Sötnosarna

När jag kopplade in minneskortet hittade jag några bilder jag tagit för någon månad sedan. På mina två små pojkar. Och hittade mina favoriter, en på var katt.


The King of the Ironboard


Fina gaddar har han i alla fall=)
Påminner om Com-Hem reklamen.


Har varit på skogspromenad

Har nyligen kommit in efter en skogspromenad, det var riktigt härligt. Det är lite jobbigt när man inte känner till skogen man promenerar in, och så hör man en massa kontiga ljud och jag tror direkt att det är någon som förföljer mig eller att en älg står och lurar någonstans.


Jag och mina snygga stävlar var på promenad

Vi träffade på familjen lingon

Och stora tjocka släkten med Tre-klöver



Och några olika svampfamiljer

Sen gick jag och mina stövlar över

och hamnade här


Sen gick vi hemåt igen


Klädrensning utförd

Har rensat ut lite kläder nu. Kunde knappt få igen mina byrålådor så det var dags. Har rensat ut kläder som jag inte använder och rensat ut sommarkläderna. Det blev en pappkasse med sommarkläder och en kasse med kläder som ska till myrorna eller någon annan klädinsamling. Kanske syrrans kille vill skicka de ner till sina släktingar i Benin. Får se var som händer.

Ska ordna lite lunch nu innan jag åker till studion och bokar tid för att fylla i fjärilen. Men känner inte för att åka dit, skulle hellre hitta på något annat, men det är lika bra att få det gjort.

Just det, ringde till Apollo idag och hörde mig för om Transfer och endast flyg. Det går att boka Transfer från flyget även fast man inte bokar hotell, men få blir man avsläppt vid ett hotell, och det var i Nya Hammamet, ungefär 10-20 minuters bilresa från det Hammamet jag ska till. Då blir det taxi till hotellet därifrån, eller om A hämtar upp. Vi får planera det när det närmar sig. Har bestämt mig för att boka flyget med Apollo i alla fall, då slipper jag mellanlandningar och den är dessutom billigare än de andra just nu.

Nu har han bestämt sig

A har nu bestämt sig om Kina-resan. Han ställer upp och åker dit, kortare än det var sagt från början och en dag tidigare. Blir borta i 8 dagar istället för 10, så han är nöjd. Får se hur vi håller kontakten då, blir väl ännu dyrare antar jag. Men ett SMS om dagen har man råd med.
Nu är det inte långt kvar tills jag åker, 6 veckor. Sen åker jag ner till värmen, är inte speciellt varmt där nere då men varmare än här. 20 grader kan man ju stå ut med, hellre det än de knappa 10 här.

Jaja, nu ska jag snart gå och lägga mig, är ordentligt trött nu.

Nu är denna helg slut

Min helg slutade idag, för några timmar sedan. Har redan hunnit med ganska mycket tycker jag.
Direkt efter jobbet började jag med maten, så jag inte ska småäta så mycket onyttigt. Medans den lagade sig så rensade jag lite kläder, sorterade alla hundratals strumpor som var på torkställningen. Efter middagen blev det byta sängkläder och bädda sängen. Nu är det mysfaktor i sovrummet med fönsterlampan tänd, lampan på byrån är tänd. Ser riktigt mysigt ut.
Har även dammsugit och tömt "påsen" till dammsugaren, förstår inte att det kan finns SÅ mycket hår i denna lägenhet. Tycker inte att katterna ska fälla så mycket nu när det börjar bli kallt, men de fäller en hel katt tillsammans. Hår, hår, hår överallt.

Imorgon är jag ledig, ska väl gå ut med lite kartonger i grovsoporna, kanske ta den tunga tvättkorgen med sommarens blommor också. Ska även ta en tripp till tatueringsstudion och höra när de har tid att fylla i min fjäril. Förhoppningsvis har de tid redan imorgon, kan inte ta så många sekunder att fylla i det där lilla.

Nu ska jag ordna något att tugga på inför Idol.

Pfff

Är väldigt trött idag, känns inte som jag sovit något på hela natten. Och ska snrt iväg och jobba med denna trötthet i kroppen. Ja men det ska väl fungera, det brukar det alltid göra.
Igår gjorde jag inte mycket efter jobbet, det blev ingen skogspromenad med kameran, slumrade på soffan istället. Så skogspromenaden får jag ta en annan dag, är ledig nästa helg och på tisdag. Så hinner nog med det någon dag, då kanske jag slipper gå själv dessutom. Min syster vill säkert gå ut i skogen och plocka svamp, då kan jag fotografera medans hon smutsar ner sig.

Om en dryg timme ska jag åka till jobbet, så nu tänker jag göra mig i ordning och samla lite mer kraft innan jag sticker.

Lördag

Nu är det lördag, en lugn sådan verkar det blir.
Sitter på jobbet just nu, ska snart gå och äta lunch och sedan är det bara några timmar kvar på detta arbetspass. Då blir det åka hem och laga mat, kanske gå ut i skogen och fota lite? Känner för att leka med kameran, och ha något roligare att fotografera än katterna, visst de är roliga att fotografera, men jag har redan hundratals bilder på dem.

Imorgon är det eftermiddagsjobb, så jag får sovmorgon! Wihooo! Slipper gå upp innan klockan slagit 05.00, vilket var lite svårt imorse, att gå upp alltså. Låg så fruktansvärt skönt när klockan ringde imorse. Framstupasidoläge rocks!

Nu börjar helgen tåga in

Fredag, och snart har helgen tågat in på riktigt. Min helg spenderas på jobbet, så det blir en helg i arbetetstecken.

Fick ett SMS från A häromdagen där han skrev att han var irriterad på chefen, och jag fick inget svar på varför. Men igpr ringde han och berättade varför han var/är arg på chefen. Chefen ska tydligen opereras om nån vecka och han har en resa inbokad till Kina för att köpa saker de kan sälja i marknaden, och eftersom han ska opereras kan han inte åka. Så han vill att A ska åka till Kina och köpa upp sig på saker, och vara där i 10 dagar, men det vill inte han, och chefen litar inte tillräckligt på någon annan så han vill inte skicka någon annan än A. Får se vad han bestämmer sig för, A alltså. Om han åker eller inte, kan ju vara skönt att slippa värmen.

Igår frågade han hur vädret var här, och jag berättade det, regn, rusk och ungefär 10 grader, och han blev lite förvånad tror jag, han klagar på värmen, och jag klagar på kylan. Igår var det runt 35 grader där nere, det skulle jag inte tacka nej till.  Och han påminde mig om att jag ska klä på mig ordentligt med kläder, mössa, vantar, halsduk, jacka och kängor. Känns som det är lite tidigt/varmt för allt det där än så länge, men jacka och halsduk sitter absolut inte fel. Eftersom jag är förkyld eller börjar bli frisk, jag vet inte riktigt vart jag ligger till i sjukdomsförloppet.

Snart packa väskan och röra sig till jobbet, blir nog en promenad till bussen tror jag.

Nu så

Nu så har jag skickat iväg den gamla vinterjackan till Göteborg eller vart staden nu låg, skönt att bli av med gammalt groll. Älskade den jackan men den blev alldeles för stor och då är någon annan få älska jackan lika mycket som jag gjorde.
Passade på att handla lite medans jag var i centrum, så det blev massa frukt och lövbiff. Det blev lite annat smått och gott också.
Har precis ätit en väldigt sen lunch, och ska nu brygga lite kaffe.

Idag ska jag inte göra så mycket, dra ett varv med monstret blir det nog senare, men nu blir det smälta mat i soffan framför tv´n och leta appar till telefonen.

Nu ledig

Nu är jag ledig en hel dag innan helgarbete, imorgon ska jag väl städa och plocka lite. Ska även skicka iväg min gamla vinterjacka jag sålt på Tradera, den är nu inpackad och märkt så imorgon bär det av till posten för att skicka iväg den.

Har egentligen inget att skriva om, har jobbat och inte gjort mycket annat denna vecka. Har kollat lite smått på flygbiljetter men de är fortfarande för dyra tycker jag. Får se när den bokas, tyvärr kanske jag får boka en lite dyrare biljett men då kommer jag iväg i alla fall.

Jahapp, vänta på tvättmaskinen och sedan pilla med något annat...

Dunderförkyld

Jobbade ett extrapass i lördags, så var på jobbet alldeles för länge. Tog på mig att jobba natten också, utöver kvällspasset jag redan jobbade. Och som vanligt när jag jobbar natt får jag ont i halsen, men det brukar försvinna tills jag vaknar dagen efter. Men det gjorde det inte denna gång, det lättade något men snoret började produceras och slemhinnorna började svullna, så nu har jag en dunderförkylning bara för att jag tänkte vara snäll och lösa nattluckan. Usch och fy för snor!!

Har fortfarande inte snusat, så nu är jag snusfri sedan 4 dagar nu. Ganska bra tycker jag!

Sitter på jobbet

Sitter fortfarande på jobbet, har några timmar kvar att jobba, och hoppas att jag inte somnar på bussen på väg hem imorgon. Hopefully not!

Just nu är det lugna filbunken, förhoppningsvis blir det mer att göra senare under natten.

Lördagsjobb

Snart ska jag åka och jobba, har en timme på mig här hemma och göra smått och gott. Har precis ordnat till lite matlådor, och packat väskan så gott jag kunnat.

Igår tog jag inte en enda snus på hela dagen, jag har inte tagit någon än heller. Har varit snusfri i ungefär ett och ett halvt dygn, ganska bra jobbat tycker jag. Vet inte hur länge till jag står ut med suget, hade ju inte tänkt att sluta, bara dra ner lite. Men det går bra hittills i alla fall, klarar mig någorlunda bra. Blir mycket tugga tuggummi, vilket är bra för tänderna.

Inatt fick min kollega S sin lilla son, grattis till er!

Ledig dag med lunch=)

Idag är jag ledig och ska luncha med två kollegor som är grav- och mammaledig. Ska åka till lunchen om knappt två timmar, så ska göra mig iordning och packa ihop mig om ett tag.

Igår satt jag barnvakt åt brorsans grabbar, vi hade det nog ganska mysigt, förutom att de är så hyyyper! Kan inte sitta still i mer än 3 minuter om det inte finns något att tugga på. Men det fungerade ändå. De åkte i säng halv 8-8, den lilla sov vid 8, den stora hade fortfarande inte somnat vid 10 när jag åkte hem.

Har varit vaken i ungefär en timme, men har fortfarande inte tagit god-morgon-snusen, och är inte snurrig i huvudet ännu, ska försöka dra ner på snuset, snusar alldeles för mycket. Har nästan skavsår under läppen. Mindre bra!

Nu blir det mer kaffe så jag vaknar.

Trött, dags att sova

Idag är jag ordentligt trött, vet egentligen inte varför. Vid 18-tiden någon gång kände jag huvudvärken börja pocka på, drack då ordentligt med vatten som jag inte gjort på två dagar, lättade något. Men av det blev jag väldigt trött, huvudvärkspockandet alltså.

Nu har jag precis kommit hem och lagt mig i sängen för att sova, ska upp omänskligt tidigt imorgon, men det ordnar sig. Kommer nog vara väldigt trött efter jobbet imorgon bara, bara till att ta en powernap om det behövs.

A lever, han ringde när jag satt på bussen på väg hem. Och mår bra, har tydligen regnat där nere idag, och det har det gjort här med. Men här behövs det nog inte lika mycket som det gör där nere. Han har tydligen skickat SMS, men de har inte kommit fram. Lite synd tycker jag nog. Glömde fråga om mina SMS kommit fram. Får ta det imorgon.

Nu ska grabbarna och jag krypa ner ordentligt och dra täcket över huvudet.
Sov gott!

Har köpte en Figaro kedja

Har precis köpt en Figaro-Kedja från Ebay, det var lite bökigt med betalningen men har precis betalat den. Trodde att man kunde "logga in" med internetbanken och betala men det kunde man inte. Typiskt.
Hade tänkt att ge A kedjan som en present, han bär nämligen inget halsband/kedja, eller så behåller jag den själv. Får se hur jag gör.
Tycker att det ser så naket ut om man inte har en halskedja, och en present är ju alltid rolig att få.

Idag regnar det ordentligt, så det blir stövlar och regnjacka till jobbet idag. Hoppas att det blir mycket jobb på jobbet idag, igår hängde jag upp draperier och bytte plats på draperier så det går att "stänga in sig" på patientplatsen. Tror nog att det blev ganska bra, i alla fall på två utav salarna.

Panik! Och glädje på samma gång.

När jag kom hem idag kände jag panik direkt när jag kom innanför dörren! Sovrumsdörren var stängd, inbrott!!! Första tanken som slog mig, bor ju inte i det bästa området så det skulle inte förvåna mig ett dugg. Öppnar dörren in till sovrummet, fönsterbrädan är tom, fönstret är öppet! Kommer då på att det har varit närainpå storm idag, och fönstret har åkt upp med de kraftiga vindarnas hjälp, och då har alla blommor åkt i golvet. Så det var bara att börja plocka upp trasiga krukor, plocka ihop blommorna som klarat av fallet och fram med monstret. När jag ordnat till detta går jag ut i vardagsrummet för att kika på tv en stund, balkongdörren står också öppen. Men grabbarna var kvar hemma, skönt det!

Glädjen var att simkortet har kommit hem, så nu fungerar mitt vanliga nummer igen. Skönt det.

Har inte hört något från A på två dagar, antar att det är mycket på jobbet. Får väl ringa honom imorgon om han inte hör av sig så det inte har hänt något.
Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova inför morgondagens arbete.


God morgon

Nu har jag kommit upp ur den varma sängen. Är snart redo för att åka till jobbet, bara frukost och klädval kvar. Och kanske fixa till så jag inte ser ut som en Zombie, men annars är jag redo. Har precis hällt upp första koppen med kaffe för dagen, ligger i soffan med huvudvärk och hoppas att den försvinner snart.

Förhoppningsvis kommer mitt nya somkort idag, det märker jag när jag kommer hem ikväll, annars dyker det förhoppningsvis ner imorgon.

Nu kaffe och frulle...


Tredje inlägget för dagen.

Det blev till och med ett tredje inlägg idag, bra jobbat till mig själv.

Sitter och tittar på 2½ män, ska snart gå och sova, kanske slå en signal till A innan, brukar få ett SMS om dagen och har inte fått något på två dagar, så han har säkert mycket på jobbet. Men ett 3-minuters samtal hinner man nog med. Vet inte om SMS-et om att mitt nummer inte fungerar har kommit fram.

Har blivit medlem i Mat Dagboken idag, får se hur det går, enligt den sidan har jag fått i mig lite drygt 1400 kcal idag, och det kan jag väl nästan gå med på. Har inte blivit så mycket mat idag, eftersom jag varit hemma hela dagen och inte gjort speciellt mycket förutom en städning. Ska verkligen försöka komma ihåg att ta på mig stegräknaren imorgon, blir att lägga fram den på byrån i hallen, då borde jag inte glömma den. Men man vet aldrig när det gäller mig.

Tror att jag har kommit igång med tränings/viktminsknings tankarna, känner för att promenera till bussen imorgon, men har en fruktansvärd 12-tur imorgon, vilket betyder att jag måste gå hemifrån redan kl 10 imorgon. Och det vet jag inte om jag är pigg nog för.  Beror på när jag somnar ikväll, vilket borde vara ganska snart.

Kunde människan inte sagt något?

Igår ringde jag till Tele2´s kundtjänst och beställde ett nytt simkort. Har ju gått och köpt en ny mobiltelefon och mitt simkort fungerar inte i den telefonen. Det var väldigt repigt så då beställde jag ett nytt. Men det som inte mannen på kundtjänst berättade var att han tänkte inaktivera mitt gamla kort medans jag väntar på det nya.
Satt och smsade till kollegan E, sms-et kom inte iväg, jag kunde inte ringa. Så då ringde jag till kundtjänst och fick då reda på att de inaktiverat mitt kort. Det kunde mannen jag pratade med igår faktiskt ha sagt. För man kan tydligen välja om man vill inaktivera kortet medans man väntar på det nya och sedan aktivera det nya när det kommer. Och det går inte att ändra på inaktiveringen i efterhand. Inom ungefär två dagar bör jag ha det nya simkortet i brevlådan. Bara till att vänta.
Tur att jag har ett annat simkort som jag kan använda så länge, så jag kan prata med A bland annat. Och använda när jag vill ha kontakt med andra människor. Så jag klarar mig ju utan det vanliga numret.

Usch vad det regnar ute! Har i alla fall dammsugit, skurat, skrubbat badrum och skrubbat kök nu. Ska snart ordna med frukten, men vet inte vart jag ska ställa fruktfatet. Har ingen perfekt placering för det, och det är ju lite tråkigt att ha fatet på diskbänken, skulle kunna ställa det på köksbordet och ställa under ljusfatet så länge. Det får väl bli något sådant.

Regnig dag, vad betyder det?

Jo självklart betyder det att jag är ledig idag, är alltid lika duktig att pricka in mina lediga dagar på regniga dagar. Det betyder även att man helst inte vil gå utanför dörren, och då sitter man hemma, eller städar som jag planerar att göra idag, har redan börjat. Men ska fortsätta efter min kopp med kaffe. Det blir nog mycket gjort idag gissar jag på. Har redan börjat dammsuga, har dammsugit två och ett halvt rum, bara två och ett halvt kvar, sen blir det skurning, badrumsvård och vattna blommor. Ska även skrubba lite i köket, och lägga upp frukt i fruktskålen, ser mer hemtrevligt ut med frukt framme.

Och sen vet jag inte vad jag ska hitta på, kommer säkert något roligt på tv som man kan titta på.

Ska försöka få tag på min kollega E också och boka in en fika någon ledig dag inom en snar framtid. Träffa på henne och hennes lilla dotter.

Nu KAFFE!

Ingen vinst

Precis som vanligt när jag spelar Bingolotto, vinner inte. Men det var roligt i alla fall, men tycker fortfarande bättre om "Loket".

Har vikt X-antal loppor idag, och lekt med lilltjejen. Har bland annat hoppas som en groda och sagt "kvack" och rasat omkull på köpet, har gått på händer, kramat mig själv, berättat en hemlighet och hoppat runt i ring. Så man kan säga att lopp-leken var lyckad, även för den lilla.

Men nu ska jag gå och sova så jag inte sover bort hela dagen imorgon.

Nya högtalare och Bingolotto

Har precis installerat mina nya högtalare jag köpte igår, betydligt bättre ljud i dessa än i de gamla. och nu har jag en baslåda också. Ännu bättre. Ska väl ta mig ner i källaren någon dag och hämta kartongen till de andra högtalare så jag kan packa ner de i den så jag kan ta med mig de på resan sen. Så jag kan få poppa lite musik när jag är ensam.

Ska snart åka till Ica Maxi och möta upp syster, vi ska handla lite och så får jag inte glömma att köpa en Bingolott, vi ska spela Bingo ikväll!! Det var år och dar sedan jag spelade Bingolotto, kanske för att jag saknar Leif "Loket" Olsson som programledare. Rickard Olsson och Lotta Engberg är inte Bingolotto för mig, bara "Loket". Är ungefär samma som med Arne Weise och Julafton, ingen slår Arne när det gäller Julafton, och ingen kan heller slå "Loket" när det gäller Bingolotto.

Jaha, vad ska jag skriva nu då?

Ja just det, kollade ju på Dröm Fångaren igår, som slutade vid 01.30, gick sedan och lade mig och somnade väl vid 2 snåret, och kom upp strax efter 9! Helt otroligt, kanske för att jag sov 11 timmar natten till igår, så jag behövde väl inte sova så mycket. Och känner mig fortfarande pigg. Kom precis på att jag inte ätit frukost än, kanske ska göra det innan jag drar till Ica Maxi.

Hörs!


Snart sova

Snart ska jag gå och sova, ska bara kolla klart på filmen som slutar om en timme, Stephen Kings Drömfångaren. Lite småsnuskig, inte speciellt läskig som jag trodde den skulle vara. Men det är ju en hel timme kvar så man vet inte vad som händer nu.

Imorgon ska jag åka till Coop och handla lite, sen ska jag leka med min syster, får se vilken tid det blir. Vi skulle höras på förmiddagen om det.

Har pratat med A ikväll, han stängde shoppen tidigt idag, det hade något med att ramadan är över att göra. Så eftersom han stängde shoppen tidigare blir det nästan mycket sömn för honom inatt. Vi skulle höras igen imorgon, får se vilken tid han ringer, återstår att se.

Jahapp

Lördag, lugn dag idag. Har varit och handlat lite idag, köpte nya högtalare till min stationära dator, så de ska jag koppla in lite senare, och så köpte jag en ny mobiltelefon, helt onödigt men jag ville ha den. Så nu är jag ägare av en SonyEricsson Xperia Mini Pro, så jag sitter som ett barn på julafton och leker med telefonen.
Snart ska jag börja med maten, blir nog fläskkotlett idag. Men nu ska jag fortsätta leka lite och kolla på tv.


Dags att sova

Ännu en gång, hoppas att det går bättre idag än igår. Tog ju aldelles för lång tid att somna igår, men imorgon behöver jag tack och lov inte gå upp innan 5. Imorgon får jag sova lite längre än så, ska försöka ta mig iväg och handla ganska tidigt, så jag hinner göra annat under dagen.
Sett att det är rea på högtalare och bas till datorer, så jag funderar på att köpa nya högtalare, kan ju inte skada. De jag har är jättedåliga om man vill lyssna på lite högre musik. Så de som jag redan har kan jag ta med mig ner till Tunisien så jag kan poppa lite musik på hotellrummet där nere när A är och jobbar. Något borde jag ju hitta på de timmarna han måste iväg. Kan ju inte boka in Massage allt för ofta, även fast jag skulle vilja det.

Har märkt att de kvällar jag pratat med A i telefon, har jag svårt att somna. Blir väl allt för exhalterad och glad att jag inte kan slappna av tillräckligt för att somna, men det vänjer jag mig väl vid snart hoppas jag. Kan ju inte sova dåligt alla nätter i två månadet framåt, då kommer jag verkligen gå runt som en Zombie när jag väl har min semestervecka.

Jaja, snacka lite mer skit med E och sen sova.

Helg!

Nu är det helg, och den började ju bra. Var hemma vid 16, lade mig på soffan och tog en powernap, som varade i ungefär en timme och piggare kan jag inte påstå att jag var när jag var färdig. Har sovit jättedåligt inatt, kunde inte somna igår och blev fruktansvärt arg på min väckarklocka imorse. Men det var bara att pallra sig upp och till jobbet kom jag i tid dessutom.

Ikväll blir det inte mycket gjort. Ska kanske titta på någon film och kanske ta ett glas vin, om jag blir sugen på det. Köpte en box för snart två veckor sedan och den är inte öppnad än. Men det är ingen brådska, den håller ett tag till.

Ska ta och ringa till A lite senare tänkte jag, och hoppas att han har tid att prata en stund. Nu är Ramadan över så nu har han snart möjlighet att ta sig till ett Internetcafé så vi kan MSN:a lite, blir billigare för oss båda gissar jag på. Kanske inte just nu när det är billigt att ringa ner, men när det erbjudandet har förflutit blir det billigare på internet.

Nähepp, bädda ner mig i soffan en stund och glo på burken.

Dags att sova, eller försöka i alla fall

Har hunnit vara hemma i 30 minuter efter jobbet, och har hunnit med ganska mycket känns det som, fastän jag inte har gjort speciellt mycket. Har hunnit göra iordning mig inför natten, tvättat och smörjt tatueringen. Ringt till A och babblat lite, märkt att mina pojkar inte tycker om att jag jobbar, det visste jag redan innan men har kommit på det igen. De är alltid lite småsura när jag kommer hem, och efter ungefär 20 minuter har de förlåtit mig för att jag har lämnat de ensamma hela dagen. Så nu är båda här och bråkar om vem som kan vara närmst. Just nu vinner den stora.

Sista arbetsdagen för denna vecka imorgon, sen är jag långledig i hela tre dagar, då hinner jag prata mycket med A, förhoppningsvis titta på någon utav filmerna jag har fått hem. Hinner åka och handla lite till gröna lådan som gapar tomt just nu. Ska troligtvis hem till systeryster nångång i helgen också, får se vilken dag det blir.

Jaja, massa skitsnack, nu ska jag försöka sova några timmar innan klockan ringer.

Åh vad härligt!

Är precis på väg att försöka sova inför den långa arbetsdagen imorgon, har en 12-21.30 dag imorgon.

Tillbaka till varför jag började skriva, hade precis gjort mig i ordning för natten, satt mig på sängkanten, smort in tatueringen och på med strumpa. Och så börjar det ringa, och det är A som ringer! Så härligt att få höra hans röst igen, snart en månad sedan sist så det behövdes verkligen känner jag.

Imorgon ska jag ringa honom när jag är på väg hem från jobbet tänkte jag, har varit lite dålig på att ringa, eller rättare sagt jag har inte ringt en enda gång för jag vill inte ringa och störa när han jobbar, men han sa att det ska jag göra. Så nu ska det ringas. Det är fortfarande 6 dagar kvar som man ringer billigt dit ner, så ska passa på att prata så mycket som möjligt de här sista dagarna innan det blir dyrare igen.

Har sett en flygbiljett enkel resa för 298 kr, men behöver tyvärr en returbiljett också och de är dessto dyrare, ligger på strax under 4000, så det blir till att vänta en stund till med att boka biljett, men har några veckor på mig att boka och planera, och mycket lättare att planera när jag får planera tillsammans med A. Då kan vi planera vilket hotell som är bäst, ska jag boka charter eller flyg och hotell var för sig. Har han fortfarande möjlighet att hämta och lämna på flygplatsen, eller behöver jag kolla upp hur tågen går så jag kan åka från Tunis till Hammamet med tåg, eller ska jag betala cirka 40 Dinar (1 Dinar är ungefär 5 kronor) för en taxi från flyget till Hammamet?

Jaja, ska försöka sova nu, lycka till till mig själv säger jag.

Morgonarbete avklarat

Idag har jag arbetat ett morgonpass, gick otroligt bra. Inga problem att komma upp ur sängen, varit pigg nästan hela dagen. Fick en svacka efter 14 men efter en stor kopp kaffe och två morötter var jag på spåret igen. Har otroligt nog jobbat ända tills jag gick hem idag, det är sällan jag lyckas göra det när jag har tid till 16. Men nu har hösten kommit och då ska vi börja planera vad vi ska arbeta med i våra olika "grupper". Och jag har börjat med att skriva ut gamla PM som vi möjligtvis ska förändra. Så något har jag hittat på ända till 15.45 då jag började packa ihop och röra mig hemåt.

Idag ska jag försöka hoppa upp i cykeln och röra på mig lite, och sedan är det TV ända till 23 imorgon, tur att jag har sovmorgon imorgon. Ska väl kanske ta en snabbtur med monstret också, och kanske skura, får se hur mycket jag hinner med idag.

Promenad idag=)

Idag ska jag promenera till bussen hade jag tänkt, behöver hämta ut ett paket på "posten" så jag tar en tur dit och går sedan till bussen till jobbet. Är en ungefär 40 minuters promenad vilket kan vara ganska skönt idag tror jag. Får inte glömma ta på mig stegräknaren också, så jag börjar tänka på att gå tillräckligt varje dag.

Men nu är det dusch och kaffe som står på "att-göra-listan".

Fundersam, eller något.

Något jag har börjat fundera på.
Amning, är ju något väldigt naturligt för mödrar och deras bebisar. Man kan nästan säga att det är vackert, MEN... Här kommer det...
Idag på bussen, går det på en mamma med sitt barn. Flickan är väl nästan 2 år gammal skulle jag väl tro. Flickan är inte alldeles för glad så mamma erbjuder en banan, som flickan inte vill ha. Då tar mamman barnet och sätter henne i knät och börjar knäppa upp kläderna och barnet får då amma. Och flickan är runt 2 år, enligt mig är flickan för stor för att ammas. Tur att alla tycker olika. Inget illa ment mot de som ammas större barn, men så öppet? De måste vara väldigt stolta över att amma så stora barn, när de gör det så öppet. Det är förresten inte första gången jag ser denna mamma amma dottern på bussen.

Jag själv tror ju inte att jag kommer amma speciellt länge. Absolut inte tills mitt barn är närmare två i alla fall.

Ny vecka

Nu har ännu en vecka sprungit förbi, i ganska rask takt. Var inte så mycket jobb förra veckan, vilket var bra för min förkylning, och även för foten. Är så gott som helt återställd efter min förkylning så snart kan man försöka börja röra på sig, ska verkligen försöka ta mig till gymmet minst en gång i veckan, och ta mig upp på cykeln här hemma. Måste ta tag i allt nu, ska börja med stegräknaren också, och komma upp i minst 10 000 steg varje dag, ska göra mitt bästa.

Denna vecka är det jobb måndag-fredag, flest kvällar. På torsdag har jag en fruktansvärd 12-tur, då ska jag försöka ta mig till gymmet innan jobbet. Måste börja någonstans, och 12-turerna är bra att börja med eftersom jag ändå inte hinner göra något innan jobbet.

Tatueringen är snart läkt, småskorporna börjar lossna och det kliar som bara den, svårt att inte klia.
Nångång i nästa vecka, eller möjligtvis redan på fredag ska jag ta en tur till studion och be att få en liten del ifylld, där de missat två små prickar och ordna till konturen just där. Och möjlgtvis fylla i "kroppen", den är nog lite för grå för min smak.

Gröna lund är avklarat

Har idag spenderat halva dagen på Gröna lund. Var riktigt roligt. Har åkt en massa karuseller med Lill-loppan, har väl åkt närmare 20 gånger, mest barnkaruseller då. Åkte Extreme en gång när lillan åkte radiobilarna. Annars har vi åkt Nyckelpigan, Bläckfisken, Kärlekstunneln, nån Mini-Katapulten som jag inte vet vad det heter, Tekopparna och varit in i Skrattkammaren, kommer inte på några fler vi åkte tillsammans.

Precis innan vi åkte hem åkte lillan "Slänggungorna" som heter något annat nu för tiden, och efter hon hade åkt en gång frågade hon som körde karusellen om inte jag eller syrran skulle åka, och syrran sa då att hon skulle gärna åka men har inget åkband för hon har lillan i vagnen. Men hon fick åka en gång utan band, hon fick låna mitt kan vi säga. Och hon var livrädd, hon berättade att hon satt och bad till Gud för hon var så rädd att gungan skulle lossna från ställningen. Haha, och hon frågar mig varför jag inte åker den?

Lördag

Nu har Lördagen snart svischat förbi, halva dagen har gått. Sov alldeles för länge imorse, så allt är väldigt försenat idag, men har hunnit med en tripp till frisören så nu är kalufsen tilltuffsad igen. Väntar nu på maten som ugnen jobbar med, men det är en stund kvar. Skulle egentligen behöva dammsuga, men jag är så trött så jag orkar nog inte det just nu, kanske senare. Eller imorgon.

Väntar på tvättmaskin nummer två, och ska snart gå och bädda sängen, är i valet och kvalet på om man ska ta fram täcket redan eller vänta ett tag till. Är ju så kallt om kvällarna och då skulle det vara skönt med täcke, men det kanske blir för varmt. Vilka problem man har, täcke eller inte.

Nu ska jag nog blunda en stund medans ugnen jobbar...

NU är jag ledig

Nu har jag kommit hem från jobbet, för ungefär två timmar sedan till och med. Har hunnit få i mig en stor kopp The, för att motverka isbits-effekten som hade intagit mig på väg hem. Och har fått i mig en mort också, var vrålhungrig när jag kom hem så något var jag tvungen att få i mig, skulle nog behöva lite mer än en morot men det var allt jag orkade fixa just då.

Har varit en ganska bra dag på jobbet, lagom att göra. Men nu är jag hemma, och det ska jag fortsätta att vara tills på måndag. Ska klippa till kalufsen i helgen tänkte jag, och sedan ska jag väl försöka träffa syster-yster en stund också. Bara min förkylning försvinner så kan jag träffa henne och barnen så mycket jag vill sen.

3 dagar senare

Om min tatuering är snart läkt. Svullnaden har lagt sig, "blåmärket" är så gott som borta. Jag kan även vända och vrida helt på foten utan att det märks att jag har en stort sår där, härliga tider! Men man ska inte ropa hej riktigt än, det brukar ta 7-12 dagar för en tatuering att läka, så efter tre så är den inte läkt. Men det är framsteg i alla fall. Och ingen infektion!
Haltade runt lite snyggt på jobbet igår, men efter en stund så slappnar man av och börjar sedan gå lite mer normalt. Idag går jag väl runt lite mer normalt men får tänka på att jag inte ska skava på foten.

Nu ska jag klä mig riktigt varmt och börja röra mig till bussen och jobbet.

Jag har en idé

Jag nu tänkt till ordentligt, angående min fot! Hur jag ska skydda den på bästa sätt på jobbet, vill ju inte ha ner några bakterier i såret. Så jag har tänkt så här!

Först ska jag rengöra mina skor, ordentligt. Och sen ska jag tejpa för alla hål, från insidan. Det är Foppa-tofflor jag pratar om nu. Och sedan tänkte jag ha en tunn och "slapp" strumpa så den inte fastnar i såret, den måste ju få andas min lilla fjäril. Jag tror att det blir bra.

Sov med en strumpa på foten inatt, för att jag inte ska gnugga med foten mot lakanen och råka ta sönder tatueringen, och den fastnar ju lite smått, strumpan alltså. Mindre skönt när den var av och lite av salva och sårvätska följde med, sved som attan när jag tvättade av tatueringen. Men nu är det som vanligt igen, insmord och fin, hinner med en tvätt och en insmörjning innan jobbet, och sen hinner jag med en omgång under arbetspasset också. Vill absolut inte ha någon infektion!

Jag ska nog gå tillbaka till Studion när den har läkt och så för att fylla i två små prickar som jag sett har missats, får bara hoppas att de inte tänker ta något extra för det. Annars kanske brorsans kompis har blå färg hemma och då kanske han kan fixa det åt mig.

Åhhh

Det är klart att det ligger ännu en AVI från Posten när jag precis kommit därifrån! Den tänker jag inte hämta förrens på Lördag tror jag....
Har som sagt hämtat ut mitt paket från Ellos, med en ny jacka, en poncho och en Dunväst. Så nu har jag en varmare höstjacka än den trenchcoat jag har använt hittills. Den åker väl på imorgon när jag ska till jobbet antar jag. Vill ju inte bli ännu mer förkyld, så jackan ska på!

Inte nu igen

Egentligen var det tänkt att jag skulle åka till min syster och sniffa lite bebis och snacka lite skit. MEN, jag har svullnat upp i halsen IGEN. Så det blir inget sniffa bebis idag, får hoppas att det blir till helgen istället. Så idag ska jag bara ta det lugnt, igen. Ska gå och hämta ut ett paket på Posten i alla fall, och kanske ta en tur förbi Apoteket, får väl se hur det blir med den saken.

Foten mår väldigt bra idag, den får andas igen och bli ompysslad med kräm och tvätt...

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0