Usch, jag tycker inte om mörker!

Vad jobbigt det blev när man ställde om klockan, det var ju mörkt redan kl 16!! Jag vill inte att det ska vara mörkt, jag vill ha ljus, man blir så deppig när det är mörkt...
När jag tittar ut genom fönstret nu ser jag bara svart, och det är det enda jag ska se efter kl 15-16 i några månader framåt, förutom en vecka förstås. Kan man inte komma på något sätt att lysa upp stan med? Efter 21 kan det få bli mörkt, och ljust ska det bli vid 5 de dagar jag jobbar förmiddag, annars kan det få vara mörkt tills klockan blir 7-8.

Jaja, nu ska jag hitta på något att göra.

1 vecka kvar!

Nu är det inte lång tid kvar, hoppas att tiden går fort nu!

Igår var det förmiddags jobb, sen åkte jag hem och handlade på vägen. Sedan blev det en tripp ut till skogen till R och R, var riktigt länge sedan jag träffade på dem. Det bjöds på mat, lasagnette, och trevligt sällskap. Vi spelade Texas Hold'em och drack vin, blev inte så mycket för mig eftersom jag ska jobba idag. Åkte hem strax eter 23, var hemma kl 1!! Det tar sådan fruktansvärt lång tid att åka hem därifrån. Och det är en massa dyngraka människor som skriker och tjoar på bussar och tunnelbanor. Att de orkar?`

I alla fall, 7 dagar kvar!! Snart får jag lämna detta avlånga kalla land, och komma till ett mer ovalt varmare land.
Och dessutom får jag ju träffa A igen, det är det bästa med resan.

Nu måste jag göra mig iordning så jag kommer till jobbet i tid.
Hörs!

9 dagar kvar

Nedräkningen har börjat på riktigt! Inte många dagar kvar nu, behöver verkligen vara ledig lite känner jag.
Gårdagen på jobbet var väldigt stressig, önskar jag kunde delat mig på 8 för att hinna med allt. Hann med det mesta tillslut men det var så mycket ett tag så det var inte ens roligt.
Men även den dagen tog slut, nu är det en ny dag.

Vet inte om jag har lust att skriva så mycket mer, ska kolla på tv istället och göra mig i ordning för jobbet.

10 dagar kvar!

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag åker. Ska bli så skönt, det som är mindre roligt är att jag jobbar 8 av de 10 dagarna. Men det ordnar till sig. Det blir till att skriva packlista i helgen och börja packa lite smått. Måste bestämma mig för vilka sorts kläder jag ska ha med mig, det blir några plagg med längärm och långben. Kvällarna är tydligen kalla, runt 15 grader.
Nu ska jag bara ordna så jag kommer till Arlanda, syrrans kille sa förut att han skulle köra mig, men jag måste fråga innan jag vet helt hundra. Om inte han kan köra till Arlanda blir det kommunalt till Centralen och sen en taxi därifrån, så man kommer ju dit på något vis i alla fall.
Hem kommer jag utan problem, landar vid 14-tiden så jag kan åka kommunalt utan problem på vägen hem.

Jaja, frukost måste ordnas. Jobb senare...

Kunde inte vänta

Kände hur paniken nästan steg mig upp till hjärnan. Har kollat lite hur det sett ut på flygfronten, om det finns biljetter kvar, hur mycket kostar det att åka nu i helgen o.s.v. Det fanns inga biljetter kvar till den resan som är nu på söndag! Började känna paniken stiga, tänk om det inte finns någon flygbiljett kvar tills jag vill boka!? Vill ju ha ner priset så mycket som möjligt!
Försökte gå in på resan och "låtsas-boka"--> Fel på sidan --> PANIK!
Ringer Apollos kundtjänst och berättar att den säger fel på sidan och bokar samtidigt biljett, för jag ska iväg!! Så 7 november 06.00 sitter jag och hyperventilerar och hoppas på att vi inte ska störta.
Om vi måste störta kan vi göra det på hemvägen när jag troligtvis redan är suicidal/deppig eftersom A kommer vara kvar där nere och jag sitter på flyget tillbaka till snön/kylan och verkligheten.

Nu känns det genast bättre, jag vet att jag kommer iväg!

ÖoB ska bli min bästa vän

Har varit på ÖoB idag och handlat lite. Där kan man ju hitta mycket billigt man kan behöva ha hemma.
Köpte något som jag kanske var i enormt behov utav, men kan vara bra att ha. En fritös, kostade bara 300 kr så den fick det blir. Har funderat på att köpa en fritös ett tag men har inte hittat någon tillräckligt billig. Denna var även väldigt praktisk då den är väldigt lätt att rengöra och kan tas isär väldigt enkelt. Dessutom är den i lagom storlek för mig, ingen enorm maskin som tar upp halva köket.


Köpte även två ljuslyktor jag ska ha på tv-bänken, skulle kunna köpa en till och ha i mitten, en i runt format. Allt blir så mycket trevligare med ljus och ljuslyktor, de behöver inte vara tända. Det ser mysigt ut i alla fall.


Kallt

Usch vad det är kallt överallt. Inne är det kallt, ute är det kallt. Varför kan det inte vara sommar året om?

Så här såg det ut när jag tittade ut i morse


Dimman/Diset stiger från marken så tjusigt.


Har idag fört över pengar från mitt sparkonto till vanliga kontot så jag kan växla lite pengar till resan. Och så jag kan betala flygbiljetten när jag nu bokar den. Det känns som att jag måste boka den denna vecka om jag ska komma iväg. Och iväg ska jag! Nu är det bara 11 dagar kvar!!



 

Här ligger min lilla Chipp bland gardinerna

En ny vecka...

Nu har en ny vecka startat. Och jag börjar åter igen räkna ner inför semestern. 13 dagar kvar!! Sen får jag träffa A och lite mer värme än vad det är här. Ska bli så härligt!

Halskedjan som jag köpt på Ebay har fortfarande inte dykt upp, det känns som jag har blivit blåst. Men min syster sa att ibland tar det upp till 6 veckor innan den kommer fram. Jag förstår inte hur det kan ta så läng tid. Jag hoppas fortfarande att den dyker upp innan jag åker.

Denna vecka blir det mycket jobb, bara ledig på onsdag som det ser ut nu.

Regn, regn och regn

Nu har all snö regnat bort, den stannade två dagar i alla fall.
Idag hade jag bara tänkt ta hand om mitt hem, städa och tvätta och fixa och dona. Det är vad söndagar är till för, speciellt regniga söndagar. Så fort jag har fått i mig morgonkaffet och lite frukost ska jag väl dra fram monstret och börja dona.

Kanske tar en tur till ÖoB, om jag vill vistas ute i regnet förstås.

Helgen är snart över

Nu är helgen snart över, den har gått i en rasande fart.
Igår var det jobb på förmiddagen, sen var det fest med jobbet på kvällen. Hann inte hem mellan jobb och fest så jag gjorde mig iordning på jobbet och fick åka med en kollega till lokalen.
Det började med mingel och bubbel, sen var det Buffé till middag. Riktigt gott! Åt mig proppmätt, är fortfarande mätt tror jag. När Kaffet hade serverats var det en Salsa-uppvisning. De dansade riktigt bra, och vi alla blev uppdragna på dansgolvet för att lära oss några grundläggande salsasteg.
Efter salsan vart det "vanlig" dans och mingel.
Åkte hem strax innan 01, var hemma vid 2. Trött som bara den, somnade nog direkt när jag lade huvudet på kudden.

Idag har jag varit på Port 73 med brorsans tjej och barnen. Vi har hälsat på Scooby Doo, vilket syns i inlägget innan. Vi såg också på en show med Zillah och Totte, och brorsans tjej Speed-dejtade Totte. Det jobbiga är att hon pussades med Totte, hur ska jag kunna berätta det för min käre bror?!


Jag är och träffar Scooby Doo i Port 73

mms_img59744 (MMS)

Jag är och träffar Scooby Doo i Port 73


Nu har första snön fallit. Är på väg till...

mms_img62311 (MMS)

Nu har första snön fallit. Är på väg till jobbet nu, går här i snön. Den ligger nog inte kvar många timmar. Det blir ungefär som vanligt, nu blir det ingen snö på en månad ungefär. Eller blir det?


Back to work!

Idag är det arbetsdag igen, det blir ett eftermiddagspass idag. Imorgon blir det lite värre. Förmiddagspass, slutar vid 15 festen börjar 18. Jag hatar att komma sent!
Får nog ta med mig mina saker till jobbet och göra mig iordning där. En kollega sa att hon kan lösa hem mig tidigare så jag hinner hem och göra mig iordning men jag vet inte ens hur jag ska åka dit, måste kolla upp det innan jag bestämmer mig. Och det är på jobbet jag har adressen och informationen om lokalen.

Får se vilken kamera som packas med också, skulle vilja ha med mig den stora, men den är tung som attan att ha runt halsen hela tiden. Det får nog bli den lilla kameran men då blir det inte lika fina bilder.

Jaja, nu ska jag göra mig i ordning så jag kan springa iväg om en stund.

Det kom en AVI!

Det damp ner en AVI i min brevlåda idag, men en avsändare som inte stog skriven. Vart riktigt glad och hoppades på att det var kedjan som dök upp. Stoppade AVI´n i fickan och åkte till frisören för att ordna till kalufsen.
Efter frisören gick jag till centrum för att hämta ut paketet, kände mig väldigt förväntansfull och glad.
Lämnar in lappen, personalen hämtade paketet, jag blev besviken! Det var bara några filmer, absolut inte lika roligt som det hade varit med kedjan.
Attans makaroner!
Ska skicka ett till mail till säljaren och hoppas på svar denna gång.
Om AVI´n inte kommit till helgen ska jag skicka ett mail och begära att han skickar en ny med expressbrev så jag hinner få den innan jag åker.

God morgon världen!

Vaknade otroligt nog innan 7 imorse, vaknade av en dröm. Jag som inte brukar komma ihåg mina drömmar.
Men imorse drömde jag att jag fick ett SMS på svenska av A. Det började med att jag skickade ett SMS till honom där jag skrev ett ord på svenska och resten på engelska. Och sen svarade han på svenska, vet inte hur hjärnan valde ämnet men det var säkert något väldigt intressant.
Det svenska ordet jag skrev var "Promenad", och svaret var "Men jag har bara jobbat som mediasäljare". Fråga mig inte hur det går ihop, men så brukar det tydligen vara med drömmar. Ska kolla upp i min drömtydarbok om jag hittar något svar på detta. Uppdaterar då!


Får se vad jag hittar på idag, det verkar vara regnfritt, än så länge! Inte de finaste molnen som är på väg, oroväckande. Jag skulle behöva klippa av mig håret, får se hur jag gör med den saken. Ser ut som jag vet inte vad i skallen.

Jag har dubbelmoral...

Jag har dubbelmoral just nu känner jag. Skriver i mer än ett inlägg att jag har penga-ångest och inte ska handla något mer nu. Visserligen har jag väl skrivit att jag inte ska beställa mer saker.
Men jag är/var i stort behov av en ny bikini eftersom mina blev nerfläckade med Harissa när jag åkte hem från semestern. Och nu ska jag ju iväg på semester och det kanske är badväder där nere, måste ha något att bada i.
Så jag har varit och handlat ny bikini, två stycken! En helsvart med någon sak bak på trosan, och en helrosa. På REA måste jag då säga! 50% rea! Två bikinisar för 350 kr! Måste faktiskt få vara lite stolt!

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra, får hoppas att det dimper ner en AVI i brevlådan med kedjan så jag kan få hämta ut den. Annars har jag inga planer, bara vara.

Åh men!!

Har precis kommit hem från centrum där jag handlat lite grönt och hämtat ut paketen. Blev bara två paket, väntar fortfarande på två... Väntan fortsätter...

Det ena paketet beställde jag för flera månader sedan, nästan två månader. Ett par byxor som jag redan har två utav, dessa är i en annan färg. Väldigt bekväma byxor det är därför jag beställde ett par till.


Och sedan beställde jag en blå långkjol, har för mig att det skulle vara en "trekvarts-kjol". Men denna är för stor kanske därför det är en hellång kjol. Vet inte om jag ska skicka tillbaka den, vilket jag kanske borde göra eftersom jag inte planerat att bli större, utan mindre. Annars kan jag sälja den på Tradera eller något.

Fick också hem ett paket jag beställde i mitten på förra veckan, ett par vita leggings och en pyjamas. Pyjamasbyxorna var för små, så dags att börja röra på fläsket igen. Nattlinnet var snarare stort än lagom. Vilka problem man får, i och för sig bra att det "bara" var två plagg av fem som passade, kanske inte vill beställa på ett tag.

 


Provar på att mobilblogga, då kanske jag b...

Provar på att mobilblogga, då kanske jag blir bättre på att uppdatera. Speciellt om jag ser något att blogga om. Vi får väl se hur detta går...


Fipplat och trixat en massa

Nu har jag fipplat och trixat med bloggdesignen. Blev inspirerad av Borthys blogg när jag var där inne och läste igår. Hon har gjort en väldigt fin bloggdesign med hjälp av en gardin och en blomma. 
Gick då ut och sökte på olika bakgrunder och hittade ett gång olika som jag gillar, men det fick bli den här för stunden.

Ska ta mig till centrum om ett tag och hämta ut mina paket, hoppas på att jag får en till AVI i brevlådan innan jag går iväg. Ska därför gå efter 14, då borde postmannen varit förbi med sista rundan.
Jag trodde att jag hade fått hem AVI´n för kedjan med första postrundan, en det var bara en påminnelse. Attans!

Har gått och blivit lite orolig över den där kedjan, säljaren har redan skrivit ett omdöme, fastän jag inte har fått min kedja. Och jag har inte fått svar på mitt mail jag skickade i fredags om att den fortfarande inte har anlänt.
Kommer bli riktigt besviken om jag inte får hem kedjan innan jag åker, då spricker min plan. Och så har jag kastat pengar i sjön.


Caveat emptor.

Caveat emptor - Köpare, tag dig i akt.

Ett väldigt bra ordspråk, passar galant in på mig just nu.

Äntligen ledig!

Nu är jag äntligen ledig, hela två dagar har jag till mitt förfogande.
Idag var jag hemma ganska tidigt, fick åka bil med en kollega som bor i närheten av mig. Väldigt härligt att åka hem i bil, mycket tystare och lugnare än på bussen. M, kollegan, har precis tagit körkort, rättare sagt i förra veckan. Så det var första gången fick följa med till jobbet.

Imorgon ska jag ta mig till centrum och hämta ut några paket på posten, just nu är det två stycken. Jag hoppas att det blir två till, men vet inte om de kommer dyka upp. Har ju köpt en halskedja på E-bay, förra månaden, och den har fortfarande inte kommit fram. Hade tänkt att ge den till A när jag åker ner, men det blir lite svårt om den inte tänker dyka upp innan jag åker. Knappt tre veckor kvar!!



Ska väl kanske ta mig till Coop imorgon också och köpa mig den där modellstörre lukta-gott-maskinen. Kan ju passa på att handla lite frukt och grönt samtidigt. Det börjar sina på den fronten. Det blir nog dessutom billigare att handla på Coop än på lokala matvarubutiken. Nu när jag behöver tänka på plånboken så är det lika bra att handla billigt på en gång.


På vägen hem funderade jag på vilken skog jag ska ut och fotografera nu mina lediga dagar, har varit i skogen i närheten. L kanske är ledig och vill ut och plocka svamp så kan jag fotografera. Ska ringa och fråga henne.


En tre-delad sten, lite annorlunda.


Problem...

Jag har ett litet problem, vilket inte är så roligt att erkänna. Men jag shoppar lite för mycket, nu senaste månaden har det blivit alldelles för mycket. Tur att jag kan avbetala grejjerna jag har köpt, synd bara att det blir ränta på grejjerna. Så man får ta minimibeloppet på vissa saker och sedan betalar man av en räkning i månaden. Denna månaden blir det nog mobiltelefonen som blir avbetalad, det är 3000 kr, och sedan minimibeloppet på de andra sakerna. Nästa månad blir det väl alla kläder som blir betalda, och månaden efter det brandsläckaren. Brandsläckaren är det köpet som behövdes mest, men har svårt att inte köpa saker som jag egentligen inte behöver.
Om jag inte hade haft resan framför mig hade jag betalat av alla saker denna månad, men nu behöver jag ju ha pengar till flygresan och pengar att leva på där nere. Men lite kan jag nog låna från sparkontot för att betala av mina räkningar.
Det känns bra att jag har en plan i alla fall, måste bara ta mig i kragen och inte beställa hem en massa saker tills jag har betalat av allt.

Snart är det dags att åka till jobbet och tjäna lite pengar, får se vad som erbjuds idag. Jag skulle mycker hellre ligga under täcket och hålla mig varm hela dagen. Jag tycker inte om hösten när det blir så kallt, och nu är det fruktansvärt kallt både ute och inne, måste nog dra upp värmen på mina element.

Om tre veckor åker jag! SKa bli så skönt att få komma till värmen en stund, det är i alla fall 20 grader där, istället för strax över 0 här. A är glad över att vara hemma i alla fall, han är lite jet-laggad men det har blivit bättre efter en massa sömn.  

Jaja, klä på mig och ordna mer kaffe kanske. 

Ännu en helg

Ännu en helg, jag jobbar denna helg. Nu bara två pass kvar innan jag är ledig och ska passa på att klippa mig under någon utav de lediga dagarna. Så jag ser anständig ut inför firmafesten nästa fredag. Kan vara bra om man vågar visa sig utanför dörren.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, så nu ska jag ringa A lite fort och sedan gå och lägga mig.
Sov gott!

Mmmm, Jasmin

Idag blev det lite shopping, mindre rolig shopping. Matvaror, det är riktigt tråkigt att shoppa sånt tycker jag. Det enda roliga jag handlade var påfyllning till min lukta-gott-maskin.
Köpte maskinen strax efter jag kom hem från semestern, med doften Fresia/Jasmin. Och jag hade fått en Jasminblomma av A någon dag innan jag åkte hem så jag tänkte på honom så fort maskinen puffade ut lite utav doften. Och den tog slut för en månad sedan ungefär, och nu kom jag ihåg att handla påfyllningen. Så nu doftar det Jasmin i nästan hela lägenheten igen, och A dyker upp i tankarna lite oftare.

25 dagar kvar tills jag har semester, känns välbehövligt. Det känns inte som jag har haft semester på hur länge som helst, men det är bara 2 månader sedan.
Imorgon blir det en heldag på jobbet, skulle börjat 12 egentligen så kan lika gärna börja vid 07. 5 dagar på jobbet innan jag är ledig igen, och då blir det otroliga 2 dagar istället för en som det blev nu.

Nu ska jag fortsätta på mitt kaffe och fundera på om jag ska åka iväg till Coop igen och handla en annan lukta-gott-maskin, köpte en påfyllningstub/behållare som jag trodde man skulle fylla på de små behållarna med, men det var tydligen till en större maskin. Så jag får väl köpa en stor maskin också, då luktar det Fresia/Jasmin i HELA lägenheten istället för i halva.


Minusgrader!

Enligt OKQ8 är det 1 minusgrad ute just nu. Och för mig är det höstens första som jag behöver veta av, mindre roligt! Det var sablars kallt ute, tur att jag kan sitta inne nu tills jag ska sova efter Paradise Hotel.

Imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Skulle behöva åka och handla lite, så det blir säkert en tripp till Coop. Sen kan jag ju fortsätta med mina kameraturer ut i skogen, det blir roligare att vara ute om man har n¨got att göra, och fotografera är ju riktigt roligt.

Nej nu ska jag fixa något att äta, har kommit in i en ätarperiod nu.

Fått tummen ur..

Nu har jag äntligen bokat hotellet. Nu börjar det närma sig. Snart åker jag! 3 ½ vecka kvar, nu hoppas jag tiden går fort.

Bilderna från hotellet gör det ju inte lättare:









Inte alls lockande, absolut inte!

JAG VILL INTE!

JAG HAR INTE RÅD!
Känns som jag är på väg att bli sjuk, jag varken vill eller har råd med det nu. I och för sig är jag hellre sjuk nu än när jag åker, men jag har inte råd!
Började känna mig illamående på jobbet idag, och fick samtidigt huvudvärk. Förhoppningsvis var det inget värre än så, det märker jag väl imorgon.

A har några dagar kvar i Kina, jag trodde han skulle åka hem imorgon men han åker tydligen he på fredag, vilket jag inte hade förstått. Men det är väl lika bra att vara borta så länge man kan när man väl är iväg. Och förhoppningvis har han fått/får han en ledig dag i alla fall så han hinner se annat än fejk Gucci. Ska försöka ringa honom imorgon innan jobbet, han svarade inte tidigare idag men har fått ett sms i alla fall.

Nu Paradise Hotel och sen sova!

Promenad över gravfältet mot Mormor!

Idag tog jag en promenad till min kära mormor, gick över gravfältet som skiljer de två småorterna åt. Det är en riktigt mysig promenadstråk men man går där alldeles för sällan. Som vanligt hade jag kameran med mig.


   
   
  
 


När jag väl var hos mormor blev det en massa skitsnack innan jag och lillasyster bar/drog upp en halv soffa tre våningar. Vi hade ett otroligt bra samarbete, och jag höll på att ramla några gånger men höll mig på de två.
Efter att vi fått upp soffan gick vi tillbaka till mormor och tog oss en kopp kaffe innan lillasyster gick och hjälpte till med den andra delen av soffan.
Sedan kom resten av gänget ner och fikade. J hade varit och handlat en massa kaffebröd på ett bageri och mormor hade även bakat kubbar. Mmm, vad gott det var.



Har försökt ringa till A idag, men jag antar att han ligger och sover. När jag ringde var klockan ungeför 22.30 där borta, om jag har räknat rätt. Får försöka ringa honom imorgon innan jag åker till jobbet, ska boka hotellet i veckan hade jag tänkt och behöver ha rätt stavning på hans namn så jag kan boka in honom också.

Nu har flygbiljetts priset börjat sjunka, det har sjunkit med 200 kr hittills. Så snart kan jag boka den delen av resan också, nu är det knappt en månad kvar tills vi ses igen. Längtar som bara den!


Nu Ska jag skicka ett mail med massa bilder till syster J

Drömfångare!

Godmorgon!
Nu är det söndag, och jag har vaknat otroligt tidigt. Gick upp redan halv 8, så kaffekopp nummer 2 är snart slut. Vet inte riktigt varför jag vaknade så här tidigt, men jag kommer ihåg en dröm!

Drömde att jag var på väg hem från Tunisien, fast ändå inte Tunisien. Precis när vi lyfter åker vi in i en skog så piloten måste parera för att inte åka in i träden, tillslut hittar piloten en lucka i trädkronorna och stiger då fort upp mot molnen.
Piloten satte på GPS så att alla bak i planet fick se vart vi var någonstans, och vi åkte över Madagaskar och till en liten paus i Madagaskar. Jag och en Kollega(?) gick och badade i en liten vik med väldigt stora vågor, och det var väldigt varmt i vattnet. För mig är Madagaskar isbjörnar och pingviner, inte 30 grader i vattnet med stora surfvågor.
Efter någon timmes paus så ska vi flyga vidare igen, och sen vaknar jag. Det är första gången på länge som jag kommer ihåg någon utav mina drömmar, känns ganska bra.

Lördag

Är väldigt seg idag, har inte gjort ett skit på hela dagen. Inget viktigt i alla fall, har sytt fast några knappar på min jacka. Skalat potatis till potatisgratängen som står i ugnen nu.

Mormor ringde mig idag, blev lite förvånad när hon ringer från sin mobil till min mobil. Men hon ville snacka lite skit. Och det fick hon så gärna göra. Ska ringa henne imorgon och ta mig till henne hade jag tänkt. Har inte träffat tanten på ett bra tag.


Nej nu ska jag vila lite innan jag behöver gå ut i köket och ordna med kotletterna och salladen.

Sovmorgon!

Idag hade jag sovmorgon, började vid 8, gick upp strax efter 06. Tröttare än vad jag borde vara men upp och iväg kom jag. Dagen började med en genomgång av vad som skulle hinnas med under dagen, sedan satte vi oss i grupper och diskuterade olika frågor. Det skulle sedan gås igenom och sen var det lunch.
Efter lunch kom det en föreläsare och pratade om Inspiration och gruppdynamik eller något liknande. Jag tittade mest för han påminde så mycket om A utseendemässigt. Bara en månad kvar!!

Ikväll kommer det någon som ska städa min soffa med en dammsugare eller var det nu var. Kl 20.00 ska de dyka förbi, sen ska jag sova!
Imorgon blir det kanske skogen med L, annars åker jag hem till syster och myser och hämtar upp min parfym som hon köpte på Ebay åt mig. Nu ska jag väl ordna lite mat...

Lillen då!

A ringde nyligen från Kina, det var lite jobbigt med dålig mottagning så jag hörde knappt vad han sa. Men han lät väldigt ledsen och det hörde jag. Han mådde inte speciellt bra där borta, hemlängtan. Det är ju första gången stackaren är ute och reser, och så reser han helt ensam. Inte den bästa början kanske. Om jag kunde skulle jag gärna åka och hämta honom, men det går tyvärr inte. Har inte råd heller för den delen. Bara sex dagar kvar där borta, så han är väl hemma om 7-8 dagar. Tills dess borde han stå ut tycker jag.

Besöket har avlägsnat sig

Nu har precis min syster och hennes Var riktigt trevligt att få besök, det är ju inte så ofta jag får det så det där lilla är så uppskattat. Vi har snackat lite skit och annat och fått i oss en kopp kaffe.
Och nu är jag såå trött, vet inte hur jag ska orkar hålla mig vaken i nästan två timmar till, bara det är bra på tv så borde det fungelera.

Imorgon är det planeringsdag på jobbet, 8-17 sittandes! Vet inte hur det kommer gå men vaken ska jag väl kunna hålla mig, hoppas jag.

Hemma och framme

Nu är jag hemma efter en lång arbetsdag, det var bara sista timmen/timmarna som gick någorlunda fort.
Imorgon blir det jobb igen, och sedan kanske min syster kommer förbi på kvällen/eftermiddagen och kikar in lyan.

A har kommit fram till Kina också, fick sms strax innan 8 om att han var framme och skulle sova, klockan var då ungefär 04 där borta. Förstår att han var trött. Får se om det går att prata lite mer imorgon.

Nu sova, upp tidigt imorgon!

God morgon god morgon

Tisdag morgon, veckan har börjat ganska bra. Var ledig igår och åkte hem till min syster för att gosa lite med lillflickan. Sen åkte vi och hämtade stora flickan på dagis och åkte till simskolan. Efter simskolan var det restaurangbesök med flera systrar. Syster E och hennes dotter C är på besök i stora staden från Norge, och så mötte vi upp syster S och J också. Kinamat blidde det. Gott som bara den och som vanligt äter man för mycket när man är på Kina Restaurang.

Igår flög A iväg till Kina, om han har tagit de flyget jag sett så borde han vara i Dubai nu, och åka vidare om någon timme. Har inte sett någon artikel om något störtande flygplan ännu så han borde vara i livet i alla fall. Vet inte varför jag fick den tanken men den slog mig inatt när jag vaknade till. Har jag drömt det kanske?
Han skulle slå en signal när han var framme, och om det är den biljetten som jag tror att han tagit så jobbar jag när han kommer fram. Enligt den biljetten ska han vara framme kl 15, men om det är svensk tid eller lokal tid det vet jag inte.

Nu kaffe, frukost och göra mig i ordning inför jobbet. Har ett fruktansvärt 12-pass idag.


Star Wars Tv-spel

Sitter och tittar på när grabbarna spelar tv-spel. Star Wars, ser ut som legospel. Får se hur länge man står ut med grabbarna som skriker på varandra, eller den stora skriker på den lilla så han ska följa efter. Och tillslut blir den stora så arg så han börjar gråta.

Jag tror att de båda skulle behöva sova lite middag, men då sover de nog inte så bra inatt. Hoppas de håller sig snälla, nu skrattar de i alla fall.

Söndag, ej vilodag

Igår efter skogspromenaden ordnade jag lite middag, klyftpotatis med lövbiff,sparris och Café sås och tog mig ett glas vin.

Sen kände jag för en mysig hemmakväll, så tände en massa ljus, släckte lamporna och kollade på två filmer.
Den första jag kikade på var LeapYear-SkottÅr. Den var helt OK, man behövde inte hänga med så mycket vilket jag tyckte var väldigt skönt. Men förstog vad som hände och vem som var vem ändå.
Film #2 var The First Time, en komedi om en ung kille som blir kär i en nägra år äldre tjej och försöker imponera på henne så de ska bli ett par. Men tjejen har redan en kille som bara vill få henne i säng.

Idag ska jag ta en promenad till centrum och köpa mig ett fotoalbum som jag inte hittade igår. Sen ska jag ta hand om brorsans två yngsta i några timmar medans han spelar fotboll, och mamma är på Djurgården-? med brorsans äldsta. Vet inte vad vi ska hitta på, får väl fråga grabbarna när jag kommer dit. Jag skulle vilja vara ute, men tror inte de vill det.

En lång skogpromenad senare

Igår blev det en lång skogspromenad, eller längre än den jag tog med mig själv häromdagen. Var ute med två systrar+barn+karl, och vi hittade ganska mycket med svampareller. Höstkantareller och taggsvamp var det som plockades. Och det delades upp på tre, jag tog med lite till brorsans grabbar som vill smaka, jag äter själv ingen svamp så jag plockar för plockandes skull. Fick en massa fina bilder igår igen.


                                
Taggsvampar                                                  Mossig, eller inte?
                                
Någon grön svamp, lite cool.                           Trädsvampar
                                
Vattenfall                                                    Jag hittade även den!
                                
Här plockar vi Höstisar                                   Stensvamp?
                                 
Växer i träden till och med                           Massor med svampar!
                                
Svampkorgen                                             Något gult

En tjusig flugsvamp.

Sist men absolut inte minst, träffade vi på Hacke Hackspett!


Utvilad till en solig lördag

Idag verkar det bli riktigt fint väder, soligt som bara den redan. Det blir en tripp ut i skogen med en termos kaffe idag skulle jag gissa på. Ska nog ta en tripp till centrum och handla ett fotoalbum och två fönsterlampor idag också, vet inte riktigt när men nångång ska jag väl hinna med det också.

Nu är det bara 2 dagar kvar tills A åker till Kina, och första gången han flyger. Han är riktigt nervös redan nu. Lite roligt att höra på rösten, han har fått lite tips inför flygresan så får man väl se hur det går.

Var nyligen inne på apollos hemsida och kollade om priserna har sjunkit lite, men de har fördubblats!!! Från att flygresan har kostar 3900 kostar den nu 8000! Helt sjukt vad de höjer priserna! Det blir till att vänta lite till och se när priset sjunker nästa gång. Annars har jag en annan plan.

Ska nog ringa min syster och höra om hon planerat att gå ut i skogen nångång i helgen. Så kan jag få sällskap.

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0