Töväder!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta över vädret. Det är underbart att snön försvinner, men man blir så förbaskat blöt om fötterna i tövädret. Häromdagen hade jag ungefär 10-20 cm snö på min balkong, idag är allt borta. När jag vaknade imorse lät det som att det regnade, och det gjorde det nästan, snövatten. Snön på taket håller på att smälta bort så det droppar ner vatten på fönsterbläcket. Ska bli skönt när våren kommer, men tiden innan är inte speciellt rolig. Med tanke på att det varit så mycket snö blir det väl nära inpå översvämmning när det smälter bort.

Denna vecka har jag jobbar en massa, hade en väldigt rolig dag på jobbet i onsdags, med mycket jobb. Och igår gick jag hela dagen och på kvällen var det väldigt roligt. Det blev lite rörigt, men allt fungerade väldigt bra ändå.

Så idag är jag ledig inför den nya arbetsveckan som är på ingående, tror att jag jobbar mån-fre. Och någon utav dessa dagar ska jag försöka inhandla en födelsedagspresent till min systerdotter som fyller 4, leksaker är tråkigt att köpa. Och kläder har hon en massa, så jag får hitta på något annat. Kanske gå på bio med henne någon dag och låta mamma och "pappa" ha en kväll för sig själva.Få se vad jag hittar på. Eller köpa nya örhängen, hon har ju hål i öronen... Hmm...

Idag ska jag bara ta det lugnt, är lite småtrött efter arbetsveckan. Vaknade halv nio av väckarklockan på min gamla telefon som jag glömt stänga av, så då gick ajg upp och stängde av den och startade en tvättmaskin. Sedan kröp jag ner i sängen igen och skulle bara vila lite, sedan var klockan halv 11, dags att gå upp kanske.

Nähe, göra något vettigt nu kanske...

Snöoväder och arbete

Nu har jag inte bloggat på 6 dagar tydligen, jag har väl haft annat för mig. Det har varit ganska mycket jobb, är inne på sista arbetsdagen denna vecka, en eftermiddag. Hoppas att det finns mycket att göra på jobbet idag. Har varit lugnt hela veckan, enligt mig, och det är inte speciellt roligt.

Imorgon är jag ledig så då ska jag försöka åka till Rusta och köpa den där träningsmaskinen, det blir tredje gången gillt. Det är så tröttsamt när de inte tar in tillräckligt många apparater utan man ska åka fram och tillbaka i onödan. De kan heller inte lägga undan en så man är garanterad en maskin när man väl kommer fram till butiken. Tråkigt tycker jag.

Igårkväll ringde jag min goda vän R för att boka in en kväll med lite vin och skitsnack, fick då reda på att R och R ska gifta sig i sommar, riktigt roligt. Tydligen ska jag och E vara brudtärnor också. Ska bli riktigt roligt. Då måste jag verkligen få hem den där maskinen så jag kan träna och se überbra ut i klänningen på bröllopet. Jag tycker själv inte att jag passar i klänning, men om jag får träna bort skavankerna blir det nog bättre.

Igår var det snöoväder och fruktansvärde förseningar på pendeltågen. Tack och lov åker jag inte tåg speciellt mycket, jag tar mig fram med buss. Och jag blev bara 10 minuter sen igår. Men andra blev nog ännu senare, det är tråkigt att den kollektiva trafiken ska stanna bara för att det snöar, det får man bättre på tycker jag.

Nu ska jag göra mig iordning för jobbet, börjar om knappt två timmar och jag ska gå härifrån om en kvart, så lite hinner jag med.

Arbete

Snart börjar en ny arbetsvecka, om knappt två timmar börjar jag jobba... Ska bli både roligt om tråkigt. Har varit ledig i tre dagar nu och jag skulle kunna vänja mig vid att vara ledig. Men det är fruktansvärt roligt att jobba också, vad ska man välja? Ligga hemma på soffan och vara fattigare än jag är, eller åka till jobbet 5-6 dagar i veckan och träffa härliga kollegor och trivas med sitt jobb. Jag väljer alternativ nummer två, men alternativ nummer ett skulle kunna få inträffa lite oftare än vad det gör i dagsläget.

Sitter och funderar på om jag ska gå till bussen som tar mig till jobbet, eller om jag ska vara hemma ett tag till och ta bussen till bussen. Det lutar åt promenaden, så att jag får ihop minst 10000 steg idag, man vet ju inte hur mycket man får gå på jobbet, eller om det blir mycket stillastående arbete idag. Tyvärr är det svårt att förutspå från min position just nu.  Måste gå om 30 minuter för att hinna med bussen, eller rättare sagt, absolut hinna med bussen! Tänkte ta en annan väg idag än den jag gick igår för att se vilken som är snabbast, och om jag genar genom bostadsområden borde jag kanske tjäna in några minuter.

Denna vecka består av en massa arbete, 6 av 7 dagar denna vecka ska arbetas, ska även få en ny "svans" på jobbet. Idag börjar en ny kollega som jag ska lära allt jag kan. Njae, nu ska jag värma på lite kaffe innan promenaden börjar.

Pulkaåkning och promenad

Igår var jag i Å-H och åkte pulka, det var riktigt roligt. Det blev 6-7 vändor i backen sedan var det kallt om fötterna. Jag och min systerdotter tog några skrattfyllda åkningar, även snöfyllda må jag säga. Vi fick båda väldigt mycket snö i ansiktet men det var det värt.

Efter pulka åkningen igår var jag bara hemma och värmde upp mina stackars tår. Men idag har jag kylt ner de igen, har varit ute och promenerat. Gick hem till min bror, det tog ungefär 30 minuter, mötte upp hans sambo och vi gick vidare en promenad på ungefär 20 minuter till ÖoB. Efter ÖoB gick vi till centrum där jag handlade en stor vas och två förpackningar kvistar med ljus(?), sedan gick vi hem till henne och drack kaffe sedan var det dags att promenera hem igen vid tre-tiden. Men två påsar varor och en handväska över axeln började promenaden hem, hade glömt mitt busskort hemma och det var väl bra. Har gått alldeles för lite i helgen så idag fick jag ihop steg för två dagar, då är det bara en dag till som jag ska promenera in. Det hoppas jag blir imorgon.

Innan pulkaracet igår åkte jag till Rusta för att köpa en motinsmaskin som de har rea på just nu, men det fanns inte en enda i butiken, blev riktigt irriterad för rean började den 11/2 och hade då bara pågått i två dagar, och de har inte en enda maskin! Jag ringde till kundtjänst igår eftermiddag och frågade när de kunde få in nya och det skulle vara i början på nästa vecka, och jag är bara ledig en dag nästa vecka så jag hoppas att de har den på min lediga dag så jag kan åka och inhandla mig en sådan. Då kan jag hurta till det i mitt vardagsrum, varje dag om jag vill det.


Långledig!

Idag har jag semester från jobbet, riktigt skönt att man kan få ledig någon gång per år. Idag hade jag väl tänkt att gå ut och samla steg till tävlingen, men vill inte ut ensam. Har smsat med L, brorsans tjej, och kollat om hon vill promenixa med hundarna. Men hon var inte hemma, så får se om det blir promenad senare under dagen, det skulle ju vara bra om barnen kan få vara hemma med pappa men jag har för mig att han jobbat idag. Så då blir det promenad med två hundar och två barn. Men det går ju bra det också, lite lugnare tempo bara.

Imorgon ska jag ut till Å-H och åka pulka och grilla i vintervädret, ska bli trevligt. Får se hur mycket pulkaåkande det blir, är ingen ägare av en pulka, men jag kan nog sno till mig en platspåse att åka på. Det är fruktansvärt roligt att åka pulka/påse/madrass. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde det, så imorgon blir det på med termobrallorna och sedan skrika "se upp i backen, tusen hål i nacken!" Eller hur man nu skrek när man var liten och åkte nedför.

Har just nu S i örat, som sitter och sjunger väldigt fint till någon Celine Dion låt på franska, det låter väldigt fint. Nej det gör det inte, för det blir inte många bokstäver rätt.
Nu byts det till The Baseballs eller något liknande, något band som gör Covers på nyare "hip-hop/r&b" låtar, och gör de till mer 50-60(?)-talsrockiga...

jahapp, nu då? Får se vad jag hittar på den närmaste tiden. Skulle vilja lägga mig i ett varmt bad, men det kanske är smartast att göra det ikväll... Det märks hur det blir, nu ska jag sätta mig i soffan och dricka juice och sedan brygga mig lite kaffe. Ha en bra dag!

Nu vet jag på ett ungefär...

Igår var första dagen på stegräknartävlingen, usch vilket långt ord. Och jag gick väl ganska bra, 12725(?) steg. Och så startade jag "kallorikollen" där man kan skriva i vad man äter varje dag och få reda på hur många kalorier man då får i sig. Jag blev lite paff när jag såg svaret efter gårdagens mat. Gissade på att jag ätit dessto mer. Men "bara" 3300 kalorier fick jag i mig igår. Hade trott på mer, eftersom jag hade en "fryslåda" till matlåda, och att jag låg och knaprade på godis efter jobbet igår.

Idag har jag glömt ta på mig stegräknaren, men har varit på en shoppingtur så jag har nog gått upp mig till 7000 steg än så länge, så jag kommer nog upp i 10000 tills jag stänger av datorn ikväll gissar jag på. Jag har shoppat lite idag, ett par byxor Haremsjeans, en handväska (underbart!) två löpare och några lampkrokar. Det kom väl upp i tusenlappen gissar jag på, men då är hälften av den summan bara byxorna.
Efter att jag köpte lampkrokarna har jag då fått upp en taklampa i hallen, känns som att det var dags för det. Så nu har jag lite mer ljus än från bordslampan jag har levt med i två månader.

Snart ska jag väl börja laga mat, tänkte mig potatisgratäng med kotlett idag.

Söndag, och segt.

Igår hade jag över två systrar och en kompis till ena systern på pizza och spelkväll, det var riktigt trevligt. Jag hade jobbat under förmiddagen så jag var lite små seg men jag hann ligga på soffan en liten stund innan de kom över. Först blev det pizza och en massa skitsnack och sedan lite mera skitsnack och sällskapsspel, vi spelade Med andra ord, ett riktigt roligt spel. Sedan efter en runda med spel så blev det lite mer skitsnack och sedan lämnade de vid kvart över 11 ungefär. Då hade vi alla halvsuttit och sett lagom trötta ut ett tag. Så det blev sova ganska fort efter att de åkt.

Gick upp aldelles för sent idag, tjugo i 11 eller något sådant. Sov gott i alla fall. Och det var bara att göra sig iordning för att röra sig till jobbet.
När jag var på väg till jobbet och hade kommit fram med tåget men sedan skulle gå till jobbet var ena rulltrappan trasig! Och det var inte en liten rulltrappa, utan en riktigt lång sådan, och inga vanliga trappor fanns. Det var bara att börja gå i rulltrappan och försöka inte ramla ihop av trötthet. Jag har noll kondition och det är mycket jobbigare att gå i rulltrappor än i vanliga trappor. Så det var lite jobbigt att gå upp för alla dessa trappor. Så det tog mig nästan hela promenaden att återhämta mig från trapporna, och den är på knappa fem minuter. Så dålig kondis har jag!

Imorgon börjar stegtävlingen jag skrivit om i tidigare inlägg, så jag hoppas att jag kommer ihåg att ta på mig räknaren varje dag i nästan två månader framöver. Vet inte hur många steg man brukar behöva ta för att ta sig till Köpenhamn, men det är nog några stycken. Hoppas jag klarar det!

Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0