Fundering...

När jag åkte hem från jobbet idag frågade jag mig själv om jag någonsin varit lycklig, försökte googla på ordet lycka. Vad är egentligen lycka, är det när man går med ett leende hela dagarna eller när hjärtat ler? Jag vet inte om jag någonsin varit lycklig, glad har jag varit ofta, men lycklig?

Vad är lycka?
Innan vi börjar fundera på vad vi behöver för att bli lyckliga, måste vi definiera begreppet lycka. Det är inte alldeles enkelt att ge innebörden av ordet lycka på några få rader, eftersom lycka är en känsla. Det går därför inte att ge en exakt definition av vad det innebär att vara lycklig. Lycka kan liknas vid en känsla av att se en mycket djup mening med sitt liv. Lycka beskriver också förmågan att känna tacksamhet och trygghet i tillvaron, samt att kunna uppleva kärlek till livet och allt levande runtomkring oss. Verklig lycka är inte kopplad till materiella ting och är helt oberoende av yttre villkor. Den är baserad på en villkorslös kärlek till livet.


Detta var den bästa förklaringen jag hittade, men den är lite flummig, som jag läste på en annan sida är det olika för varje person, vad är då min lycka? Jag älskar mitt liv, jag är tacksam för mycket i mitt liv, alla har nå¨got de inte är helt nöjda med. Men är jag lycklig? Hur känns det när man är lycklig?

Det var något jag funderade på bara... Vet inte om jag någonsin får svaret=).



Igår när jag var på stranden med J och C och barnen pratade vi om barn, min syster J börjar känna sig redo för ett till barn och kom men en lite rolig kommentar till mig: "Kan du inte åka till Danmark så kan vi vara gravida samtidigt?". Det skulle ju vara roligt om vi var gravida samtidigt, men jag vill ju ha en pappa till mitt barn.

Idag kunde jag även byta bort mitt kvällspass den dagen jag ska på visningen=). Snälla kollegor!
Det jobbiga är att jag behöver byta en hel helg, R skickade SMS idag och sade att det var tjejkväll v. 34, och den helgen jobbar jag, behöver byta bort. Har inte träffat R på ungefär 3 månader, nära inpå i alla fall. Och det blir sista tjejkvällen i dera nuvarande lägenhet, de flyttar i slutet på månaden. Längre bort, så det bli lite bökigt att ta sig hem mitt i natten. Det är lättare när de bor mitt i gröten=).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Yennie

Yennie

Väder Jordbro


RSS 2.0