Con-Carne som påminner och köttfärssås.
Och det blir en massa fläsk, såsom fläskfilé eller fläskkotletter. Börjar tröttna på det också.
Kyckling har jag inte tröttnat på än, men har lite dålig fantasi när det gäller blandningarna som blir till på spisen. Behöver alltså lite mer kyckling-inspiration.

Fusk
På senare tid har det blivit lite för mycket fusk, och det får man ju betala för ganska snart.
Och jag förstår inte ens vaför jag försöker, det är knappt gott. Alldeles för sött och sliskigt.
Men ibland är det bra gott, häromdagen på jobbet hade en kollega handlat Brio Gräddkola, mmm det var gott. Och sån därn Malaco Truly Black(Lakrits), den där som inte ska ha vanligt socker eller var det är för strunt. Den var också väldigt god. Men en stund senare var det inte lika gott längre när man får dålig andedräkt och man känner sockermolekylerna som snurrar runt i munnen.



The day

Idag är jag ledig efter en jobbhelg, så jag skulle behöva göra en massa. Städa och handla bland annat, sen ska jag iväg och dansa Zumba och delta i ett Powerstep-pass.
But here is the problem--->
Hade packat träningsväskan så fint till igår morse så jag kunde åka direkt till gymmet efter jobbet och antingen träna på maskiner eller dansa Zumba. Så jag tog väskan, slängde den över axeln och gick till bussen.
Kommer fram till jobbet och känner hur ryggvärken smyger sig på IGEN! Den hade ju försvunnit!!
Så efter träningen igår har jag återigen ont i ryggen, vad tusan!
Hur ska jag kunna vicka lite här och vicka lite där på Zumban!?
Hur ska jag kunna gå upp och ner på stepbrädan?
Time will tell!

Imorgon har jag "vilo-dag" från träningen, då hinner ryggen vila. På torsdag har jag planerat att träna innan
jobbet, och på fredag ska jag på ännu ett BodyPump-pass. Så vilodag imorgon låter inte helt fel.
Kanske även blir träning i helgen? Får se hur det blir med den saken...

Det känns som jag låter som värsta tränings-narkomanen nu för tiden, är det så?
Träning hit och träning dit.

LCHF-resultat

Har ingen direkt koll på när, hur och var jag dokumenterade resultaten senast, men det känns inte som om det var allt för länge sedan.
Viktmässigt händer det saker, men måttmässigt verkar det stå still. Eller mäter jag på fel ställe varje gång och därför stannar det på mina centimetrar, eller försvinner det någon annanstans där jag inte mäter?
Jag kan ju säga att på vissa ställen har det försvunnit, så jag håller på ett tänka ut en strategi för att det inte ska bli platt-fall.


Steg och motion v 7:

Måndag 14/2: 8569, usch vad ont i ryggen jag hade
Tisdag 15/2: 15135 (inkl. 35 min Crosstrainer i lugnt tempo och 10 min promenad på band)
Onsdag 16/2: 9839, isolerad på jobbet
Torsdag 17/2: 14237(inkl. 55 min DanceAerobics och 55 min BodyPump)
Fredag 18/2: 2770, ledig kan man säga
Lördag 19/2:7703, lugn dag på jobbet, soffläge hemma
Söndag 20/2: 12228, se där det börjar ordna upp sig.

Hade ju paus fredag- söndag eftersom ryggen bråkade, men nu har jag förhoppningsvis kommit igång igen. Har lite roligt inplanerat denna vecka.

Jag tror min rygg är återhämtad

Så sant som det är sagt, jag tror ryggen mår ganska bra nu. Den behövde kanske lite vila från träningen, men imorgon kör vi igen.
Förhoppningsvis får jag dansa Zumba imorgon, annars står jag på maskinerna och motionerar istället.
På tisdag får jag i alla fall dansa Zumba, yey! Och Step blir det på tisdag också, inte sån därn dans utan den andra stepen, upp på bräda, ner från bräda ni vet.
På fredag har jag bokat in mig på BodyPump igen, att jag inte lär mig? Eller så har jag lärt mig att det är ganska skönt med träningsvärk, får se det på det viset istället.

Snart är det dags att röra sig till jobbet igen, men först blir det en sen frukost och en dusch. Har inte vaknat riktigt än fastän jag varit uppe i nästan två timmar och nästan två koppar kaffe senare.

Fullmåne = Dålig sömn = Jag

När jag gick utanför huset imorse förstog jag varför jag sovit som en kratta. Kunde knappt somna igår fastän jag kände mig väldigt trött, vaknade flera gånger under natten, och var då självklart väldigt trött när klockan ringde innan 5. Men upp och fixa inför jobbet, åka till jobbet med en fullmåne som förföljer en. Ja det var min morgon.


Nu väntar jag på min middag, stekt vitkål och marinerad fläskfilé. Mmm... massa vitlök, tur att jag inte ska hånklas idag.


Melodifestivalen med grabbarna, som vill gosa fastän jag stinker vitlök, blir det ikväll. Jobbar eftermiddag imorgon så jag behöver inte sova kl 22 om jag inte vill.


Spotify Premium

http://www.gratispremium.com/?ref=67105

Träningsvärk in the gluteus!

Avbokade mig från dagens träning, ryggen bråkar fortfarande och tänkte då vila den i helgen. Så mycket som det går att vila när man jobbar.
Ska iväg och dansa Zumba på måndag förhoppningsvis och då behöver jag kunna röra på mig.

Efter gårdagens pump-pass har jag härlig träningsvärk in the gluteus. Och lite i benen vad jag märkt hittills. Och i ryggen kanske man kan säga. Det känns som jag är tillbaka på ruta ett när det gäller värken i ryggen, därför är det paus i träningen idag.
Jag har nog börjat vänja mig vid att träna några dagar i veckan. Vilket alltid är bra, då kanske jag fortsätter ett tag till, har ju bundit upp mig på ett år. Då är det bara till att fläska runt på Sats.

Sådär

Nu är jag väldigt trött igen.
Har hunnit komma hem och fräscha till mig och fått i mig lite äggröra.
Det var en ganska härlig träning idag, kände mig lite hämmad eftersom ryggen inte är helt bra. Kändes mest i DanceAerobicsen, vid hopp och slängrörelserna.
DanceAerobicsen var inte lite förvirrande som Zumban, hängde med lite mer. Vilket kändes skönt, jag var inte den mest förvirrade i salen. Thank god!
Sen på det var det BodyPump, började nästan ångra att jag bokat in mig på två pass, men det var bara att köra. Blev inte riktigt lika tunga vikter denna gång, med tanke på ryggfa*n. Men kan inte påstå att ryggen är vidare glad på mig för det. Kanske blir bättre efter morgondagens träning, Cykling och Core.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och pilla med min Ajjfån fura och fortsätta sova.
God Natt!

Uppe och förberedd

Nu har jag "vaknat" efter nattjobb, sitter och väntar på att få gå till bussen som ska ta mig till gymmet.
Känner absolut inte för att åka så långt till gymmet, jag fortsätter gärna och sover istället, men inbokad som jag är behöver jag röra på fläsket. Det är bara bita i det sura äpplet och röra på sig. Så det är just det jag gör nu.

Only a few more hours!

Then I´ll go home and sleep!
Det är cirkus tre timmar kvar på detta långa pass. Alltså får jag strax åka hem och sova så gott med mina pojkar. De längtar nog efter mig nu, eller inte! Chippe-lipp ligger nog så underbart skönt under täcket just nu, Cosmos ligger nog på dörrmattan eller möjligtvis i soffan och myser.



Har redan fått i mig en massa choklad igen, en chokladkaka har jag fått i mig, visserligen 70 % men ändå. Inte bra det här.
Måste verkligen röra på fläsket imorgon, hoppas ryggen orkar. Annars ligger jag risigt till, ska ju på två pass på fredag också, Cykling och Core.
Och nagelsalongen, glöm inte det! Naglarna har växt till sig ordentligt så nu är det dags att fila ner de en aning.

Nu är det snart dags att komma igång med morgonjobbet... Samlar krafter...

Ajjfån fura!

Imorse var jag och hämtade ut min Ajjfån fura, attans att jag behövde jobba efter det och inte kunde ligga hemma och pilla som jag kanske hade velat.
Sitter nu på jobbet, tog på mig att även jobba natten, hittills går det bra. Så imorgon ska jag försöka sova några timmar innan jag drar till gymmet på Aerobics och BodyPump, om ryggen tillåter.

Har suttit och kollat igenom Apparna som finns att ladda ner till Ajjfånen, och det finns helt sjuka appar, någon som heter "Åldrings-appen" eller något liknande. Där du kan se hur du ser ut som gammal, vem tusan vill veta hur skrynklig man ska bli på äldre dagar?
Och vem vill ha en App med barnskrik?

Något som jag däremot laddat ner är "wake-up-light", så jag vaknar pigg och fräsch till ljusare tider.
Och så försöker jag ladda ner en fransk glos-bok, så kan jag börja plugga lite franska om jag får lust till det.


Ryggskott?

Jag vet inte om jag är på väg att få ryggskott, jag har fruktansvärt ont i min rygg nu.
Var till gymmet i förmiddags för att mjuka upp mina stackars muskler och stretcha ordentligt. Inte tusan blev det bättre i ryggen för det. Nästan värre tyvärr!
Känner mig som en jag vet inte vad just nu i alla fall.


Nu ligger min nya "Ajjfån fura" hos postombudet och väntar på mig. Yey!
Imorgon innan jobbet tänkte jag hämta ut den.
Satt och läste häromdagen att om man har en "Ajjfån" så behöver man ett speciellt simkort, får se när det dyker upp i brevlådan, kan inte tänka mig att de skickar de i samma paket.
Borde även ha en AVI i brevlådan från Iphonebutiken, med nya öron och displayskydd och sånt kuligt.

Ångestens dag

Idag är Ångestens dag för många människor runt om i landet och världen.
Undrar hur många som försöker ta sitt eget liv idag?
Hur många känner sig inte älskade av nära och kära?
Hur många tar till flaskan för att dämpa ångesten och smärtan idag?
Hur många tar till starkare droger?
Hur många skadar sig själv i rop på hjälp?

Alldeles för många är mitt svar.
Något som kanske märks på jobbet ikväll/natt och imorgon förmiddag...

Steg och motion v 6:

Måndag 7/2: 19959 (inkl. 35 min Crosstrainer, 10 min armcykling, 18 min Promenad på Band)
Tisdag 8/2: 8598 (inkl. 55 min Zumba)
Onsdag 9/2: 9510, isolering på jobbet
Torsdag 10/2: 10274, heldag på jobbet
Fredag 11/2: 16977 (inkl. 15 Crosstrainer + 55 min Bodypump)
Lördag 12/2: 6779 Känner mig sjuk(inkl. 20 min Crosstrainer, 5 min Stepmaskin och lite styrka)
Söndag 13/2: 5933

Denna vecka var inte riktigt lika hurtig som veckan innan, men man kan inte vara på topp varje vecka. Dessutom blev det ganska mycket jobba onsdag-fredag och då hinner man inte springa till gymmet också. Men träning 4 dagar är ganska bra gjort ändå.
Ny vecka, nya tag=).
Kände imorse att jag vill nog träna innan jobbet, men nu har jag nog ångrat mig. Har fruktansvärd träningsvärk i ryggen sedan i lördags, så jag känner inte för att röra mig just nu. Jobbet blir nog tillräckligt.

Alla ♥-dag

Denna dag hade jag alltid ångest inför när jag var yngre, men varför egentligen? I småskolan skulle man ge varandra Alla ♥-dags-kort och då blev man ju orolig att när man själv öppnade bänken, att skulle det inte ligga något där.
Jaja strunt samma, nu är man äldre och visare. Varför ha en speciell dag att visa någon att man tycker om någon när man kan göra det alla andra dagar?


Mening?

Är det meningen att jag ska köpa en Iphone 4?
Var till teknikmagasinet, de hade den inte inne. Går till Onoff, de hade den inte inne, leverans om kanske 2-3 veckor. Hmm, tänker att om jag beställer den från Tele2´s hemsida skulle jag få leverans om 2-3 dagar. Hmmm...

Tänkte lite till, men sen lade jag in beställningen. Jag är såld.
Har precis beställt ett skyddsfodral, nytt headset, plastfilm på skärmen och en träningsväska. Som jag hämtar ut samma dag som telefonen kommer. Har räknat ut att telefonen borde komma senast på torsdag, och då borde det andra också anlända till postombudet.

Det är lite jobbigt när man är shoppinggalen. Men jag har räknat ut att jag "sparar" in minst 1000 kr på att köpa den men abbonemang än kontant, just nu finns den nog inte ens att köpa kontant så det så. Visst jag skulle spara 5800 kr om jag inte köpte den alls, men nu har jag gjort det. Så det så!

Snart är jag ägare av en Iphone 4 32 GB!

Iphone 4

Jag är väldigt sugen på att köpa en Iphone 4. Ska nog ringa lite butiker och se om de har den inne idag. Det finns två här i närheten som har de enligt hemsidorna, ska väl kolla priset på ena också. Kommer få betala 999:- idag och sedan 249 kr i månaden med abbonemanget.
Har tänkt på att köpa denna telefon i över en månad, och nu vill jag verkligen köpa den... Det blir nog så...

Mår inte helt bra idag

När jag stog och väntade på bussen fick jag en liten frånvaroattack eller något liknande, helt plötsligt "vaknar" jag upp av att fotleden viker sig och jag då drattar på rumpan i snön. Tyckte knappt det var pinsamt, förstog inte riktigt vad som hände. Sen när jag väl satt på bussen började jag bli väldigt illamående och känna mig konstig i huvudet, tänkte inte mycket mer på det.
Kom fram till gymmet och tänkte inte ta i så hårt idag, bara mjuka upp lite eftersom jag kände mig konstig i huvudet, så det blev en väldigt lugn träning idag. Blev knappt svettig. Så lugn var den.
Illamåendet höll i sig ända tills jag kom hem efter träning, hämta ut filmer och handling som gick i snigelfart.
Nu har det försvunnit tror jag, har fått i mig middag och ska snart börja pilla lite här hemma, starta en tvättmaskin tror jag det blir också. Ser ut som en svinstia här hemma!

Ska nog doppa grönsaker ikväll, mmm hemmagjord dipp!


Ser bra ut

Detta är mina inbokade träningspass, ser gansdka bra ut tycker jag=)

VeckodagDatumTidPlatsAktivitetVäntelista 
Torsdag 2011-02-17 17:30-18:25 SATS DanceAerobic  
Torsdag 2011-02-17 18:30-19:25 SATS BodyPump  
Fredag 2011-02-18 11:00-11:45 SATS Cycling  
Fredag 2011-02-18 11:45-12:15 SATS SatsCore  
Måndag 2011-02-21 17:30-18:25 SATS Zumba  41
Tisdag 2011-02-22 17:30-18:25 SATS Zumba  
Tisdag 2011-02-22 18:30-19:25 SATS SatsPowerStep  
Fredag 2011-02-25 17:30-18:25 SATS BodyPump  

 Visar att du står på väntelistan.

 Klicka på ikonen för att avboka din bokning.

Hoppas jag kommer få dansa Zumba den dagen jag är på reservlistan, förhoppningsvis!

Inte så farligt

Det var inte så farligt med träningsvärken faktiskt. Ska väl inte påstå att det är så roligt att sätta sig ner eller ställa sig upp från sittande. Men annars är det ganska okej. Jag kan gå utan problem, inte i backar och trappor tror jag men på planmark.

Orkar inte åka och kolla på den där lägenheten, är alldeles för trött för det. Har gått och blivit dunderförkyld efter snökaoset igår. Så jag ligger bara och snörvlar på soffan just nu. Ska nog åka och träna sen i alla fall, känner för det idag. Och sedan måste jag hämta ut lite mer filmer från postombudet och handla köttfärs. Är nog sugen på det idag.
Skulle även behöva städa idag, jaja. Får se vad jag orkar med nu ska jag ordna frukost i alla fall.

Herre jöstaness!

Har ingen aning hur den frasen stavas, men det ser någorlunda ut tycker jag.

Har idag utfört mitt första BodyPump-pass på SATS, åh Herre Jöstaness passar väldigt bra in. Man känner sig verkligen otränad när man går in där och plockar sina vikter på 2,5 kg resp 5 kg. Och jag tror nästan att jag tog lite för tungt, orkade inte alla reps. Herre jöstaness! Jag hoppas verkligen att jag kan gå imorgon!
Innan passet värmde jag upp på crosstrainern en kvart, för vad jag kom ihåg var det inte så mycket till uppvärmning på BodyPump, vad rätt jag hade.

Morgonen var inge vidare roligt, som folket kanske märkt av var det snöstorm. Ja det var det! Jag höll på att blåsa bort medans jag stog och väntade på min buss som inte tänkte komma imorse. Baksidan av mina myxor blev alldeles isiga av den hårda vinden och all snö, så när jag väl blev varm, blev jag väääldigt blöt!
Började röra mig mot jobbet samma tid som vanligt, eftersom jag är framme ungefär en halvtimme tidigt i vanliga fall, och dessutom hade de hela natten på sig att ploga, klockan är inte ens 06.00 och då borde bussar och tåg gå enligt tidtabell. Trodde jag!
Som sagt bussen kom inte, måste gå till tåget och hoppas att de kommer.
Tåget kom!
Wihoo! I tid!
Kommer till bytesstationen, tåget kommer om
8 minuter, Wihoo!
"Vi vill meddela att på grund av den rådande väderleken är all trafik inställd"-->
Neeej! Jag vill åka hem!
Tåget kommer! Yeah! Det åker ända till min hållplats och jag kommer fram till jobbet 07.08, endast 8 minuter sen. Väldigt bra jobbat tycker jag.

Sedan började ju tåg och bussar åka lite försiktigt, men jag fick skjuts av en kollega och hennes man hem, tack och lov! Tack snälla!
Så jag hann hem och äta lite fil, steka kylling och byta kläder innan det var dags att gå till bussen och åka och träna.

Nu är jag hemma, har ätit middag och lite choklad. Sitter nu och funderar på vilken film jag ska titta på, eller orkar jag titta på film?

Sedär!

Ingen träning blir det imorgon heller, har tagit på mig att jobba ett extrapass imorgon på förmiddagen. Så jag kan börja spara pengar inför en eventuell flytt. Appropå flytt, jag fick inte den där trean jag var och tittade på för en vecka sedan. Men var och tittade på en tvåa i måndags och så ska jag titta på en annan tvåa på lördag. Känner att egentligen vore det bäst med en trea men en tvåa får duga bra om jag får någon utav de.

Igår satt jag och bokade in mig på en massa olika pass på sats, varav två var Zumba, och jag kan gå på båda! Jag hade inte fått mitt schema för den veckan ännu så jag bara bokade in mig i fall att. Och så var fallet! Jippi! Zumban är väldigt populär och blir fort fullbokad så man får passa på när man kan.
Jaja, nu ska jag hitta på något annat att göra, typ.... har ingen aning. Sitter instängd på jobbet alldeles emsam, ingen som vill prata med mig. Usch vad jag lät deppig där, det är jag inte. Är på bra humör idag.

Work-time again

Nu har min lediga dag susat förbi med raketfart. Så arbetsdagarna inleds med en seg jag.
Idag blir det ingen träning, promenerar till bussen istället om jag hinner med allt innan 12. Imorgon har jag en fruktansvärd 12-tur så då blir det träning innan jobbet om jag vaknar tillräckligt tidigt. Behöver åka vid 9 för att ens hinna titta på maskinerna.
På fredag ska jag på mitt första Body-pump pass på många år. Får se om jag kommer framåt på lördag eller om det är platt fall på soffan som gäller. Ska på visning på lördag igen så jag hoppas att jag i alla fall kan röra mig litegrann.

Förvirrad!

Oj vad förvirrad jag var där på Zumba-passet! Men det kanske alltid är så när man gör något för först gången?
Och just när man fått in ett steg så ska man byta till ett nytt och bli alldeles förvirrad ännu en gång. Men men, jag hängde med någorlunda i alla fall. Nästa gång hoppas jag att jag hänger med lite mer.
Ska inte påstå att det var fysiskt jobbigt många gånger men psykiskt! Med tanke på att jag hade noll koll på fötterna.

Zumba!

I eftermiddag ska jag prova på att dansa Zumba, hoppas det är så roligt som det ser ut. 17.30 börjar passet och håller på drygt en timme. Ska stå där och fläska runt i mina nya träningsbyxor, topparna jag köpte satt lite tajt så de vill jag inte visa mig i just nu, så det blir någon annan topp.


Steg och motion v 5:

Måndag 31/1: 8248, väääldigt lugn dag på jobbet
Tisdag 1/2: 18010 (inkl. 35 min crosstrainer och 10 min intervall på band)
Onsdag 2/2: 13078
Torsdag 3/2: 15726(inkl. 35 min Crosstrainer och 20 min intervall på band)
Fredag 4/2: 17850 (inkl 35 min Crosstrainer, 10 min armcykling och 15 min rask promenad)
Lördag 5/2: 11082
Söndag 6/2: 9294, ikke lugn dag på jobbet men fast på ett och samma ställe bra länge.

Idag har jag köpt nya träningskläder så jag slipper tvätta så fruktansvärt ofta. 2 linnen och ett par byxor blev det för 450 kr, byxorna var nästan dyra men såg väldigt sköna ut, så de fick de bli.

Funderar på att åka till gymmet nu ikväll, skulle vara väldigt skönt att gå och lägga mig kl 8, men så blir inte fallet. Det lutar åt gymmet, och då får jag min träningsväska från SATS.

Morgonstund och lammgryta på spisen

Imorse gick jag upp vid halv 9 och började direkt med lammgryta som ska få koka några timmar. Nu har det kokat i snart en, och ska få koka i minst två till.
Tänkte att det var dags att örja tilllaga mina lammbitar eftersom jag hade 5 kg i frysen. Man kanske ska få plats med annat i frysen förutom lamm.

Ska bara få i mig mitt morgonkaffe sen ska jag börja plocka lite. Städning är behövligt här hemma nu.

Lördagskväll

Och hem kom jag tidigt idag, i vanliga fall när jag jobbar lördagskvällar är jag hemma vid 22.30, idag var jag hemma redan 22. Fick skjuts hem av en ny kollega och hennes man, riktigt skönt! Så jag har hunnit äta, plocka undan, läst alla bloggar jag följer.

Mina tulpaner jag köpte förra helgen mår inte så bra längre, dags att låta de kastas i soporna imorgon. De höll nästan en vecka i alla fall, otroligt! Jag och blommor är inte så värt bra kompisar nämligen.
Får se hur morgondagens förmiddag ser ut, skulle nog behöva dra en tur med dammsugaren, men skulle också behöva dra och träna. Hmmm, gissningsvis gör jag nog städningen, och så tränar jag på måndag efter nästa lägenhetsvisning.
På tisdag ska jag på mitt första Zumbapass, spännande!

GAAAH!!

Hur tusan kan jag ha sett ett kaffepaket som inte finns i mitt skafferi!?
Nu jag har inget kaffe! Måste gå och handla kaffe!
Passar på att handla lite lamm och hämta ut filmerna jag beställde för ett tag sedan. Och då får jag ju en promenad samtidigt, hann inte till gymmet idag. Sov lite för länge.

Humlehof

Nu har jag varit i stora staden och ätit middag med ett gäng kollegor. Vi "tackade av" två fast egentligen tre kollegor idag, det var inte så många som kom så jag fick gott och väl plats runt bordet. 
Vi kom lite sent, de fyra som redan var framme hade redan beställt in och nästan ätiti klart när vi kom, men det gick bra ändå.
Jag bröt mot mitt LCHF-liv idag, de hade bara en LCHF-vänlig rätt, som jag inte tycker speciellt mycket om. Så jag passade på att fuska med en Husets Schnitzel med råstekt potatis. Det blev inte så mycket potatis för min del, men sen är ju schnitzeln panerad med massa mjöliga saker. Men usch vad gott det var.

Måste tillbaka dit någon gång, väldigt mysig miljö. Pratvänlig volym, slipper skrika till den som sitter till höger om dig, inte heller till den som sitter tre meter bort. Det var lagom höga priser på maten, lite för högt kanske. Min rätt kostade 185 kr, men den var så god så det var det värt. En öl kostade däremot 65!! kr, jag tog en vatten=).
Det fanns vissa rätter som kostade närmare 300 kr, så jag tog en i mitten, den billigaste var nog runt 130 kr.
En efterrätt för 69 kr, vaniljglass med "hemmagjord" chokladsås och lite bär, vet inte om det skulle vara värt det, men det såg väldigt gott ut.


Sådär!

Nu har jag tränat och lagat nagel. Det blev lite ombytt för att min nagelteknolog hade glömt bort att jag skulle dit vid 12, så vi bokade om och därför hann jag träna innan. Var hemma vid 15 tiden, och då blev det direkt in i duschen och ordna till mig så jag ser anständig ut inför kvällen. Det blev en väldigt sen lunch också, har precis fått i mig den. Kände att jag kommer inte kunna klara mig på frukosten till kl 19-20 ikväll, så en liten bit fläskfilé med bea och broccoli fick det bli.

Idag blev det ganska mycket motion på gymmet, 35 min Crosstrainer, 10 min armcykling och 15 min rask promenad. Blev lite mag- och bröstövningar också. Blir säkert skitbra det här!

Dagen

Idag är jag som sagt ledig, ska alldeles strax åka till nagelsalongen och laga min nagel som gick sönder för två dagar sedan. När jag ändå är i krokarna kom jag på att mina glasögon blivit sneda efter att jag var i Andys lekland och sprang runt och hoppade, så de ska jag få raka igen.

Sedan drar jag till Sats och fläskar runt på Crosstrainern innan jag ska hem och göra mig i ordning inför kvällen.
Ikväll ska några kollegor ut och äta i stora staden för att säga hejdå till två(tre) kollegor som slutar. Jag hade glömt skriva upp mig på listan som sattes upp i personalrummet men hoppas att jag får plats ändå. Annars har jag fått mig en tur fram och tillbaka till stora staden i alla fall.
Tror inte jag hinner med så mycket mer idag faktiskt, ska ju hinna laga lunch någonstans också.

Jaja, nu ska jag åka till  via nagelsalongen och Specsavers.

Resultat

Det var ett tag sedan jag berättade om resultaten, mest för att det känts som jag stått still. Och lite still har jag stått för det har inte hänt så mycket sedan sist. Men nu när jag kommit igång med träningen kanske det går lite fortare, hoppas det!



Sedan sist är det 2 cm som försvunnit och 1,5 kg. Inte så mycket enligt mig. Men tur att det händer lite i alla fall.


Äntligen ledig

Nu är jag äntligen ledig en dag, men hela dagen är typ inbokad.
På förmiddagen ska jag sova, ingen jädrans väckarklocka här inte. Sen har tyvörr en utav mina naglar gått sönder, så jag ska till nagelsalongen för att laga den vid lunch, och sedan tänkte jag väl träna en stund efter det. Sen på kvällen ska några kollegor ut och äta middag med två andra kollegor som har/ska sluta. och jag hade tänkt gå dit jag med. Så jag ska möta några vid 19-tiden och vi går då gemensamt till restaurangen.

Idag blidde det träning igen, men det var lite segt. Var så otroligt trött efter jobbet, höll på att somna på bussen. Sen blev jag piggare när jag väl tränade och lagade middag, men nu är jag lika trött igen. Time to go to sleep!

Jobb

Snart ska jag gå till bussen, orkar inte med en promenad idag, egentligen skulle jag behöva det eftersom det inte blev någon träning efter visningen. Dessutom är jag jättetrött i dag, eller ögonen är trötta rättare sagt.
Det blir träning efter jobbet imorgon istället, sedan är jag ledig på fredag och då kan jag träna också. Även lördag innan jobbet ska jag nog hinna röra på fläsket.
Vaknade med halsont i morse, men nu några timmar senare är den borta. Förhoppningsvis var det inte värre än så, vill inte bli sjuk. Men däremot vill jag sova! Nu ska jag packa det sista och springa till the bus.

Fundersam

Har varit och tittat på lägenheten nu. Den såg för**vlig ut, men tack och lov ska den renoveras! Det måste vara ett dödsbo eller så har en vääldigt gammal människa bott i den. Inte renoverad på många många år, luktade gammal alkis och inrökt lägenhet.
Hela lägenheten gick i brunt, ingen snygg färg, till och med köksluckorna var bruna!
Kylskåpet var gammalt, skulle behöva bytas ut. Annars läcker det väl ammoniak snart så man dör i sömnen.
Det finns inte plats för tvättmaskin i badrummet, väldigt dåligt tycker jag. Så det blir väl gå ner i tvättstugan igen om jag får lägenheten, tur så var den i källaren. Bara ta hissen ner och tvätta.

Har lämnat ett ja som svar, kan säkert bli hemtrevligt även i den lägenheten. Får se hur många som svarar ja, 19 behöver bli avslagna innan jag ska få lägenheten i alla fall.
För att klara 3 dubbla hyror blir det till att söka lån, har inte råd annars.

Trött och seg

Tack och lov för att jag får sova nu, alldeles strax så.

Idag var jag iväg och tränade innan jobbet, kändes väldigt bra. Sedan har jag ju dessutom haft en 12-tur idag så jag har jobbat två timmar extra, vilket givit mycket steg. Har kommit upp i hela 18010 idag. Kors in the tak!

Imorgon bitti ska jag iväg på visning på den där trean, och sedan ska jag och syrran träna en snabbis medans lillskrutt är inne på MiniSats för första gången. Därför blir det en snabbträning så lillflickan inte blir skräckslagen när mamma tar sådan tid på sig.
Sen är det jobb på eftermiddagen igen och även torsdagen går i jobbets tecken. Ledig fredag! Jobbar lör+sön+mån, lång helg.

Nu måste jag sova så jag kommer upp när klockan ringer kl 07 imorgon också.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0